![]() |
Grecja gra antyfutbol, oby wieczorne mecze byly duzo lepsze.
|
Mecz nudny jak wczorajszy Francji z Urugwajem. Tyle, że bramki padają.
"Już wiemy czemu z boiska zszedł Karagounis. W pierwszej połowie podawał 15 razy ale tylko 50% podań było celnych." 7,5 celnych podań :D |
Na razie Korea mnie miło zaskakuje. Może nie grają futbolu totalnego, ale potrafią wymienić kilka podań, zagrać dokładnie, rozegrać ciekawą akcje, jeśli utrzymają formę to myślę że z wyjściem z grupy nie powinni mieć problemu.
|
haha, dokladnie najlepszy tekst:
"podawał 15 razy, ale tylko 50% podań było celnych" :D Mecz taki sobie, ważne że były jakieś bramki. Szanse Grecji na awans są teraz bardzoo znikome, a Korei wystarczy jedno zwyciestwo, lub może nawet remis. |
taki troche mecz jak ten nasz z Koreą 8 lat temu (nawet wynik identyczny).Dobrzy technicznie a przy tym wybiegani
|
Czekam na Anglię i liczę, że dojadą rywalom 3:0 :)
|
Ciekaw jestem co pokaże Kalu Uche w meczu z Argentyną.
|
Cytat:
|
Chyba sobie żartujesz :)
Jak można liczyć na Amerykanów w jakimkolwiek względzie ? Liczę, że Anglia ich ładnie ogra. |
A Kalu nie siedzi czasem na rezerwie? :D
PS: W całym turnieju kibicuje Argentynie. Takiego ataku mogą nie mieć przez kilkadziesiąt ładnych lat, także myślę, że to powinien być ich turniej. PPS:Amerykańce pokazali rok temu w Pucharze Konfedereacji że to oni mogą być czarnym koniem turnieju. Dam sobie rękę uciąć że będą niezwykle zdyscyplinowani taktycznie i kondycyjnie. EDIT: 1-0 dla Argentyny. Czyżby Messi przywiózł z Barcy do Argentyny futbol totalny? :D |
Jak Argentyna strzeliła na 1:0 bo nie widziałem?
|
Cytat:
jak widziałeś mecz Wisła - Barcelona w Krakowie, to strzelili identycznie jak Cleber. |
Cytat:
|
Ok dzięki
ps. może być pogrom Nigerii, czego im nie życzę. |
Podczas rozmowy Verona z Maradoną zauwarzyłem flage na ktorej bylo zdjecie Maradony i......tam równiez był Che Geuvara?? Widział ktoś?
|
|
Enyema prze c**j...
|
Argentyna wielkiej piłki nie gra, Messi ciagnie gre do przodu, Di Maria wogule nie widoczny a ostatnio wiele się o nim mowi.
|
Cytat:
|
Argentyna gra pięknie i mądrze taktycznie, ale razi nieskutecznością. To może się zemścić, bo Nigeryjczycy mieli już jedną groźną sytuację.
Gdy Argentyńczycy przyspieszają, wygląda to imponująco. Piłka idzie jak po sznurku, zupełnie tak jak w Hiszpanii. W drużynie dziś 2 słabe ogniwa: Gutierrez, który już załapał żółtko i Di Maria, który jest zupełnie niewidoczny. PS. poczytajcie sobie o Che Guevarze w wikipedii, to zrozumiecie:-D |
Cytat:
A co do meczu: Jeśli Argentyna wyjdzie z grupy nie tracąc zbyt dużo sił na mecze z Nigerią i pozostałymi to nawet z Maradoną jako trenerem może być MŚ. Nie sztuka błyszczeć w grupie przy takich piłkarzach, ale grać dobrze w ważnych meczach w fazie pucharowej. |
Z całym szacunkiem ale oprócz pierwszych 10 min. to ja pięknej gry Argentyny nie widziałem.
Higuain zmarnował dwie okazje, Di Maria słabiutki... Mimo przeciętnej gry myślę, że Nigeria nie jest w stanie im zagrozić. Żadna "czarna" drużyna nie ugra nic - im brakuje po prostu czegoś. ;) |
Dawawać Uchego !!!
|
Fantastycznie zagrała Korea. Taktycznie,mądrze,piłka od nogi do nogi. I nie ma znaczenia,że przeciwnik kiepski.
Korea robi coraz większe postępy,determinacji,siły im nie brakuje. Do tego taktycznie fajnie grają. Ciekaw jestem ich pojedynku z Argentyną. Poza kilkoma zagraniami i strzałami Messiego Argentyna nic fajnego nie gra. Jak dla mnie zdominują grupę,ale w fazie pucharowej odpadną. Amerykańce dziś popsują szyki Synom Albionu. Co do trąbek to fakt. Anglicy mogliby coś z tym zrobić,bo jak w ulu. Odnoszę wrażenia,że ułożenie tekstu i zaśpiewanie go na stadionie jak dla co niektórych tak trudne,że tylko dmuchanie w trąbkę im pozostaje. |
Patrząc z jaką łatwoscią Nigeria dochodziła do niektorych sytuacji, mysle ze Argentyna daleko w fazie pucharowej nie zajdzie. Atak świetny , ale obrona daje jaja. Trafią na kogos lepszego i nie dadzą rady, zreszta, tez nie rozumiem zachwytow. Spodziewalem sie lepszej gry.
|
Ale się mecz zrobił jak to powiedział Dariusz Szpakowski i Jerzy Engel :)
Wpuście Uche! |
Cytat:
jurukuru wykrakałeś :D |
no Kalu Uche wszedl :)
|
Ja osobiście bardzo się dziwię słabej grze czołowego napastnika Realu Madryt. Higuain tylko w 1. połowie mógł zdobyć ze dwie bramki, w drugiej - znów pudło po podaniu od Messiego. Jeszcze trochę, a Lionel się wkurzy i w ogóle przestanie podawać Gonzalowi...
No, wchodzi Kalu Uche. Zobaczymy, co wskóra przez ostatni kwadrans i czy będzie miał okazje do takiej radości jak kiedyś w naszych barwach na Stadio Olimpico w Rzymie... |
Co ten Enyeama wyprawia w bramce :D o mamulo :D Brać go do Wisełki heheh :P
jurukuru szkoda, że nie trafił :/ tak by była mała sensacja na początek |
Ale trzeba to podkreślić były piłkarz Wisły zrobił akcję :)
|
Relikt PRLu ,Darek Szpakowski ,bedzie sie dalej kompromitowal nie umiejetnoscia odczytania poprawnie nazwisk pilakarzy
co do meczu to wiecej sie spodziewalem po Argentynie,Messi najlepszy pilkarz , judasz Uche mogl zalatwic Argentyne :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Lagerbaeck, bramkarz świetnie bronił, wszystko idzie zgodnie z planem, teraz Angole spokojnie 2,3-0 fajnie by było jakby Rooney coś strzelił.
|
Cytat:
... |
Higuain, to zdecydowanie najslabszy napastnik, sposrod tych ktorych powolal Maradona. Po 45 minutach byl to zmiany. Mecz fajny, cos sie dzialo. Enyeama najlepszy na boisku. Tyle czasu szukalismy bramkarza, a tu prosze, pilkarz z ligi izraelskiej, ograny na arenie miedzynarodowej. Jak ktos wyzel wspominal, obrona Argentyny slabiutka(trzymaja to wszystko Mascherano i Samuel), ale co tu sie dziwic skoro graja w tej formacji Demichelis, Gutierrez(mam nadzieje, ze dobrze napisalem) i Heinze. Ojjj, brakuje, brakuje Zanetti'ego i po wyjsciu z grupy Maradona za to zaplaci.
W ostatnim meczu dzisiejszego dnia, licze bardzo na Amerykanow. Trzeba skopac pupy Anglikom. |
Miło było popatrzeć jak Kalu się prezentuje choć nie pokazał nic wielkiego i było widać po nim na początku zdenerwowanie ale jak pomyślę że u nas teraz grają na skrzydłach Łobo , Kirm i Mały to oglądanie Uche sprawia przyjemność i to że kiedyś napędzał naszą drużynę. Niekonwencjonalne zagrania , nigdy nie można się spodziewać co zagra . Nasi skrzydłowi są przewidywalni : Łobo przyjmuje piłkę 15 sekund i próbuje zrobić "swój" zwód , Kirm odgrywa piłkę do najbliższego rywala a Mały spuszcza głowę w dół w celu patrzenia na piłkę i własne nogi i biegnie byleby do przodu nie patrząc na to co dzieję się na boisku. Mam nadzieję że jeszcze doczekamy się takiego skrzydłowego w naszym zespole jakim był Kalu...
|
Cytat:
Z tego wynika, że zdanie na temat Gonzalo wyrobiłeś sobie na podstawie jednego obejrzanego meczu.:) |
Cytat:
W meczu z Lyonem zmarnował jak dziś z 5 setek i Real odpadł. W meczu z Barcą nie było lepiej... To opinia dziennikarzy hiszpańskich:) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:44. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl