![]() |
Cytat:
Ale przyznasz uczciwie ze dzisiejsze zachowanie Maleckiego moze budzic watpliwosci co do jego dojrzalosci pilkarsko - mentalnej? Zagral slaby mecz, okay, zdarza sie. Ale schodzil z boiska przez pol godziny zamiast spritem zap.... do linii ale nie krasc wlasnemu zespolowi czasu na rozstrzygniecie; i schodzac klal na czym swiat stoi. Troche dziwne, prawda? |
Cytat:
Przypominające nieco bezstresowe wychowanie, które rodzi w przyszłości większą patologie, niż dyscyplina wymagająca od czasu do czasu użycia pasa. Pozwalajmy Małeckiemu na wszystko. Przecież to prawdziwy Wiślak. A później taki rozkapryszony gówniarz szarpiący się na boisku i kiwający z własnym cieniem lub 3 obrońcami naraz, nie widzący i nie próbujący dostrzec lepiej ustawionych kolegów, nie mający szacunku do trenera, kolegów, rywala jest symbolem klubu. Bo to prawdziwy Wiślak przecież. Taka jest charakterystyka prawdziwego boiskowego Wiślaka? Bycie burakiem, piłkarsko staczającym się bardzo szybko w dół, zapatrzonym w siebie? |
Cytat:
|
Trudno się gra z zespołem który praktycznie cały mecz muruję bramkę z Legią było o tyle łatwo, że nastawili się na nas ofensywnie i kontry wyprowadzane przez nas dały nam zwycięstwo. Dlatego mecz z Polonią może być łatwiejszy od tego z Zagłębiem oni za pewne nastawią się na to spotkanie ofensywnie.
Minus to gra środka pola. Brakuje nam rozgrywającego dobrej klasy no i trzeba wzmocnić skrzydło, bo Małecki gra żenująco słabo. Pawełek - 7 , nie miał za dużo do roboty, ale co miał wybronić to wybronił. Cikos - 6 , Przyzwoity mecz w jego wykonaniu kilka odbiorów w defensywie no i kilka akcji w ofensywie Bunoza - 7, Niezły mecz, ale bez rewelacji Chavez - 8 , Wkur*ia mnie większość oddawanych piłek do tyłu do Pawełka czy Bunozy, ale ogólnie w defensywie zagrał świetnie znowu miał dużo świetnych wślizgów, odbiorów. Najlepszy moim zdaniem na boisku Paljić - 5, byłoby 4 no ale coś tam dał w ofensywie w defensywie przeciętnie. Małecki - 1, katastrofa. Mnóstwo zagrań na pałę. Nic nie wniósł do gry. Najgorszy piłkarz meczu. Sobolewski - 7, bardzo dobrze popracował w defensywie. Garguła 2, żenujący w jego wykonaniu mecz zupełnie nie miał pomysłu na konstruowanie akcji. Jirsak 2, nic nie pokazał w tym spotkaniu. Kirm - 8, z Legią i Lechią zagrał trochę lepiej tutaj miał kilka nieudanych dryblingów, dośrodkowań no ale strzelił bezcennego gola za co 8 Paweł Brożek - 2, słaby mecz w jego wykonaniu to głównie brak otrzymywania dobrych piłek od środkowych, ich słabej formy jednak w tym meczu zupełnie bezbarwny Żurawski - 7, dużo lepszy od Brożka trener mógłby mu dać szansę w meczu z Polonią. Wilk - 8 kilka udanych odbiorów pod koniec meczu za co wysoka ocenia. Boukhari bez oceny |
nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że powoli nasza para Bunoza i Chavez wyrasta na tą żelazną, prosty przykład w 3 meczach nie straciliśmy gola! Bardzo pewnie grają i do tego nie popełniają już tylu koszmarnych błędów jak dotychczas. Wszystko wskazuje na to, że ten okres słabszej gry naszego bloku defensywnego był wynikiem braku zgrania zwłaszcza tej dwójki, natomiast teraz z każdym meczem wygląda to coraz bardziej obiecująco!
Nie zauważyłem, żeby ktoś o tym wspomniał. |
Cytat:
|
Panowie, ale o co te płacze. Przecież my po kadrze zawsze gramy słabo.:foch:
Ten mecz mógłby wyglądać zupełnie inaczej gdyby nie: bardzo fatalna destrukcyjna gra Patryka Małeckiego, fatalna gra Pawła Brożka. Gdyby byli w lepszej formie... Ale nie byli... Błąd Maaskanta. Wystawił zwycięski skład, a nie najlepiej prezentujący się na treningach. Cieszy dobra gra obrony, zwłaszcza stoperów. Byle do wiosny. |
GDZIE JESTEŚCIE KIBICE SUKCESU Wygraliśmy powinniśmy się cie-szczy o naszym stylu gry będzie można mówić po zimie jak Robert przepracuje wtedy stwierdzimy czy się nadaje narazie mecze wygrywamy ugrać jeszcze z 4 pkt i bd dobrze
|
Tak jak po meczu z Legią można bylo chwalić Małeckiego i Brożka , tak po tym tragicznym w ich wykonaniu ( m.i.) meczu trzeba ich jak najbardziej skrytykować . Jak to mówią - jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz . Tutaj sukcesem jest utrzymywac stały równy poziom , jak to czynią ostatnio Chavez , Pawełek , Sobolewski , Kirm , Paljić , Cikos czy nawet Bunoza . Reszta albo do tego nie dojrzała , albo nie potrafi.
Wszystko jest do zniesienia , wiele złych zagrań można sensownie wytłumaczyć , ale schodzic z boiska grając na czas dla przeciwnika ? takich rzeczy nie mogę zrozumieć Jeśli Małecki myślał że dzięki temu Maaskant będzie miał o nim lepsze zdanie to pora żeby ktoś go wyprowadził z tego błędu . |
Cytat:
Widze że dla ciebie nie ważne jest że ten gość gra bucówe od dwóch lat..ważne że mówi ładnie i ładnie o nim piszą:P już mi nie odpisuj bo się pogrążasz znawco piłki:) |
Zastanawia mnie dlaczego po raz kolejny nawet na kilka minut nie wszedł na boisko Rios. w pierwszych meczach nasz najlepszy zawodnik a teraz..
|
Mecz był beznadziejny, ale warto zwrócić uwagę na parę plusów:
- dobra gra w obronie, od tego powinna zaczynać sie budowa zespołu i u nas wygląda to coraz lepiej - apropo obrony - fenomenalny Chevez. Dla mnie gracz meczu i pewniak w 11 kolejki. Silny, pewny i inteligentny, oby tylko tak dalej. - Cikos - nie zagrał doskonale, ale widać, że się wyrabia. To materiał na naprawdę solidnego obrońcę Minusów żal wymieniać... Ogólnie masakryczny chaos i mnóstwo niedokładności. Zdecydowanie brakowało spokoju. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Takim pseudo kibicom mówię stanowcze nie! |
Powiem wam ze mnie najbardziej podnioslo cisnienie jak Malecki schodzil jak dostal zmiane,powinien ruszyc dupe i podbiec do lini a nie strzelac focha i spacerkiem komu on robi łaske.
|
Mecz Wisełki beznadziejny , ale wygrywać beznadziejne mecze też trzeba umieć. I minimum farta trzeba mieć. Był w derbach i dzisiaj też , ale kiedyś się skończy.
Ktoś może powiedzieć że tak sie zdobywa Mistrza , ja nie chcę żeby Wisełka była takim "miszczem". Szokuje mnie padaka którą grają nasze gwiazdorki , nie stać na dobrą grę RAZ w tygodniu ?. Małecki prężył klatę z Legią , a dzisiaj co ? Głowę w szatni zostawił? Nędza w wykonaniu Cikosza , nędza Jirsaka i Brozia. Bardzo dobry Bunoza i Chavez. Kirm wrescie się obudził , kolejny dobry mecz Słoweńca , niestety on nie ma tu z kim grać.!!! Trener ma alibi , wygrał kilka meczów z rzędu , przebudowuje drużynę , jest wicelider ale na dziś róznicy z gra w czasach Skorży nie dostrzegam. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Sprzedać Małeckiego jak najszybciej
|
Albo w telewizji pokazywali jakieś inne spotkanie lub siedzący tu nie wiedzą co piszą. Byłem na meczu który prowadzony był cały czas pod dyktando Wisły, to ze nasi zawodnicy chcieli wejść z piłką do bramki to już inna sprawa. Zagłębie nie tworzyło prawie żadnych akcji, jeżeli już wymienili kilka podań to byli zatrzymywani przez dobrze grającą dziś obronę (szczególnie te wślizgi Chaveza i jeden Bunozy z pierwszej połowy) lub strzelali z dystansu.
Co się tyczy dopingu, to sektor G jak zawsze niezawodny, pozostałe włączały się do śpiewów i okrzyków ale nie zapominajmy ze na E i D siedzą przede wszystkim rodziny, starsi i dzieci (które miały bilety zniżkowe na te spotkanie) więc nie można od nich wymagać nie wiadomo czego. Większość też nie zna po prostu przyśpiewek, tak więc nie oczekujcie żeby nagle wszyscy zaczęli śpiewać coś czego się nigdy w życiu wcześniej nie słyszeli. A cytowanie komentatorów z Canal+ i ich opinii jest dla mnie śmieszne, bo co jak co ale takiej atmosfery jak dzisiaj była na R22 nie ma nigdzie w Polsce =) |
Na plus Małecki.
Cikos, Bunoza i Chavez jak byli jebani tak teraz są zajebistym materiałem na solidnych obrońców hyhyhy, uroki tego forum nie mają granic. A awansować do pucharów nie możemy bo przegramy z Karabachem i weszlo z Rafałem Stecem zaczną się z nas śmiać. |
Cytat:
|
Cytat:
Co do samego meczu to nie spodziewałem się szczerze mówiąc innego. Niestety ale jak na ta chwilę nie potrafimy rozklepać ogórków 5:0. Drużyny które chcą wygrać albo przynajmniej walczyć dają naszym szanse na grę z kontry i z większym rozmachem w ofensywie. Zagłębie przyjechało wywieźć remis - na szczęście im się to nie udało. Na plus faktycznie obrona - w zasadzie bez jakiejś spektakularnej wtopy. Cytat:
|
Cytat:
Powiedz mi gdzie ja napisalem ze Brozek zagral super albo chociaz dobrze? Zagral kupe ale kto ma grac? Mamy lepszego napastnika? Zurawski zagral 7 razy lepiej tu pisza? Naprawde? Bo nie widzialem. Brozek jest slaby ale przed polem karnym umie przytrzymac pilke i wygrac glowke. Ciezko sie gra napastnikowi w takich i meczach. Bez odbioru. |
Cytat:
|
Myślę że problemem są braki taktyczne kilku piłkarzy. Środek pomocy powinien odgrywać kluczową rolę w takich meczach. Denerwują was długie piłki Bunozy ale on wielokrotnie nie ma do kogo zagrać. Zauważcie że jak wszedł Boukhari to przez środek boiska przeszło od razu kilka prostopadłych piłek granych po ziemi. Gargułą i Jirsak chowali się natomiast przed piłką.
Nie doceniacie roli Pajlica, całą drugą połowę obserwowałem jego sposób wyprowadzania piłki. Piotrek Brożek mógłby się wiele od niego nauczyć. Małecki - bez komentarza. Nie rozumiem tego "fanklubu" Małego i skandowania jego nazwiska. Żurawski - też nie rozumiem zachwytów niektórych - przegrał prawie wszystkie pojedynki, podania celne jedynie do tyłu. Tylko kilka główek wygranych... Cieszy mnie natomiast gra środkowych obrońców. Widać gołym okiem postępy. Można było spokojnie oglądać ten nudny mecz, bo było jasne że zatrzymają każdy atak. |
Skorza nam juz raz pomogl obrywajac tutaj niemilosiernie, moze pomoze nam i drugi raz zabierajac do Wawy tego pyskatego gwiazdorka z nr 19 na koszulce.
|
Cytat:
Podobnymi zaświadczeniami dysponują Bunoza i Pajlic Osmana jeszcze opukują :) \Jedyne co znawcom nie pasuje do teorii to fakt 3 meczy bez straty gola, ale na pewno coś wymyśla albo poczekają do straty i uwolnią tamę jadu:rotfl:. |
Jodłowiec w meczu z nami nie zagra. właśnie obejrzał czerwoną kartkę i jest karny dla Bełchatowa
|
Cytat:
:D człowieku weź się napij czegoś.. nie mamy lepszych napastników?? a Rios?? gość o 3 klasy lepszy od pseudo Brożka?? wiesz co ty mówisz.. Skończ już tą napinkę bo ci nie wychodzi.. Oglądaj mecz a nie dupy pod sektorem to wtedy będziesz gadał sensownie. Ps: z twoich żenujących wypowiedzi wynika że to ty masz 13 lat i to chyba raczej jest pewne:).. ja mam 22:) Miło mi:) |
Cieszy niewątpliwie zwycięstwo. Miałem wrażenie że 1 połowa była dużo lepsza niż druga. Cenę jaką zapłaciłem za oglądnięcie tego widowiska to 40 zł za bilet i 500 zł i 10 pkt karnych. Do zobaczenia wiosną na R22.
|
Nie oglądałem meczu i nie mam siły czytać całego tematu dlatego za przeproszeniem spytam, czy dało się ten mecz oglądać w wykonaniu Wiślaków i czy jakiś postęp w grze widać?
Ale dodam tak od siebie, bardzo ładnie wygląda z drugiej strony błoń (mijałem parchaty stadion) oświetlony stadion na Reymonta na tle wieczornego nieba :) |
Jodłowiec właśnie dostał czerwoną kartkę, ale mam wrażenie, że po bezpośredniej czerwonej jednak można grać w kolejnym meczu... poprawi mnie ktoś jeżeli się mylę...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
A napinke to zaczales ty i towarzystwo pokemonow ktore wychwala dzis zurawskiego tylko za to ze kopnal pilke do przodu bo chcial sie jej pozbyc i obronca skiksowal. A oprocz tego nie mial dzis ani jednego dobrego przyjecia i podania.... |
Nie nie może grać po bezpośredniej czerwonej, jakby dostał 2 żółte to wtedy mogłby zagrać pod warunkiem że nie przekroczy limitu żółtych czyli chyba 4.
|
Cytat:
Już nie odpisuje ci bo niema sensu gadać ze ścianą:) Powodzenia.. twórz nadal FC znawców "futbolu" i galaktycznego Brozia:) pozdrawiam i już obiecuje że nie odpisze:) |
Cytat:
Tak na marginesie: najpierw Chavez nie grał, bo Maaskant mówił, że jest słaby na treningach. Grali Bunoza i Celeber. Jak Maaskant uznał, że Chavez nadaje się do gry, to Osman gra i to z każdym meczem lepiej. Czyli Robert miał rację i świetnie to rozegrał. Co oczywiście nie przeszkadza paru osobom uparcie twierdzić, że powinien grać Rios, a nie Brożek z Żurawskim jako zmiennikiem. Jasnowidze. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl