![]() |
Drugi rok z rzędu polski klub odpadnie w II rundzie elim. LM :)
Oj grajki Wisły w Jerozolimie... ładną wycieczkę będą mieli! |
Cytat:
Perspektywa zakończenia europejskich wojazy na Jerozolimie to takie fifty fifty. A potem znowu szarość - Wodzisław, Pruszków, Łódź...Europa uciekła, my się nie wzmacniamy, ileż można wierzyć? |
Cytat:
Koles ewidentnie sra kasa wiec wielkiego bohatera bym z niego nie robil. |
Dobra nie ma co już piep.... ,nie łatwy przeciwnik ale jak najbardziej do ogrania,to powinna być tylko dodatkowa motywacja do jeszcze lepszej pracy .Mam nadzieje tylko że jeszcze wzmocnimy naszą silę ofensywną .Trzon drużyny mamy mocny i zgrany i to powinno stanowić o naszej przewadze .
PS.Ale napalać się rzeczywiście niema co ,choć wiara jest nawet wskazana . |
Bądźmy dobrej myśli, że te słowa ,,finalizujemy rozmowy z kilkoma dobrymi zawodnikami,, są prawdą.:)
|
Cytat:
Dlatego zgadzam się z dorotją, że nie ma co padać przed Beitarem na kolana i trząść tyłkami na myśl o rywalizacji z nimi (tak odbieram porównania Beitaru do Arsenalu czy Schalke). Trafił się wcześnie niezły rywal na podobnym do naszego poziomie i będzie okazja się wykazać z bardziej wymagającym rywalem we wczesnej fazie. Jeśli z takimi ekipami nie będziemy w stanie sobie poradzić to nie mamy co myśleć o poważnym zaistnieniu w Europie. Ciekawe co by się tu działo jeśli w następnej rundzie naprawdę trafilibyśmy na Arsenal. Pewnie zaczęłoby się pisanie petycji do Cupiała o wycofanie drużyny w obawie przed kompromitacją. ;) |
Cytat:
???Ze co?? Wylosowalimy Beitar,o jezusie coz to za znany klub w Europie ,i to z zawodnikami na miare Barcelony... Normalnie...strach sie bać. Skonczcie takie glupie wpisy.Szanse sa teoretycznie 50/50 ,byc moze z lekkim ale zawsze wskazaniem na Wisle i nikt nie powie ze jakis tam Beitar jest faworytem..ludzie szanujcie sie. Wiadomo ze moglismy trafic na lawtwiejszego rywala,ale moze ten Beitar da naszym dzialaczom pomaranczowe swiatlo ze to otatni moment na transfery.. A pozatym jesli myslimy o walce w tym roku o Lm ,i grze w 3 rundzie z jakims porzadnym zespolem ,to przeciez taki Beitar powinnismy przejsc,niemowie ze gladko i latwo,ale poprostu 2 razy go ograc. P.S Podniecacie sie gra zawodnikow bo obejrzelsicie 3 fimiki z nimi na youtube. ???:shock: Z kazdym zawodnikeim Wisly mozna zmontowac taki sam filmik,puscici bojową muzyczke,w tle spiewy kiboli ..nie ma sie czym podniecac,a tym bardziej siac tu jakis zamet. |
Prawda jest taka, że większość płaczek ocenia Beitar na podstawie Football Managera. "O jezu, tam gra Toto Tamuz, on nas zje, bo przechodzi do Betisu Sevilla za 12 milionów euro, a za Brożka nie mogę dostać 5 milionów!"
Liga izraelska w ubiegłym sezonie była tragiczna. Beitar nie miał żadnej konkurencji. A ten cały Sebastian Abreu w życiu nie przebił się w Europie! On jest stary i posiada umiejętności podobne do Żurawskiego, który też nie zachwyca! Nie ma się czego bać. Będzie co będzie, a my tego nie zmienimy. |
Jeżeli chcemy coś ugrać w tym sezonie w Europejskich pucharach (nie mówię tylko o LM) to takiego rywala nie możemy się bać. Oceniacie drużynę na podstawie tego ile wydała na transfery i na podstawie filmików a jeszcze dwa miesiące temu pewnie większość nie wymieniła by nawet jednego zawodnika z drużyny Beitaru o ile ktoś wiedział o istnieniu takiego zespołu. Oczywiście czekają nas trudne spotkania, zwłaszcza wyjazd do Izraela ale jak widzę niektóre wpisy na forum to ręce opadają.
|
Cytat:
taki mały offtop :) a co do przeciwnika, to oczywiście że szacunek mieć do nich trzeba, ale to my jesteśmy faworytem i nie ma co do tego żadnych wątpliwości, więc trochę wiary w naszych piłkarzy!!! |
Cytat:
Jakoś wcześniej druga runda to była dla nas formalność, potem nawet zaczeliśmy od 3-ciej... Teraz była nawet opcja, że zaczniemy od pierwszej rundy. Co rok jest gorzej i jakoś nic nie wskazuje, że miało by ta tendencja miała się odmienić. A co do losowania... Przeciwnik jak przeciwnik, bogaty i do tego mistrz kraju. Chyba najbardziej prestiżowy zaraz po IFK Goteborgu na jakiego mogliśmy trafić. Można mieć nadzieje, że nasze gwiazdki ich nie zlekceważą jak Tbilisi bo inaczej to będzie co odrabiać w Krakowie. Bardzo dobrze, że pierwszy mecz gramy na wyjeździe. Choć tak samo sie cieszyłem jak pierwszy mecz graliśmy w Gimaraes... Bramkowy remis biorę w ciemno. |
Beitar to chyba zespół grajacy podobna piłke co Tibilisi sprzed 4 lat a wiec dobrzy technicznie i dość agresywni.
|
sorry za off:
Widzę że udało się komuś zarejestrować na ich forum, nick "Omer" - jesteś tu? nawiń jak się zarejestrowałeś bo mi i innym wyskakuje że nie można bo admin zablokował. |
a wchodzi tym innym Issarion?
|
Czytając niektóre posty mam dość. Ludzie, Skorża i Cupiał mówią otwarcie o LM, a nie o tym, że skończymy rundę eliminacyjną po meczu z jakąś Izraelską "potęgą"
I jak można napisać, że nie jesteśmy faworytami tego meczu?! Jak przejdziemy drugą rundę i wylosujemy jakąś naprawdę silną drużynę w rundzie trzeciej to chyba nie będę wchodził na to forum bo się 909% postów czytać nie będzie dało. |
Cytat:
kompromitacja ,wszystkich wywalic i Skorza won:>? |
Cytat:
TSW!! |
Gazeta Wyborcza sporo wie o Beitarze co wcale nie dziwi :) ciekawe komu bedą kibicować :)
http://michalpol.blox.pl/2008/07/Wis...a-Chelsea.html |
Zastanawia mnie czy rzeczywiście demonizowanie Beitaru to właściwa droga w mentalnym przygotowaniu do tego spotkania. Wiadomo,że nikogo nie można lekceważyć ale z drugiej strony nie ma co przeceniać rywala. To,że właścicielem tego klubu jest miliarder z Rosji ,który przepłacił kilku piłkarskich emerytów z nazwiskiem ,żeby zgodzili się pokopać piłkę jeszcze kilka lat w słabiutkim piłkarsko Izraelu, o niczym nie świadczy. Nie wiem czy Beitar kupił ostatnio kilku młodych dobrze zapowiadających się piłkarzy z klubu na co dzień występującego w znaczącej lidze zachodniej ba czy nawet czołowych ligach Europy Środkowo-Wschodniej. Widać ,że liga izraelska jest podobna do naszej patrząc na suche liczby w tabeli. Wisła jest w moim przekonaniu zespołem lepszym mamy lepszych zawodników. Jeżeli mamy się bać Beitaru to świat już upadł na głowę. To już Steaua Bukareszt była trudniejsza rok temu.
Misio Pol na blogu pisze tak :WISŁA MIAŁA PECHA TRAFIŁA NA IZRAELSKĄ CHELSEA . A ja piszę BEITAR MIAŁ PECHA TRAFIŁ NA POLSKI REAL MADRYT PS. Na transfermarket.de nawet nie ma takiej ligi jak izraelska hehe |
Zeby ten Beitar nie byl dla nas 2-ga Vitoria Guimares
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Beitar jest jak najbardziej drużyną do ogrania, ale nie mówmy od razu, że im spuścimy lanie. Podejdźmy do tego spokojnie, uwierzmy w zarząd i jego transfery i czekajmy na mecz. Wkurzające są komentarze typu " już po Wiśle! " Więcej optymizmu!:-D
|
Nie mozna lekcewazyc zadnego rywala ale jesli bedziemy sie bac zespolow typu Beitar to nie mamy czego szukac w pucharach.
|
Bardzo dobrze się stało. Mecz z pobratymcami drugiej strony błoń jest takim "sprawdzam" i dla Cupiała i zarządu i trenera. Zespół nie jest słaby ale jeśłi o czymkolwiek myślimy nie wspominając o III rundzie w której łatwych drużyn nie będzie, to pobratymców pokonać musimy. Jeśłi nie pokonamy to zmarnowany cały długi okres. Mało - stać będziemy dalej tam gdzie zawsze a do tego przecież sie przyzwyczailiśmy.
|
Ja się obawiam mocnych upałów w Izraelu - to może byc szok dla organizmu przylecieć i 1 dzień później grać mecz w takim klimacie. Bardziej sie tego obawiam niż gwiazd Beitaru jak Boateng!
|
Ludzie co wy wypisujecie? Boateng jest gwiazda? Opanujcie sie! Gwiazda to jest Beckham w Stanach i Doda w Sopocie. Podejrzewam ze 95% forum nie widzial tego chlopa w akcji a sramy sie jakbysmy jechali na Barcelone pełną Messich, Xawich i Yaya Turowców... Jedziemy po zwycięstwo i tyle !!! Z kim my mamy wygrywać jak nie z nimi?!
|
Wylosowanie takiego przeciwnika może mieć też dobre strony,bo prawdopodobnie wywołuje on większą mobilizacje w obozie Wisły,i o ile ta energia nie przemieni się w strach tak jak na tym forum to powinno to też objawić się dobrym podejściem do meczu i postawą na murawie.
Bo niestety jest wiele przykładów gdzie pewność siebie nie przekładała się na boisko tak jak np.w meczu z Niemcami czy wpadkach Wisły z teoretycznie słabymi przeciwnikami . PS.pewność siebie sama w sobie jest oczywiście dobra ale ona musi być potwierdzona paroma czynnikami ,jednak polaków ona ograniczała w przygotowaniach jak i później gdy następowało rozczarowanie po meczu (nie potrafili juz tak dobrze zmobilizować się na następną potyczkę ) |
ciekawostka:Właściciel Beitaru Jerozolima Arkadij Gajdamak raczej nie przyleci na mecz z Wisłą Kraków do Polski. A to dlatego, że figuruje na listach Interpolu i wizyta w większości krajów europejskich skończyłaby się dla niego aresztowaniem.
co do samego pojedynku: nie będzie łatwo, a do tego największym naszym wrogiem mogą być kosmiczne upały :/ |
Cytat:
Przemoo - o tym, że jak przegramy i nie będzie nawet UEFA to pewnie doskonale nasze grajki wiedzą i dlatego muszą zrobić wszystko by nie odpaść. |
nie rozumiem tych co się cieszą ze już w 2 rundzie trafiliśmy na tak silny zespół na tym etapie to się jedzie na sparingi do Azerbejdżanu czy Macedonii a nie gra o życie , chyba każdy sobie zdaje sprawę jakie mogą być konsekwencje porażki
|
Na razie jest fifty-fifty. Fakt, że klub nie przewidywał tak silnego rywala już w 2 rundzie, ale stało się i nie ma co robić tragedii. Każdy doskonale zdaje sobie sprawę jaka jest stawka.
Nawet jak nie będzie dużych wzmocnień (wielkiej kasy na pewno nie wydamy), to trzeba wyjść z tym co jest na pełnej k i jazda z tymi Żydami. Emocje już teraz się udzielają i to spore. Co będzie w dniu meczu ? :) Szkoda, że taki daleki ten wyjazd i gdzie będzie grany rewanż, w Krakowie czy w Chorzowie ? |
Cytat:
Nie szukajmy już teraz usprawiedliwienia ewentualnego niepowodzenia (tfu, tfu). Poza tym są dwa mecze. A co, jeśli oni z tych swoich upałów trafią wprost na naszą ulewę z gradobiciem ? :D |
Cytat:
PS Nie szukam zadnych usprawiedliwień a tylko sygnalizuje problem fizjologii Przeczytaj wywiad z Surma http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...d_glowami.html |
Musimy dążyć do tego jak było za czasów Kasperczaka (za tych lepszych momentów..). Takimi przeciwnikami nie powinniśmy się przejmować tylko konsekwentnie ich ogrywać. A z takimi Schalke, Lazio itp. Też bez respektu. Tylko tak możemy coś osiągnąć w Europie.
Ogólnie nie możemy nawet brać pod uwagę że nie przejdziemy obrzezanych kutasów. |
Cytat:
My, wszyscy defetysci razem wzieci, oczywiscie pisalismy, ze Beitar ma kadre na miare Barcelony... Ciekawe gdzie, ale kolega dalej zyc moze swoimi urojeniami... Wydawalo mi sie, ze druga druzyna Barcelony jest dla Wisly teraz po prostu nieosiagalna (pierwsza,to jakis cholerny Olimp....) - ale kolega szybko uznal,ze siejemy zamet, bo pilkarsko Beitar jest znacznie gorszy, co udowodnilismy w meczach zeszlego sezonu z takimi potegami jak Odra Wodzislaw, nie piszac o Legii... Ciekawym jednak, kto tu prezentuje tzw. polska "napinke" ? Kompletnie bedac oderwanym od rzeczywistosci twierdzeniami, jakoby futbol izraelski oceniany przez nas byl na podstawie filmow z "youtube" ???? I kto twierdzi, ze na boisku nie mamy zadnych szans ? Szanse mamy, tyle ze po prostu mniejsze... A lekkie wskazanie na Wisle jest wskazaniem majacym tyle samo wspolnego z rzeczywistoscia (przynajmniej jak na razie ) - co wskazywanie tych z drugiej strony Blon jako faworytem potyczek z kelnerami z Bialorusi.... Wie kolega, jak teraz na swiecie graja kelnerzy ? |
Cytat:
Do wcześniejszych zwycięstw jak ty do porażek już nie będę wracał A jakie to sukcesy ma ta Izraelska drużyna ,jakich to piłkarzy wielkich mają ? że tak skromnie liczysz nasze szanse ? Cracovia nie jest potęgą nawet w naszej lidze ,Białorusini byli w sezonie a oni tydzień trenowali i stąd też się biorą miedzy innymi porażki z "kelnerami" . Po za tym nie radził bym mierzyć Wisły,jakością naszej ligi . |
Cytat:
Beitar nie ma sukcesow,ale gra w lidze, z ktorej slawne Maccabi wygralo dwa lata temu w LM z MU 3:0... A Beitar teraz jest mistrzem tej ligi...Mowi Ci to cos ? Nie - to dalsza dyskusja naprawde nie ma sensu... A przy okazji - moze przypomnisz, jakich to wielkich graczy ma Wisla ? Przy moim calym uwielbieniu dla tego klubu ? P.S. Cracovia (na szczescie...) nie rzadzi w naszej lidze - a bialoruska druzyna rzadzila w swojej ? Nie oslabiaj mnie, kolego... |
Na temat tego klubu na B. się nie wypowiadam, bo nie wiem o nim nic. Przestańcie płakać, lamentować, że już odpadliśmy, że nie mamy szans. Prawdziwy kibic powinien wierzyć w swoja ukochana drużynę do ostatniej minuty meczu a nawet kilka minut po:D A nawet jak odpadniemy to co??? Odejdziecie od Wisły??? Nie pytaj się co Wisła zrobiła dla Ciebie, ale co Ty zrobiłeś dla NIEJ! A więc wszyscy na stadion, ma Nas być komplet, a doping ma byś słyszany nawet na Oświecenia:)
Co do tych płaczących nie będę sie wypowiadał, bo oni rozpoznają piłkarzy po czubku korka, a ja jestem z tych, którzy rozpoznają grupę kibiców po fragmencie flagi. Dla większości płaczących Wisła to chwilowa odskocznia od rzeczywistości, to drużyna, która ma pięknie grać, bo inaczej zacznę na forum zwalniać trenera, wyzywać zawodników. Dla mnie i dla wielu braci po szalu Wisła to nie jest 5 liter, lecz to lekarstwo na ten z****ny świat. Tak, wiem, jestem Opętany. Opętany Białą Gwiazdą. Wisła to sens życia. Żyjemy dla Wisły, Wisła żyje w Nas. My będziemy z nią do końca swego życia.Będziemy z nią na dobre i na złe. A czy Wy, którzy wątpicie w Wisełkę, będziecie jej wierni nawet wtedy, gdy przegra????? ps. Przepraszam,że się rozpisałem. Dość mam narzekania, lamentu po złym losowaniu czy zremisowanym meczu. A i jeszcze jedno. Nie atakuje w tym poście tych, którzy są piknikami,obserwatorami... Ale proszę o więcej wiary w NASZ BOSKI TS!!! Amen pozdrawiam wszystkich opętanych Białą Gwiazdą;) |
Nie wiem o co się tak niektórzy kłócą. Beitar to zespół na naszym poziomie, grający w lidze na pewno zbliżonej poziomem do naszej, a według mnie nawet silniejszej. Trzeba wyjść na mecz i tyle. Szkoda tylko że już w tej rundzie, bo jak byśmy w 3 trafili na Arsenal albo inny Liverpool to nikt by nie płakał. Zawsze by był puchar UEFA. A tak już teraz sie trzeba niemiłosiernie sprężyć. Ale przecież nigdy losowanie nas nie rozpieszczało, więc można się było tego spodziewać.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:01. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl