![]() |
Antolović faktycznie na razie słabo się prezentuje, ale zobaczymy co z tego będzie jak potrenuje z Dowhaniem. Na + Cabral.
|
Właśnie , bardzo niepewny ten Wasz bramkarz. Jakby nieradził sobie z grą na takim poziomie...Może stres może umiejętności , jeszcze kilka baboli a będzie siedział i rezerwowy będzie pierwszym...
|
Cabral i Manu wciagna wiekszosc ligi i to pewne, ale watpie by Dowhan zrobil cos z Anto... On kurde albo olewa przeciwnikia i sie KIWA Z 2 przeciwnikow, albo wali babola... Z niego NIC NIE BEDZIE I STAWIAM NA TO 100 ZL :) Wstyd ze taka **** gra u Nas. Janek tez dawal dupy, ale nie az tak. Tyle ze Skaba o 2 klasy lepszy od Pawelka :P
|
Legia nie miała dotychczas ludzi dobrych w przodzie, to teraz ich ma
a widać że nieciekawie może mieć w tyłach Mucha wiele razy ratowal, a ten Antolovic cos zbytnio sie nie popisuje kiedys chyba o nim czytalem artykul na weszlo.com smiali sie z niego, bo ponoc on byl mistrzem w siatkowce, niezwykle utalentowanym pilkarzem recznym http://www.weszlo.com/news/5140 |
Powinien terminować na ławce i młodej ekstraklasie przynajmniej przez rok, żeby Dowhań miał czas go podszkolić. Zawsze nowy bramkarz tak zaczynał, Boruc Fabian nawet Mucha musiał siedzieć rok na ławie przy Fabianie a teraz kupili gwiazdora do składu jego mać. Niech Machnowski albo Skaba lepiej bronią.
|
kreseq rozumiem Twoje rozgoryczenie, ale żeby od razu wyzywac zawodnika od **** to lekka przesada. Póki co mnie Antolovic też nie przekonuje, mam nadzieję, że Dowhań wie co z nim zrobić.
|
no i juz 3:1
cienko z obroną Legii |
Wiem,Lepiej byl z ogonami ligi niemieckiej w Wisle :P ? Taka gra spokojnie starczy na 3/4 ligi naszej, poczekajmy az sie zgraja :)
Macius , poczekaj, zobaczysz :) On moze tylko lepiej grac, u Was trenerem bramkarzy moze byc nawet Maciek z Klanu... :) Ten z ktorym gramy wciaga nosem cala nasza lige...Poczekajmy az bedziemy sie kopac wzajemnie :) Posmiejemy sie wtedy ok :) ? |
Nie sadzilem ze moze istniec gorszy bramkarz niz Pawelek, a jednak...
|
Gówno prawda. Strzeliła gola w sparingu z Bordeaux.
Legia na mistrza, puchar, superpuchar, najpuchar, ekstra puchar, fullpuchar, amazingpuchar, wonderfulpuchar i ligę mistrzów. Dlatego dziwi mnie ta cisza. A my to co , gramy z jakimiś amatorami z 20 ligi Niemieckiej i zacieszamy mordy. Nie znacie się. |
Tak patrzę na to 4:1 i zastanawiam się, że jakie by transfery nie zrobić to Legia pod wodzą Maciusia prezentuje sie tak jak przed transferami. Nie powiem cieszy mnie to w kontekście walki o MP. Oczywiście na polska buraczankę będzie lepiej ale to miał być kosmos. Ten Chorwat Vrodljak czy jak mu tam cieńki jak barszcz, Mezenga to raczej powinien się nazywać Niedołęga. Manu coś tam próbował poszarpać ale sam niewiele może. Francuzi i tak grają na pół gwizdka.
Ten mecz to dobry dla nas prognostyk. Teraz czas na nasze gwiazdy :) |
Cytat:
|
Kontuzja Astiza, w bramce nowy Pawełek, dogadać się nie potrafią (dwóch piłkarzy przebiegło koło piłki przy rzucie wolnym:D). Same plusy ;)
|
Legia gra lepiej po wejsciu starych pilkarzy Rybus,Radovic ,Szalachowski
|
Cytat:
|
Chyba szybciej Pan Gourcuff...
|
Dzisiejsza gra obronna Legii jest również ostrzeżeniem dla Wisły. Dziś nie mogł grać Choto i Rzeźniczak, a po zejściu naszego drugiego środkowego obrońcy (Astiza), gra obronna kompletnie sie posypała. Wisła ma ten sam problem, odeszło od Was 3 podstawowych piłkarzy z tej formacji. Jak widać, nie jest łatwo na nowo w krótkim czasie zgrać linię obrony.
Jak pisałem wcześniej, na razie nie oceniam w kategorii wypał czy nie wypał nowych zawodników. Daje im czas na zgranie i pokazanie swoich umiejętności. Do 3-5 kolejki ligowej. I to samo powinni zrobić fani Wisły w stosunku do nowych zawodników krakowskiego klubu, bo tak naprawdę to nikt nie wie, kim jest i jak gra np Paljic czy Bunoza. |
Ten drugi bramkarz Legii Machnikowskij jest moim zdaniem lepszy niz ten caly Antolovic. Przynajmniej tak bylo widac po turnieju Legii w Stanach. Na szczescie to nie nasz problem:-)
|
Spokojnie, nasza Wisla dostala po pupie z amatorami i z ekipa, ktora walczyla o utrzymanie w Bundeslidze. Taki jest poziom ligowy w Polsce i nie ma co sie przekrzykiwac, kto gorszy. Musimy sie zadowolic meczykami i rywalizacja we wlasnym gronie.
|
Cytat:
Ogólnie pierwsze 30 minut ładnie( do zejścia Astiza), potem w obronie masakra, 4 rezerwowych skrzydłowych obrońców, dobrze, że na 4 bramkach się skończyło. Na końcu parę minut jak już grali z młodzieżówką Bordo nowi przycisnęli, ale to zaciemnia obraz. |
tak to jest, jak się wymienia dobre pół składu. Musi upłynąć czas, no musi, aż się zrozumieją , poznają i zaczną wyczuwać.
Podobnie będzie u nas, mam nadzieję, że to zgrywanie trochę krócej potrwa. |
Rzucił mi się w oczy Manu w tym meczy naprawdę gość się wyróżniał nie tylko na tle Legii ale pokazywał równorzędny poziom z Bordeaux.
Bramkarz w tym meczu nie pokazał się z najlepszej strony. Bardzo niepewny. Gra trochę w stylu Pawełka, kiwa się z napastnikami. Gra obronna Legii po zejściu Astiza posypała się całkowicie Wawrzyniak to parodia na środku obrony, dla mnie ten piłkarz jest skreślony nie tylko na tej pozycji ze względu na jego "problemu z wagą" przez które wykopali go z Grecji. Podsumowując Legia na razie nie pokazuje kosmicznych umiejętności, widać że nie mają napastnika Mezenga nic nie pokazał jak go obserwowałem w dzisiejszym meczu. Problemem Legii jest również brak zgrania i zrozumienia co najlepiej pokazał rzut wolny po którym obaj zawodnicy stojący przy piłce odbiegli od niej. Zobaczymy co pokażą w lidze. |
Cytat:
Dlatego tego kosmosu w grze Legii można było oczekiwać od samego początku bo to przecież zawodowcy. A faktycznie jak będzie to się dopiero okaże. |
A Macius dalej uparcie liverpulskie 4-5-1.
|
Cytat:
A co do pikarzy, to wystarczy spojrzeć na Real M. Nasprowadzali piłkarzy, ale to nie dało nic, bo nie było zgrania i zrozumienia pomiędzy piłkarzami i formacjami. Dziś przy rzucie wolnym było to widoczne, kiedy to dwóch zawodników pobiegło razem do przodu i nie było piłkarza, który mógłby wykonać ten stały fragment gry. Automatyzm przyjdzie z czasem, przynajmniej powinien. |
W lidze polskiej ten Manu będzie naprawde niezły, podobnie Vrdojlak (czy jak mu tam). Zupełnie zagubiony jest ten Mazenga no ale może ze słabszym rywalem. I po chyba 4 bramce mina Maćka, to mnie w nim zawsze najbardziej wku*****o, taka niemoc, bezradność, w głowie tylko "czy znów przepraszać kibiców?" :D
No w sumie pierwszy meczyk Legii w tym sezonie jaki oglądałem. Wisła zagrała też padake więc nie ma wyrokować. Jak wszyscy dobrze wiemy nasi potrzebują 5-6 ligowych kolejek żeby załapać ten słynny rytm :) |
Cytat:
|
Wyniki ze sparingu nie zawsze pokrywają się z wynikami w lidze i wcale się nie zdziwię jeśli Legia będzie miała udany sezon. Nie zmienia to faktu, że bramkarz Legii to połączenie Cabaja i Pawełka co jest miłą odmianą po Musze. :D
Mnie najbardziej ciekawi Paolo Terziotti i efekty jego pracy na stolcu trenera od przygotowania fizycznego. Liczę na parę ciekawych kontuzji w Legii i piłkarzy człapiących ze zmęczenia. Mam nadzieję, że nasza włoska V kolumna w Legii mnie nie zawiedzie. |
Ten bramkarz ma zadatki na niezlego Pawelka/Cabaja.
|
Cytat:
O k*** niewierze.To ten co nam zj**bał 3/4 skladu a wczesniej Banikowi Ostrawa?? heh to sobie Maciuś sztab dobiera.... |
Ma ktoś linka do skrótu meczu z Bordo?
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie widziałem poprzednich spotkań w wykonaniu tego bramkarza więc się nie wypowiadam ale do poziomu Cabaja czy Pawełka to jednak jeszcze mu brakuje :-p:lol: |
Ja widzialem caly mecz i nie chodzi mi nawet o bramki, ale o to co robil podczas tego meczu. Niepewne wyjscia, problemy z chwytniem, piastkowaniem, wykopywaniem pilki itd. - na razie tragedia.
|
Bramka na 0-2 to tez jego bład + bład obroncow. Ogolnie słabe spotkanie miał, najgorszy zawodnik na boisku. Mam nadzieje, ze Jovanic zacznie pokazywac klase bo jak na razie nie miał zbyt wielu szans. Zawsze sie ludzie smiali z Pawełka - teraz zaczna z Antolovicia.
|
Na razie to tylko sparingi, zobaczymy jak będzie w lidze. Ale fakt faktem, że już można zastanawiać się nad określeniem jego bramek. "Antolki"? :)
|
No nie wiem. Mnie się wydaje, że Bordeaux to jednak zajebisty poziom ligi mistrzów itp. Także nie śmiałbym się z Legii. My mieliśmy problem strzelić amatorom z Szawle.
PS. Meczu nie oglądałem, ale tego Manu bardzo dobrze znam :D i wydaje mi się, że będzie jednym z lepszych skrzydlowych ligi. |
Legia jak się lepiej zgrają to na nasze warunki linia pomocy będzie bardzo mocna. Po kontuzji Astiza jeszcze okaże się jak poważnej i kontuzjach Rzeźniczaka, Kiełbowicza oraz Choto to wynik następnych francuskich sparingów już jest znany bo z taką obroną to i Dolcan Legii klika goli strzeli :) Mnie najbardziej martwi tak jak za czasów Urbana gra jednym napastnikiem, przy Skorży zapowiada się na to samo.
|
Cytat:
|
Na tyle, co zrozumiałem, to 4-5-1 było zamiast 4-3-3, bo Skorża nie chciał się wygłupiać jak Smuda z Hiszpanami. No, wynik w sumie wyszedł niewiele lepszy, gra już trochę lepiej, oczywiście przy zachowaniu wszelkich proporcji (Legia to nie reprezentacja, Bordeaux to nie Hiszpania, a odległość PL-SPA nawet na papierze jest większa, niż Legii od Bordeaux).
W każdym razie do tej pory było w meczach i treningach 4-3-3, tylko to może być problem - bo niby kto ma być w tej 3 z przodu? Mezenga - ok, może póki co nie powala, ale bym go nie skreślał. Chiny - na treningach coś już tam zaczyna brylować, ale nawet na ogon wszedł, zamiast niego Dong. Dong - zmiennik, być może nie najgorszy jako zmiennik, ale zmiennik. Z Bordeaux jak wszedł, to się pogubił i jakoś strasznie dziwnie kiwał w akcji, w której przez sekundę był nawet sam na sam z bramkarzem, miał też dobrze ustawionego Szałacha, a koniec końców poplątały mu się nogi. Zwrotny jak kuter rybacki. No ale w trakcie sparingów z badziewiami strzelał, miał śliczną akcję chyba z Dolcanem, jak po prostu ominął bramkarza - tylko że gdzie on tam na europejskie klbuby, ba, gdzie on tam na Wisłę czy Lecha. Szałach - teoretycznie taka wersja tania, lokalna wersja Manu, tylko o różnicy klas szkoda wspominać. Rybus - w wieku 21 lat sprawia wrażenie, jakby szczytowy moment swojej kariery miał już za sobą, odcinanie kuponów w takim wieku to kabaret - mam nadzieję że to tylko czasowa zniżka formy. Póki co tylko Manu wygląda na konkretny i (na tyle, na ile można to powiedzieć na tym etapie przygotować) pewny element tej ofensywnej trójki w ustawieniu - tyle że mam wrażenie, że jakoś szczególnego ciągu na bramkę, to on nie ma (król asyst, tylko komu tu asystować) . Miało być Mezenga-Chinyama-Manu i ogień w ofensywie, póki co jest płomyczek ;). |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl