![]() |
Cytat:
Pomóc to ja i mogę ale niekoniecznie tej fundacji. |
Cytat:
Co do Twojej opini - to jak juz zostalo powiedziane, nie ogladaj, nie nos serduszka, wspomoz. Co do suchych statystyk - postaram sie zrobic. I nie mow, ze ludzie z prawicy sa spychani na margines bo napewno nie bardziej niz z lewicy. |
Cytat:
|
I tak moherowe towarzystwo zrobilo nam z bohatera ŻYDA ...ot tak ,jak nie ma argumentow mozna krzyknać z ambony ŻYD!! Jeden taki charytatywny jest w tym najlepszy ...ba ma nawet swój czas antenowy 24 godziny na dobe!
I nie mowcie na mnie ateista ,komunista itp... nie jestem nim, ale najwięksi złodzieje (oprócz rządów które nas okradaja ) zapominaja ze CHRYSTUS ,JEGO MATKA I OJCIEC BYLI ŻYDAMI i chodzby nie wiem jak przeinaczali historie tego nie wymarzą ,więc sami bija takimi slowami w naszą wiarę!!!!!!!! a jak ktos chce namacalny dowód pomocy OWSIAKA niech spojrzy w książeczke ,swojego dziecka a jak nie ma to w sasiada od 2000 roku każde dziecko w POLSCE mialo zrobione przesiewowe badanie sluchu a cercyfikat orkiestry jest w książeczce...bo aparatury wartej miliony nie macie mozliwości widzieć i lepiej zeby nikt z waszej rodziny nie mial nigdy okazji !!! |
WOŚP to moda i lansowanie.
O setkach innych organizacji które pomagają nikt nic nie wie. I niech tak pozostanie. Każdy niech w swoim sumieniu odpowie czy zrobił coś aby pomóc potrzebującemu. ps. węgorz2 nie wdaję się z tobą w dyskusję bo uwierz mi na słowo nie posiadasz wiedzy która pozwoliła by ci dyskutować o tym co piszesz. |
Cytat:
Nie wdajesz się w dyskusję? Zamilcz więc. Zjedź mnie i bądź dumny ze swojej infantylności. Elo, lansuję się bo mam czerwone serduszko na kurtce raz w roku. Jestem kotem. |
Cytat:
Cytat:
Co z tego, że Jezus był żydem? Żydzi go odrzucili i nie uznają za Boga. Antysyjonizm nic tu nie ma do rzeczy... Cytat:
Naprawde nie potrafisz obiektywnie stwierdzić, że dużo ludzi wrzuca Owsiakowi bo mają sztucznie wytworzone ciśnienie? Przecież ten cały finał to wielkie doskonale wyreżyserowane przedsięwzięcie. Całodzienne łączenia w telewizji, pierniczenie: musimy pobić rekord z poprzeniego roku. 90% społeczeństwa nie myśli samodzielnie ( mają od tego TV czy gazety, które im mówią co jest dobre a co złe ) to jak ma przejść obojętnie obok słodkich nastolateczek, które kwestując zbawiają świat? Idąc w czasie finału po ulicy jesteś kilkakrotnienachalnie atakowany przez kwestujących owsiaków. Wszędzie dookoła ludzie z serduszkami a Ty jeden debil bez serduszka... przecież to zbrodnia. Moda? Lansowanie się? Jak najbardziej tak! Gdzie jest te 120.000 wolontariuszy przez cały rok? Raz do roku sobie przypominają, że trzeba zrobić coś wielkiego? |
Dopilnuje dla was banow bando chamow nie potrafiacych ze soba rozmawiac. Pozegnamy sie wg przelicznika miesiac za kazde wyzwisko i pokaz buractwa w stylu "sram na to" albo "i ch*j".
Forum kibicow to nie wersal i bluzgac mozna ale nie bedzie jeden kibic Wisly lzyl drugiego. Albo dorosnie i to zrozumie albo niech zajmie sie czyms innym. Poziom dyskisji tak niski ze watpie zeby ktokolwiek chcial tu pisac. |
Hamas,no 2 razy,do roku bo jeszcze latem imprezują na Woodstocku ze swoim guru.A przecież za coś Przystanek Woodstock trzeba opłacić,patrząc na gwiazdy które tam występują ,myślę że część tam również kasuje za wstęp,i nie wmówicie mi że ze zbiórek na WOŚP nie idzie na to ani złotówka.Oczywiście nie potępiam p.Owsiaka ,i wielkie brawa za to ile dzieciaków min.dzięki temu że tak to zorganizował żyje i jest zdrowych,ale czasami mógłby się zastanowić co mówi o innych.
Do puszki wrzucam bo zależy mi na zdrowiu małego nic nikomu niewinnego człowieka a nie dla mody ,czy innego widzi mi się |
Cytat:
A dla wszystkich, którzy zastanawiają się ile $ z działalności WOŚP idzie na Owsiaka odsyłam do ich sprawozdań finansowych, które są ogólnie dostępne i bardzo przejrzyste. |
Cytat:
Już najśmieszniejsze jest, że to niby organizowane w podzięce dla wolontariuszy... 120.000 ludzi zbiera do puszek... na brudstoku jest 420.000 ludzi... cudowne rozmnożenie... :) Nawet nie ma co pisać, że większość wolontariuszy na wódstok nie jeździ ( już widze te emo-gimnazjalistki w błocie... :) ). Co do kapel... to nawet u nich na forum piszą, że mają problemy żeby nasze gwiazdki u nich grały za darmo. Tak szczerze. Nie sądzicie, że troche "róbta co chceta" się kłóci z taką dbałością o życie ludzkie? |
Cytat:
|
kolegę 1q2 odsyłam tutaj: http://www.wislakrakow.com/forum/sho...?t=3242&page=7
|
Cytat:
Ogólnie co rok jest taka dziwna dyskusja, ja rozumiem że w środowisku kibicowskim 'młodzi buntownicy' od Owsiaka nie są zbyt lubieni i to raczej nie dziwi.Tyle że to jest inna bajka. Cała akcja czyli WOŚP, w naszych warunkach jest cholernie potrzebna i szukanie dziury w niej jest wd mnie przejawem małości. Nie czarujmy się że gdyby jej nie było to te tony sprzętu do ratowania dzieci pojawiły by się w szpitalach w inny sposób a dla mnie tylko to się liczy - cała otoczka jak i 'wodzirej' jest wd mnie lekką szopką ale to kwestia drugorzędna. |
Cytat:
Caritas nie lansuje się w mediach to sporo osób nawet o jego działalności nie wie (skoro do kościoła chodzi może z 50% "katolików", a wśród młodych jeszcze mniej). O Owsiaku słyszą, wrzucą 2 zł... i dobrze, lepsze to niż nic. Milion takich gości i już być może parę setek dzieci uratowanych. Gdyby nie Owsiak te osoby nie zrobiłyby NIC dla innych. Takie czasy nastały, że wszystko trzeba oprawić ładnie by uzsykać zyski. WOŚP się do tych czasów dostosował to z roku na rok bije swoje rekordy zbiórek. I dobrze I Caritas i WOŚP wzajemnie sie nie wykluczają. Ba, funcjonują obok siebie naście lat, prowadząc rózne działalności. I dobrze. Kto chce wspiera organizację kościelną, to chce orkiestrę Owsiaka, kto chce obie instytucje. Po co tworzyć głupie podziały? |
to może wypowiem się jako praktykujący "katol" :-)
do Kościoła chodzę, WOŚP też popieram. Mam znajomych którym sprzet Orkiestry uratował dziecko, dlatego złego słowa nie powiem na ta akcję. Owsiak jako człowiek mnie nie interesuje, ważne są fakty i czyny, a te niewątpliwe są po stronie WOŚP. niektórzy tutaj piszą że "gdyby ludzie pomagali systematycznie", "dawali czesciej jak raz do roku"...no spoko...tylko sęk w tym że nie dawali, i siłą orkiestry jest to że ludzi nakłoniła do wsparcia chociaż raz w roku. Caritas jest niewątpliwie wspaniałą organizacją bo działają bez wielkiej pompy, a pomagają wielu ludziom. Jednak śmiać mi się chce jak niektotrzy przedstawiciele kleru krytykują WOŚP, a sami nie są "czyści". Znam kilka takich przypadków z mojej okolicy, nie mówiąc już o wyparowanej kasie na stocznie zbieranej przez ks. Rydzyka. jeszcze chciałem się odnieść to tego zdania: Cytat:
planujemy budować Elektrownie Jądrową, zapominając że prawie już stała w Żarnowcu (90%), ale Solidarność przerobiła ją na kurniki, a reaktory po dziś dzień gdzieś w skandynawii działają :) no ale na takie tematy trzeba porozmaiwać z ludzmi związanymi z przemysłem, a nie politologami, nauczycielami i ekonomistami, którzy tworzą nasz obecny rząd. |
czytam tak te dyskusje tutaj i mnie przeraza to czemu jak w Polsce ktos cos dobrego robi badz chce zrobic to zaraz trzeba go krytykowac. Owsiak zrobil tyle dobrego ze chociazby z szacunku do tego ze uratowal tyle istnien ludzkich moznaby przemilczec negatywne aspekty WOSP. Cała idea WOSP jest piekna bo jest pozytywna a ze sa tez minusy tego to chyba nic nienormalnego? Wszystko ma swoje plusy i minusy jednakze porownujac plusy z minusami wynikajace z WOSP to zalety sa tak wielkie iz moznaby nie oczerniac akcji i nie rozprawiac o tym ze ma zle strony. Czy tym ktorzy krytykuja WOSP cos złego robi ta akcja? Ludzie ratuja zycie i zdrowie ludzi a Wy sie do tego dopieprzacie ;/ Nie działa ta organizacja na niczyja niekorzysc, nie zwalczaja Caritasu czy innej organizacji wiec nie wiem czemu tyle zalow tu jest wylewane na WOSP. Ludzie zastanowcie sie co piszecie, czy to jest szopka czy nie to niewazne, moze taka szopka jest potrzebna bo jest odmiana od takiej zwyklej dzialalnosci charytatywnej (takiej "po cichu" prowadzonej). Ja nie wiem czy takie rzeczy to tylko w Polsce ze jak ktos cos pozytywnego robi to zawsze sie znajdzie grupa osob co go bedzie gnoic :(
|
Cytat:
Potem był program w TV o tym tytule ale o zupełnie nieszkodliwym znaczeniu j.w., określenie buntu młodzieńczego a na pewno nie chodziło o robienie nic złego. Kiedy okazało się, ze jest to zwykle rozumiane inaczej, Owsiak zmienił tytuł programu, wydaje mi sie że już nie uzywa tego zwrotu ale przylgnął on do niego. Znaczenie "róbta co chceta" nie znaczy dosłownie, ale rozumiem ze jest pojmowane tak bez znajomości historii jego powstania. Editka: Miałem okazję bywac na oddziałach neonatologii i pediatrii w kilku szpitalach i naprawdę urzadzeń z naklejonym serduszkiem jest wszedzie bardzo duzo. Az strach myslec co by sie działo gdyby tego sprzetu tam nie było. Wszystkim sceptykom WOŚP nie zycze takiego kontaktu z tymi oddziałami w przyszłości ale chce zeby sie troche zastanowili. Nie ma znaczenia dla mnie co sie dzieje z tymi pieniedzmi, ja widze badania i ratowanie zycia noworodkom za pomoca tego sprzetui to mi wystarczy. |
O rany głodne kawałki o biednej prześladowanej za PRL-u młodzieży... no prosze Cie.
Tzw. "Bunt Młodzieńczy" jak to określiłeś zawsze sprowadza się do robienia z mojego punktu widzenia rzeczy złych. Chyba, że uważasz ćpanie, notoryczne zachlewanie się, nieograniczony seks z przygodnymi partnerami ( skądś musi się brać część tych dzieci z chorobami na które Pan Owsiak zbiera ) za zjawiska pozytywne lub ewentualnie etap przez, który każdy przejść musi. Jarocin już dawno został zdyskredytowany jako impreza organizawana za zgodą i pomocą służb specjalych PRL. Ot taki wentyl bezpieczeństwa. Cytat:
Rozumiem, że wszystkim miłośnikom WOŚP-u hasło "cel uświęca środki" jest nieobce i skoro pozostaje to w zgodzie z Waszym sumieniem ( o ile w takie wierzycie ) to mi nic do tego. Wasze szukanie akceptacji dla swojego poparcia WOŚP-u zawierające się tylko i wyłącznie w ciągłym powtarzaniu tekstu o oblepionych serduszkami maszynach, które ratują zdrowie jest troche nudne. Po co to w kółku powtarzać? Czy inne organizacje ( oprócz tych całych polsatowskich czy walterowskich, które non-stop trąbią ile i komu pomogły ) muszą się chwalić, że dzień dziennie ratują życie czy zapewniają byt setkom ludzi? Dla mnie jest to nachalne. Zresztą ja kończe udział w tej dyskusji bo rozmiawiamy o zupełnie innych kwestiach. Wy widzicie tylko sprzęt w szpitalu. Każdy niech pomaga jak mu się podoba i niech sobie przekonuje na co dzień kogo chce do uczestnictwa w tej akcji. |
Cytat:
|
NIE DOKOŃCA BREDNIE
odrazu na wstepie powiem nie popieram tamtego okresu ...ale pokazcie mi np; w KRAKOWIE gdzie od 20 lat wybudowano ( nie zamknieto) szkołe ,szpital ,mieszkania komunalne-darmowe???????? a do kolegi HAMAS mam pytanie jak nie JOZEF to kto????? chyba nie wieżysz w te brednie że jakiś anioł stąpił na MARYJE,nie musisz czytać mądrych książek wystarczy pooglądaj DISCOWERY -tajemnice Biblii |
Cytat:
może to są rzeczywiście brednie, nie wiem, za młody jestem, nie żyłem w "tamtym" okresie...a moje zdanie oparłem na wypowiedziach kilku osób z mojej uczelni...i jakoś im wierzę. Zwłaszcza widząc zakłady w mojej okolicy...gdzie obecnie pracuje może 10% dawnych załóg. ( w sensie ilościowym) O ile w ogóle te zaklady przetrwały. |
Widocznie te 10% wystarcza bo pozostale 90% "czy sie stalo czy sie lezalo".
W tamtym systemie nie liczono sie z tym czy zaklad jest rentowny czy nie, wazne bylo zeby wyrobil jakas tam norme. Byly setki symulantow albo sztucznych etatow zeby gdzies upchnac partyjniakow. Poza tym "rynek zbytu" byl inny niz teraz, slynne pociagi na wschod pelne i z powrotem puste. Nie placono za to normalnej rynkowej ceny bo wszystko bylo z gory ustalone. My wam wegiel, wy nam cukier. Zaklady nie przetrtwaly bo zle przeprowadzono w Polsce przejscie z systemu centralnie sterowanego w kapitalistyczny. Tam gdzie mialo to jakiekolwiek szanse powodzenia jak np. KGHM czy PGE udalo sie to calkiem niezle, Do wczesniejszej wypowiedzi. Zaden kraj na swiecie nie bazuje na przemysle. Najbogatsze kraje maja go najmniej. Polska nie jest juz krajem taniej sily roboczej stad u nas fabryk powstaje mniej niz tam gdzie jest to naprawde tanie, np. w Chinach. Komuna zostawila nam w spadku nierentowne kopalnie, huty, fabryki z przestarzalymi technologiami. I zostawila nam jeszcze cos. Olbrzymi dlug, dzieki ktoremu te wszystkie "dobra" powstaly bo wtedy nikt nie przejmowal sie wydatkami czy zadluzeniem. To tak naprawde na szybko. |
nie banujcie światłego lewackiego kolektywu - banując ich pozbawicie reszty możliwości zidentyfikowania tzw. dzieci Owsiaka, ich poglądów i przekonań.
Pozbawicie reszty wiślackiej braci szansy dojścia do prostej konkluzji - po co jest ta maskarada i czemu ma służyć BTW Cytat:
z całym szacunkiem ale jeśli mam ocenić pożyczkę Gierka za którą wybudowano nierentowną Hutę Katowicę którą później sprzedano za jakąś kasę i pożyczkę światłych rządów III RP na dotację dla ZUS czyli emerytur po której to dotacji co najwyżej zostaną dla przyszłych pokoleń oczyszczone fekalia zjadaczy chleba - to ocena jest banalnie prosta |
Cytat:
Młodzieńcze, najpierw popracuj nad ortografią. Gospodarkę zostaw w spokoju. Żeby coś mieć to trzeba zarobić bo za darmo nie dadzą. Discovery ... i mój światopogląd legł w gruzach ;) To w życiu nie ma tak jak w Modzie na sukces ? To nie ma kosmitów i Rysiu z Klanu to bajka ? TV nie dla idiotów. I radzę ci abyś jednak czytał te mądre książki. Komuna nic nie zostawiła w spadku bo po 89` sami sobie wzięli co chcieli. Panowie Polska gospodarka jest w opłakanym stanie ale może być tylko gorzej. Najlepsze jest to, że jesteśmy jednym z 4 najbardziej zadłużonych państw w Europie za niedługo wejdziemy na podium. |
A wracajac do tematu, zanim rozpeta sie kolejny rozdzial WOŚP vs. antyWOŚP proponuje przeczytac pierwsze 3-4 strony tego tematu bo ta rozmowa juz byla. I chodzilo w niej o cos innego niz tutaj pokazujecie.
|
Cytat:
Co to jest mieszkanie komunalne darmowe? Na czym jego darmowość polega? Na czynszu 600PLN za miesiąc? To już chyba lepiej ten kredyt na 30 lat wziąść przynajmniej kiedyś to mieszkanie będzie rzeczywiście Twoje. Cytat:
Niestety nie zmaierzam się zniżać do poziomu w którym wikipedia, discovery, gazety i telewizja są wykładnią prawdy objawionej. Tak wierze w niepokalane poczęcie. To jeden z filarów mojej wiary. Możecie sobie tłumaczyć swoimi racjonalnymi móżdżkami co chcecie, ale zawsze będzie w Was pustka, której wierzący w cokolwiek nie mają. Mam nadzieje, że forma i treść Twoich wypowiedzi są powodowane tylko i wyłącznie bardzo młodym wiekiem. |
dobra spasujmy bo zaczęło się od OWSIAKA a skończyło na polityce i religii.
myslę że powinniśmy tutaj wpisywać informacje na temat orkiestry ,gdzie graja np; w waszych miejscowościach ,aukcjach itp...komu sie to nie podoba to może załozyć temat CARITAS lub podobne ,kazdy ma prawo pozdrawiam i myślę że nikogo nie obraziłem jeśli tak to sorki BRACIA WIŚLACY!!! |
a ja chciałem zapytać czy to prawda,że w tym roku nie będzie WOŚP w Krakowie ? :(
|
No nie ma ,miasto musialo by wyłozyc na ten cel ok 290 tyś złotych ,a w kasie pustki więc nie organizuja zadnej imprezy na rynku ,pozatym sama orkiestra organizuje imprezy w ZACZKU chyba .
Znalazłem jeszcze takie info na stronie URZĘDU MIASTA że w tej chwili w krakowskich szpitalach pracuje sprzetu na 11,5 miliona zlotych zakupionego przez WOŚP. |
Kurna! Panowie, wlazłam bo se myślę że pewnie tutaj sprawdzę jakie i gdzie są koncerty w Krakowie w dniu finału a tu kilka stron urządzacie sobie jakieś dyskusyje przedziwne :>
Dlaczego nie mogę nigdzie znaleźć infa na temat koncertu w Krakowie? Oprócz tej imprezy w Żaczku? Czyżby nic nie było organizowane? Help me! :D |
Cytat:
szczegóły o koncercie w Żaczku: http://krakow.dlastudenta.pl/wosp/ nic innego nie ma z tej okazji w Krakowie. na stronie też informacje o koncertach i wydarzeniach w innych miastach. |
no znalazłam ten artykuł link do niego ale on z 24 listopada więc myślałam że nieaktualne i ktoś się ogarnął :-/ dzięki M. :D
|
Cytat:
http://www.krakow.pl/komunikaty/?MOD...w&kom_id=10384 |
KOSZULKA WISŁA CAN PACK XL http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=312802
CANAL+nr3 koszulka Pawła Brożka z Wisły Kraków http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=317057 WISŁA KRAKÓW-PIŁKA NOŻNA Z PODPISAMI PIŁKARZY http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=309596 Wisła Kraków - oficjalna piłka OE z podpisami http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=299730 Wisła Kraków - wspaniały album z podpisami http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=299778 Wisła Kraków - Wspaniała ksiażka ! http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=323758 MOJE AUKCJE DLA WOŚP - http://aukcje.wosp.org.pl/show_user_...p?uid=14784294 |
Cytat:
|
Cytat:
opierałam się na informacjach które były/są na stronie do której podałam linka. We Wrocławiu też miało nic nie być, a w regionalnej tv podali że na Wzgórzu Andersa jest jakaś impreza z tej okazji ... bałagan jakiś. |
może bałagan ale najważniejsze że cos jednak sie dzieje pozdrawiam
|
http://aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=322287
Koszulka Kraków Tigers - meczowa :) <- Licytować :) |
Cytat:
http://lukaszwarzecha.salon24.pl/148...zustwo-owsiaka no i jeszcze jeden bardzo ciekawy pogląd czy tam ogląd http://krzysztofleski.salon24.pl/148...tra-vs-caritas |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl