![]() |
Paweł makabrycznie słaby... Jak cała Wisła
|
Cytat:
Tak po prostu jest, że czasem bramkarz w rozpaczliwych sytuacjach musi podjąć ryzyko - tak jak Pawełek wychodząc poza pole bramkowe na główkę. Jak się nie uda, to i tak wina spada na obrońców. W ogóle nasza obrona to jest dramat, po prostu brak słów. |
Nie przesadzajmy. Wisła grała dziś całkiem ładnie, ale do 30 metra od bramki rywala. Brakuje nam kreatorów gry. Oby Maaskantowi takowych kupili. Takie mam wrażenie, jak patrzę na ich grę, że jak się przełamią i zaczną wygrywać, to będą już tak wygrywać do końca, bo na ich grę całkiem przyjemnie się patrzy.
|
Cytat:
Tak czy siak zgadzamy się w jednym TRAGEDIA, DNO i METR MUŁU Pytanie tylko czy My coś możemy zrobić ??? |
Nie mówmy że cała wisła jest słaba. Gdyby wisła dzisiaj wygrała w takim samym stylu jak przegrała większosc piałaby z zachwytu. Wiadomo maskant musiał wybrać jednego bramkarza żeby ten czuł sie pewien itd. Maaskant w zimie sciagnie jakiegos bramkarza jestem pewien. Bardzo jestem zadowolony z powrotu garguły, w następnym meczu licze ze da koncert. Kilka razy wisła zagrała pieknie z klepki i pieknie wjechała w zabrzan jak w masło, trzeba powiedzieć jest lepiej niz to co pokazaliprzez ostatnie dwa spotkania. Brakuje kogos na miejsce Boukhariego. Co do Małeckiego, kiedy on sie kur*a nauczy grać lewą noga, jest zawodowym piłkarzem!! Mam szacunek do brozka, chce grać dla wisły, od x-lat jest z krakowem zwiazany, ale po raz kolejny mowie ze nie jest rasowym napastnikiem, on nie porwie drużyny do ataku. Gosc dostaje pile i strzela, do zurawskiego z wisly kasperczaka brozkowi brakuje lata swietlne. Co do obrony jest lepiej, to co dzisiaj zdarza się najlepszym zestawieniom obrony na swiecie. Nie winie brozka za stracona bramke, ale paljic swietnie sie spisywał na lewej obronie.
|
Braki widać w obronie, strzelić nam może każdy. Mamy tak nie zgrfaną obronę że to jest dramat. Ten gol padł po błędzie Pawełka, ale nie powinni dopuścić do tego Pietia z Binozą. Bunoza biegł bardziej na alibi niż z tą akcją i Piotrek za późno odskoczył do Kwieka.
Ibutti dwa tygodnie temu tłumaczył mi że to nie wina Pawełka gol dla Bełchatowa bo poszedł po długim rogu. Krótki jest świętością bramkarza. A on w jakimś paralitycznym ruchu próbuje bronić. Jest z nami do stycznia i dzięki bogu, a jego płacze w gazetach że podpisze za granicą bo ma oferty i w pewnym stopniu szantaż na Wiśle, odbieram jak niesmaczny żart, tak nie smaczny jak to że jest bramkarzem. |
Cytat:
|
Cytat:
Napiszę tak - lepiej żeby przełamali się i zaczęli wygrywać jeszcze w ekstraklasie. To raz. Dwa - mam bardzo poważne wątpliwości, czy znajdzie się wielu gotowych zapłacić za przyjemność oglądania tych paralityków. A to, że gra się nawet układa do trzydziestego metra: widzisz, później przestaje, bo nas atakują. Jakby Wisła grała z drużyną stosującą agresywny pressing na całym boisku, to by gra przestała się układać już przy własnym polu karnym. Dobrze, że w ekstraklasie takich brak. To jest tak - dla niektórych graliśmy ładnie z Jagiellonią, inni zauważyli niestety, że zostaliśmy w tym meczu zwyczajnie wypunktowani. Przeciwników generalnie wali jak sobie piłeczkę ładnie rozgrywamy z dala od ich pola karnego. Co najwyżej czekają aż któryś głupio straci, żeby pójść z kontrą. |
Witam wszystkich po 3-miesięcznym banie (dostałam za : "100% wpisów o beznadziei w Wisełce", faktycznie się myliłam hihih, ban skończył się w sierpniu, ale jakoś brak było chęci do pisania tutaj), Po powrocie z Zabrza napiszę tylko, że postępów nie widać, gramy z meczu na mecz niestety coraz gorzej, jedyny plus to Guła!
Jeśli tak dalej iść będzie walczymy na wiosnę o miejsca 12-14, czyli prawie o byt ligowy. Zgroza. |
Wolfy nie zgadzam się z Tobą. Mieliśmy miażdżącą przewagę w posiadaniu piłki. Ponad 60 %(czy coś w tych okolicach). To oznacza, że brakuje nam jedynie kogoś z przodu, a nie kogoś z tyłu, bo potrafimy już przyzwoicie organizować się w grze. Piłkarze się wracają, jest mniejszy dystans między obrońcami i pomocnikami, więc jest nadzieja, że będzie coraz lepiej. Brakuje jedynie egzekutorów. Dlatego dla takiego Pawła Brożka przydałby się jakiś poważny rywal, bo Anders Rios jest dla mnie lepszy jako prawy pomocnik, na pozycji Małeckiego, a nie jako wysunięty napastnik. Dla mnie ważniejsze jest dłuższe utrzymywanie się przy piłce, bo tak jak ty myślisz, to moglibyśmy się oszukiwać wieki. Robić cattenaccio przez cały mecz, by nagle wykorzystać jedną kontrę i strzelić bramkę. To ja tak nie chcę. Wolę, by drużyna grała dłużej w posiadaniu piłki i szybciej wymieniała podania. To w końcu musi zaprocentować.
|
Cytat:
Po pierwsze to był strzał z dosyć bliskiej odległości i ciężko winić bramkarza który nie ma czasu na przygotowanie się i szybką reakcje.Akurat tą bramkę to można zapisać Bunozie który zupełnie zgubił krycie a Kwiek w tej akcji to był jego człowiek, co widać zresztą, no i Piotrek też się nie popisał, bo powinien ostrzej reagować. Ja w ogóle mam odwrotny pogląd jak większość i twierdze że dziś obrona zagrała bardzo przyzwoicie.Tak samo bardzo przyzwoicie zagrała pomoc, ale tylko jeśli chodzi o pressing i odbiór piłki. Z kreowaniem to było tak jak wolfy pisał.Dokąd był luz to nawet szło a odkąd zaczynały się zasieki to w ogóle nie szło. Cytat:
|
Cytat:
Jedna malutka różnica - Bunoza powinien trzymać Zahorskiego, a nie Kwieka. A Kwieka Brożek. Wszystko sie poprzestawiało, Kwiekowi zeszło i mamy co mamy. Pawełek spodziewał się górnej piłki, więc skoczył do niej tak żeby sobą zasłonić jak najwięcej bramki. Niestety Kwiekowi zeszło... (szkoda, że jak grał w Wiśle, to mu schodziło w drugą stronę...) |
przez pierwsze 15 minut mieliśmy chyba z 7-8 całkiem niezłych, jak na polskie warunki, wrzutek. Czemu do jasnej cholery NIKT nie skacze do tych piłek? Obrońcy tak jak ze Śląska ostatnio zupełnie nieatakowani wybijali, a Brożek nawet nie próbował postraszyć że atakuje...
|
Powinien mieć zabezpieczony krótki, w takich sytuacjach strzał po długim ogranicza a przynjamniej powinnien utrudniać obrońca presją i pójściem na wślizgu.
Mniejsza z tym. 4 i pół roku dawałem mu kredyt zaufania, tłumaczyłem różne dziwne rzeczy ale kończę pisać na jego temat bo nie jest wart moich nerwów. Ogólnie można sobie wszystko wytłumaczyć, powiedzieć a gdyby zrobił tak to by było dobrze? No jasne że było by inaczej. On jest naszym cabajem. I tak jak dziś powiedział jeden z komentatorów meczu Ruchu. Takie rzeczy przytrafiają się bramkarzom, tylko dlaczego wszystkie one przytrafiają się też cabajowi? |
Ogólnie to jest jak było i jeśli cudem coś nie zaskoczy to tak będzie dalej.
Niby gra poukładana, przewaga jest, coś tam rozegrają tylko że to wszystko jest takie nijakie. Tak naprawdę ani przez sekundę nie pachniało bramką. Przez ostatnie 3 spotkania to może z trzy strzały na bramkę rywala oddaliśmy. |
Bardzo, bardzo negatywnie zagrali bracia Brożkowie. Paweł jak zawsze - malutko waleczności. Ja nie wiem na co ten facet liczy. Ciągle gdy leci długa piłka nie walczy o nią , a się chowa myśląc, że obrońca nie trafi w piłę? Piotrek Brożek zagrał masakrycznie słabo. Nie potrafi piłki podać, przyjąć totalne zero.
|
Cytat:
Dziś Górnik miał 2 szanse z gry co jest dobrym jak na Wisłę wynikiem - wychodzi 1 okazja na połowę.Problem jest taki że my nie mamy okazji |
Jedyny plus ze Garguła wytrzymuje 90 minut i jest w stanie poslac pare pilek do przodu i rozegrac akcje co jest malym swiatelkiem w tunelu.
Malym bo i tak nikt tego podania nie wykorzysta ,bo Brozek nie potafi przyjac pilki a potem jedyne co mu wychodzi to bluzgi na kolegów.Irytuje mnie coraz bardziej, Dzis bylo troche lepiej w srodku gdzie pilka fajnie chodzila ale to i tak o kant dupy rozbic bo pozytku nie ma ,a punktow malutko. Z taka grą ,nieskutecznoscią to krucho to widze srodek tabeli to max . Gornik byl dzis tak slaby ze niewiem czy to byl poziom I ligi a i tak my tam wtoplismy.Niewiem jakim cudem ale jednak to sie stalo.Maaskant robi mi sie na kolejnego po Liczce i Engelu bajkopoisarzem. |
http://www.90minut.pl/logo/dobazy/gornik_zabrze.gif 1 - 0 http://www.odra.polskikosz.pl/herby/wisla2007.gif Bramka http://www.fileserve.com/file/bZYbkXb Skrót http://www.fileserve.com/file/HAv45jw Jak ściągnąć pliki: Zjeżdżamy na dół strony. Po prawej klikamy "Pobieranie plików" następnie przepisujemy kod. Czekamy parę sekund, i klikamy na Wolne pobieranie. Które nie jest takie wolne :-) |
Najlepiej ten mecz podsumowali w Kronice. Wisła szuka trenerów z zagranicy , sciąga jakiegoś Holendra a ogrywa ją Nawałka który był na wyciągnięcie ręki.
Wisła ściąga zawodników z całego świata równocześnie pozbywając się zawodników którzy byli na Wisłę za słabi a dziś oni strzelają Wisle bramki i w ostatecznym rachunku pokazują że Wisła ściąga beznadziejnych graczy z zagranicy. Czy ktoś z naszego klubu wie kto gra w takim Hutniku Kraków i kto się tam wybija. Może lepiej było by porozmawiać z takim Przytułą w przerwie meczu w Zabrzu zamiast sciągać kolejnego słabiaka z zagranicy. Jak tak oglądam teraz jak gramy to mi się przypomina że tak samo było za Petrescu. Też grliśmy z taką niemocą. Dosłownie jak by ci zawodnicy nie wiedzieli jak się mają zachowywać na tym boisku. |
Ojjjj przydał by się spadek co jest nierealne no ale wyszło by to na dobre. Gwiazdorzy by wylecieli może w końcu ktoś by pojął że trzeba zacząć wszystko od nowa . począwszy od szkolenia młodzieży po gryzienie trawy , dobrych transferach i całej reszcie. Najlepiej zostawcie Wisłę bo nie zdobędziemy mistrza... śmiech ogarnia myślę ze nie tylko mnie jak to nagle następuje wysyp debili płaczków i innych heretyków.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak słyszę że spadek z ligi nam pomoże, to zdzieliłbym takich ludzi parasolka przez łeb!! To tak jak polskie wieziennictwo resocjalizuje przestępców, a naprawde z więzienia wychodzi dwa razy tyle chłopa(silownia+kox) pierwsze co robi to zaczyna kraść bo nic innego nie umie. W czym spadek pomógłby Wiśle?? W tym pewnie że cupiał opuściłby r22 i rozleciałaby się druzyna, przez kilka lat byłyby jaja jak berety jak w teraz ma liverpool.
Mowienie że polscy zawodnicy nas pokonali nie zagraniczni, nawałka jako trener a byl na wyciagniecie reki. Spoko w gorniku rozumiem. Graja tam ludzie ktorzy chca sie wybic bo taka jest prawda. Nawałka takich kolesi może ustawiac trenowac, bo oni i tak beda chcieli dac i na treningach i na meczach z siebie wszystko. W wisle kazdy zawodnik to odrazu gwiazda. Trzeba ich motywowac, kazac im ciezko trenowac. Gdyby nawałka byłby teraz w wisle, przypuszczam ze straciłby niedlugo prace. |
U was jak zwykle trener winny. OD 6 lat Markus pisze, jakie to dziadostwo i amatorszczyzna jest na Wiśle, ale wy tylko widzicie złych trenerów i złych piłkarzy. Gdzie jest szkółka? Gdzie sa boiska treningowe? Gdzie jest sięć skautingu? Gdzie są wychowankowie?(no tych ostatnich nie będzie bo nikogo nie wychowano odpowiedniego! Z dnia na dzień nie przybędzie nowych piłkarzy jak się ich nie "wyhodowywało" od lat). Gówno mnie te wyniki obchodzą jeżeli nie robi się nic w tym zakresi eo jakim mówię.
|
Wychowankowie są na piwie, w pizza hut,albo zarywaja laski na swoją fachure:).Nastepny oboz na dalekiej Syberii i bieganie po Uralu w celu ogolnego zapoznania się z funkcja wlasnego układu ruchu.Fajnie że duzo podan jest przez naszych wymieniane ale co z tego skoro nie ma bramek.A tak pozatym zobaczymy co bedzie po przerwie zimowej
|
jak przychodzili do Wisły najlepsi gracze z naszej ligi to zdobywaliśmy mistrzostwo bez więskzych problemów i z pucharów europejskich odpadaliśmy zazwyczaj dopiero późną jesienią albo nawet w zimie (Lazio).Od kiedy zaczeli przychodzic gracze za darmo, po kontuzjach, majacy najlepsze lata dawno za sobą to zaczeły sie problemy w lidze a z pucharów odpadamy już w lecie zanim sie one na dobre wogóle zaczną.
|
Cytat:
Po drugie, z punktu widzenia Cupiała, wariant z najlepszymi Polskimi zawodnikami się nie sprawdził, bo nie dali mu awansu do upragnionej Ligi Mistrzów, więc trzeba szukać innych rozwiązań. Oczywiście, nie dali mu awansu, bo w przełomowym momencie pozwolono odejść Kuźbie i Kosie, co ośmieliło Uche do "buntu", zamiast ich zatrzymać i jeszcze wzmocnić zespół. Według mnie to ta jedna decyzja doprowadziła do powolnego rozkładu Wisły i spadku poziomu sportowego. |
Cytat:
|
Boukhari lepiej już niech nie gra w ogóle... kompromitacja, koleś niech już wraca do Turcji czy skąd on tam jest (Ajax :rotfl:) Branco coś tam się starał , na ile umiejętności pozwoliły - tyle że tych umiejętności niema za wiele :-/ Guła dobrze pograł, na pewno był najlepszy wczoraj, Reszta drużyny słabiutko. Ciekawe ile nas Lechia zleje, myślę 3-4 zero :-) pożniej Lech Legia i derby, zajebiście to wygląda, dobrze że parchy wczoraj przegrały i z tego dna długo nie wyjdą, jak patrze na ich terminarz to stwierdzam ze zdobędą max 3 pkt w tej rundzie jeszcze, czyli wygrają u siebie z Polonią B. i bęcki z Polonią W, Nami,w Łodzi, Białymstoku, z Bełchatowem. Pytanie ile my zdobędziemy? i tak runda w plecy, żeby chociaż zremisowali w Poznaniu i wygrali derby... peace
|
Cytat:
Problem jest taki że Wisła już nie jest kierunkiem którzy wszyscy chcą wybierać w Polskiej lidzę bo płacę się wyrównały !!.... i jest kilka klubów też z aspiracjami !!! Do tego doszedł fakt że wysprzedano najlepszych a zastąpionych ich starcami wypalonymi lub słabymi zagranicznymi graczami . Różnymi językowo i kulturowo to też jest problem obecnej Wisły ! Myślę że trzeba to już powiedzieć odważnie SKOŃCZYŁA SIĘ ERA WIELKIEJ WISŁY W LIDZĘ POLSKIEJ NIE MAMY MONOPOLU NA 1-2 MIEJSCA !!!! BO TAKI PRZEZ 12 LAT PRAKTYCZNIE MIELIŚMY POZA JEDNYM SEZONEM !!! Myślę że musimy poczekać na nowych piłkarzy parę lat do tego mądrego budowniczego który tym pokieruje i dobrego trenera który ustawi drużynę zgodnie z jej predyspozycjami ... Na dzień dzisiejszy dla mnie sprawa wygląda tak: - drużyna źle zbudowana za duża zbieranina kultur i charakterów - piłkarze źle dobrani i większości przepłaceni w kontraktach - Trener dobry kolega z dobrymi manierami idealny dla mediów !!! próbujący rożnych rozwiązań które nic nie dają - Piłkarze w większości bez serca do walki !!! bo fakt są słabi ale w ani jednym meczu nie zagrali tak by powiedzieć dziś zostawili serce ducha walki dali z siebie wszystko nie nie !!! tak nie było ani razu w Polskiej lidze Podsumowując czekamy na innych ludzi będzie lepiej bo gorzej już być nie może |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do samego meczu. Miałem obawy, że po tych cięższych treningach Nasi piłkarze będą mieli cięzkie nogi. Rzeczywistość okazała się nie taka straszna i według mnie teraz widać jak na dłoni że przygotowania były całkowicie skopane. Co do taktyki, zmieniono środek i podobało mi się to, że Garguła (bardzo poprawny występ) i Boukhari dużo sie cofali po piłke, wymieniali się pozycjami. Niestety to wszystko załamywało sie na 30 metrze przed bramka Górnika. Na dzisiaj widać, że poza obrona brakuje Nam kogoś kto będzie z Brożkiem z przodu grał albo go nawet zastąpi. Nie mamy kim ukłuć, Małecki walczy ale On nie umie dośrodkować piłki, Paljić nawet nawet, Sobol za dużo przestojów w grze. Za to jeśli chodzi o obrone to wydaje mi się że było już o niebo lepiej. Mnie osobiście podoba się Branco (może się nie znam), Cleber tym razem bez większych wtop (oczywiście poza bramka), Bunoza również jakiś taki pewniejszy mi się wydawał niż wcześniej, Pietia też w miare poprawnie (Zahora cięzko było mu przepchnąć). Co do Pawełka, obronił co miał obronić a przy bramce wydaje mi się że tu raczej małe szanse miał, sam Kwiek powiedział że piłka mu zeszła i widać było na powtórkach że chciał uderzać raczej bardziej ku środkowi i tak też Pawełek się ustawiał i potem nie mógł już tego obronić. Najbliższe mecze bedą bardzo ciężkie dla Nas, ale już nie jesteśmy żelaznym faworytem, balon nie będzie już tak dmuchany i to może będzie dla Nas dobre. Do zimy jak będziemy w pierwszej 10 to będzie dobrze, a zima pokaże czy cos się zmieni w zespole czy nie. |
Łukasz Garguła: Machina Wisły Kraków ruszy
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...uszy,id,t.html Oby. |
Kilka razy dzięki Gargule potrafili zagrać kilka szybkich podań. Ale nie było żadnej próby przejścia zwodem przeciwnika. Jest przeciwnik z przodu to od razu z dowolnego miejsca na boisku idzie dośrodkowanie w kierunku pola karnego przeciwnika. W ostatnich dwóch meczach ile było takich zagrań razem? 70? Kompletnie nic nie dały, nawet zagrożenia specjalnie by było po tym.
Także jeśli w następnym meczu wszystko co Wisła będzie próbowała to dalekie wrzutki w pole karne to powili zaczął bym myśleć nad nowym trenerem. Bukhara wysłać z przewodnikiem w tatry, niech zdobywa 5 szczytów na tydzień + siłownia + trening piłkarski, po takim miesiącu lżejszy tydzień i dopiero niech myśli o składzie Wisły. Branco? Czy on przechodził w ogóle na połowę przeciwnika? |
Dajcie czasu, jeszcze zobaczymy tą dawną Wisłę, ba - może nawet lepszą. Dajcie czasu trochę trenerowi, poukłada. Na razie szuka zawodników na daną pozycję i odpowiedniej taktyki, która pasowałaby do naszej Wisełki. Ja myślę, że lepiej Kirm by się nadawał za Małeckiego, a tego podwiesić pod Brożka. Rios ma dobre umiejętności jednak to nie jest typowy napastnik. Małecki lubi takie rajdy, to ta pozycja byłaby dla niego odpowiednia. To jest oczywiście moja teoria, nie musicie się z nią zgadzać.
|
w tej chwili sklad, gra, na srodek tabeli, mysle, pomimo tego, ze od tego jest trener, trzeba wprowadzac mlodych z Mlodej Wisly, ...
|
Skład nie jest na środek tabeli. Bo kadra jest niewątpliwie mocna. Chyba nikt nie odmówi umiejętności (jak na nasz poziom ligowy) Brożkom, Małeckiemu, Boguskiemu, czy nowym, typu Boukhari, czy też Rios i innym. Problem jest z formą. Wyraźnie widć błędy w przygotowaniem do sezonu.
|
Myślę że problemem Wisły jest to ze mamy zawodników którzy w innych zespołach byliby podstawowymi graczami pierwszej drużyny ale niestety nie mamy drużyny.
|
Na plus:
Pawełek, Garguła Na minus: Bukhari (kondycja) po 70 minutach dętka Piotrek Brożek - lubie gośćia ale to co wczoraj zagrał to żenada .... Przy bramce też troszkę zawinił ... widział że ma dwóch gości ... więc nawet kosztem faulu nie powinien dać przyjąc piłki gościowi ... Paweł Brożek - naprawdę nie potrafi od czasu do czasu uciec obrońcy ???? Branco ... pilnował defensywy i tam był dobry ... ale .. Wisła ma wygrywać .. boczni obrońcy powinni się włączać Szara przeciętność: Cała reszta .... Maskant : masz coraz mniej meczy aby udowodnić że nie jestes pomyłką. Pisałem przed meczem: należy zacząć budowanie nowej Wisły wprowadzając młodych ... trener się boi .... w zaistniałej sytuacji ryzyko nie jest wielkie. Rado, Cikos, Wilk i paru z młodej Wisły powinni zacząć grać, kosztem starych wyjadaczy ... |
Cytat:
Na pewno Mały szarpał i wygrał kilka pojedynków to jego plus. Słabo tez wrzucał- jak zwykle. Ale on jest mimo wszystko wyróżniającym się zawodnikiem w Wiśle ze względu na szybkość. Ale nie określę go jako najsłabszego |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl