![]() |
Cytat:
Kolejny gniot na który będzie czekała tak samo wielka grupa hpokrytów,mówiących o tychże gniotach,a później jarających się walką - tak na żywo jak i na forum. |
Cos mi sie wydaje ,ze Pudzian to wytrzymalość bedzie musial grubo porawic. Gość w 5 minut po walce z trudem łapał oddech(w wywiadzie z Borkiem),a powalczyl tak naprawde 25 s(drugie 25 s to nawet nie bylo chodzenie po ringu).
|
Cytat:
|
Na ciekawy komentarz trafiłem na YT
walwit- ostatnio jak coś takiego oglądałem na żywo, to ten mniejszy nie chciał oddać nokii... :lol: Ciekaw jestem jakby sobie poradził z Popkiem? |
Cytat:
|
"Najsilnieszy człowiek Świata" - z tym określeniem też byłbym ostrożny bo zaraz Ruscy wyciągną na Syberii jakiegoś Wałujewa x 3 który od 6 roku życia sam nosi do domu na opał jodły syberyjskie pod pachą ))
Belzebub napisał(a):A juz wspominana obecnosc spedalonych celebrytow zakrawa na kpine na tak brutalnym wydarzeniu. Bo nie wierze ,ze autentyczny pedal Piróg czy zniewiescialy Mroczek pasjonuja sie sportami walki Może i sporty walki to nie ich brażna, ale kumplami "celebryty" Pudziana są... To się lansują, taka specyfika tego typu gali na całym świecie, ze w pierwszych rzędach siedzą "gwiazdy". I nie jest to nic dziwnego, ot takie środowisko specyficzne ;) Tylko jak już gdzieś wyżej padło jaka gala takie gwiazdy ... )))))) |
Co innego gala boksu w Madison Square Garden,a co innego MMA na Torwarze..i nie chodzi mi o poziom gwiazdek..tylko w boksie to nic dziwnego ze celebryci sa w pierwszych rzedach,ale mysle ze w MMA to nie jest norma!To jest zdecydowanie wiekszy hardcore!Chociaz moze sie myle!No ale w sumie to ziomki Pudziana z Tańca z gwiazdami..:)
|
a ja nie rozumiem tego ogolnego polskiego piepszenia i narzekania ze jakies mroczki przyszly, herbusie czy inne geje...
co do jasnej cholery w tym dziwnego?!? nie wypada rozpoznawalnym osobom lazic na takie imprezy?? moze niektorzy z was nie ogladali wczesniejszych ksw, to powiem wam ze te pseudo gwiazdy nie sa po raz pierwszy na tej imprezie... moze wy ogladaliscie to dopiero pierwszy raz... na temat ich talentow artystycznych sie nie wypowiadam, bo nie mailem okazji nigdy podziwiac, ale co mnie obchodzi czy ktos tam sobie przychodzi czy nie?!? to samo sie tyczy tego marudzenia ze muzyka nie ta, ze dziwnie koles zapowiadal.... to co mieli wejsc przy bachu czy mozarcie? niektorym to sie nigdy nie dogodzi... organizatorzy robia kawal dobrej roboty i chwala im za to... ale jak widac notoryczne zrzedy zawsze sie znajda... co do samej walki to liczylem ze pudzian rozniesie gogusia i fajnie mu to wyszlo :) |
To, ze Pudzianowski zaczął walczyć to był na prawdę świetny pomysł i olbrzymia żyła złota. Chyba żaden inny polski sportowiec w tym momencie, nie przyciąga tyle uwagi co Pudzian. Myślę, że po kolejnych walkach, po Małyszomanii, nastąpi Pudzianomania :D.
|
Cytat:
|
Z Pudzianem to mi się wydaje najważniejsze przetrwać pierwszą minutę później nie będzie miał czym oddychać.
Najbardziej mnie ciekawi jakby wyglądało porównanie siły uderzenia pięścią Pudziana z jakimś naprawdę dobrym bokserem wagi ciężkiej a nie bohaterem wielkiego brata :) |
Opinie ze "świata":
Cytat:
Ma niesamowity potencjał, siłę, szybkość. Trochę techniki i będzie maszynka do wygrywania. Dodatkowo, fragment z rozmowy z Mamiedem Chalidowem: Cytat:
Pudzian może naprawdę zostać gwiazdą światowego MMA. |
A tak btw. Jakaś stacja pokarze walkę Wawrzyka w przyszły pt?
|
Ogladnalem to cos. To ma byc sport??!!!
|
A tu wywiad z Pudzianem:
Cytat:
Źródło: www.pudzian.pl Bardzo mi się podoba to co powiedział o tych low-kickach - ma rację, widać że akurat tutaj zna się na rzeczy. No i jeśli to prawda (kto wie?) że rzeczywiście był osłabiony przez grypę, no to chapeau bas. |
Cytat:
Genialne. Cóż, poświęciłem te kilkadziesiąt sekund życia na obejrzenie tej "walki". Moje wrażenia - dać obu po sztachecie w rękę i całość jeszcze lepiej pasowałaby do oprawy tej imprezy. |
ogolnie wychodzina to że sie wam nie podobało,ale wszyscy ogladali a pewnie o to chodzilo
zostawić ten temat ? mozna tu pisac o innych nadchodzących walkach i mma czy kasacja? |
Dla mnie wielkim bohaterem tej walki był sędzia ringowy. Tak uderzyć do Pudziana! Nikt na forum by tak nie zrobił, mogę się założyć :)
|
Nie wiem, nie znam się, jestem w te 'klocki' absolutnym laikiem, na szczęście nie napalałem się na tą walkę jak pół Polski, nie oglądnąłem na żywo, jednak zerknąłem na YT i...
nie podobało mi się. Typowa napierdalanka średnio inteligentnych goryli, z czego jeden był dużo silniejszy od drugiego i najzwyczajniej mu w.......ił. |
Nastepna walka - Popek vs. Pudzianowski - byloby ciekawie bo Popek tez maly nie jest ;) ale raczej ten pierwszy mialby problem z powrotem do kraju [ jakis wyrok ? ]
|
Cytat:
|
O ile sie orientuje to forum kibiców Wisły i chyba kolega wyżej ma prawo wyrazić zdanie że walka mu się nie podobała.
Co innego jakby pisał że Wisła mu się nie podoba. Panowie nie czepiajmy się wszystkiego. |
Kolejna jednostka czasu:)
Były już: 1 Wenta 1 Gołota teraz 1 Najman:) |
jeszcze 1 Mateja
|
Obejrzałem walki najlepszych na yt (tanka abotta, minotauro, kimbo, cro copa czy Brocka Lesnara) i zszedłem na ziemie. Niektórzy z nich mają boską technikę, inni boską technikę i siłę niewiele ustępującą Pudzianowi. Fakt faktem że ze wszystkich zawodników MMA, nie mam wątpliwości że Pudzian jest najsilniejszy. Ale różnica w sile między nim a np Brockiem Lesnarem nie jest na tyle ogromna (jak w przypadku z Najmanem) żeby zatuszować braki techniczne. Niestety, boksersko czy w parterze miałby duże problemy.
To na potwierdzenie tego o czym mówie: http://www.youtube.com/watch?v=OiZ8ZVUUvAo Nic nie ujmując Pudzianowi, niestety, nie ten poziom... Plus jest taki, że wielu z nas zapomina że to jego pierwsza walka, pierwsze piętro jak mówi sam Pudzian. I on też zdaje sobie sprawę z tego, że takich co by go obili jest na obecną chwilę na pęczki. Jednak mówie, jeśli się przyłoży do treningów, będzie wytrwale ćwiczyl, zbierał doświadczenie w kolejnych walkach, może stać się zawodnikiem światowego formatu. I tego mu życzę. |
No wiecie i tak dobrze dla Najmana, oni skończyli po 6 sek. ;D
http://www.youtube.com/watch?v=lYehq...eature=related :rotfl: |
Cytat:
Usatysfakcjonowany? Po to jest forum, żeby każdy na nim mógł wyrazić zdanie na dany temat, bez względu na to, czy się tym interesuje, czy nie. Może nie w temacie do końca - bardziej do boksu się to nadaje, ale... po walce Klitschki z Johnsonem czuje równie wielki niesmak. Jeden przez całą walkę unikał, uciekał, drugi zaś nieudolnie próbował trafić, próbował, próbował, i przez dwanaście rund ni chuja. :lol: No ale tak czy inaczej wygrał zdecydowanie na punkty. Strasznie mi się podobało to, jak Johnson prowokował Ukraińca swoimi gestami, mimiką, no i pyskówką. :D Klitschko się ostro sfrustrował. |
Fajne buciki ( chyba zapaśnicze ? ) Pudzian sobie sprawił do tych lowkicków. W takich ochraniaczach można się czuć pewniej, choć nie wolno nimi podobno wykonywać ciosów powyżej pasa a zwłaszcza w okolice głowy i twarzy ( ? ) :D No i sam Najman nie odczuwał chyba tak siły tych lowkicków, bo raczej obuwie takie amortyzuje siłę uderzenia. Obawiam się, że gołym podbiciem, Najmana zabolałoby bardziej :>
http://sport.interia.pl/raport/pudzi...duze,1172082,3 Cenię profesjonalizm i ciężką pracę nad sobą u Pudziana, jak u mało kogo w tym kraju. Oby i na tej nowej drodze Pdzian tą ciężką pracą, którą sam zapowiada ( krok, po kroku, trening czyni mistrzem ) wzbił się na szczyty MMA. Jemu będę kibicował, jak żadnemu dotąd. |
Pudzian to dobry produkt reklamowy panow z KSW.. Wielu fanów w Polsce do tego kawal chlopa cos typu Bob Sapp.. Jak mozna mowic o nim ze to bedzie gwiazda Polskiego MMA ? Jego zachowanie w ringu typowo rolnicze. Chcialbym zobaczyc go w ringu z R. Bonjaskym, albo T. Drwalem :D
Ci na pewno nie wystraszyli by sie tak jak Najman. Romy przed 'walka' 34 reklamy na polsacie a walka 44sek :) |
Cytat:
Oczywiście, że jest to czysta komercha - vide pomysły na następna walkę z Nastulą, który prochu już raczej nie wymyśli. |
Cytat:
chyba za ladnych kilkadziesiat walk ;) |
Cytat:
|
Dla zainteresowanych - FULL HD http://www.youtube.com/watch?v=jVOCM64eZUk
Ściągać zanim Polsat się obudzi :) |
Cytat:
|
zrzuta.pl
;p |
Cytat:
Co do walki to powiem że tego się spodziewałem, jednak nie myślałem że to będzie po tak krótkim czasie. Opłacało się tyle czekać na kilkadziesiąt sekund i widok lanego Najmana. |
Po udanym debiucie Mariusza Pudzianowskiego w MMA, kibice mieszanych sztuk walki w Polsce zastanawiają się, kto będzie kolejnym rywalem "Pudziana". - Jedyną osobą z Polski, z którą Mariusz Pudzianowski mógłby skrzyżować rękawice jest Paweł Nastula i nikt więcej nie wchodzi w grę - powiedział w rozmowie z Wirtualną Polską, Artur Przybysz rzecznik prasowy KSW.
"Mariusz Pudzianowski okaleczył Marcina Najmana, powalił go na ziemię i wykończył brutalnymi uderzeniami w parterze" - opisuje walkę słynnego polskiego strongmana z zawodowym pięściarzem amerykański serwis "Bleacher Report". Z tym okaleczeniem coś jest na rzeczy. Sam Najman po walce w rozmowie z dziennikarzem Polskiego Radia i Polsatu Sport Andrzejem Janiszem wyznał, że po pierwszym kopnięciu w udo, jakie otrzymał od "Pudziana", jego noga "wysiadła". Tak potężny low-kick mógł wyrządzić poważne obrażenia. "Bleacher report" zwraca uwagę na to, że zarówno te uderzenia, jak i ciosy zadawane przez Pudzianowskiego w parterze, to były ciosy od najsilniejszego człowieka świata. "Impreza wyglądała na małą, ale dla polskiej społeczności walka Pudzianowskiego z Najmanem była jednym z największych pojedynków od lat" - pisze amerykański serwis. "Obaj zawodnicy na początku krążyli wokół siebie, byli bardzo skoncentrowani i uważni. Marcin był ruchliwy, Mariusz mocno stał na ziemi. Po kilku markowanych atakach zaczęło się szaleństwo. Mariusz wyprowadził potężne, choć nieco niezdarne kopnięcie, potem był klincz, zwarcie, aż sędzia rozdzielił walczących" - opisuje "Bleacher Report". "Mariusz wciąż nacierał i uderzał mocnymi kopnięciami. Okaleczył Najmana, który się przewrócił. W parterze Pudzianowski wykończył go brutalnymi ciosami." "Występ Pudzianowskiego był imponujący, ale ujawnił kilka niedoskonałości Mariusza, takich jak dość niezdarne kopnięcia i trzymanie głowy wysoko (nie można mieć do niego pretensji, tak robią nawet najlepsi na świecie). Poza tym pokazał dużą moc i wiedzę o tym jak zakończyć walkę" - chwali pięciokrotnego mistrza świata siłaczy "Bleacher Report". wp.pl |
myślę że Pudzian nie dałby rady bez motywacyjnego kawałka śpiewanego w trakcie wejścia na ring.
a tak na serio to jestem pełen podziwu i ciekaw jak to się potoczy dalej. może walka z chłopakiem z Firmy? ;) |
Cytat:
|
element:
o tym Kimbo mówisz:> http://www.youtube.com/watch?v=jj_MW...eature=related i Pudzian właśnie tak może skończyć... jak widać w prosty sposób z odrobiną szczęścia można takiego czołgi pokonywać... w 14 sekund przy czym nasz ma pewnie lepsze kopniaki |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl