Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   UFC, MMA, K-1 i inne (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6486)

slaskWKSslask 12.12.2009 13:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 829158)

Kolejny gniot na który będzie czekała tak samo wielka grupa hpokrytów,mówiących o tychże gniotach,a później jarających się walką - tak na żywo jak i na forum.

Belzebub 12.12.2009 13:36

Cos mi sie wydaje ,ze Pudzian to wytrzymalość bedzie musial grubo porawic. Gość w 5 minut po walce z trudem łapał oddech(w wywiadzie z Borkiem),a powalczyl tak naprawde 25 s(drugie 25 s to nawet nie bylo chodzenie po ringu).

Pan Jotka 12.12.2009 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez slaskWKSslask (Post 829178)
Kolejny gniot na który będzie czekała tak samo wielka grupa hpokrytów,mówiących o tychże gniotach,a później jarających się walką - tak na żywo jak i na forum.

Masz racje --nie powninienm nawet o tym pisać bo zasłuże na miano hipokrytów. Do bani z nimi :)

simone 12.12.2009 13:43

Na ciekawy komentarz trafiłem na YT
walwit- ostatnio jak coś takiego oglądałem na żywo, to ten mniejszy nie chciał oddać nokii...

:lol:

Ciekaw jestem jakby sobie poradził z Popkiem?

felipe 12.12.2009 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 829156)
A juz wspominana obecnosc spedalonych celebrytow zakrawa na kpine na tak brutalnym wydarzeniu. Bo nie wierze ,ze autentyczny pedal Piróg czy zniewiescialy Mroczek pasjonuja sie sportami walki:)

Może i sporty walki to nie ich brażna, ale kumplami "celebryty" Pudziana są... To się lansują, taka specyfika tego typu gali na całym świecie, ze w pierwszych rzędach siedzą "gwiazdy". I nie jest to nic dziwnego, ot takie środowisko specyficzne ;)

rafkur 12.12.2009 14:19

"Najsilnieszy człowiek Świata" - z tym określeniem też byłbym ostrożny bo zaraz Ruscy wyciągną na Syberii jakiegoś Wałujewa x 3 który od 6 roku życia sam nosi do domu na opał jodły syberyjskie pod pachą ))

Belzebub napisał(a):A juz wspominana obecnosc spedalonych celebrytow zakrawa na kpine na tak brutalnym wydarzeniu. Bo nie wierze ,ze autentyczny pedal Piróg czy zniewiescialy Mroczek pasjonuja sie sportami walki

Może i sporty walki to nie ich brażna, ale kumplami "celebryty" Pudziana są... To się lansują, taka specyfika tego typu gali na całym świecie, ze w pierwszych rzędach siedzą "gwiazdy". I nie jest to nic dziwnego, ot takie środowisko specyficzne ;)

Tylko jak już gdzieś wyżej padło jaka gala takie gwiazdy ... ))))))

Belzebub 12.12.2009 14:39

Co innego gala boksu w Madison Square Garden,a co innego MMA na Torwarze..i nie chodzi mi o poziom gwiazdek..tylko w boksie to nic dziwnego ze celebryci sa w pierwszych rzedach,ale mysle ze w MMA to nie jest norma!To jest zdecydowanie wiekszy hardcore!Chociaz moze sie myle!No ale w sumie to ziomki Pudziana z Tańca z gwiazdami..:)

raztaman 12.12.2009 14:52

a ja nie rozumiem tego ogolnego polskiego piepszenia i narzekania ze jakies mroczki przyszly, herbusie czy inne geje...

co do jasnej cholery w tym dziwnego?!? nie wypada rozpoznawalnym osobom lazic na takie imprezy??
moze niektorzy z was nie ogladali wczesniejszych ksw, to powiem wam ze te pseudo gwiazdy nie sa po raz pierwszy na tej imprezie... moze wy ogladaliscie to dopiero pierwszy raz...
na temat ich talentow artystycznych sie nie wypowiadam, bo nie mailem okazji nigdy podziwiac, ale co mnie obchodzi czy ktos tam sobie przychodzi czy nie?!?

to samo sie tyczy tego marudzenia ze muzyka nie ta, ze dziwnie koles zapowiadal.... to co mieli wejsc przy bachu czy mozarcie?
niektorym to sie nigdy nie dogodzi... organizatorzy robia kawal dobrej roboty i chwala im za to... ale jak widac notoryczne zrzedy zawsze sie znajda...

co do samej walki to liczylem ze pudzian rozniesie gogusia i fajnie mu to wyszlo :)

FredzIo 12.12.2009 14:57

To, ze Pudzianowski zaczął walczyć to był na prawdę świetny pomysł i olbrzymia żyła złota. Chyba żaden inny polski sportowiec w tym momencie, nie przyciąga tyle uwagi co Pudzian. Myślę, że po kolejnych walkach, po Małyszomanii, nastąpi Pudzianomania :D.

w0lno. 12.12.2009 15:07

Cytat:

W formule MMA walki w obuwiu zdarzają się dość rzadko. Stąd po 12. edycji Konfrontacji Sztuk Walki kibice zastanawiają się czy buty, w których walczył "Pudzian", są dozwolone.

- W MMA zawodnicy mogą walczyć w specjalnym obuwiu - rozwiewa wszelkie wątpliwości Artur Przybysz, rzecznik prasowy KSW.

Zawodnicy walczący w obuwiu mają jednak ograniczone możliwości jeśli chodzi o zadawanie kopnięć.

- Nie mogą zadawać kopnięć przeciwnikom leżącym na macie i uderzać podeszwą - wyjaśnia Przybysz.

Pytania kibiców są zapewne związane ze sposobem walki, jaki zaprezentował Pudzianowski. Drogą do zwycięstwa były dla "Pudziana" low-kicki, które ścięły z nóg Marcina Najmana. Dzieło zniszczenia dokonało się w parterze.
Co do walki... mi się podobało ;) Oczekiwałem 'napierdzielanki' i to zobaczyłem. Jedni wolą młóckę, drudzy techniczną walkę. O gustach podobno się nie dyskutuje.

krwawy 12.12.2009 15:55

Z Pudzianem to mi się wydaje najważniejsze przetrwać pierwszą minutę później nie będzie miał czym oddychać.
Najbardziej mnie ciekawi jakby wyglądało porównanie siły uderzenia pięścią Pudziana z jakimś naprawdę dobrym bokserem wagi ciężkiej a nie bohaterem wielkiego brata :)

Grzadq 12.12.2009 15:58

Opinie ze "świata":

Cytat:

"Co za bestia. Śledziłem jego karierę w zawodach strongman przez dłuższy czas, a teraz jest kimś, kto może dosyć łatwo pokonać Brocka" - elkymbo

"O mój Boże! Niech wygra jeszcze kilka walk i przenieście jego tyłek do UFC. On jest nieludzki" - Connor Cobain

"Japonia pokocha tego kolesia. Jeśli wygra jeszcze 2-3 walki znajdzie się na celowniku UFC. Jego czysta siła sprawia, że będzie trudnym rywalem dla każdego" - dpk

"On jest jak bestia. Te kopnięcia musiały być bardzo bolesne" - Rich S.

Ma niesamowity potencjał, siłę, szybkość. Trochę techniki i będzie maszynka do wygrywania.

Dodatkowo, fragment z rozmowy z Mamiedem Chalidowem:

Cytat:

- Chciałby się Pan spotkać z nim w ringu?

- To raczej niemożliwe. On waży trochę więcej, prawie dwa razy więcej ode mnie.

- Ale, teoretycznie rzecz biorąc, wiedziałby Pan, jak go pokonać?

- Teoretycznie? Jeżeli pojawiłaby się propozycja takiej walki, i byłyby dobre warunki, to na pewno bym jej nie odrzucił. Ale dopiero wtedy zacząłbym się zastanawiać, jak z nim wygrać (śmiech).
Jak widać, nawet stary wyjadacz i mistrz ostrożnie się wypowiada w sprawie ewentualnego starcia z Pudzianem.

Pudzian może naprawdę zostać gwiazdą światowego MMA.

Eternit 12.12.2009 16:08

A tak btw. Jakaś stacja pokarze walkę Wawrzyka w przyszły pt?

Maciuś 12.12.2009 16:16

Ogladnalem to cos. To ma byc sport??!!!

Grzadq 12.12.2009 16:44

A tu wywiad z Pudzianem:

Cytat:

Zmasakrował rywala w 44 sekundy. A między liny wyszedł strasznie osłabiony – ponownie dopadła go grypa. Strach pomyśleć co może zrobić w pełni sił.
Już dawno nikt na światowych ringach nie zaliczył takiego debiutu. Może rywal nie był z najwyższej półki, może rywal miał niesamowitego pietra, może cała hala była przeciwko niemu, ale to, co wczoraj wyprawiał Mariusz Pudzianowski, zrobiło wrażenie. I to ogromne.

Będzie królem MMA? Pożyjemy, zobaczmy. O swoich spostrzeżeniach i planach na przyszłość „Dominator” opowiada w rozmowie ze Sportfanem!

Emocje już opadły? Jesteś zadowolony ze swojej postawy - tak to miało wyglądać?
Emocji prawie nie było, bo mnie dopadło straszne choróbsko. Wychodziłem na ring mając 38 stopni gorączki - grypa i przeziębienie w jednym. Musiałem nawet wziąć kroplówkę na wzmocnienie organizmu. Wziąłem też antybiotyk, ale już po walce - bo on to by mnie w ogóle osłabił. Ale chyba nie było tak źle?

Było bardzo dobrze!
Spokojnie, spokojnie. Ja chcę zdobyć 10-piętrowy budynek , ale na razie jestem na parterze. Piętro po piętrze, tak to ma wyglądać. Trening czyni mistrza, powtarzałem to i będę powtarzał. Zawsze!

Te twoje kopniaki (low-kicki - przyp. red.) wyglądały niesamowicie. Aż na trybunach było słychać jak Najman dostaje.
Taka była taktyka. Ja przecież 15 lat siedziałem w karate, wiem, o co w tym chodzi, znam to z praktyki. Dwa, trzy kopy i każdy się położy, każdy! Na to nie ma mocnych.

Spodziewałeś się po Najmanie czegoś więcej?
I tak brawa, że w ogóle wyszedł na ring. Dla mnie to był idealny rywal na początek. A czy się czegoś spodziewałem? Po prostu nie miał szans. Zacząłem spokojnie, nie chciałem dostać jakiegoś przypadkowego ciosu, a potem zrobiłem swoje.

Nie denerwowało cię ciągłe przesuwanie godziny rozpoczęcia walki?
Wkur***** się strasznie, ale co poradzić - to TV rozdaje karty, takie są reguły, więc może denerwowanie i tak tego nie zmieni .

Źródło: www.pudzian.pl

Bardzo mi się podoba to co powiedział o tych low-kickach - ma rację, widać że akurat tutaj zna się na rzeczy. No i jeśli to prawda (kto wie?) że rzeczywiście był osłabiony przez grypę, no to chapeau bas.

wolfy 12.12.2009 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez simone (Post 829183)
Na ciekawy komentarz trafiłem na YT
walwit- ostatnio jak coś takiego oglądałem na żywo, to ten mniejszy nie chciał oddać nokii...

:lol:

Ciekaw jestem jakby sobie poradził z Popkiem?

:rotfl:

Genialne.

Cóż, poświęciłem te kilkadziesiąt sekund życia na obejrzenie tej "walki". Moje wrażenia - dać obu po sztachecie w rękę i całość jeszcze lepiej pasowałaby do oprawy tej imprezy.

węgorz2 12.12.2009 19:22

ogolnie wychodzina to że sie wam nie podobało,ale wszyscy ogladali a pewnie o to chodzilo
zostawić ten temat ? mozna tu pisac o innych nadchodzących walkach i mma czy kasacja?

mcovalski 12.12.2009 19:35

Dla mnie wielkim bohaterem tej walki był sędzia ringowy. Tak uderzyć do Pudziana! Nikt na forum by tak nie zrobił, mogę się założyć :)

!!IRIVER!! 12.12.2009 19:52

Nie wiem, nie znam się, jestem w te 'klocki' absolutnym laikiem, na szczęście nie napalałem się na tą walkę jak pół Polski, nie oglądnąłem na żywo, jednak zerknąłem na YT i...

nie podobało mi się. Typowa napierdalanka średnio inteligentnych goryli, z czego jeden był dużo silniejszy od drugiego i najzwyczajniej mu w.......ił.

mathouse 12.12.2009 19:57

Nastepna walka - Popek vs. Pudzianowski - byloby ciekawie bo Popek tez maly nie jest ;) ale raczej ten pierwszy mialby problem z powrotem do kraju [ jakis wyrok ? ]

SuzukiAutomobile 12.12.2009 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 829332)
Nie wiem, nie znam się, jestem w te 'klocki' absolutnym laikiem, na szczęście nie napalałem się na tą walkę jak pół Polski, nie oglądnąłem na żywo, jednak zerknąłem na YT i...

nie podobało mi się.

Skoro się nie interesujesz to po co komentujesz? :rotfl: Czy zaglądasz też na forum poświęcone szydełkowaniu by wyrazić swoją opinie, że robótki ręczne są be?

UniaTarnówZKS1928 12.12.2009 22:28

O ile sie orientuje to forum kibiców Wisły i chyba kolega wyżej ma prawo wyrazić zdanie że walka mu się nie podobała.

Co innego jakby pisał że Wisła mu się nie podoba. Panowie nie czepiajmy się wszystkiego.

pff 12.12.2009 22:34

Kolejna jednostka czasu:)

Były już:
1 Wenta
1 Gołota
teraz 1 Najman:)

kpn 12.12.2009 22:43

jeszcze 1 Mateja

Grzadq 12.12.2009 22:58

Obejrzałem walki najlepszych na yt (tanka abotta, minotauro, kimbo, cro copa czy Brocka Lesnara) i zszedłem na ziemie. Niektórzy z nich mają boską technikę, inni boską technikę i siłę niewiele ustępującą Pudzianowi. Fakt faktem że ze wszystkich zawodników MMA, nie mam wątpliwości że Pudzian jest najsilniejszy. Ale różnica w sile między nim a np Brockiem Lesnarem nie jest na tyle ogromna (jak w przypadku z Najmanem) żeby zatuszować braki techniczne. Niestety, boksersko czy w parterze miałby duże problemy.

To na potwierdzenie tego o czym mówie:

http://www.youtube.com/watch?v=OiZ8ZVUUvAo

Nic nie ujmując Pudzianowi, niestety, nie ten poziom...

Plus jest taki, że wielu z nas zapomina że to jego pierwsza walka, pierwsze piętro jak mówi sam Pudzian. I on też zdaje sobie sprawę z tego, że takich co by go obili jest na obecną chwilę na pęczki. Jednak mówie, jeśli się przyłoży do treningów, będzie wytrwale ćwiczyl, zbierał doświadczenie w kolejnych walkach, może stać się zawodnikiem światowego formatu. I tego mu życzę.

dj_ibutti 13.12.2009 00:14

No wiecie i tak dobrze dla Najmana, oni skończyli po 6 sek. ;D

http://www.youtube.com/watch?v=lYehq...eature=related

:rotfl:

!!IRIVER!! 13.12.2009 01:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SuzukiAutomobile (Post 829373)
Skoro się nie interesujesz to po co komentujesz? :rotfl: Czy zaglądasz też na forum poświęcone szydełkowaniu by wyrazić swoją opinie, że robótki ręczne są be?

Tak. Z tą różnicą, że szydełkowania nie uważam za BE.
Usatysfakcjonowany?
Po to jest forum, żeby każdy na nim mógł wyrazić zdanie na dany temat, bez względu na to, czy się tym interesuje, czy nie.

Może nie w temacie do końca - bardziej do boksu się to nadaje, ale...
po walce Klitschki z Johnsonem czuje równie wielki niesmak. Jeden przez całą walkę unikał, uciekał, drugi zaś nieudolnie próbował trafić, próbował, próbował, i przez dwanaście rund ni chuja. :lol: No ale tak czy inaczej wygrał zdecydowanie na punkty. Strasznie mi się podobało to, jak Johnson prowokował Ukraińca swoimi gestami, mimiką, no i pyskówką. :D Klitschko się ostro sfrustrował.

kot 13.12.2009 01:54

Fajne buciki ( chyba zapaśnicze ? ) Pudzian sobie sprawił do tych lowkicków. W takich ochraniaczach można się czuć pewniej, choć nie wolno nimi podobno wykonywać ciosów powyżej pasa a zwłaszcza w okolice głowy i twarzy ( ? ) :D No i sam Najman nie odczuwał chyba tak siły tych lowkicków, bo raczej obuwie takie amortyzuje siłę uderzenia. Obawiam się, że gołym podbiciem, Najmana zabolałoby bardziej :>

http://sport.interia.pl/raport/pudzi...duze,1172082,3

Cenię profesjonalizm i ciężką pracę nad sobą u Pudziana, jak u mało kogo w tym kraju. Oby i na tej nowej drodze Pdzian tą ciężką pracą, którą sam zapowiada ( krok, po kroku, trening czyni mistrzem ) wzbił się na szczyty MMA. Jemu będę kibicował, jak żadnemu dotąd.

kms 13.12.2009 02:09

Pudzian to dobry produkt reklamowy panow z KSW.. Wielu fanów w Polsce do tego kawal chlopa cos typu Bob Sapp.. Jak mozna mowic o nim ze to bedzie gwiazda Polskiego MMA ? Jego zachowanie w ringu typowo rolnicze. Chcialbym zobaczyc go w ringu z R. Bonjaskym, albo T. Drwalem :D

Ci na pewno nie wystraszyli by sie tak jak Najman.

Romy przed 'walka' 34 reklamy na polsacie a walka 44sek :)

Romy S. 13.12.2009 02:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kms (Post 829433)
Pudzian to dobry produkt reklamowy panow z KSW.. Wielu fanów w Polsce do tego kawal chlopa cos typu Bob Sapp.. Jak mozna mowic o nim ze to bedzie gwiazda Polskiego MMA ? Jego zachowanie w ringu typowo rolnicze. Chcialbym zobaczyc go w ringu z R. Bonjaskym, albo T. Drwalem :D

Taki jeden tez coś o hodowli mówił, a jak skończył to... szkoda gadać :-p

Oczywiście, że jest to czysta komercha - vide pomysły na następna walkę z Nastulą, który prochu już raczej nie wymyśli.

Numark 13.12.2009 15:46

Cytat:

chyba za ladnych kilkadziesiat walk ;)

Jachcik 13.12.2009 16:09

Cytat:

Remy przecież walczy w K1, a nie w MMA

Kocur 13.12.2009 19:25

Dla zainteresowanych - FULL HD http://www.youtube.com/watch?v=jVOCM64eZUk

Ściągać zanim Polsat się obudzi :)

Mateuusz 13.12.2009 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 829633)
Dla zainteresowanych - FULL HD http://www.youtube.com/watch?v=jVOCM64eZUk

Ściągać zanim Polsat się obudzi :)

z czego sciagnac ten filmik?? bo niestety sie w to jeszcze nie bawilem:-/

piotrek1325 13.12.2009 19:39

zrzuta.pl
;p

TSman 13.12.2009 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek1325 (Post 829637)
zrzuta.pl
;p

zrzuta.eu kolego

Co do walki to powiem że tego się spodziewałem, jednak nie myślałem że to będzie po tak krótkim czasie. Opłacało się tyle czekać na kilkadziesiąt sekund i widok lanego Najmana.

węgorz2 13.12.2009 19:58

Po udanym debiucie Mariusza Pudzianowskiego w MMA, kibice mieszanych sztuk walki w Polsce zastanawiają się, kto będzie kolejnym rywalem "Pudziana". - Jedyną osobą z Polski, z którą Mariusz Pudzianowski mógłby skrzyżować rękawice jest Paweł Nastula i nikt więcej nie wchodzi w grę - powiedział w rozmowie z Wirtualną Polską, Artur Przybysz rzecznik prasowy KSW.

"Mariusz Pudzianowski okaleczył Marcina Najmana, powalił go na ziemię i wykończył brutalnymi uderzeniami w parterze" - opisuje walkę słynnego polskiego strongmana z zawodowym pięściarzem amerykański serwis "Bleacher Report". Z tym okaleczeniem coś jest na rzeczy.
Sam Najman po walce w rozmowie z dziennikarzem Polskiego Radia i Polsatu Sport Andrzejem Janiszem wyznał, że po pierwszym kopnięciu w udo, jakie otrzymał od "Pudziana", jego noga "wysiadła". Tak potężny low-kick mógł wyrządzić poważne obrażenia. "Bleacher report" zwraca uwagę na to, że zarówno te uderzenia, jak i ciosy zadawane przez Pudzianowskiego w parterze, to były ciosy od najsilniejszego człowieka świata.
"Impreza wyglądała na małą, ale dla polskiej społeczności walka Pudzianowskiego z Najmanem była jednym z największych pojedynków od lat" - pisze amerykański serwis.
"Obaj zawodnicy na początku krążyli wokół siebie, byli bardzo skoncentrowani i uważni. Marcin był ruchliwy, Mariusz mocno stał na ziemi. Po kilku markowanych atakach zaczęło się szaleństwo. Mariusz wyprowadził potężne, choć nieco niezdarne kopnięcie, potem był klincz, zwarcie, aż sędzia rozdzielił walczących" - opisuje "Bleacher Report".
"Mariusz wciąż nacierał i uderzał mocnymi kopnięciami. Okaleczył Najmana, który się przewrócił. W parterze Pudzianowski wykończył go brutalnymi ciosami."
"Występ Pudzianowskiego był imponujący, ale ujawnił kilka niedoskonałości Mariusza, takich jak dość niezdarne kopnięcia i trzymanie głowy wysoko (nie można mieć do niego pretensji, tak robią nawet najlepsi na świecie). Poza tym pokazał dużą moc i wiedzę o tym jak zakończyć walkę" - chwali pięciokrotnego mistrza świata siłaczy "Bleacher Report".
wp.pl

NowaHutaWNH 13.12.2009 20:31

myślę że Pudzian nie dałby rady bez motywacyjnego kawałka śpiewanego w trakcie wejścia na ring.
a tak na serio to jestem pełen podziwu i ciekaw jak to się potoczy dalej. może walka z chłopakiem z Firmy? ;)

UniaTarnówZKS1928 13.12.2009 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot (Post 829431)
Fajne buciki ( chyba zapaśnicze ? ) Pudzian sobie sprawił do tych lowkicków. W takich ochraniaczach można się czuć pewniej, choć nie wolno nimi podobno wykonywać ciosów powyżej pasa a zwłaszcza w okolice głowy i twarzy ( ? ) :D No i sam Najman nie odczuwał chyba tak siły tych lowkicków, bo raczej obuwie takie amortyzuje siłę uderzenia. Obawiam się, że gołym podbiciem, Najmana zabolałoby bardziej :>

http://sport.interia.pl/raport/pudzi...duze,1172082,3

Cenię profesjonalizm i ciężką pracę nad sobą u Pudziana, jak u mało kogo w tym kraju. Oby i na tej nowej drodze Pdzian tą ciężką pracą, którą sam zapowiada ( krok, po kroku, trening czyni mistrzem ) wzbił się na szczyty MMA. Jemu będę kibicował, jak żadnemu dotąd.

Przecież on low kicków nie sprzedaje stopą... Co innego high kick którego w butach zadać nie może.

szczebrzeszcz 14.12.2009 12:51

element:
o tym Kimbo mówisz:>
http://www.youtube.com/watch?v=jj_MW...eature=related
i Pudzian właśnie tak może skończyć...
jak widać w prosty sposób z odrobiną szczęścia można takiego czołgi pokonywać... w 14 sekund

przy czym nasz ma pewnie lepsze kopniaki

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl