Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gdzie jadacie ? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2954)

Zola 15.03.2012 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JARCO (Post 1230923)
Najepiej i najzdrowiej wybrać bar mleczny są także bary rybne niedaleko bagateli jeden jest i w bonarce też

Gdzie w Bonarce jest "Bar mleczny/rybny"? :)

Zola 15.03.2012 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JARCO (Post 1230959)
North Fish same ryby coś wspaniałego przejdż się i posmakuj w bonarce naprawde lepsze jedzenie niż te kebaby zapiekanki itp itd

Jadłem i to nie raz - w GKazimierz też jest/ był :)
Ale czy tam jest niby "zdrowe" żarcie, to nie do końca się zgodze... Tym rybom daleko od restauracji "rybnych" (jak można tak stwierdzić) :)

LuKaS TSW 15.03.2012 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JARCO (Post 1230960)
tak dla zrozumienia ja nazwałem north fish jako bar rybny jakby ktoś jeszcze nie wiedział tak po polsku bo żem polak mały a jaki znak muj orzeł biały i kocham Polske jak własną matkę

"Znak mój" chyba:)

Co do barów mlecznych,to naprawdę w większości dobre i tanie jedzenie.Czasami jeszcze jadam na Długiej w takiej jadłodajni,ale nie pamiętam nazwy,wiem że przed nią stoi taka złota świnka.

SV_ 15.03.2012 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88tajfun (Post 1169390)
Invito na Św. Tomasza niezmiennie najlepsza pizza. Lokal też całkiem sympatyczny, można np. mecz zobaczyć bo puszczają C+ ;)

Ktoś tam wcześniej polecał Koko na Gołębiej - smacznie i tanio jak na knajpę nie będącą barem mlecznym.

Bar Uniwersytecki na ul Czystej - najsmaczniejszy bar mleczny w centrum. Nie ma on klimatu PRL'u jak znajdujący się obok bar mleczny Górnik (na rogu Czystej) ale moim zdaniem jest smaczniejszy. Szczególnie wyborny schabowy z kapustką, mistrzostwo ;)

Invito wczesniej było na krupniczej? Jak to to samo to odradzam. Sraczka gwarantowana.

Co do Uniwersyteckiego - wymiata, ruskie, z mięsem, naleśniki, zupy, frytki, devolay, placki - wszystko zajebiste

El'kabat 15.03.2012 21:59

Najlepszy bar mleczny jaki sie jeszcze uchował to na Daszyńskiego - jak idziemy z pod hali do kazimierza.
Kapuśniak z kiełbasą,podwójne ruskie :alleluja:

oldbiezanow 15.03.2012 22:28

Nawojka na Reymonta. 9pln drugie danie z kompotem. Poezja:)

podszywacz 16.03.2012 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JARCO (Post 1230959)
North Fish same ryby coś wspaniałego przejdż się i posmakuj w bonarce naprawde lepsze jedzenie niż te kebaby zapiekanki itp itd

Jeżeli temat rybek to dobre smażone rybki są w barze koło KFC na Krowoderskich Zuchów na Azorach.

Puchatek 16.03.2012 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez oldbiezanow (Post 1230990)
Nawojka na Reymonta. 9pln drugie danie z kompotem. Poezja:)

Zawsze przed meczem chodzimy tam na obiadek a dosłownie obok piwko sprzedają :)

Dawid_TSW 16.03.2012 21:46

Bar mleczny "Krakus" na Limanowskiego - dobre jedzenie w małej cenie.
Ruskie i schabowy z kapustką - coś wspaniałego!!

atbb 18.03.2012 01:34

Gdzie dobrą golonkę można zjeść?

AntyDrozd 18.03.2012 01:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atbb (Post 1231672)

W hallo Pizza na prądniku czerwonym..na wynos tez mają ..polecam

pasibrzuch 18.03.2012 09:19

Hot dogi w Alabamie na Matecznym!Najlepsze w mieście... ;)

TSWojtas 18.03.2012 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atbb (Post 1231672)

http://golonkarnia.pl/

polecam

AndyWiślak 18.03.2012 19:49

Czy zna ktoś jakąś stołówkę lub bar z tanim jedzeniem w okolicy Kampusu UJ?

88tajfun 18.03.2012 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 1230973)
Invito wczesniej było na krupniczej? Jak to to samo to odradzam. Sraczka gwarantowana.

Co do Uniwersyteckiego - wymiata, ruskie, z mięsem, naleśniki, zupy, frytki, devolay, placki - wszystko zajebiste

Kiedyś były dwa lokale Invito - na Krupniczej i na Św. Tomasza. Teraz jak dobrze wiesz ostał się tylko ten drugi i do tej pory zajebiste pizze tam dają (pasta niestety w mikroskopijnych porcjach) chociaż podnieśli ceny. Sraczki u siebie nie zaobserwowałem ale może m.in. twoje przeżycia były przyczyną zamknięcia lokalu na Krupniczej? ;)

Jeśli chodzi o tanie żarcie studenckie to w centrum można jeszcze przejść się.do baru w Audytorium Maximum. Jak wszystkiego nie wyjedzą to można wyhaczyć dobry obiad dwudaniowy za 12zł ;)

Ostatnio przez przypadek odkryłem najlepsze jak dotąd naleśniki w mieście (chowają się przy nich nawet te z Kolanka No 6 na Kazimierzu). Mam na myśli taką małą naleśnikarnie Speedy Edy na pl. Mariackim. Ich naleśnik 4 sery z kurczakiem jest mistrzostwem świata, to samo ze szpinakiem albo meksykański. Nie polecam na słodko, znajoma zamawiała i polegam co prawda na jej opinii ale mimo wszystko myślę, że to badziew. Ot zwykły naleśnik złożony na pół a w środku prawie nic nie było. Za to te mięsne - rewelacja.

Jeśli jeszcze jakieś jedzenie w centrum mogę polecić to na pewno nowozelandzki MoaBurger na Mikołajskiej. Obok Love Krove na Józefa, moim zdaniem, najlepszy burger w Krakowie.

Eternit 18.03.2012 22:09

Dobry stosunek wielkości porcji do ceny jest też w Koko na Gołębiej. Duży dwudaniowy obiad za 14 zł, połówka za 9.50 bodaj.

Luu... 29.05.2012 17:56

Dzień dobry, potrzebuje sprawdzoną restauracje w okolicach (szeroko rozumianych) Rynku Głównego gdzie można zabrać dziewczynę na niedzielny obiad ;) podstawowe kryterium "zdrowa żywność", jest fanką różnych sałatek itp. albo jakieś sushi ? dawno nie byłem, nie wiem które jest teraz "modne' ;)

elliot_ness 29.05.2012 17:59

Jak salatki i w okolicy Rynku to tylko Chimera na ul. św. Anny

Luu... 29.05.2012 18:14

dzięki elliot_ness (już sprawdzam jakie menu tam mają), nie musi to być stricte okolica Rynku

przerzucam moje pytanie na nową stronę

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1252924)
Dzień dobry, potrzebuje sprawdzoną restauracje w okolicach (szeroko rozumianych) Rynku Głównego gdzie można zabrać dziewczynę na niedzielny obiad ;) podstawowe kryterium "zdrowa żywność", jest fanką różnych sałatek itp. albo jakieś sushi ? dawno nie byłem, nie wiem które jest teraz "modne' ;)

jakieś sprawdzone sushi ? muszę mieć kilka alternatyw ;)

palczi 29.05.2012 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1252929)
dzięki elliot_ness (już sprawdzam jakie menu tam mają), nie musi to być stricte okolica Rynku

przerzucam moje pytanie na nową stronę

sushi : http://www.genji.pl/
ul. Dietla ,wszystkie siedem rąk odcinam jeśli nie posmakuje,robi je mój kolega,jak nie posmakuje utnę jemu osiem rąk:)
Pozdrawiam

El'kabat 30.05.2012 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luu... (Post 1252929)

Sakana na Gertrudy - http://sakana.pl/sakana-krakow

Musso na Zwierzynieckiej - http://mussosushi.pl/

R33 18.01.2013 18:33

Polecacie coś w okoliach stadionu Wawelu (ew. od stadionu Wawelu w stronę Bronowic Małych), tylko tak żeby było otwarte w tygodniu po 20? Ten Kebab24 już mi się przejada powoli (może być inny kebab jeżeli jest w pobliżu). Głównie żeby potrawy były szybkie, sycące i w miarę tanie?

Kaan 25.08.2013 22:45

Pytanie bardzo konkretne.

Gdzie w Krakowie zjem w restauracji dobre kluski ziemniaczane i tego typu "mączne" rzeczy? Jest jakaś restauracja śląska? W restauracjach same frykasy, ja chcę coś normalnego :)

Luu... 28.11.2013 22:05

Był ktoś w El Toro na Placu Wolnica ? jak wrażenia i cenny ? bo menu na stronie nie działa.

L U Z N Y 13.12.2013 11:50

https://www.facebook.com/NowyKleparzBurger polecam burgery z tej budki :) są naprawdę ok

ted 13.12.2013 14:19

zna ktoś kebab w Krakowie z prawdziwą baraniną albo cielęciną ??

El'kabat 13.12.2013 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez L U Z N Y (Post 1341986)
https://www.facebook.com/NowyKleparzBurger polecam burgery z tej budki :) są naprawdę ok

Ja podobnie, ALE tylko małe. 6 czy 7zł można dać za tego mniejszego burgera u nich.
Za to wersja max,czyli dla faceta normalna kosztuje już koło 15zł.
Za taką kwotę masz już burgery z Moa,czy z Burgertaty,które są kilka klas lepsze od tego z Nowego Kleparza.

gypsy 13.12.2013 14:28

Przy dworcu Kraków Płaszów, w "Armenii" zjesz kebaba z prawdziwą baraninką.

hunter 13.12.2013 15:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ted (Post 1342012)
zna ktoś kebab w Krakowie z prawdziwą baraniną albo cielęciną ??

Kalwaryjska zaraz za Rondem Matecznego, po prawej stronie jadąc/idąc w kierunku Korony. Piękny zielony oczojebny LED zaprasza. Jedzenie pierwsza klasa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1342014)
Ja podobnie, ALE tylko małe. 6 czy 7zł można dać za tego mniejszego burgera u nich.
Za to wersja max,czyli dla faceta normalna kosztuje już koło 15zł.
Za taką kwotę masz już burgery z Moa,czy z Burgertaty,które są kilka klas lepsze od tego z Nowego Kleparza.

Naprawdę nie rozumiem fenomenu MOA, tym bardziej że ceny tam są na poziomie europejskim...

Za dużo lepsze pieniądze można zjeść podobne (o ile nie lepsze) burgery na Kupa 10 (Kazimierz), w Corner Burgerze (chyba większy burger niż w Moa), czy wspominanym TataB. na Krupniczej.

Odradzam z kolei LoveKrove. Ceny dla turystów niemieckich, a sam burger jakością nie powala.

wiślak 86 17.12.2013 09:56

Na czarnowiejskiej jest pizzeria olimp (na pietrze) natomiast na parterze jest kebab, makaron i inne duperele. Polecam kebaba 9zł ale jak zrobi taka sympatyczna blondynka to nie da się zjeść (jak ktoś jest wariatem 70kg to prawdopodobnie bedzie miał spore problemy z wciśnięciem go).

MatMario 17.12.2013 21:47

Nie wiem czy wymienialiście ale super zapiekanki sa na petli na Widoku. Sa dwie budki wiec dokladnie chodzi o ta blizej bukmachera. Jesli stoicie miedzy jedna a druga to ta po prawej. 5 zl zapiekanka z ketchupem

Arkas 18.12.2013 12:01

Odnośnie pizzerii to nieopodal Olimpu na Czarnowiejskiej tylko że po drugiej stronie skrzyżowania pizzeria CapriNew. Pizza, sosy rewelacja.
Oraz Gospoda na Woli na Królowej Jadwigi serwuje świetne pierogi, ogólnie takie domowe jedzenie, konkretne porcje.

robert!!!1906 18.12.2013 12:26

Polecam hallo pizza z ulicy dobrego pasterza super pizze,golonko,sałatki,lazanie.

Elendil 28.12.2013 17:03

A jakie byscie knajpki poleciliw okolicy Rynku/Kazimierza, aby mozna bylo zjesc obiad tak w kilka osob? Nie zadne pizzerie, jakis zroznicowany jadlospis. Kolacja pracownicza, wiec cena za bardzo nie gra roli

alterego 28.12.2013 20:01

Bombonierka i Starka na kazimierzu. Pierwsza na Meiselsa druga na Jozefa. W pierwszej ladne wnetrze nowoczesne i jasne. Dobre jedzenie i ladne dziewczyny jako kelnerki. W drugiej rowniez dobre jedzenie ale uwage zwraca wybor wodeczek i klimatyczne wnetrze :)

Elendil 28.12.2013 20:35

dzieki, pogooglałem, obie wyglądają naprawdę przyjemnie :)

MałyTSW 28.12.2013 21:04

Odnośnie żarła, mi osobiście najbardziej podchodzi:

*pizzeria Długa 18 (bardzo krótki czas oczekiwania, pizza smaczna)
*pizzeria Franco (bardzo dobre ciasto!)
*kebabownia na Karmelickiej (jak idzie się ul. Garbarską, to skręcamy w lewo, idziemy kawałeczek, przechodzimy na drugą stronę ulicy i jest! No i mają baraninę (ale czy to 100% baranina to nie wiem, ważne że smakuje jak trzeba)

Zazwyczaj gotuję sobie sam, w mieszkaniu, ale jak już trzeba to wybieram 1 z 3 powyższych opcji.

wiesniak84 28.12.2013 22:10

Patrzac na trzy podane przez Ciebie lokale dochodze do wniosku, ze swoim nickiem leczysz chyba jakies kompleksy:D

MałyTSW 28.12.2013 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak84 (Post 1343186)
Patrzac na trzy podane przez Ciebie lokale dochodze do wniosku, ze swoim nickiem leczysz chyba jakies kompleksy:D

Pasuje zejść trochę z masy, to fakt :D
Ale to tak okazjonalnie się tam stołuję, żeby nie było :-D

MatMario 03.02.2014 14:02

Dwie fajne kanjpy trafiły mi się tydzień po tygodniu.

Najpierw Tao by Zen przy kładce po stronie Kazimierza.

Super zupa tajska, daje ognia, taka jak powinna być. Zielonych rzeczy tyle że chyba w miesiącu tyle nie jadam ile tam było. Jak pietruszki nie lubię to w tej zupie idealna. Nawet zwykła zupa Miso też bardzo dobra. Ogólnie bardzo fajna kuchnia.

A druga restauracja, w gruncie rzeczy hit. Gdyby to było w KRK to top miejsce.

Znajduje się w Wadowicach!!! Bread&Milk. Super tanio nie jest, dość długo czekałem ale wystrój, jedzenie i atmosfera bardzo dobra. Wnętrze jak wycięte z Dobrego Wnętrza, kuchnia ze świeżych produktów. Dostajesz sałatę to czuć że świeżutka. Zjadłem zupę coś ala gulasz, ale fajny, pikantny, mięso mięciutkie, zielenina i warzywa, twarde i aromatyczne! Super. Do tego kanapka z wypiekanego na miejscu chleba. Wielka i smaczna, ogórki chyba piklowane, musztarda francuska, rostbef.

Szkoda że tak daleko bo często bym wpadał. Ale zrobić taką restaurację w bądź co bądź w małym miasteczku (bez urazy) to naprawdę sztuka.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl