Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła - Arka Gdynia, 8 sierpnia (niedziela) 19:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7526)

DrunkenBear 08.08.2010 19:08

Na Boga, nie ma w tej drużynie nikogo kto by potrafił dośrodkować ze stojącej piłki, że musi, to robić Małecki?

koyoot 08.08.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tarantulaw2 (Post 956129)
To teraz mamy 15 minut na modlitwy by Rios wszedł :P

Jak szukasz mesjasza w nim to chyba pomyliles adresy.

Wiecie... ja poki co widze ze gramy calkiem niezle. Bunoza p[rzyzwoicie, Kowalski tez.

Zastanawia mnie w takim wypadku czy w tym momencie Azerowie sa tak mocni czy moze to Polska liga jest az tak slaba...

zapalony 08.08.2010 19:08

Piotrek Brozek powiedzial, ze grali dobrze w tej polowie.

hehehehehhehee

tarantulaw2 08.08.2010 19:08

Wisła:

Strzały - 9
Skuteczność - 66%
Najw. strzałów - Kirm
Faule Wisły - 9 (3 Kowalski)
Rożne - 5
Spalone - 1

ChG 08.08.2010 19:09

Nie wygląda to źle, rewelacyjnie niestety też nie. Wisła gra spokojnie, raczej kontroluje mecz, no ale błędów niestety też, szczególnie w obronie się nie ustrzegliśmy. Czekam na wejście Riosa, czekam też na skutecznego Pawła Brożka, bo niestety sytuacji sam na sam to on nie umie wykorzystywać...

krzywy 08.08.2010 19:09

najwiekszym problemem Wisły jest Małecki chuja gra udało mu się strzelić a rzuca ****ami we wszystkie strony szczególnie do Kirma. Dopóki go nie wy*******ą definitywnie z drużyny to będzie rozwalał ją od środka A co do Małka to szlak człowieka trafia co ten zawodnik wyprawia jak długo jeszcze!!!!!

Kibic_1906 08.08.2010 19:09

Mam pytanie - jak się nazywa ta piosenka co była puszczona po strzeleniu bramki??

iq1000 08.08.2010 19:09

Kim jest ten starszy komentator z zabójczo monotonnym głosem?

uzytkownik_forum 08.08.2010 19:09

Komentarz w przerwie.

Zawodnicy o sotałej formie, czyli słabej - Pawełek juz po pierwszym kiksie, Paweł B. juz po pierwszej setce zmarnowanej, i obawiam się, że nie ostatniej. Pierwszy ma tyle kiksów na mecz, co drugi bramek. Smutne, ale jeden na ławke, drugi też, a docelowo na sprzedaż. W tej grupie także Kowalski, o którym niestety nie mogę powiedzieć, żeby się rozwijał.

PLusy:

- Kirm - kilka rajdów, kilka niezłej kiwki, niezłe wrzuty, asysta, czyli wreszcie rasowy skrzydłowy. Nawet wraca i walczy niczym defensywny pomocnik, nieżle

- Cikos - juz teraz walczy i jest wzmocnieniem

Zmiany:

Jak dla mnie Rado - Jirsak, będzie to sensowne, i w konsekwencji druga zmiana napastnika - Brożek/Zuraw bądź Rios, choć nie wiem, jak ten drugi czuje sie po podróży.

Ogryzek 08.08.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 956137)
oczywiscie tak jak mowilem Kirm najlepszy choc raz mogl podac

Kirm już dawno nie grał tak dobrego meczu. Wiodąca postać. Ale koniecznie chce sam coś strzelić zamiast podawać. Jeśli zrezygnuje z goli na rzecz asyst będzie bardziej przydatny:)

0 22 08.08.2010 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 956139)

Wiecie... ja poki co widze ze gramy calkiem niezle. Bunoza p[rzyzwoicie, Kowalski tez.

Wystarczyłoby, żeby Zawistowski i Witkowski zachowali się jak byle Azerzy i nie byłoby o czym gadać.

Wyobrazcie sobie co by było gdyby Arka zagrała w Baku z Karabachem. :shock:

tarantulaw2 08.08.2010 19:10

Cytat:

Zastanawia mnie w takim wypadku czy w tym momencie Azerowie sa tak mocni czy moze to Polska liga jest az tak slaba...

Nie szukam w nim mesjasza, ale ciekawi mnie ten zawodnik, jak chyba większość osób.

LooNatyk 08.08.2010 19:10

koyoot -- to drugie, Azerowie mieli duzo lepsze przygotowanie kondycyjne niz Arka. To golym okiem widac. ;)

=Metatron= 08.08.2010 19:10

Cytat:

Na 4 mecze z drużynami azerskimi, mistrz i wicemistrz Polski wygrali 1...

mr_kwolf 08.08.2010 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SĘDZIA ZGRED (Post 956136)
Po 1 połowie... na plus Rado, Małecki Kirm Cikos ....na 0 Obrona... Ale słabo Sobolewski, Brożki...i Pawełek brawo za interwencje ale widać że to nasz stary dobry Pawełek...

Sobolewski gra dwie prostopadłe piłki Brożkowi dzięki którym wychodzi sam na sam, Rado biega jak dziecko we mgle i ty mówisz że ten na plus a tamten na minus?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 956137)
oczywiscie tak jak mowilem Kirm najlepszy choc raz mogl podac

Nie mógł, byłby spalony. (Bo mówisz o tej sytuacji gdzie trafił w obrońce strzelając?)

JarekTSW 08.08.2010 19:10

niezły mecz napewno nie olsniewajacy. Ale porownujac z tym co Amica zagrała wczoraj to jest dobrze :-) Rios mysle wejdzie koło 70 minuty to rozrusza jeszcze ta ofensywę.

Proud 08.08.2010 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 956145)

Nie Marek Kusto czasem?

DrunkenBear 08.08.2010 19:11

Cytat:

Nieźle? To Arka nic nie gra, nie atakują. Więc jak chcesz oceniać naszą obronę jak nie mieli co bronić? A to co mieli do zatrzymania przepuścili i masakra była pod bramką. Do tego gol fuksiarski i strzelony tylko i wyłącznie dzięki temu, że bramkarz zbił piłkę na głowę Małeckiego...

tofik 08.08.2010 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 956147)
Kirm już dawno nie grał tak dobrego meczu. Wiodąca postać. Ale koniecznie chce sam coś strzelić zamiast podawać. Jeśli zrezygnuje z goli na rzecz asyst będzie bardziej przydatny:)

I o czym Ty będziesz pisał jak Kirm zacznie grać dobrze ? :lol:

Falmokirak 08.08.2010 19:11

Cytat:

no według mnie liga azerska jest na porównywalnym poziomie jak nasza niestety co widać po wynikach lecha z interem baku i wisły a co do meczu to kiepski 1 połowa ale na plus kirm i widze go na prawym skrzydle w tym sezonie

ChG 08.08.2010 19:11

Drugim komentatorem jest Marek Kusto.

koyoot 08.08.2010 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iq1000 (Post 956145)

Marek Kusto.

pawelwislak 08.08.2010 19:12

Mały powinien dostać zakaz podchodzenia do jakichkolwiek stałych fragmentów gry on się do tego nie nadaję nie umie robić mocnych wrzutek niech podaje mocno po ziemi ! A już robienie z siebie boga i powrót do wymachów i ****ików na lewo i prawo bo strzelił bramkę Arce dla mnie jest nad wyraz w****.... z jego strony! Podoba mi się Kirm póki co, dalej to chyba tylko Cikos ale bez szału, do tego wyróżniłbym Rado nie jest to zawodnik na pierwszy skład na razie ale póki co bez kompleksów.

CH. 08.08.2010 19:12

dla nich plusem jest to ze Rado oddal strzal w swiatlo bramki, i juz go uwazaja za dobry wybor, to niesamowite ze pilkarz oddal strzal na bramke, wrocmy juz na Reymonta bo na tym kartoflisku nie da sie grac, wszystko to takie senne i monotonne, bez werwy i atmosfery , tej Wislackiej atmosfery (nie chodzi juz o doping) , MP raczej nie zdobedziemy jak do konca rundy na SS bedziemy grac, szkoda niewykorzystanych sytuacji bo byloby po meczu, a tak Arka pewnie cos wcisnie i doda im to skrzydel

Ogryzek 08.08.2010 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 956161)
Mały powinien dostać zakaz podchodzenia do jakichkolwiek stałych fragmentów gry on się do tego nie nadaję nie umie robić mocnych wrzutek niech podaje mocno po ziemi ! A już robienie z siebie boga i powrót do wymachów i ****ików na lewo i prawo bo strzelił bramkę Arce dla mnie jest nad wyraz w****.... z jego strony! Podoba mi się Kirm póki co, dalej to chyba tylko Cikos ale bez szału, do tego wyróżniłbym Rado nie jest to zawodnik na pierwszy skład na razie ale póki co bez kompleksów.

Jakie wymachy? Trochę z przeciwnikiem ale nic do kolegów.

A to że podchodzi do stałych fragmentów to decyzja trenera.

Markus 08.08.2010 19:15

Dalej jesteśmy przerażająco słabi. Jakościowo mecz fatalny. Na szczęście Arka dziś to poziom Szawle.

Bunoza znów potwierdza, że nie umie się kompletnie ustawiać w kryciu. Ma braki taktyczne większe niż trampkarz.

Kowalski na swoim żenującym poziomie.

Sobolewski kondycyjnie wygląda naprawdę źle. On w ogóle trenował coś latem, czy tylko się opalał?

Kirm nie angażuje się zupełnie w obronie. Dlatego Cikos ma trudną przeprawę. W ofensywie jak zwykle jest delikatny i chaotyczny. A Słowak pokazał, że dośrodkowania ma na poziomie Alvareza, co mocno mnie martwi.

Rado nie radzi sobie, to w ogóle nie ten rozmiar kapelusza. Niedobrze, że Kulawik wprowadził do podstawowego składu kolesiostwo i od tego zaczyna - nie wierzę, by Rado miał więcej piłkarskich argumentów do zaoferowania niż Rios.

Piotr Brożek mimo iż był najsłabszy w Azerbejdżanie dalej gra. I dalej źle. Kolejna niezrozumiała decyzja Kulawika.

Drugi z bliźniaków o dziwo stara się dziś bardziej niż zazwyczaj. Małecki natomiast na razie jest najlepszy na boisku.

qchar90 08.08.2010 19:16

Pawełek niepewny, jak zawsze
Piotrek Brozek bardzo slaby
licze ze wejdzie Zuraw,Rios,Wilk
gra bardzo slaba, Cikos mi sie podoba ze bardzo odwaznie biega do przodu, czasam i troche gorzej mu idzie w tylach

Bialix 08.08.2010 19:17

Zdaje mi się, czy tak jakby im się bardziej chciało grać? A może to złudzenie wywołane wrodzonym paraliżem Arki w porównaniu do bitnego Karabachu :D

julo 08.08.2010 19:17

No zgodzę sie @Falmokirak z Tobą w całej rozciągłości.
Tylko pytanie co sie stało z Kirmem ? Przeciez na prawej zawsze grał lipe. Może zmiana trenera na niego tak działa, Kasper go nie widział w składzie. Widocznie czuje że zaczyna od zera i ma czystą kartę.

Ja bym wprowadził Wilka i Riosa.

No i czekamy na Gargułę i Clebera oraz Chaveza. Są potrzebni i to bardzo.

Guła w wywiadzie właśnie powiedział że wejdzie Boguski za Rado.

1-0 to za mało... trzeba grać.

Kibic_1906 08.08.2010 19:18

Jak nazywa się ta piosenka po strzeleniu gola przez Małeckiego?? :) Podbijam

kibicwisły1906 08.08.2010 19:18

Żenady ciąg dalszy - kompromitacja nie była przypadkiem w spotkaniach z Azerami...
II połówki już nie oglądam - tego nawet po pijaku nie da się obserwować...

s1mone 08.08.2010 19:18

No ta, tylko jakby Brożek nie zmarnował dwóch setek to byłoby 3:0 :D Nie wiem jakich cudów wy oczekujecie:]

Gramy nieźle. Sytuacje 100% 4 : 1 dla Wisły, wynik 1:0. Fajnie biegają, wreszcie jest jakiś ruch w środku, bardzo mi się nie podoba Kowalski, jeżeli Bunoza miałby się uczyć to powinien mieć poważnego partnera w obronie.

PS. Pawełek właśnie uratował nam dupę.

mic1992 08.08.2010 19:19

jeszcze Boguskiego nam brakowało

zapalony 08.08.2010 19:19

BOOGUSKI za Rado, hahahah. Rios dalej na lawce

LooNatyk 08.08.2010 19:19

zobaczymy, co Boguski pokaze. czy nauczyl sie pilki podawac ;)

tofik 08.08.2010 19:19

Kolejny as wchodzi - Boguski! :) Kulawik PMS PMS!
Ale baw się, póki możesz trenerze :)

iq1000 08.08.2010 19:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kibicwisły1906 (Post 956174)
Żenady ciąg dalszy - kompromitacja nie była przypadkiem w spotkaniach z Azerami...
II połówki już nie oglądam - tego nawet po pijaku nie da się obserwować...

Chyba wielu kibiców Wisły ma ciebie na oku od dłuższego czasu i zauważyło już, że nie ma dla ciebie miejsca na tym forum.

Qbz 08.08.2010 19:19

Teraz bedziecie mieli dobre porownanie Boguski - Rado ;p

ChG 08.08.2010 19:19

Mam nadzieje, że Rios dostanie chociaż z 20 minut...

Marcinnno 08.08.2010 19:19

O nie... Boguski

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:14.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl