Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] Wisła Kraków - Górnik Zabrze 30 kwietnia, 16:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8035)

Hanys 30.04.2011 17:55

Moje oceny zawodników
8 - Pereiko - co miał obronić, obronił ale meczu nam nie wygra.
7 - Chavez - najlepszy w obronie
3 - Paljić
1 - Cikos
5- Jaliens
1- Sobolewski - typowy drwal, a z nogą do kowala powinien się udać.
2- Jirsak
7 - Melikson - jedyny ofensywny PIŁKARZ
2 - Kirm - bez formy...
5 - Małecki - bez zastrzezen ale tez bez zadnych rewelacji
1- Żurawski - słabizna
5 - Rios
0 - Branco
1 - Sivakow

rafal777 30.04.2011 17:56

Nigdy w życiu nie widziałe tak kompromitującego występu jak Branco. Nie wierzę, że ktokolwiek mógł zagrać gorzej. Podobnie jak w meczu ze Śląskiem po pierwszej połowie wiedziałem, że nie strzelimy gola. Niestety, gramy za wolno, Jaliens to jest karykatura stopera...Przegrawy niemal każdą główkę. Co zrobić...Mistrzem może zostać nawet Polonia Warszawa. Za nami jet peleton całęj ligii który powoli zjada Jagę i zaraz dojedzie do nas. Czuje, że nie starczy nam rozpędu by dojechać na 1 miejscu...Co to będzie za mistrz w tym roku?? Chyba najsłabszy w historii.

MMTS 30.04.2011 17:58

OK, możecie pisać że teraz pojawiły się płaczki po przegranym meczu, ale mam to w d.
Pareiko - przyzwoity normalny poziom
Chavez - to jest facet któremu po prostu należy dawać grać
Jaliens - bez rewelacji, taki pośrodku, anie dobrze ani źle
Paljic - ani to pomocnik, ani obrońca, bardzo chce ale nie potrafi
Cikos - człowiek co się potyka o włsne nogi
Branco - kto to w ogóle jest???????
Jirsak - ławka, ławka i jeszcze raz ławka
Siwakow - byle do lata, potem już go nie będzie
Sobol - wielkie serce, słaba gra, ale jak nie ma lepszych to kto ma grać?
Melikson - bez błysku ale przynajmniej mu się chciało
Małecki - musi jak najszybciej nauczyć się grać z pierwszej piłki, bo to dzisiaj wyprawiał to dramat
Kirm - jeździec bez głowy, jak wyjdzie to wyjdzie, jak nie to trudno
Żuraw - chyba już czas kończyć, nie zauważyłem że gra
Rios - 3 razy lepszy niż Żuraw, a mimo wszystko słaby
Maskaant - zero koncepcji na chwilę obecną, jak szło dobrze to było fajnie, jak jest źle to nie wie co zrobić, śmierdzi mi Skorżą
a na ławce? Garguła do odstrzału, Kowalski...., Wilk - wielka nadzieja, tylko więcej szans

tak na dobrą sprawę mamy 3-4 zawodników więc nie powinniśmy zdobyć MP, zwłaszcza że przed nami najcięższe mecze. Mieliśmy szanse odskoczyc od Jagi i się nie udało. Teraz Lechia, Legia, Craxa, Lech....jak nie wróci Genkow, to dobrze będzie jak będą Puchary.
W przyszłym sezonie potrzebujemy 5-6 zawodników od zaraz, ale piłkarzy a nie Brancopodobnych

Kryniu 30.04.2011 17:58

Za przegraną w dzisiejszym meczu po części trzeba obwinić Kirma. Zmarnował dwie sety i przy kontrze nie podał. Jak się marnuje takie okazje to jak mamy wygrywać

John1906 30.04.2011 17:58

Mecz tragedia.Zero ambicji, żeby zmienić wynik meczu. Jutro powinni z Branco kontrakt rozwiązać, bo nic nam nie daje ten grajek. Maaskant też się dziś nie popisał i taka jest prawda ( złe zmiany, taktyka). Dobrze, że przegraliśmy bo nie zasługiwaliśmy nawet na remis w tym meczu, a tak może niektórym się otworzą oczy.

willow 30.04.2011 17:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1083866)
Tak to jest jak się znajdą przypadkowi ludzie na boisku i po stracie branki jest MEGA lipa.

Sam Melikson Małecki to za mało.

Małecki? Jaki Małecki? On dzisiaj grał w ogóle?
jeden z najgorszych gości na boisku, obok Żurawia, Kirma, Jirsaka... i można by wymieniać właściwie całą drużynę.
Na chwilę obecną mamy dwóch zawodników: Meliksona i Pareikę. Jak dalej będziemy tak grać, to i tych dwóch się szybko pozbędziemy.

Kosa93 30.04.2011 18:00

Branco do B klasy się nie nadaję, pewnie gdybyśmy grali bez niego w 10 lepiej by nam się grało..

Kryniu 30.04.2011 18:00

MMTS- spokojnie. W Pucharach zagramy na pewno, gorzej jeśli chodzi o MP ale i tu nadal jesteśmy głównymi faworytami tylko niech zaczną w końcu grać.

skeba 30.04.2011 18:00

Przestanę oglądać Polską piłkę, jeżeli Legia zdobędzie Mp w tym sezonie, a jest to kurde niestety możliwe...
ale byłby łach

AYALA 30.04.2011 18:00

Jirsak niech sie uczy gry w środku pola od Jeża z Górnika,za 100 tyś € można było w zimie sprowadzic klasowego rozgrywającego.Na Słowacje przecież nie jest daleko....
To samo Gasparik,co jego podanie to pachniało bramką dla Zabrzan...Kirm na jego tle wypadł jak stremowany junior któr traci głupio piłki

Melikson,Pereiko,Chavez - najlepsi na placu

mitmichael 30.04.2011 18:01

Jeszcze teraz nie wiadomo co bedzie z Cikosem. Jak bedzie musial zagrac Branco to nasze serca nie wytrzymają.

medyk 30.04.2011 18:01

kto wpuśćił na nasz stadion tego starego dziada z gornika z krowim dzwonkiem?

bartekd16 30.04.2011 18:04

Dla pocieszenia powiem że Real też przegrywa.

flamengista 30.04.2011 18:04

Pisałem po meczu ze Śląskiem, że mecz z Górnikiem ma mi dać odpowiedź na pytanie: gdzie jesteśmy? Widziałem drużynę w meczu z GKS pełchatów, która grała naprawdę ładną, składną piłkę. Tymczasem w meczu ze Śląskiem zobaczyłem zupełnie inną Wisłę. Bez pomysłu na grę, bezradną i beznadziejną

Dziękuję za ten mecz. Pozwolił na zrozumienie, w jakim miejscu się znajdujemy.

Więc sprawa jest jasna. Jesteśmy w czarnej d.pie. Nadal jesteśmy na poziomie drużyny, która dostawała manto od Levadii i Karabachu. Jedno udane okienko transferowe to za mało. Nie mamy obrony, nie mamy nadal drużyny.

Nie chcę oceniać negatywnie Maaskanta. I tak z g.wna udało mu się ukręcić bicz. Ale nawet na tą beznadziejną ligę to może być za mało. Nadal mamy za słąbych piłkarzy, by cokolwiek ugrać w Europie. Moim zdaniem MP w tym sezonie nie jest nic warte - nikt go nie chce.

Moje (subiektywne) oceny naszych piłkkarzy:
Pareiko - 6. Nie zawalił przy bramkach, obronił jedną setkę. Ok.
Cikosz - 3. Pochwaliłem go w trakcie meczu, po czym zawalił nam mecz. Nigdy więcej tego nie zrobię. Jego błąd zaważył na wyniku tego spotkania..
Chavez - 5. Niby najlepszy z obrońców, ale przy obu golach zawalił. Łatał dziury po kolegach, ale w kluczowych momentach zawiódł.
Jaliens - 0. Jeden przegrany pojedynek z Sikorskim (główkowy) mnie po prostu dobił. Co się z nim dzieje?
Pajlić - 4. Bardzo przeciętny, zarówno w defensywie, jak i ofensywie.
Małecki - 5. Starał się, ale nie wychodziło.
Jirsak - 4. Bardzo słabo, dziś niewidoczny.
Sobolewski - 4. Ostatnie kilka meczy - przykro patrzeć. Zwalnia grę, zupełnie bez formy.
Meliskon - 5. Starał się, walczył - ale nie szło.
Kirm - 6. Walczak, najambitniejszy z naszych. Nie miał szczęścia, ale nie mam do niego pretensji o ten mecz. Zagrał na ile umiał.
Żurawski - 0. Panie Macieju - lubię Pana, wiec tylko napiszę krótki komentarz: kończ Waść, wstydu oszczędź.

Rios - dramat. Sziwakow - dno.

Moim zdaniem nie zasługujemy na Mistrzostwo Polski. To jest dramat, gramy koszmarnie. Nie ma szans na jakikolwiek sukces w Europie bez znaczących wzmocnień.

Grę naszych nie da się oglądać na trzeźwo.

PS. Branco - cytując klasyka: jego nie można zwolnić. Jego trzeba w.pierdorlić dyscyplinarnie. To są jaja, ten facet nadaje się do występu w tańcu z gwiazdami, ale nie do gry na poziomie zawodowym. Broniłem Segio, ale ten facet jest w tym momencie najsłabszym zawodnikiem w naszej Ekstraklasie, a to nie lada sztuka. Czemu nie zagrał ktokolwiek inny w jego miejsce - sam Maaskant gdyby wszedł na boisko przyniósł by mniej szkód.

John1906 30.04.2011 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1083900)
Pisałem po meczu ze Śląskiem, że mecz z Górnikiem ma mi dać odpowiedź na pytanie: gdzie jesteśmy? Widziałem drużynę w meczu z GKS pełchatów, która grała naprawdę ładną, składną piłkę. Tymczasem w meczu ze Śląskiem zobaczyłem zupełnie inną Wisłę. Bez pomysłu na grę, bezradną i beznadziejną

Dziękuję za ten mecz. Pozwolił na zrozumienie, w jakim miejscu się znajdujemy.

Więc sprawa jest jasna. Jesteśmy w czarnej d.pie. Nadal jesteśmy na poziomie drużyny, która dostawała manto od Levadii i Karabachu. Jedno udane okienko transferowe to za mało. Nie mamy obrony, nie mamy nadal drużyny.

Nie chcę oceniać negatywnie Maaskanta. I tak z g.wna udało mu się ukręcić bicz. Ale nawet na tą beznadziejną ligę to może być za mało. Nadal mamy za słąbych piłkarzy, by cokolwiek ugrać w Europie. Moim zdaniem MP w tym sezonie nie jest nic warte - nikt go nie chce.

Moje (subiektywne) oceny naszych piłkkarzy:
Pareiko - 6. Nie zawalił przy bramkach, obronił jedną setkę. Ok.
Cikosz - 3. Pochwaliłem go w trakcie meczu, po czym zawalił nam mecz. Nigdy więcej tego nie zrobię. Jego błąd zaważył na wyniku tego spotkania..
Chavez - 5. Niby najlepszy z obrońców, ale przy obu golach zawalił. Łatał dziury po kolegach, ale w kluczowych momentach zawiódł.
Jaliens - 0. Jeden przegrany pojedynek z Sikorskim (główkowy) mnie po prostu dobił. Co się z nim dzieje?
Pajlić - 4. Bardzo przeciętny, zarówno w defensywie, jak i ofensywie.
Małecki - 5. Starał się, ale nie wychodziło.
Jirsak - 4. Bardzo słabo, dziś niewidoczny.
Sobolewski - 4. Ostatnie kilka meczy - przykro patrzeć. Zwalnia grę, zupełnie bez formy.
Meliskon - 5. Starał się, walczył - ale nie szło.
Kirm - 6. Walczak, najambitniejszy z naszych. Nie miał szczęścia, ale nie mam do niego pretensji o ten mecz. Zagrał na ile umiał.
Żurawski - 0. Panie Macieju - lubię Pana, wiec tylko napiszę krótki komentarz: kończ Waść, wstydu oszczędź.

Rios - dramat. Sziwakow - dno.

Moim zdaniem nie zasługujemy na Mistrzostwo Polski. To jest dramat, gramy koszmarnie. Nie ma szans na jakikolwiek sukces w Europie bez znaczących wzmocnień.

Grę naszych nie da się oglądać na trzeźwo.

Zapomniałeś o podawaczu piłek Branco, chociaż nie chce chłopaków od podawania piłek obrażać bo pewnie lepiej by zagrali ;)

licoo 30.04.2011 18:10

Ostatnio mamy pecha do przełamywania jakiejś passy:/ 21 lat bez wygranej Górnika u nas, i co...

MMTS 30.04.2011 18:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kryniu (Post 1083888)
MMTS- spokojnie. W Pucharach zagramy na pewno, gorzej jeśli chodzi o MP ale i tu nadal jesteśmy głównymi faworytami tylko niech zaczną w końcu grać.

a jest po co ? sądzę że nie, tak na dobrą sprawę do pożegnania powinien być Cikos, Branco, Kowalski, Jirsak, Siwakow, Żuraw, Łobodziński, Garguła, więc kto ma grać?

bartekd16 30.04.2011 18:10

Cytat:

A kto zasługuje Legia ,która przegrała już 11 spotkań , Jagiellonia, która nie może wygrać poza swoim stadionem czy Lech, który nie wygrał dwóch ostatnich spotakń i ledwo co pokonał cienką Ległe?

Sędzia 30.04.2011 18:11

Cytat:

Wspólny mianownik tych dwóch meczy to brak Genkowa. Musimy najpierw zagrać jakiś mecz z nim w składzie, żeby stwierdzić gdzie jesteśmy. Jeśli z nim zagramy ładnie i wygramy, to kiepskie mecze ze Śląskiem i Górnikiem będą tak naprawdę wynikać z przypadkowej kontuzji Genkowa.

Inna sprawa, że trener powinien mieć nieco więcej pomysłowości i dostosować taktykę do sytuacji kadrowej.

Łukasz1987 30.04.2011 18:12

Jak dla mnie nie ma co się załamywać... Ale widać jak na dłoni że potrzebujemy napastnika (sam Genkov cudów nie zdziała a jak ma kontuzję to widać jak gramy) i absolutnie potrzebny jest boczny obrońca... Czemu gra Branco a nie Burliga? Uraz Łukasza? Czy jest słabszy od perełki z irokezem? Mecz dramat, błędy w obronie tragiczne... Pora wziąść się do roboty... Jak stracimy mistrza tak jak rok temu to będzie koszmar...

skeba 30.04.2011 18:13

Cytat:

Dla pocieszenia powiem że Real też przegrywa.
świetne pocieszenie, poprawiłeś mi niesamowicie humor. Dzieki kolego, piwo dla ciebie...

Titto 30.04.2011 18:17

Cytat:

W tym roku żadna drużyna nie zasługuje na mistrzostwo...
Jagiellonia dostaje w dupę od Bytomia 3:0, my przegrywamy ze słabym Górnikiem o Legii, Lechu już nie wspomnę.

W lecie potrzebujemy kolejnych wzmocnień. Dla mnie priorytety transferowe to:
- lewy obrońca
- prawy obrońca
- środkowy obrońca
- środkowy pomocnik
- skrzydłowy
- napastnik

IncognitoTSW 30.04.2011 18:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1083917)
W tym roku żadna drużyna nie zasługuje na mistrzostwo...
Jagiellonia dostaje w dupę od Bytomia 3:0, my przegrywamy ze słabym Górnikiem o Legii, Lechu już nie wspomnę.

W lecie potrzebujemy kolejnych wzmocnień. Dla mnie priorytety transferowe to:
- lewy obrońca
- prawy obrońca
- środkowy obrońca
- środkowy pomocnik
- skrzydłowy

- napastnik

Pamiętam jakie było zdziwienie, gdy przychodził Sivakov albo wcześniej Boukhari, Paljić : "Po co nam tylu pomocników? "

Niemniej jednak przydaliby się wartościowi piłkarze.

Tenzen 30.04.2011 18:20

Takie moje luźne myśli po tym meczu ;)

Chyba wszyscy, a zwłaszcza nasz trener spodziewali się ze Zabrze postawi na taką taktykę jak Śląsk. Zaskoczenie było ogromne.

Tylko ktoś wypadnie ze składu i wszystko się sypie. A co do Branco to chyba nie wygraliśmy żadnego meczu z nim w składzie.

Mam nadzieję, że to był ostatni występ Żurawia w Wiśle. Wróci Genkow i powinno być lepiej.

Gdyby nie Pareiko to bylibyśmy teraz w tabeli tam gdzie Legia.

Chavez. Trzeba tego gościa wykupić bo w dwóch ostatnich meczach uchronił nas przed strasznym laniem.

Titto 30.04.2011 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1083920)
Pamiętam jakie było zdziwienie, gdy przychodził Sivakov albo wcześniej Boukhari, Paljić : "Po co nam tylu pomocników? "

Niemniej jednak przydaliby się wartościowi piłkarze.

Nie spodziewałem się po Sivakovie i Boukharim tak słabej i bezbarwnej gry.
Mimo wszystko myślałem, że wniosą coś do tej drużyny...myliłem się.

White91 30.04.2011 18:27

Gwiazdeczki myslaly ze na chodzonego wygraja. Gdzie ta gra pilka z dwoch ostatnich meczy. Brak rywalizacji na skrzydlach i zarowno Kirm i Malecki nic nie wnosza. Sam Maor nie wygra meczu...

JAR0 30.04.2011 18:31

Panowie coś Wam powiem... Liga będzie ciekawsza :D Ja już nie wiem czy tu się śmiać czy płakać. Wcześniej mówiliśmy że wszyscy oddają Wiśle mistrzostwo bez walki. A teraz i Wisła nie chce chyba mistrzostwa. Może to jakiś spisek drużyn, żemy mistrz został może wylosowany czy jak ;) Jak nie autobus Śląska to pogoda, to Branco to to to tamto :evil:. Nie mamy czego szukać w Europie skoro my dostajemy baty od Śląska czy Górnika. Paradoksalnie jak zaczeliśmu jako tako grać w piłkę to zaczynamy gubić punkty. Może zacznijmy grać padake z jesieni i początka wiosny i wróćmy do wygrywania. W pucharach będzie tradycyjny wp****dol z jakimś wynalazkiem. Ale z drugiej strony kolejny tytuł by się przydał. Może by to dało jakiejś stabilizacji w klubie. Jak zdobędziemy mistrzostwo w tej dziwnej lidze to chyba ze stadionu na Rynek przejde na czworaka albo na kolanach. Bo takich jaj dawno nie widziałem.

dynek.pl 30.04.2011 18:36

Swoje setki mielismy. Nie gralismy ani gorzej ani lepiej niz w meczach z Jagą czy Belchatowem ale zabraklo prezentów od obrońców Gornika, błędów bramkarza Górnika no i Genkowa.
Trzeba też pochwalic Górnika bo swietnie ich Nawałka ustawił i nie wybijali pilek na oślep.

Nasz treneiro znowu nie potrafi nic zmienić. Przegrywamy 0:1 to po co ten rusek wchodzi ?
Juz Wilk gra bardziej ofensywnie na defensywnym pomocniku.
Jak patrze na takie zmiany to jestem za limitem obcokrajowcow w skladzie,
a kolejny przyklad to:
Branco = mistrz. Qrwa nawet jak wchodzi koles z ME to nie ma tak, ze kazde jego zagranie jest zwalone i grozi utratą bramki. Przynajmniej taki młodziak potrafi pilke wywalić w trybuny żeby nic nie popsuć.

neq. 30.04.2011 18:42

w tym sezonie mistrzowstwo powinno byc nie przyznane ze wzgledu na poziom ligi ;) tyle w temacie ligi i dzisiejszego meczu

murray 30.04.2011 18:45

Najgorszy mecz w sezonie.
Zero składnych akcji.
Najlepiej oczywiście Żurawski i Branco.
Żurawski czyli "a podbiegnę sobie i spróbuję coś zrobić. Spróbowałem. Ej, czemu nie ma odbioru?"
Branco czyli "Kamikaze czy gin? Gin czy kamikaze? Oj, gol. Gin! A może kamikaze? Dlaczego nie dają mi przyjąć piłki i potem mnie objeżdżają? To znak od Boga. Wódka ze spritem"

orm 30.04.2011 18:47

Wynik bardzo zły, a gra jeszcze gorsza. A Branco przechodzi wszelkie pojęcie. Każdy inny piłkarz Wisły poza bramkarzami włączając w to ME zagrałby lepiej. Chyba największy błąd Maaskanta do tej pory w Wiśle. Jak Cikos wypadnie ze składu to po prostu zgroza.

Elefant 30.04.2011 18:50

Pareiko - dziękuje, że uchroniłeś nas od kompromitującej porażki 5 lub 6 do zera.
Chavez i Melikson - jedyni którzy grali na jakimkolwiek akceptowalnym poziomie.

Reszta - niestety bardzo słabo. Słabo ma oczywiście wiele odcieni. Słabo ale ambitnie - to Paljić. Kirm - kompletnie bezproduktywny itd. PM - wracają stare demony.

Piszę o tym od wielu kolejek, powtórzę jeszcze raz wyraźnie.
Każde wyjście Sobola w podstawowym składzie to sabotaż, działanie na szkodę Wisły.
Cała reszta dostosowała sie do jego złej gry. Gry kapitana. Jest to jedyny zawodnik, który ma lepszego zmiennika grzejącego ławę.
Dlaczego ?

Reszta gra jak gra, nikogo lepszego nie mamy na ich miejsce.

I dwa słowa o Maaskancie. Miał u mnie bardzo duży kredyt zaufania. Dostrzegam wiele pozytywów jego pracy. Ale ile można powtarzać te same błędy.

BRTS39 30.04.2011 18:51

Mecz fatalny. Genkov jest bardzo potrzebny drużynie. Musimy absolutnie zaczać wygrywać. A 26 i 27 kolejka może być zbawienna. ( POLONIA I LEGIA gra z Jagą) To by było na tyle z mojej strony.

Vinci 30.04.2011 19:11

Wygląda na to, że dopadła zespół spora "zadyszka", oby z powrotem Genkowa udało się to wszystko ogarnąć, bo przed nami bardzo prestiżowe potyczki.

Gdyby w pierwszej połowie udało się wykorzystać sytuacje podbramkowe, to nastroje byłby zupełnie inne.

Czy dobrze słyszałem na stadionie, że bilety na Lecha i Cracovię będzie można już zamawiać internetowo, czy mi się tylko wydawało?

koniak 30.04.2011 19:12

Jak pisałem, że podczas serii 7 zwycięstw z rzędu wygrywaliśmy większość fartem i przypadkiem, to był pociski, że wygrywamy i nie można narzekać. Teraz widzicie co się dzieje, gdy kończy się fart. Z Wisłą na dzień dzisiejszy wystarczy zagrać ambitnie i większość naszych piłkarzy się gubi.
Zanim ktoś na tym forum kolejny raz napisze, że grają zawodnicy najlepiej prezentujący się na treningach, to niech się pie......e w głowę. Maaskant tym meczem znowu potwierdził, że nie potrafi reagować na to co się dzieje na boisku.

grogoriogreg 30.04.2011 19:21

Aż nie chce mi się czytać tych poprzednich stron komentarzy, bo po prostu nie ma sensu tracić czasu dla tych ... (nie chciałbym załapać bana)
Podam swoją opinię z perspektywy trybun, więc pewnie niektóre oceny mogą być nieadekwatne do tego co było w rzeczywistości, ale to będzie wynikiem tego, że po takiej nędzy, mogę zapomnieć czy machnął się Cikos, czy Chavez, czy też który z naszych skrzydłowych strzelił na aut.

Pareiko - 7 - dużo interwencji, przy golach raczej nie miał nic do powiedzenia, kilka głupich wybić, jednak zdecydowanie najlepszy w drużynie, marnuje się chłopak
Cikos - 2 - zawalił gola, miał 1 udane wyjście do przodu i niczym więcej się nie wyróznił; grał krótko, ale zaprezentował się słabiutko
Chavez - 5 - nie wiem w jakim stopniu zawalił 2 bramkę, muszę zobaczyć powtórkę, ale był zdecydowanie najlepszy w defensywie Wisły, miał masę ważnych interwencji, na jego niekorzyść działa też błąd przy 1 bramce; dziś przynajmniej wyprowadzał piłkę z dużym polotem ;)
Jaliens - 2 - słaby występ, kilka przegranych główek, w tym 1 po której rywal wyszedl 1 na 1, niestety były reprezentant Holandii nie może grać w taki sposób jak grał dzisiaj
Paljić - 2 - podobnie jak Holender, słabiutko, zawinił przy 2 golu, w ofensywie nieprzydatny, ale to akurat z powodu braku ruchu napastników, znaczy się pomocników
Sobolewski - 2 - Słabizna, nie wyróżnił się in minus, więc występ porównywalny z 2 poprzedników, trudno mi jest wskazać plusy czy też jakieś minusy, był mało widoczny
Jirsak - 2 - identycznie jak Sobol, kompletnie niewidoczny, ale on przynajmniej nie tracił piłki jak pewien długowłosy Białorusin
Melikson - 3 - nie był to jego mecz, miał jeden dobry strzał, jeden słaby, dobrze wyłożył piłkę Zurawskiemu (?), nie pokazał dziś swojej przebojowości, a szkoda bo było ślisko i mógł postarac się ominąć mało zwrotnych piłkarzy Górnika
Kirm - 1 - niestety tragiczny występ, zmarnowana setka, zero pożytku, złe decyzje, stracona forma z początku rundy, tylko, że ławka mu nie grozi, bo przecież Maaskant nie puści do gry Chrapka czy kogoś innego z MESY
Małecki - 1 - podobnie jak Kirm, z tą róznicą że wygrał kilka pojedynków, ale co z tego skoro później stracił piłkę, stracona forma
Żurawski - 0,5 - myślę, że mielibyśmy więcej pożytku, gdyby w ataku grał Maaskant, niż z gry Żurawia, panie trenerze, oszczędź nam gry, tego zasłużonego dla nas zawodnika
Branco - http://www.youtube.com/watch?v=wdn1vKAq0J8 - to był sabotaż ze strony Maaskanta, ten pseudo piłkarz powinien wypier***** dyscyplinarnie, po tak żenującym występie jak dziś; 100% przegranych pojedynków, koleś albo coś ćpał przed meczem, albo pił, innego wytłumaczenia nie widzę, każdy 16 - letni piłkarz zagrałby lepiej
Sivakov - 0 - koleś wszystko co miał s.......ić, s.......ił, z klasą, wypad do Włoch, koleś na prawdę nie ma talentu do gry

..DRAGON.. 30.04.2011 19:23

Jeden wielki k....a dramat!Śmiem twierdzić ,że Maaskant jest ślepy, albo ma poważne kłopoty ze wzrokiem, facet obserwuje treningi.Czy w ME nie ma lepszych obrońców od Branco(słaby i głupi)?Nawet bez Genkova powinniśmy ich zjeść.A tłumaczenie nie zagraliśmy wystarczająco dobrze dobrowadza mnie do k.....y.Trener jest od tego, żeby grać wystarczająco dobrze.

allond 30.04.2011 19:23

Żurawski powinien od początku siedzieć na ławce jeśli Rios przez parę minut potrafił zrobić więcej niż on. Ani nie wybiegał do piłki , ani nie próbował ich ściągać - szkoda mówić(bo wciąż mam do niego duży szacunek) ,ale grał dziś jak paralityk. Brak było dzisiaj zespołowości , Branco to był chyba 12stym zawodnikiem Górnika. O pierwszą bramkę nie mam pretensji , dzisiaj ta murawa to była tafla wody i to było widać w grze obu drużyn więc podwójny kiks obrońców się niestety zdarzył , druga to już efekt nieporadności obrony.
A jak się setek nie chce strzelać to tak jest.
Tak na przyszłość to więcej gry zespołowej a mniej żyłowania i przytrzymywania piłki - przy szybkiej klepce Górnik się bardzo odsłaniał tylko nikt nie potrafił tego wykorzystać

Jedynie zastrzeżeń nie mam do Chavez'a i Sergei'a.

Wisła dzisiaj usilnie nie chciała strzelić jakiegokolwiek gola więc Górnik strzelił jej dwa.

Wojtas 30.04.2011 19:27

Oj pokiełbasiło sie wszytsko i to niewiem dlaczego.

Z Belchatowem widzialem zespol ktory ma perspektywy zeby dzis zobaczyc zespol bez zadnych pomysłow i wiekszej ambicjii.Tzn cos tam chcieli ale w 99% nic nie wychodzilo.

Jesli mozna dzis kogos wyróznic to Chavez -super sie rozkreca i nabiera pewnosci siebie ,oraz Melikson ale on ma jeden problem -nie ma tu z kim grac.

Mozna by powiedziec ze po co robic akcje jak i tak nie ma ktos strzelac bramek-bo Zurawia jako napastnika juz nie licze ,wiec trzeba czekac jak wroci Genkov.Na razie Wisla mam wrazenie nie wie co grac i kto ma te bramki strzelac.

I tu odbija sie czkawką sytuacja gdy pozbyto sie Brozka i wymyslono ze zastapi go 34 letni emeryt niechciany nawet na Cyprze ,i sprowadozno tylko jednego Genkova.

P.S Branco powinni juz dzisiaj wywalic z tego zespolu ,dzis kazdy z nas mogl wejsc za Cikosa i mysle za zagral by nie gorzej.Parodia obroncy,Ja p***** jak Maaskant moze trzymac takiego goscia w druzynie.

WIELKI_CZŁOWIEK 30.04.2011 19:29

Robercie, posadź wreszcie na ławie Sobola! Spójrz, że mecze z Wilkiem są po prostu w wykonaniu Wisełki lepsze, on lepiej pasuje do Jirsaka i Meliksona. Never, ever Branco, on nie miał nawet siły piłki zagrać, widać było że reszta zespołu unikała jak ognia zagrań do niego. Żuraw, błagam cię...! Mam wrażenie, że przez upór trenera upadają legendy :(

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl