Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła w Pucharze Polski i Pucharze Ekstraklasy 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4744)

_ukoL 07.09.2008 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez joy_division (Post 599821)
Drodzy, dajmy sobie na wstrzymanie z tym (po)tworem o nazwie puchar ekstraklasy. Skupić się trzeba na ważniejszych rzeczach.

Ambitne podejście godne kibica aktualnego Mistrza Polski w piłce nożnej. Eh...

3rider 07.09.2008 20:40

Idea pucharu jest kompletnym NONSENSEM. Jezdzimy REZERWAMI i dostajemy po plecach (tak wygladal min ubiegly rok). Niech ktos mi wytlumaczy jaki jest sens obrywania 0:4 na R22 (sic!!!) de facto grajac rezerwami. Od wystepow Wisly II jest mloda ekstraklasa... Ostatni mecz PE u nas wygladal jak trening, a przyszlo 5500.

Mam tylko nadzieje, ze derby zostana potraktowane ze 100% powaga, bo nie wyobrazam sobie, ze mielibysmy przegrac z KSC na Reymonta!! Od wielu lat jestesmy w derbach poza ich zasiegiem i nie wyobrazam sobie takiej amatorki w tym dwumeczu jak ze Slaskiem czy w Gliwicach. Na tle derbow nie docieraja do mnie tlumaczenia o oszczedzaniu siebie, zdrowia, kadry etc!!

Puchar Rezerw, totalny nonsens, nikt nie traktuje go powaznie, a my chyba najmniej powaznie ze wszystkich hehe

kristos 08.09.2008 12:18

Puchar Ekstraklasy miał też być sposobem na wypróbowanie nowych ustawień i taktyki.
Jeżeli zawodnicy boją się zaryzykować ostrzejsze bieganie ,by się zbytnio nie przemęczyć przed meczami o większą stawkę ,to z czym do Europy ?
Ale ,jeśli drużyna zacznie wspaniale grać po odpadnięciu z PE - jestem w stanie to zaakceptować.

LooNatyk 08.09.2008 13:02

kristos -- sadze, ze to nie tyle chodzi o to, ze im sie nie chce. po czesci na pewno boja sie tez urazow. kadre mamy jaka mamy, a przeciez dalej gramy w pucharach. taki piast na ten przyklad nie ma nic do stracenia, spina sie na nas na 100% i wlasnie takie sa skutki.

i mi takze idea pucharu sie nie podoba, bo za przeproszeniem ni to swinia, ni kanarek. nagrody dla klubow pokroju Wisly sa raczej smieszne(mozliwe ze pokryja koszty meczow..). prestizu na razie zadnego. mecze o 12 w poludnie. na prawde tez chyba bym wolal, zebysm wczesniej odpadli z tych rozgrywek..

spidey 08.09.2008 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 600001)
kristos -- sadze, ze to nie tyle chodzi o to, ze im sie nie chce. po czesci na pewno boja sie tez urazow. kadre mamy jaka mamy, a przeciez dalej gramy w pucharach. taki piast na ten przyklad nie ma nic do stracenia, spina sie na nas na 100% i wlasnie takie sa skutki.

i mi takze idea pucharu sie nie podoba, bo za przeproszeniem ni to swinia, ni kanarek. nagrody dla klubow pokroju Wisly sa raczej smieszne(mozliwe ze pokryja koszty meczow..). prestizu na razie zadnego. mecze o 12 w poludnie. na prawde tez chyba bym wolal, zebysm wczesniej odpadli z tych rozgrywek..

Drużyna która w tym roku wygra PE może zgarnąć ponad milion złotych.

PULA NAGRÓD: 2.500.000
Startowe (dla wszystkich klubów) - 25.000
Zwycięzca grupy - 100.000
Drugie miejsce w grupie - 75.000
Zwycięzca ćwierćfinału - 100.000
Zwycięzca półfinału - 200.000
Zdobywca Pucharu Ekstraklasy - 600.000

Sądzę że zapatrujecie sie na ten puchar z perspektywy ekipy która kładzie na niego laskę.
Jeśli Wiśle wiodło by się na tym polu, inaczej byście pisali.
Mistrzowi Polski troszkę nie wypada tak sie prezentować, nawet w rozgrywkach o tak niskiej randze.
W kółko jest narzekanie, że polskie zespoły odstają od reszty Europy bo maja najdłuższa przerwę, bo grają za mało spotkań, bo zupa była za słona. Po to właśnie jest PE.
Inne ekipy często grają także rezerwami bądź "młodziakami" i to jest żadne tłumaczenie.

kristos 08.09.2008 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LooNatyk (Post 600001)

Chciałem tylko zauważyć ,że z tą kadrą zdobyliśmy MP a młodzi zdobyli MME.Jeśli chodzi o urazy, to tak samo muszą uważać piłkarze Ślaska czy Piasta bo też o coś walczą.
Nie ma meczy -żle ,bo nie ma jak wypróbować ustawienie ,taktykę ,zgranie.
Są mecze - żle ,bo można złapać kontuzję.

1q2 08.09.2008 13:53

Zgadzam sie z kristosem.
W ogole jesli chcemy kiedys dogonic zachod to przy tak krotkiej lidze musimy grac systemem sroda/sobota i to nie tak ze w srode graja ogorki co raczej do pierwszego skladu sie nigdy nie przebija.

Dziwi mnie to narzekanie na ten puchar bo to powinien byc swietny poligon doswiadczalny+szansa na gre kilku zawodnikow co normalnie wchodza z lawki+tak ja pisalem , wprowadzanie calosezonowego systemu gry sroda/sobota.- Oczywiscie brak wartosciowej lawki troche usprawiedliwia w tym roku trenera.

SpoXsteR 08.09.2008 14:51

Na zachodzie mogą sobie pozwolić na takie coś, bo mają konkretne zaplecze.. u nas co jest? wyjdzie podstawowa jedenastka na taki PE, ktoś dozna kontuzji i pózniej nie ma kim grać na danej pozycji w lidze (poza kilkoma wyjątkami)
teraz widzimy jak np. Pawła brakuje w takich meczach, nie ma kto strzelać i taka jest brutalna prawda. Oby na Lech był gotowy inaczej o zwycięstwie będzie można zapomnieć (wypluj)
Poza tym Polscy piłkarze w przeciwieństwie np. do tych z Anglii są dużo gorzej przygotowani fizycznie.. skurcze, męczarnie i tak dalej (poza kilkoma wyjątkami, pozdro Cleber (Cleber nie Polak)
U nas w niektórych meczach będą dawać wszystko - Beitar, Barcelona i zdychanie przez kilka dni.. tam przy dużo szybszej grze za 2 dni znów mecz. Norma.

kristos 08.09.2008 15:07

Jest na to rada - należy się lepiej przygotować fizycznie ,lub odmówić występu w PE.

zim zum 08.09.2008 15:34

Olewa ją PE, a karnetowców przymuszają do płacenia za te mecze. Super mają pomysły...

4fan_player 08.09.2008 15:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 600088)
Olewa ją PE, a karnetowców przymuszają do płacenia za te mecze. Super mają pomysły...

biznes przyjacielu :)

zim zum 08.09.2008 16:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 600089)
biznes przyjacielu :)

jest na to inne słowo...ale nie chce znowu ostrzeżenia mieć :)

Wojtas 08.09.2008 17:38

Dla mnie smieszne jest usprawiedlwienie ze nie ma po co grac w PE.
Sa to rozgrywki Pucharowe w danym kraju ,w ktorych trzeba grac.Kiedys byl Puchar Ligi Polskiej i jakos nikt nie traktowal tych rozgrywek jak piate koło u wozu.

Jak jest za mało meczow ,i kazdy pisze "No ale gdzie sie ma ta młodziez ogrywac?" --no to chyba jest tu jakas paronoja ,bo w takim razie do czego w takim razie mozna wykorzystac te rozgrywki.

I tak wkólko zawsze cos sie komus niepodoba.

pchelas 08.09.2008 17:47

Przy tej kadrze jaką mamy jestem w stanie zrozumieć olanie PE, wystawiając głębokie rezerwy.
Ale jeśli gra prawie pierwszy skład i dostaje w dupeczkę od Piasta to coś jest nie w porządku.

LooNatyk 08.09.2008 18:30

A co to jest milion? Odliczyc od tego koszta zwiazane z wyjazdami i z organizacja meczy i juz tak rozowo nie bedzie.

To moje zdanie, uwazam ten puchar za porazke i tyle.. Po prostu nie widze sensu w walce o niego, to puchar dobry dla ekip slabszych. Taki puchar pocieszenia jak na innych frontach nie wyjdzie..

spidey 08.09.2008 20:15

...a idealne wytłumaczenie ekip silnych: "Olewamy. PE jest dla ekip słabszych" :D

Akurat w zeszłym roku w finale grały dość mocne drużyny.

pchelas 08.09.2008 21:29

Mocne? My przecież odpadliśmy z Waszymi rezerwami :P ;)

regan 09.09.2008 22:12

Jutro gramy z zydkami czy kiedy?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 600011)
Jeśli Wiśle wiodło by się na tym polu, inaczej byście pisali.

Nie no oczywiście, zebysmy inaczej pisali bo gdyby sie wiodło, tz. ze pucharu nie olali proste... Niesamowite, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz... Z twojego toku rozumowania wynika ze druzyna ktora w lidze łoji każdego wygrywa z Barcą, czy z Beitarem 5:0, nie ma wiekszych ambicji, tylko spina sie na wielce prestiżowy puchar ekstraklasy... w którym przegrywa w najmocniejszym składzie przy 100% zaangarzowaniiu 0:4 u siebie ze Śląskiem. Kurde... to ja nie wiem ile by ten Śląsk barce puknął

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 600011)
Mistrzowi Polski troszkę nie wypada tak sie prezentować, nawet w rozgrywkach o tak niskiej randze.

A wam wypada sie tak "prezentować" w pucharach europejskich? Dostaliscie druzyne do ogrania i odpadliscie jak bukiety. Co jak co, ale puchar ekstraklasy nie jest kulminacją ambicji klubu. A dla was to jest puchar zebyscie sie mogli pojarac ze cos mozecie jeszcze zdybyc w sezonie przegranym.

SpoXsteR 09.09.2008 23:10

z niewłaściwą stroną Błoń gramy 30 bodajże.

spidey 10.09.2008 10:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 600725)
Jutro gramy z zydkami czy kiedy?

Nie no oczywiście, zebysmy inaczej pisali bo gdyby sie wiodło, tz. ze pucharu nie olali proste... Niesamowite, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz... Z twojego toku rozumowania wynika ze druzyna ktora w lidze łoji każdego wygrywa z Barcą, czy z Beitarem 5:0, nie ma wiekszych ambicji, tylko spina sie na wielce prestiżowy puchar ekstraklasy... w którym przegrywa w najmocniejszym składzie przy 100% zaangarzowaniiu 0:4 u siebie ze Śląskiem. Kurde... to ja nie wiem ile by ten Śląsk barce puknął

A wam wypada sie tak "prezentować" w pucharach europejskich? Dostaliscie druzyne do ogrania i odpadliscie jak bukiety. Co jak co, ale puchar ekstraklasy nie jest kulminacją ambicji klubu. A dla was to jest puchar zebyscie sie mogli pojarac ze cos mozecie jeszcze zdybyc w sezonie przegranym.

1) Temat zwie się: "Wisła w Pucharze Polski i Pucharze Ekstraklasy"
2) To nie forum Legii.
3) Zapraszam do pisania na forum.legialive.pl nic nie stoi na przeszkodzie.

P.S. Co do wcześniejszego fragmentu, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz (szczególnie to o tym łojeniu)... :>

Ala1955 11.09.2008 16:45

za Onet.sport.pl:
Lech ukarany walkowerem!
Komisja Ligi zweryfikowała wynik meczu 1. kolejki piłkarskiego Pucharu Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Lech Poznań, jako walkower 3:0 dla Lechii. Spotkanie zakończyło się bezbramkowym remisem, ale w składzie poznańskiej drużyny zagrali nieuprawnieni zawodnicy.
W uzasadnieniu decyzji Komisja powołała się na paragraf regulaminu rozgrywek nakazujący by w Pucharze Ekstraklasy zagrało co najmniej ośmiu zawodników uprawnionych do występów w meczach ligowych.

Ze protokołu meczowego wynika, że trener Lecha Franciszek Smuda wystawił tylko czterech takich piłkarzy. Co więcej, w składzie byli zawodnicy nieuprawnieni do rozgrywek o PE.
:P

wolfy 11.09.2008 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey (Post 600762)
1) Temat zwie się: "Wisła w Pucharze Polski i Pucharze Ekstraklasy"
2) To nie forum Legii.
3) Zapraszam do pisania na forum.legialive.pl nic nie stoi na przeszkodzie.

P.S. Co do wcześniejszego fragmentu, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz (szczególnie to o tym łojeniu)... :>

Nie prowokuj. to nikt Ci nie będzie waszych "sukcesów" wypominać:-P

Napisz wprost, że Piast jest silniejszy od Wisły, albo że zagrali cudowny mecz, a nie wbijasz tylko szpileczki. W tamtym sezonie było to samo, aż do sławetnej victoryi nad naszymi rezerwami("które też są przecież Wisłą") w meczu o Superpuchar. Ty po tym meczu pękałeś z dumy(przynajmniej u nas na forum:D), a ja stwierdziłem, że gracie kompletny piach, leżycie taktycznie, motorycznie i wydolnościowo a wasza obrona to dramat. Czas pokazał kto miał rację...

Jak długo będziemy dobrze grać w lidze i europejskich pucharach, tak długo nie będziemy musieli sobie porażek w PE niczym tłumaczyć - bo będą one miały marginalne znaczenie. Wy już się z pucharami pożegnaliście, w lidze gracie nędznie(ale i tak szacunek, że przy takiej grze macie tyle punktów:shock:)więc PE możecie(musicie?)traktować śmiertelnie poważnie.

Tylko mi nie wyjeżdżaj z tekstami, że wyniki są dla Ciebie bez znaczenia i liczy się tylko protest... Znaczy się - Legia:D

Ala1955 - nie sądziłem, ze to możliwe, ale ktoś olewa ten puchar bardziej niż my:D

Ala1955 12.09.2008 10:14

wolfy napisał:

Ala1955 - nie sądziłem, ze to możliwe, ale ktoś olewa ten puchar bardziej niż my:D

A jednak :-)

Jaca 13.09.2008 11:34

Uważam, ze Wisła i tak dalej awansuje, te dwie porażki nic nie znaczą i tak sobie poradzą , trochę odpuścili ale i tak przejdą dalej

Amfre 22.09.2008 08:33

Promień Opalenica - Zagłębie Sosnowiec 24 września, 16:00
Stal Sanok - Widzew Łódź 24 września, 15:30
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok 7 października, 18:00 czemu przełożony, czy nie po to aby nasze ziomki mogły w rezerwach wystawić najsilniejszy skład?? :)
Odra Opole - Polonia Bytom 24 września, 16:00
Arka Gdynia - Odra Wodzisław Śląski 24 września, 20:00
Motor Lublin - Łódzki KS 24 września, 16:00
Warta Poznań - Ruch Chorzów 24 września, 16:00
Stal Stalowa Wola - GKS Bełchatów 23 września, 15:30
GKS Katowice - Górnik Zabrze 23 września, 16:00
Górnik Łęczna - Cracovia 23 września, 16:00
mecz bez udziału publiczności
Kmita Zabierzów - Korona Kielce 24 września, 16:00
GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) - Zagłębie Lubin 24 września, 16:00
Piast Gliwice - Lech Poznań 24 września, 16:00
Nielba Wągrowiec - Polonia Warszawa 23 września, 16:00
Wisła Płock - Legia Warszawa 23 września, 20:00
Lechia II Gdańsk - Wisła Kraków 24 września, 18:00

czy w tej rundzie nadal jest tylko jeden mecz? na terenie teoretycznie słabszej drużyny? te 90 minut przesądza o awansie do 1/8 pucharu polski?

nie widze zeby jakies transmisje byly w tv..

WISŁAZWE 22.09.2008 08:40

tak 90 minut + np. dogrywka lub karne :) od następnej rundy jak się nie mylę są już 2 mecze...

Amfre 22.09.2008 08:47

wiem ze mają Wiślacy dośc ciężki okres teraz, ale nie odpuszczajcie tego Pucharu, w końcu daje awans do P UEFA jakby coś oraz kasę dodatkową, którą można wpakować w kieszeń zamiast wydać na konieczne transfery...

a jezeli chodzi o nastepne rundy to wg 90minut.p

1/8 finału - 29 października
Mecze o godz. 14:00.

1/4 finału - 18 marca, 8 kwietnia

1/2 finału - 29 kwietnia, 6 maja

Finał - 20 maja
w Chorzowie (Stadion Śląski)

z tego wniosek ze chyba kolejna runda to tez jeden mecz tylko. tylko jak na tym etapie wylosują gospodarza? teoretycznie słabszy? bo już nie będzie tych którzy dochodzą z mocniejszego szczebla.

Juzio 22.09.2008 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Amfre (Post 606419)
Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok 7 października, 18:00 czemu przełożony, czy nie po to aby nasze ziomki mogły w rezerwach wystawić najsilniejszy skład?? :)

czy w tej rundzie nadal jest tylko jeden mecz? na terenie teoretycznie słabszej drużyny? te 90 minut przesądza o awansie do 1/8 pucharu polski?

nie widze zeby jakies transmisje byly w tv..

Mecz Lechii został przełozony ze wzgledu na dwa występujące zespoły w pucharze a co za tym idzie nie mogły by grać o tej samej porze na tym samym stadionie :-D Pierwotnie pierwsza drużyna miała grac z Jagą tydzień później czyli 01.10 ale Canal + ustalił terminarz na następny weekend wg ktorego w piątek 03.10 Lechia gra w Gdyni z Arką. Byłby więc tylko jeden dzien przerwy dlatego przełozono ponownie o następny tydzień. Ponadto w pucharze pod szyldem Lechia II występuje zespół ME więc nie sądzę aby można bylo jakoś znacząco wzmocnić druzyne. Choc wygrana 3-0 ze Zniczem byla dla wszystkich zaskoczeniem więc Wisełka nie może sobie pozwolic na zlekceważenie przeciwnika.

W tej rundzie jest tylko jeden mecz, w następnej też. Dwumecze są dopiero od ćwierćfinałów.

Czy na terenie teoretycznie słabszej drużyny? Nie! Na terenie zespołu, który w zeszłym sezonie był w niższej klasie rozgrywkowej, a to nie musi byc tożsame :-p

Prawa do transmisjo PP ma "n".

LooNatyk 22.09.2008 11:12

no PP to juz inna liga niz PE i mam nadzieje, ze tutaj nie odpuscimy.

Aro1234 22.09.2008 11:22

Wiadomo kiedy gramy z Pasiastymi w Pucharze Ekstraklasy?

Amfre 22.09.2008 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 606468)
Wiadomo kiedy gramy z Pasiastymi w Pucharze Ekstraklasy?

Kolejka 3 - 30 września-10 października
Wisła Kraków - Cracovia

Właśnie dokładnie nie wiadomo, a to już na dniach !!

SpoXsteR 22.09.2008 13:11

bodajże 7 pażdziernika

Amfre 22.09.2008 13:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 606508)
bodajże 7 pażdziernika

nie wiem czy nie padnie na dzien później
8 października tj środa, z uwagi na nasz mecz wyjazdowy w Zabrzu w niedzielę 5.10 o godz 14.30

i tak większość będzie na zgrupowaniu kadry pewnie od poniedziałku 6.10 z powodu meczu Reprezentacji Polski z Czechami 11 października w sobotę.

Ogryzek 22.09.2008 13:27

Jaki skład przeciw Nam może wystawić Lechia II? Chodzi mi o piłkarzy I zespołu Lechii - czy mogą grać przeciw Wiśle w PP? Taki Buzała, Kowalczyk itd?

Robert_wislak 22.09.2008 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Amfre (Post 606423)
wiem ze mają Wiślacy dośc ciężki okres teraz, ale nie odpuszczajcie tego Pucharu, w końcu daje awans do P UEFA jakby coś oraz kasę dodatkową, którą można wpakować w kieszeń zamiast wydać na konieczne transfery...

Dokładnie. Widząc jaki jest ścisk tabeli to przy niefortunnym zbiegu okoliczności np kontuzji choroby czy słabej formy możemy sie nawet nie zakwalifikować do pucharów za rok, bo widać, że jednosezonowce szaleją teraz(Polonia, Arka) więc wyjściem awaryjnym jest wygranie Pucharu Polski co daje awans + gratisy takie jak kolega wymienił.

fst 22.09.2008 14:42

Problem w tym, że mamy trochę szczupłą kadrę jak na walkę na 2 frontach jednocześnie.

4fan_player 22.09.2008 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 606514)
Jaki skład przeciw Nam może wystawić Lechia II? Chodzi mi o piłkarzy I zespołu Lechii - czy mogą grać przeciw Wiśle w PP? Taki Buzała, Kowalczyk itd?

zagrają Ci którzy nie grali w niedzielnym meczu ligowym. wątpię że Lechia wystawi najmocniejszy skład.

Perek 22.09.2008 15:49

Lechia w środę na pewno nie wystawi podstawowych piłkarzy, bo dwa dni później mają mecz ligowy z Polonią Warszawa. Więc pierwsz jedynastka nie wystąpi przeciwko Wiśle na 100%

donecki 22.09.2008 16:24

Czy ktoś jedzie do Gdańska?

Thomé 22.09.2008 16:30

ITI spi..............
Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislaportal.pl
  • Wisła w telewizji? Chciałbyś...
  • W programach telewizyjnych na środę niestety próżno szukać propozycji o tytule: Lechia II Gdańsk - Wisła Kraków (Puchar Polski, 1/16). Przy takim obrocie sprawy, mecz z drugim składem naszej "zgody" będzie można obejrzeć tylko i wyłącznie na stadionie przy ulicy Romualda Traugutta w Trójmieście.

Jedynym kanałem, który wykupił prawa do transmitowania spotkań Pucharu Polski jest nSport. Chyba jednak nikogo zbytnio nie zaskoczy, że należąca do platformy ITI telewizja w czasie trwania meczu Białej Gwiazdy pokaże POWTÓRKĘ jutrzejszego pojedynku Legii Warszawa z Wisłą Płock...
  • Dodał: Q

http://www.wislaportal.pl/news.php?id=14000

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl