![]() |
Moze rzeczywiscie tyle nie jest wart,ale napewno jest wart Wisły.Mysle ,ze w tym sezonie mimo mniej strzelonych bramek był lepszym jakosciowo zawodnikiem od Pawła.
Cytat:
Co takiego pokazał narazie Marcelo i Beto,ze ich wymieniasz?? Jak tak piszesz ,ze wymieniłem dwóch(J.B i B.C.) i dlatego ująłes Boguskiego,to czemu nie wymieniłeś pozostałej czesci druzyny,przeciez tez kupionej za czasów Cupiała... Prawda jest taka,ze Cupiał był kiedys zbawca dla Wisły,teraz jest raczej nie jest.W wiekszosci firm sa ludzie którzy po przyjsciu ciągną ja do góry ,przez jakis czas stabilizuja ,a po jakims czasie sie wypalają... i staja sie bardziej obciążeniem dla firmy niz napędem. Mysle ,ze w naszej "firmie" czasami jest wstyd,jak sie obchodzi z pracownikami,ale na to wszyscy przymykaja oczy,bo przeciez to dla dobra Wisełki..To oni sa winni.Np. "Baszczu z nami kibicami",a później "Baszczu o co płaczesz".Nie wiem czy dobra,ale napewno nie wpływa to korzystnie na jej opinie. Do obu mam coś,z ta róznicą,ze Cupiał cos dlatej Wisły zrobił. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dajcie już tym Lewandowskim spokój... wybrał Lecha i tyle.
|
Jacka Bednarza jako dyrektora sportowego nie broni nic – żaden transfer, który okazałby się ogromnym wzmocnieniem zespołu, żaden rozwój struktur sportowych klubu, żaden międzynarodowy sukces drużyny, żadna wybitna decyzja. Podobnie jak wtedy, gdy słusznie wyleciał z hukiem z Legii.
Ani jeden ze sprowadzonych przez niego zawodników nie jest dziś filarem podstawowej jedenastki, gdzie wiodącymi piłkarzami niezmiennie są Ci, którzy byli w klubie już wcześniej. Nie wsławił się ani jednym spektakularnym transferem „do klubu”, nie zapobiegł jego osłabieniu, nie doprowadził do stworzenia czegoś „trwałego” (np.: scoutingu) , nikogo przez niemal 2 lata nie zdołał przekonać do inwestycji w sprawy fundamentalne dla przyszłości Wisły. Wsławił się za to firmowaniem przekreślenia Kosowskiego, który zawsze był bezcenny dla „Białej Gwiazdy”, znalezieniem pieniędzy i argumentów do ich wydania zamiast na niego, na Matusiaka, Niedzielna, Jirska, Diaza czy Łobodzińskiego, odpuszczeniem Lewandowskiego, Stilica oraz Frankowskiego - z których każdy przedstawia realnie większą wartość dla drużyny niż powyższa grupka razem wzięta - pustymi deklaracjami, zwodzeniem kibiców, uznaniem rozwoju scoutingu i bazy za nieopłacalny, ośmieszaniem klubu masowymi „castingami” na nowych zawodników, zapraszaniem na testy przypadkowych ludzi z przypadkowych krajów. I proszę skończcie z argumentem, że działa źle, bo mu Cupiał i RN na nic innego nie pozwala – skoro jeszcze nie podał się do dymisji, oznacza to bowiem, że wszystkie ograniczenia mu nie przeszkadzają i w pełni się z nimi zgadza, akceptując i firmując je. Tu można spytać, po co Wiśle dyrektor sportowy, który nic nie może? W takim przypadku oznacza to jednocześnie, iż JB jest zwykłym karierowiczem i oportunistą, dla którego liczy się jedynie własny tyłek i comiesięczna kasa na koncie, a nie dobro i interes klubu. Bo nie ma żadnych oporów, aby dalej tkwić w tej chorej sytuacji i nadal realizować oraz firmować swoim nazwiskiem chorą politykę sportowo-transferową „Białej Gwiazdy”.. |
Narzekających na niezakontraktowanie Frankowskiego, proszę o jakieś argumenty przemawiające na jego korzyść. Bo był dobry? Bo może być dobry? Bo niby jest stary, ale powroty do polskiej ligi służą? Ja na na to Niedzielan. Był dobry. Wyjechał, odwidziało mu się. Stary nawet bardzo nie był, a jak wróci to będzie dobrze. Na początku wszystko cacy, a potem kontuzja i wieczny wyjazd pt. Bednarz po c**j go brałeś.
|
Jak kupił Łobodzińskiego i MAtusiaka, Niedzielana czy Jirsaka, to go wszyscy po dupie lizali jakiego mamy zajebistego dyrektora sportowego, a, że teraz nie grają na miarę oczekiwań to jest łysym .....m....weźcie się niektórzy .......nijcie mocno w głowe, to być może pomoże.
I przepraszam za przekleństwa, bo już mnie to najeżdżanie na Baednarza wnerwia |
Najlepsze życzenia urodzinowe dla dyrektora Jacka Bednarza !!
Najlepsze życzenia urodzinowe dla dyrektora Jacka Bednarza !!
Sto lat i spełnienia prywatnych marzeń oraz szczęścia i pomyślnosci w karierze zawodowej !! Cytat:
|
Cytat:
Łubu dubu, łubu dubu. |
Cytat:
A Bednarzowi trzeba zyczyc mniej pomylek transferowych. |
Na szczęście jest szansa, że kredyty dla młodych małżeństw rozbujają naszą gospodarkę. A skoro czołgi tanieją, to nic tylko kupować.
Do życzeń o mniejszą liczbę pomyłek transferowych przyłączam się stalowym kablem dłuższym o 270% od kabla standardowego. |
No to wszystkim Jubilatom dzisiejszym( /slashflex :D) wszystkiego najlepszego:P.
|
Cytat:
|
Życzę samych udanych transferów Panie dyrektorze sportowy ;)
|
I niech Pan napisze kiedy popijawa?:D
Najlepszego dla Pana i dla Wisły! |
Bramkarza zycze Panie Jacku i zdrowka oczywiscie
|
NAJLEPSZEGO Panie Jacusiu nasz Dyrektorze!
|
Najlepszego !
|
Panie Jacku Pan się nie boi
cały naród murem za panem stoi ;) Wszystkiego najlepszego, więcej funduszy na transfery ;) |
Proszę bardzo.
http://futbolnet.pl/klub/wisla-krako...FZeD3god6ywL-A Ogladałem wczoraj na C+ "Ekstraklasa raz jeszcze-posumowanie" i powiem Wam ,ze sciskało mnie za gradło jak pokazywali mecze z Lechem,Legia ,czy chocby ze Śląskiem,gdzie dzieki Pawełkowi(nie wiem czy nie specjalnie to "podkreslili")mielismy ewidetna wtope z tymi zespołami. Ps. To tak w nawiązaniu do podobnego listu..... |
Nikogo lepszego za Bednarza nie znajdziemy, a jego transfery i tak są b.dobre.
Chyba, że chcielibyście za niego Beenhakkera albo może lepiej Zidane? |
Nie wiem co to ****a za barani łeb pisał ten list.Po przeczytaniu paru linijek nóz w kieszeni mi się otworzył.
Jakim trzeba był błaznem by powtarzać na okrągło te populistyczne hasła "Bo drogo sprzedawał a za darmo kupował".To teraz pytam się.ZA CO ****A MIELIBYSMY COŚ KUPIĆ, JAK W KLUBIE BIDA AŻ PISZCZY?. Czy tu trzeba setki razy powtarzać, że Cupiał nie dokłada doWisły od mniej więcej 4 lat?.Wisła jest samofinansującą się spólką, która ledwo co zamyka budżet.I w takich oto warunkach przyszło pracować naszemu dyrektorowi. Nie ma transferów "z", nie ma "do". To, że nie zatrudniliśmy jeszcze Bramkarza to wina naszego trenejro od bramkarzy.Kłopot w tym, że zamiast trenować woli skupić się na lataniu za młodymi dupami, czy imprezowaniu. Chciałem przypomnieć też fakt,że Legia na Bednarzu (Już po jego odejściu) zarobiła z jego transferów około 25 mln złotych.Zobaczymy ile pójdzie kasy z Marcelo, Diaza, Alvareza, Kirma (A miał być jeszcze węgierki król strzelców)....... |
A poza tym Bednarz nie jest z Warszawy tylko z Mysłowic.
:foch: :-) |
Hmm od dłuższego czasu piszą w gazetach że współpraca Bednarza ze Skorżą nie jest taka jak powinna.
Dla mnie to jest trochę dziwne bo myślałem, że "grają w jednej drużynie". Ciekawe czy doczekamy się wyjaśnienia którejś ze stron. |
Bednarz zawsze podkreślał, że najlepszym jego transferem do Wisły był Skorża. Byłoby to jednak teraz paradoksem gdybym stanowisko obronił Maciej a stracił Bednarz. Na takie możliwości jakie mamy to jest jeden z najlepszych dyrektorów sportowych jakich mieliśmy, (ładnie piszą o tym dzisiaj w 'krakowskiej') - zwalnianie go to głupota. Na Levadię obecna kadra powinna była wystarczyć, a jak czytamy zarówno bramkarz jak i napastnik był w planie przed kolejną rundą.
|
Jeśli prawdziwe są informacje o konflikcie na linii Bednarz-Skorża, to któryś z nich (albo obaj) musi polecieć.
Nie wyobrażam sobie na dłuższa metę sprawnego funkcjonowania klubu, w którym najważniejsze osoby blokują swoje decyzje. Najłatwiej więc pewnie będzie zwolnić Bednarza, bo nikt za nim nie stoi (za Skorżą przynajmniej manifestacje trybun), ale lepszego dyrektora sportowego prędko nie znajdziemy. Jeśli jednak te informacje o konflikcie nie są prawdziwe, to jak dla mnie, powinna polecić głowa Kazimierskiego i może jeszcze Janasa (+ewentualnie nowego Italiano). Ale na to pewnie nie zgodziłby się Skorża, w konsekwencji wymuszając swoje odejście. Szczerze mówiąc, gdyby ktoś przede mną postawił wybór: zaznacz jedną z opcji, spośród następujących kandydatów do zwolnienia: a) Skorża-Kazimierski-Janas b) Bednarz to nie wiem co bym wybrał. Ale zapewne rada nadzorcza nie kieruje się przesłankami wyniku sportowego, czy opłacalności transferów, lecz decyzją z Myślenic. A nie wiadomo, czy o tej decyzji już wie ten który ją wyda. |
co za bzdura !!!
nie wiem jak wy, ale ja jestem za pozostawieniem Bednarza. Taka kasa jaka dysponuje to i tak zrobil mistrzostwo swiata tymi transferami Oczywiscie, wpadki byly ale jesli juz to nie z winy Bednarza (Niedzielan, Lobo nagle traci forme z Zaglebia), albo nie ryzykowal duzej kasy i podpisywal wypozyczenie lub krotkie kontrakty (Beto, Rado). Jedyna ta wieksza wtopa to Jirsak (jesli to prawda z tymi 700 tys ojro). Nikogo lepszego nie znajdziemy podobnie jak ze Skorza. Smuda bankowo niezgodzilby sie na posade dyrektora sportowego, wszak on za bardzo kocha trenerke. Bednarz ma wyksztalcenie prawnicze co bonusowo pomaga przy negocjacjach, i jak juz ktos wspomnial, Legia do tej pory stoi jego transferami. Jego wina za porazke ?? Dupa jas. Tym skladem powinnismy ich rozjechac z palcem w dupie. A doszukiwanie sie winy u gory to jakis absurd typu "powodem huraganu na Hawajach jest zatrzepotanie skrzydlami przez motyla w Ameryce Pld." trzeba sobie to powiedziec, porazka jest skutkiem rozjechanych celownikow naszych snajperow, i nie wiem po co szukac dalej. dziekuje |
I znowu wygra jakas GTW w klubie... Dla trenera nie ma alternatywy, dla dyrektora tez nie ma, zatem zwolnia dyrektora ;-) Jednym słowem cyrk. W Zagłebiu Lubin była ostatnio taka sama sytuacja. Lenczyk chcial miec wplyw na trasfery co w praktyce oznaczałoby ograniczenie kompetencji Jarosza. I ostatecznie popędzili pana Oresta...
Jako dyrektor pan Bednarz spisywał sie naprawde dobrze i nie ma co go winic za brak angazu kilku pilkarzy, bo mial nosa kiedy nie przedluzyl umowy z Zienczukiem, Baszczynskim czy tez nie podpisal kilku innych super kandydatow do gry w Wiśle.A udało mu sie opchnąc chocby Clebera za niezla kase. Jego błedy to nie zaangazaowanie bramkarza przez 2 lata i brak alternatywy dla Brozka. |
W artykule z gazety krakowskiej napisali już to, czym broniłbym Bednarza.
Za darmo: Garguła, Marcelo, Diaz Za małą kasę: Kirm, Alvarez Dlatego jestem zwolennikiem Bednarza. Z pustego to nawet Salomon nie naleje. A pan Jacek może :D |
Cytat:
|
Zwolnienie Bednarza to głupota, patrząc na możliwości jakie posiada to najlepszy dyrektor sportowy w Wiśle. Popełnił kilka błędów w transferach ale błędy robi każdy. Natomiast większość piłkarzy jakich sprowadził gra bardzo dobrze.
|
no ale Jirsak za 700 tyś Euro to wtopa Bednarza.Na takie porażki finansowe raczej Wisły nie stac.
|
Gościu od listu poza próbą zabłyśnięcia , chyba nic innego nie chciał wnieść , bo niektóre argumenty które się pojawiają wołają o pomstę do nieba .
Wyrzucenie Bednarza w kontekście meczu z Levadią , będzie tylko i wyłącznie działaniem na zasadzie ,,pokazówki'' . Nie przegraliśmy tego dwumeczu z powodu nietrafionych transferów . Mimo iż niektóre obszary działalności p. Bednarza(20 testowanych bramkarzy - tylko pytanie się tutaj pojawia ile w tym winy dyrektora sportowego a ile wybrednego trenera bramkarzy) mogą irytować , to w ogóle można oceniać jego pracę in plus , szczególnie w kontekście jego poprzedników . |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Smiem twierdzic ze jak by Bednarz zalatwil za free Bufona i Casijasa to i tak Kazimierski cos by znalazl i uwalil transfer. Cwielonga chyba polotowal Bednarz- choc nie jestem pewien, na napastnika nas po prostu nie stac a za darmo to raczej nawet do mlodej ekstraklasy by sie nie nadawal |
Zwalniać Bednarza ? A kto za niego ? Boguś i s-ka chyba już zapomnieli jaki chaos i bezkrólewie były po dymisjach Kapki i Mielcarskiego.
Prawda jest taka że Bednarz (choć osobiście go nie lubię :D ) jest osobą kompetentną i nie ma za bardzo o co się do niego przyczepić , a argumenty że warszawiak i (były) Legionista są dziecinne . Ja bym wykopał trenera bramkarzy , po za tym nie jest winą Bednarza że "nominalnie klasowi" piłkarze których ma Wisełka grają taką PADAKĘ . Problem jest w piłkarzach a nie w "Bednarzach". Tak jest od dawna. Ps. Offtopowo : Dawno temu M.Cantoro udzielił wywiadu nt. argentyńskich piłkarzy i ich poziomu sportowego. Powiedział że w tak biednym kraju kibice kochają futbol i na bilety na mecz wydają ostatnie pieniądze , gdyby zobaczyli że piłkarz ich drużyny gra "na pół gwizdka" i przechodzi obok meczu to nie miałby prawa chodzić w dzień po ulicy....... |
Jirsak byłby porażką gdyby unikał gry i symulował niczym Varga lub piłki kopnąć nie potrafił. Kilka bramek i asyst jednak zaliczył. Co najwyżej można powiedzieć że za niego przepłaciliśmy. Zresztą jak dla mnie Skorża nie wykorzystuje w pełni Jirsaka.
Co do samego Bednarza sprawa jest podobna jak z trenerem. Kto za niego? Facet nieźle pracuje. Rozgląda się w Ameryce płd., Bałkanach, Włoszech, Słowacji i Czechach. Nie lata do gazet tylko stara się robić swoje, wie że nie ma lekkich warunków, szuka nowych rozwiązań. |
Cytat:
Oprócz Jirsaka, którego chyba głównym problemem jest psychika przy takiej kasie jaką dysponował transfery wyglądają wg mnie dobrze. Bramkarz to ewidentna wina Kazimierskego i tu może być linia niezgody, bo Kazimierski to człowiek Skorży. Bednarz się wścieka, że pomimo tylu prób nasz trener bramkarzy dalej widzi tylko między słupkami Mario a Maciek broni Kazimierskiego i jest konflikt. Ewidentnym błędem były zbyt późne transfery Kirma i Alvareza, ale kto jest temu winien? Rada Nadzorcza, Bednarz, Skorża uważający że Levandię o tak pykniemy ? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl