![]() |
Cytat:
Te nazwiska ,które wymieniłem są znane każdemu kto się choć troche ligą holenderską interesuje.Nie mam wątpliwości ,że pozostali (dla mnie anonimowi) zawodnicy tego zespołu grają na wyższym poziomie od naszych. P.S Gdyby do nas przyszedł taki Amoah to chyba by zbiorowy orgazm był.:lol: |
Ja jestem zadowolony z tego wyboru. Wygląda na to że będziemy mieć holenderską myśl szkoleniową i transferową. I znowu tak jak w przypadku transferów - nie przychodzą ci, o których się stale pisze tylko tacy, którzy ani razu nie przewijają się w spekulacjach:)
|
Dokładnie , niech popracuje te dwa lata a potem pomyślimy co dalej. I mam nadzieję że dyrektor sportowy popracuje przynajmniej 5 lat, przecież u nas wszystko trzeba budować od podstaw.
|
Cytat:
|
nicolas może chciałbyś aby ktoś w nowym sztabie znalazł sie ze sztabu Holenderskiej U-21 czy ze sztabu głównej reprezentacji Holenderskiej a może kogoś ze sztabu Ajaxu,PSV,AZ?? :]
|
Gdyby przyszedł do nas Jimmenez to pewnie większość by płakała, że za drogi, że lepiej było na piłkarza wydać albo coś tam znowu innego. Wam nie idzie nic dogodzić. Trener po CV jak widać szału nie ma ale jak na nasze warunki będzie na 100% lepszy od Kulawika i wreszcie nauczy naszych kopaczy co to jest ZAWODOWE podejście do piłki.
|
Sam jestem zdziwiony wyborem, ale opanujcie się żeby odrazu go skreślać.
Podoba mi się, że bedziemy budować nową Wisłę na fundamentach holenderskich. Powodzenia Robert. |
Zobaczymy co ten Maaskant pokaze ;)
Ja jestem tylko ciekawy czy jak mu będzie źle szło to po ilu go wywalą, bo to jest nasz 4 trener w ciągu 8 miesięcy. Ale cóż, zostaje mi tylko życzyć mu powodzenia i liczyć że coś zrobi ; )) |
Ja tam się cieszę, że wybrany został kierunek Holenderski. Jeszcze jak okaże się, że faktycznie Holender zostanie dyrektorem sportowym. To może wreszcie ten klub zacznie funkcjonować jak powinien.
Do wszystkich płaczących na tym forum, niby jakie osiągnięcia powinien mieć odpowiedni trener dla Wisły? Zdobycie LM i mistrza Anglii? Ogarnijcie się, nasza liga jest już na tak niskim poziomie, że dostajemy łomot od amatorów. Ale widzę, że tu większość bardziej słucha Piechniczka, niż własnego rozsądku. |
Cytat:
|
Cytat:
2) Rozumiem, że dla Ciebie rozj**anie drużyny z Azerbejdżanu, rozbicie Polonii Warszawa jest niczym w porównaniu z Naszymi 'popisami' ? OK, przegrał wysoko z Villarreal, ale jakby nie patrzec dla Nas Villarreal to nieosiągalne marzenie (w sensie dojścia do tej fazy rozgrywek. 3) Rozumiem, że 43-letni Petrescu czy 45-letni Jimenez to nie są młodzi trenerzy. Oni jako jedyni mogą ogarnąc to towarzystwo, bo tak uznała forumowa gawiedz, tak? Trafił nam się trener, który od kilku lat pracował w Holandii, ma opinie człowieka który oczekuje pracy od zawodników ale forumowicze nie słyszeli o nim i to decyduje że na starcie jest skreślony... Ludzie, ogarnijcie się !!! Wreszcie zatrudniono trenera z zagranicy, do tego jest dyrektor sportowy z którym będzie mu się dobrze współpracowac, może to się przełoży na organizację tego klubu, o samej grze Wisły nie spomnę a Wy jeszcze macie problemy. |
JOSE 841 Nie, chciałbym, żeby w sztabie byli po prostu inni ludzie niż dotychczas. Odpowiedzialni są nie tylko piłkarze, ale też, a może przede wszystkim trenerzy (Wielki Mou sam bierze wszystko na swoją klatę, w sumie to logiczne). A mam wrażenie, że piłkarze, frontmeni, czyi Kasperczak np, ale także sztab i trenerzy typu p. Bahr to ten sam sos. P. Bahr podobno za Macieja Skorży prowadził zajęcia, a Skorża tylko obserwował. Tak było z reguły. Założę się, że w obecnym czasie "zamieszania", łącznie z rządami trenerskimi p. Kasperczaka, większość roboty spoczywała na trenerach pomocnikach, jakim jest np. p. Bahr.
Nie znam osobiście p. Bahra i reszty sztabu, który odpowiada przez ostatni czas za prowadzenie zajęć, przygotowanie piłkarzy, ale wydaje mi się, że mówiąc oględnie i kulturalnie - "wypalili się". Nie kiśmy się już w tym sosie, proszę. |
Cytat:
Mamy nowego trenera, dostaje ode mnie carte blanche, zwłaszcza, że jest w nieciekawej sytuacji, bo dostaje drużynę jednak mocno rozbitą bardzo nieciekawym początkiem sezonu, zdezintegrowaną, z kupą nowych piłkarzy. Zobaczymy jak mu pójdzie wzięcie tego za pysk, jak go przyjmie drużyna. To że nie zna tutejszych realiów paradoksalnie będzie zarówno dużą trudnością jak i szansą, bo świeże spojrzenie to podstawa. Mam nadzieję, że sezon nie jest stracony, ale uczciwie będzie można go oceniać dopiero po wynikach po zimowym okresie przygotowawczym, bo teraz to będzie partyzantka trochę. Cytat:
|
oj ludzie ludzie http://futbolnet.pl/wiadomosci/arkad...mienity-trener
|
Cieszy fakt, że naszym trenerem będzie facet, który prowadził solidną drużynę w dobrej europejskiej lidze, może nie z absolutnego topu, no ale nikt chyba się nie spodziewał Martina O'Neilla?
Ja jestem dobrej myśli, dodatkowym plusem jest fakt, że dyrektorem sportowym również będzie Holender. Teraz czas na uporządkowanie drużyny, określenia przydatności poszczególnych piłkarzy, a w zimie rozliczenie ich i pozyskanie nowych. Przebudowa Wisły rusza pełną parą. |
,, Maaskant jest naprawdę wyśmienitym trenerem, cieszącym się w Holandii znakomitą opinią. Zdaniem tamtejszych mediów, miał wkrótce trafić do klubu z wielkiej trójki – Ajaxu, Feyenoordu lub PSV. Jestem zdumiony, że wybrał Wisłę – zaznacza Radomski. – On potrafi poskładać, zreperować, każdą drużynę!" To jest niezłe
|
Wiem że to tylko opinia jednego człowieka ale z drugiej strony błon to chyba cos znaczy k........
|
Cytat:
|
WYmysly pseudo-dziennikarza...super futbol NAC, a miejsce w tabeli 8 i 10(wczesniej 3)...haha :D. Znajac zycie i nasze media, to Radomski pewnie nie udzielil zadnej wypowiedzi,, a jesli nawet to dla mnie bardziej przemawiaja "osiagniecia" Maaskanta :).
|
"Często rozmawiam z piłkarzami Bredy i wiem, że Maaskant nie jest zwolennikiem twardej ręki podczas treningów. Stosuje za to dużo zajęć z piłkami. Kładzie też spory nacisk na elementy taktyczne. Na pewno spodoba się to chłopakom. Maaskant na 100 procent znajdzie z nimi wspólny język – gwarantuje Radomski." ........
|
Najciekawsze jest to, że mówi to zawodnik Cracovii. W takim razie coś musi w tym być. :)
|
No masakra - po prostu najgorsze, co mogło spotkać Wisłę. Miał być trener z twardą ręką a jest lelum polelum. Chyba nie tego oczekiwali kibice Wisły, choć mogli się spodziewać. To jest porażka Basałaja.
|
Choć Radomski gra w drużynie pejsów, to jednak holenderskie realia zna. Stąd moje zadowolenie. Martwi jedynie fragment o braku ciężkich treningów. Oby nasze łajzy się nie rozpuściły.
|
Popatrzmy na to wszystko optymistycznie:
- Nowy sztab rodem z Holandii, - Nowy zarząd, - Nowy stadion, - 9 nowych piłkarzy, których umiejętności na dobrą sprawę nie znamy, Teraz tylko potrzeba czasu i cierpliwości; jeżeli Wisła nauczy się produkować piłkarzy, więcej do szczęścia nie będzie potrzebne. |
Cytat:
Co do twardej ręki przyzwyczajenia można zmienić zawsze, ważne żeby efekty były. Uczenie taktyki- bardzo wskazane. A chłopakom się to na pewno przynajmniej na początku nie spodoba, bo pewnie będzie sporo treningów, żeby się trener mógł zapoznać z drużyną:) |
Nie będę teraz komentował tego wyboru. Na pewno dla wielu to zaskakujący i kontrowersyjny kandydat, będący ogromną niewiadomą, o budzącym pytania "warsztacie". Ale decyzja zapadła, Maaskant zasługuje na szanse i wsparcie ze strony każdego kibica. Oby pracował u nas z sukcesami, poprawiając wiele spraw i wyciągając zespół z kryzysu.
Życzę mu powodzenia i cieszę się, że "niespodzianką" nie okazał się żaden Bobo, Orest, Michniewicz, czy inny przedstawiciel "polskiej myśli szkoleniowej". |
No ale my narzekaliśmy, że drużyna jest słabo przygotowana fizycznie do sezonu? Chyba potrzeba im odrobinę ciężkich treningów, by nie wysiadali po 70 minutach gry. No zobaczymy, choć jak Radomski pisze, że nie ma twardej ręki, to spodziewam się, że skończy jak wszyscy jego poprzednicy.
|
oczywiście trzeba mu dać teraz kilka miesięcy żeby zobaczyć co proponuje ale ja jednak jestem rozczarowany-
nie chodzi o to ze ten koleś prowadził średnie i słabe drużyny holenderskie ale że nie realizował tam celów ! ( miał walczyć o playoffy- przegrał, miał utrzymać Roosendaal- przegrał) nie chcemy w Wiśle przegranego trenera |
panowie ale te niby lekkie treningi zachodnie mogą się okazać katwonią dla naszych:) pozyjemy zobaczymy
|
zawodnikom brakuje przede wszystkim chłopa który ich dobrze ustawi na boisku i który bedzie potrafił ich przygotować do sezonu, mam nadzieje ze właśnie takie jest nasz nowy trener
|
Cytat:
|
Co znaczy na obecne mozliwosci finansowe? Mozesz rozwinac swoja wypowiedz?
|
powodzenia
|
Na to czekalem, wszechobecny płacz i lament :D Robią Wam wodę z mózgu że Jimenez chciał u nas pracować, a Wy we wszystko wierzycie. Tak samo było z Milinkoviciem już wszyscy byli pewni że będzie u nas i już mu miejsce na boisku szykowali. Tak samo teraz część to już taktykę Jimenezowi ustalała. A teraz wielce zszokowani. Dajcie sobie na wstrzymanie bo dajecie sobie w kasze dmuchać i popłapujecie każde nazwisko które Wam się podoba.
Ze swojej strony życzę powodzenia i sukcesów. |
Cytat:
|
....a mać, o tak zacznę swoją wypowiedź. Przychodzi do nas trener, który jest aktywny zawodowo, a nie jak jakiś Scala, który od 10 lat nie ma klubu i ogólnie niedługo umrze-źle. Przychodzi do nas trener z Holandii, kraju w którym są jedni z najlepszych szkoleniowców na świecie-źle. Przychodzi trener, który do dyspozycji w swoich byłych klubach miał tylko solidnych rzemieślników(czyli teoretycznie łatwiej mu powinno być trafić do naszych kalek), a nie tak jak Simeone czy Jimenez wirtuozów techniki i ogólnie futbolu-źle. Zabiera ze sobą sztab z Holandii-źle. Ma 41 lat-źle. "Znawcy" holenderskiej piłki-Radomski czy Iwanow wypowiadają się o nim w samych superlatywach-też nie pasuje. Ogarnijcie się, bo to forum zeszło NA TOTALNE PSY. Marudzicie, nic wam nie pasuje, wszystko źle, wszystko niedobrze. Przerzućcie się na Cracovię lub Legię. Przecież tam wszystko jest okej, ładnie, poukładane i w ogóle cacy.
|
Moim zdaniem kilku użytkowników forum zasługuje, po wypowiedziach w tym temaci,e na bany, aby ochłonąć. Nowemu trenerowi należy dać szansę!!!
|
Po tym co ostatnio dzieje sie w klubie ciezko nie marudzic. Zreszta co jest zlego w krytyce? Przedstawiam swoja wersje nie mam zamiaru sie podniecac przecietnym trenerem z Holandii. Znajac przeszlosc i to co wyprawiaja nasze gwiazdy taki trenere nei bedzie zadnym autorytetem dla naszych grajkow. I nie oszukujmy sie glownym powodem wybrania tego trenera byla cena.
|
W dzisiejszym meczu Wisłę poprowadzi Kulawik czy Maaskant?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:59. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl