![]() |
Cytat:
Przyklady dzialanosci? Klub prowadzi co tydzien lekcje historyczne dla uczniow roznych szkol (z tego, co wiem, to juz terminy sa zajete do wiosny) we wspolpracy z Muzeum Powstania. Kiedy odbywaja sie uroczystosci ku pamieci Powstancow, klub albo kibice (w tym roku tylko ci drudzy) skladaja wience. Kibice rowniez skladaja wience. Tylko my - w przeciwienstwie do Legii - nie mamy odczuc, aby trabic o tym na lewo i na prawo, ze to wlasnie my jestesmy. My nie musimy pokazywac naszych korzeni, to Legia musi robic wszystko pod publike, aby zamazac swoja przeszlosc, kiedy ich klubem rzadzili ludzie, ktorzy zabijali Polakow. |
Cytat:
Ale wasi ludzie też zabijali polaków, głównie na szynach... :> Polonia-Kolejarz Warszawa |
I teraz 2 napinaczy z warszawy będzie sie tu napinało miedzy sobą i leczyło kompleksy swoich klubów ;o słodko
http://www.wrzuta.pl/audio/m0UiGog8zH/w_sprawie_widelca |
Ja się nie napinam, tylko rozmywam, nie widzisz napisu nad avatarem :D
A teraz coś tak jakby trochę w temacie: Cytat:
|
Ja też dziś rano zwróciłem uwagę, że w radiu babka powiedziała, że zatrzymano kibiców Legii i Polonii. Tylko, że wiadomość była w stylu broniącym kibiców i że akcja była niesłuszna. Podłączanie Polonii do tego to raczej, spowodowane niewiedzą rozmywanie sensu akcji skierowanej przeciwko Legii, więc nie wiem PolonioDumoStolicy dlaczego się pieklisz.
|
Polonista
Piszą o kibicach Legii i Polonii bo są ignorantami. Po co mieliby wam robić czarny PR? Był mecz pod stadionem Polonii to kumaci dziennikarze uznali, że zwinięto kibiców po spięciu Legii z wami (po części prawda) więc napisali "kibice Legii i Polonii". W większości relacji było napisane o "kibolach Legii" otoczonych kordonem policji. Spidey Czy doznajesz orgazmu stosując opcję "kopiuj" - "wklej"? Bez napinki, ale po twoich postach w tym temacie można uznać, że tak. Jeszcze przeróbka z "300" była niezła, ale ostatnie nagranie jest tak gówniarskie, że mi przypomina wkręty, które robiłem z kumplami w podstawówce z komórki kolegi. |
Ładnie się przyjęło HSV na reprze...
Teraz dopiero wysypią sie xero-boye na polskich stadionach... |
Cytat:
gazeta wyborcza... co jest... filmiki... tekst? nie rozumiem... dlaczego nagle GW już nie widzi 751 huliganów, dlaczego nagle zauważa się pokrzywdzonego kibica?, dlaczego nagle prawda ma jakiekolwiek znaczenie...? Czy ktoś Was może mi wytłumaczyć dlaczego tu coś takiego się pojawia na GW? Cytat:
Legia - chamy, idioty, przygłupy, chuligani Polonia - kulturka, spoko ziomki, którzy wspierają swoich braci, uciekają ze szkoły, aby zrobić wrzutę na mieście, wrzutę na stadionie Legii?, Walter to wtedy zachowywał się bardziej jak przezes Polonii, niż Legii. Choćby z tym grafiti na Łazienkowskiej. |
Cytat:
taka subtelna róznica ale w sumie nic dziwnego, skoro w stanie wojennym czolowi pracownicy TVNu robili dla reżimu, to wysylanie ZOMO na ulice i robienie łapanek jest dla nich czymś akceptowalnym. |
Cytat:
zasada jest taka, że można pieśni klubowe adaptować na potrzeby lepszego dopingu kadry co innego między klubami |
Ludzie kochani (zwłaszcza ADMINI) , jak długo na forach Wisełki ,pod przykrywką spraw niby-kibicowskich będą się odbywały potyczki warszaFsko-warszaFskie?. 90% Wiślaków i przyjaciół GUANO to obchodzi .KIedy nie wejdę to.."Warszawo ma..", są jakieś granice, za chwilę skończy się na medalach i pomnikach. Rozmywacze a może byście tak się już po prostu ro-zmyli!? Znamy wasz problem i kulisy i tyle. Kondolencje cześć i pa ! Bez urazy oczywiście, ale macie swoje super fora, może jakiś Szczecin czy inny Sosnowiec?
|
Cytat:
"Wesele” Stanisław Wyspiański |
kalashnikov2- to nie tak , ja kibiców jako kibiców popieram i(bez względu na to skąd są) ale czytam posty i twierdzę (subiektywnie) że są nie na temat i w nieodpowiednim miejscu(Nasze Wiślackie Forum) i tyle ,bez podtekstów
|
chyba po to ten temat powstał żeby właśnie sprawy warszaFsko-warszaFskie jak to nazwałeś nie były omawiane w innych tematach...nie szukaj dziury tam gdzie jej nie ma.
|
Cytat:
Czy 'My wierzymy w KKS' to nie czasem pieśń Lechii Gdańsk? Czy na każdym wyjeździe nie słyszysz 'Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz/nasza xxxxx gra'? Tak samo jak już prawie wszędzie słyszę 'Moja jedyna miłość' Dla mnie to głupota. Piosenka klubu 'x' nie powinna być przerabiana przez klub 'y'. W ten sposób kluby nie mają swojego stylu |
WIDELCE DLA POLICJI
Kibice „Arki” Gdynia na najbliższy mecz z „Legią” Warszawa wybierają z widelcami. Plastykowymi. - Oczywiście, jest to związane z warszawskimi wydarzeniami. Zawsze będziemy protestować przeciwko brutalności policji. Zwłaszcza, że kilka dni wcześniej we Wrocławiu doświadczyliśmy tego samego, gdy „siły porządkowe” zrobiły sobie na nas trening bokserski – mówi portalowi.pl Mariusz Jędrzejewski, „Mefagon”, prezes Stowarzyszenia Kibiców Arki Gdynia. – Wszyscy wiedzą, że nie darzymy się miłością z kibicami „Legii”, ale tym razem wykazujemy solidarność z nimi. Podczas najbliższego meczu nie usiądziemy razem, bo ponad 20-letniej przeszłości nie da się zapomnieć, ale nie będziemy się obrażać. „Megafon” na razie nie planuje kolejnych happeningów. - Wierzę bowiem, że kiedyś będzie normalnie. Wiem jaką mamy opinię. W dużej mierze sami jesteśmy sobie winni, ale to nie upoważnia policji do nadużywania siły i zastraszania ludzi – dodaje Mariusz Jędzrejewski. Inf. wł. http://www.niezalezna.pl/article/show/id/7901 |
Cytat:
wiesz.. takie Mistrzem Polski jest, czy My wierzymy jest na 80% stadionach a "jestesmy zawsze tam.." jest na kazdym stadionie, a HSV jest specyficzna melodia, kojarzona z Wisla, jedyna w swoim rodzaju - NASZA i dumny jestem z tego ze uzyto ja po raz kolejny na meczu repry 8) co do HSV na innych stadionach, to raczej poza Slaskiem nikt sie z tym nie wypuszcza, bo troche wstyd bylby.. ktos tam jeszcze chyba probowal ale im nie wyszlo 8) PS: mowa o polskim podworku. |
HSV nie jest nasza.. tylko HSV..
takie pitolenie o kserach w ogole z dupy wyjęte i służy tylko do zabawy w tenisa stołowego z rywalami.. a po co.. |
Cytat:
:D |
Czy to znaczy, że HSV jest nasza piosenką? My jej przeciez nie wymyśliliśmy.Co najwyżej można powiedzieć, że ją wprowadzilismy na polskie stadiony
|
ja tez :) może jakiś turniej :D
|
co do HSV na innych stadionach, to raczej poza Slaskiem nikt sie z tym nie wypuszcza, bo troche wstyd bylby.. ktos tam jeszcze chyba probowal ale im nie wyszlo 8)
PS: mowa o polskim podworku.[/quote] Ostatnio było to słyszalne na stadionie Górnika Zabrze... |
Jeśli o piosenkach na reprze, to była też legijna Polska gol alle alle ;) (można ją też było usłyszeć na Superpucharze w sektorach Zenita :D )
A co do "Mistrzów Polski..." i "Moich jedynych miłości" to pewnie też najpierw śpiewał je jeden klub i kogo to teraz ochodzi. Może tak samo będzie z so called "HSV", w Niemczech każdy to śpiewa, ciekawe kto nie jest "xerobojem". |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
PS 'Mistrzem Polski' też kiedyś było tylko kojarzone z Legią. Ale kluby zaczęły od siebie kserować i wyszło jak wyszło. Z HSV też będzie podobnie i za 30 lat może już mało osób pamiętać, kto to wprowadził Sorry, ale dla mnie to z deka śmieszne. Tak samo swego czasu połowa ekip chciała zaadaptować PAO. Pamiętam te wyścigi na forach, kto pierwszy ten lepszy. |
Mam prośbę.
Żaden z nas.Ja Wiślacy jak i Legionisci raczej nie mają prawa wypowiadać się w kwestii dopingu itp.Wydaje mi się, że po prostu nie wypada. Są o wiele bardziej kompetentne osoby by wypowiadać się w tej materii. My tutaj możemy jedynie się przekrzywikwać, kto jaką piosenkę wczesniej zastosował na boisku, a prawda może być zupełnie inna. Więc po co to robic, i udawac osobę wiele kumatą.Nie przyszło Wam do głowy, że osoby, które tworzyły to wszystko, czytając te wypociny mogą się chwytac za głowy? |
HSV to HSV super przyśpiewka której nie wypada kserować, a "mistrzem polski jest legia" to taka ostatnimi czasy mijająca się z prawdą przyśpiewka :D może powinniście ją śpiewać tylko w sezonach kiedy naprawdę jesteście mistrzami Polski ? hehehe
|
Zostaliście mistrzami to damy Wam Mistrzem Polski, a Wy Nam dajcie HSV, zabójcza logika :lol:
|
|
Cytat:
Strona nie żyje. Co na niej było? |
info o programie publicystycznym w tvp1 dziś rano (było m.in. o zatrzymaniach w Wawie)
|
Cytat:
|
i zaczyna się upolitycznianie sprawy, ale jak widać bez babrania się w politycznym gównie policji się nie pokona ;/
|
Zobaczcie na stadion Legii... pustki
|
no tak bo się coś organizowali że nie wchodzą na stadion
http://www.wroclawianie.info/galeria...3092008/14.jpg |
pewnie uczą sie w domach HSV :(
co do Wisła to jest potęga, byłem zdziwiony jak usłyszałem, że to ksero Legii, bo pamiętam to piosenkę znacznie wcześniej niz zacząłem chodzic na stadion, tzn. tak +/- '95 rok. Od kiedy +/- Legia uważa to za swój hymn? Pozatym wtedy to były inne czasy. Zresztą na ta melodię hymn ma tez Cracovia i myślę ze oni byli pierwsi. Oni zawsze sa pierwsi. |
Cytat:
Źródło: Album ''Warszawa i Legia-90 lat razem'' |
****a, co za rozkminki o tym kto co pierwszy spiewał.
Cytat:
|
Cytat:
Co do koniecznego pierszeństwa sąsiadki: Pejsy "przerabiają przeróbkę" (:lol: ) i w miejsce Legii wstawiają nas. Mogę się mylić, ale zaczęli jej używać od wiosny 1996 (usłyszałem ją po raz pierwszy na derbach na Kałuży, wedle mojej pamięci nie śpiewali u nas tego jeszcze na jesieni '95). I ważna sprawa - to żydy pierwsze jadą nam WTSK, na pewno nie śpiewaliśmy pierwsi "Mistrzem Polski jest Wisła" ani "Wisła to jest potęga" (zresztą podczas meczu na Judasic Park nie bardzo wiedzieliśmy, jak zareagować na ich chorały). Nie przypominam sobie, żebyśmy mieli ten kawałek w swoim repertuarze na drugoligowym froncie. Śmiszne to zresztą były czasy. Nie zapomnę dziarskiej ekipy Hutnika, która "przerobiła przeróbkę przeróbki" Cracovii (:lol: :lol: ) i jechała po nas w ten uroczy sposób (cytuję, niech mi będzie wybaczone :) ): "Wisła to stara k. /Wisła j... jest / Wisłę trzeb p... / Wisła j.. jest". Cóż, pasowało to jak ulał do ich limitowanej serii szalików <<Hutnik Kraków Kraków>> :rotfl: kmwtw PS. Całość łatwo sprawdzić, jeżeli ma ktoś dostęp do derbów z 1996 (były transmitowane przez krakowską "trójkę", ale byłem na meczu a "wideła" wtedy nie posiadałem). Pzdr |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl