![]() |
I właśnie MAK podaje że lot był cywilny i cała odpowiedzialność jest pilotów, Błasik był nawalony 0,6 promila i wywierał naciski. Samolot nie był naścieżce
To że w dokumentach pisze MILITARY FLIGHT,lotnisko jest wojskowe, kontrolerzy podawali na ścieżce i nie ma ani pół słowa nacisku to nic. |
A na onecie już tytuł "przyczyną presja i alkochol" no ch... by ich strzelił! Ale w sumie czego się można spodziewać po TVN...
|
... i oczywiście wg MAK śledztwo juz jest umiędzynarodowieone ponieważ na terenie Rosji współpracowali z MAK eksperci z Polski, USA i UE.
|
Powiedzmy wprost. Pijany Kaczyński sam podjął próby lądowania. Po co owijać w bawełnę.
|
Najlepsze jest to że "ktoś z załogi" zmienił ciśnienie w wysokościomierzu i dlatego samolot był za nisko. :)) Brawo Donald. Ciekawe co teraz?
|
Teraz na tvp3 są rozmowy dotyczące konferencji. Jeden z gości stwierdził że Rosjanie niepotrzebnie podają taką informację (pijany Błasik) teraz do wiadomości ponieważ Błasik był GOŚCIEM na pokładzie samolotu i mógł wypić toast. Co ważne piloci byli trzeźwi. Mnie zastanawia jedna odpowiedź podczas tej konferencji na pytanie czy ludzie w wierzy byli trzeźwi: Tak byli badani alkomatem PRZED pracą- czyli po katastrofie już nie to chyba dziwne?
PS. Tusk wraca do Polski z urlopu... |
Cytat:
--------- Dodam jeszcze do informacji o wojskowych cechach lotniska i lotu, że polski samolot był maszyną wojskową a piloci należeli do polskiego wojskowego specjalnego pułku. |
Cytat:
Pismak z gw, który przed chwilą wypowiadał się w tvp3 skompromitował się. |
Cytat:
Cytat:
|
Błąd
Lech , Lech - a gdzie JAROSŁAW? To Jarosław uknuł całą hucpę żeby przejąć władzę po trupie brata. Wykorzystał do tego swojego agenta specjalnego - pijanego generała, który monitorował czy wszystko idzie zgodnie z planem aż do ostatniej sekundy |
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/ka...wiadomosc.html
"W raporcie MAK opisany jest lot prezydenta do Gruzji" Buchachacha Zamiast badać przyczyny uprawdopodobniają wyssane z palca teorie. Skąd MAK wie co się działo podczas lotu do Gruzji? GW im podesłała? : ) Gdzie są Ci co czekali z komentarzami na raport? Co macie do powiedzenia? Kto wyszedł na kretyna? Dlaczego z pięciu minut animacji lotu na terenie Rosji najważniejsze 20 sekund to jakaś żenada, migające światełka i koniec. Co z urwanym skrzydłem? Dlaczego samolot tak się roztrzaskał, miało to być w raporcie :). Zobaczymy co teraz z wrakiem. Miał być oddany po zakończeniu śledztwa. |
Cytat:
|
Cytat:
Dziennikarz publicznej zauważył, że zapis z czarnych skrzynek podany dzisiaj różni się od tego podanego w czerwcu. Dlaczego teraz ta zmiana? Dlaczego nikt o tym nie został poinformowany? Dlaczego nikt dzisiaj o tym nie powiedział, choć to bardzo ważna kwestia? Donald wraca z nart. Szok. |
AS82. Swoim postem rozwiałeś wszelkie wątpliwości kto jest kretynem.Gratulacje. :)
|
Dajcie spokój. Ignorujcie go to pójdzie sobie w ....u.
|
Cytat:
|
Cytat:
Socjotechnika. Nie czujesz tego? |
Co on ma czuć. On wie tylko to co usłyszy od ruskich. I broni tego jak homosowieticus. Co wieczór modli się do Lenina a raz w roku 18 stycznia śpiewa międzynarodówkę :)). Temat by zamknął bo przecież już wszystko jasne. Nie wiadomo śmiać sie czy współczuć.
|
Brawo Drozd!!! Tyś ostał się jedynym prawdziwym Polakiem. TU JEST POLSKA!!! Ty jesteś tu gdzie byłeś wtedy, a AS82 tam gdzie stało zomo. Żydy i masony trzymajcie się z daleka od tego tematu. Tu jest miejsce tylko dla prawdziwych Polaków!!! Homosowieticusy niech się wynoszą do Rosji i robią zamachy na prawdziwie polskie samoloty!!! Zdrajcy TVNY i inne POowcy. Michnik żyd robi wam papke z mózgu. Lis też żyd. Tylko Pospieszalski nie żyd dlatego chcą usunąc jego program. Raus!!! Żydy raus!!! Kto was tu zaprosił?!?! Przysliście szkalować!?!?!
Brawo Drozd, wróciła mi wiara w prawdziwych Polaków!!! Aha i jeszcze Owsiak żyd... |
Cytat:
Mam nieodłączne wrażenie że tylko czekałeś żeby się pojawiło w mediach oficjalnie coś co ci pasuje- żeby tylko potwierdzić że nikt cie nie zrobił w ch... |
Cytat:
Arapaho,kolejny uprzedzony, dziś sie pojawil news ,to go komentuje bo mialem taka ochote ale juz mi ta ochota przeszla , i widze ze nei warto sie wypowiadac ani w tym temacie ani w politycznym,bo sa to tematy tak zwane z teza i jak sie inaczej wypowiesz to sie modlisz zapewne do Lenina,dziecinada.. |
Cytat:
|
Cytat:
Przeczytaj swojego posta i oceń co z Twojego mózgu zostało, bo ja się nie podejmuję. :) I jak coś to nie jedynym bo myślących ludzi w Polsce jest zdecydowana większość tylko na razie nie wyrażają swojej opinii bo mogą się spotkać z adwersarzem Twojego pokroju, a to nie należy dla Polaków do przyjemności. Cytat:
|
Cytat:
Co do pierwszego zdania to niech klasyk odpowie za mnie: "Polskie ludzie nie dzielą się na zagranicznych i krajowych, tylko prosto - na mądrych i głupich." |
Cytat:
|
AS82 - faktycznie 0,6 promila to bardzo dużo. Omijając raport bo nie będę komentował czegoś na czym się nie znam. Zastanawiam się tylko czy jak ze strony kacapów sprawa jest zamknięta to czy zwrócą nam te skrzynki czy nie??
|
Ja nie wiem po co się kłócić. Jakkolwiek się śledztwo nie skończy to i tak będzie negowane przez rozhisteryzowaną część tego społeczeństwa. Jakiekolwiek dowody się nie pojawią - to będzie wina ruskich i Tuska. Myślałem, że ta katastrofa zmieni trochę nasz kraj, ludzi i zmieniła...ale na gorsze. Do tej pory słyszę kretynów uważających, że to był zamach. Zamach na kogo?? Na Kaczyńskiego? Żaden z polityków nie ryzykowałby kariery i więzienia dla zabicia Kaczyńskiego, bo zwyczajnie Pan Ś.P prezydent nie był zagrożeniem dla nikogo, tylko pośmiewiskiem i nikt poważnie go nie traktował.
Od katastrofy mamy w Polsce milion teorii spiskowych, wszędzie szukanie winnych tragedii ( tu prym wiedzie Jarosław "Obłęd" Kaczyński), podzielone rodziny ofiar katastrofy i smutny symbol tych wydarzeń czyli brak poszanowania symbolu krzyża przez dzicz uważającą się za chrześcijan. Mam wrażenie, że ten kraj dąży do swoistej autodestrukcji. |
W 100% sie zgadzam z postem wyzej. Był ostatnio ciekawy wywiad z Palikotem w GW, w ktorym mówił że Tusk będzie nakręcał te wszystkie historie, zeby tylko utrzymać głupawego Jarka jak najdłużej na scenie politycznej. Im dłużej Jarek sie bedzie tak zachowywał, tym dłużej PO będzie mogla wystepowac jako "mniejsze zło".
Najlepszy Kłopotek z PSL jak powiedzial w wywiadzie, ze to wina Rosjan, bo nie nadali temu lotowi należytej rangi. Własnie problem jest w tym, że nadali mu wysoką range, Putin wysłał własnego goscia na lotnisko zeby tego dopilnował, i dlatego zależało im na tym, żeby ten samolot wylądował, bo gdyby do tego nie dopuścili , to Kaczor zaczalby napieprzanie jacy to Ruscy źli bo nie dali mu dolecieć na czas :D Gdzie czytałem że całkiem mozliwe, ze nawet mieli rozmowy na podsłuchu, Jarka z Lechem, jak jeden drugiemu mówil ze Ruscy mu nie dają wylądować. Ile w tym prawdy nie wiem, raczej to mało prawdopodobne, ale zostawmy tą kwestie. Mnie ten raport tak swoją drogą mało obchodzi, wrzaski PiSu i Jarka kompletnie mnie nie dziwią, było 100% pewne ze będą mówić to co mówią jakikolwiek by ten raport nie był. Samolot spadł, nałożyło sie od cholery roznych elementów na siebie, i nierealne jest jednoznaczne okreslenie kto zawinił. A na koniec zostawiam Jakubiak, z jej wypowiedzią, ze szefową tej ekipy piszącej raport należy przebadac w obecnosci polskich i rosyjskich psychologów. Mistrzostwo swiata ten tekst :D |
I znów stadami atakują wszystkowiedzący. Zwyzywają cię od kretynów, pisiorów i matołów i będą wmawiać że 2+2 = 5, tak długo, że zmęczony i zahukany, zaczniesz się w końcu zastanawiać, czy tak przypadkiem nie jest :D
|
Cytat:
|
|
za dużo nadzwyczajnych zbiegów okoliczności było przy tej katastrofie; a to radiolatarnia przestawiona o kilkadziesiąt metrów była ,a to wysokościomierz źle wskazywał wysokośc w samolocie,a to kontrolerzy wmawiali naszym do końca że są na prawidłowej ścieżce, a to mapy nasi piloci dostali niewłaściwe..
|
TVN jest nawet śmieszny
na 200 stron ruskich - nie kto inny jak sam Tusk dał 150 stron które sie z tymi 200 nie zgadzały. A TVN co? Oczywiście Komisja Burdenki miała rację - tak jak 65 lat temu |
Prawda została pogrzebana razem z rezygnacją Tuska podjęcia jakichkolwiek kroków, aby prowadzić śledztwo.
Fuks w pierwszym akapicie swojej wypowiedzi dobrze zdiagnozował taktykę Donalda. Zapomniał tylko dodać, że do jej realizacji potrzebny jest ograniczony intelektualnie lud - i on występuje, dlatego taktyka zdaje egzamin. Jerzy Miller kompromituje się swoimi wypowiedziami. |
Cytat:
Autodestrukcja to niebezpieczeństwo, które zawdzięczamy takim jak TY. Zakochanym w TVN, smutne ale prawdziwe. Cytat:
Ci co wierzą Rosji bezkrytycznie to biorąc pod uwagę fakty historyczne są mądrzy czy głupi? Nie musisz odpowiadać.:) |
Dlaczego w tym temacie są dwa skrajne poglądy, Ci którzy wierzą w zamach to 'zakochani w Jarku', a Ci co nie wierzą to 'zakochani w TVN'? Nie ma niczego mniej skrajnego, czegoś bardziej po środku? Czemu przedstawiciele tych poglądów ciągle tylko sobie wrzucają, a nie polemizują kulturalniej? Aż głowa boli przeglądając temat.
|
A przepraszam bardzo, dlaczego ludzie, którzy wierzą w zamach od razu muszą być zakochani w Jarku ?
Ja wierzę w zamach, a jeśli nie zamach to fakt, iż Rosjanie pomogli rozbić się temu samolotowi. Opowiadam się za PiS-em ale nie koniecznie kocham Jarosława, jak to wcześniej napisałeś, uważam, że ten człowiek po prostu przesadza... |
To nie jest kwestia wiary bądź niewiary w zamach. Jedni czyli np. ja uważają ze taka katastrofa nie mogła być skutkiem tylko i wyłącznie zbiegu okoliczności. Drudzy takich jak ja nazywają oszołomami bo w TVN wyraźnie podali, że winna mgła i poddani nieprawdopodobnej presji ze strony kaczora piloci. Kilka wcześniejszych stron to argumenty za strony takich jak ja i znacząca cisza z drugiej strony. Az do dzisiaj kiedy pojawił sie koronny argument promile u Błasika. Polemiki nie ma tu wcale. Są, albo argumenty i cisza, albo z obu stron wyzwiska. To powinno wiele wyjaśniać.
|
Drozd, kurcze człowieku, Ty tak na serio z tym TVNem? I smieszno i straszno.... Nie wiem o co Ci chodzi z tym wyrywaniem z kontkestu, pewnie znowu sobie cos ubzdurales... Jeśli nie znasz takiego zabiegu w języku jak hiperbola (mniej lub bardziej udana) to nic na to nie poradzę.
Cytat:
Cytat:
Avangarda i tu lezy problem... Ktos napisze cos co nie jest pomysli pana Drozda to jest wyzywany od homosovieticusow, tvnowcow, nie ma mozgu lub ulegl on destrukcji, po czym uzyje jakis wielkich slow typu ze taka postawa prowadzi do autodestrukcji (WTF? ze niby kto ? co?).... Osobiscie staram sie nikogo nie obrazac czytalem opinie obu stron nie mam potrzeby wyzywania kogos tylko dlatego ze ma inne poglady. Na pewno nie przyszloby mi do glowy ze kibic Wisly, pewnie mlody czlowiek nie majacy wiele wspolnego z komuna, zyjacy od najmlodszych lat w wolnym panstwie moze pałać miłością do Rosji... Niestety niektórzy maja klapki na oczach i pewne tezy wpojone tak głęboko, że dyskusja z takimi ludźmi po prostu nie ma sensu... |
Skoro już zabrałem głos, to przedstawię swoje przemyślenia. Nie interesuję się polityką zbytnio, ponieważ uważam, że Polską rządzili, rządzą i będą rządzić niestety osoby niekompetentne, łagodnie mówiąc. A uważam tak, gdyż za dużo jest w Polsce korupcji, machlojek, kunktatorstwa itp., ale to temat na inną dyskusję.
W moim mniemaniu na katastrofę złożyło się szereg czynników, w tej kwestii to chyba najbardziej ufam Klichowi. Nie węszę w tym wszystkim zamachu, celowego działania osób trzecich, bądź też zaniechania (np. po stronie rosyjskiej). (tutaj mała dygresja) Cofając się pamięcią do powiedzmy lutego 2010 i przywołując sondaże prezydenckie chyba większość ludzi pogodziła się z tym (chcąc lub nie chcąc – zależnie od sympatii politycznych), że Lech Kaczyński te wybory przegra (dwa sondaże które właśnie znalazłem z tego okresu mówią o przewadze Bronisława nad Lechem – około 67% do 33%). Wiadomo jednak, że sondaże to tylko sondaże, więc zakładam, że poparcie Bronisława wynosiłoby w rzeczywistości między 60 a 70%, a Lecha 30-40%, gdyby do tragedii nie doszło. Biorąc pod uwagę aspekt czysto polityczny, podkreślam, zanim padną na mnie gromy, że odrzucam aspekt czysto ludzki, społeczny, humanitarny, że najbardziej na tragedii zyskał… Jarosław Kaczyński. Jako, że przegrana Lecha była bardzo prawdopodobna (dla niektórych pewna) to jedynie nagły zryw, wywołany właśnie tragiczną śmiercią, mógł spowodować, że u steru państwa pozostanie kandydat PiSu. Przedstawiam to jako argument przeciw zamachowi, ponieważ nie widzę celu, po co ktoś (np. Platforma lub Putin) miałby zamach organizować, przynajmniej nie w polityce wewnętrznej. Jak już wspominałem, nie interesuję się polityką, więc jak czasem czytam o zasługach Lecha dla państw wschodnich, Ukrainy, Gruzji, Litwy, ogółem polityki zagranicznej z kierunkiem wschodnim, to się cieszę, że był doceniany. Ale biorąc pod uwagę, że mamy XXI wiek, to po prostu nie wierzę, że Rosjanie bądź inni mogliby przeprowadzić zamach dla osłabienia pozycji Polski w polityce wschodniej. (koniec małej dygresji, która się trochę jednak rozrosła…) Uważam, że kontrolerzy na lotnisku Siewiernyj dali ciała, ale niechcący. I teraz MAK próbuje ich wybielić, m.in. dzisiejszym raportem. Katastrofa jest tragiczna, bo się nałożyło na siebie szereg tragicznych zbiegów okoliczności. Może piloci nie bardzo rozumieli rosyjski (kpt. Protasiuk podobno jako jedyny znał)… Może kontrolerzy złe ciśnienie podali (czy jakoś tak, w każdym razie złe ustawienie wysokościomierza)… A i jeszcze jedno – na pewno były naciski psychologiczne na Protasiuka, że musi wylądować. Po tym, co się stało w Gruzji, gdzie był II pilotem. Czy te naciski były werbalne w czasie lotu, czy też naciski rozumiał Protasiuk, to inna sprawa. Ale w głowie na pewno miał, że musi wylądowąć. Popatrzcie – w Gruzji I pilot nie posłuchał Lecha, który podobno nawet do kabiny poszedł osobiście. Lech go ochrzanił, można powiedzieć, to samo ktoś z jego otoczenia, kto jeszcze potem proces wytoczył (uniewinniający pilota). Pilot odszedł z pułku. Protasiuk został, prawdopodobnie musiał zeznawać na procesie, jako chyba jeden z ważniejszych świadków, jako że w pułku został, domyślam się, że na procesie pewnie powiedział albo zasugerował, że można było lądować. I teraz w Smoleńsku by się nie dało? Być może Protasiuk się bał, że zostanie z pułku wydalony, ale to już gdybanie. Brak zrozumienia procedur przez jednych i drugich – brak jasnego sprecyzowania jaki to lot, jakie się komendy podaje, jak się na nie odpowiada, to też miało duże znaczenie. W moim może naiwnym mniemaniu to niedopatrzenia, za które 96 ludzi + ich rodziny srogo zapłaciły. I takie może ludzkie spostrzeżenie, jako że nie lubię się nigdzie spóźniać, czemu oni z Warszawy odlecieli tak późno rano? Nie rozumiem tłumaczenia, że nie powinni wystartować, bo powinni. Ale czemu tak późno? Wydaje mi się, że powinien być zapas czasu na ewentualny lot do Mińska, bo tam było jedno z rezerwowych lotnisk. Piloci nie powinni podchodzić do lądowania. To chyba dla wszystkich jasne. Błasik mógł być pijany, ale póki nie trzymał sterów ani nie wymagał lądowania w tych warunkach, to nie ma to żadnego znaczenia. Rozumiem argumenty obu spierających się racji, nie rozumiem wzajemnego wyzywania się. Liczę na dyskusję rzetelną, a nie wulgarną. I proszę nie cytować moich słów, o tym że Jarek zyskał na zamachu, bo to tylko dygresja, no chyba że cytujący utrzyma kulturalny ton wypowiedzi:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl