Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Henryk Kasperczak - były trener Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7077)

kosaTS 16.03.2010 11:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 870685)
też na to liczę...ale z drugiej strony Kirm + Łobodziński to nie Kosowski + Uche, czy nawet Gorawski. Liczę na Kirma, ze zacznie grać jak w reprezentacji.

Myśleliśmy, że Kasperczak już nigdy nie przyjdzie, przynajmniej za Cupiała, to może powrót podstawowego reprezentanta Nigerii Uche i Kosy jest możliwy? :)

FraMat 16.03.2010 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 870683)
Sorry za OT ale mit Petrescu w naszym kraju mnie przeraża, skoro potem mam okazję pogadać z jakimś Rumunem i się okazuje, że właśnie taki stan rzeczy jak Wam przedstawiłem tam o Petrescu obowiązuje...A u nas zachwyt, bo "zagraniczny", bo "nowoczesny antyfutbol" preferuje...

sorry, nie będe w temacie o Kasperczaku dyskutował o Petrescu. Ja czytam prasę rumuńską i rumuńskie portale i rozmawiam z kibicami w Rumunii i mam inny pogląd.
Co do uwag o warsztacie: każdy widzi to, co chce widzieć. Nawiązałem do Twojego postu, żeby uwypuklic pewne cechy futbolu a la Kasperczak. Nie zaśmiecajmy tematu.

Blaszczu16 16.03.2010 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 870686)
Do wszystkich krytykujących Kasperczaka. Zauważcie że jak zwolnili Henry'ego z Wisły to stylu szukaliśmy aż do przyjścia Skorży. Zwolnili go po porażce z Tibilisi. Faktycznie to była klęska, ale trzeba też zauważyć że trafiliśmy 2 samobóje w tym meczu co często się nie zdarza(niezawodny Arek G.)

Z Dynamem Tibilisi był tylko jeden samobójczy wiślacki gol. Kłos w Krakowie na 4-3 strzelił own gola ;/

tofik 16.03.2010 11:25

Z Tibilisi może byśmy i wygrali gdyby Baszczyński nie zaczął grać w siatkówkę. Karny i zawodnik wyoutowany. To była straszna głupota, która załatwiła ten mecz.

Blaszczu16 16.03.2010 11:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 870690)
Z Tibilisi może byśmy i wygrali gdyby Baszczyński nie zaczął grać w siatkówkę. Karny i zawodnik wyoutowany. To była straszna głupota, która załatwiła ten mecz.

A jeszcze spojenie Żurawskiego pod koniec meczu. Do dziś żałuje tego meczu ;(

Griszka30KR 16.03.2010 11:30

Jescze raz powtarzam,że jeżeli musiało dojśc do zmiany trenera,Kasperczak to najlepsze co mogło sie nam zdarzyc.Z dobrych trenerów Polskich uważam trzech SMUDA,Lenczyk,Kasperczak(no moze jeszcze Zielińki) i tylko ktos z tej trójki moze poukladac ten zespół,dzieki znajomosci mentalnosci polskich zawodników.Każdy z zagranicy ,za czym odkryje co jest grane,zaliczy tyle wtop,ze odpadnie w przedbiegach.Tylko nieliczni polscy zawodnicy nadaja sie pod reke zagranicznego szkoleniowca,co widac tez po ich wystepach w zagranicznych klubach.

tofik 16.03.2010 11:30

No niestety zebrało się jak na dwumecz od cholery nieszczęść. Bo np z Levadią to byliśmy bezradni, zero pomysłu. Nie ma nawet czego rozpamiętywać i na co zwalić bo byliśmy słabsi od nich.

Proximus 16.03.2010 11:31

http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=230995

Trafiliśmy 2 samobóje

zrytyberet 16.03.2010 11:31

Co do Kasperszaka to chce wykrzyczec głośne "Maciej Skorża" na najbliższym meczu.

Jak to zwykle bywa tylko kasa i żadnych reguł

Polecam artukuły na stronie SKWK żeby tym ktorzy ciesza sie z "Henia zbawcy" przetrzec oczy

madziar 16.03.2010 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zrytyberet (Post 870696)
Polecam artukuły na stronie SKWK żeby tym ktorzy ciesza sie z "Henia zbawcy" przetrzec oczy

Na szczescie Wisla to nie tylko SKWK;-)

kosaTS 16.03.2010 11:38

Cytat:

Co do Kasperszaka to chce wykrzyczec głośne "Maciej Skorża" na najbliższym meczu.

To jest nas dwóch i myślę że znajdzie się więcej takich.:)

Seth 16.03.2010 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 870685)
też na to liczę...ale z drugiej strony Kirm + Łobodziński to nie Kosowski + Uche, czy nawet Gorawski. Liczę na Kirma, ze zacznie grać jak w reprezentacji.

Właśnie większość chyba zapomina że Kosowski i Uche grali u Kasperczaka tak naprawdę bardzo krótko. Zdecydowanie dłużej na skrzydłach grali Gorawski i Zieńczuk/Brasilia/Edno. Więc byłbym ostrożny w stwierdzeniu, iż teraz mamy gorszych skrzydłowych.

Griszka30KR 16.03.2010 11:41

Cytat:

Typowe dolewanie oliwy do ognia..Nie wiem czy bardziej im zalezy na dalszych konfliktach ,czy współnym dobru jakim jest nie watpliwie lepsz gra Wisły.Ten sam obrażany Cupiał (guru SKWK) zatrudnił Kasperczaka,wiec skoro On przebaczył,to powinni sie powstrzymac z takimi komentarzami.Byłem przeciwny zwolnieniu Skorży,ale jeśl tak sie stało ,to niech podadza lepszego trenera w Polsce lub wyłoża kasę na zagranicznego.Wina mysle leżała po obu stronach,i zachowanie bradziej było spowodowane "gorącymi głowami",niz realnym myslenie.Dochodził swojej kasy.Ciekawe jakby klub chciał wprowadzic jakis catering z zewnątrz,jak by reagowali.To troche trąci gównażerią.

Georg 16.03.2010 11:43

Drodzy Wiślacy!
Z Pomorza widać, że problem tkwi nie w zmianie trenera. Wasz klub, któremu i ja kibicuję jest po prostu źle zarządzany, jak większość klubów w Polsce. Przede wszystkim należy zmienić Pana Cupiała. Głowy nie dam, ale na Pomorzu słychać, że to jego mamusia kręci tym interesem.Żadnym porządnym klubem na zachodzie nie kręci kobieta. Spójrzcie ile lat siedzi w Manchesterze Ferguson, choć różnie przez te lata z klubem bywało. Wisła dla tych ludzi to tylko biznes. Wystarczy przyjrzeć się co zrobiono z drużyną, która pięknie grała w Europie. Szybko ją wyprzedano.. Przykro, ale to ja\est raczysko całego polskiego futbolu.
Pozdrawiam wszystkich kibiców i trzymam kciuki.

RAFi89 16.03.2010 11:45

Cytat:

Nic nie mam do SKWK ale jest to jednak opinia grupy ludzi którzy mają swoje poglądy i mają prawo. Ale są też ludzie patrzący na sprawę inaczej mniej zawistnie. Ja w sprawie Kasperczaka jestem neutralny, pracuje w Wiśle i w tym momencie najważniejsze jest dobro klubu. Spory kibiców i wzajemne kłótnie to przy obecnych problemach ostatnia rzecz jaka jest potrzebna Wiśle.

A jak już ktoś wspomniał zdaniem: Kasperczak zyskał poklask wśród części fanów Wisły po tym jak Wisła udanie grała w europejskich pucharach w sezonie 2002/03. Autor tego artykułu jak dla mnie się zbłaźnił bo pewnie każdy kibic w tamtym momencie był dumny z tego klubu, zawodników i trenera i przynajmniej dla mnie tamta przygoda była fantastyczna.

MaG* 16.03.2010 11:54

Problem w tym ,że w lidze Wisła ma grać bardzo ofensywną taktyką i rozbijać drużyny których gra w większości opiera się na obronie i kontrach. Ma być ultra ofensywna!!!

Wisła Skorży średnio sobie radziła a przecież potencjał ta drużyna ma bardzo duży.
Tylko pierwszy sezon grali fajną piłkę do przodu, taką jak powinni grac w lidze. Potem było coraz gorzej i zdarzały się jedynie przebłyski.
No ale jak gra się 2 defensywnymi pomocnikami to raczej siła ataku jest marna.
Dlatego Skorża to jak na razie dla mnie trener który musi się jeszcze bardzo dużo nauczyć.Tylko dlaczego ma to robić kosztem Wisły ?

Wisła Henia to było coś pięknego. Bardzo ciesze się ,że wrócił. Przynajmniej jest jeszcze szansa na obronienie tytułu co w przypadku zagranicznego trenera raczej byłoby niemożliwe.
Oczywiście drużyna się zmieniła , nie ma Uche,Kosy,Szymka ,Żurawia i Franka którzy prezentowali poziom europejski, niedościgniony dla naszych ligowców. Mamy jednak zawodników z których można dużo wycisnąć i ta drużyna znowu będzie błyszczeć. Potrzebujemy jednak kogoś takiego jak Henio.

W lidze musimy grać ultra ofensywnie

Jeżeli chodzi o sprawy poza boiskowe to za przeproszeniem nie wasza sprawa co było miedzy Cupiałem a Kasperczakiem!!
Wszystko sobie wyjaśnili wiec jest ok. Teraz Kasperczak pracuje u nas i ma 100% poparcia bo liczy się dobro klubu.

Swoją drogą to nigdy na Wiśle nie słyszałem ,żeby śpiewano głośne 'Bogusław Cupiał' .Przecież gość o wiele więcej zrobił dla tego klubu niż nie jeden piłkarz czy trener.
Ale nie częściej się słyszy ,że jest skąpcem i tak w ogóle to chyba mu na Wiśle nie zależy.

arti 16.03.2010 12:20

Ponownie witamy i Wszystkiego Najlepszego w Wiśle Panie Henryku!

Jeszcze złośliwa zagadka...
Baryła, Smuda, Nawałka - co łączy tych ludzi jeśli chodzi o erę TF w Wiśle?
Trenowali Wisłę po 2 razy i ich powroty skończyły się klopsem.
No ale może do 4 trenerów sztuka...:D

Ajax 16.03.2010 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Georg (Post 870704)
Drodzy Wiślacy!
Z Pomorza widać, że problem tkwi nie w zmianie trenera. Wasz klub, któremu i ja kibicuję jest po prostu źle zarządzany, jak większość klubów w Polsce. Przede wszystkim należy zmienić Pana Cupiała. Głowy nie dam, ale na Pomorzu słychać, że to jego mamusia kręci tym interesem.Żadnym porządnym klubem na zachodzie nie kręci kobieta. Spójrzcie ile lat siedzi w Manchesterze Ferguson, choć różnie przez te lata z klubem bywało. Wisła dla tych ludzi to tylko biznes. Wystarczy przyjrzeć się co zrobiono z drużyną, która pięknie grała w Europie. Szybko ją wyprzedano.. Przykro, ale to ja\est raczysko całego polskiego futbolu.

Ten Pan który jest przyczyną całego zła w Wiśle Kraków wyciągnął ją z grania ogonów w Polskiej lidze na potentata. To dzięki Panu Cupiałowi na dzień dzisiejszy zamiast drżeć o utrzymanie w lidze denerwujemy się że Wisła ma tylko lidera i 2 punkty przewagi. Cupiał przeprosił się z Kasperczakiem co z tego wyniknie zobaczymy w najbliższych meczach. Ja kibicuje przede wszystkim Wiśle Kraków a ten klub na dzień dzisiejszy nie potrzebuje kłótni etc tylko głośnego JAZDA JAZDA JAZDA. Zwolnienie Skorży było ryzykownym ale odważnym ruchem.

Kasperczak jest dobrym trenerem z doświadczeniem. Dajcie mu trochę czasu, napinki o sprawy finansowe wyjaśnił sobie z Cupiałem kasa mu się należała. Ciekawe kto z Was zrezygnował by dobrowolnie z pieniędzy zapisanych w kontrakcie? Sam teraz pracuje dla firmy samochodowej która uwielbiałem od dzieciństwa ale gdyby ktoś próbował nie zapłacić mi za prace tyle ile mam w umowie nie wahał bym się ani chwili żeby walczyć o swoje.

Kasperczak dał nam niezapominanie chwile, kiedy oglądałem mecz z Parmą razem z moją Mamą po 3 bramce przyszła sąsiadka z dołu żeby uspokoić alkoholową libację;)

Wpadki były Skorża też swoje zawinił. Dożyjemy zobaczymy.

Podpisuje się w 100% pod postem tofika.

Pablooo 16.03.2010 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 870695)

Głowacki nie strzelił tam samobója.

TSNH 16.03.2010 12:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez madziar (Post 870697)
Na szczescie Wisla to nie tylko SKWK;-)

Kasperczak wobec Wisły zachował się nieelegancko. Najpierw wytoczył a następnie przegrał sprawe w sądzie czyli chciał tak naprawde 100 000zł za frajer. Czy tak się zachowuje osoba którą tyle z Wisłą łączyło?
Pomijam już takie rzeczy że Wisła musiała mu płacić nawet gdy już nie bgył trenerem.
Wielbiony przez tysiące wykorzystuje to i zapomina o resztkach przyzwoitości i dlatego bardzo dobrze że SKWK pamięta takie rzeczy. Jako trener może jest dobry ale to nie zwalnia go z morlanego obowiązku zachowywać się przyzwoicie jak np. Maciej Skorża.
Samo 'przepraszam' i mówienie że on tak jak każdy człowiek robi błedy nie zamyka sprawy do końca

pan Dudi 16.03.2010 12:36

Cytat:

Ten Pan który jest przyczyną całego zła w Wiśle Kraków wyciągnął ją z grania ogonów w Polskiej lidze na potentata. To dzięki Panu Cupiałowi na dzień dzisiejszy zamiast drżeć o utrzymanie w lidze denerwujemy się że Wisła ma tylko lidera i 2 punkty przewagi. Cupiał przeprosił się z Kasperczakiem co z tego wyniknie zobaczymy w najbliższych meczach. Ja kibicuje przede wszystkim Wiśle Kraków a ten klub na dzień dzisiejszy nie potrzebuje kłótni etc tylko głośnego JAZDA JAZDA JAZDA. Zwolnienie Skorży było ryzykownym ale odważnym ruchem.
Dzięki PANU CUPIAŁOWI jesteśmy też w organizacyjnej głębokiej ****a dupie, więc zdejmijcie ****a klapki w postaci "liderowania w lidze" z oczu i zacznijcie patrzeć na Wisłę szerzej niż tylko na piłkarzyków i trenerów. Właśnie na dobre się sypie sprawa stadionu, a Wy jedyne o czym gadacie, to ****a trener. **** z trenerem. Jak się Cupiał nie opamięta i nie ruszy dupska, żeby sprawdzić komu powierzył kierowanie tym klubem, to będziemy grać na Suchych Stawach już zawsze jak miasto opchnie stadion jakiemuś zewnętrznemu operatorowi (np. Filipiakowi, któremu na pewno dodatkowe powierzchnie biurowe blisko AGH się przydadzą). Krzyczeć Maciej Skorża. ****a, już nie macie co robić i gdzie szukać problemu?

Eustachy 16.03.2010 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 870724)
Głowacki nie strzelił tam samobója.

Chyba jednak obcierka od Glowy byla, ale bramka to w 99 % zasluga obecnego kapitana Korony Kielce, ktory w swojej interwencji beztrosko wylozyl Gruzinowi pilke do strzalu jak na tacy

RLY 16.03.2010 12:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 870718)
Ponownie witamy i Wszystkiego Najlepszego w Wiśle Panie Henryku!

Baryła, Smuda, Nawałka - co łączy tych ludzi?
Trenowali Wisłę po 2 razy i ich powroty skończyły się klopsem.
No ale może do 4 trenerów sztuka...:D

Byl jeszcze Lenczyk a jemu udalo sie wygrac z Saragossa :)

Lechista69 16.03.2010 12:39

A ja dziękuje Panu Cupiałowi za to że pomimo uprzedzeń i trudnego charakteru zdecydował się zakończyć spory i zatrudnić na stanowisku Henia. Nawet jeśli to on kazał Kasperczakowi przeprosić go na konferencji to i tak to że do niego zadzwonił już było gestem wyciągnięcia dłoni na zgodę.

Decyzja o wyborze Henia na trenera jest nie tylko sensacją ale moim zdaniem i cudem. Na obecną chwilę jestem już spokojny że tytuł zostanie pod Wawelem bo Henio meczów na szczycie nie przegrywa, piłkarski potencjał może i mniejszy ma ale graczy ofensywnych jak na Polskie warunki to lepszych nigdzie niema. Brożek, Kirm, Jirsak, Marcelo, Diaz, Małecki, Mączyński to piłkarze których stać na wiele, tylko lobodzinskiego puscic i niech pokazuje auty w innym zespole ;s. Teraz tylko wydobyć z grajków radość z gry i wprowadzić starą dobrą szkołę Henia czyli szybkie wymiany piłek, zero gry na aferę i akcję kombinacyjne to czego nie widzieliśmy od bardzooo dawnaaaaaaa, a co było marką Wisły.

Gratuluję Panu Cupiałowi decyzji i czekam na kolejną wizytę na rynku ! :)

koyoot 16.03.2010 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez polska.mysl.szkoleniowa (Post 870550)
Skąd ty bierzesz te pomysły?

Ja cię pamiętam jak jeszcze ze starego konta pisałem za Petrescu i już wtedy nieźle w garach miałeś nasrane. kim takim jest Wałdoch? I dlaczego Mielcarski ma być prezesem, skoro jak na razie pokazał się z dobrej strony - ale jako dyr. sportowy? Ma jakieś pojęcie o zarządzaniu?

To proste. Waldoch jest czlowiekiem ktory nie jest skazony polskim bagienkiem i ma kontakty na zachodzie. Na polske wystarczy. Choc moze sadzac po twoim nicku wolalbys kogos z Polski najlepiej z polskiego zwiazku pilki noznej(specjalnie napisane malymi literami). Odnosnie Mielcara na pewno ma wieksze pojecie o zarzadzaniu niz ty, a szczegolnie ludzie ktorzy sa "na gorze" w naszym klubie.

Fuks 16.03.2010 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 870727)
Pomijam już takie rzeczy że Wisła musiała mu płacić nawet gdy już nie bgył trenerem.

w jaki sposob to pomijasz, skoro o tym napisałes?
Taka była umowa, nie wiem czy niektorzy naprawde nie rozumieją co to jest? Wisła ją sama podpisała,a potem zerwała. I to były jej konsekwencje. Kasperczak nikomu pistoletu do głowy nie przykładał zeby mu te pieniadze dali, jemu sie to najzwyczajniej w świecie należało. I tyle w tym temacie.

Zakładając taką hipotetyczną sytuacje, ze to SKWK podpisało umowe z Wisłą na jakąs sprawe, za dobre pieniądze, osiagajac dzieki niej dobre wyniki i inwestując w rzeczy z nią związane - i potem nagle Wisła tą umowe zrywa, zostawiając SKWK na lodzie i w dosc marnej sytuacji , przy czym Wisła nadal będzie wypłacac jej pieniadze - to rozumiem, ze SKWK honorowo z takiej kasy by zrezygnowało, jeszcze bardziej pogarszając swoje położenie. Naprawde, byłby to chyba ewenement na skale światową. Zostać zrobionym w buca przez zerwanie obowiązującej umowy przed czasem, a potem jeszcze zrezygnowanie z przysługujących z tego tytułu pieniedzy.

ps. okreslenie " zerwanie umowy " w moim przykładzie mozna rowniez wziac za zwolnienie , w zwiazku z z ktorym zgodnie z nadal obowiązujacą umową przysluguje taka sama regularna wypłata, jednak bez kontynuowania pracy. Wiadomo o co chodzi.

Ajax 16.03.2010 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 870729)
Dzięki PANU CUPIAŁOWI jesteśmy też w organizacyjnej głębokiej ****a dupie, więc zdejmijcie ****a klapki w postaci "liderowania w lidze" z oczu i zacznijcie patrzeć na Wisłę szerzej niż tylko na piłkarzyków i trenerów. Właśnie na dobre się sypie sprawa stadionu, a Wy jedyne o czym gadacie, to ****a trener. **** z trenerem. Jak się Cupiał nie opamięta i nie ruszy dupska, żeby sprawdzić komu powierzył kierowanie tym klubem, to będziemy grać na Suchych Stawach już zawsze jak miasto opchnie stadion jakiemuś zewnętrznemu operatorowi (np. Filipiakowi, któremu na pewno dodatkowe powierzchnie biurowe blisko AGH się przydadzą). Krzyczeć Maciej Skorża. ****a, już nie macie co robić i gdzie szukać problemu?

Ja pamiętam stadion przy R22 kiedy graliśmy w 2 lidze wtedy to były organizacyjne pośladki. A stadion jeśli mnie pamięć nie myli też nie był najlepszy. Skoży grzecznie trzeba podziękować za 2 mistrzostwa i wszytskie pozytyne chwile bo też dużo radości nam dał.

Kaspercazk musi się obronić wynikami, drużyna ostatnio prezentowała obraz nędzy i rozpaczy. Tak naprawdę nikt nie wie co by było gdyby Skorża został do końca

LukaszK111 16.03.2010 12:46

Bardzo załowałem, ze Skorza został zwolniony.Dla mnie to jeden z najlepszych trenerów Polskich.Mam nadzieję ze w niedługim czasie zacznie trenować dobry klub.Najlepiej gdyby wyjechał zagranice.Z całego serca zyczę mu jak najlepiej.
Martwiła mnie sytuacja, ze trener został zwolniony na kilkanascie kolejek przed koncem sezonu.
Dobrze, ze za Macka przychodzi trener który może jeszcze wiecej wniesc do zespolu Wisły.Pamietam jak za czasów Henia swietnie gralismy skrzydła.A mamy do tego predyspozycje Andraza i Łobodzinskiego(który mam nadzieje odrodzi się przy nowym trenerze).Mamy najlepszy skład w lidze Polskiej i nie ma innego wyjscia zeby Henio nie zrobił nam mistrzostwa.
Ludzie nie ma na co narzekać.Hiddinka w zyciu nie dostaniemy na trenera.A mamy najlepszego Polskiego trenera.Skorza na pewno dobrze przygotował Wisłe na cała runde Henio doda od siebie styl ofensywny i bedzie jak kiedys!

dj_ibutti 16.03.2010 12:47

Mielcarski swego czasu powiedzial, ze dopóki rada nadzorcza w Wiśle się nie zmieni, to on tu nie wróci. A to, że go często widują w Krakowie i tworzą przez to plotki o jego powrocie, wynika z tego, że ma tu dom.

emjot 16.03.2010 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RLY (Post 870731)
Byl jeszcze Lenczyk a jemu udalo sie wygrac z Saragossa :)

Lenczyk wracał do Wisły przynajmniej trzy razy. I przynajmniej raz nie był to dobry powrót - spuścił nas do II ligi w sezonie 1984/85.
a w 2001 kopacze go zwolnili....

1q2 16.03.2010 12:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proximus (Post 870686)
Do wszystkich krytykujących Kasperczaka. Zauważcie że jak zwolnili Henry'ego z Wisły to stylu szukaliśmy aż do przyjścia Skorży. Zwolnili go po porażce z Tibilisi. Faktycznie to była klęska, ale trzeba też zauważyć że trafiliśmy 2 samobóje w tym meczu co często się nie zdarza(niezawodny Arek G.)

Ja naprawdę się zastanawiam cz Wy w to wierzycie co piszecie.Tak szukaliśmy stylu i przyszedł szaman który zapoda jakiś czar i styl wróci.Kij z tym że tamta Wisła miała wybitny skłąd w ofensywie, kij z tym że ów szaman skompromitował się 2 razy pod rząd w pucharach, potem z Senegalem a na końcu z Górnikiem, gdzie wywalił w błoto 6 mln złotych(samych sum transferowych)a drużyna jak nie miała stylu tak potem też go za grosz nie miała.

2 samobóje i co z tego??Bramka jest bramką, do tego o ten mecz NIKT nie miał najmniejszych pretensji.Z 0-2 wyciągnęliśmy na 4-2 - skończyło się 4-3 i byliśmy zdecydowanym faworytem w rewanżu, który to rewanż był totalną kompromitacją.

Życzę Kasperczakowi jak najlepiej ale myślcie coś ludzie, bo teraz oczekujecie nie wiadomo czego a za 2 miesiące jak to nie nastąpi, będziecie pierwszymi do zwalniania go.
Nie ma czegoś takiego jak jakiś uniwersalny styl i taktyka, która sprawdza się tak samo w Barcelonie jak i Wiśle, tak samo w Wiśle która ma wybitnych jak na ligę zawodników, jak i w Wiśle która ma same pół produkty.Na każdą drużynę trzeba mieć inny pomysł

Griszka30KR 16.03.2010 12:51

Cytat:

Kasperczak wobec Wisły zachował się nieelegancko.

A tamtejszy zarząd Wisły wobec Niego nie....?

Polska to jednak dziki kraj.Zamiast sie cieszyc ,ze cos sie robi ,aby Wisła nie popadała w nicoś,to teraz polemiki na temat tego czy przepraszam wystarcza czy nie ,czy to dobrze ,ze wrócił,czy nie.Duzo nie róznimy sie od szlachty polskiej (nie zrobilismy postepu),którą zawsze dzieliło setki spraw kiedy cos było zrobic w czasie pokoju,a jednało tylko w momencie upadku lub zaboru.Własciciel podjał decyzję i czy nam sie to podoba czy nie, musimy narazie ją zakceptowac.Jak sie nie podoba to prosze wyrazic protest przeciwko decyzji Cupiała....Czy będzie żle czy dobrze to czas pokaże,ale napewno nie ma sensu dalej podgrzewac atmosfery i doprowadzac do dalszych konfliktów.Tych juz mam zdecydowanie dosyc w tym klubie.

FraMat 16.03.2010 12:57

Cytat:

Kasperczak wobec Wisły zachował się nieelegancko.

a zarząd Wisły zachował się wobec niego elegancko?
Skoro teraz Cupiał uznał, że może to puścić w niepamięc, to chyba wedłu niego (a to najważniejsze) nic aż tak bardzo nieeleganckiego w zachowaniu Kasperczaka nie było.
Ot, panowie się pospierali, zrobili kilka medialnych ruchów, bo do głosu doszły emocje, żale i frustracja (jednego i drugiego), dali sobie (medialnie) po razie i jest OK.
Oni zachowali się kulturalnie i godnie. Przeprosili się za dawne "nieeleganckie" zachowanie i zapomnieli najwyraźniej o urazie.
Jak cywilizowani ludzie.
Natomiast kibice wyciągający te sprawy chcą chyba być bardziej papiescy od samego papieża.
Zastanówcie sie, czy wracanie do tego, ewidentnie wbrew woli i Wisły i trenera, jest na miejscu?

spartan 16.03.2010 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Georg (Post 870704)
Drodzy Wiślacy!
Z Pomorza widać, że problem tkwi nie w zmianie trenera. Wasz klub, któremu i ja kibicuję jest po prostu źle zarządzany, jak większość klubów w Polsce. Przede wszystkim należy zmienić Pana Cupiała. Głowy nie dam, ale na Pomorzu słychać, że to jego mamusia kręci tym interesem.Żadnym porządnym klubem na zachodzie nie kręci kobieta. Spójrzcie ile lat siedzi w Manchesterze Ferguson, choć różnie przez te lata z klubem bywało. Wisła dla tych ludzi to tylko biznes. Wystarczy przyjrzeć się co zrobiono z drużyną, która pięknie grała w Europie. Szybko ją wyprzedano.. Przykro, ale to jest raczysko całego polskiego futbolu.

Generalnie się z Tobą zgadzam. Ale od reguły sa oczywiście wyjątki.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Rayo_Vallecano_Madryt
Oczywiście Rayo nie jest żadnym potentatem ale potrafiło zaznaczyć swoją obecność w Europie - właśnie pod rządami kobiety. Natomiast ManUtd także jest tylko biznesem dla rodziny Glazerów.
I bardzo dobrze, że jest biznesem. Bo piłka ma nim być. Inaczej nie byłoby postępu. A to czy ma to cokolwiek wspólnego z romantycznym kibicowaniem o jakim myślą fani to już zupełnie inna sprawa.

_ukoL 16.03.2010 13:04

Mnie się pomysł z panem K. kompletnie nie podoba. Nie myślałem, że jeszcze tego pana zobaczę na ławce trenerskiej Wisły. W takim razie panie Henryku, po raz kolejny czekam na te wspaniałe, niezapomniane mecze z Anderlechtem, Valerengą i Dinamem Tbilisi. Może jeszcze powrót Kelechi Temple Omeonu? :lol: i Lantame Ouadja. :lol:

Dive Pirate 16.03.2010 13:08

Skoro Cupiał przeprosił się z Heńkiem nam nic do tego, ale widać niektórzy mają bardziej wybujałe ego od właściciela Wisły. Kirm na prawe Piotrek na lewe Diaz na lewą obronę i jedziemy !!!

martiness 16.03.2010 13:12

Nie chce mielić w kółko tego co już zostało napisane dlatego na szybko:

Nic dwa razy się nie zdarza - w Widzewie też kiedyś myślano o tym, że jak Franek wróci, to od razu będzie Liga Mistrzów.
Franek wrócił ale czasy inne, piłkarze inni.. i pieniądze też były inne.
I podobny problem jest teraz w Wiśle - myślenie typu "kiedyś za Henia było fajnie, to teraz też będzie fajnie"
Będzie?
No zobaczymy..

Poza tym, być może jest tak, że Kasperczak chce cos udowodnić też sobie - to byłby dobry znak.
Pytanie tylko czy przy obecnych możliwościach finansowych Wisły jest w stanie to zrobić.

Lechista69 16.03.2010 13:15

Juszczykowi i Pawelkowi koncza sie kontrakty, a ja nie slyszalem zeby chcialo je przedluzac a wiec zostaniemy z Kurto wiec w lecie na 100% przyjdzie nowy bramkarz ;P!

Georg 16.03.2010 13:16

Georg napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
Drodzy Wiślacy!

Kasperczak jest dobrym trenerem z doświadczeniem. Dajcie mu trochę czasu, napinki o sprawy finansowe wyjaśnił sobie z Cupiałem kasa mu się należała. Ciekawe kto z Was zrezygnował by dobrowolnie z pieniędzy zapisanych w kontrakcie? Sam teraz pracuje dla firmy samochodowej która uwielbiałem od dzieciństwa ale gdyby ktoś próbował nie zapłacić mi za prace tyle ile mam w umowie nie wahał bym się ani chwili żeby walczyć o swoje.

Kasperczak dał nam niezapominanie chwile, kiedy oglądałem mecz z Parmą razem z moją Mamą po 3 bramce przyszła sąsiadka z dołu żeby uspokoić alkoholową libację;)

Wpadki były Skorża też swoje zawinił. Dożyjemy zobaczymy.

Podpisuje się w 100% pod postem tofika.

RE

Wszystko to prawda. Nie zmienia to jednak sedna sprawy, Klub dla Pana Cupiała to zwykły biznes na poziomie krajowym. Niestety poziomie gorszym niż w Angoli. Sądzę jednak, że kibiców interesuję dobra Wisła w Europie. Przy takiej polityce, nigdy nie będzie nawet średniakiem. A szkoda.

Co do Henryka Kasperczaka. Był świetnym piłkarze, jest świetnym trenerem., ale jest słabym znawcą przysłów polskich. Jedno z nich mówi. Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Mimo wszystko życzę mu wszystkiego najlepszego.

Zieniu1906 16.03.2010 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 870753)
Juszczykowi i Pawelkowi koncza sie kontrakty, a ja nie slyszalem zeby chcialo je przedluzac a wiec zostaniemy z Kurto wiec w lecie na 100% przyjdzie nowy bramkarz ;P!

Hah.. Nowy bramkarz chyba kolejnych 20 do przetestowania 1 będzie dobry to będą go chcieli kupić ale On sobie ucieknie ;P Narazie nie ma co liczyć na transfery . A co do Kasperczaka to ma klauzule w kontrakcie że w razie słabych wyników zostanie zwolniony BEZPŁATNIE . Ale najpierw trzeba dać mu szansę pokazania się .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl