Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Olimpiada letnia - PEKIN 2008 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4589)

Illargui 18.08.2008 08:10

Kapitalny mecz!!! Nie pamiętam drugiego meczu, w którym Polacy zagrali tak dobrze,:-D , świetny prognostyk przed ćwierćfinałem. Jeśli zagrają podobnie, to tylko współczuć przeciwnikowi:)

w0lno. 18.08.2008 10:55

Ehh... że akurat dzisiaj musiałem zaspać :/ Dotychczas wszystkie mecze oglądałem, nawet ten z Egiptem, a tu masz 'kapitalny mecz' i lipa.
Czytając wypowiedzi po meczu można wywnioskować, że nasi dzisiaj bombardowali przeciwnika zagrywką, prawda to?

Wszystkie dzisiejsze pojedynki, w których mamy szanse na medal akurat muszą rozgrywać się w jednej godzinie. Szkoda...

nowy_piotrek 18.08.2008 11:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 587167)
Ehh... że akurat dzisiaj musiałem zaspać :/ Dotychczas wszystkie mecze oglądałem, nawet ten z Egiptem, a tu masz 'kapitalny mecz' i lipa.
Czytając wypowiedzi po meczu można wywnioskować, że nasi dzisiaj bombardowali przeciwnika zagrywką, prawda to?

Rosjanie lepiej od nas serwowali, ale i tak byl to nasz najlepszy mecz jesli chodzi o zagrywke na igrzyskach. Do tego sporo nadrabialismy obrona. Kilka punktow (staje sie to juz tradycja) zdobylismy w ustawieniu z Zagumnym na zagrywce. Dobrze grali rezerwowi do tej pory - Mozdzonek i Wika.

Aro1234 18.08.2008 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez _gilardino_ (Post 586791)
:lol: Jedrusinski jak awansuje do 2 rundy to będzie sukces

No faktycznie... Ale ten Jędrusiński cienki! LEDWO LEDWO awansował do 2.rundy...:lol:
Myślę, że finał jest spokojnie jego zasięgu.

Fajnie w kajakach dziś poszło. Teraz trzymać kciuki za tyczkarki, Blanika i panów silnych - Dołęga 1 i Dołęga 2. :)

St@chu 18.08.2008 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 587186)
No faktycznie... Ale ten Jędrusiński cienki! LEDWO LEDWO awansował do 2.rundy...:lol:
Myślę, że finał jest spokojnie jego zasięgu.

Finał może i tak, ale to dla niego raczej szczyt marzeń, a wcześniej wymieniałeś go jako kandydata do medalu. Kiedyś zdaje się że to był finał olimpijski Urbaś pobiegł chyba jaki pierwszy biały poniżej 20 sekund... a mimo to i tak był pod koniec stawki... Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawie ale chyba taki wynik dał mu 8 miejsce. A Jędrusińskiemu daleko jeszcze do takiego wyniku...

No cóż...

Co do dzisiejszego dnia... To oby Mariusz Dołęga dał radę, to samo tyczy się Blanika... należy mu się taki sukces na koniec kariery, najbardziej martwie się o tyczkarki bo tam poziom bardzo się wyrównał, a nasze stoją w miejscu lub cofają się wręcz jak Rogowska. No i ciekawe jak zagrają ręczni... Zwycięstwo może być złe i porażka może być zła... Jedno może oznaczać Niemców w ćwierćfinale, a drugie Duńczyków... Ciężko wyczuć co jest dla nas lepsze... Jest jeszcze Plawgo i mimo kontuzji przed IO wierze że stać go tutaj na podium.

Stone Island 18.08.2008 12:50

Wielka szkoda tego Dołęgi !! Zal mi go serio...

Za to Rosjanowi sie udało 20-latek nieźle !!

e 18.08.2008 13:04

BRAWO Lesiu!!

_ukoL 18.08.2008 13:05

Brawo Blanik!! Mamy złoto! :-)

hoolifan 18.08.2008 13:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtek_Lok (Post 587234)
Brawo Blanik!! Mamy złoto! :-)

Ogromne gratulacje !! 7 nasz medal !!

Należy mu się za te wszystkie starty, w których bardzo mało mu zawsze brakowało do złota !

w0lno. 18.08.2008 13:07

Bardzo się cieszę. Tak jak Jemu należy się ten medal to...
BRAWO BLANIK!!

Jeszcze tylko tyczkarki i Dołęga ;]
Poniedziałek też będzie dla nas

E: Kołecki komentuje podnoszenie ciężarów. Może to przyniesie nam szczęście :)?

Jakby ktoś nie wiedział - lekkoatletyka jest transmitowana na TVP Info

joshi 18.08.2008 13:09

Rewelacja,
Brawa dla Blanika

kreseq 18.08.2008 13:10

Robert prawie...czekamy na nastepnego, tutaj bedzie medal :)

Gratulacje dla Blanika!!! Takie zakonczenie kariery....cudownie.

Taki jaj to ja dawno nie widzialem....szkoda :(

e 18.08.2008 13:37

kuzwa mac.. szkoda.

za ile jest jakas walka Polakow o medale?
czy to dzisiaj na tyle?!

hoolifan 18.08.2008 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 587238)
Robert prawie...czekamy na nastepnego, tutaj bedzie medal :)

Gratulacje dla Blanika!!! Takie zakonczenie kariery....cudownie.

Taki jaj to ja dawno nie widzialem....szkoda :(

Niestety... A wilekie miał szanse

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 587243)
kuzwa mac.. szkoda.

czy to dzisiaj na tyle?!

tyczka za chwile
pyrek i rogowska na tvp info

St@chu 18.08.2008 13:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez e (Post 587243)
kuzwa mac.. szkoda.

czy to dzisiaj na tyle?!

Szansa a nawet dwie w skoku o tyczce i Marek Plawgo o 16 w biegu na 400m przez płotki

sandomingo 18.08.2008 13:48

Fantastyczny Blanik, wielkie gratulacje!
Tylko on spośród faworytów wytrzymał nerwowo i skoczył swoje.
Piękne ukoronowanie kariery...Brawo Leszek!!!
Po raz kolejny żal bierze że prawdziwi mistrzowie tacy jak on zarabiają ułamki tego co przeciętni ligowi kopacze...

Dołęga przegrał niestety w rwaniu, psychika chyba troszkę mu siadła a poza tym idiotyczna decyzja trenerów o drugim podejściu do 228 kg, kto to wymyślił??? Przecież ten ciężar nic mu nie dawał, nie trzeba być trenerem żeby to wiedzieć, wystarczy umieć liczyć... jaja totalne.
Tym większy szacunek dla Kołeckiego, który podobnie jak Dołęga zmagał się z kontuzją!

Pyrek na razie skacze bardzo dobrze, może powalczy o brąz.

SZYMEK_TSW 18.08.2008 14:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 587250)
Dołęga przegrał niestety w rwaniu, psychika chyba troszkę mu siadła a poza tym idiotyczna decyzja trenerów o drugim podejściu do 228 kg, kto to wymyślił??? Przecież ten ciężar nic mu nie dawał, nie trzeba być trenerem żeby to wiedzieć, wystarczy umieć liczyć... jaja totalne.

Szkoda szkoda bo tam było takei zamieszanie i niby Kołecki gadał ze 231, wtedy byłoby to naprawde świetne posunięcie bo ruscy musieli ostro wyżej podnośić, no ale cóz szkoda 200 i 201 w rwaniu, tam stracił srebro bo złoto dziś poza zasięgiem całkowicie.

hoolifan 18.08.2008 14:15

co ta pyrek zrobiła?

St@chu 18.08.2008 14:17

Dołęga trochę mnie zawiódł, ale chyba przegrał medal nie tyle z rywalami, co z kontuzją. Szkoda, szkoda...

Co do Rogowskiej to jak najbardziej spodziewałem się, że tak to się skończy w jej wypadku. A Monika Pyrek jak zwykle na wielkich imprezach wysiadła psychicznie w kluczowym momencie. Szkoda tej dziewczyny bo za cały przekrój kariery należał jej się choć brąz na olimpiadzie.

Jeszcze Marek Plawgo... Będzie ciężko, ale ma moim zdaniem szanse, żeby coś zamieszać...

miki2006 18.08.2008 14:18

i co już koniec? ani Pyrek ani Rogowska ? .... :shock:

sandomingo 18.08.2008 14:21

Faktycznie, pośpieszyłem się z tymi pochwałami dla Pyrek.

Jeśli chodzi o medale to pozostają nam realnie 2-3 szanse w kajakarstwie, każdy medal w innej dyscyplinie byłby bardzo miłą niespodzianką.

Lunar 18.08.2008 14:28

Kusznierewicza i Życkiego też bym nie skreślał. Mają spore szansę załapać się na pudło, a nawet powalczyć o złoto.

laurence 18.08.2008 14:28

ile medali zdobylismy w Atenach??

e 18.08.2008 14:35

bodajze 10

Kocur 18.08.2008 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lunar (Post 587276)
Kusznierewicza i Życkiego też bym nie skreślał. Mają spore szansę załapać się na pudło, a nawet powalczyć o złoto.

Siatkarki "miały zdobyć" złoto, florecistki też - w skoku o tyczce medal był murowany ale nie wiadomo było jeszcze jaki - itp itd :-p

Lepiej cieszyć się z niespodzianki niż pompować balon codziennie.
Widać że medale zdobywają faceci z jajami (nie ujmując nic Agnieszce w zapasach :) - więc poczekajmy jeszcze trochę z okrzykami radości.

ToTylkoJa 18.08.2008 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 587277)
ile medali zdobylismy w Atenach??

3 złote- Otylia, Robert Korzeniowski i para Kucharski Sycz
2 srebra- oba Otylia
5 brązów- Gruchała, Kusznierewicz, Rogowska, Wróbel i para Pastuszka Sokołowska-Kulesza

10

St@chu 18.08.2008 14:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 587286)
3 złote- Otylia, Robert Korzeniowski i para Kucharski Sycz
2 srebra- oba Otylia
5 brązów- Gruchała, Kusznierewicz, Rogowska, Wróbel i para Pastuszka Sokołowska-Kulesza

10

Czyli gdyby tamtą reprezentacje w tabeli medalowej zestawić z tą dzisiejszą to już na dzień dzisiejszy mimo większej liczby medali przegrywa...

Jest postęp ;-)

Małopolska NH 18.08.2008 14:58

najbardziej mi się podobało jak blanik krzyczał na siebie tuż przed skokiem.. Musisz, musisz !!

dynek.pl 18.08.2008 15:17

qrde z kim gramja reczni w cwiercfinale bo sa sprzeczne zrodla ?
wg. tabeli na onecie Islandia
wg. reczna.pl Korea
wg. TVP Niemcy choc Niemcy juz odpadli

ToTylkoJa 18.08.2008 15:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 587302)
qrde z kim gramja reczni w cwiercfinale bo sa sprzeczne zrodla ?
wg. tabeli na onecie Islandia
wg. reczna.pl Korea
wg. TVP Niemcy choc Niemcy juz odpadli

teraz gramy w ćwierćfinale z Islandia. Jeśli pokonamy Islandię, to w półfinale spotkamy się ze zwycięzcą meczu Korea Płd- Hiszpania

(chyba :D)

a na wp napisali, że będzie losowanie :lol:

miki2006 18.08.2008 15:22

Jelene pojebało 5,05 rekord świata po raz 24, rekord olimpijski po raz drugi dziś, mistrzyni olimpijska

w0lno. 18.08.2008 15:30

Cytat:

Reprezentacja Polski zremisowała z Francją 30:30 w meczu ostatniej kolejki turnieju olimpijskiego piłkarzy ręcznych. Polacy prowadzili do przerwy 16:13. Wynik ten daje szczypiornistom Bogdana Wenty drugie miejsce w grupie, za Francją, a przed Chorwacją. Rywala Polaków w ćwierćfinale wyłoni dzisiejsze losowanie.
Trochę szkoda, że roztrwoniliśmy tą przewagę. Mimo wszystko naszym zawodnikom należą się brawa. W dzisiejszym meczu najbardziej podobały mi się 'no look passy' w wykonaniu Lijka :D Świetnie dzisiaj współpracował z kołowym.

Tyczkarki... tracimy kolejną szansę medalową. Szkoda, że Pyrek po praz kolejny w ważnych zawodach przegrywa przez psychikę. O Rogowskiej szkoda cokolwiek mówić, ponieważ była bez formy.

Zal również Dołęgi. Gdyby podniósł te 200kg mielibyśmy medal. Szacunek za to, że walczył nie tylko z rywalami, ale również z kontuzją.

PS. Dobrze naszym sąsiadom, że nie wyszli z grupy :D

nowy_piotrek 18.08.2008 16:10

W pilce recznej nie ma losowania miedzy zespolami 2-3 z dwoch grup. Polska w cwiercfinale zagra z Islandia.

sandomingo 18.08.2008 16:34

Mając do wyboru Islandię, Danię, Koreę i Rosję - teoretycznie - najlepiej grać z Islandią. I właśnie tak będzie. To jest rywal grający stylem bardzo podobnym do naszej kadry, tyle że ostatnio niewiele, ale ich Polacy pokonywali.
To jest życiowa szansa dla każdego z tych chłopaków. Rywal jest jak najbardziej w ich zasięgu.
Kurcze, porażka W TYM ćwiercfinale będzie naprawdę bolała (odpukać w niemalowane).

Czy wiadomo już z kim zagrają siatkarze??

St@chu 18.08.2008 16:56

Mamy 7 medali... Teoretycznie można by powiedzieć że już poszło nam lepiej niż w Atenach bo wtedy był układ medali 3-1-5, a teraz mamy 3-3-1, czyli większą wartość w klasyfikacji prezentują te medale zdobyte obecnie nawet w takiej ilości jaka jest.

Ale pozostało jeszcze 6 dni igrzysk więc zastanawiając się ile i w czym jeszcze ewentualnie możemy powalczyć, żeby tych medali było co najmniej tyle ile przed czterema laty sprawdziłem jakie szanse medalowe nam pozostały.

Łukasz Maszczyk (boks) jeśli wygra jutrzejszą walkę wejdzie już do strefy medalowej i wszystko przed nim. Co prawda mam złe wspomnienia związane z boksem z Aten, ale oby tym razem było inaczej.

Kajakarstwo... Nie znam się na tym za bardzo ale patrząc po nazwiskach i po tym co było w telewizji dziś mówione jest kilka realnych szans medalowych. Kilku zawodników zdobywało już najwyższe laury więc trzeba w nich wierzyć, szczególnie że już kilka osad (nie wiem czy tutaj tez używa się tego określenia, jak w wioślarstwie) ma miejsce w finałach.

Kamila Skolimowska - finał pojutrze, różnie jej się wiedzie ostatnimi laty ale stać ją na to żeby wywalczyć tutaj medal, co prawda walczy z chorobą, ale wierzyć mozna.

Zofia Klepacka - na początku było kiepsko, ale radzi sobie coraz lepiej i biorąc pod uwagę że ostatni wyścig jest punktowany podwojnie wciąż ma realne szanse na medal. Finał zawodów 20.08

Anna Jesień - mimo że w swoim biegu półfinałowym zajęła 3 miejsce to należy to ścisłej światowej czołówki i można liczyć na medal, ale chyba byłaby to niespodzianka. Finał pojutrze, tj. 20.08

Mateusz Kusznierewicz i Dominik Życki - powiem szczerze na tych panów bardzo liczę, Kusznierewicz nie raz pokazywał że potrafi walczyć i co ważne wciąż są w czołówce zawodów (na dzień dzisiejszy czwarte miejsce), finał ich konkurencji 21.08

Maja Włoszczowska - to byłaby niespodzianka, ale jest to zawodniczka utytułowana, więc jest w stanie powalczyć z każdym na trasie, jej konkurencja 22.08

Po tym co dziś widziałem... Napisze także że szanse medalowe mają polskie drużyny siatkarze i piłkarze ręczni. Tylko żeby nie przepadli w przedbiegach na ćwierćfinale, na pewno stać ich na spokojny awans do półfinałów. Zarówno jednych jak i drugich.

nowy_piotrek 18.08.2008 17:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 587340)
Czy wiadomo już z kim zagrają siatkarze??

Losowanie mialo byc poznym wieczorem czasu chinskiego, takze gdzies do godziny czasu powinno sie wyjasnic z kim zagramy.

@stachu
Medal dla Jesien jak i Skolimowskiej bylby bardzo duza niespodzianka. Takze szkoda sie spinac, mozna ewentualnie liczyc na cud :D

St@chu 18.08.2008 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nowy_piotrek (Post 587365)
Losowanie mialo byc poznym wieczorem czasu chinskiego, takze gdzies do godziny czasu powinno sie wyjasnic z kim zagramy.

@stachu
Medal dla Jesien jak i Skolimowskiej bylby bardzo duza niespodzianka. Takze szkoda sie spinac, mozna ewentualnie liczyc na cud :D

Podobnie jak Maszczyka i Włoszczowskiej. Myślę że także Klepackiej. Ale są to zawodniczki, które były i cały czas są w lub blisko światowej czołówki, więc szansa na medal zawsze jest. Myśle że ich medale byłyby mniejszym zaskoczeniem niż to czego dokonał Tomek Majewski.

----

Polska - Włochy w ćwierćfinale turnieju olimpijskiego siatkarzy. Jeśli podopieczni Raula Lozano przejdą trzykrotnych mistrzów świata w półfinale zmierzą się z Brazylią.

sandomingo 19.08.2008 10:34

Dzisiaj obciążenie serwera itvp.pl nieco mniejsze więc można podglądnąć wydarzenia olimpijskie na żywo :)

Niestety ale patrząc na wyniki naszych kajakarzy w eliminacjach to jakikolwiek medal będzie niespodzianką.
Odstają znacznie od najlepszych. I niech Szpaku nie chrzani że to eliminacje, bo jak wioślarze byli mocni to nie musieli oszczędzać sił i tyle. Także nie wygląda to najlepiej.

A zatem powtórzenie wyniku medalowego z Aten (oczywiście w kwestii ilości bo jakościowo to już jest lepiej) będzie cholernie ciężkie.

Piszecie że Jesień, Skolimowska i Włoszczowska mają szanse. Moim zdaniem bardzo mizerne. Skolimowska zmaga się z poważną kontuzja i dla niej awans do finału jest sukcesem.
Natomiast Jesień i Włoszczowska to są typowe zawodniczki z czołówki światowej ale na najważniejsze imprezie będą maksymalnie w okolicach 5 miejsca.

Klepacka już dziś pogrzebała swoje szanse ostatecznie. Życki i Kusznierewicz nie mogą wypadać poza trójkę, bo inaczej z medalu będą nici.

Reasumując od tej pory każdy medal będzie bardzo przyjemnym zaskoczeniem.

kądzikowski 19.08.2008 10:36

No niekoniecznie z Brazylią, bo jak Chiny pokonają Brazylijczyków? WIem, ze to jest nierealne, ale w sporcie wszystko jest mozliwe.

e 19.08.2008 12:16

Brzydko dla oka boksuje i w przypadku remisu na pewno ten drugi by wygral to raz.
Dwa to ze nie punktowali Polakowi ciosow, jakie punktowali Irlandczykowi.
Co by nie pisac Irlandczyk lepszy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl