Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Weźcie się do roboty (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=527)

Werewolf 10.01.2009 14:51

30 min po treningu unikaj duzej ilosci białka, załadowanie gainera w ktorym jest okolo 70% weglowodanow prostych bedzie najleszym i najprostszym rozwiazaniem na jakis czas , pozniej mozesz go zastapic, ryzem, waflami ryzowymi, bananami itd...

West 10.01.2009 16:30

a slyszalem kiedys takie cos ze po treningu dobrze zalac miesnie bialkiem ...
farmazon ?

ted 10.01.2009 17:43

ja po treningu zawsze szedłem na 2 kebaby i piwo
Ale ostatnio zmieniłem swoją dietę :D

Bojar 10.01.2009 19:50

Werewolf, gainer na redukcji? W redukcji chodzi o to, żeby utrzymać jak najwięcej mięcha przy jednoczesnym spalaniu tkanki tłuszczowej, więc białeczko jest tu najlepszym rozwiązaniem.

WiślakNH 10.01.2009 20:52

Gdzie są najtańsze odżywki w Krakowie?
Głownie chodzi mi o Mutans Mass.
Dodam,że obecnie mam za 230zł jest gdzieś tańszy?

konrad1991tsw 10.01.2009 22:30

Witam! Jako że nie mam doświadczeń związanych z odżywkami chciałem się spytac bardziej obytych w temacie, jakie odżywki polecają aby przybrac na masie, jaką dietę, co i jak cwiczyc itp. Z góry dzięki

Elendil 10.01.2009 23:19

http://www.sfd.pl/

Werewolf 11.01.2009 00:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bojar (Post 655343)
Werewolf, gainer na redukcji? W redukcji chodzi o to, żeby utrzymać jak najwięcej mięcha przy jednoczesnym spalaniu tkanki tłuszczowej, więc białeczko jest tu najlepszym rozwiązaniem.

Czytaj ze zrozumieniem;) Ja mu podałem co ma zjeść po treningu! a na noc jak najbardziej białko z kazeina.

Nie polecam forum SFD, za dużo głupot tam piszą...

Do: konrad1991tsw

Na masę tylko i wyłącznie dobra dieta, trening i regeneracja!!! odżywka jest tylko dodatkiem który ma uzupełnić pewne braki, nie licz na to ze po zrobieniu jednego cyklu na kreatynie z dobrymi wspomagaczami transportującymi zrobisz 5 cm w łapie...nie tedy droga! jak sama nazwa wskazuje są to suplementy diety czyli pewnego rodzaju podwieczorek;P Jeżeli dopiero zaczynasz ćwiczyć, najbliższa odzywkę powinieneś wziąć dopiero za 6 miesięcy...na tym poziomie wystarcza ci w zupełności witaminy.

konrad1991tsw 11.01.2009 01:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Werewolf (Post 655474)

Na masę tylko i wyłącznie dobra dieta, trening i regeneracja!!! odżywka jest tylko dodatkiem który ma uzupełnić pewne braki, nie licz na to ze po zrobieniu jednego cyklu na kreatynie z dobrymi wspomagaczami transportującymi zrobisz 5 cm w łapie...nie tedy droga! jak sama nazwa wskazuje są to suplementy diety czyli pewnego rodzaju podwieczorek;P Jeżeli dopiero zaczynasz ćwiczyć, najbliższa odzywkę powinieneś wziąć dopiero za 6 miesięcy...na tym poziomie wystarcza ci w zupełności witaminy.

Żeby sprecyzowac moje pytanie: polecasz jakiś gainer lub coś tego typu?

>>OLSZA I<< 11.01.2009 02:59

Co do pory dnia to jest ranno przed zjedzeniem pierwszeg posiłku gdyz zoładek jest tylko wypelniny kwasami i sokami zoładkowymi. Organizm człowieka jest tak przystosowany ze dopiero po 30 minutach siega do tkanki tłuszczowej z ktorej pobiera energie. Po ciezkim treningu areobowym najwazniejsze jest zregenerowanie sie takimi rzeczami jak carbo aminokwasy i ewentualnie białkiem sojowym ( w smaku ochydne). Juz tłumacze dlaczego poniewaz do poprawnego treningu areobowego nie palacego miesni jest potrzebna regeneracja. Po trenigu nigdy nie powinno sie głodzic pamietajcie o tym. Zamiast bananów polecał bym tunczyka z serkiem wiejskim light.
Jesli ktos walczy z nadwaga i chce zminic só dotychczasowy tryb zycia ktory polega na objadaniu sie do syta przed posiłkiem powinien wypijac dwie lub jedna szklanke wody poto aby oszukac i zapełnic beben .Z diety powinno sie wyeliminowac tłuszcze zwierzece jesc takie miesa jak piersiz kurczaka schab z wedlin polendwica sopocka. wyeliminowac powinno sie tez białe pieczywo i zastapyc je czarnym a zamiast ziemniaków jesc produkty zawierajace duzo błonnika np kasza gryczana .

Moim zdaniem najlepszym i najtanszym i niebezpiecznym srokiem do utraty wagi jest Tussi sprzedawany juz w tej chwili na recepty :]

Co do kolegi Elendiego powiem chłopak chce zaczerpnac opini a nie chce zebys odsyłał go do kurnika pelnego smieci w ktorym zrobił sie burdel od paru lat . Jest to studnia wiedzy lecz teraz znajduje sie tam wielu pseudofachowców ktorzy pisza pierdoły .

Co do mojej opini najlepsza odzywka na mase to MonsterMass Biogenixa.

I pamietajcie kazdy jest trenerem dla siebie.Kazdy organizm jest inny i to ty jako osobnik pracujacy na siłowni bedziesz wiedział co na ciebie działa a co nie po dłuzszym okresie czasu.

Cytat:

I tutaj piszesz głupoty( chodz w wielu rzeczach masz racje ) poniewaz chłopak musiał by starannie wyliczyc sobie wartosc białkowa jedzenia ktore spozywa a wiemy ze na to nie ma czasu.

dlaej kolejnosc jest taka:
-Dieta
-Regeneracja
-Trening

Czy białko jest podwieczorkiem ? Nie poniewaz przy treningu na mase struktura miesnia peka a białko jak wiemy jest jego budulcem ktore pomaga mu w regeneracji dotego aminokwasy ktore sa niezbedne i weglowodany.

Suple w cwiczeniach sa bardzo potrzebne gdyz wiekszosc z nas nie ma czasu na ułozenie grafiku jedzeniowego dokładnie co do grama a czasem nawet nie ma mozliwosci zjedzenia czegos odpowiedniego . Suple sa uzupełnieniem . W razie np za duzej ilosci białka wprowadzpnej do organizmu poprzez koktajle białkowe nadmiar jest wydalany. trzeba tutaj uwazac jedynie azeby nie popłynac finansowo.
Z grubym pozdrowieniem Gruby:]

Bojar 11.01.2009 17:38

Cytat:

Czytaj ze zrozumieniem;) Ja mu podałem co ma zjeść po treningu! a na noc jak najbardziej białko z kazeina.

Ja Cię jak najbardziej zrozumiałem. :-) Nadal będę się upierał, że na redukcji lepsze po treningu będzie białeczko. Węgle bym czerpał raczej z posiłku potreningowego i najlepiej, żeby te ww były o w miarę niskim IG (np. ryż brązowy).

Werewolf 12.01.2009 00:21

Cytat:

Co do mojej opini najlepsza odzywka na mase to MonsterMass Biogenixa.

I pamietajcie kazdy jest trenerem dla siebie.Kazdy organizm jest inny i to ty jako osobnik pracujacy na siłowni bedziesz wiedział co na ciebie działa a co nie po dłuzszym okresie czasu.

I tutaj piszesz głupoty( chodz w wielu rzeczach masz racje ) poniewaz chłopak musiał by starannie wyliczyc sobie wartosc białkowa jedzenia ktore spozywa a wiemy ze na to nie ma czasu.

Podwieczorek był użyty w przenośni;)
Jeżeli chce się osiągnąć zadowalające efekty trzeba się jednak przyłożyć i zrobić coś dokładnie, nikt mi nie wmówi ze bez diety osiągnie ekstra przyrosty, to jest mit dawno obalony!

co do monster masa tez go mogę polecić chociaż u niektórych osób powoduje podniesieni stężenia cukru we krwi co jest dość niebezpieczne.

Jak już zahaczyliśmy o temat regeneracji to mogę dopisać jedno fajne zdanie krążące od dłuższego czasu w społeczności kulturystycznej a wypowiedziane przez samego Arnolda Schwarzeneggera:-p:

"Gdy nie musisz biec to idź, gdy nie musisz iść to stój, gdy nie musisz stać to usiać, gdy nie musisz siedzieć połoz się, gdy nie musisz leżeć-spij!"

Slayer666 12.01.2009 01:02

"...a jak nie musisz spać, to ćwicz na siłowni". Zapomniałeś o najważniejszym. Bo chyba taka chyba jest końcówka, nie?:p
Pozdro.

PAWEL NEWB 12.01.2009 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 655373)
Gdzie są najtańsze odżywki w Krakowie?
Głownie chodzi mi o Mutans Mass.
Dodam,że obecnie mam za 230zł jest gdzieś tańszy?

Na kozłówku jakis czas temu zostal otwart sklep z odzywkami (ul. Prosta) Mutant mass 2 miesiące temu 6.8 kilo kosztowal okolo170 zł

WiślakNH 12.01.2009 13:02

Ok,dzięki.
Jak ktoś był tam ostatnio to prosiłbym o potwierdzenie czy cena nie uległa zmianie.

Paparapa 12.01.2009 23:07

Bral ktos moze N.O.K.O. interactive nutrition ?

Jakies opinie ?

Jak wyglada to w porownaniu z Cell Pumpem?

MISTA92 13.01.2009 19:46

Takie pytanko możecie doradzic w czym jest najwięcej Białka i Węglowodanów....?:) Cwicze 2 tygodni i co sądzicie o "HMB" czy mogę to brac...? Pliska pomocy...z góry thx

mb_1906 13.01.2009 20:08

Poczytaj temat. Wszelka suplementacja ma sens dopiero po pół roku ćwiczeń. Ćwicz póki co na czysto.

PAWEL NEWB 13.01.2009 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MISTA92 (Post 656793)
Takie pytanko możecie doradzic w czym jest najwięcej Białka i Węglowodanów....?:) Cwicze 2 tygodni i co sądzicie o "HMB" czy mogę to brac...? Pliska pomocy...z góry thx

w mięsie, ryżu, makaronie,... :) na odzywki za wczesnie. Najwyzej gainery,bulki, białka jesli są braki w diecie:)

WiślakNH 13.01.2009 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MISTA92 (Post 656793)

Na odżywki jest trochę za wcześnie ,a jak bardzo chcesz to najlepiej weź sobie gainera,bo z tego co podawałeś trochę masy mięśniowej Ci sie przyda.Najlepiej jakby ktoś doradził,bo tego trochę jest.
Oczywiście na początku powinna masa iść w górę ale słyszałem też opinie,że biorąc na początku gainera masa idzie szybciej?

PAWEL NEWB 13.01.2009 21:05

Gainer jest dopełnieniem braków w diecie. Tak samo masa pojdzie z odpowiednią dietą jak i z gainerem

West 13.01.2009 23:38

szczerze tak nie dokonca
na gainerze idzie masa w gore.
potem mimo odpowiedniej diety spadlem 2 kilo

Werewolf 14.01.2009 00:20

Widać dieta nie była do końca odpowiednia;)

West 14.01.2009 09:08

no napewno .
niestety ale trzymac sztywna diete w obecnych czasach to trzebabyloby siedziec w domu i nic nie robic poza silownia,
a pracujac , uczac sie , naprawde jest mega ciezko sztywno sie trzymac diety neistety.

Tobi1906 14.01.2009 14:49

http://pl.youtube.com/watch?v=J-pP9v...next=1&index=1

ćwiczenie brzucha,filmik 8 minutowy. Polecam każdemu spróbować!

kaelowiec 15.01.2009 14:53

taką tylko mam małą uwage :

nie sugerujcie sie ze cos kiedys gdzie bylo po tyle (mutant) bo ceny walut poszly w gore w tempie expresowym , owszem mozna cos trafic na alegro taniej ale sa to pojedyncze sztuki

ceny z przed 3 miesiecy to jest prehistoria

najlepszy sklep w krakowie pod wzgledem cen , doradztwa itp jest w dh wanda w hucie

_bzyku_ 15.01.2009 16:07

Pytanie odnosnie pompek -
Jak robić ? Szybkie serie ilość powtórzen na maxa
czy spokojnie wolno, dokładnie x powtórzeń x serii ?

ted 15.01.2009 19:56

wiadomo że wolno i dokładnie

MISTA92 15.01.2009 20:26

Jak tak się chce poradzic co powiecie na moją dietkę:P
Rano: Kakao,Kanapka z Serem Białym
W szkole:Bułeczki Razowe z Maślanka Truskawkowa
Obiad:Ryż lub Filet z Kurczaka...Ryba(Makrela)
Wieczorem:Kakao,owoce,Jajecznica lub Twarog Półtłusty...:)
Jak oceniacie ? Bardzo prosze...bo naprawdę zależy mi na waszej opini....z góry THX

WiślakNH 15.01.2009 20:40

rano jedna kanapka?;p

MISTA92 15.01.2009 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 657646)
rano jedna kanapka?;p

2 lub trzy:)

Opętany 15.01.2009 21:55

kfd.pl -> wiarygodna ta strona? mają tam pojęcie ludzie?

godzilla 15.01.2009 22:14

jesli ktos jest na tyle dobrym czlowiekiem zeby mi pomoc dokonczyc ukladanie diety i odpowiedziec na kilka pytan to bylbym wdzieczny:) ale soga nie dostanie bo nie ma jak:P

>>OLSZA I<< 16.01.2009 07:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MISTA92 (Post 657637)
Jak tak się chce poradzic co powiecie na moją dietkę:P
Rano: Kakao,Kanapka z Serem Białym
W szkole:Bułeczki Razowe z Maślanka Truskawkowa
Obiad:Ryż lub Filet z Kurczaka...Ryba(Makrela)
Wieczorem:Kakao,owoce,Jajecznica lub Twarog Półtłusty...:)
Jak oceniacie ? Bardzo prosze...bo naprawdę zależy mi na waszej opini....z góry THX

Zalezy co chesz osiagnac czy to jest dieta na mase ?? czy na redukcje ??

Podstawa to sniadanie. Ja wymienił bym to na tunczyka z serkiem wiejskim dotego kromka pumperliklu zapite sokiem pomidorowym .
Maslanka moze byc jako zapojka a tak to chleb razowy ( dla wyjasnienia chleb razowy to ten ciemny np słonecznikowy a nie biała bułka z otrebami ) dotego gruby plaster polendwicy wazywa i dla zmiekczenia chleba serek np feta do smarowania .Obiad ryba na gotowana lub mieso i w ****u wazyw :] Koniec dnia Kolacja Mleko zmiksowane z bananami i do tego np musli otremby.

Co do redukcji to duzo by pisac :]

To na szybkosci jeden dzien Najwiecej na sniadanie potem mała zakaska obiad syty nie zamocny i kolacja srednia .

A W. po to sa własnie suple zeby uzupełniac braki w diecie bo nie da sie w XXI wieku uzyskac wszystkiego z kotleta i surówek. No chyba ze sie ma matke kulturystke ojca i siostre :] :]

ABG NH 22.01.2009 19:20

Witam. Mam dietę Low Carb (redukcyjną), mógłby mi ktoś powiedzieć co mogę jeść w większych ilościach? Na innym forum najpierw doradzali mi zebym jadl wafle ryzowe i serki lub jogurty, po czym za chwilę, ktoś inny napisał że nie jest to dobry pomysł. W takim razie co mogę jeść w wiekszych ilosciach? Chciałbym zeby bylo to łatwo dostępne w zwykłym sklepie spozywczym. Pozdro

Maciejj 22.01.2009 20:25

zmniejsz wegle, zwieksze tluszcze
np wyrzuc banany, zwieksz orzechy czy ryby

WiślakNH 22.01.2009 20:31

Chciałbym sie upewnić czy 50 gram to 15 płaskich łyżeczek?

Tomasz. 22.01.2009 20:36

Kilka pytań:

1) po treningu mam jesc carbo z kreatyną a później jeszcze gainerek to jak to połaczyc, carbo i kreatyne powinno sie zaraz po, w domysle od razu czy dac e czas na dosjcie do domu (20 min)? Pytam bo nie iwem czy sobie do bidona to miszac i nosic czy nie?

2) Po tym zastrzyku energii z punktu jeden, ile odczekac by łyknac gainera, bo z tego co słyszałem nie powinno sie rwnoczesnie?

3) Dlaczego kreatyne powinno sie jesc rano na czczo?

4) Jak w dzien nie treningowy pije gainera dwa razy to czy druga porcja moze byc przed snem czy nie am sens za bardzo na noc tego pic?

Maciejj 22.01.2009 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 660906)
Chciałbym sie upewnić czy 50 gram to 15 płaskich łyżeczek?

1 łyżeczka - 5g
15 łyżeczek - 75g

uher 23.01.2009 01:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tomasz. (Post 660912)
4) Jak w dzien nie treningowy pije gainera dwa razy to czy druga porcja moze byc przed snem czy nie am sens za bardzo na noc tego pic?

Broń Cię Panie Boże, na noc pić gainera.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:47.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl