Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [25 kolejka] Lechia Gdańsk - Wisła Kraków, 8 maja, 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8047)

Teqcontroller 08.05.2011 15:48

hahaha nie wypowiadam sie na temat Cracovi , Mały jesteś wielki haha

Nosalka 08.05.2011 15:48

Małecki: "Nie wypowiadam sie na temat Cracovii".

Hahaha brawo Mały!

arth_ur 08.05.2011 15:49

Dla mnie straszne brawa dla trenera. Chłopaków świetnie ustawił, grali konsekwentnie. Dobrze że bramki nie strzeliła Lechia, będą mieli pewność podczas gry z Lechem. A słowa Małego bezcenne !

Kandzior 08.05.2011 15:49

3:0 jest, szkoda, że z Lechią ale cóż bardzo potrzebne są te punkty dla nas. To był właśnie taki mecz, Lechia więcej grała piłką i w piłkę a dostała trzy bramy. Świetny strzał Genkova, szkoda, że nie kilka centymetrów niżej.

Ogryzek 08.05.2011 15:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1087705)
Piękna bramka Siwakowa, szczęka mi opadła.
Co do meczu to wreszcie wyszliśmy na mecz wyjazdowy dobrze ustawieni wyczekując przeciwnika i kontrując, bo piłkarzy mamy szybkich. Gdybyśmy tak grali z Koroną czy PB to wygralibyśmy te mecze na spokojnie.

Dokładnie,

Pisałem o tym też parę razy. Nie można odwalać wszędzie tego samego wzorca ataku pozycyjnego który nam nie wychodzi. Dzisiaj to My czekaliśmy na Lechię i co...

Lechia 57% posiadanie piłki
33 dośrodkowania w pole karne
a w bramkach 3-0 dla Wisły!

Brawo Maaskant, zmienił taktykę, to Lechia się męczyła atakiem pozycyjnym, Traore podwajany nie istniał a Melikson mający dużo więcej miejsca z przodu robił grę.

Bronex 08.05.2011 15:50

Teraz Legia !!! teraz Legia !!! Musimy ich zmiażdżyć.

robertos 08.05.2011 15:51

51,1 m brawo Sivakov

Nosalka 08.05.2011 15:52

Najlepiej dziś Melikson, Chavez, Pareiko oraz... Maskant! Brawa dla trenera za zmiane taktyki, która sprawdziła się w stu procentach :)

mitmichael 08.05.2011 15:52

Dobrze, ze trener sciagnał Tsvetanetana bo jest on w tym momencie dla nas bezcenny. Jak wystepuje to w koncu dochodzimy do wielu okazji bramkowych i to cieszy. Melikson graczem mecz. W ogole szacun dla niego - tyle razy faulowany a on nadal ma zapał do gry. Takiego kogos trzeba nam jeszcze

Titto 08.05.2011 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1087716)
Teraz Legia !!! teraz Legia !!! Musimy ich zmiażdżyć.

A nie Lech przypadkiem?

rafal777 08.05.2011 15:53

Nigdy nie czepiam się komentatorów, ale dziś źle mi się to oglądało. Wczuwają się w rękę Chaveza a potem była ręka Lechii w polu karnym i nawet się nie zająknęli...Genkov w poprzeczkę a oni gadają o migdałach...I ciągłe wypominanie, że Wisła może przecież coś pregrać, tak jakby inni nie mogli. Ale walić ich. NAJLEPSZY mecz Wisły w tym sezonie. Super taktyka i genialny Melikson. Tak się powinno grać na wyjazdach! Brawo Panie Maaskant! Dziś trochę słabiej Małecki i Jaliens...ale do tego drugiego się nie przekonam chyba nigdy. Bramka Sivakova cud miód... :)

suikoden 08.05.2011 15:54

Genkow to juz trzeba na niego chuchac dmuchac dopoki nie kupimy rezerwowego myslałem nad sikorskim

Bronex 08.05.2011 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1087720)
A nie Lech przypadkiem?

...obojętnie kto musimy ich zmiażdżyć...
PS. No tak LECH... Legia dopiero w 28 kolejce... Ale ziemniakoidów mamy u siebie... Zawsze to jakiś plus...

masterlag 08.05.2011 15:54

Wygrana cieszy- to na pewno.
Mam nadzieję, że to zwycięstwo poprawi im humory i nastawi pozytywnie od nadchodzących meczów (szcz. tych trzech najważniejszych w sezonie!) i wygrają je.

Szkoda tylko, że taki patent mamy na Lechię, a nie na Korony czy inne Lechy... ;)

PS. Po meczu ze Śląskiem zastanawiałam sie czy my potrafilibyśmy zagrać podobnie- czyli cofnąć się i atakować głównie z kontr. Okazało się, że tak co mnie bardzo cieszy. W przypadku awansu do el. pucharowych (a te mamy zapewnione praktycznie) na pewno taka strategia się przyda.

WISŁA z LECHIĄ! :)

EDIT: @skeba- ale ja nie mówię o tym sezonie, pojedynczych meczach tylko ogólnie, o PATENCIE. Lechii się z nami ewidentnie nei wiedzie (czy od jej powrotu do Eklasy był chociaż jakiś remis?) i jakoś mecze z nimi idą nam łatwo (a przynajmniej wyniki są in plus). Za to z innymi drużynami raz przegrywamy, potem wygrywamy, a kiedy indziej remisujemy. O to mi chodzi.

grogoriogreg 08.05.2011 15:55

Ja ten mecz skomentuje słowami, że dziś graliśmy tak, jak grać powinna Wisła w Europejskich Pucharach, w meczach wyjazdowych, z dobrymi drużynami. Uważnie w obronie i skutecznie w ofensywie, wykorzystując szybkość zawodników w kontratakach.

Melikson, Chavez, Sobolewski, Genkov rewelacyjni. Reszta "tylko" bardzo dobra.

Boukhari miał swoją Cracovię, Siwakov ma swoją Lechię, przynajmniej będziemy go kiedyś pamiętać z tego, że strzelił cudowną bramkę, a nie, że wkurzał ludzi swoją obecnością na boisku ;)

No i co do transferów, koniecznie trzeba kupić drugiego Genkova, sami widzicie jaka jest różnica w ofensywie, od razu Melikson i Mały, czy też Kirm grają lepiej, wiedząc, że jest jakaś szansa na otrzymanie od niego piłki.

murray 08.05.2011 15:55

Pisałem przed meczem, żeby zagrać z kontry i cóż, sprawdziło się :)
Świetny mecz. Spokojnie dowieziony wynik, a wisienka na torcie to bramka Sivakova.

tofik 08.05.2011 15:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1087715)
Dokładnie,

Pisałem o tym też parę razy. Nie można odwalać wszędzie tego samego wzorca ataku pozycyjnego który nam nie wychodzi. Dzisiaj to My czekaliśmy na Lechię i co...

Lechia 57% posiadanie piłki
33 dośrodkowania w pole karne
a w bramkach 3-0 dla Wisły!

Brawo Maaskant, zmienił taktykę, to Lechia się męczyła atakiem pozycyjnym, Traore podwajany nie istniał a Melikson mający dużo więcej miejsca z przodu robił grę.

Gorzej będzie u siebie z Lechem. Oni na pewno wyjdą dwoma DP pytanie czy zostawiać skład z dzisiejszego spotkania (Wilk w przeciwieństwie do Jirsaka pomagal nie tylko w odbiorze, ale i w pojedynkach główkowych) czy jednak zaryzykować grę w piłkę i dawać Lechowi szanse na szybkie ataki.

skeba 08.05.2011 15:58

Cytat:

Szkoda tylko, że taki patent mamy na Lechię, a nie na Korony czy inne Lechy... ;)
Mecz na Reymonta, przy pełnych trybunach i na dodatek o normalnej porze - 20, Lech z pewnością nie wygra, maksymalnie może ugrać remis.
Jaga gra z Polonią, która przegrała 2 spotkania z rzedu. Teraz juz raczej nie stracą punktów. Jeżeli wygramy z Lechem, to w meczu z pejsami możemy świętować 2 rzeczy.

Cracovia - absolutny spadek z tej ligi
Wisla - Mistrzostwo

Syn Kangura z 1984 08.05.2011 15:58

Maaskant szybko się uczy... Widział co nam nie wychodziło i szybko to zmieni. Efekt każdy widzi.

Oldpara 08.05.2011 15:58

Fajnie że Maskaant uczy się na błędach. Mam nadzieje, że już nigdy wiecej nie będziemy próbowali grać bracelońskiej tiki taki z milionem podań i dziesiątkami dośrodkowań. Wole brzydkie 3:0 niż ładne 0:2

Kandzior 08.05.2011 15:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 1087723)
...obojętnie kto musimy ich zmiażdżyć...

Hehe a ja myślałem, że masz na myśli to, że w dwu meczu zmiażdżyliśmy Lechię bramkowo 8:2, a z Legią póki co jest 4:0 dla Nas i że się domagasz zwiększenia tego rezultatu hehe

Najpierw musimy się zrewanżować Lechowi za jesień a potem podwyższyć bramkowy rezultat z Legią :)

prezes85 08.05.2011 15:58

W ogóle nie ma obrony poza Chavezem. Jak nas z Lechem Pareiko nie uratuje to będzie cienko.

grzechu1991 08.05.2011 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1087733)
W ogóle nie ma obrony poza Chavezem. Jak nas z Lechem Pareiko nie uratuje to będzie cienko.

Pewnie dlatego Lechia nie oddała celnego strzału w całym meczu...

AgresywnyChomik 08.05.2011 16:01

Cytat:

Mozesz chociaz dzien poczekac ze szczekaniem?

mitmichael 08.05.2011 16:01

Swietna taktyka z Wilkiem i Sobolem w jednym składzie - wiedział Maaskant co zrobic by Wisla grała lepiej. Czarek tez dobrze czyscił a Chavez to juz w ogole - odbijaja sie od niego jak od gumy. Wygladalo to juz znacznie lepiej wiec.... wielkie kluby nie przegrywaja... 3 meczow z rzedu. Dzisiaj mozemy sie z tym w zupełnosci zgodzic

Mario Nh 08.05.2011 16:02

Cytat:

Dzisiaj obrona zagrała dobrze, zdarzały sie indywidualne błędy. Brak komunikacji ale napisanie że poza Chavezem nie mamy obrony to gruba przesada.

buczo1985 08.05.2011 16:02

Ważne 3 pkt. Mecz bardzo dobrze rozegrany taktycznie. Cieszy powrót Genkova i bramka...szkoda, że nie wpadło to od poprzeczki. Byłaby piękna brameczka :D
Sivakow wiadomo. Będzie chłop długo pamiętam stadion Lechii i swój strzał :)

CH. 08.05.2011 16:02

bramka Siwakowa !

http://www.youtube.com/watch?v=k3C1FnQ61aI

laxa 08.05.2011 16:05

1 Załącznik(ów)
Dobry mecz w naszym wykonaniu, ale najlepiej pojechał onet - 32-0 dla nas :)

Mareq 08.05.2011 16:07

Cytat:

Jak nas z Lechem Pareiko nie uratuje to będzie cienko.
wywieśmy od razu białą flagę :lol:
W końcu przyjeżdżają do nas tuzy ligowego futbolu

Co do otoczki około meczowej .
Jak bardzo cieszy nasze zwycięstwo w kontekście naszej reakcji(zresztą to nie żadna nowość) na trybunach na wynik z Górnikiem. Dodatkowa wisienka na torcie:)

Co do samego meczu.
O ile po spotkaniu we Wrocławiu miałem zarzut do trenera za brak elastyczności taktycznej , o tyle za mecz z Lechią przyznaje mu sporego plusa w tym temacie.
W przypadku gdy drużynie nie idzie liczy się efekt a nie efektywność i trener właśnie na to pierwsze postawił , brawo.
Dobrze że Eryk ani Adraż nie złapali żółtych kartek , obaj pokazują iż są bardzo ważnymi elementami zespołu.
Oczywiście cieszył powrót Genkova(skuteczność+ma pecha do poprzeczek;) ) i znowu bardzo dobra gra Maora.
Już to stwierdzenie padło pewnie wiele razy i to nie tylko w kontekście tego meczu , ale myślę ,że warto jest powtórzyć raz jeszcze.Mianowicie wiele pożytku będziemy mieli z Wilka i to nie tylko w sferze umiejętności piłkarskich , ale również w sferze mentalności drużyny/zespołu.
Czeka nas bardzo ciężki tydzień , ale na szczęście wchodzimy w ten tydzień na fali optymizmu.

Oczywiście grzechem było by pominąć trafienie Sivakowa . Co do jego umiejętności piłkarskich mam spore zastrzeżenia , ale w tym przypadku chapeaus bas;)

tommiyacht 08.05.2011 16:08

taka ciekawostka - dokladnie rok temu o tej porze wygralismy na Ł3 takim samym stosunkiem bramek ;P

AS82 08.05.2011 16:08

Można też podziekowac małkowi za to ze nie dal ewidentnej zoltej kartki Cikosowi,co by wykluczylo Słowaka w meczu z Amica

Grze Gie 08.05.2011 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1087741)

wsłuchajcie się jeden z komentatorów tuż po tym jak padła bramka mówi : "niestety" - żenada tylko tak mogę to określic

Hudy 08.05.2011 16:09

Strasznie się bałem tego meczu a tu taki pozytyw ale szkoda kibiców Lechii i mam nadzieję, że ich drużyna szybko się pozbiera i wygra wszystko do końca. Jest bardzo dobrze a już miałem czarne wizje:D

Tenzen 08.05.2011 16:10

Pięknie Pareiko ściągnął piłę z nogi napastnikowi Lechii po wystawce od Jaliensa. To był bardzo ważny mecz :)

mitmichael 08.05.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grze Gie (Post 1087748)
wsłuchajcie się jeden z komentatorów tuż po tym jak padła bramka mówi : "niestety" - żenada tylko tak mogę to określic

Chodziło mu, ze niestety nie ma gola a tutaj pilka wpadła do siatki - jak zwykle za szybko chcieli powiedziec, ze gola nie ma

Lysy 08.05.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 1087725)
Melikson, Chavez, Sobolewski, Genkov rewelacyjni. Reszta "tylko" bardzo dobra.

Chyba oglądałeś inny mecz :rotfl: Sobolewski rewelacyjny? Owszem w porównaniu z poprzednimi słabymi występami zagrał dużo pewniej, ale żeby od razu "rewelacyjnie" ? Czarną robotę robił w tym meczu Wilk, to on biegał od zawodnika do zawodnika, to on notował najwięcej przechwytów w okolicach naszego pola karnego, dzięki temu obrońcy mieli mniej pracy. Z dobrej strony pokazał się również Małecki, to on rozpoczął akcje przy pierwszej bramce. Nie możemy zapomnieć o roli Kapsy w tym spotkaniu :) Zagrał tak jak od niego oczekiwałem ;)

Teqcontroller 08.05.2011 16:13

Takie mecze jak te pokazują charakter drużyny , nasi piłkarze zagrali bardzo mądrze , liczę że tak będzie w meczu z Amicą i Zasrańcami.

Plus dla Maaskanta.

speedfashion 08.05.2011 16:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grze Gie (Post 1087748)

Właśnie miałem o tym pisać. Cóż poradzimy.. Najważniejsze, że mamy 3 punkty.

Co do meczu - dobra taktyka i świetna gra drużynowa = zwycięstwo. Natomiast, jak strzelał Siwakow, to pomyślałem sobie: "Boże, co za kretyn..." - nadal mam lekkiego kaca moralnego. ;)

lorddavy 08.05.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1087752)
Nie możemy zapomnieć o roli Kapsy w tym spotkaniu :) Zagrał tak jak od niego oczekiwałem ;)

Co ty człowieku chcesz od Kapsy? Może obciąż go jeszcze winą za loba Sivakowa. Bramki były efektem bardzo dobrych akcji i strzałów więc nie wiem co za bzdury tu wypisujesz.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl