![]() |
Cytat:
|
Idea pucharu jest kompletnym NONSENSEM. Jezdzimy REZERWAMI i dostajemy po plecach (tak wygladal min ubiegly rok). Niech ktos mi wytlumaczy jaki jest sens obrywania 0:4 na R22 (sic!!!) de facto grajac rezerwami. Od wystepow Wisly II jest mloda ekstraklasa... Ostatni mecz PE u nas wygladal jak trening, a przyszlo 5500.
Mam tylko nadzieje, ze derby zostana potraktowane ze 100% powaga, bo nie wyobrazam sobie, ze mielibysmy przegrac z KSC na Reymonta!! Od wielu lat jestesmy w derbach poza ich zasiegiem i nie wyobrazam sobie takiej amatorki w tym dwumeczu jak ze Slaskiem czy w Gliwicach. Na tle derbow nie docieraja do mnie tlumaczenia o oszczedzaniu siebie, zdrowia, kadry etc!! Puchar Rezerw, totalny nonsens, nikt nie traktuje go powaznie, a my chyba najmniej powaznie ze wszystkich hehe |
Puchar Ekstraklasy miał też być sposobem na wypróbowanie nowych ustawień i taktyki.
Jeżeli zawodnicy boją się zaryzykować ostrzejsze bieganie ,by się zbytnio nie przemęczyć przed meczami o większą stawkę ,to z czym do Europy ? Ale ,jeśli drużyna zacznie wspaniale grać po odpadnięciu z PE - jestem w stanie to zaakceptować. |
kristos -- sadze, ze to nie tyle chodzi o to, ze im sie nie chce. po czesci na pewno boja sie tez urazow. kadre mamy jaka mamy, a przeciez dalej gramy w pucharach. taki piast na ten przyklad nie ma nic do stracenia, spina sie na nas na 100% i wlasnie takie sa skutki.
i mi takze idea pucharu sie nie podoba, bo za przeproszeniem ni to swinia, ni kanarek. nagrody dla klubow pokroju Wisly sa raczej smieszne(mozliwe ze pokryja koszty meczow..). prestizu na razie zadnego. mecze o 12 w poludnie. na prawde tez chyba bym wolal, zebysm wczesniej odpadli z tych rozgrywek.. |
Cytat:
PULA NAGRÓD: 2.500.000 Startowe (dla wszystkich klubów) - 25.000 Zwycięzca grupy - 100.000 Drugie miejsce w grupie - 75.000 Zwycięzca ćwierćfinału - 100.000 Zwycięzca półfinału - 200.000 Zdobywca Pucharu Ekstraklasy - 600.000 Sądzę że zapatrujecie sie na ten puchar z perspektywy ekipy która kładzie na niego laskę. Jeśli Wiśle wiodło by się na tym polu, inaczej byście pisali. Mistrzowi Polski troszkę nie wypada tak sie prezentować, nawet w rozgrywkach o tak niskiej randze. W kółko jest narzekanie, że polskie zespoły odstają od reszty Europy bo maja najdłuższa przerwę, bo grają za mało spotkań, bo zupa była za słona. Po to właśnie jest PE. Inne ekipy często grają także rezerwami bądź "młodziakami" i to jest żadne tłumaczenie. |
Cytat:
Nie ma meczy -żle ,bo nie ma jak wypróbować ustawienie ,taktykę ,zgranie. Są mecze - żle ,bo można złapać kontuzję. |
Zgadzam sie z kristosem.
W ogole jesli chcemy kiedys dogonic zachod to przy tak krotkiej lidze musimy grac systemem sroda/sobota i to nie tak ze w srode graja ogorki co raczej do pierwszego skladu sie nigdy nie przebija. Dziwi mnie to narzekanie na ten puchar bo to powinien byc swietny poligon doswiadczalny+szansa na gre kilku zawodnikow co normalnie wchodza z lawki+tak ja pisalem , wprowadzanie calosezonowego systemu gry sroda/sobota.- Oczywiscie brak wartosciowej lawki troche usprawiedliwia w tym roku trenera. |
Na zachodzie mogą sobie pozwolić na takie coś, bo mają konkretne zaplecze.. u nas co jest? wyjdzie podstawowa jedenastka na taki PE, ktoś dozna kontuzji i pózniej nie ma kim grać na danej pozycji w lidze (poza kilkoma wyjątkami)
teraz widzimy jak np. Pawła brakuje w takich meczach, nie ma kto strzelać i taka jest brutalna prawda. Oby na Lech był gotowy inaczej o zwycięstwie będzie można zapomnieć (wypluj) Poza tym Polscy piłkarze w przeciwieństwie np. do tych z Anglii są dużo gorzej przygotowani fizycznie.. skurcze, męczarnie i tak dalej (poza kilkoma wyjątkami, pozdro Cleber (Cleber nie Polak) U nas w niektórych meczach będą dawać wszystko - Beitar, Barcelona i zdychanie przez kilka dni.. tam przy dużo szybszej grze za 2 dni znów mecz. Norma. |
Jest na to rada - należy się lepiej przygotować fizycznie ,lub odmówić występu w PE.
|
Olewa ją PE, a karnetowców przymuszają do płacenia za te mecze. Super mają pomysły...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dla mnie smieszne jest usprawiedlwienie ze nie ma po co grac w PE.
Sa to rozgrywki Pucharowe w danym kraju ,w ktorych trzeba grac.Kiedys byl Puchar Ligi Polskiej i jakos nikt nie traktowal tych rozgrywek jak piate koło u wozu. Jak jest za mało meczow ,i kazdy pisze "No ale gdzie sie ma ta młodziez ogrywac?" --no to chyba jest tu jakas paronoja ,bo w takim razie do czego w takim razie mozna wykorzystac te rozgrywki. I tak wkólko zawsze cos sie komus niepodoba. |
Przy tej kadrze jaką mamy jestem w stanie zrozumieć olanie PE, wystawiając głębokie rezerwy.
Ale jeśli gra prawie pierwszy skład i dostaje w dupeczkę od Piasta to coś jest nie w porządku. |
A co to jest milion? Odliczyc od tego koszta zwiazane z wyjazdami i z organizacja meczy i juz tak rozowo nie bedzie.
To moje zdanie, uwazam ten puchar za porazke i tyle.. Po prostu nie widze sensu w walce o niego, to puchar dobry dla ekip slabszych. Taki puchar pocieszenia jak na innych frontach nie wyjdzie.. |
...a idealne wytłumaczenie ekip silnych: "Olewamy. PE jest dla ekip słabszych" :D
Akurat w zeszłym roku w finale grały dość mocne drużyny. |
Mocne? My przecież odpadliśmy z Waszymi rezerwami :P ;)
|
Jutro gramy z zydkami czy kiedy?
Cytat:
Cytat:
|
z niewłaściwą stroną Błoń gramy 30 bodajże.
|
Cytat:
2) To nie forum Legii. 3) Zapraszam do pisania na forum.legialive.pl nic nie stoi na przeszkodzie. P.S. Co do wcześniejszego fragmentu, ty chyba sam nie wierzysz w to co piszesz (szczególnie to o tym łojeniu)... :> |
za Onet.sport.pl:
Lech ukarany walkowerem! Komisja Ligi zweryfikowała wynik meczu 1. kolejki piłkarskiego Pucharu Ekstraklasy Lechia Gdańsk - Lech Poznań, jako walkower 3:0 dla Lechii. Spotkanie zakończyło się bezbramkowym remisem, ale w składzie poznańskiej drużyny zagrali nieuprawnieni zawodnicy. W uzasadnieniu decyzji Komisja powołała się na paragraf regulaminu rozgrywek nakazujący by w Pucharze Ekstraklasy zagrało co najmniej ośmiu zawodników uprawnionych do występów w meczach ligowych. Ze protokołu meczowego wynika, że trener Lecha Franciszek Smuda wystawił tylko czterech takich piłkarzy. Co więcej, w składzie byli zawodnicy nieuprawnieni do rozgrywek o PE. :P |
Cytat:
Napisz wprost, że Piast jest silniejszy od Wisły, albo że zagrali cudowny mecz, a nie wbijasz tylko szpileczki. W tamtym sezonie było to samo, aż do sławetnej victoryi nad naszymi rezerwami("które też są przecież Wisłą") w meczu o Superpuchar. Ty po tym meczu pękałeś z dumy(przynajmniej u nas na forum:D), a ja stwierdziłem, że gracie kompletny piach, leżycie taktycznie, motorycznie i wydolnościowo a wasza obrona to dramat. Czas pokazał kto miał rację... Jak długo będziemy dobrze grać w lidze i europejskich pucharach, tak długo nie będziemy musieli sobie porażek w PE niczym tłumaczyć - bo będą one miały marginalne znaczenie. Wy już się z pucharami pożegnaliście, w lidze gracie nędznie(ale i tak szacunek, że przy takiej grze macie tyle punktów:shock:)więc PE możecie(musicie?)traktować śmiertelnie poważnie. Tylko mi nie wyjeżdżaj z tekstami, że wyniki są dla Ciebie bez znaczenia i liczy się tylko protest... Znaczy się - Legia:D Ala1955 - nie sądziłem, ze to możliwe, ale ktoś olewa ten puchar bardziej niż my:D |
wolfy napisał:
Ala1955 - nie sądziłem, ze to możliwe, ale ktoś olewa ten puchar bardziej niż my:D A jednak :-) |
Uważam, ze Wisła i tak dalej awansuje, te dwie porażki nic nie znaczą i tak sobie poradzą , trochę odpuścili ale i tak przejdą dalej
|
Promień Opalenica - Zagłębie Sosnowiec 24 września, 16:00
Stal Sanok - Widzew Łódź 24 września, 15:30 Lechia Gdańsk - Jagiellonia Białystok 7 października, 18:00 czemu przełożony, czy nie po to aby nasze ziomki mogły w rezerwach wystawić najsilniejszy skład?? :) Odra Opole - Polonia Bytom 24 września, 16:00 Arka Gdynia - Odra Wodzisław Śląski 24 września, 20:00 Motor Lublin - Łódzki KS 24 września, 16:00 Warta Poznań - Ruch Chorzów 24 września, 16:00 Stal Stalowa Wola - GKS Bełchatów 23 września, 15:30 GKS Katowice - Górnik Zabrze 23 września, 16:00 Górnik Łęczna - Cracovia 23 września, 16:00 mecz bez udziału publiczności Kmita Zabierzów - Korona Kielce 24 września, 16:00 GKS Jastrzębie (Jastrzębie Zdrój) - Zagłębie Lubin 24 września, 16:00 Piast Gliwice - Lech Poznań 24 września, 16:00 Nielba Wągrowiec - Polonia Warszawa 23 września, 16:00 Wisła Płock - Legia Warszawa 23 września, 20:00 Lechia II Gdańsk - Wisła Kraków 24 września, 18:00 czy w tej rundzie nadal jest tylko jeden mecz? na terenie teoretycznie słabszej drużyny? te 90 minut przesądza o awansie do 1/8 pucharu polski? nie widze zeby jakies transmisje byly w tv.. |
tak 90 minut + np. dogrywka lub karne :) od następnej rundy jak się nie mylę są już 2 mecze...
|
wiem ze mają Wiślacy dośc ciężki okres teraz, ale nie odpuszczajcie tego Pucharu, w końcu daje awans do P UEFA jakby coś oraz kasę dodatkową, którą można wpakować w kieszeń zamiast wydać na konieczne transfery...
a jezeli chodzi o nastepne rundy to wg 90minut.p 1/8 finału - 29 października Mecze o godz. 14:00. 1/4 finału - 18 marca, 8 kwietnia 1/2 finału - 29 kwietnia, 6 maja Finał - 20 maja w Chorzowie (Stadion Śląski) z tego wniosek ze chyba kolejna runda to tez jeden mecz tylko. tylko jak na tym etapie wylosują gospodarza? teoretycznie słabszy? bo już nie będzie tych którzy dochodzą z mocniejszego szczebla. |
Cytat:
W tej rundzie jest tylko jeden mecz, w następnej też. Dwumecze są dopiero od ćwierćfinałów. Czy na terenie teoretycznie słabszej drużyny? Nie! Na terenie zespołu, który w zeszłym sezonie był w niższej klasie rozgrywkowej, a to nie musi byc tożsame :-p Prawa do transmisjo PP ma "n". |
no PP to juz inna liga niz PE i mam nadzieje, ze tutaj nie odpuscimy.
|
Wiadomo kiedy gramy z Pasiastymi w Pucharze Ekstraklasy?
|
Cytat:
Wisła Kraków - Cracovia Właśnie dokładnie nie wiadomo, a to już na dniach !! |
bodajże 7 pażdziernika
|
Cytat:
8 października tj środa, z uwagi na nasz mecz wyjazdowy w Zabrzu w niedzielę 5.10 o godz 14.30 i tak większość będzie na zgrupowaniu kadry pewnie od poniedziałku 6.10 z powodu meczu Reprezentacji Polski z Czechami 11 października w sobotę. |
Jaki skład przeciw Nam może wystawić Lechia II? Chodzi mi o piłkarzy I zespołu Lechii - czy mogą grać przeciw Wiśle w PP? Taki Buzała, Kowalczyk itd?
|
Cytat:
|
Problem w tym, że mamy trochę szczupłą kadrę jak na walkę na 2 frontach jednocześnie.
|
Cytat:
|
Lechia w środę na pewno nie wystawi podstawowych piłkarzy, bo dwa dni później mają mecz ligowy z Polonią Warszawa. Więc pierwsz jedynastka nie wystąpi przeciwko Wiśle na 100%
|
Czy ktoś jedzie do Gdańska?
|
ITI spi..............
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl