![]() |
Pragnę przypomnieć ze gdy Marcelo strzrelił gola to i w poprzednim meczu też stzrelał tak było 3 razy mam nadziję że teraz bedzie 4 .
|
Cudów nie ma, bo i być nie mogło. Cieszą trzy punkty, na styl trzeba będzie poczekać.
|
Strasznie słaba gra Wisły, bardzo niecelne podania i dużo chaosu niestety, na szczęście mamy Marcelo i choć na razie długo długo nic, to jest podstawa by wierzyć, że z Kasperczakiem ci piłkarze odnajdą zagubioną formę. Tak czy inaczej kamień z serca, ufffff.
|
Wynik lepszy niż gra, bez dwóch zdań. I nie ma co gadać, że to Kasperczak odmienił tak drużynę w ciągu kilku dni. Po prostu udało się strzelić bramkę, Lechia się otworzyła, mieliśmy więcej miejsca na boisku i poszły dwie następne. Ale widać, że przed Kasprem jeszcze dużo pracy, bo Skorża makabrycznie drużynę nadwyrężył. I niech mi nikt nie wmawia, że kontuzję mają wpływ na to, czy ktoś się ruszy do piłki i wyjdzie na pozycje, czy nie, bo to abc futbolu i takich rzeczy się przez kontuzje nie zapomina.
Styl, jaki Skorża wpajał grajkom, czyli długie piłki i brak gry kombinacyjnej, zabiły pewne odruchy w naszych piłkarzach, jak choćby właśnie gra bez piłki czy prostopadłe podania. Zupełnie bez formy: Kirm, Diaz, Sobol i Brożkowie. P.S. Kasper stwierdził, że Kirmowi brakuje świeżości i dynamiki. Ciekawe, czyja to wina. |
Paweł przynajmniej parę razy próbował wyjść do piłki, bo reszta na długie czekała
pozostali tak jak mówicie daleko od formy na plus Issa choć ideałem nie jest |
Cytat:
Zabawne, że Kirm najlepszy mecz w Wiśle zagrał zanim w ogóle Skorża zaczął go trenować. |
Cytat:
tylko Wisła, Jazda-jazda-jazda, 1906% poparcia dla ... Krytyczne podejście do rzeczywistości jest niezbędne. Na tym forum m.in. o to chodzi, żeby prowadzić konstruktywne dyskusje. I to nie jest uwaga tylko do Jaroo, to dotyczy sporej części użytkowników tego forum. |
I pomyśleć, że gdyby nie początek rundy, mielibyśmy teraz 52 punkty i praktycznie mistrzostwo w kieszeni... eh, szkoda...
|
Cytat:
|
Cytat:
myślę że nie od razu można zwalać w przypadku Kirma winę na Skorżę, bo w reprezentacji grał dobrze, może ma problem np. z aklimatyzacją albo jeszcze coś innego, sam mówił że mu się miasto podoba, może nawet bardziej niż treningi :> |
Paweł Brożek jest cieniem samego siebie (wiem o asystach) :(
Źle grali, w pytę wynik, ale to wszystko w perspektywie tego, że jest wielka szansa na odblokowanie psychiki, nie ma większego znaczenia. I szkoda mi Skorży, że nie doczekał tej braki Marcelo, bo mogło być zupełnie inaczej. Brawo Wisła!. PS. Ładnie Huta wyglądała po meczu. |
czy Kirm po zmianie nie poszedł przypadkiem do szatni?
|
3:0 i wszystko jasne, ale nie sadze, zeby Kasper mogl spac spokojnie. Wiekszosc zawodnikow kompletnie bez formy plus nadal dominuje paniczne wybijanie pilki na oslep. Powiedzmy sobie szczerze, ze na ten moment mistrzostwo to czyste marzenia...
|
Cytat:
|
Możecie się ze mną nie zgodzić ale ja uważam, że Wolfy ma absolutną rację. Ja też sądzę iż Maciek niesłusznie został zwolniony. Odwalił kawał dobrej roboty i go wypieprzono. A teraz Kasper zbiera tego owoce. Wolfy już to zauważył iż za Macieja graliśmy 85 minut, a teraz gramy tylko ostatnie 5. Panie Henryku do roboty!
|
Cytat:
Dowody proszę. Ja żadnego nie potrafię wymyślic... |
Gdyby został Skorża, z meczu na mecz byłoby coraz gorzej. Na początku również nie byłem zadowolony po zwolnieniu Maćka,ale widzę,że piłkarzom wyszło to na dobre. Dzisiejszy mecz był udany,ten w środę w Gdańsku również. Myślę,że z meczu na mecz będzie coraz lepiej. Innej opcji nie ma, Lech jest blisko,czuć jego oddech...
|
No wreszcie ta zła klątwa przezwyciężona. Zwycięstwo i 3 bramki. A jeszcze żadnych efektów pracy "Enia" nie widać. Co będzie, jak ci goście zaczną grać :) Mam nadzieję, że po tym pozytywnym impulsie będą chętniej ćwiczyć ofensywne schematy i gra w przodize zacznie się bardziej układać.
PS. Jednak Zieniu + Baszczu > Kirm + Alvarez. Człowiek nie docenia pewnych rzeczy dopóki ich nie straci :-p |
Cytat:
Wisła potrzebowała zmiany na ławce. Jak powietrza. Cytat:
|
Cytat:
Tyle, ze zarowno Zieniu jak i Baszczu sa mlodsi wiec nie wiadomo czy poszliby w te samą stronę. Ja mimo wszystko uważam, że dobrze się stało, iż dokonaliśmy tej zamiany. |
Wisła nie zagrała najlepiej ale wazne 3 pkt. Wspaniała atmosfera na trybunach Wisła z Lechia:)
|
Dziś Tarasiewicz powiedział o zawodnikach Legii coś co myślę że możnaby śmiało powiedzieć też o naszych piłkarzach.
http://www.sport.pl/sport/10,67450,7...ili_swego.html |
Cytat:
No nie wiem wg mnie widać tę chęć walki ale oduczyli się zupełnie gry w piłkę Wiślacy. |
Dajcie spokój z tym Skorżą już...
|
Wolfy miał rację żeby nie sprzedawać za 3 mln Euro Marcelo. On i Ba dadzą Wiśle zarobić razem tak coś myślę ok 10 milionow. Szkoda ze Ba jest taki stary bo moze gdyby tak mial o 5 lat mniej to sam by byl wart tak z 8 mil euro. Do dziś myslalem ze Onyszko jest dla nas super propozycjom ale widziałem te bramkę Korony i juz tak nie mysle, moze jednak lepiej ze stawiamy na Pawełka.
|
Cytat:
A ja myślałem, że taki Fabiański byłby marzeniem dla nas, ale jak zobaczyłem jego kiks w meczu z FC Porto to jednak wydaje mi się, że Pawełek jest OK. |
Cytat:
2. Oceniasz piłkarza po 1 występie? brawo 3. 8 mln euro to jeszcze przez dłuuuuugo nikt tyle nie zapłaci za piłkarza z polskiej ligi 4. znaki interpunkcyjne i "propozycjOM" wskazują, że masz problemy z ortografią... |
Cytat:
W przypadku Kirma wiadomo akurat, że coś tam umie - jak na naszą ligę zawodnik wybitny. |
Wg kibiców Levskiego Christow jest słabym graczem. Dziwili się, że ktoś go chce po tym co prezentował u nich.
Natomiast jest spoko czlowiekiem, nie lansuje się po klubach jak większość bułgarskich piłkarzy no i dobrze gra na gitarze. "Szkoda", że się z Terziottim minęli. Może założyliby jakiś duet muzyczny :D |
Jest słaby = nie podpiszemy z nim kontraktu. Nie ma powodu do płaczu.
|
Mnie przeraża jeden fakt, jak atakujemy.
W atak zaangażowanych jest zazwyczaj około 3 piłkarzy, skrzydłowi w ogóle się nie podłączają, Sobol to już skupia się tylko i wyłącznie na defensywie, rzadko kiedy połowę przekraczał... |
Oj ma rację wolfy ! Kirm wybitny jest i basta. I nie dam złego slowa powiedzieć o wolfym. Sorry za blad oczywiscie powinno byc "propozycją". Ale Ba nie jest z naszej ligii gdyby byl mlody to spoko 10 milionow moglo by nam wpasc.
|
a mnie sie wydaje ze za duzo cofamy gre a radek sobolewski widac ze jest troche zagubiony chcialby cos zrobic ale niewie co mysle ze teraz bedzie lepiej spadnie troche cisnienie i zaczna wkoncu grac
|
Cytat:
|
a co do pawła brozka to posadził bym go na ławce zeby troche poczuł głód gry czasami moglo by mu pomóc
|
Cytat:
|
Niestety Paweł Brożek, stoi statycznie koło pola karnego zero walki,zero od pół roku..
|
Co wy się czepiacie Brożka?! Zmienił styl gry, nie jest już samolubem który potrzebuje 10 sytuacji na mecz, ja tam jestem zadowolony z tego co prezentuje. Już niech lepiej poda do lepiej ustawionego niż wali na pałę, "aby wpadło", a jak nie to "liga będzie ciekawsza". Te inne kultowe powiedzonka dzięki Bogu za Kasperczaka nie będą miały miejsca.
|
to chociaz pierwsze 45 min zeby zacza na ławce a nóż by sie przełamał no ale to sa tylko nasze gdybania:)
ale nikt sie go nie czepia tylko dyskutujemy co by zrobic aby paweł sie odblokowal |
Brawo Piłkarze ! Brawo Kasperczak. Widać ,że jakąś świeżość trener wprowadził do drużyny i aż od 3 kolejki wygraliśmy ponownie najwyżej czyli w stosunku 3 bramek. Oby ten mecz zapoczątkował wspaniałą serię ku Mistrzostwie Polski ! Cieczy także wiadomość , że Legia zremisowała i znów jak na początku rundy mamy nad nimi 5 pkt przewagi. Teraz czekamy tylko na potaknięcie Lecha. Szkoda , że nie mogłem na żywo śledzić rywalizacji , także czekam na zapis wideo. widziałem wprawdzie bramki , ale tak nie zbyt dokładnie bo typ 1 tak ich niestety przedstawił , poza bramka Marcelo , którą dość dobrze od poczatku do końca udało mi się zobaczyć. Cieszy także to , że w końcu zmiennicy dali od niepamiętnych czasów dobre zmiany , które jak wszyscy wiedzą tak szczęśliwie się dla nas zakończyły:)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl