Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Lidze Europejskiej lipiec-sierpien ‘10 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7385)

Mario Nh 12.07.2010 18:15

Jakbym czytał wypowiedzi przed meczem z Levadią :>
Nie żebym nie chciał, żebyśmy wygrali wysoko, ale ta obrona i zeszłoroczna...
Po prostu po zeszłorocznej wpadce zdaje sobie sprawę z tego jak słabą drużyną jesteśmy.
Nieważne już.

Kon®ado 12.07.2010 18:45

tez czuje ze szalu nie bedzie w tym meczu ale wazne by przeszli dalej no i nic oprocz zwyciestwa nas mysle nie interesuje ;O ale to wyjdzie w praniu ;p licze na pare bramek (szczegolnie w krk) i zwyciestwa 2 rzecz jasna ;p :-)

tofik 12.07.2010 18:49

Jeśli nie przejdziemy Szawle, to jaki jest sens utrzymywania tych piłkarzy i płacenia im zawodowych kontraktów ? :)
Już poważnie...2 zwycięstwa będą. Nie może być inaczej.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 933184)
kursy wg bah:

FK Siauliai - Wisła

4.30-3.65-1.65

Czyli wcale bitym faworytem nie jestesmy.

Ten kurs to darmowa kasa :)

R33 12.07.2010 18:53

A pamięta ktoś może jakie były kursy w meczu z Levadią?

Kon®ado 12.07.2010 18:55

1,65 nono chyba warto zapuscic na Wiselke kochana wrazie czego rachunek sie wysle do pana prezesa haha a tak serio z Levadia to chyba gorsze kursy byly ;p

Mario Nh 12.07.2010 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 933237)

Bodaj 1,40 u siebie.

UniaTarnówZKS1928 12.07.2010 19:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reksio33 (Post 933237)

Koło 12 na Levadie i 1,3/1,4 na Wisłę.

jachting 12.07.2010 19:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 933218)
Jakbym czytał wypowiedzi przed meczem z Levadią :>
Nie żebym nie chciał, żebyśmy wygrali wysoko, ale ta obrona i zeszłoroczna...
Po prostu po zeszłorocznej wpadce zdaje sobie sprawę z tego jak słabą drużyną jesteśmy.
Nieważne już.

Wisle zdarzaly się wtopy ale też wyskoki . Mówisz o zeszłym roku , ale Wisła mając podobną kadre potrafiła wyeliminować średniaczków europejskich (napewno były to poważniejsze kluby od Szawle) i grała w fazie grupowej PU .

Ja jestem optymistą , Litwini kadrowo są słabsi , mają zdecydowanie słabszą lige do tego mentalnoscia też się nie wyróżniają .

Liczę że przed nastepną rundą skład zostanie wzmocniony a kadra uzupełniona .
Żeby w końcu można było rzec że chociaż pierwsza jedenastka jak na polskie warunki jest dobrze obsadzona . Ostatatnio brakowało napastnika i kreatywnego pomocnika .

Mario Nh 12.07.2010 19:22

...i stadionu. jestem przekonany, że gdybyśmy zagrali na Reymonta to wsadzilibyśmy im na wstępie piątkę.

Filippo123321 12.07.2010 19:22

W Tallinie na Wisłe było ok. 1.7.

wolfy 12.07.2010 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jachting (Post 933253)
Wisle zdarzaly się wtopy ale też wyskoki . Mówisz o zeszłym roku , ale Wisła mając podobną kadre potrafiła wyeliminować średniaczków europejskich (napewno były to poważniejsze kluby od Szawle) i grała w fazie grupowej PU .

Ja jestem optymistą , Litwini kadrowo są słabsi , mają zdecydowanie słabszą lige do tego mentalnoscia też się nie wyróżniają .

Ja patrzę na to tak - to jest poziom naszej Cracovii albo Polonii Bytom. Czyli jesteśmy faworytem, ale mogą nas z fartem 1:0 pojechać:> Bo tak realnie patrząc, to my od dawna nic nie graliśmy i tyłek ratował nam Marcelo. Teraz jesteśmy dramatycznie słabsi w obronie i praktycznie tak samo słabi w ataku.

Jeżeli uda nam się coś szybko strzelić, to powinno być dobrze - ale to akurat wszyscy wiemy:)

rafal777 12.07.2010 20:04

Pokażcie mi w ostatnim czasie polską drużyne co po okresie przygotowawczym grała dobrze w pucharach. Nie rozumiem skąd taki optymizm u niektórych. Moim zdaniem to będzie typowe kopanie po czołach. Z bramkowego remisu bym sie ucieszył. Oby tylko nie było 0:0 bo wtedy może być dramati...Ale jak ktos czytał moje posty to wie, że ja akurat się nie zdziwię jak Wisła pożegna się z pucharami już po tym dwumeczu. Narazie nie widze żadnych przesłanek by Wisła miała grać lepiej niż w poprzednim sezonie. A w piłce jest niestety tak że piłkarz nie staje się lepszy jak ma urlop...

tomasz_19 12.07.2010 20:10

wiem, że rok temu typowałem 5:0 dla Wisły w meczu z Levadią... teraz zachowam umiar i będę się cieszył ze skromnego 2:0 na wyjeździe oczywiście :)

prober 12.07.2010 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 933268)
Ja patrzę na to tak - to jest poziom naszej Cracovii albo Polonii Bytom. Czyli jesteśmy faworytem, ale mogą nas z fartem 1:0 pojechać:> Bo tak realnie patrząc, to my od dawna nic nie graliśmy i tyłek ratował nam Marcelo. Teraz jesteśmy dramatycznie słabsi w obronie i praktycznie tak samo słabi w ataku.

Jeżeli uda nam się coś szybko strzelić, to powinno być dobrze - ale to akurat wszyscy wiemy:)

Trzeba dodać, że nie ma już w składzie Mariusza "93" Jopa i przy 1:0 stałe fragmenty gry wykonywane przez przeciwnika nie będą już siały takiej paniki wśród kibiców Wisły.

wolfy 12.07.2010 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 933308)
Trzeba dodać, że nie ma już w składzie Mariusza "93" Jopa i przy 1:0 stałe fragmenty gry wykonywane przez przeciwnika nie będą już siały takiej paniki wśród kibiców Wisły.

Nie, mamy Clebera i Kowalskiego, którzy zagrali ze sobą jeden mecz o punkty. Jeden jest dobry, ale już trochę stary (i wolny), drugi jest... Może będzie dobrze grać. Byłoby fajnie.

Jop by się nam przydał w naszej obecnej sytuacji kadrowej. Nie sądziłem, że jeszcze kiedykolwiek to napiszę, ale nie sądziłem też że sprzedamy obu stoperów, kupimy jakiegoś no name'a z ligi Chorwackiej i nie wyrobimy mu na czas papierów, żeby mógł zagrać. Innymi słowy - na pierwszy dwumecz zostaniemy z dwójką stoperów, jednym lewym obrońcą (Diaz), jednym lewym pomocnikiem (Piotrek Brożek) i jednym defensywnym pomocnikiem (wiadomo kto). Czyli - z kompletnie przetrąconym kręgosłupem zespołu i bez ławki rezerwowych.

Tak więc nie nabijałbym się z Jopa, bo to w tej sytuacji mało zabawne.

_ukoL 12.07.2010 21:40

Remis bramkowy przed rewanżem u siebie i może jakoś to będzie. Zespół bez wzmocnień, potężnie osłabiony cały czas z rysą Levadii w głowach.

BRTS39 12.07.2010 21:49

WYgrana. Wierze że nowi ładnie sie wprowadzą.

Zlatan93 12.07.2010 21:55

Uwierz mi, że lepszy jest Mateusz Kowalski, który bez rażących błędów pograł w Piaście cały sezon. W obronie wyjdziemy: Singlar - Kowal - Cleber - Brożek

jachting 12.07.2010 21:57

Ja osobiście mam jakies przeswiadczenie o słabosci Litwinów , reprezentacje mają na pewno słabszą , duza czesc ich najlepszych ligowych zawodników przechodzi do naszej ekstraklasy , przy nas u nich bieda piszczy .
I nie widze ich tez jako drapieznych , czy nieprzewidywalnych .

Mysle że w tym meczu nie obrona bedzie najważniejsza , a druga linia i atak , obrona wystarczy że bedzie jako tako funkcjonowała i nikt nie zrobi jakiegoś klopsa . Ważne żebyśmy dobrze weszli w ten mecz z koncentracja i ambicja .

Ravers 12.07.2010 22:03

Z rozwaloną obroną potrafiliśmy przegrać z niemieckim 3-cio ligowcem i prawie spadkowiczem z Bundesligi więc ja po tym meczu mogę spodziewać się wszystkiego.

biziu25 12.07.2010 22:10

poczekamy zobaczymy, może nas czymś zaskoczą chłopaki, np ambicją...

Cinek1906 12.07.2010 22:18

Ja tam nie moge się doczekać jak się zaprezentuje ABG, cała Polska będzie na nas patrzeć.

dzollo 12.07.2010 22:20

Ośmiorniczka wytypowala Wisle wiec spokojnie :lol: :lol: :lol:

A tak na powaznie, przestrzegam przed hura optymizmem i robienia z litwinow slabeuszy, bo na dzien dzisiejszy po oslabieniach w kadrze, i zrujnowaniu obrony sami nie potrafimy ocenic na ile jestesmy slabi, przypuszczam ze nawet Heniu nie wie czego na ta chwile moze sie spodziewac po swoich chlopakach.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 933186)
,do tego jabulani świetna piłka do szybkiej gry po ziemi,rewanż u Nas to już tylko będzie formalność,Kasperczak bedzie chcial udowodnic ze on to nie Skorza i zespol przygotowac do gry potrafi zarowno fizycznie jak i taktycznie

O ile udalo sie Heniowi wybic z glowy to co przez pare ladnych latek tłuk im Skorza, czyli taktyka na "DZIDE" byle do przodu.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 933268)

Tak jak piszesz, nie ma realnych podstaw do optymizmu, jezeli przypomnimy sobie nasza gre w tamtym sezonie, i dolozymy to co zrobili z nasza obrona Pan Basalaj i przyjaciele w ostatnich tygodniach, no to przechodza mie dreszcze, i zaczynam czuc smak kolejnego blamazu, gorzki smak...
Jedyna nadzieja w tym, ze oni sa jeszcze bardziej, zenujaco slabi niz my, a wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazuja.
Jesli Bog bedzie dla nas laskawy i pozwoli nam grac dalej, da szanse naszym dzialacza aby naprawili to co potrafili zepsuc choc i tak nie wiele w naszej druzynie mozna bylo spie**** - to im sie to udalo. Oczekuje transferow i to kilku, inaczej w ramach osobistego protestu nie wykupie w tym sezonie karnetu.

kondzio500 12.07.2010 22:23

hahaha, dobre z ta osmiorniczka

pozdro dla dzollo

Baala 12.07.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zlatan93 (Post 933357)
Uwierz mi, że lepszy jest Mateusz Kowalski, który bez rażących błędów pograł w Piaście cały sezon.

Ty tego Piasta w tamtym sezonie to chociaż raz widziałeś?
1. Rażące błędy były tak duże że Piast zleciał z największą ilością straconych bramek.
2. Pograł to też nadużycie pod koniec sezony nie mieścił się w pierwszym składzie bo go Gamla wyrzucił, który wygląda delikatnie mówiąc jak nie piłkarz. Szybko nawet zajrzałem do statystyk i tak naprawdę to rozegrał 17 meczy na 30.

Co do wyniku to jedna wielka niewiadoma, Szawle wydaje sie dużo słabsze od Levadii, więc generalnie to my faworytem ale tylko 60-40. W następnej rundzie nawet rozstawieni i tak lecimy jeśli jakiś radykalnych wzmocnień nie będzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biziu25 (Post 933368)
poczekamy zobaczymy, może nas czymś zaskoczą chłopaki, np ambicją...

Ambicją to nas Litwini mogą zaskoczyć.

RAFi89 12.07.2010 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 933389)
1. Rażące błędy były tak duże że Piast zleciał z największą ilością straconych bramek.
2. Pograł to też nadużycie pod koniec sezony nie mieścił się w pierwszym składzie bo go Gamla wyrzucił, który wygląda delikatnie mówiąc jak nie piłkarz. Szybko nawet zajrzałem do statystyk i tak naprawdę to rozegrał 17 meczy na 30.

A ty widziałeś, Mateusz nie grał praktycznie całą rundę rewanżową z powodu kontuzji której nabawił się bodajże w pierwszej lub drugiej kolejce rundy wiosennej. A najwięcej bramek stracili dlatego że cała drużyna grała beznadziejnie a nie tylko linia defensywna.
Nie mówię że Mateusz to super obrońca ale w najbliższym meczu jak i kolejnych to akurat brak zgrania całej defensywy jest naszym największym problemem.

K4millo 12.07.2010 23:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 933389)

Kowalski nie grał nie dlatego, że przegrał rywalizację z Gamlą, tylko dlatego, że miał kontuzję kolana.

samsung_08 12.07.2010 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 933372)

Tak jak piszesz, nie ma realnych podstaw do optymizmu, jezeli przypomnimy sobie nasza gre w tamtym sezonie, i dolozymy to co zrobili z nasza obrona Pan Basalaj i przyjaciele w ostatnich tygodniach, no to przechodza mie dreszcze, i zaczynam czuc smak kolejnego blamazu, gorzki smak....

A co Basałaj mógł zrobić? Głowie się należało a na Marcelo przystawiali się od dłuższego czasu. Prezes nie jest od trzymania zawodników na łańcuchu...

Wojtas 12.07.2010 23:32

Kto tym razem "rozpracowywał" to FK Szawle???

Na dzis dzien nasza druzyna to wielka niewiadoma.Rozwalona obrona -w sumie na wlasna odpowiedzialnosc sprzedanie 2 stoperow w 1 okienku :) fajnie
Para Cleber-Kowal jakos mi wogóle nie pasuje,cos czuje ze beda jaja jak juz w lidze ten Bunoza okaze sie jakims drewniakiem
Na srodku jestem ciekaw czy zagra Garguła,no i w jakiej formie jest Zuraw

Szawle napewno zagra ambitnie i beda biegac,czyli standard,tu nas niczym nie zaskoczą...albo sie myle ?

my ciagle jakos mamy ta Levadie i to pewnie gdzies tam w pilkarzach tez siedzi,trzeba ich przejsc bo kolejnej takiej kleski to chyba nikt by nie zniósł

mysle ze mimo wszytsko na Litwie jakies skromne 1;0 a u siebie choc na SS ,napewno damy rade....trzeba wierzyc.

JrQ- 12.07.2010 23:36

Przeżywacie, jakbyśmy nie wiadomo z kim grali.
Rozumiem, że macie w pamięci Levadię, no ale druga taka wtopa NA PEWNO się nie powtórzy.
Początki: sezonu oraz rundy rewanżowej mieliśmy bardzo słabe, Skorży już nie ma, a Wisła za Kasperczaka zawsze po przerwach zyskiwała, tak będzie tym razem. I nie panikować, tylko wszyscy na Litwę...!!! (no ew. na rewanż na SS jak ktoś nie kupił biletu ;D).
Do zobaczenia na stadionie!!!

edit: jedynie żałuje, że nie zagra Gordan, bo to będzie ostoja naszej defensywy w tym sezonie, zobaczycie ;) Takie zaciętej, silnej, zawziętej, twardo grającej pary stoperów jak Cleber-Bunoza nikt w polskiej lidze mieć nie będzie.

PotiWisla 12.07.2010 23:38

Sracie miodem jakby to Szawale grało przynajmniej w Bundeslidze. Łatwe 3:0 i dziękujemy :)

kubawislak 12.07.2010 23:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 933405)
Kto tym razem "rozpracowywał" to FK Szawle???

Na dzis dzien nasza druzyna to wielka niewiadoma.Rozwalona obrona -w sumie na wlasna odpowiedzialnosc sprzedanie 2 stoperow w 1 okienku :) fajnie
Para Cleber-Kowal jakos mi wogóle nie pasuje,cos czuje ze beda jaja jak juz w lidze ten Bunoza okaze sie jakims drewniakiem
Na srodku jestem ciekaw czy zagra Garguła,no i w jakiej formie jest Zuraw

Szawle napewno zagra ambitnie i beda biegac,czyli standard,tu nas niczym nie zaskoczą...albo sie myle ?

my ciagle jakos mamy ta Levadie i to pewnie gdzies tam w pilkarzach tez siedzi,trzeba ich przejsc bo kolejnej takiej kleski to chyba nikt by nie zniósł

mysle ze mimo wszytsko na Litwie jakies skromne 1;0 a u siebie choc na SS ,napewno damy rade....trzeba wierzyc.

Zgadzam się co do słowa....:)

daniel123 13.07.2010 00:19

już tak nie dramatyzujcie co poniektórzy,skład teoretycznie mamy słabszy niż w zeszłym roku,ale mimo to na tyle mocny by już po pierwszym spotkaniu wybić Litwinom z głowy marzenia o awansie do kolejnej rundy,Kasperczak to nie Skorża,zespól przygotować fizycznie i taktycznie potrafi,to wystarczy by ich pokonać,skład za słaby to my mamy ale na ostatnią rundę kwalifikacji,i tego nawet 2 czy 3 transfery raczej nie zmienią.

Wojtator 13.07.2010 00:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 933422)
ale na ostatnią rundę kwalifikacji,i tego nawet 2 czy 3 transfery raczej nie zminią.

A jak transfery będą to zacznie się płacz, że nie ma czasu na zgranie ;)

Suszanin 13.07.2010 07:43

Cytat:

A ja się spodziewam że będzie łatwo i przyjemnie,rywal zapewne już dobrze rozpracowany,do tego jabulani świetna piłka do szybkiej gry po ziemi,rewanż u Nas to już tylko będzie formalność,Kasperczak bedzie chcial udowodnic ze on to nie Skorza i zespol przygotowac do gry potrafi zarowno fizycznie jak i taktycznie.
Obyś miał racje :) !
Według mnie niema co się bać , nasza drużyna nawet bez Marcelo i Głowy , jest mocniejsza niż grajkowie ze Szawle :) ...

Możecie mnie cytować , wyśmiewać :P Ale zobaczymy czy ci optymiści się nie mylili :) !

PS - Jeżeli ktoś z Was jedzie na Litwe ! Zabieramy czerwoną podkoszulkę i szalik ! Namawiać kolegów którzy jadą , do tego by ubrali się na CZERWONO !!!

arti 13.07.2010 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzollo (Post 933372)
O ile udalo sie Heniowi wybic z glowy to co przez pare ladnych latek tłuk im Skorza, czyli taktyka na "DZIDE" byle do przodu.

Dzida i 2 mistrzostwa czy "piękna" gra skrzydłami i 2 miejsce nawet pomimo pomocy zaprzyjaźnionych warszawskich drużyn - oto jest pytanie:)
A co do meczu - wielka niewiadoma jak zagra Wisła - jak uczy doświadczenie możemy się wywalić na każdym, dlatego jakiekolwiek zwycięstwo w czwartek będzie dla mnie piękną sprawą.

AS82 13.07.2010 09:34

Najwazniejsza bedzie sprawa kondycji ,bo Litwini podobnie jak rok temu Levadija sa w trakcie sezonu :-/

Sami 13.07.2010 18:14

Proszę, proszę..
Levadia 1:0 Debrecen w 60min :D

zloto 13.07.2010 18:29

Serce mi pod powiada że Wisła zmiecie Litwinów, rozum mówi, żeby podchodzić z dystansem do tego meczu. Jedno jest pewne, nie mogę się doczekać tego spotkania ;)

ociec Ciemka 13.07.2010 18:50

optymista to ktoś, kto sądzi, że świat stoi przed nim otworem, pesymista wie jaki to otwór. Z wypowiedzi przedmówców wnoszę, że zdajemy sobie wszyscy sprawę w jakim to otworze jest polska piłka, są jedynie wątpliwości, co do tego gdzie jest litewska.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl