Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Boks na świecie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5159)

TSW Fanatyk 22.08.2010 09:40

Racja siła ciosów została z kategorii niższej choć masa się zwiększyła. Kocur dokładnie dopóki nie znokautuje kogoś z wagi ciezkiej nie ma co się pchać o pas..

Brawo Tomek, trening czyni mistrza :)

Komentator polsatu - dno. (Kulej nawet nie chciał się odzywać i mu pomagać w komentowaniu walki :) )

felipe 22.08.2010 10:05

Szacunek dla Granta i jego ekipy, godnie przyjęli porażkę (co na zawodowym ringu normą nie jest)

http://www.sport.pl/boks/1,64992,827...wodnikiem.html

Cieszy wygrana, to na pewno. Nie sposób jednak nie zgodzić sie z poprzednikami, że mimo wszystko brak mu siły. Nie wiem czy nadrobi dystans do Ukraińców - na dzień dzisiejszy walka z Witalijem lub Władymirem to byłby szybki oklep.

Martinus 22.08.2010 10:34

Co do walki 115-113 ewentualnie 116-112 na pewno punktacja 118-110 sprawiedliwa nie jest.

Mateuusz 22.08.2010 10:45

ma ktos moze walke na necie?? jakis link czy cos?

Filippo123321 22.08.2010 12:29

Przepotezny cios ma ten nasz Tomaszek ;]

Dla mnie to nie HW. Waga ciezka to byly takie pojedynki jak Golota - Bowe/Lewis/Grant, Lewis - Grant/Kliczko.

Czyli dwoch turow, prawie, lub dwumetrowych, ktorzy potrafia pie*dolnac, a nei takie cackanie jak adamek.

Dagobert 22.08.2010 12:52

punktacja sędziów prawdopodobnie wynika z tego ze nawet w tych rundach, które Adamek miał słabsze to i tak zadawał ilościowo więcej celnych ciosów. w pierwszych rundach Tomek zadawał znacznie więcej ciosów niż Grand, a w następnych mimo wizualnej presji Granda też pewnie więcej zadawał. punktacja 118-110 zakłada prawdopodobnie, że Grand wygrał rundę 7 i 12, być może w innych rundach liczba zadanych ciosów była po stronie Adamka. np w 6 rundzie mimo silnego ciosu w końcówce więcej ciosów zadał Tomek a nie liczy się "prawie położenie na deski"..
co do przyszłości to chyba Dawidek jest bliżej niż bracia

Dafi 22.08.2010 12:58

A ja myślę że ma Adamek szanse w walce z jednym z braci Kliczków. Adamek jest wg mnie lepszy niż Sosnowski a on sobie radził dobrze w pojedynku z Witalijem, przegrał bo był za bardzo spięty. Jedno jest pewne przed walką o Pas Adamek powinien jeszcze powalczyć z kimś o podobnych rozmiarach do Kliczków.

wojtek90059 22.08.2010 14:02

Dafi, Wtalij walcząc z Sosnowskim się po prostu bawił, za każdą rundę, dzięki reklamom dostawał ogrmną kasę, więc tylko dlatego trzymał go tak długo, bodajże do 10 rundy. Myslę, że gdyby chciał to skończyłby Sosnowskiego w 3 rundy... Tam była po prostu przepasć. Co do Adamka, to dzisiaj serce mocniej zaczynało bić, bo już w 6 rundzie to zachwiało nim dosć mocno, dlatego uważam, że głupio by zrobił chcąc bić się już niedługo z Kliczkami, bo wszystko to co wygrał do tej pory zaprzepaciłby, gdyby przegrał, a z walkami o pas mistrza wcale nie jest tak łatwo i nie każdy dostaję wielkokrotnie tę szansę.

Kocur 22.08.2010 14:13

Na zakończenie tematu Adamek - Kliczki zobaczcie to co właśnie znalazłem sprzed lat:

http://www.youtube.com/watch?v=iHb-OuNFL5c

Nasz znajomy Grant dostaje wpier... od Gołoty aż się łezka w oku kręci. A teraz porównajcie siłę ciosów Andrzeja i Tomka - pierwszy był wtedy w szczycie formy - drugi jest teraz (podobno).

Maćko 22.08.2010 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 966539)
Na zakończenie tematu Adamek - Kliczki zobaczcie to co właśnie znalazłem sprzed lat:

http://www.youtube.com/watch?v=iHb-OuNFL5c

Nasz znajomy Grant dostaje wpier... od Gołoty aż się łezka w oku kręci. A teraz porównajcie siłę ciosów Andrzeja i Tomka - pierwszy był wtedy w szczycie formy - drugi jest teraz (podobno).

Na koniec zawsze liczy się wynik - Andrzej notował same wpadki, natomiast Tomek same sukcesy. To, prócz siły ciosów, jest diametralną różnicą pomiędzy nimi.

Kocur 22.08.2010 14:25

Zgadza się. Ale po prostu się boję że dostanie porządny oklep.

To nie będzie walka jak wtedy kiedy Małpka skakała wokół Wałujewa i jakiś cudem wygrała na punkty. Obaj Kliczko są za szybcy żeby można było im 12 rund uciekać.

Zresztą zobaczymy.

Belzebub 22.08.2010 14:38

Jak dla mnie najlpesza runda Andrzeja Gołoty w histori jego walk to była 2 runda w walce z Sandersem:
http://www.youtube.com/watch?v=It8EKIoZdpU

Gość miał wszystko, aby byc najlepszym trafil niestety na czasy Lenoxa..Wokół Gołoty nie potrzebnie zrobila sie negatywna atmosfera typu kabaret Dańca,puszczanie walki w teleexpresie itp..Jak dzisiaj patrze na walke z Lenoxem, to mam zupelnie inne odczucuia niz wtedy gdy mialem te 15 lat a wszyscy trombili ze padl jak dziecko itp...A co mial zrobic..walczyl z najlepszym bokserem ostatnich 15 lat,w wadze ciezkiej, wiec ryzyko takiej porazki jest normalne w tym sporcie..potem siadła mu psychika i juz nigdy nie wrocil do dawnej formy..

A co do Adamka.Wg mojej punktacji Adamek wygral 5 rund,4 dla Granta 3 na remis..A tu na koniec wynik jakby niemal w kazdej wygrywal Adammek..Fakt ma gosc szybkość doskonale czuje dystans,ale uderzenia ma jak na ta wage smieszne..Co z tego ze "obija" Granta skoro ten przyjmuje ciosy z usmiechem na twarzy..Wg mnie wiekszosc tych ciosow nie powinna byc punktowana..no ale takie sa zasady..Adamek dostal jeden mocny cios i przez nastepne dwie rundy nie wiedzial gdzie sie znajduje..A Grantem może raz prawie zachwialo..Mysle ze niestety z Hayem Tomek padnie na deski,bo szybkosc maja zblizona,a Haye potrafi nokautowac,a Adamek niestety nie!

!!IRIVER!! 22.08.2010 16:04

Belzebub - no to właśnie nie miał wszystkiego, bo nie miał psychiki. Owszem walki Andrzeja były niezapomniane pomimo porażek i sukcesów, ale nie zganiaj wszystkiego na kabarety czy walki w Teleexpresie. Człowiek, który chce zostać Mistrzem Świata w boksie zawodowym, a jeszcze do tego bierzemy pod uwagę wagę ciężką, musi być nie tylko silny fizycznie, ale i mieć psychikę ze stali. Gołocie tego w przeciwieństwie do Adamka brak.

Pozostaje tylko pytanie, czy ktoś jest w stanie zrobić z Adamka fizyczną maszynę do zabijania, bo samą psychiką można wiele, ale na Kliczków to za mało.

1q2 22.08.2010 16:21

Ja nie wiem czy on faktycznie nie ma ciosu.Przecież w niższych wagach nokautował a powiedzmy sobie szczerze - leb ma podobną wytrzymałość czy to u 120 kg czy u 95;)

Adamek jak dla mnie(laika) po prostu boksuje bardzo zachowawczo.Ma styl ciągłego ruchu i kąsania a nie napalania się na nokauty.Jasne że on nigdy nie miał ciosu jak Kliczki czy choćby Gołota i być może dlatego preferuje właśnie taki styl walki

Dafi 22.08.2010 17:50

Nie zgodzę się z Tobą Wojtku. Wątpię żeby Kliczko bawił się Sosnowskim miał za dużo do stracenia a walka tak wyglądała dla tego że Alberta zjadły nerwy a Adamek jest silny psychicznie i myślę że to daje mu szanse (nie mówię że wygra) w walce z jednym z braci Kliczko. Większe szanse miałby z Hayem ale ten nie będzie chciał walczyć z Adamkiem.

Belzebub 23.08.2010 00:00

River- nie mowie ze kabarety mialy wplyw na jego walki i psychike tylko ze wplywaly na jego odbior w polskim spoleczenstwie, gdzie w pewnym momencie gosc który przez lata utrzymywal sie w pierwszej 10(a moze i 5) wagi ciezkiej stal sie posmiewiskiem, obiektem drwin, a jedyna tak naprawde jego "wina" bylo to ze walczyl z najlepszymi..Ja za sam fakt ze wszedl do ringu z Tysonem(mimo ze to juz nie byl ten sam Andrew) mialem do niego olbrzymi szacunek i nie stracilem go nawet po tym jak uciekl z ringu..a potem okazalo sie ze walka zostala anulowana bo u Mike'a cos tam wykryto,a on sam glowa zlamal mu kosc policzkowa..Tylko ze o tym juz polskie media wspomianly marginalnie lub tez wcale,a urywki z uciekajcym Andrzejem byly puszczane nonstop...

A wracajac do psychiki..U Andrzeja cos sie zalamalo po walce z Lenoxem..Byc moze gdyby wtedy z nim nie wszedl do ringu jego kariera potoczylaby sie calkiem inaczej..Przeciez do tego czasu (mial wtedy 29 lat) boksowal znakomicie, "pokonal" dwa razy Ridicka Bowe, byl szybki, zwinny, uderzal calymi seriami co jak na jego gabaryty bylo praktycznie ewenementem( szczegolnie jak na białego)..Potem przegral w dziwny sposob z Grantem mimo ze mial go dwa razy na deskach w pierwszej rundzie..A z Brewsterem (po raz drugi knock out w I rundzie) przegral majac juz 37 lat, bedac u schylku swojej kariery..Wg mnie Adamek nigdy nie zblizy sie do poziomu Andrzeja, a jego "udane" walki wynikaja z prostego faktu ze dzisiaj w wadze ciezkiej jest najwiekszy kryzys odkad pamietam..Przeciez z Lenoxem z 97 r. Adamek tez nie przetrwal by I rundy.

Życze Adamkowi jak najlepiej, choc nie wierze w jego sukces w starciach z Kliczkami, nawet z Hayem mysle ze sobie nie poradzi..Ale widac ze Adamek ma za soba sedziow,co w boksie ma ogromne znaczenie..We wszystkich jego walkach mialem calkiem inny odbior jego pojednykow niz sedziowie, moze nie co do rozstrzygniec,ale co do punktacji..Ale dobrze ze przynamniej oni mu nie przeszkadzaja!

palikot 23.08.2010 00:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PanPlamka (Post 966387)
Noty sedziowskie to jedno, przebieg walki to drugie a 118-110 to kpina. Obejrzyj sobie jeszcze raz 6 runde tej walki, kiedy Adamek po ciosie Granta byl w powaznych tarapatach. I kolejne w ktorych dochodzil do siebie. Na koniec zobacz 12 runde. Grant to zawodnik ktory od 9 lat praktycznie z nikim nie walczyl (dlatego dziadek, bo jest juz praktycznie na piesciarskiej emeryturze), a Adamek chce pojedynku z Kliczkami? Wolne zarty

Imho walka na 7-5 dla Adamka

http://www.youtube.com/watch?v=n2UrsWFP8EA - Masz 12 rundę i policz ile razy trafiony został Adamek przez Granta... a niby ponoć najlepsza jego runda :shock: zobacz sobie najlepszą wymiane rundy: 28 sekunde perzed koncem jak komentator krzyczy "Tomek poddnies ręke" i zobacz sobie dokładnie w jakich Adamek był opałach: sprzedał mu 2 sierpy a tamten uderzał na blok. Zobacz sobie tez powtórke wtedy co niby się chwiał na nogach... ja nie widziałem zadnego czystego ciosu na głowę Adamka... ciosy chaotyczne pchał go nie uderzał i mówienie ze 110-118 to kpina to... ja mówie ze to jest dopiero kpina.

P.s 26.08 - tutaj Adamek w wywiadzie potwierdza moje słowa: "Ja czytałem komentarze, że w 12 rundzie byłem trafiony. Absolutnie tak nie było! Miałem pełną kontrolę i widziałem, że on zadaje ciosy chaotycznie. Na 3-4 zbierałem większość na blok i to wszystko."

http://sport.interia.pl/raport/adame...-tyson,1523415

Kocur 04.09.2010 14:42

DZISIAJ WIECZÓR POLSAT SPORT !!

Cytat:

Rafał "Wojownik" Jackiewicz jako siódmy Polak otrzymał szansę boksowania o mistrzostwo świata największych federacji. W sobotę będzie walczył w Lublanie o pas czempiona IBF w wadze półśredniej z broniącym tytułu Słoweńcem Dejanem "Mr. Simpatikus" Zaveckiem.
Początek około 22:30

Kocur 04.09.2010 23:43

No i dostał lekko mówiąc po d...pie :/

Różnica w taktyce olbrzymia, sędzia co dał remis chyba się naćpał. Rafał dostał łomot na punkty jak się patrzy.

fox mulder 04.09.2010 23:55

Jackiewicz to chyba zapomniał o zadawaniu ciosów, pacyfista jaki czy co? Bo bronił się kapitalnie, ten Słoweniec walił na siłę seriami i prawie nic nie trafiał, tak czy srak wygrał na punkty prawie w każdej rundzie.
A polski sędzia faktycznie pojechał mocno po bandzie z tym remisem, już mógł iść na całość i dać zwycięstwo swojemu.

Kocur 13.09.2010 22:26

Cytat:

Na stadionie Eintrachtu Frankfurt Władimir Kliczko dał imponujący pokaz siłowego boksu i znokautował nieszczęsnego Samuela Petera w 10. rundzie. Czy ktokolwiek mógłby go pokonać? Trener Emanuel Steward chce rywala - Tomasza Adamka. - Jeśli będzie zapewnione odpowiednie honorarium, staję w ringu z Kliczką - odpowiada Polak.

Widać Tomek przyjął taktykę że jak ma być wpier..ol to przynajmniej za dobrą kasę :D

Kocur 25.09.2010 13:36

Cytat:

W sobotni wieczór na warszawskim Torwarze Krzysztof Włodarczyk będzie bronił mistrzowskiego pasa federacji WBC w wadze junior ciężkiej. Rywalem "Diablo" będzie Amerykanin Jason Robinson. Polak jest faworytem tego pojedynku.

No to przed telewizory panie i panowie :)

LanceTS 25.09.2010 22:22

gdzie jest transmisja? Bo czytam relacje live i niedługo powinni wychodzic

Żmijka 25.09.2010 22:26

Na Polsacie i Polsacie Sport. Jeszcze 1 runda wcześniejszej walki.

Kocur 25.09.2010 22:56

A w międzyczasie:

Cytat:

Albert Sosnowski (46-3-1, 28 KO) udanie powrócił na zawodowe ringi po majowej porażce jaką poniósł z rąk Witalija Kliczki. Podczas gali w angielskim Wigan, Polak szybko, bo już w pierwszej rundzie, odesłał z kwitkiem solidnego journeymana, Paula Butlina (12-12, 3 KO).

Szkoda że tego nie pokazali, Albert prezentuje kawał dobrego boksu

Żmijka 25.09.2010 23:02

Co to za szopka przed walką Diabla?! :shock:

Kocur 25.09.2010 23:05

Hehehe - wywołanie Robinsona takie że brzuch boli ze śmiechu :)

_ukoL 26.09.2010 10:03

Hutkowski wczoraj bardzo rozczarował z tym arabskim francuzem. Wg mnie był z przebiegu całej walki słabszy.

Kocur 26.09.2010 10:12

Walka Alberta

http://www.youtube.com/watch?v=IRjCeV9FH2I

To co zrobił sędzia to kpina dziesięciolecia :[ Angol stał na nogach, Sosnowski chciał mieć prawdziwy KO a ten dupek przerywa walkę :/

QBAS 16.10.2010 20:17

Dzisiaj gala, na której walczy Kliczko z Briggsem. Transmisja jest na Orange Sport. Zna ktoś stronkę, na której będzie można ją obejrzeć w necie?

kornd 16.10.2010 20:20

http://www.soccer-live.pl/transmisje.php?id=pozostale

tofik 16.10.2010 20:22

Co to za Briggs jakieś mięso armatnie w typie Sosnowskiego ? (:
E:
o, to może być dobra walka faktycznie :) jak efektowny, ale z Kliczką to nikt nie jest efektowny ;/

Buziek_LG 16.10.2010 20:24

Briggs to niedawny mistrz świata, o której dokładnie jest walka Kliczki ?

Walczy w bardzo efektowny sposób, nawet jeśli przegrywa to nigdy nie salwuje się statyczną obroną. Walka może być przyjemna dla oka

Kocur 16.10.2010 21:54

Dokładnie to nigdy nie wiesz ... :)
Jak to na każdej gali. Odpalaj linka i słuchaj o czym mówią - na razie się skończyła jakaś walka włączyłem na koniec.

QBAS 16.10.2010 22:08

Wchodzą do ringu bohaterowie walki wieczoru: Kliczko i Briggs

http://hqtv.com.pl/elitatv/

DominoForza 16.10.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 994668)
Wchodzą do ringu bohaterowie walki wieczoru: Kliczko i Briggs

http://hqtv.com.pl/elitatv/

................. ;)

Buziek_LG 16.10.2010 22:42

To już nie ten Briggs co dawniej, zbiera ładny w....... ;]

walkeroo 16.10.2010 22:43

Kurde jest ktos kto pokona braci Kliczko?:D
Cięzko to widze..:P

Buziek_LG 16.10.2010 22:58

W końcu ktoś się znajdzie, chociaż w tej chwili nie widać nikogo takiego na horyzoncie. Hollyfield był lepszym bokserem a i na niego ktoś się znalazł

Kocur 16.10.2010 23:02

Jak patrzę na tą walkę to nie jestem w stanie wyobrazić sobie tam Adamka.

Przecież by trzech rund nie przetrwał i nie mówcie mi że jest szybki itp. :/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl