![]() |
Cieszy kolejne zwycięstwo Wisły, gratulacje dla zawodników i trenerów. Gra była tym razem nieco słabsza niż z Zagłębiem, ale nie miało to dla tego meczu większego znaczenia.
Mecz pokazał jak ważny dla drużyny jest Paweł Brożek - szkoda tylko, że potrzebni byli na trybunach przedstawiciele Monaco, aby wykazał się odpowiednim zaangażowaniem i walecznością. Na nim opiera się cała nasza gra ofensywna - akcje kombinacyjne, podania z głębi pola, wykańczanie akcji oskrzydlających i atak pozycyjny. Ani Małecki, ani Ćwielong z pewnością nie są obecnie gotowi by przejąć od niego tą rolę. Łobodzińskiego i Krima stać na więcej, niż pokazali - szczególnie "Łobo" powinien być częściej "pod grą". Trochę martwi, że Krim na razie w Wiśle nie pokazał ani jednego dobrego dośrrodkowania górą - skrajny pomocnik powinien to umieć wykonywać. Sobolewski i Cantoro poprawnie, do momentu, kiedy Mauro opadł z sił. Cieszy, że Sobol coraz częściej udanie rzuca prostopadłe podania za linię obrony. Jestem też coraz bardziej zbudowany postawą Marcelo - to "obrońca skała". Chyba najsilniejszy fizycznie zawodnik w lidze i oibecnie zdecydowanie najlepszy defensor całej ekstraklasy. Robi czasem niepotrzebne błędy, ale dawno w lidze nie było zawodnika, który ma tak świetny odbiór, walkę 1 na 1, grę w powietrzu, a przy tym technikę, zwrotność i wytrzymałość. Może grać diużo lepiej niż Głowacki, który przecież nie od dziś wbrew opinii sztabu reprezentacji należy do gwiazd ligi. Bardzo dobry mecz rozegrał Piotr Brożek - był aktywny, produktywny w ofensywie, skuteczny w tyłach. Wreszcie dobrze podawał - mocno, celnie, na nogę. Po drugiej stronie Alvarez też potwierdził, że już jest czołowym prawym obrońcą ligi (inna sprawa, że konkurencje w Polsce ma tu słabiutką). Nie przegrywał pojedynków, ładnie asekurował, pomagrał w ofensywie. Cebanu - nie puścił gola, ale interwencjami w pierwszej połowie potwierdził, że jeszcze bardzo wiele mu brakuje do miana solidnego bramkarza, o pewnym chwycie i interwencjach. Podobnie jak Kazimierskiemu do miana dobrego trenera. |
Jest gdzieś cały mecz do ściągnięcia?
|
No i zostaliśmy jedyną drużyną w tym sezonie z kompletem zwycięstw ;)
gratulacje dla zespołu i sztabu! |
Mecz był dobry, ale to dopiero początek ligi. Pamiętam jak się wszyscy niezdrowo podniecali ze Lech ma ekstraklasę w kieszeni a tymczasem wyszło inaczej. Bez hura entuzjazmu byle pewnie do przodu.
|
Cytat:
http://sport-video.pl/Wisla-Krakow-G...ow-t18647.html a co do samego meczu- to może nie pokazaliśmy jakiegoś super widowiska jednak zwycięstwo i fotel lidera sa najważniejsze i chwała piłkarzom za osiągnięcie celu- tyle na boisku. Co do trybun to byłem mile zaskoczony całkiem niezłą frekwencja i fajnym dopingiem. Gdyby jeszcze na trybunach nie pojawiali sie pasjonaci skakania i lamania krzesełek dla zabawy to by było super- wiem drobnostka, ale wkurzająca :-P |
ma ktoś urywek jak Ujek obejmuje Marcelo ??:P
|
Cieszy zwyciestwo ,styl tez ok.
Ale cholera do dzis nie moge sie glowic jakim sposobem mecenas znalazl nam Marcelo,toz to diament na ktory powinnismy chuchac i dmuchac. Jak patrze na jego gra to od razu mi sie nasuwa Bundesliga czy Serie A,bo nie oszukujmy sie tam chlopak zaraz trafi. Talent niesamowity a przy tym ten "luz" brak spinki ,czesto sie usmiecha na boisku(Pawel Brozek niech podpatruje),..,napewno najlepszy obcokrajowiec w lidze,obronca raczej tez. |
Wynik super, Wisła kontrolowała gre, tylko gdyby nie idiotyczne zachowanie bramkarza Gks to mecz mógłby się inaczej potoczyć, dał nam 1 bramke i osłabienie swojej drużyny.Mimo wszystko można patrzeć z optymizmem na przyszłość.
|
Żebyśmy sobie nie zrobili przewagi z 20 punktów a potem zrobili to co 'leszek' . Ogólnie dla mnie ten mecz nie za specialny ale liczą sie 3 punkty i że jest lider i oczywiście bramka Brozia. Teraz z Arką też z 4:1 by się sprzydało i wszyscy na Jage!
;) |
Temat "Nasze Wyjazdy" zamknięty więc tu podzielę sie z Wami moim spostrzeżeniem, że wg mnie komary w Sosnowcu są znacznie bardziej agresywne niż w Krakowie - czyżby trzymały z Zagłębiem :D W każdym razie mnie w sobotę na stadionie pogryzły znacznie ponad krakowską "normę" :> Mam nadzieję, ze do meczu z Jagą złagodnieją :P
|
Cytat:
|
Cytat:
Dziwie się że jeszcze go tak bardzo nikt nie chwali, prawda jest taka że w Polsce jest nie do przejścia jako obrońca. Nie przypominam sobie Jego błędu. Jestem pewny że za jakiś czas zagra w czolowym klubie Ligi zachodniej. Oby jak najdłużej pograł w Wiśle. Mam nadzieję że nie ma żadnej klauzuli odstępnego, bo w takiej formie jak dotychczas możemy śmiało żądać za Niego 4-5mln Euro. Nie dość że świetnie gra, jest obrońcą (zawodnicy ofensywni z polskiej ligi jakoś sobie nie radzą za granicą ) ma świetne warunki fizyczne, świetną technikę a do tego jest młody i co ważne...nie jest Polakiem...czyli ma inna mentalność. |
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=21618
Dziennikarze z calej Polski zadowoleni są z poziomu gry, $ympatycy Wisły z forum oczywiście nie.Dlaczego mnie to nie dziwi? :lol: |
napisze tylo ze gratuluje wygranej i bardzo sie ciesze ze zwyciestwa
jedno chcialem jeszcze napomniec - Marcelo - nasz ogomny skarb, bedziemy mieli z nigo wiele pociechy, albo sprzedamy go za wielkie pieniądze. mlody, z talentem i warunkami, umie grac i znakomicie sie ustawic przy kazdej akcji, doskonale wywiazuje sie ze swoich obowiazkow na boisku THANKS MARCELO !! |
Cytat:
A tak na marginesie, od kiedy to dziennikarze to takie autorytety ? :P |
Cytat:
|
Ktoś mi poda godzine i dzień meczu Wisła-Jaga ??
|
Problem z ocena tego spotkania moze wynikac z tego, przez jaki pryzmat dana osoba je ocenia.
Jezeli ktos je ocenil wylacznie przez pryzmat polskiej buraczanej ligi, to jest naprawde swietnie. Juz trzeci raz z rzedu udalo nam sie pokonac ogorkow, tym razem co prawda grajacych przez wiekszosc meczu w oslabieniu, ale to w koncu nie nasza wina. Komplet punktow za pasem i oby po nastepnej kolejce nic sie w tej kwestii nie zmienilo. Jesli ktos jednak wyczekuje systematycznej poprawy gry w trosce o przyszloroczny udzial w pucharach, to z pewnoscia musi sobie zdawac sprawe z tego, ze takie seryjne psucie akcji podbramkowych lub zupelnie niewymuszone straty pilek w wykonaniu Mauro w srodku pola, niemal na pewno zakoncza sie tragicznie. Levadia Tallin juz na nas czeka. |
Może ktos mi powiedziec jaki bramkarz był na ławce w meczu z GKS? Bo niby Kurto dzis wrocil z reprezentacji.
OK już sie dokopałem, ale akurat po napisaniu posta a wczesniej przez pol godziny znalezc nie moglem, Jarosinski |
|
Cytat:
tez sobie tak pomyslalem. Na poczatku po zobaczeniu powtorki mysle sobie ze graja ok. Ale po zobaczeniu DRUGIEJ POWTORKi widac błedy ,a najgorsza to ta z Levadii czyli pilka dobrze do 16 metra,potem juz kiepsko bo oni zwyczjnie sie gubią, Podpisuje sie pod twoim twierdzeniem,na nasza lige gorszą od Iranskiej taka forma straczy na Levadie Talliin juz nie. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl