Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Mundial 2010 w RPA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6716)

Maciuś 12.06.2010 13:49

Grecja gra antyfutbol, oby wieczorne mecze byly duzo lepsze.

Kamson 12.06.2010 13:55

Mecz nudny jak wczorajszy Francji z Urugwajem. Tyle, że bramki padają.

"Już wiemy czemu z boiska zszedł Karagounis. W pierwszej połowie podawał 15 razy ale tylko 50% podań było celnych."
7,5 celnych podań :D

igortsw 12.06.2010 14:01

Na razie Korea mnie miło zaskakuje. Może nie grają futbolu totalnego, ale potrafią wymienić kilka podań, zagrać dokładnie, rozegrać ciekawą akcje, jeśli utrzymają formę to myślę że z wyjściem z grupy nie powinni mieć problemu.

LanceTS 12.06.2010 14:30

haha, dokladnie najlepszy tekst:
"podawał 15 razy, ale tylko 50% podań było celnych" :D

Mecz taki sobie, ważne że były jakieś bramki. Szanse Grecji na awans są teraz bardzoo znikome, a Korei wystarczy jedno zwyciestwo, lub może nawet remis.

AYALA 12.06.2010 14:31

taki troche mecz jak ten nasz z Koreą 8 lat temu (nawet wynik identyczny).Dobrzy technicznie a przy tym wybiegani

jurukuru 12.06.2010 14:37

Czekam na Anglię i liczę, że dojadą rywalom 3:0 :)

Blaszczu16 12.06.2010 14:50

Ciekaw jestem co pokaże Kalu Uche w meczu z Argentyną.

tormenthor 12.06.2010 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 912798)
Czekam na Anglię i liczę, że dojadą rywalom 3:0 :)

A ja liczę na Amerykanów, gdyż fizycznie są lepsi nawet od Anglików, a poza tym jeśli nie przegrają tego meczu to piękny kuponik mi wejdzie ;-).

jurukuru 12.06.2010 15:00

Chyba sobie żartujesz :)
Jak można liczyć na Amerykanów w jakimkolwiek względzie ?
Liczę, że Anglia ich ładnie ogra.

WiślakMyślenice 12.06.2010 15:04

A Kalu nie siedzi czasem na rezerwie? :D

PS: W całym turnieju kibicuje Argentynie. Takiego ataku mogą nie mieć przez kilkadziesiąt ładnych lat, także myślę, że to powinien być ich turniej.

PPS:Amerykańce pokazali rok temu w Pucharze Konfedereacji że to oni mogą być czarnym koniem turnieju. Dam sobie rękę uciąć że będą niezwykle zdyscyplinowani taktycznie i kondycyjnie.

EDIT: 1-0 dla Argentyny. Czyżby Messi przywiózł z Barcy do Argentyny futbol totalny? :D

jurukuru 12.06.2010 15:14

Jak Argentyna strzeliła na 1:0 bo nie widziałem?

bondTSW 12.06.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 912818)

jak widziałeś mecz Wisła - Barcelona w Krakowie, to strzelili identycznie jak Cleber.

VrOOb3L 12.06.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 912818)

Bardzo podobna bramka, jaką strzelił Cleber Barcelonie.

jurukuru 12.06.2010 15:18

Ok dzięki

ps. może być pogrom Nigerii, czego im nie życzę.

eryk_cartman 12.06.2010 15:25

Podczas rozmowy Verona z Maradoną zauwarzyłem flage na ktorej bylo zdjecie Maradony i......tam równiez był Che Geuvara?? Widział ktoś?

LAB 12.06.2010 15:35

http://www.youtube.com/watch?v=81Gxbi-Xyig
:D

WiślakMyślenice 12.06.2010 15:37

Enyema prze c**j...

qchar90 12.06.2010 15:46

Argentyna wielkiej piłki nie gra, Messi ciagnie gre do przodu, Di Maria wogule nie widoczny a ostatnio wiele się o nim mowi.

Kondipr 12.06.2010 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 912827)
Podczas rozmowy Verona z Maradoną zauwarzyłem flage na ktorej bylo zdjecie Maradony i......tam równiez był Che Geuvara?? Widział ktoś?

Widziałem i też byłem zdziwiony ... może chodzi o rewolucje w sensie zdobycia Mistrzostwa ;)

flamengista 12.06.2010 15:54

Argentyna gra pięknie i mądrze taktycznie, ale razi nieskutecznością. To może się zemścić, bo Nigeryjczycy mieli już jedną groźną sytuację.

Gdy Argentyńczycy przyspieszają, wygląda to imponująco. Piłka idzie jak po sznurku, zupełnie tak jak w Hiszpanii. W drużynie dziś 2 słabe ogniwa: Gutierrez, który już załapał żółtko i Di Maria, który jest zupełnie niewidoczny.

PS. poczytajcie sobie o Che Guevarze w wikipedii, to zrozumiecie:-D

Ogryzek 12.06.2010 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 912827)

No przecież Maradona wielokrotnie mówił że to jego idol....

A co do meczu:

Jeśli Argentyna wyjdzie z grupy nie tracąc zbyt dużo sił na mecze z Nigerią i pozostałymi to nawet z Maradoną jako trenerem może być MŚ.
Nie sztuka błyszczeć w grupie przy takich piłkarzach, ale grać dobrze w ważnych meczach w fazie pucharowej.

_ukoL 12.06.2010 15:58

Z całym szacunkiem ale oprócz pierwszych 10 min. to ja pięknej gry Argentyny nie widziałem.
Higuain zmarnował dwie okazje, Di Maria słabiutki... Mimo przeciętnej gry myślę, że Nigeria nie
jest w stanie im zagrozić. Żadna "czarna" drużyna nie ugra nic - im brakuje po prostu czegoś. ;)

TymonPRO 12.06.2010 16:04

Dawawać Uchego !!!

Marszałek 12.06.2010 16:16

Fantastycznie zagrała Korea. Taktycznie,mądrze,piłka od nogi do nogi. I nie ma znaczenia,że przeciwnik kiepski.
Korea robi coraz większe postępy,determinacji,siły im nie brakuje. Do tego taktycznie fajnie grają. Ciekaw jestem ich pojedynku z Argentyną.

Poza kilkoma zagraniami i strzałami Messiego Argentyna nic fajnego nie gra. Jak dla mnie zdominują grupę,ale w fazie pucharowej odpadną.

Amerykańce dziś popsują szyki Synom Albionu. Co do trąbek to fakt. Anglicy mogliby coś z tym zrobić,bo jak w ulu. Odnoszę wrażenia,że ułożenie tekstu i zaśpiewanie go na stadionie jak dla co niektórych tak trudne,że tylko dmuchanie w trąbkę im pozostaje.

Fuks 12.06.2010 16:23

Patrząc z jaką łatwoscią Nigeria dochodziła do niektorych sytuacji, mysle ze Argentyna daleko w fazie pucharowej nie zajdzie. Atak świetny , ale obrona daje jaja. Trafią na kogos lepszego i nie dadzą rady, zreszta, tez nie rozumiem zachwytow. Spodziewalem sie lepszej gry.

jurukuru 12.06.2010 16:26

Ale się mecz zrobił jak to powiedział Dariusz Szpakowski i Jerzy Engel :)
Wpuście Uche!

brylant17 12.06.2010 16:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 912831)
Enyema prze c**j...

Racja, jak wyciągnął bodajże w pierwszej połowie strzał Messiego gdyby nie Vincent to Nigeria była by w dup...Ja się dziwię, że on gra jeszcze w Hapoel Tel Awiw może ktoś wyciągnie? :D

jurukuru wykrakałeś :D

qchar90 12.06.2010 16:32

no Kalu Uche wszedl :)

el Nuero 12.06.2010 16:36

Ja osobiście bardzo się dziwię słabej grze czołowego napastnika Realu Madryt. Higuain tylko w 1. połowie mógł zdobyć ze dwie bramki, w drugiej - znów pudło po podaniu od Messiego. Jeszcze trochę, a Lionel się wkurzy i w ogóle przestanie podawać Gonzalowi...

No, wchodzi Kalu Uche. Zobaczymy, co wskóra przez ostatni kwadrans i czy będzie miał okazje do takiej radości jak kiedyś w naszych barwach na Stadio Olimpico w Rzymie...

brylant17 12.06.2010 16:39

Co ten Enyeama wyprawia w bramce :D o mamulo :D Brać go do Wisełki heheh :P

jurukuru szkoda, że nie trafił :/ tak by była mała sensacja na początek

jurukuru 12.06.2010 16:41

Ale trzeba to podkreślić były piłkarz Wisły zrobił akcję :)

AS82 12.06.2010 16:56

Relikt PRLu ,Darek Szpakowski ,bedzie sie dalej kompromitowal nie umiejetnoscia odczytania poprawnie nazwisk pilakarzy

co do meczu to wiecej sie spodziewalem po Argentynie,Messi najlepszy pilkarz , judasz Uche mogl zalatwic Argentyne :lol:

Eternit 12.06.2010 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 912884)
Relikt PRLu ,Darek Szpakowski ,bedzie sie dalej kompromitowal nie umiejetnoscia odczytania poprawnie nazwisk pilakarzy

co do meczu to wiecej sie spodziewalem po Argentynie,Messi najlepszy pilkarz , judasz Uche mogl zalatwic Argentyne :lol:

właśnie btw. jak nazywa się trener Nigerii bo w wersji szpaka to było jakieś Largebag:P

AS82 12.06.2010 17:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eternit (Post 912886)
właśnie btw. jak nazywa się trener Nigerii bo w wersji szpaka to było jakieś Largebag:P

Lars Laggerback , ponadto Szpakowski wymawial Budrisso zamiast Burdisso , przy nazwiskach afrykanskich pilkarzy wymawia zamiast o - a Mokoena czytal Makoena ,Yobo dzis czytal Yabo

Sylwek1906 12.06.2010 17:04

Lagerbaeck, bramkarz świetnie bronił, wszystko idzie zgodnie z planem, teraz Angole spokojnie 2,3-0 fajnie by było jakby Rooney coś strzelił.

mic 12.06.2010 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 912888)
Lars Laggerback , ponadto Szpakowski wymawial Budrisso zamiast Burdisso , przy nazwiskach afrykanskich pilkarzy wymawia zamiast o - a Mokoena czytal Makoena ,Yobo dzis czytal Yabo

Straszne... akcenty chociaz dobrze stawial ?

...

For_FuN_ 12.06.2010 17:11

Higuain, to zdecydowanie najslabszy napastnik, sposrod tych ktorych powolal Maradona. Po 45 minutach byl to zmiany. Mecz fajny, cos sie dzialo. Enyeama najlepszy na boisku. Tyle czasu szukalismy bramkarza, a tu prosze, pilkarz z ligi izraelskiej, ograny na arenie miedzynarodowej. Jak ktos wyzel wspominal, obrona Argentyny slabiutka(trzymaja to wszystko Mascherano i Samuel), ale co tu sie dziwic skoro graja w tej formacji Demichelis, Gutierrez(mam nadzieje, ze dobrze napisalem) i Heinze. Ojjj, brakuje, brakuje Zanetti'ego i po wyjsciu z grupy Maradona za to zaplaci.

W ostatnim meczu dzisiejszego dnia, licze bardzo na Amerykanow. Trzeba skopac pupy Anglikom.

fanfan 12.06.2010 17:14

Miło było popatrzeć jak Kalu się prezentuje choć nie pokazał nic wielkiego i było widać po nim na początku zdenerwowanie ale jak pomyślę że u nas teraz grają na skrzydłach Łobo , Kirm i Mały to oglądanie Uche sprawia przyjemność i to że kiedyś napędzał naszą drużynę. Niekonwencjonalne zagrania , nigdy nie można się spodziewać co zagra . Nasi skrzydłowi są przewidywalni : Łobo przyjmuje piłkę 15 sekund i próbuje zrobić "swój" zwód , Kirm odgrywa piłkę do najbliższego rywala a Mały spuszcza głowę w dół w celu patrzenia na piłkę i własne nogi i biegnie byleby do przodu nie patrząc na to co dzieję się na boisku. Mam nadzieję że jeszcze doczekamy się takiego skrzydłowego w naszym zespole jakim był Kalu...

laurence 12.06.2010 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 912897)
Higuain, to zdecydowanie najslabszy napastnik, sposrod tych ktorych powolal Maradona. Po 45 minutach byl to zmiany. Mecz fajny, cos sie dzialo. Enyeama najlepszy na boisku. Tyle czasu szukalismy bramkarza, a tu prosze, pilkarz z ligi izraelskiej, ograny na arenie miedzynarodowej. Jak ktos wyzel wspominal, obrona Argentyny slabiutka(trzymaja to wszystko Mascherano i Samuel), ale co tu sie dziwic skoro graja w tej formacji Demichelis, Gutierrez(mam nadzieje, ze dobrze napisalem) i Heinze. Ojjj, brakuje, brakuje Zanetti'ego i po wyjsciu z grupy Maradona za to zaplaci.

W ostatnim meczu dzisiejszego dnia, licze bardzo na Amerykanow. Trzeba skopac pupy Anglikom.

Gościu strzela w lidze hiszpańskiej 27 bramek i Ty mówisz, że jest najsłabszym napastnikiem Argentyny?

Z tego wynika, że zdanie na temat Gonzalo wyrobiłeś sobie na podstawie jednego obejrzanego meczu.:)

Ogryzek 12.06.2010 17:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 912921)
Gościu strzela w lidze hiszpańskiej 27 bramek i Ty mówisz, że jest najsłabszym napastnikiem Argentyny?

Z tego wynika, że zdanie na temat Gonzalo wyrobiłeś sobie na podstawie jednego obejrzanego meczu.:)

Ale też jest taka opinia o Higuainie w tej samej Hiszpanii że gość strzela dużo bramek słabym zespołom a w ważnych meczach się spala.

W meczu z Lyonem zmarnował jak dziś z 5 setek i Real odpadł. W meczu z Barcą nie było lepiej...

To opinia dziennikarzy hiszpańskich:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl