![]() |
Cytat:
|
zim zum napisał:
Cytat:
A teraz na poważnie. Dokładnie czuję to samo jak i wielu kibiców, z którymi rozmawiam na trybunach, a którzy nie mają ochoty na pisanie na forum i przekrzykiwanie się tutaj z dzieciakami. Oni żyją w swoim matrixie. Świeża krew w zespole potrzebna jest od dawna. W dobrych zespołach co okienko powinno sie dokupywać 2-3 graczy. I to mających realne wejście do zespołu. Dla trenera byłoby to pole ,manewru, a dla leserów bat. Jak bedzie teraz zobaczymy, ale niektórzy jak czytam liczą na ...9 zawodników :). Szkoda, że coraz mniej w klubie związanych z Wisłą sercem. Już wczesniej mówiono, że z tego warszawskiego zaciągu chleba nie będzie. Idą Święta czas na uspokojenie. Za jakieś 2 miesiące będziemy wiedzić w jakim kierunku to idzie. Narazie to będziemy zimować w niewesołych piłkarskich nastrojach. Ja przewiduję jakieś zmiany dopiero gdzieś w czerwcu jak już będzie po wszystkim. |
Cytat:
Nawałka trenerem Kapka menedżerem :) Nikt tu ze Skorży boga nie robi ale każdy wie czym sie kończy karuzela z trenerami i pytanie gdzie dzis byłaby Wisła gdyby nie 3-4 sezony stracone przez bezsensowne zmiany na ławce trenerskiej |
Cytat:
I te uwagi że to niby gimnazjaliści... zluzuj trochę bo już idziesz po bandzie... Ja dodam od siebie, że wszystkie czołowe zespoły grają bardzo nierówno. 2 wpadki pod rząd Urbana, Lech Smudy też gra nieregularnie,a wg mnie kadrowo są to zespoły jednak przynajmniej odrobinę lepsze od nas. Jedynie Polonia Warszawa gra swoje (to znaczy tyle na ile ma piłkarskiego potencjału). I gdyby w Legii czy Lechu byli równie w gorącej wodzie kąpani właściciele co nasz Nadprezes to Urbana i Smudy już by nie było:) Dlatego nie ma co od razu zwalniać trenera.... |
Ja tam Skorzomaniakiem na pewno nie jestem. Co wiecej, po czesci zgadzam sie z niektorymi zarzutami pod jego adresem. Nigdy nie ukrywalem, ze zwlaszcza kilka jego decyzji personalnych budzilo u mnie ogromne watpliwosci. Mimo wszystko uwazam, ze sama zmiana trenera niewiele moze dac i juz lepiej zachowac stabilizacje przynajmniej do konca sezonu. Skorza nie jest przeciez az tak glupi, zeby w sytuacji kiedy zagrozona jest jego posada, trwac w bledzie i udawac ze wszystko jest cacy. Z kilku pilkarzy bedzie musial sie wycofac, tak jak Leo wycofal sie z Lobodzinskiego. Trzeba liczyc tez na to, ze klub sciagnie chociaz paru pilkarzy, ktorzy nie beda tylko i wylacznie statystami i darmozjadami i jesli przy takim obrocie sprawy, Skorza zakonczy sezon tak jak ta runde, to wowczas mozna sie bedzie glosno zastanawiac nad sensem jego dalszej pracy.
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
zapchajdrziura która na sezon zdobywała 10 pktow do klasyfikacji kanadyjskiej ... a dudu, to byłby nasz 2gi napastnik, wydaje mi sie ze lepszy niz Boguski (bo to pomocnik)
|
Jedynym argumentem za pozostawieniem Skorży jest to, że na pewno nie pojawi się na jego miejsce nikt lepszy. Jak dla mnie Skorża to poziom Smudy, Urbana czy Zielińskiego z discopolo i nic więcej. Może nie tak bardzo nic więcej, bo to obecnie najlepsi tenerzy w lidze:). Smuci mnie, że pomysły na naszą grę w ataku skończyły się trenerowi wraz z odejściem Kosowskiego. Od początku poprzedniej rundy nasza gra wyglądała coraz gorzej. Na wiosnę gdy ktoś śmiał zwrócić na to uwagę była zakrzyczany argumentami o miejscu w tabeli i przewagą nad Legią. Już jednak wtedy wszystko zmierzało ku stanowi, który mamy obecnie. Mistrzostwo w tamtym roku to przede wszystkim zasługa Kosowskiego i Zieńczuka. Kosa odszedł, Zieńczuk powoli wracał do normy i jesteśmy w zasadzie w miejscu w którym byliśmy dwa lata temu.
Truizmiem jest pieprzyć o koniecznych wzmocnieniach, bo to wie każde dziecko. Jeżeli kogoś należy z klubu wypieprzyć, to w pierwszym rzędzie Bednarza. Dla mnie wystarczajacym argumentem jest odpuszczenie sobie Lewandowskiego, czyli najbardziej utalentowanego polskiego napastnika ostatnich lat. Zdaniem Łysego nie był wart takiego kontraktu jakiego się domagał. Gdzie jest teraz Lewandowski wszyscy widzimy, jak wygląda nasz atak obecnie widzimy również, a jak będzie wyglądał bez Brożka - strach myśleć. Brawo panie dyrektorze. Do tego dochodzi sprawa Kosowskiego (choć tu pewnie jego wina nie jest znaczna), Kokoszki i Paulisty. Odejście tego pana będzie dla mnie wielkim pozytywem. |
Był św Henri ,teraz szykuje beatyfikacja nastepnego św Macieja o którym też nie wolno złego słowa powiedzieć.
On ma dostawać nowych zawodników ,bo z tymi nie da się już ograć takich potęg ŁKS ,Cracovia czy Ruch. |
Cytat:
|
Cytat:
Wszyscy murem za trenerem, a trener murem za piłkarzami. Tylko jak jest tak dobrze, to dlaczego jest tak źle? |
czy wy nie widzicie,że ten materiał sie wypalił??
zrozumcie, że nam potrzebna jest świeża krew!! Ci ludzie powoli meczą sie ciągłym graniem ze sobą nie mając w dodtaku porządnej konkurencji ... tu nawet najlepszy trener świata nie pomoże!! |
Ciekawe, czy kilku osobom, które nagminnie krzyczały jak to jest z Wisłą super, a wszyscy narzekają, bo "tylko jeden punkt straty", otworzyły się chociaż troszeczkę oczy.
Chciałem zwrócić uwagę na jedną, bardzo istotną rzecz. Jaki związek ma kibicowanie, z realnym ocenieniem poziomu drużyny? Ktoś pisze: "Wisła gra bardzo słabo", "Potrzeba wzmocnień", "Znów daliśmy plamę" I lecą odpowiedzi: "Poprzewracało Ci się w głowie od sukcesów", "Tacy z was kibice? Jak wygrywają to ich głaszczecie, a jak przegrywają to po nich jedziecie". No gratulacje :lol: Wisła gra w tym sezonie mega piach, poza rewanżem z Beitarem, rewanżem z Barcą i ligowym meczem z Arką. Ale nie wolno ich krytykować, no bo przecież zdobyli wielki Wodzisław Śląski :rotfl: Nie wolno powiedzieć słowa krytyki, bo "kibic sukcesu" :lol: :lol: Poprzedni sezon się wygrał sam, bo Zieńczukowi wszystko wpadało do bramki. Przez to zamazał się cały obraz nędznej kadry i chwilowo zamazała się potrzeba wzmocnień. A ona jest zawsze. |
Cytat:
a dziś do gry ofensywnej mamy Brożka długo długo nic potem Małeckiego Sobolewskiego i długo długo nic i Zieńczuka i Łobodzińskiego PS w ogóle nie wiem o co ten płacz mamy obecnie słabszą forme ale tez zaledwie 1 łatwy mecz na jesień 3 punkty straty i najwyżej tyle będziemy tracić przed wiosną |
Cytat:
w jakim kierunku to pójdzie |
Cytat:
Ja uwazam ze nie ma - do wymiany jest spora czesc zespolu i mam nadzieje ze takie mecze jak ten, tylko to przyspieszy. |
Cytat:
Cytat:
W tej chwili Paweł robi za hetmana na szachownicy - pieczołowicie pilnowany kosztem pozostałych figur. I zdaje to egzamin dla naszych rywali. Dobry zespół to taki, który potrafi rozegrać tego typu sytuację na swoją korzyść a nie uzależnia swoje być albo nie być od formy jednego gracza. Tak czy siak, wierność. Lata tłuste, lata chude. A jeśli zmieniać, to na lepsze. |
Cytat:
a przegrać z jakimś tam Stoke City czy innym Hullem i co?? też byś go zwolnił?? |
Cytat:
Cytat:
Naiwność to mało powiedziane. Poza tym jak kupisz nowych piłkarzy i trenera (po "rozgonieniu tego całego towarzystwa") skoro kasy nie ma przez ostatnie lata nawet na 4 piłkarzy ?? Z Zielonianki Zielonki weźmiesz za siatkę piłek?? Ja rozumiem frustrację i wiarę w lokalny patriotyzm ale można to zakropić odrobiną realizmu. Nikogo lepszego od Skorży mieć teraz nie będziemy więc, niezależnie od błędów które popełnia lepiej żeby został. Kilku wzmocnień nam trzeba, a nie histerii na forum. Cytat:
Wolno nawet zwolnić, pod jednym jednak warunkiem -> że masz kogoś lepszego na jego miejsce. Inaczej zwalnianie go jest co najmniej głupotą, w myśl ludowego powiedzenia "zamienił stryjek ....". |
Panowie nie wiem jak Wy ale mnie sie najbardziej rzuca w oczy brak zaangazowania zawodników w gre, oczywiscie nie mowiąc o wszystkich bo np Junior moim zdaniem wypluwa sobie płuca na boisku. Nie wiem czym ta sytuacja jest spowodowana. Mozna przypuszczac ze czesc starszych zawodników wypaliła sie z Wisłą, sięgneli pare razy po mistrza i moze brak im motywacji???. Cantoro, Baszczu, Zieniu, ogromny szacuneczek dla nich ale czas w domu Wisełki chyba dla nich sie skonczył...tak prosto to napisac ale przychodzi mi mysl co dalej??? Kto na ich miejsce?? Czy BC bedzie miał na tyle odwagi zeby zaczynac kolejny raz od początku??? Poczekamy, zobaczymy...nadzieje umiera ostatnia!!!
|
Ta drużyna zeszły sezon miła taki sobie, ale dzięki niebywałej skuteczności Zieńczuka skończyło się bardzo dobrze. Teraz Zieńczuk prezentuje swoja normalną dyspozycję, a żaden kopacz nie miał rundy życia, więc wszystkie braki maskowane skutecznie w zeszłym sezonie,obecnie uwidaczniają się z całą swoją mocą.
Zdobędziemy MP jeśli jakiś kopacz będzie miał rundę życia. Inaczej możemy być nawet poza pierwszą trójką. Co do Skorży. Niech zostanie,bo na nikogo lepszego nas nie stać. I tylko dlatego, zresztą piałem o tym kilka miesięcy temu to byłem wyzywany. Ale teraz widze,że trend się odwrócił i modnie jest jechać po Skorzy. Choćw niektórzych kręgach nadal jest to pase. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:25. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl