Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [17 kolejka] Wisła Kraków - Ruch Chorzów 4 marca piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7939)

farben 04.03.2011 22:42

Wisła - Ruch Chorzów: wybierz najlepszego wiślaka

http://www.krakow.naszemiasto.pl/art...a,id,t,tm.html

Tylko Melikson! No i może Mały.

Antystenes 04.03.2011 22:42

Jeśli chodzi o Jirsaka to jest to typ piłkarza, który dobrze gra jak Wisła/koledzy grają dobrze, gdy jest dużo ruchu, wymiana pozycji, gdy coś się dzieje. Gdy jest marazm, drużyna gra słabo to Jirsak się dostosowuje do poziomu, nie bierze gry na siebie, boi się odpowiedzialności i nic nie pokazuje..

Zauważyliście jak Kirm strzelił focha? Chodzi o sytuację gdy Melikson był faulowany w pierwszej połowie, była dogodna sytuacja na rzut wolny, widać było, że Kirm ma ochotę uderzać, a Małecki mu sie wpieprzył..Później Kirm dwukrotnie nie podał do Małeckiego w dogodnej sytuacji. Przy drugiej akcji pretensje Małeckiego skwitował splunięciem w jego kierunku. I dobrze. Widać, że nie da sobie wejść na głowe, choć nie wiem jakie są kompetencje jeśli chodzi o wykonywanie rzutów wolnych..

prezes85 04.03.2011 22:44

Jeżeli dalej będą tak kosić Meliksona i Genkova to długo nie pograją.

Tarann 04.03.2011 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1059954)
Granie zaczęło się, jak przestaliśmy opierać się na dwójce Sobolewski + Siwakow w środku. Któryś musi zejść - jak wszedł Wilk i Jirsak to była zupełnie inna gra - szczególnie do przodu.

Z tyłu - sorry, ale Jaliens wypada najgorzej z trójki środkowych obrońców. Może mi sie wydaje, ale to chyba on odbuścił Grzyba przy bramce.

Maaskant lubi dawać szansę zawodnikom i chwile ich holować, więc Jaliensa na razie nie odstawił - tak samo jak Genkowa - ale wygląda na rozsądnego i za 2-3 mecze będziemy grali z Małym w napadzie, Wilkiem w śordku i Bunozą z Chavezem w obronie.

Pareiko rzeczywiście dobry zakup.

Fantazja.

Mały w pomocy ma okazję na pokazanie jedynej zalety nieprzewidywalności. Nikt normalny nie pozwoli mu kończyć akcji.
Jaliens i Genkow to wciąż 3/2 mecz w drużynie aż głupio wspominać kompromitujące wpisy o Bunozie jako drewnie sprowadzonym przez Kapkę.( będzie kawał obrońcy za jakiś czas )
Wilk w środku po odejściu Sobola do Jagi.

s1mone 04.03.2011 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1059953)
wciąż jest dość zimno (co dla większości "pikników" jednak ma znaczenie :P)

Pogoda ma bardzo duże znaczenie, bo jednak większość osób myśli prosto, jest mecz, fajnie, ale po co mam marznąć przez 90 minut i jeszcze za to płacić. Zobaczycie zrobi się cieplej to będzie o wiele lepiej.

Dołóż do tego mecz z lepszym przeciwnikiem i na pewno frekwencja będzie dużo wyższa.

JAR0 04.03.2011 22:49

Najważniejsza są 3 punkty :) Świetna zmiana Tomasa, no i ta asysta. Jirsak lubi strzelać gole Ruchowi. 2-3 sezony temu strzelił okno na 2:0 i też na południową bramke :) Niepokoi obrona, ale wreszcie mamy bramkarza z prawdziwego zdarzenia. Dobra gra Małego(Bronowicki sobie z nim nie radził) i Meliksona w kolejnym meczu. Jeszcze niech Genkov zaskoczy i będzie nieźle. Martwi troche średnia frekwencja :(

tofik 04.03.2011 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1059960)
Wszyscy którzy psioczyli na Irsaka powinni włazić pod stół i odszczekiwać. A na przyszłość ugryźć się w język. Dobrze ze sa punkty dobrze że jast walka i bieganie ale jeszcze za dużo chaosu. Mały w pierwszej połowie miał dograć do pustego na piątce i było by 2:0 i po meczu, a tak do samego końca nerwówka.

Akurat na Ruch Jirsaczek ma patent. Także bez daleko idących wniosków :D
Co do meczu takie moje przemyślenia:
-linia obrony niepewnie, nad nią trzeba pracować i to dłuugo, tak w ogóle czemu nie grał Chavez ?
-słabo wyglądamy w odbiorze piłki - kolektywna gra obrońców i pomocników w tym elemencie do poprawy,
- męczymy się w ustawieniu z jednym napastnikiem
- Małecki powinien występować jako napastnik. Nie ma zmysłu do gry na skrzydle i psuje organizację gry tymi swoimi szarżami (tymi w szerz boiska z glową w dół, oczywiście czasem i na skrzydle zagra super akcję jak np dzisiaj do Kirma). Natomiast w ataku jest bardzo dobry i jest naszym najgroźniejszym piłkarzem. Dlaczego nie Małecki i Genkov z przodu razem ? Jeden mały drugi duży i o to chodzi :) Wg mnie to by zagrało.
Cieszą 3 punkty i mam nadzieję, że z każdym meczem będziemy wyglądać lepiej. Tak jak to miało miejsce w tamtej rundzie. Z tą różnicą, że teraz startujemy jednak z wyższego poziomu, czyli za miesiac nie powinno być źle :)

Vuko 04.03.2011 22:51

Co do Jirsaka, to ok - podanie ma dobre, strzał z dystansu świetny, ale gość w ogóle, w przeciwieństwie choćby do Meliksona, nie próbuje rozgrywać piłki, co najwyżej podaje do tyłu. Gdyby zabrakło Maora, zobaczylibyśmy starego Jirsaka, chowającego się przed grą.

grzechu1991 04.03.2011 22:53

Z perspektywy trybuny, to moim zdaniem Genkov zagrał całkiem przyzwoicie, wygrywał główki, pokazywał się, absorbował uwagę obrońców, kosili go ci drwale z Ruchu, a on się dalej nie bał. Kwestia zgrania z drużyną i pierwszej bramki, jak wpadnie, to potem poleci. Co do meczu, mi tam się podobał, jedyny mankament, to niepewna gra obronna.

CH. 04.03.2011 22:53

bramki z meczu

http://www.youtube.com/watch?v=3aXqdMjaP_Y

Feniks1983 04.03.2011 22:55

Na szybko po meczu.

W koncu mamy bramkarza przy ktorym nie skacze mi cisnienie i wiem ze jak mina przeciwnicy Nasza obrone to maja jeszcze jeden problem zeby zdobyc bramke. Obrona dalej niepewnie. Jaliens poki co zawodzi. Uwazam ze troche za chaotycznie dodatkowo gra. Oby szybko sie przystosowal bo inaczej lawa. Sobol dzisiaj o wiele wiele lepiej. Co prawda widac ze jeszcze czasem gubi sie w ustawieniu 4-3-3 ale z kazda minuta coraz lepiej bylo.

Jirsak wszedl i zrobil wiecej niz mozna bylo sie spodziewac. A dodac trzeba ze poza bramka i asysta mial tez kilka ladnych przejec pilki i dogran. Maly poki co widac ze jest w gazie i oby tak dalej. Reszta w miare poprawnie.

Na koniec kilka slow o Genkovie. Widze ze niektorzy juz zaczynaja stawiac na Niego krzyzyk. A prawda jest taka ze duzo walczy z przodu, cofa sie. Na dzisiaj zabraklo mu dwa razy zeby wczesniej ruszyc o sekunde dwie i bylby gol. Pozatym przypomnijcie sobie ile Brozkowi zajelo przestawienie sie z gry dwoma napastnikami do gry na jednego. A slusznie zauwazyl w czasie relacji bodaj Szymkowiak ze wczesniej chyba gral zawsze z drugim napadziorem z przodu. I tez kolejne slowa Szymka, potrzeba minimum 6 meczy a najlepiej runde zeby zobaczyc czy dany gracz wszedl w zespol, zaaklimatyzowal sie i czy sie sprawdzi wiec czasu jeszcze troche jest.

Pozdrawiam i na koniec....Lidera Mamy Za Ch... Go Nie Oddamy!!!!:D

rafkur 04.03.2011 22:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1059937)
wstyd trybuna wschodnia zapelniona w 20 procentach , po co nam cały stadion jak nie potrafi zapelnic nawet polowy stadionu?? do lecha i legii nie mamy sie co równać pod względem frekwencji na trybunach, na cracovie niedlugo wiecej przychodzic bedzie

1) Chyba coś tani masz ten telewizor bo na górze był chyba full.
2) Prościej ją będzie zapełnić gdy się wyjdzie z domu.

Co do meczu: szacunek za walkę dla piłkarzy i szacunek dla G za doping. E od strony G też momentami nieźle.

murray 04.03.2011 22:59

Na to, co widziałem z trybun, to w drugiej połowie rozegraliśmy naprawdę niezłe spotkanie. Świetna zmiana Jirsaka, dał dużo spokoju.

Z Ruchu trzeba wyróżnić Grzyba. Chop ma grubo ponad trzydziestkę, a wydolnością niszczy 3/4 ligi.

Bekas 04.03.2011 23:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 1059959)
Na + zdecydowanie Pareiko, Mały, Jirsak, Melikson.
Ja nie wiem czemu Szymek się zachwycał grą Bunozy, według mnie jeden z najsłabszych na boisku. Dziwie się bardzo, że Maaskant wystawił Bunoze zamiast Chaweza na środku, oby w następnym meczu już nie popełnił takiego błędu. Jaliens również bardzo słabo i to kolejny mecz, obawiam się, że to transfer niewypał, ale obym się mylił. W obronie na plus Czikosz.
Martwi trochę to, że Wilk siedzi na ławie, nie licząc tych ostatnich 15 minut. Powinien zdecydowanie więcej grać.

Dobry mecz Bunozy, zwłaszcza w drugiej polowie, biegal blisko mnie, wszystkie glowy wybijał (5-6 x)]

Awe 04.03.2011 23:03

Mi się podoba, że Melikson to twardziel. Myślałem, że to jest chudzinka, co się przestraszy fizycznej walki. A on wygrywał sporo główek, agresywnie do nich skakał i nieźle porozbijał obrońców w powietrznych walkach.

Edson 04.03.2011 23:08

Ja tylko nie rozumiem jednej rzeczy: mamy w składzie reprezentanta Holandii, Bułgarii, dwóch uczestników zeszłorocznego mundialu, którzy byli podstawowymi zawodnikami swoich reprezentacji, a i tak naszą największa i niekwestionowaną gwiazdą jest piłkarz, który trafił do nas ze średniaka ligi izraelskiej! Jest to o tyle zaskakujące, że nie tak dawno roznieśliśmy w pył (5:0) MISTRZA tego kraju w eliminacjach Champions League...

KacpiTSW 04.03.2011 23:10

Powiem krótko - tylko wynik cieszy i pojedyncze akcje + postawa dwóch-trzech zawodników. Bunoza - koszmar, bezbarwny występ. Genkov - może nieco lepiej niż Hristov z GKSem. Sobolewski - pierwsza połowa tak jak z Podbeskidziem, druga połowa to ten zawodnik którego chce widzieć na boisku. Może nie do końca idealny występ ale kilka pewnych wejść, interwencji. Kolejny solidny występ Pareiko - szkoda, że ta jedna bramka wpadła. Jirsak - jakaś zwyżka formy lub dzień konia, oby nie jednorazowo. :-)

ziz99 04.03.2011 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1059923)
Do poprawieni:
-Więcej ruchu bez piłki.
-Wychodzenia na pozycje (nie stanie za obrońcami i czekanie na cholera wie na co)

Było mało zagrań z 1 piłki.

Ale poczekajmy jeszcze kilka kolejek jak to będzie wyglądać.

Mam identyczne spostrzeżenia.

Po odbiorze czy przy ataku pozycyjnym, każdy jakby się bał wyjść do gry i raz za razem były straty. Tak na prawdę to wygraliśmy dziś walecznością i wyższymi indywidualnymi umiejętnościami. Gramy obecnie taki waleczny ale bezpłciowy futbol.

Potencjał mamy już na prawdę spory i jak zaczniemy (mam nadzieję) grać za kilka meczy piłką to każdy w lidze będzie prosił o jak najmniejszy wymiar kary.

prezes85 04.03.2011 23:13

Z taką obroną to znów nie wejdziemy do grupy ligii europejskiej. Byle Karbach czy Valeranga strzelą nam 4 bramki.

mic 04.03.2011 23:15

Jirsak - mam nadzieje ze nie usnie na nastepne 5 meczow.
Bunoza - dobry wystep, o wiele lepszy niz Jaliensa. Dosc pewny, jednak mial pare glupich bledow.
Cikos - najpewniejszy z obroncow, szkoda ze nie ma wiecej zdolnosci ofensywnych. Ale i tak bardzo dobrze.
Genkov - W I polowie duzo walczyl, szkoda tylko ze nie mial zbytnio do kogo zgrywac.
Sobol - dobrze ze w II polowie wreszcie mu sie zachcialo
Wilk - oj marnuje sie na lawce
Kirm - pomimo bramki to tragedia. Niestety.

Vuko 04.03.2011 23:18

Wilk, jeśli nie obniży lotów, już od następnego sezonu powinien grać podstawowego defensywnego pomocnika.

bridgeburner 04.03.2011 23:24

Melikosna i Genkova to ładnie poturbowali
dobrze ze najwieksi drwale tej ligi juz za nami poza Górnikiem
Genkov niby główki wygrywa, niby walczy ale czegos jeszcze brakuje
Meleks zadziwia mnie w kazdym meczu coraz bardziej, jak sie taki facet tak długo w izraelskiej lidze uchowal??
Aha i Mały wyrasta na najlepszego piłkarza ligi, jeszcze tylko troche mniej rajdów a wiecej podniesionej głowy

flamengista 04.03.2011 23:25

Teqcontroller ma rację. Źle wyglądała ruchliwość naszych zawodników, gra bez piłki. Szczególnie w I połowie. O ile w destrukcji pomoc grała nieźle, o tyle przy jej rozgrywaniu mało było opcji do gry.

Fatalnie funkcjonowało lewe skrzydło. Pajlić grał dzisiaj przeciętnie, Kirm - paradoksalnie mimo strzelonej bramki - po prostu źle. Andras nie wygrywał pojedynków 1 na 1, był za wolny, nie wychodził na pozycję i brakowało jego dobrych dośrodkowań. Lewe skrzydło funkcjonowało tylko wtedy, gdy przechodził na nie Małecki, a później Melikson.

W pierwszej połowie nasza gra ofensywna opierała się na Małeckim, który znowu zagrał świetny mecz. Przydatny w ofensywie, walczący w odbiorze - brawo. Tylko niepotrzebny głupi faul w pierwszej połowie, za który mogła być żółta kartka. To był ewidentny rewanż na zawodniku Niebieskich.

Oczywiście podobał mi się bardzo Melikson. Po strzelonej bramce wyraźnie się rozluźnił i pokazał swoje olbrzymie możliwości ofensywne. Jak facet chwyta swój rytm gry, wydaje się zawodnikiem z zupełnie innej piłkarskiej rzeczywistości. Co taki piłkarz robi na polskich boiskach - nie wiem, ale cieszę się że go pozyskaliśmy. Warto było.

Bardzo pozytywnie zaskoczył Jirsak. Dostał szansę od trenera i ją wykorzystał. Przestrzegam tylko przed nadmiernym optymizmem i "wstawianiem" Tomasa do meczowej 11tki. Moim zdaniem on nadaje się na solidnego zmiennika, nic więcej.

Pareiko znowu pokazał się z dobrej strony, w jego grze widać było niesamowitą pewność i spokój. Interwencja przy rzucie rożnym pod koniec spotkania - palce lizać. Okazuje się, że i na przedpolu umie dobrze zagrać.

Martwi mnie trochę gra defensywy. Nie ma co ukrywać - Jaliens zagrał słabe zawody. Bunoza ok, ale bez rewelacji. Pajlić dziś też słabo, w sumie najlepiej chyba Cikosz. Ruch miał w tym meczu zbyt dużo sytuacji bramkowych.

Co do Genkowa... On nie dostaje piłek. Szuka partnerów do gry z klepki, walczy w powietrzu. Ale by mieć z niego pociechę, muszą funkcjonować dobrze skrzydła. Jeden Małecki to za mało. Z drugiej strony Bułgar w II połowie był wyraźnie ospały i słusznie został zmieniony. Bardzo przydałaby mu się bramka, która dodałaby mu pewności w grze.

No i cieszy sporo sytuacji bramkowych w ofensywie - naliczyłem ich z dziesięć, z czego wykorzystaliśmy 3. Nie najgorszy odsetek.

matkur 04.03.2011 23:28

od początku przyjścia Cikosa i Bunozy od razu jakoś ich polubiłem i mają u mnie kredyt zaufania:D Bardzo chciałbym aby to Chavez z Bunozą grali na środku;) Ale może być tak że Jaliens gra dlatego że może nie wykupią Chaveza i nie ma sensu go wystawiać tak jak Riosa.
Genkov będą z niego ludzie, chwila i zacznie strzelać gole. Melikson i Pereiko klasa sama w sobie;) Sivakov może się rozegra. no i Małecki 2 już dobry mecz.
Teraz misja : pokonać Widzew!

Jeremi 04.03.2011 23:29

Pareiko !!!!!!! Zauważcie jak często podaje do niego zespół piłkę. Nie boją się najwyraźniej "pawełków" :)
Genkov - przypomnijcie sobie ile czasu zajęło Żurawiowi zanim zaczął dla nas strzelać ?
Małecki - jak dla mnie superstar, ale przede wszystkim Mały choć ....ica go bierze, że do niego nie podaje Kirm to Patryk rozkłada ręce, a nie macha nimi
Maskant - ten facet wie czego chce ma szacunek u piłkarzy !

1q2 04.03.2011 23:31

Fajnie mieć problem z wybraniem gracza meczu.Mały,Melikson,Jirsak a może Pareiko - każdy z nich zagrał świetne zawody.
Genkow to nie drugi Hristow - będzie miał piłki, będzie strzelał gole.NA dziś ich nie ma ale to powinno się powoli zmieniać.

Mecz średni ale rokujący.Jak sobie porównam zeszłą wiosnę gdzie 'żelaznym' składem graliśmy jak dzieci we mgle a teraz gdzie po totalnym rozpiżdzie , dajemy radę, to o optymizm nie trudno.

Dobra robota choć mankamentów wiele.

rafal777 04.03.2011 23:32

Genkov napastnik co nie oddaje strzałów i jest chwalony przez niektórych :) Ciekawe. Wiadomo dopiero 2 mecze zagrał ale widać, że raczej nas nie zbawi. Do zastawiania się i zgrywania piłek to równie dobrze mógłby być Ujek czy inny napastnik typu "goli nie strzela, ale się zastawia". Jak dla mnie Jaliens jest bardzo słaby. Źle się ustawia a on miał dyrygować obroną...Moim zdaniem najlepszy Małecki, Melikson i Jirsak. Najsłabiej chyba Genkov, Jaliens i Paljic, w obronie gra po prostu tragicznie (w ofensywie lepiej)

derr 04.03.2011 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1059937)
wstyd trybuna wschodnia zapelniona w 20 procentach , po co nam cały stadion jak nie potrafi zapelnic nawet polowy stadionu?? do lecha i legii nie mamy sie co równać pod względem frekwencji na trybunach, na cracovie niedlugo wiecej przychodzic bedzie

Co to za starsi bracia w wierze sie pojawiają .....

Odnosnie frekwencji to takie trzy rzeczy sie nasuwają
1.Mróz (no moze chłodek)
2.Zamieszanie na kurdwanowie a co za tym idzie jakis tam strach wynikajacy z tego
3.Stosunkowo drogie bilety na e 45 zł (na g był full)
Co do meczu to z całą pewnością czas bedzie grał na naszą korzyść zarowno pod względem frekwencji jak i poziomu gry naszych
piłkarzy

neq. 04.03.2011 23:39

hmm może z trybuny nie było widać tych błędów Jaliensa bo w mojej ocenie to Bunoza zagrał słabiej....każda sytuacja kiedy on ma piłke przy nodze to jest strata, bo idzie dzida do przodu to której albo nikt nie dochodzi albo nikogo nie ma w tym miejscu do którego leci piłka. cała obrona grała słabo i kilka razy nas Pareiko uratował. zdenerwowała mnie również sytuacja przy wolnym w 1 połowie, gdzie Mały jak zwykle się wpier...ił zamiast pozwolić strzelać Kirmowi albo Meliksonowi. największym pozytywem meczu to była korba jaką sobie wkręciliśmy na 2 połowoe ma całym g

FraMat 04.03.2011 23:40

Jirsak zagrał mecz życia, chociaż.... po strzeleniu bramki, zniknął (jak zwykle) na prawie 20 minut. Na szczęście Ruch opadł z sił w środku, Wisła zaczęła grać szybciej i Jirsak znowu mógł coś zrobić.
Jak dla mnie to z graczy środka (rozgrywających) jest i tak trzeci po Meleksie i Gargule .

A może niech gra w środku ataku?

:>

pawelo84 04.03.2011 23:40

Mecz słaby. Wygrana dość szczęśliwa. Ruch miał też sporo sytuacji.
Mamy bardzo słaba obronę i przeciętny atak. Za to bramkarz i pomoc są bardzo silne. Pomoc jest niewiele słabsza od tej z najlepszych czasów Wisły w 2002 roku. Na tym opieram swój optymizm w walce o mistrza. Mamy świetnego Małeckiego i Maora. Dobrych defensywnych pomocników i nieobliczalnego Kirma. Tu jest spory potencjał. Trzeba tylko aby zaczął wreszcie grać Genkow.

Mimo wszystko na miejscu Maskanta ustawiłbym jako ofensywnego pomocnika Riosa, a jako lewego pomocnika Meliksona. Kirma na ławkę. Wtedy atak mógłby funkcjonować lepiej niż obecnie.

Konfliktowy 04.03.2011 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jeremi (Post 1060001)
Małecki - jak dla mnie superstar, ale przede wszystkim Mały choć ....ica go bierze, że do niego nie podaje Kirm to Patryk rozkłada ręce, a nie macha nimi

Ja osobiście czekam, aż ktoś mu pokaże miejsce w szeregu. Zwycięska bramka z Arka na plus, dzisiejsze rajdy itp również na plus, ale rozkładanie rąk, bo ten mu nie podał, albo podał niecelnie i wieczne "kur.wowanie" pod nosem jest irytujące(jak dla mnie). Trochę pokory.

Żeby nie było OT, mecz jak mecz, bez fajerwerków. Po raz kolejny się sprawdza Jirsak w roli dżokera, Bunoza trochę chaotycznie, Paljić pozytywnie, Maor w pierwszej połowie mniej widoczny, ale to pewnie ze względu, że pilnowali go dość i obijali, Genkov się rozkręci-z Żurawiem było podobnie.

kpn 04.03.2011 23:46

Nie wyglada to najlepiej. Oczywiscie, mozemy wygrywac co mecz 1:0, ale gra naprawde słabiutka. Bunoza co nie dostanie piłki to na wiwat aby dalej, ale gdy próbujemy wyjsc z kontrą i zamiast lage posłać to gra krótka piłke... O presingu Ruchu tez mozna wspomniec. Podchodzą blisko, nasi do Sergieja a ten musi wybic, bo nie ma komu podac! Najczesciej takie piłki w aut. Para Bunoza - Jaliens naprawde słabo. Teraz czas na plusy. Coraz lepiej Kirm, Małecki. Czasami żydzą az oczy bolą od ich klapki na oczy i ogien ile fabryka dala do przodu, no ale robią wiatr z niezłym rezultatem( zagrozenie pod bramką rywala), choc mozna było kilka akcji lepiej rozegrac( widac było pretensje do siebie) 3 pkt sa, i aby do przodu

Mario Nh 04.03.2011 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1060012)
Wygrana dość szczęśliwa..

No chyba do przerwy. :lol:

Melikson długo u nas nie pogra. No i ten Pareiko...

jumson 04.03.2011 23:55

Przepraszam, mam takie pytanko. Czy ma ktoś cały zapis meczu nie tylko bramki ? Nie byłem w stanie całego obejrzeć, a jutro akurat dużo wolnego czasu i z moją lubą byśmy obejrzeli .

Co do meczu. Nie ma co większości powtarzać. Ale takie drugie pytanie, skierowane do FraMat.
Co takiego Garguła przez całą grę w Wisłę pokazał ? Co on przez całą karierę swoją takiego wielkiego pokazał ? Płaci mu się tyle a nawet nie potrafi zagrać tak jak Jirsak. Może i chowa się na wiele minut, ale jak już odpala to tylko brawa bić. Wydaję mi się, że oczekuje się od niego grania innego niż definiuję to jego pozycja. Środkowy pomocnik(imo) ma regulować tempo i czasem błysnąć, a nie cała grę prowadzić. Melikson to playmaker, a Jirsak to taki cień.
A z Garguły jeszcze raz powtórzę nic nie było, nic nie ma i nic nie będzie. Chociaż w głębi duszy zawsze wierzę, że wystrzeli, w końcu to gracz Wisły.

Titto 04.03.2011 23:56

Kto mnie zachwycił w tym meczu?
Oczywiście Maor Melikson! Tak samo jak w meczu z Arką. Kilka kapitalnych zagrać, sztuczek technicznych i do tego bramka w swoim debiucie na Reymonta 22 Wisła będzie miała z niego niesamowicie wiele pożytku i może on okazać się najlepszym transferem Wisły ostatnich lat!
. Z dobrej strony pokazał się również Patryk Małecki, który po świetnym rajdzie dośrodkował i bramkę zdobył Andraż Kirm.
Warto zauważyć również kolejny świetny mecz Pareiki gość łapie w ostatnich trzech meczach(Arka, Podbeskidzie, Ruch) prawie wszystko. Wisła nareszcie znalazła klasowego bramkarza.
Warto zaznaczyć też bardzo dobre zmiany Jirsaka i Wilka. Ten pierwszy zaliczył kilka świetnych akcji oraz popisał się przepiękną bramką (ten jak już strzela bramki to piękne :-) )

A to moje oceny pomeczowe

Pareiko 8 jedyne o co mam do niego zarzuty do wybijanie niektórych piłek w aut. Ogólnie wybronił kilka bardzo dobrych strzałów "Niebieskich"
Paljic 6 kilka głupich w defensywie. Jednak jego gra ofensywa jak najbardziej na plus.
Cikos 7 dobra gra w ofensywie oraz destrukcji. Obok spotkania z Legią najlepszy jego występ w barwach Wisły.
Bunoza 3 wybijanie piłki w aut, problemy z opanowaniem piłki dziwne, że on, a nie Chavez gra w pierwszym składzie. Dziś najgorszy w barwach Wisły na boisku
Jaliens 6 całkiem niezłe spotkanie.
Kirm 7 duża część forumowiczów pisała, że nie powinien wystąpić w tym meczu, bo ostatni był bezbarwny on udowodnił, że zasługuje na pierwszy skład i strzelił jedną z bramek dla Wisły poza tym był bardzo aktywny.
Sivakov 5,8 kilka głupich zagrań, strat - w tym meczu nie zachwycił. Zdecydowanie lepiej zagrał jego zmiennik Tomas Jirsak.
Maor Melikson 8 po raz kolejny obok Pareiki najlepszy na boisku - świetne akcje, rozegrania piłki, bardzo przydatne schodzenie do skrzydła. Wielkie brawa za ten mecz!
Patryk Małecki 7,9 Obok Pareiki i Meliksona najlepszy. Świetne akcje w ofensywie pokazał, że poradzi sobie nawet z czterema zawodnikami! Asysta przy golu Kirma
Genkov 5,5 nie dostawał świetnych piłek stąd nie miał za bardzo okazji do wykazania się. Jednak kilkakrotnie wygrywał pojedynki główkowe...
Tomas Jirsak 8 dał świetną zmianę zdobywając pięknego gola oraz przeprowadzając kilka bardzo dobrych akcji. Bramka i asysta Brawo!
Cezary Wilk 7,8 czyścił dosłownie wszystko nie zaliczył chyba żadnej straty po wejściu na boisko. Będzie z niego następca Sobola, a może będzie nawet lepszy...

Bramka Kirma po podaniu Małeckiego 1:0

Bramka Grzyba po podaniu Straki 1:1

Piękny gol Jisaka 2:1

Gol Meliksona po podaniu Jirsaka

Elendil 04.03.2011 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat
A może niech gra w środku ataku?

w sumie parametry ma prawie jak Franek ;) Zresztą, jeśli chodzi o precyzyjny strzał, to jest numerem jeden w drużynie. Może tam by się odnalazł, kto wie? Rozgrywanie, branie ciężaru gry na siebie zdecydowanie nie jest dla niego.

Ciekawi mnie, czy Boukhari dostanie jeszcze szansę. Jestem ciekaw, jak wygląda jego gra po przerwie.

Mistel 05.03.2011 00:00

Parejko - najlepszy bramkarz od czasów Dolhy 8
Cikos - w obronie walczył, w ofensywie słabo 6
Jaliens - chyba jeszcze nie przystosowany do gry w Polsce. Parę błędów. 5
Bunoza - lepiej sobie radzi w parze z Chavezem. Zawalił bramkę, ale miał też b. dobre momenty 6
Paljić - odwrotnie jak Cikos. Dobry w ofensywie, słaby w defensywie. 6
Małecki - dużo zbędnego kiwania, mało dokładne wrzutki. Wygląda jakby grał inną taktyką niż zespół. 6
Sobolewski - trzyma równy, wysoki poziom. 8
Sivakov - b. dobry gracz. Walczy, jest niemalże wszedzie a do tego ładnie gra z klepki z kolegami. Brakuje strzałów z dystansu. 8
MELIKSON - mój nowy idol. Naprawdę klasowy zawodnik. Niekonwencjonalne i co ważne - dokładne zagrania. Gra z fantazją, świetnie podaje, dużo widzi. Powiedziałbym że godny następca Szymkowiaka, ale zaryzykuję stwierdzenie że Maor może być jeszcze lepszy. 10
Kirm - trochę niedokładnych zagrań, starał się, ale nie wychodziło. Za mało biegał jak na swoje możliwości. Na plus zdobyta bramka. 6
Genkov - starał się, ale skończyło się na szumie. 5

Jirsak - świetne wejście, rozruszał grę. 8,5
Wilk - on powinien grać w "11". Tylko za kogo? Dziś był jak Sobol za najlepszych czasów. 8
Łobodziński - grał krótko. Jedyne co zapamiętam z jego występu to głosy na trybunach zaadresowane do sędziego "jeszcze go nie wpuszczaj" :P

KacpiTSW 05.03.2011 00:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jeremi (Post 1060001)
Pareiko !!!!!!! Zauważcie jak często podaje do niego zespół piłkę. Nie boją się najwyraźniej "pawełków" :)
Genkov - przypomnijcie sobie ile czasu zajęło Żurawiowi zanim zaczął dla nas strzelać ?
Maskant - ten facet wie czego chce ma szacunek u piłkarzy !

A ile lat wtedy miał Maciek a ile lat teraz ma Tsvetan? :-)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1060025)
Kto mnie zachwycił w tym meczu?
Oczywiście Maor Melikson! Tak samo jak w meczu z Arką. Kilka kapitalnych zagrać, sztuczek technicznych i do tego bramka w swoim debiucie na Reymonta 22 Wisła będzie miała z niego niesamowicie wiele pożytku i może on okazać się najlepszym transferem Wisły ostatnich lat!
. Z dobrej strony pokazał się również Patryk Małecki, który po świetnym rajdzie dośrodkował i bramkę zdobył Andraż Kirm.
Warto zauważyć również kolejny świetny mecz Pareiki gość łapie w ostatnich trzech meczach(Arka, Podbeskidzie, Ruch) prawie wszystko. Wisła nareszcie znalazła klasowego bramkarza.
Warto zaznaczyć też bardzo dobre zmiany Jirsaka i Wilka. Ten pierwszy zaliczył kilka świetnych akcji oraz popisał się przepiękną bramką (ten jak już strzela bramki to piękne :-) )

A to moje oceny pomeczowe

Pareiko 8 jedyne o co mam do niego zarzuty do wybijanie niektórych piłek w aut. Ogólnie wybronił kilka bardzo dobrych strzałów "Niebieskich"
Paljic 6 kilka głupich w defensywie. Jednak jego gra ofensywa jak najbardziej na plus.
Cikos 7 dobra gra w ofensywie oraz destrukcji. Obok spotkania z Legią najlepszy jego występ w barwach Wisły.
Bunoza 3 wybijanie piłki w aut, problemy z opanowaniem piłki dziwne, że on, a nie Chavez gra w pierwszym składzie. Dziś najgorszy w barwach Wisły na boisku
Jaliens 6 całkiem niezłe spotkanie.
Kirm 7 duża część forumowiczów pisała, że nie powinien wystąpić w tym meczu, bo ostatni był bezbarwny on udowodnił, że zasługuje na pierwszy skład i strzelił jedną z bramek dla Wisły poza tym był bardzo aktywny.
Sivakov 5,8 kilka głupich zagrań, strat - w tym meczu nie zachwycił. Zdecydowanie lepiej zagrał jego zmiennik Tomas Jirsak.
Maor Melikson 8 po raz kolejny obok Pareiki najlepszy na boisku - świetne akcje, rozegrania piłki, bardzo przydatne schodzenie do skrzydła. Wielkie brawa za ten mecz!
Patryk Małecki 7,9 Obok Pareiki i Meliksona najlepszy. Świetne akcje w ofensywie pokazał, że poradzi sobie nawet z czterema zawodnikami! Asysta przy golu Kirma
Genkov 5,5 nie dostawał świetnych piłek stąd nie miał za bardzo okazji do wykazania się. Jednak kilkakrotnie wygrywał pojedynki główkowe...
Tomas Jirsak 8 dał świetną zmianę zdobywając pięknego gola oraz przeprowadzając kilka bardzo dobrych akcji. Bramka i asysta Brawo!
Cezary Wilk 7,8 czyścił dosłownie wszystko nie zaliczył chyba żadnej straty po wejściu na boisko. Będzie z niego następca Sobola, a może będzie nawet lepszy...

Bramka Kirma po podaniu Małeckiego 1:0

Bramka Grzyba po podaniu Straki 1:1

Piękny gol Jisaka 2:1

Gol Meliksona po podaniu Jirsaka

To w takim razie mamy identycznego zawodnika jak Maor. W meczu z Podbeskidziem w naszej koszulce hasał taki sam chłopaczek! Ba z tego co mi się nawet wydaje z tym samym numerem i nazwiskiem na tyle koszulki. :rotfl:

Titto 05.03.2011 00:02

Cytat:

Bunoza - lepiej sobie radzi w parze z Chavezem. Zawalił bramkę, ale miał też b. dobre momenty
Miał bardzo dobre momenty?
Gdzie?!
Ja widziałem tylko tak na pozytyw jego akcje lewą stroną boiska gdzie przedryblował zawodnika Ruchu w bardzo fajny sposób.
Zdecydowanie bardziej mi pasuje para Chavez - Jaliens.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl