Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Plotki oraz Wasze propozycje dotyczące transferów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4404)

Gucio25 14.07.2008 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sqall (Post 566125)
Oj żebyś się nie przeliczył, dobra ławka to jedna z podstaw sukcesu, każdy dobry trener to wie, w tym Skorża ;)

wiem że dobra ławka jest ważna, ale gdybyśmy na środku obrony mieli prócz Clebera i Głowy, Jodłowca i Kowalskiego, to by chyba wystarczyło? nie sądze żeby się nam opłacało ściągać i marnować talent jakiegoś chłopaka z Wrocławia, bo akurat do tego się odniosłem, a wzmocnienia potrzebne są nam gdzie indziej. jako że panu Jackowi czasu brakuje, bo tak ma napięty terminarz, to niech się nie zajmuję mniej ważnymii rzeczami. ;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sharkey (Post 567443)
pucharze polski i ekstraklasy

mało zdolnych chłopaków? gdzieś się muszą ogrywać.

sharkey 14.07.2008 23:15

Cytat:

mało zdolnych chłopaków? gdzieś się muszą ogrywać.
Nawet i oni nie dadzą rady grać w 3 rozgrywkach jednocześnie, bo ilu ich jest w tych rezerwach 3 może 4, którzy się do czegoś nadają...a trzeba też wziąć pod uwagę to, iż oni nie są jeszcze tak wytrzymali jak ci prawdziwi rutynowi gracze!

przemek_wisla 15.07.2008 09:05

Moim zdaniem Bednarz powinien kupic 5:
1. Garguła bądź Krzynówek obaj mogą byc zmiennikami Zienia, a i poradzą sobie w środku.
2. Nei powinniśmy go ściągnąć, bo kim mamy sie wzmacniać jak ei gwiazdami drużyn, które walczą o LM.
gościu strzelił 14 goli w lidze i 4 PU.
3. Jodłwiec młody, perspektywiczny, a zarazem doświadczony.
4. jakiś testowany bramkarz hehehe :D
5. licze na niespodzianke Bednarza!

sharkey 15.07.2008 09:09

Jak tak dalej pójdzie to będziesz mógł liczyć jedynie na to 5. tylko ja nie jestem do końca pewien czy to bedzie dla nas taka niespodzianka bo jedyne po tym do czego jak narazie doszedł to bedzie dymisja

przemek_wisla 15.07.2008 09:11

oj zobaczymy. jak skorża mówi ze transfery będa i jacek pracuje zawzięcie to ja mogę tylko w to wierzyć..

Gucio25 15.07.2008 10:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sharkey (Post 567531)
Jak tak dalej pójdzie to będziesz mógł liczyć jedynie na to 5. tylko ja nie jestem do końca pewien czy to bedzie dla nas taka niespodzianka bo jedyne po tym do czego jak narazie doszedł to bedzie dymisja

skończ już chłopie z tym najeżdżaniem na pana Jacka.

wislak_olkusz 15.07.2008 11:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek_wisla (Post 567528)
Moim zdaniem Bednarz powinien kupic 5:
1. Garguła bądź Krzynówek obaj mogą byc zmiennikami Zienia, a i poradzą sobie w środku.
2. Nei powinniśmy go ściągnąć, bo kim mamy sie wzmacniać jak ei gwiazdami drużyn, które walczą o LM.
gościu strzelił 14 goli w lidze i 4 PU.
3. Jodłwiec młody, perspektywiczny, a zarazem doświadczony.
4. jakiś testowany bramkarz hehehe :D
5. licze na niespodzianke Bednarza!

Co powiesz na Sebka Milę (bo ma fajne blond włosy) ?

przemek_wisla 15.07.2008 11:14

Sebek Mila potwierdził swoja wartośc juz w austrii i norwegii, jeśli tam sie nei przebił to i u nas szanse ma marne. A umiejętności porównywalne z Tomaskiem. jeśli nie widac różnicy to po co przepłacać ??

Pele77 15.07.2008 11:20

http://sport.onet.pl/0,1248708,1788844,wiadomosc.html

Z tego wynika, że niezły pomocnik jest do wzięcia praktycznie za darmo. Tylko nie wiadomo czy sam zainteresowany chciałby wrócić w nasze polskie bagenko :/

couch 15.07.2008 12:34

Moim zdaniem należy postarać się o Szamotulskiego na pozycje bramkarza. Chłop jest bez klubu, a sądzę, że Wisła jest w stanie zapłacić zadowalający go kontrakt. Jest to wg mnie bramkarz podobnej klasy co Pawełek i konkurencja byłaby ciekawa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez DjInas
Wiele razy czytałem, że nie ma już takiego zespołu jak wtedy, gdy Wisła ogrywała Parmę czy Shalke!

Ja uważam, że wcale nie jest tak źle:
Nie ma Kosowskiego, ale jest Zieńczuk, który wg mnie jest tak samo dobry jak Kosa
Nie ma Żurawia i Franka, ale jest Brożek (bądź co bądź król strzelców OE), a Niedzielan posiada podobne predyspozycje jak Franek
Nie ma Szymkowiaka i Uche, ale jest Sobolewski i Jirsak
Defensywa jest jedyną rzeczą w której kuleje nasza Wisełka :(

Nie płaczmy, że nie ma transferów, zobaczmy, co potrafią zrobić gracze sprawdzeni w naszej lidze

Nie zgodzę się z każdym twoim zdaniem. Defensywa naszą bolączką ? Chyba to my straciliśmy w ostatnim sezonie najmniej bramek w lidze.

przemek_wisla 15.07.2008 14:44

couch odeszedł Dudka i Kokoszka i pewnie juszczyk ?? więc

Maćko 15.07.2008 15:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez couch (Post 567676)
Moim zdaniem należy postarać się o Szamotulskiego na pozycje bramkarza. Chłop jest bez klubu, a sądzę, że Wisła jest w stanie zapłacić zadowalający go kontrakt. Jest to wg mnie bramkarz podobnej klasy co Pawełek i konkurencja byłaby ciekawa.

Szamotulski to ten z fantastyczną fryzurą obrazującą eLkę?
Dajcie spokój, wolę Juszczyka.

spinnaker 15.07.2008 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemek_wisla (Post 567798)
couch odeszedł Dudka i Kokoszka i pewnie juszczyk ?? więc

jeden z drugim rzeczywiście stanowili filar naszej defensywy a temu pierwszemu to zawsze się chciało grać był taki waleczny... aż chyba kupie żyletkę z tego powodu że odeszli...

Ludzie weźcie się obudźcie i macie szanse wyjść na powietrze bo Wisła gra wiec żeby tu żadnego wpisu do 20 nie było bo wszyscy mają być na R22 na boisku bocznym o 18 :) (taka mała napinka)

dynek.pl 15.07.2008 22:16

Gdybym byl Bednarzem i nie mial na nic wplywu, a wszystkie moje pomysly bylyby negowane, a przez rok nie zoorganizowalbym siatki skautow, zeby wylawiac molodych zdolnych za grosze to wyjscie jest tylko jedno ... DYMISJA.

Chorynatrzykolory 15.07.2008 22:23

a ja gdybym nim był to powiedziałbym oficjalnie w prasie jak to jest z tą Radą Nadzorczą , jakby ich tam odpowiednio skomentował zapewne by wyleciał z hukiem , ale wtedy może by Boguś Cupiał pod naciskiem mediów zmienił coś na lepsze, np. zmieniłby ludzi w RN. Ja tam do Bednarza nic nie mam .. w takim klubie jak ten to cud że chociaż takich zawodników jak Jirsak, Niedzielan czy łobodziński nam załatwił , jeszcze prócz tego przedłużył kontrakty Arka i Pawła

szczaq21 16.07.2008 09:07

http://futbol.pl/index_2501.php?a_25...f18f54084e566f
Bardzo ciekawy artykuł

lodecki 16.07.2008 09:27

czy ja wiem, artykul moze i fajnie sie czyta ale z prawda to on nie ma raczej nic wspolnego. Gdzie chociazby Wichniarek a gdzie my.

_ukoL 16.07.2008 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczaq21 (Post 568217)

Nie wiem czy autor tego artykułu brał pod uwagę żądania finansowe poszczególnych piłkarzy.
Bardziej ten artykuł nadaje się do tematu "Gdybym był Bednarzem...", bo realnie patrząc to ciężko
by było o większość z tych piłkarzy.

Jeremi 16.07.2008 10:02

Wszystkim którzy doradzają Bednarzowi nawymyślanie na łamach prasy Radzie Nadzorczej, bo w wyniku tego co prawda wyleci z chukiem ale media będą naciskać na Pana Cupiała i on kupi zawodników mam świetną radę :

Bardzo medialny pomysł !!!
Na 100% zwróci uwage mediów !!!
Weźcie się zbierzcie przed stadionem i przykłujcie do bramy, albo dokonajcie zbiorowego samospalenia :)

Facet robi co może ale to jest jak negocjacje z niedźwiedziem.
Trzeba mu podebrać troszkę miodu ale nie na tyle żeby się zdenerwował :)

Griszka30KR 16.07.2008 10:35

Gdybym był Bednarzem....to bym odszedł z Wisły

Jeremi 16.07.2008 10:46

I kogo byś widział na tym miejscu drogi Griszko30KR ?
Ktoby to nie był jego drugie imie powinno brzmiec kamikadze

Arked 16.07.2008 10:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 568270)

Uważam podobnie. Wszystko wskazuje na to, że praca Bednarza w Wiśle jest iście syzyfowa. Wielki podziw dla niego, że jeszcze jest na stanowisku.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jeremi (Post 568278)

Zapewne znów mielibyśmy wielomiesięczny wakat na pozycji dyrektora sportowego. Nie dziwi to patrząc na warunki pracy na tej pozycji w Wiśle gdzie wymagania są ogromne, a możliwości prawie żadne.

wyar 16.07.2008 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 567816)
Szamotulski to ten z fantastyczną fryzurą obrazującą eLkę?
Dajcie spokój, wolę Juszczyka.

Na swoim blogu Szamotulsi napisal, ze problem jego grze w Wisle nie istnieje wlasnie ze wzgledu na Legie... A szkoda,bo w mojej opinii to bramkarz jednak zdecydowanie lepszy od Pawelka...

dynek.pl 16.07.2008 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jeremi (Post 568278)

a pierwsze marionetka

grzesiek632 16.07.2008 17:22

poszukiwania srodkowego pomocnika to dla mnie teraz strata kasy przeciez mamy: Sobola, Cantoro, Jirsaka,Gołosia, Varge, Barreto czyli jest z czego wybierac....
Ja bym sie cieszył z:
- 2 srodkowych obronców ( moje MARZENIE Jodłowiec i Hernani)
- Prawego pomocnika ( moje MARZENIE Pawłowski)
- Napastnika ( moje MARZENIE Nei )

Wojtas 16.07.2008 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 568270)

Moze nie tyle odszedl,choc na jego miejscu tez bym to rozważyl,co powiedzial co i jak,czyli kto tak naprawde wodzi kogo za nos,a raczej nim kreci jesli slyszy ze Bednarz ma zawodnikow ,tylko ze za kase.
Oszczedzil by sobie mi.n stos wyzwisk jakie niejednokrotnie padaly tu na tym forum.

marcinABG 16.07.2008 20:02

moze by tak Smolarka na wypozyczenie wziasc :D skoro i tak go nikt nie chce (http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...lopoty,1146847) i ma siedziec na lawie to go przygarnijmy hehehe

lodecki 16.07.2008 20:13

Smolarek podpisal kontrakt z Tuluza. informacja za Nsport.

a co do Bednarza to tak naprawde nie wiemy kto z kim w kulki leci.

jednak bardziej prawdopodobne wydaje sie ze to RN blokuje Bednarzowi transfery, zobaczymy co to bedzie

marcinABG 16.07.2008 23:18

zgadzam sie RN leci sobie w ch... bo bednarz ma zawodnikow ale penie za € a tutak najlepiej za zł lub calkiem za darmoche

Lemoniadowy Joe 17.07.2008 15:30

http://en.wikipedia.org/wiki/Etienne_Eto'o

http://www.transfermarkt.de/de/spiel...4o/profil.html

ciekawe czy to tego testujemy ... że niby brata Eto :)

dorotja 17.07.2008 15:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marcinABG (Post 568793)
zgadzam sie RN leci sobie w ch... bo bednarz ma zawodnikow ale penie za € a tutak najlepiej za zł lub calkiem za darmoche

Możesz dać to jeszcze raz - tym razem po polsku?

vote-for-mikey 17.07.2008 15:44

przetłumaczę, Rada Nadzorcza leci sobie w kulki, bo Jacek Bednarz przedstawił zawodników, aczkolwiek ci zawodnicy kosztują milion, i to nie złotówek czy koron czeskich, ale euro, co się rzeczonej Radzie Nadzorczej nie podoba.

dynek.pl 18.07.2008 09:32

Niewiecie gdzie Bednarz teraz nurkuje ?

ebbabwe 18.07.2008 16:48

gdybym był Bednarzem, to by mnie trafił szlag.

tofik 18.07.2008 18:20

Rzeczywiście praca nie jest łatwa. Większość transferów jest blokowana przez zarząd, nie ma wsparcia właściciela. Nie ma atmosfery rozwoju, a Bednarz zbiera za to wszystko po dupie.

ebbabwe 18.07.2008 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Daniel Alves (Post 569912)
Cupiał do domisji:) hahaha

można go wysłać na jakąś misję :-P

a tak na poważnie - kurde, ja bym na miejsu Bednarza zrezygnował z tej pracy. imponuje mi facet, bo pomimo krytyki ze strony kibiców i związanych przez zarząd rąk nie rzuca pracy w cholerę

Uran235 18.07.2008 19:08

Rok wrzucania na Bednarza. Jeden artykuł i Bednarzowi wszyscy współczują a głównym wrogiem stała się RN.
W sumie już wolałem jak przymierzaliście do składu pół Korony i pół Zagłębia.

Z moich sugestii dla Bednarza, w związku z kulawym prawym skrzydłem próbowałbym wyciągnąć Salvatora Zizzo z Hannoveru96, a właściwie z jego rezerw. Droższy od takiego Pawłowskiego na pewno by nie był, a prawdopodobnie jest lepszy. Wpadł mi w oko na zeszłorocznych MMŚ w Kanadzie, dobra technika drybling, dośrodkowanie, gra kombinacyjna.

-Goral- 18.07.2008 20:26

Cytat:

Co dalej ze Smolarkiem? Oferta Tuluzy była jedyną. Nie potwierdziły nie plotki o zainteresowaniu Olympiakosu czy Panathinaikosu Ateny. - Jeśli nie dostaniemy dobrej oferty Ebi zostanie. Nie musimy na siłę go sprzedawać - powiedział prezes Pernia. Kłopot w tym, że nowy trener Santander Juan Ramón López Muniz już dawno Smolarka skreślił. O miejsce w ataku mają walczyć znani z poprzedniego sezonu Pedro Munitis i Mohammed Tchité oraz sprowadzeni latem Jonathan Pereira i Juanjo. Smolarek w tej chwili jest piątym napastnikiem Racingu z minimalnymi szansami na grę.
Jak bym był Bednarzem to bym spróbował wypożyczyć Smolarka na rok czy pół za jakieś pół miliona Euro.

Myślę, że z marketingowego punktu widzenia kasa szybko by się zwróciła za największą gwiazdę Polskiej piłki.

ebbabwe 18.07.2008 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 569973)
Jak bym był Bednarzem to bym spróbował wypożyczyć Smolarka na rok czy pół za jakieś pół miliona Euro.

Myślę, że z marketingowego punktu widzenia kasa szybko by się zwróciła za największą gwiazdę Polskiej piłki.

Ty chyba żartujesz... prędzej Żurawski by przeszedł do Wisły...

Awe 18.07.2008 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 569973)

No i posadziłbyś na ławce Brożka, na którym mamy zarobić po tym sezonie, a pozwalał odbudować formę Smolarkowi (bo mamy grać jednym napastnikiem w pucharach, a na ligę to Boguski i Niedzielan nam starczą, trzeba prędzej wzmacniać inne pozycje). Już to przerabialiśmy z asiorem Matusiakiem. Z resztą już widzę jak Smolarek wraca do kraju, jeszcze by strzeliuł mniej bramek niż Brożek i by padł mit super napastnika, którym moim zdaniem Ebi nie jest. Wypożyczenia są bez sensu. Jak już mamy wydać kasę to z głową...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl