![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystko ładnie pieknie tylko Sivakow to tez nie jest napastnik wiec nie liczcie, ze jak bedzie dobrze sie spisywał to strzeli gola. Maly tez niezagraza bramce Slaska a to juz jest zle bo to nasza maszyna do prowadzenia Wisły do zwyciestwa. Musi wejsc normalny napastnik innego wyjscia nie ma. Nie mozna przegrac meczu, w ktorym prezentujemy bardzo ładna grę (niewliczajac niefarta w postaci samoboja).
|
Barcelona??? Jaka Barcelona? W Barcelonie boczni obrońcy chodzą na bokach jak złoto a u nas? Owszem Cikos i Paljic są ruchliwi ale jakoś tacy drewniani w swoich poczynianiach. Za mało chodzą skrzydłem. Podczas gdy Sobol i Chavez z Jaliensem muszą asekurowac o tyle jedynym sposobem na autobus w polu karnym jest albo robienie przewagi na skrzydłach albo strzały z dystansu.
Wisła grac kur..a mac! |
Cytat:
|
Odpier..... się od Sivakova bo wcale nie gra tak strasznie , może nie jakoś wybitnie ale przyzwoicie , podobnie każdy z obrońców gra na razie dobrze. Co do bramki to myślę ,że nie tylko trzeba winić obronę która wychodziła całą linią i wg mnie dobrze zrobili tylko powinni jeszcze szybciej ruszyć do przodu ale również zawodników którzy zbyt późno doskoczyli do Łukasiewicza i nie spróbowali zablokować jego podania (bodajże Małecki i Siva). Musi trener dokonać jakiejś korekty , ciężko się gra gdy przeciwnik całą drużyną ustawia się w polu karnym , górne piłki są skazane na porażkę jeśli w środku nie mamy nikogo wysokiego no i trzeba się wystrzegać rzutów wolnych i rożnych dla Śląska bo będzie ciężko.
|
Uwzięliście się na tego Sivakova jak kiedyś na Bunozę! Gra bardzo dobrze i stara się jak może!
Jirsak - jak zwykle piłkarz-widmo. Jeden strzał i ze dwa udane zagrania i tyle by tego było na 45 minut. Sobol - samobój, głupie straty. Było też parę udanych wejść, ale mimo wszystko Wilk byłby bardziej przydany. Małecki - stara się, ale czasami za bardzo samolubnie gra. |
Cytat:
Po prostu wolę "stetryczałego" walczącego Żurawskiego niż "leniwego" Riosa na boisku, ale w sumie jest mi obojętne kto strzeli bramkę/bramki dla Wisły. A choćby i Rios niech nastrzela. |
ja mam pytanie. Czy jeśli koleś jest na spalonym, startuje do piłki a po 3 krokach zatrzymuje się to można odgwizdać spalonego? Bo to nie było tak że Gancarczyk całkowicie odpuścił tą piłkę..
|
Dokładnie. Sivakov dzisiaj sobie dobrze poczyna.
Mnie bardziej irytuje Palijć, ale to nie od dziś. No i Sobol... Widać, ze po tym samobóju chce się zrehabilitować i być może dzięki temu jego gra wygląda lepiej niż ostatnio. Jestem jednak fanką pomysłu wstawiania do pierwszego składu Wilka, ale to może na przyszły sezon, bo w tym się to na pewno nie stanie (nie mówię o przypadkach wypadnięcia Sobola z powodu kontuzji czy kartek). Pasowałoby kogoś wprowadzić, najlepiej napastnika... Tylko kurde kogo ma Maskaant wpuszczać, skoro dość biednie na tej ławce?! Niby ktoś tam siedzi, ale w praktyce nic z tego nie wychodzi. Byłabym za Riosem, ale przy nim to jest wieczny znak zapytania odkąd przestał grać w pierwszym składzie. Oby szybciej w drugiej połowie, ze szczęściem i trzeba to kurczę wygrać i pilnować tej przewagi jaką wywalczyliśmy! Choć co do pucharów- to spokojnie. Bardzo spokojnie... EDIT: No i mamy Żurawia. Oby Maskaant miał nosa jak to się mawia. . . |
Cytat:
PS. No striker - no party. |
Jak najszybciej gola strzelic bo zacznie sie nerwowka,jedna kontra i pozamiatane...
|
Cytat:
Masz Żurawia za Sivakowa tyle, ze nie o górne piłki on będzie walczył :P |
Cytat:
|
To co panowie w 49 minucie Śląsk znowu nam farfocla wbije ?
|
Żuraw - ostatnia szansa, żeby przydać się tej drużynie...
|
a co wg Ciebie znaczy "udział w akcji"? piłka szła do niego ruszył zatrzymał sie.. dla mnie to troszkę dziwne..
|
Jednak Żuraw za Sivakova... Nie mamy czego bronic...
|
Valckx z Maaskantem najwyrazniej obiecali Sivakowowi, ze bedzie gral i obietnicy dotrzymuja sumiennie, mimo ze Michail prezentuje tempo gry, ktore nawet w rozgrywkach oldbojow zostaloby uznane za slimacze.
Ps. na cale szczescie Bialorusin OUT. Za niego Maciek, ktorego rowniez w tym sezonie odsylano do rozgrywek oldbojow niejednokrotnie, ale mimo wszystko zmiana na plus, bo wolniej i slamazarniej od Sivakowa biegac sie juz nie da. |
trzeba nam tych 3 punktów !!!
|
Cytat:
|
Zurawski to w ogole gra w tej ME ? czy nagle tak sobie wchodzi po miesiącu nie grania w meczu ?
niestety Żuraw zawsze potrzebował rytmu meczowego |
Żurawski nigdzie nie gra a wchodzi, Rios pyka w młodej i ława, WTF?
|
Zuraw glowa nigdy grac nie potrafil....
|
jak takich sytuacji jak Kirm nie będziemy wykorzystywać to o czym my tu mówimy :(
|
Nie widziałem pierwszej połowy( byłem w trasie). Może mi ktoś powiedzieć jak padła pierwsza bramka i jak prezentuje się Wisła.
|
Andraż, cholera, to była praktycznie setka gdybyś to przyjął ...
|
Cytat:
|
czas nam ucieka... Musimy coś strzelić...
|
Cytat:
|
Cytat:
Oooo Ćwielong, widzę, że niczego się nie nauczył od odejścia z Wisły. |
Z relacji radiowej wynika, że praktycznie bez przerwy gramy piłką, ale prawie w ogóle nie strzelamy na bramkę.
|
Cytat:
dobrze, że za wykończenie akcji w Śląsku odpowiada Pepe "Żądło" Cwielong |
Wisła 73% piłki
|
Cytat:
Wisła ma prawie 80% posiadania piłki trudno wygrać z takim Śląskiem który robi wszystko by nie grać w piłkę. Stoją w polu karnym i wybijają raz po raz piłkę, nie patrząc nawet gdzie :D Cyrk to będzie jak po farcie strzelą 2 bramkę. Nic z tego nie będzie, trudno podać piłkę po ziemi w polu karnym bo tam jest 11 obrońców Śląska. Niech zaczną strzelać z dystansu, może coś po rykoszecie wpadnie. Szkoda tego meczu bo Wisła jest kilkakrotnie lepszą drużyną. Nie grają zle ale trudno się postawić 11 obrońcom Śląska. |
Nie ma bata zeby Slask wytrzymal kondycyjnie caly mecz. Wszystko rozstrzygnie sie w ostatnich 15 minutach.
|
Cytat:
Niech grają, ja obstawiałem, że będzie remis. |
Jak nie idzie to nie idzie... Szlak by to trafił... :/
|
Jeżeli Żurawskiemu nie chce się zapierd**** to niech przynajmniej nie blokuje strzałów innych Wiślaków.......
|
Mniej dośrodkowań, więcej strzałów i wejść w pole karne z piłką. Kur...Przecież z dośrodkowań nie ma kto strzelać, tak jak w rundzie jesiennej.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl