![]() |
30 min po treningu unikaj duzej ilosci białka, załadowanie gainera w ktorym jest okolo 70% weglowodanow prostych bedzie najleszym i najprostszym rozwiazaniem na jakis czas , pozniej mozesz go zastapic, ryzem, waflami ryzowymi, bananami itd...
|
a slyszalem kiedys takie cos ze po treningu dobrze zalac miesnie bialkiem ...
farmazon ? |
ja po treningu zawsze szedłem na 2 kebaby i piwo
Ale ostatnio zmieniłem swoją dietę :D |
Werewolf, gainer na redukcji? W redukcji chodzi o to, żeby utrzymać jak najwięcej mięcha przy jednoczesnym spalaniu tkanki tłuszczowej, więc białeczko jest tu najlepszym rozwiązaniem.
|
Gdzie są najtańsze odżywki w Krakowie?
Głownie chodzi mi o Mutans Mass. Dodam,że obecnie mam za 230zł jest gdzieś tańszy? |
Witam! Jako że nie mam doświadczeń związanych z odżywkami chciałem się spytac bardziej obytych w temacie, jakie odżywki polecają aby przybrac na masie, jaką dietę, co i jak cwiczyc itp. Z góry dzięki
|
|
Cytat:
Czytaj ze zrozumieniem;) Ja mu podałem co ma zjeść po treningu! a na noc jak najbardziej białko z kazeina. Nie polecam forum SFD, za dużo głupot tam piszą... Do: konrad1991tsw Na masę tylko i wyłącznie dobra dieta, trening i regeneracja!!! odżywka jest tylko dodatkiem który ma uzupełnić pewne braki, nie licz na to ze po zrobieniu jednego cyklu na kreatynie z dobrymi wspomagaczami transportującymi zrobisz 5 cm w łapie...nie tedy droga! jak sama nazwa wskazuje są to suplementy diety czyli pewnego rodzaju podwieczorek;P Jeżeli dopiero zaczynasz ćwiczyć, najbliższa odzywkę powinieneś wziąć dopiero za 6 miesięcy...na tym poziomie wystarcza ci w zupełności witaminy. |
Cytat:
|
Co do pory dnia to jest ranno przed zjedzeniem pierwszeg posiłku gdyz zoładek jest tylko wypelniny kwasami i sokami zoładkowymi. Organizm człowieka jest tak przystosowany ze dopiero po 30 minutach siega do tkanki tłuszczowej z ktorej pobiera energie. Po ciezkim treningu areobowym najwazniejsze jest zregenerowanie sie takimi rzeczami jak carbo aminokwasy i ewentualnie białkiem sojowym ( w smaku ochydne). Juz tłumacze dlaczego poniewaz do poprawnego treningu areobowego nie palacego miesni jest potrzebna regeneracja. Po trenigu nigdy nie powinno sie głodzic pamietajcie o tym. Zamiast bananów polecał bym tunczyka z serkiem wiejskim light.
Jesli ktos walczy z nadwaga i chce zminic só dotychczasowy tryb zycia ktory polega na objadaniu sie do syta przed posiłkiem powinien wypijac dwie lub jedna szklanke wody poto aby oszukac i zapełnic beben .Z diety powinno sie wyeliminowac tłuszcze zwierzece jesc takie miesa jak piersiz kurczaka schab z wedlin polendwica sopocka. wyeliminowac powinno sie tez białe pieczywo i zastapyc je czarnym a zamiast ziemniaków jesc produkty zawierajace duzo błonnika np kasza gryczana . Moim zdaniem najlepszym i najtanszym i niebezpiecznym srokiem do utraty wagi jest Tussi sprzedawany juz w tej chwili na recepty :] Co do kolegi Elendiego powiem chłopak chce zaczerpnac opini a nie chce zebys odsyłał go do kurnika pelnego smieci w ktorym zrobił sie burdel od paru lat . Jest to studnia wiedzy lecz teraz znajduje sie tam wielu pseudofachowców ktorzy pisza pierdoły . Co do mojej opini najlepsza odzywka na mase to MonsterMass Biogenixa. I pamietajcie kazdy jest trenerem dla siebie.Kazdy organizm jest inny i to ty jako osobnik pracujacy na siłowni bedziesz wiedział co na ciebie działa a co nie po dłuzszym okresie czasu. Cytat:
dlaej kolejnosc jest taka: -Dieta -Regeneracja -Trening Czy białko jest podwieczorkiem ? Nie poniewaz przy treningu na mase struktura miesnia peka a białko jak wiemy jest jego budulcem ktore pomaga mu w regeneracji dotego aminokwasy ktore sa niezbedne i weglowodany. Suple w cwiczeniach sa bardzo potrzebne gdyz wiekszosc z nas nie ma czasu na ułozenie grafiku jedzeniowego dokładnie co do grama a czasem nawet nie ma mozliwosci zjedzenia czegos odpowiedniego . Suple sa uzupełnieniem . W razie np za duzej ilosci białka wprowadzpnej do organizmu poprzez koktajle białkowe nadmiar jest wydalany. trzeba tutaj uwazac jedynie azeby nie popłynac finansowo. Z grubym pozdrowieniem Gruby:] |
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli chce się osiągnąć zadowalające efekty trzeba się jednak przyłożyć i zrobić coś dokładnie, nikt mi nie wmówi ze bez diety osiągnie ekstra przyrosty, to jest mit dawno obalony! co do monster masa tez go mogę polecić chociaż u niektórych osób powoduje podniesieni stężenia cukru we krwi co jest dość niebezpieczne. Jak już zahaczyliśmy o temat regeneracji to mogę dopisać jedno fajne zdanie krążące od dłuższego czasu w społeczności kulturystycznej a wypowiedziane przez samego Arnolda Schwarzeneggera:-p: "Gdy nie musisz biec to idź, gdy nie musisz iść to stój, gdy nie musisz stać to usiać, gdy nie musisz siedzieć połoz się, gdy nie musisz leżeć-spij!" |
"...a jak nie musisz spać, to ćwicz na siłowni". Zapomniałeś o najważniejszym. Bo chyba taka chyba jest końcówka, nie?:p
Pozdro. |
Cytat:
|
Ok,dzięki.
Jak ktoś był tam ostatnio to prosiłbym o potwierdzenie czy cena nie uległa zmianie. |
Bral ktos moze N.O.K.O. interactive nutrition ?
Jakies opinie ? Jak wyglada to w porownaniu z Cell Pumpem? |
Takie pytanko możecie doradzic w czym jest najwięcej Białka i Węglowodanów....?:) Cwicze 2 tygodni i co sądzicie o "HMB" czy mogę to brac...? Pliska pomocy...z góry thx
|
Poczytaj temat. Wszelka suplementacja ma sens dopiero po pół roku ćwiczeń. Ćwicz póki co na czysto.
|
Cytat:
|
Cytat:
Na odżywki jest trochę za wcześnie ,a jak bardzo chcesz to najlepiej weź sobie gainera,bo z tego co podawałeś trochę masy mięśniowej Ci sie przyda.Najlepiej jakby ktoś doradził,bo tego trochę jest. Oczywiście na początku powinna masa iść w górę ale słyszałem też opinie,że biorąc na początku gainera masa idzie szybciej? |
Gainer jest dopełnieniem braków w diecie. Tak samo masa pojdzie z odpowiednią dietą jak i z gainerem
|
szczerze tak nie dokonca
na gainerze idzie masa w gore. potem mimo odpowiedniej diety spadlem 2 kilo |
Widać dieta nie była do końca odpowiednia;)
|
no napewno .
niestety ale trzymac sztywna diete w obecnych czasach to trzebabyloby siedziec w domu i nic nie robic poza silownia, a pracujac , uczac sie , naprawde jest mega ciezko sztywno sie trzymac diety neistety. |
http://pl.youtube.com/watch?v=J-pP9v...next=1&index=1
ćwiczenie brzucha,filmik 8 minutowy. Polecam każdemu spróbować! |
taką tylko mam małą uwage :
nie sugerujcie sie ze cos kiedys gdzie bylo po tyle (mutant) bo ceny walut poszly w gore w tempie expresowym , owszem mozna cos trafic na alegro taniej ale sa to pojedyncze sztuki ceny z przed 3 miesiecy to jest prehistoria najlepszy sklep w krakowie pod wzgledem cen , doradztwa itp jest w dh wanda w hucie |
Pytanie odnosnie pompek -
Jak robić ? Szybkie serie ilość powtórzen na maxa czy spokojnie wolno, dokładnie x powtórzeń x serii ? |
wiadomo że wolno i dokładnie
|
Jak tak się chce poradzic co powiecie na moją dietkę:P
Rano: Kakao,Kanapka z Serem Białym W szkole:Bułeczki Razowe z Maślanka Truskawkowa Obiad:Ryż lub Filet z Kurczaka...Ryba(Makrela) Wieczorem:Kakao,owoce,Jajecznica lub Twarog Półtłusty...:) Jak oceniacie ? Bardzo prosze...bo naprawdę zależy mi na waszej opini....z góry THX |
rano jedna kanapka?;p
|
Cytat:
|
kfd.pl -> wiarygodna ta strona? mają tam pojęcie ludzie?
|
jesli ktos jest na tyle dobrym czlowiekiem zeby mi pomoc dokonczyc ukladanie diety i odpowiedziec na kilka pytan to bylbym wdzieczny:) ale soga nie dostanie bo nie ma jak:P
|
Cytat:
Podstawa to sniadanie. Ja wymienił bym to na tunczyka z serkiem wiejskim dotego kromka pumperliklu zapite sokiem pomidorowym . Maslanka moze byc jako zapojka a tak to chleb razowy ( dla wyjasnienia chleb razowy to ten ciemny np słonecznikowy a nie biała bułka z otrebami ) dotego gruby plaster polendwicy wazywa i dla zmiekczenia chleba serek np feta do smarowania .Obiad ryba na gotowana lub mieso i w ****u wazyw :] Koniec dnia Kolacja Mleko zmiksowane z bananami i do tego np musli otremby. Co do redukcji to duzo by pisac :] To na szybkosci jeden dzien Najwiecej na sniadanie potem mała zakaska obiad syty nie zamocny i kolacja srednia . A W. po to sa własnie suple zeby uzupełniac braki w diecie bo nie da sie w XXI wieku uzyskac wszystkiego z kotleta i surówek. No chyba ze sie ma matke kulturystke ojca i siostre :] :] |
Witam. Mam dietę Low Carb (redukcyjną), mógłby mi ktoś powiedzieć co mogę jeść w większych ilościach? Na innym forum najpierw doradzali mi zebym jadl wafle ryzowe i serki lub jogurty, po czym za chwilę, ktoś inny napisał że nie jest to dobry pomysł. W takim razie co mogę jeść w wiekszych ilosciach? Chciałbym zeby bylo to łatwo dostępne w zwykłym sklepie spozywczym. Pozdro
|
zmniejsz wegle, zwieksze tluszcze
np wyrzuc banany, zwieksz orzechy czy ryby |
Chciałbym sie upewnić czy 50 gram to 15 płaskich łyżeczek?
|
Kilka pytań:
1) po treningu mam jesc carbo z kreatyną a później jeszcze gainerek to jak to połaczyc, carbo i kreatyne powinno sie zaraz po, w domysle od razu czy dac e czas na dosjcie do domu (20 min)? Pytam bo nie iwem czy sobie do bidona to miszac i nosic czy nie? 2) Po tym zastrzyku energii z punktu jeden, ile odczekac by łyknac gainera, bo z tego co słyszałem nie powinno sie rwnoczesnie? 3) Dlaczego kreatyne powinno sie jesc rano na czczo? 4) Jak w dzien nie treningowy pije gainera dwa razy to czy druga porcja moze byc przed snem czy nie am sens za bardzo na noc tego pic? |
Cytat:
1 łyżeczka - 5g 15 łyżeczek - 75g |
Cytat:
Broń Cię Panie Boże, na noc pić gainera. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl