Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23 kolejka] Śląsk Wrocław - Wisła Kraków ; 21.04.2011 ; 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8027)

bloodraven 21.04.2011 20:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez cinekw (Post 1080631)
Żenada. Niech przegrają, już k**** nie moge patrzec na tych typow na tym forum ktorzy oglosili Wisłe mistrzem.. Ja pier.. Obrona to jest katastrofa, dobrze że Sląsk dzisiaj nie chce grać w piłke to jest tylko 0:1

Zenujący jest Twój komentarz. Śląsk nie gra w piłkę bo my ją mamy. Gdybyśmy mieli jeszcze jakiegoś napastnika to mogło być 3 dla nas. Obrona kasuje jak na razie wszystko. Co do akcji bramkowej: była pułapka? była, został złapany zawodnik? został. To jest ryzyko bo czasami sędzia gwizdnie, czasami nie. Bramki by nie było gdyby Sobol nie poczuł przypływu instynktu strzeleckiego.

BigLeb 21.04.2011 20:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1080658)
Na taki ch.uuj na jaki Rios! Wolę Żurawia niż Riosa, ten pierwszy chce ale nie może (przynajmniej chce) a ten drugi może i może (nie wiem) ale chyba nie chce.

Wolisz Żurawia to jeszcze mi powiedz kiedy Żuraw walczył o górne piłki, w szczycie formy strzelił ze 2 bramki z główki. No ale ty wolisz... to nie ma innego wyjścia.

mitmichael 21.04.2011 20:06

Wszystko ładnie pieknie tylko Sivakow to tez nie jest napastnik wiec nie liczcie, ze jak bedzie dobrze sie spisywał to strzeli gola. Maly tez niezagraza bramce Slaska a to juz jest zle bo to nasza maszyna do prowadzenia Wisły do zwyciestwa. Musi wejsc normalny napastnik innego wyjscia nie ma. Nie mozna przegrac meczu, w ktorym prezentujemy bardzo ładna grę (niewliczajac niefarta w postaci samoboja).

PANDEM0NIUM 21.04.2011 20:06

Barcelona??? Jaka Barcelona? W Barcelonie boczni obrońcy chodzą na bokach jak złoto a u nas? Owszem Cikos i Paljic są ruchliwi ale jakoś tacy drewniani w swoich poczynianiach. Za mało chodzą skrzydłem. Podczas gdy Sobol i Chavez z Jaliensem muszą asekurowac o tyle jedynym sposobem na autobus w polu karnym jest albo robienie przewagi na skrzydłach albo strzały z dystansu.
Wisła grac kur..a mac!

silver03 21.04.2011 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1080666)
Wolisz Żurawia to jeszcze mi powiedz kiedy Żuraw walczył o górne piłki, w szczycie formy strzelił ze 2 bramki z główki. No ale ty wolisz... to nie ma innego wyjścia.

Wolisz Riosa to jeszcze mi powiedz kiedy Rios walczy, w szczycie formy strzelil... hmm. No ale ty wolisz... to nie ma innego wyjścia.

fanfan 21.04.2011 20:07

Odpier..... się od Sivakova bo wcale nie gra tak strasznie , może nie jakoś wybitnie ale przyzwoicie , podobnie każdy z obrońców gra na razie dobrze. Co do bramki to myślę ,że nie tylko trzeba winić obronę która wychodziła całą linią i wg mnie dobrze zrobili tylko powinni jeszcze szybciej ruszyć do przodu ale również zawodników którzy zbyt późno doskoczyli do Łukasiewicza i nie spróbowali zablokować jego podania (bodajże Małecki i Siva). Musi trener dokonać jakiejś korekty , ciężko się gra gdy przeciwnik całą drużyną ustawia się w polu karnym , górne piłki są skazane na porażkę jeśli w środku nie mamy nikogo wysokiego no i trzeba się wystrzegać rzutów wolnych i rożnych dla Śląska bo będzie ciężko.

hawkins 21.04.2011 20:08

Uwzięliście się na tego Sivakova jak kiedyś na Bunozę! Gra bardzo dobrze i stara się jak może!

Jirsak - jak zwykle piłkarz-widmo. Jeden strzał i ze dwa udane zagrania i tyle by tego było na 45 minut.
Sobol - samobój, głupie straty. Było też parę udanych wejść, ale mimo wszystko Wilk byłby bardziej przydany.
Małecki - stara się, ale czasami za bardzo samolubnie gra.

Ogryzek 21.04.2011 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BigLeb (Post 1080666)

Mogę woleć co chcę! Tak jak ty czy inni kogoś innego w składzie. I tak trener podejmuje decyzję, nie ja czy ty, więc spuść powietrze i nie nadymaj się:)

Po prostu wolę "stetryczałego" walczącego Żurawskiego niż "leniwego" Riosa na boisku, ale w sumie jest mi obojętne kto strzeli bramkę/bramki dla Wisły. A choćby i Rios niech nastrzela.

Kluvi 21.04.2011 20:08

ja mam pytanie. Czy jeśli koleś jest na spalonym, startuje do piłki a po 3 krokach zatrzymuje się to można odgwizdać spalonego? Bo to nie było tak że Gancarczyk całkowicie odpuścił tą piłkę..

masterlag 21.04.2011 20:09

Dokładnie. Sivakov dzisiaj sobie dobrze poczyna.
Mnie bardziej irytuje Palijć, ale to nie od dziś. No i Sobol... Widać, ze po tym samobóju chce się zrehabilitować i być może dzięki temu jego gra wygląda lepiej niż ostatnio. Jestem jednak fanką pomysłu wstawiania do pierwszego składu Wilka, ale to może na przyszły sezon, bo w tym się to na pewno nie stanie (nie mówię o przypadkach wypadnięcia Sobola z powodu kontuzji czy kartek).

Pasowałoby kogoś wprowadzić, najlepiej napastnika... Tylko kurde kogo ma Maskaant wpuszczać, skoro dość biednie na tej ławce?! Niby ktoś tam siedzi, ale w praktyce nic z tego nie wychodzi. Byłabym za Riosem, ale przy nim to jest wieczny znak zapytania odkąd przestał grać w pierwszym składzie.

Oby szybciej w drugiej połowie, ze szczęściem i trzeba to kurczę wygrać i pilnować tej przewagi jaką wywalczyliśmy! Choć co do pucharów- to spokojnie. Bardzo spokojnie...

EDIT: No i mamy Żurawia. Oby Maskaant miał nosa jak to się mawia. . .

Charlie 21.04.2011 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1080663)
Przypomina mi się poprzedni sezon. Znów trwonimy przewagę 10 punktów, bo Jagiellonia taka stratę miała, tzn. 9 punktów i mecz przegrany z nami.
Oby nie było znów płaczu

Dla mnie tego typu rozkimy to właśnie jest płacz. Dziś przegramy - płacz na całego, powtarza się poprzedni sezon itd. Za tydzień wygramy, a Jaga przegra - jesteśmy najlepsi, nikt nas nie dogoni, mistrzostwo pewne. A prawda jak zawsze leży po środku...

PS. No striker - no party.

El'kabat 21.04.2011 20:10

Jak najszybciej gola strzelic bo zacznie sie nerwowka,jedna kontra i pozamiatane...

BigLeb 21.04.2011 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1080673)
Mogę woleć co chcę! Tak jak ty czy inni kogoś innego w składzie. I tak trener podejmuje decyzję, nie ja czy ty, więc spuść powietrze i nie nadymaj się:)

Po prostu wolę "stetryczałego" walczącego Żurawskiego niż "leniwego" Riosa na boisku, ale w sumie jest mi obojętne kto strzeli bramkę/bramki dla Wisły. A choćby i Rios niech nastrzela.

Masz Żurawia za Sivakowa tyle, ze nie o górne piłki on będzie walczył :P

leszekm_ 21.04.2011 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1080674)
ja mam pytanie. Czy jeśli koleś jest na spalonym, startuje do piłki a po 3 krokach zatrzymuje się to można odgwizdać spalonego? Bo to nie było tak że Gancarczyk całkowicie odpuścił tą piłkę..

ale w akcji udziału nie brał, więc chyba jednak sędzia miał rację

PhantomRanger 21.04.2011 20:12

To co panowie w 49 minucie Śląsk znowu nam farfocla wbije ?

hawkins 21.04.2011 20:12

Żuraw - ostatnia szansa, żeby przydać się tej drużynie...

Kluvi 21.04.2011 20:12

a co wg Ciebie znaczy "udział w akcji"? piłka szła do niego ruszył zatrzymał sie.. dla mnie to troszkę dziwne..

SWEET_83 21.04.2011 20:12

Jednak Żuraw za Sivakova... Nie mamy czego bronic...

Eustachy 21.04.2011 20:12

Valckx z Maaskantem najwyrazniej obiecali Sivakowowi, ze bedzie gral i obietnicy dotrzymuja sumiennie, mimo ze Michail prezentuje tempo gry, ktore nawet w rozgrywkach oldbojow zostaloby uznane za slimacze.

Ps. na cale szczescie Bialorusin OUT. Za niego Maciek, ktorego rowniez w tym sezonie odsylano do rozgrywek oldbojow niejednokrotnie, ale mimo wszystko zmiana na plus, bo wolniej i slamazarniej od Sivakowa biegac sie juz nie da.

Bronex 21.04.2011 20:13

trzeba nam tych 3 punktów !!!

Eternit 21.04.2011 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 1080684)
Valckx z Maaskantem najwyrazniej obiecali Sivakowowi, ze bedzie gral i obietnicy dotrzymuja sumiennie, mimo ze Michail prezentuje tempo gry, ktore nawet w rozgrywkach oldbojow zostaloby uznane za slimacze.

Ps. na cale szczescie Bialorusin OUT. Za niego Maciek, ktorego rowniez w tym sezonie odsylano do rozgrywek oldbojow niejednokrotnie, ale mimo wszystko zmiana na plus, bo wolniej i slamazarniej od Sivakowa biegac sie juz nie da.

Pier*olisz jak Piechniczek.

dynek.pl 21.04.2011 20:14

Zurawski to w ogole gra w tej ME ? czy nagle tak sobie wchodzi po miesiącu nie grania w meczu ?
niestety Żuraw zawsze potrzebował rytmu meczowego

iiYama 21.04.2011 20:16

Żurawski nigdzie nie gra a wchodzi, Rios pyka w młodej i ława, WTF?

AgresywnyChomik 21.04.2011 20:16

Zuraw glowa nigdy grac nie potrafil....

pawelwislak 21.04.2011 20:16

jak takich sytuacji jak Kirm nie będziemy wykorzystywać to o czym my tu mówimy :(

Kryniu 21.04.2011 20:16

Nie widziałem pierwszej połowy( byłem w trasie). Może mi ktoś powiedzieć jak padła pierwsza bramka i jak prezentuje się Wisła.

krowczax 21.04.2011 20:17

Andraż, cholera, to była praktycznie setka gdybyś to przyjął ...

leszekm_ 21.04.2011 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1080682)
a co wg Ciebie znaczy "udział w akcji"? piłka szła do niego ruszył zatrzymał sie.. dla mnie to troszkę dziwne..

brałby udział w akcji gdyby dostał piłkę - tak jest. nie gwiżdże się spalonych, jak ktoś tam, kto nie dostaje piłki, stoi na spalonym

SWEET_83 21.04.2011 20:17

czas nam ucieka... Musimy coś strzelić...

Eustachy 21.04.2011 20:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 1080686)
Pier*olisz jak Piechniczek.

Nawet Piechnikowii zdarzy sie powiedziec cos sensownego, wiec przyjmuje to za komplement.

vaazon 21.04.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1080689)
Zuraw glowa nigdy grac nie potrafil....

W Celticu strzelił kilka goli z główki :) Debiutancka w Larissie też była głową :)

Oooo Ćwielong, widzę, że niczego się nie nauczył od odejścia z Wisły.

Sędzia 21.04.2011 20:24

Z relacji radiowej wynika, że praktycznie bez przerwy gramy piłką, ale prawie w ogóle nie strzelamy na bramkę.

dostuffca 21.04.2011 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 1080695)
Nawet Piechnikowii zdarzy sie powiedziec cos sensownego, wiec przyjmuje to za komplement.

zepsuty zegar dwa razy dziennie pokazuje dobrą godzinę. Nie ma się z czego cieszyć.
dobrze, że za wykończenie akcji w Śląsku odpowiada Pepe "Żądło" Cwielong

iiYama 21.04.2011 20:26

Wisła 73% piłki

aNouc 21.04.2011 20:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sędzia (Post 1080698)
Z relacji radiowej wynika, że praktycznie bez przerwy gramy piłką, ale prawie w ogóle nie strzelamy na bramkę.

Wisła ma prawie 80% posiadania piłki
trudno wygrać z takim Śląskiem który robi wszystko by nie grać w piłkę. Stoją w polu karnym i wybijają raz po raz piłkę, nie patrząc nawet gdzie :D
Cyrk to będzie jak po farcie strzelą 2 bramkę. Nic z tego nie będzie, trudno podać piłkę po ziemi w polu karnym bo tam jest 11 obrońców Śląska. Niech zaczną strzelać z dystansu, może coś po rykoszecie wpadnie. Szkoda tego meczu bo Wisła jest kilkakrotnie lepszą drużyną. Nie grają zle ale trudno się postawić 11 obrońcom Śląska.

For_FuN_ 21.04.2011 20:27

Nie ma bata zeby Slask wytrzymal kondycyjnie caly mecz. Wszystko rozstrzygnie sie w ostatnich 15 minutach.

skeba 21.04.2011 20:27

Cytat:

Wisła ma prawie 80% posiadania piłki
Barca wczoraj miała podobnie i przegrała 1-0...
Niech grają, ja obstawiałem, że będzie remis.

SWEET_83 21.04.2011 20:27

Jak nie idzie to nie idzie... Szlak by to trafił... :/

kono 21.04.2011 20:28

Jeżeli Żurawskiemu nie chce się zapierd**** to niech przynajmniej nie blokuje strzałów innych Wiślaków.......

vaazon 21.04.2011 20:28

Mniej dośrodkowań, więcej strzałów i wejść w pole karne z piłką. Kur...Przecież z dośrodkowań nie ma kto strzelać, tak jak w rundzie jesiennej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl