![]() |
wazne 3 pkt do przodu, ale druga polowa w wykonaniu Wisly to prawie kompromitacja. zamiast wladowac Koronie ile sie da, to skonczylo sie na nerwowej koncowce. i to jeszcze 9 na 11!
|
Wytłumaczy mi ktoś WTF: http://www.youtube.com/watch?v=FPw1SWNnPV4
jakoś tego nie łapę, co się tam stało i so chosi? Co do meczu to daliśmy ciała dziś. Takie po.......enie meczu w drugiej połówce jak dziś Wisła zaprezentowała się nie może zdarzać. Bo wstyd. Z taką cienką Koroną w naszym obecnym składzie powinniśmy nie schodzić z jej połowy. A my mieliśmy przewagę 2 zawodników i nam dwie bramki strzelili... Doping żenujący. Coraz bardziej Koroniarze zaczynają przypominać Pasiaków. Najgłośniej było słychać WTSK lol Po za tym żenujący doping dla własnej drużyny. |
|
Dziwimy się dlaczego Kirm tak często jest nie widoczny i ma mało kontaktów z piłką. Dzisiaj akurat pod tym względem było dobrze ale mógłby ich mieć o 10 więcej gdyby Patryk podawał mu piłkę wtedy kiedy był dobrze ustawiony. Tak jest w każdy meczu...
Myślałem że szlak mnie trafi Patryk ma szeroko ustawionego Kirma, aż prosi się aby mu zagrać to ten holuję tą piłkę. zina do środka i zagrywa w ten największy tłok do Pawła... Po jaką cholerę on pchał tą piłkę do środka nie mam pojęcia... że raz z Zagłębiem się udało tak i on strzelił bramkę to nie znaczy że trzeba stosować to cały czas. Patryk musi się nauczyć że nie każdego jego zagranie musi być magiczne, czasami trzeba zagrać prostą piłkę. Widać brak Głowy bo przy Jopie to nawet Marceło jakoś słabiej gra w defensywie. |
Wszystko leży. Szukacie pozytywów ,pełna zgoda,ale też nie ma się co oszukiwać. Mogliśmy przegrywać 2-0 równo dobrze po nastu minutach. Poza tym jak grając w 11 przeciwko 9 można stracić dwie bramki a ostatnie pięc minut bronić się bez ładu i składu. Po prostu nie ma drużyny jako takiej,nie ma stylu, jakości gry jakiejkolwiek. Nawet nie widać aby mieli wyuczone jakieś schematy. Coraz gorzej.
|
Cytat:
|
Czerwona kartka podobnie jak chocby w meczu z Belchatowem nam duzo pomogla i ulatwila wygrana,ale coz Mijajlovic zasluzyl. Mecz byl szybki ,prowadzony w dobrym tempie,cieszy gol Kirma ,niezawodny Marcelo i Jirsak ktory mogl tez trafic na 4-0 i wtedy juz na bank byloby po meczu. A takto pilka jest nieobliczalna,gol na 3-1 ,staly fragment gry i znow byly nerwy. Teraz najwazniejsze (moze oprocz meczu z Amica) 2 mecze ,szkoda ze rozsypala nam sie calkowicie defensywa
|
Cytat:
Gdyby to ktoś powiedział zostałby wyśmiany przez wszystkich na tym forum, że brak Pawełka w bramce to osłabienie:) Faktem jest jednak niezaprzeczalnym, że zawodników trzeba utemperować. |
Cytat:
PS: Proponuję Diaza z Marcelo na środku obrony na Legie. |
no i fajnie, im wiecej Jirsak gra tym lepiej :>
|
Cytat:
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...sak__0_3_.html |
Może będzie to na przełamanie strzela Kirm i Jirsak może im to pomoże wejść do składu teraz z kopytem. Mecz w wykonaniu Thomasa już całkiem całkiem i myślę że jest szansa grać dwoma playmakerami z gułą mogło to by być ciekawe
|
Jedyne co mi sie nasuwa na mysl to styl w jakim wygrywamy z bolescia te mecze Szkoda Arka i bedziemy mieli teraz problem w obronie przez nastepne kilka meczy Moze to i szansa dla Jopa na zgranie i na powrot Singlara
Bardzo ciezkie mecze przed nami musimy byc skupieni i bardzo ostrozni Przyda sie pomoc Ruchu i Slaska Zawiodlem sie na Nikoli Optuje za pomyslem Wisla Slask i Lechia w europejskich pucharach w przyszlym roku !! Na nowych stadionach Byloby pieknie |
Cytat:
Edit: Nie mówię, że go nie podbuduje, bo napewno będzie mu teraz łatwiej, ale gdyby Brożek zauważył w kilku sytuacjach, to pewnie by coś jeszcze wepchnął. |
Cytat:
Ale kilka 'setek' Kirm nie wykorzystał co nie zmienia faktu,że ta bramka powinna go podbudować,bo potencjał to on ma spory.Ale zgodzę sie z Tobą,wczoraj bodajże Małecki nie dostrzegł Kirma,który stał na pustą brame a sam wolał strzelać.Garguła z Boguskim pomału zaczną wchodzić do składu i nasza siła ofensywna będzie większa-co cieszy. |
Cytat:
Dobry mecz w naszym wykonaniu, za wyjątkiem okresu gry z przewagą 11-9 gdy wdarło się całkowite lekceważenie drużyny przez to nerwówka w ostatnich 3 minutach. Grac nic wielkiego nie gramy i grac nie będziemy. Bo nie nazywamy się Barcelona czy Real a Wisła Kraków. A na boisku mamy Jopa, Diaza czy Małeckiego a nie Ronaldo, Kake czy Messiego. Z tym potencjałem (i przy tych kontuzjach: Garguła, Boguski, potem Sobolewski, teraz Pawełek, Głowacki, Brożek) powinniśmy ciężko walczyć o MP z Lechem i Legia. A odjechaliśmy od nich całkowicie zasłużenie. Jeśli ktoś oczekuje cudownej gry to radze sie wyprowadzić z Polski, bo tu prędko jej nie zobaczy. Coraz smutniejsze to forum. |
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma jakości? Nie ma stylu? Nie ma Drużyny? A te 3 bramki wczoraj się same strzeliły? Te 10 zwycięstw i pozycja lidera w tym sezonie jakieś takie przypadkowe nie? Może powiesz, że Korona ma styl? Odpowiedz sobie na te pytania, bo wydaje mi się, że pomyliłeś sobie Wisłę z Manchesterem, a Ligę Polską z Premiership. " Mogliśmy przegrywać 2-0 równo dobrze po nastu minutach." Tak mogliśmy też prowadzić 2-0 po tych samych "nastu minutach" fachowcu:-) Gdybaj dalej, świetlana przyszłość przed Tobą:-) |
Cytat:
Może mnie wzrok zawodzi, ale ja zauważam dwójkowe i trójkowe akcje. Widzę zespół starający się grać po ziemi. Dostrzegam celne przerzuty, dobre przeniesienia ciężaru gry, współpracę, asekurację i wychodzenia na pozycje. Cóż, może tylko ja tak mam. Za czasów Wisły Kaspra modne było robienie kompilacji "best of" z akcji i bramek Wisły. Teraz chyba niektórym przydałaby się kompilacja "worst of" z wieków ciemnych pomiędzy okresami pracy Heńka i Skorży. |
Jesli chodzi o chłodną ocene spotkania to wg mnie wygląda ona tak(skala 1-10)
Cebanu 7 (o wiele pewniejszy niz w meczu z Bytovią,bez szans przy bramkach Korony) Alvarez 6(jak zwykle bardzo przyzwoity mecz w wykonaniu Urugwajczyka) Marcelo 8 (kolejny dobry mecz) Jop 4 (I połowa tragiczna. grał jak junior albo jeszcze gorzej. w II połowie troche lepsza gra ale raczej nie widac przyszosci w Wisle dla tego zawodnika) Diaz 5( przecietny mecz Diaza. i to nie pierwszy w tym sezonie. po powrocie Sobola i Pi.Brozka wg mnie bez szans na pierwszą 11) Łobodziński 6 (moze i nie grał wielkiej piłki ale zaimponowal mi walecznoscią w tym meczu.nie wiem czym to było spowodowane ale mam nadzieje ze w koncu ruszy do przodu. mozliwe ze zaczął grac lepiej bo wie ze po powrocie Boguskiego Mały pojdzie na jego pozycje? nie wiadomo. przyzwoity mecz) Jirsak 7 ( dobry mecz w wykonaniu Czecha. widoczny,dbrze rogrywający.strzelona bramka) Cantoro 8 ( musze przyznac bardzo dobry mecz Mauro. waleczny jak za dawnych czasów. Korona w srodku nie istniała. moze walczy o nowy kontrakt? ) Kirm 7 ( w koncu pierwsza bramka w barwach Wisły. widoczny czesciej niz w ostatnich meczach. oby ta bramka pomogła mu teraz nabrac pewnosci siebie) Małecki 6 ( w miare dobry mecz Małego.ale ilosc marnowanych sytuacji przeraza) Brożek 8 (moze i bramki nie sstrzelił ale miał 2 aysty. po drugie grał drugiego rozgrywającego:) bardzo dobry mecz. oby jeszcze brameczki strzelał i bedzie pięknie) rezerwowi: Ćwielong 5 (prawie wogóle nie widoczny) Garguła 6 (starał sie,mógł byc na nim karny gdyby sędzie nie bał sie gwizdnąc.ogólnie widac ze idzie to chyba w dobrym kierunku) Boguski bez oceny. za krótko grał. ocena zbędna. praca sędziów Główny 6 ( nie bal sie wyrzucic z boiska Nikoli ale popełnił kilka błędów. druga czerwona raczej niesłuszna. karny w I połowie dla Wisły. w II torszke kontrowersyjny. Liniowi 8 (musze przyznac ze liniowi dzisiaj bardzo dobrze sędziowali. szczególnie ten pan po prawej stronie(patrząc w telewizji) 2 razy nie pomylił sie przy bramkach Wisły. naprawde szacunek. szkoda ze sędziowie Głowni często odstają poziomem od liniowych) to tyle jesli chodzi o oceny. prosze o opinie. ale w miare kulturalny sposób:) |
Po meczu jak zawsze można mówić tak o plusach, jak minusach.
Plusy to ważna wygrana, utrzymywanie przewagi, profesorska postawa Marcelo, solidna i profesjonalna Alvareza (który na razie zdecydowanie jest najbardziej pracowitym i zaangażowanym w swe boiskowe obowiązki piłkarzem Wisły), lepsza niż zwykle Jirsaka (też bardzo mocno pracował, starał się - brak krycia Korony ułatwiał mu jednak zadanie rozgrywania), Łobodzińskiego, Cantoro i Kirma, ktory wreszcie przełamał się bramkowo. Nieźle zagrał też Jop - popełniał błedy, ale z minuty na minutę nabierał coraz większej pewności. Pokazał, że potrafi sensownie wyprowadzać piłkę. Było kilka naprawdę fajnych akcji, choć znów należy pamiętać o tragicznej postawie defensywnej Korony. Minusy to przede wszystkim sytuacja, że zespół po raz n-ty "umarł" w okolicach 65-70 minuty kończąc mecz. Tak samo jak w wielu wcześniejszych meczach obecnego sezonu. Dlatego Korona zdobyła aż 2 gole i doprowadziła do nerwowej końcowki, choć teoretycznie nie miała prawa. To jest sytuacja zła i patologiczna, bo w końcu, wcześniej czy później skończy sie utratą pewnych punktów lub punktu i całej włożonej w mecz pracy. To jest nieodpowiedzialne i konserwuje złe nawyki. Takie zachowanie nie jest żadnym standardem i normą na całym świecie, nigdzie żaden normalny trener, kibic, czy działacz nie może dawać i nie daje na nie przyzwolenia, bo byłoby to chore - oczywiście poza jednym wyjątkiem: Konradem z naszego forum. Minusy to także jednak spora nieporadność w wykorzystywaniu braku krycia Korony w rejonie 20-40 metra od własnej bramki, fatalna nieskuteczność Małeckiego, dziwne gubienie się w sytuacjach strzeleckich Brożka, który szuka wówczas wszystkich rozwiązań poza uderzeniem na bramkę, niepewność Cebanu, ktory źle się ustawia i w ogóle nie wychodzi do mocnych dośrodkowań (dobrze chociaż, że pilnuje piłek rzucanych za naszą linie obrony), no i fatalne zaprezentowanie się Boguskiego - rozumiem, że po kontuzji, bez czucia piłki, ale przez te 7 minut nie miała ani jednego udanego zagrania, choć parę razy był przy futbolowce. Największym problemem jest jednak kontuzja Głowackiego - to kolejne potężne osłabienie. A meczów zostało jeszcze sporo (w tym z Legią, derby, z Ruchem w Chorzowie). Boję się o tą naszą przewagę w tabeli. Oby Singlar jak najszybciej był gotów do gry, bo znow nie ma w obronie praktycznie żadnego pola manewru. |
Cytat:
|
Liniowi 8 (musze przyznac ze liniowi dzisiaj bardzo dobrze sędziowali. szczególnie ten pan po prawej stronie(patrząc w telewizji) 2 razy nie pomylił sie przy bramkach Wisły. naprawde szacunek. szkoda ze sędziowie Głowni często odstają poziomem od liniowych)
Ten pan liniowy to Paweł Sokolnicki,mój były sor od wf z LO (mazowsze:) ) W obecnej sytuacji moze nie ma sie czym chwalic,ale zawsze miło zobaczyc znajomą twarz w tv:rotfl: |
Cytat:
|
Cytat:
Małecki jest jakis zawieszony, może się mu głowa trochę zagotowała jest młody i musi mieć takie fragmenty, trudno. Cantoro jak na to co prezentował do tej pory to to był wystę klasa światowa. Jop słaby dramtycznie przeskaują go ogrywają, rzuca dobre piłki do przodu ale jednak na minus.... |
Mógłby ktoś wrzucić cały mecz na neta?
|
Cytat:
|
Kilka uwag:
* druga połowa - Wisła w pewnym momencie doszła do wniosku że jest tak silna że można trochę odpuścić, trochę się pobawić ... no ale nie jest Wisełka jeszcze tak silna by można z takim nastawieniem rozklepać słabego przeciwnika nawet mają 1-2 przeciwników mniej. * Małecki na ławkę ??? - Panowie proponuje jednak popatrzeć choćby na statystyki ile razy ten chłopak jest przy piłce .. ile akcji nabiera dynamiki przez Małego * Paweł Brożek - zapomniał że umie strzelać, boi się .... dobrze że podaje dobrze ... * Rafał Boguski i owszem bez formy ale dziwienie się że tak jest jest dziwne. Z meczu na mecz będzie lepiej * Jopik jest wolny ... rzeczywiście z Legią może to mieć swoje konsekwencje ale zamiennika nie widzę |
Grantar to co piszesz o Malym to ok,ale czasami pozytek bylby wiekszy jakby podal do kolegi np do Kirma ,celem rozciagniecia akcji.
Oby Andraz sie przebudzil i odzyskal pewnosc siebie te ktora mil na poczatku jak do nas przyszedl. Mam niedodpare wrazenie ze u nas pokazuje co najwzye 50% tego co potrafi a stac go na duzo lepsza gre. A kilka akcji i podan (zwlaszcza tych dlugometrowych) naprawde robi wrazenie.Fajna jest tez ta klepka w polu karnym,ale to rzeba by duuuuzo cwiczyc zeby zgrac te elementy na tak maly obszarze. |
Cytat:
|
Tak czytając te posty muszę stwierdzić że dziękuje bogu że 99,9999% z forumowiczów nie ma możliwości wpływania na jakiekolwiek decyzje w klubie.
Zaczynając od stylu Gra ewidentnie siadła po zdjęciu Dijaza i wprowadzeniu Boguskiego i Garguły To ja sie pytam W JAKICH OKOLICZNOŚCIACH MIAŁ ICH WPROWADZIĆ I SPRAWDZIĆ po paromiesięcznej nieobecności na meczach No chyba właśnie przy wyniku 3-1 i grze 11 na 9 Dlaczego Skorża zdjął Dijaza już ktoś wcześniej napisał nie będę się powtarzał Niektórzy wieszają psy na trenejro Tym samym który zapewnił nam 2 tytuły przy 2 latach pracy i kolejne pytanie do dzieciaczków sypiących pomysłami rodem z gierek typu fifa KOGO INNEGO ?? Pokażcie mi JEDNEGO (liczbowo "1") trenera w Polsce lepszego od niego O proszę coś żadnego niema ( no może oprócz franza ale on nigdy już do Wisły nie wróci póki właścicielem jest Nasz kablo człowiek ) ktoś palnie że brać za granicy i tu kolejny klops Kto za niego zapłaci z z czego bo przecież pieniądze biorą się jak w gierkach z powietrza Zaangażowanie niektórych zawodników jest problemem ale niestety innych nie mamy Niektórzy wspominają mecz z Levadią Cóż od dobrych 15 lat nasza polska liga jest na samym dnie i trzeba sobie uświadomić że każdy może pokonać cienkie polskie kluby Zeszłoroczny Lech to raczej był wypadek przy pracy A co do wyniku nie takie potęgi i nie takie kluby przegrywały w podobnych okoliczności Wiem że nie powinno się patrzeć na innych tylko na siebie Ale Lech jest doskonałym przykładem tego że nawet większy potencjał można zmarnować i roztrwonić Ja się cieszę z 3 punktów chociaż nerwówka była Weryfikacja czy należy nam się majster 7go listopada i 5go grudnia tego roku Pozdrawiam |
Lament jakbyśmy przegrali, a 3pkt sa, w DOBRYM stylu (bo moze po prostu to Korona zagrala tak dobrze w koncowce, a nie my odpuscilismy? co z tego ze grali w 9...). Mnie tylko wkurzalo jak Malecki pchal caly czas pilke srodkiem, zamiast rozciagnac do Kirma lub po prostu zostawic Jirsakowi.
Jirsak świetny mecz, Brożek dobry na rozdaniu, Łobo też nieźle, Marcelo lepszy w przodzie niż w obronie. |
Ostatnio coraz bardziej podoba mi sie dyspozycja Łobodzińskiego, chłopak gra coraz lepiej z meczu na mecz i mam nadzieje ze utrzyma tą formę, a nawet jeszcze ją podwyższy...
|
Wracajac do wczorajszych powtorek z kontrowersji, warto zauwazyc ze nie zostal nam przyznany kolejny karny w tym sezonie. Natomiast w kwestii ataku na czaszke Jopa, panowie gospodarze calego przedstawienia, zastosowali ten sam manewr co ich koledzy komentatorzy, kiedy w trakcie meczu lecialy powtorki, czyli w ogole nie rwali sie by sprawe skomentowac. Pan od sedziow oczywiscie perfidnie palil glupa i jedynie Wegrzyn zachowujac resztki obiektywizmu, przyznal ze celowosc tego iderzenia byla az nadto widoczna. Normalnie juz bym do tego nie wracal, biorac pod uwage, ze Jop przezyl, a mecz zostal wygrany, ale dosyc irytuajace bylo to, ze komentator Mielcarski skopania Jopa nawet nie raczyl skomentowac, natomiast nad zasadnoscia drugiej zoltej kartki dla Malarczyka rozpaczal tak, ze niemal trzeba go bylo spokajac. Troche wiecej obiektywizmu panowie. Mozna bylo rozprawiac nad "bandytyzmem" Boguskiego jeszcze na dlugo po tym jak go zawieszono, a tutaj jakas zmowa milczenia, tak jakby zdrowie Mariusza nie mialo juz zadnego znaczenia...
|
Cytat:
|
Cytat:
Moze tylko tyle, ze na razie jest nas po dwoch : Ty + Pan (bodaj) Stepniewski vs Ja + Kazek W. :lol: Ps. karnego tez sie nie dopatrzyles ? Edit: nas jest juz trzech z tego co widze :) |
tu nie ma co dyskutowac. Uderzenie Jopa bylo jak najbardziej celowe.
|
No to jest nas już czterech :>
|
Cytat:
Tylko na tym forum jest ze 100 wybitnych fachowcow i specjalistow i gdyby tylko mogli z Wisly zrobili by drugi Rela czy MU i az dziw bierzee ze Polska pilka jest na takim poziomie. Panowie do dziela jest tyle klubow w polsce poczawszy od A klasy pokazcie co umiecie, tam potrzebuja mlodych doswiadczonych menagerow. A tylko jest jeden maly problem swiat zeczywisty jesyt troche inny od tego wirtualnego, a zawodnik w realu nie zawsze strzeli bramke z metra a ten z monitora zawsze jak sie tylko wcisnie odpowiedni guziczek. |
Cytat:
widać nagłą zmianę ruchu opadającej nogi, tak żeby but trafił w głowę No, ale nie wierze, że jakaś Komisja Ligi się zbierze, żeby chama i bandyte ukarac |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl