![]() |
wyrafinowany ewidentnie! xD
|
Po meczu Cracovia - Odra Wodzisław
Orest Lenczyk Jestem zdziwiony, że w meczu o wszystko jest grupa kibiców, która pozwala sobie rzucać epitety pod adresem piłkarzy. Sądzę, że takich ludzi nie powinno się wpuszczać na nowy stadion Cracovii, który powstaje przy ulicy Kałuży. Wysłałbym ich na drugą stronę Błoń. |
Cytat:
Brożek i Boguski wracają do dawnej formy. Powoli, ale do przodu. |
W koncowce meczu to Wisla doslownie wchodzila w obrone Piasta jak samurajski miecz w roztopione maslo glownie dlatego ze Piastowi spadlo morale.
Co tu duzo gadac nie mozna na podstawie tego meczu oceniac sile Wisly, bo sedziowie pomogli, Piast nie stanowil wyzwania dla Wisly i pare innych rzeczy. Cieszy to ze nasz najlepszy napastnik wraca do formy superstrzeleckiej. |
Cytat:
ale się poprawiła teraz przynajmniej są sytuacje, dośrodkowania o reszcie może dziś nie mówmy |
Wisełki.4 bramki robią wrażenie.Piast ogólnie słaby.Jak ktoś mi powie że mecz z Koroną będzie spacerkiem,to życze powodzenia.To co zagra
li z Legią...Aż żal że przegrali,bo cały czas trzymali gre i dyktowali warunki.Za dzisiaj brawka!Brawo Boguś,brawo Paweł i Sobol...ogólnie brawo za wystep dla all!!! LIDERA MAMY ZA CHUJA GO NIE ODDAMY!!! |
dzis trafna uwage wedlug mnie wyglosil Srutwa, ze Marcelo zamiast podac do bramkarza, to wybija pilke przez plecy, juz raz tak bramka padla w meczu z Arka(wiele strat tak notuje)
a dwa zachowanie Patryka Maleckiego chyba trzeci mecz z rzędu jak Patryk lekko dotkniety...zamiast grac dalej czeka na decyzje sedziego...i zazwyczaj sedzia nie dyktuje nam faula itp nie potrzebne takie zachowanie...strata pilki Pablo fajnie zagral, ale szkoda ze on nie ma dobrej wrzutk. sa 3 pkt, oby tak dalej. |
Połowa chyba nie rozróżnia pozycji spalonej od spalonego
Co z tego że ktoś był wysunięty za ostatniego obrońcę skoro nie brał udziału w akcji - jakby dostał podanie to sędzia powinien gwizdnąć a skoro nie dostał to jaki k...a spalony ? |
Cytat:
Oczywiście daleki jest od swojej idelanej formy co widać było w pierwszej połowie, mało ruchu, wstrzymywał akcje. Wynik lepszy niż gry, w końcu bramka za pola karnego, mówiłem że trzeba próbować bo ma kto uderzyć. Widać piłkarze chcieli wygrać ten mecz jak najmniejszym nakładem sił. Kirm totalnie bez formy a strzał z końcówki meczu mówi sam za siebie. Dobry mecz Diaza, Boguskiego Sobolewskiego, Juszczyk co prawda nie miał zbyt wiele pracy dziś występ poprawny. |
"Sobolewski, on potrafi uderzyć, aaaaaaaaaa jakie uderzenie marzenie!!!!!!!!!!!!!"
|
Cytat:
|
Przyjemnie bylo popatrzec, cztery bramki strzelilismy ostatnio chyba 2 lata temu. Nagle okazuje sie, ze ci zawodnicy potrafia grac, utrzymywac sie przy pilce, pykac z klepy w trojkatach, nie panikuja, nie wybijaja na oslep etc. Nie ma co popadac w huraoptymizm, bo byly dzisiaj tez momenty mniej kolorowe, ale generalnie mecz byl pod kontrola.
Dla tych, ktorzy twierdza, ze nie ma zmian w grze... Cudow nie ma, bo Kasper nie naprawi w miesiac tego, co spierniczyl w 2 lata Skorza, uczac sredniowiecznego wybijania na pale, ale zaczynamy powoli byc grozni w ofensywie. Potencjal okazuje sie jest duzy, a pamietam placzkow, ktorzy ryczeli, ze w Wisle nie ma kto grac. Wiec tym bardziej brawo Kasper. Najwazniejsze jednak, ze zdobywamy punkty, a cos co miesiac temu wydawalo sie fikcja jest w naszym zasiegu. W piatek kolejna bitwa!!!! |
Cytat:
też mi to dzisiaj przed oczami stanęło:) |
A w meczu z Zagłębiem niby ile goli strzeliliśmy?
|
Co do spotkania to pierwsza bramka ze spalonego i tutaj dyskusji nie ma, w drugiej sytuacji jeśli spalony był to milimetrowy (a jak to lubią powtarzać komentatorzy promujmy grę ofensywną). Wiadomo że takie błędy sędziowskie zawsze są zauważalne i bardziej komentowane niż to że sędzia odgwizdał np. trzy spalone których nie było.
Co do meczu to szału nie było, pod koniec na luzie trochę zagrali milej dla oka aczkolwiek cudów nie oczekuję już do końca sezonu. Co do Ba to grał już w momencie kiedy rywal był podłamany ale napewno widać u niego luz w tym co robi, dobrze wyszkolony technicznie i to na tle pozostałych zawodników daje różnicę. |
..no dobra...widzę że za cenzurę tu jednak płacą...:-)dosyć żali,skoro i tak nic nie przechodzi...hehehehe...moje ponad dwumiesięczne podsumowanie...
Wisła gra grubo lepiej niż za Skorży,z całym szacunkiem... Po pierwsze wygrywa mecze a co za tym idzie zdobywa punkty.Nie śmiem twierdzić że to tylko i wyłącznie praca i zasługa Kasperczaka...ale ... No właśnie.Odkąd przyszedł,potrafił tak poukładać klocki że drużyna haniebnie nie przegrywa(vide mecz z Arką). Zostały 4 ligowe kolejki w których mam wiarę że nie damy się dogonic Amice.Pewnie...gra jeszcze nie jest idealna ale z takim potencjałem głeboko wierzę że obronimy MP!najtrudniejszy mecz?może kogos to zdziwi ale wcale nie legia ani derby z pasożytami.To spotkanie z Koroną.Tu będziemy musieli zagrać kozaka!...już pomijam fakt że cała Polska jest przeciwko nam.Wszyscy chcą na mistrza Lecha...No cóż jak tylko nic się nie po.......i,to wszystko w naszych rek....nogach. Gdyby jednak miał ktoś ochotę zajrzeć na stronkę o tym co naprawdę dzieje się i drąży polską piłkę to zapraszam.Mój wywiad.Może szokuje...może nie...http://www.futbolnews.pl/informacje/...-dzialaja.html pozdrawiam |
Cytat:
8 miesięcy temu Zagłębie L. - Wisła 1:4 11 miesięcy temu Lechia - Wisła 2:4 11 miesięcy temu ŁKS - Wisła 0:4 13 miesięcy temu Wisła - Cracovia 4:1 17 miesięcy temu Wisła - Piast 4:1 (PE) 19 miesięcy temu Wisła - Arka 4:0 20 miesięcy temu Wisła - Beitar 5:0 23 miesiące temu Wisła - Zagłębie S. 4:0 23 miesiące temu Wisła - ŁKS 5:2 |
teraz trzeba powtórzyć ten wynik z Koroną. Czy Jirsak nie ma już kompletu żółtych kartek?
|
Wisła - Piast: dwie kontrowersje i panowanie po przerwie
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...rwie,id,t.html |
Widac ze forma poszczegolnych pilkarzy poszla mocno do gory.
Wiadomo bylo ze to nastapi ,i jesli teraz mamy wcisnać 6-ty bieg to to jest najlepszy moment:) Sobol,Maly,Rafal ,czy Pawel Brozek - 1,5 miesiaca temu snuli sie po boisku ,dzis rozgrywaja pilke az milo. Rok temu tez potrafilsmy wlasnie na koniec sezonu udowodnic ze na Mistrza zaslugujemy a teraz a tym ciezkim wyjazdowym sezonie taki Mistrz smakowal by podwojnie teraz regeneracja i juz w pt Korona |
Mimo wszystko dobrze się zasypia po 4-1 do przodu.
Pozdrawiam...Moderów też ...mimo wszystko...ludzką rzeczą jest się mylić...boską ...przebaczać...:-) MISTRZEM POLSKI JEST WISŁA....WISŁA NAJLEPSZA JEST!!!!!! |
Pierwsza połowa do szybkiego zapomnienia, druga do zapamiętania mając zwłaszcza w głowie ostatnie pól roku. Tak jak wszyscy: urzekła mnie lekkość gry Ba. Świetnie się to ogląda.
Jest jedna rzecz, której nie potrafię zrozumieć za grosz. Czemu gdy na boisku jest Jirsak, rzuty rożne i wolne wykonuje Patryk Małecki? Przy jego stałych fragmentach gry można iść herbatę zaparzyć, wyparzyć cytrynę i wkroić do herbatki. Plus są często niecelne. Chciałbym by to się zmieniło bo za dużo szans na zdobycie gola przez to tracimy. Kirm, mimo że sporo niedokładności to i tak postęp widzę. Małymi kroczkami zbuduje tę formę na MŚ, pod koniec sezonu będzie czołowym skrzydłowym ligi, a po MŚ stanie się to na co tak wielu liczy, czyli odejdzie z tego klubu. I pójdzie w daleki zachód. Możecie mnie cytować na koniec ligi. Pozwalam. :D |
Dla mnie Ba jest wirtuozem piłki w polskiej lidze.
|
Mówcie co chcecie, ale dla mnie Juszczyk broni jak dziewczyna, której koledzy z klasy kazali stać na bramce, bo brakowało im jednego zawodnika. Te jego "zbicia" piłki rękami, pozbawione jakiejkolwiek koordynacji ruchowej... tragedia. :/
|
Cytat:
...wybijają...Sobolewski potrafi uderzyć aa taak taaaak uderzył jakie ważne uderzenie marzenie...no teraz się role odmieniły...mówiłem że potrafi uderzyć i cisza na stadionie w Atenach, tylko mój głos gdzieś tu pewnie słychać hehe, bo kibice umilkli i tylko to 200-300 kibiców Wisły szaleje, odżyły nadzieje...mówiliśmy że nie wszystko stracone...no mówiliśmy że przezywają ten kryzys i zaczynają uporządkować grę i to jest oojoj ależ przymierzył Jacek strzał marzenie no to jest... strzał za pare milionów na parę milionów hahahaha może być ha, dopóki piłka w grze mawiał Kazimierz Górski hehe, i pozdrawiamy jeszcze raz pana Kazimierza życząc mu zdrowia...myśle że ucieszył się wraz z kibicami w całym kraju, no będzie ciężko będzie nerwowo, ale teraz Wisła inna, odrodzona (chyba sie nikt za tą wklejke nie obrazi) |
taki spalony ze smiac mi sie chce (Brozek glowa)
Szostek powiedzial zeby nie odgwizdywac takich pseudo spalonych tylko dac pograc pilkarzom.. bo to nie ma najmniejszego sensu jak kto sie pluje teraz od 5 stron bo kawalek palca u stopy bylo na pozycji spalonej |
Cytat:
ech...a tych Aten ciągle szkoda..sędzia **** ! |
Cytat:
tfu tfu opdpukuje 150 razy w niemalowane ale .. ... zeby los sie nas perfidnie nie zemsciil 2 letnim bimbaniem z poszukiwaniem bramkarza ,wstawiajac nam Juszczyka w kierunku ktorego kiedy pilka leci caly drze...(nie mam jednak nic do niego,ale to bramkarz niepasujacy u u nas nawet na pozycje nr 3).. i zeby jakis jego klops czy dwa nie zalatwily sprawy w mecz z Legia czy co gorsza Cracovia... niech sie Pawelek kuruje i to szybko.!!!! |
Cytat:
Dostajemy 2 takie gole i przegrywamy...o rzesz K mać :lol: Teorii spiskowych było by kilka stron a niektórzy dali by sobie obie ręce, nogi i nie wiem co jeszcze poucinać że to spisek pzpnu - a kolejnym etapem będzie wykartkowanie Marcelo - za nic. Jeszcze trochę prywaty - Markusie nie skreślaj Alvareza , po pierwsze nie można nikogo skreślić za nawet największy/najgłupszy błąd, po drugie oczywiście chwały mu ta interwencja nie przynosi ale bez przesady - źle obliczył lot piłki, każdemu może się to zdarzyć - byle nie często. Alvarez to na prawdę jest bardzo dobry zawodnik jak na naszą ligę i nasz zespół - znając realia - on odejdzie i będzie go nam brakowało |
Cytat:
Ja się jednak cieszę przede wszystkim z tego, że wraca stary Sobol:D On i Głowacki to płuca i serce tej drużyny. |
Po tym meczu widac że bramkarza nie mamy nawet rezerwowego , za to Sobol , Głowa to zawodnicy nie do przecenienia jeszcze jedno rzucało się w oczy dawno nie widziana gra pressingiem i częste wypady do przodu Alvareza . Reszty obrazu dopełniają szalejący Małecki i ofensywna dwójka Boguski z Brożkiem .
Na duży plus dla Kacpra trzeba zapisac że docenia możliwości Mączyńskiego . |
Juszczyk nie miał się kiedy popisać, to co puścił było nie do obrony. Dobrze wybijał piłki i wiele więcej z gry nie miał.
Dziwne, że przy pewnym wyniku nie wszedł Christow, ja wiem, że na razie to pokazał tylko kompletne dno ale można było dać mu szansę. |
Wracając do Pawła, to niestety znów w dogodnych sytuacjach szukał podania zamiast strzelać.
Oczywiście Sobol i Głowa są niezastąpieni jak zawsze, co do Juszczyka to tragedii nie ma. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Widział ktoś tego Christowa na treningu ? Jak on się prezentuje ? nie wierzę żeby był większym drewniakiem niż np. taki Radovanović, żeby mu nie dać choć kwadransa na pokazanie się.... .
|
Mnie w tym meczu najbardziej rozjebał Alvarez w drugiej połowie gdzie praktycznie bez rozbiegu wyrzucił z autu piłkę prawie na 11m pola karnego Piasta. Gość warzy pewnie 60kg w ołowianych butach ale krzepe widać ma. Nigdy nie byłem zwolennikiem jego pozostania w Wiśle, ale kilka ostatnich meczy w jego wykonaniu pokazuje, że jak chce to potrafi.
|
Cytat:
Zgadzam się co do Christowa - Kasperczak jest do niego urażony najwyraźniej, bo dałby mu chociaż pograć w końcówce. Albo.. już zapadła decyzja, że się z nim żegnamy dlatego woli ogrywać młodych. |
Cytat:
Zwycięstwo i wzrost formy cieszą. Nic poza tym. |
Ja niestety takim optymista nie jestem po tym meczu ,ze wzgledu na dramatyczna technike naszych pilkarzy ,problemy z przyjeciem pilki ,dokladnym podaniem (poza Issa Ba) to jest sól piłki nożnej.Z zaangazowaniem tez moglo byc lepiej ,bo skoro gramy o Mistrza to nie mozna momentami spacerować po boisku.
Na plus Marcelo , Issa Ba - gdybysmy mieli 11 takich piłkarzy w skladzie to można by realnie myslec o sukcesie w Pucharach Europejskich. Issa Ba powinien w Wiśle zostać bo to jedyny materiał z tego co mamy na klasycznego rozgrywajacego ,ktorzy bierze ciezar gry na siebie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl