![]() |
Wos rozszerzony , styczniowy na 50% ;) :P ujdzie ale mogłoby być lepiej :D
|
polski podstawowy 65%
angielski rozszerzony 85% fizyka rozsz 33% chemia rozsz 72% biologia rozsz 70% szału nie ma,ale jak na probna bez nauki to i tak jestem zadowolona,a co do normalnej,to niestety ale o te min.15% musze się podnieść :P a temat na polski Miasto-przestrzeń,która wpływa na człowieka i jego losy.Dokonaj prezentacji na podstawie Krakowa:D Jest trochę o Brożku, Kubie także przyjemny temacik:) |
J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 56%; styczeń - coś około 50% będzie)
J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 69%; styczeń - 95%) Historia: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 50%; styczeń - 69%) Z polskiego wypadałoby znacznie podciągnąć, z angielskiego utrzymać to ze stycznia, histe podciągnąć z 10 %. Jeszcze WOS rozszerzony na powyżej 70% napisać i powinno być dobrze ;) |
A na jakie studia się wybierasz, Charile ?
|
A Pani Nieprzewidywalna ,czyżby coś związanego z medycyna ?? :D
|
Tak,tak medycyna jak się uda:) drugi wariant filologia tylko i wyłącznie:D
|
HA znalazłem pokrewną duszę :D no może nie z ta filologią :P
Wnioskując po miejscu zamieszkania to Krk medycyna :D a oprócz Krk to jakieś inne uczelnie ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
J.Polski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM:38%; styczeń - 30%) zdecydowanie do poprawy
J.Angielski: podstawa (listopad - matura z OPERONEM: 89%; styczeń - 92%) tu jestem zadowolony :) Chemia: rozszerzony (listopad - matura z OPERONEM: 69%; styczeń - 79%)i oby ciaglosc zostala zachowana ;) czyli licze na 89%+ :D |
Cytat:
|
Cytat:
Z 3 dobrze zdanymi kierunkami na poziomie pdostawowym można dostać się na dobrą uczelnie, bo sam miałem takie szczęście jak i wielu znajomych ale wszystko zależy od rekrutacji. Jeśli będzie można składać wyniki podstawowej, to z listy rezerwowej powinieneś się dostać. No, może popraw wyniki z polskiego i historii o jakieś 10% i wystarczy. |
W tym roku powprowadzali tzn. wagi przedmiotów, czyli w jakim stopniu dany przedmion będzie się liczył w ogólnym rozrachunku (tu politologia - https://www.erk.uj.edu.pl/studia/karta/205 ). Do tego jest algorytm przeliczający podstawową i rozszerzoną na puknty (gdzieś tu - http://www.rekrutacja.uj.edu.pl/static/ogolne-zasady ). Wychodzi to tak, że za rozszerzoną ma się 2x więcej pkt niż za podstawową. Czyli napisać 100% podstawy daje tyle pkt co 50% rozszerzenonej.
Jeżeli chcesz się dostać na dzienne to historię, czyli przedmiot z największą wagą punktową, zdawaj rozszerzoną. Nie wiem jakie były progi przyjęć, ale nawet 100% na poziomie podstawowym może Ci nie wystarczyć. |
Cytat:
|
do usunięcia
|
Niech mi ktoś powie, czy na AWF na każdy kierunek wymagane są testy sprawnościowe żeby się dostać (bieg. pływanie i coś tam?) ?? Interesuje mnie turystyka i rekreacja.. i ... pytam :P
|
na turystykę na AWF chyba w tym roku nie ma żadnych sprawnościowych
|
do usunięcia
|
Git :> Tylko teraz na jakie przedmioty patrzą? Strony AWF-u mi nie działają wcale :/
|
Cytat:
|
do usunięcia
|
Też się "pochwale" ;). Podam bez operonowej tylko z CKE .
j.pol R - 67 % ang P - 88 % WOS R- 40% Historia R - 50% Tragedii nie ma ale trzeba zabrać się ostro do roboty :p. A jak ustna z polskiego wam idzie ? Co do moich planów to marzy mi się filozofia na UJ |
:) rok temu jak ja skladalam papiery mozna bylo geografie biologie historie i wlasnie chyba wos na TiR :) nie ma sprawnosciowki, w tym roku chyba podobnie nie wiem do konca jak z przedmiotami ale chyba bez zmian
|
Cytat:
|
czasem matma to najmniejszy pikuś ;)
|
Cytat:
teraz to mówisz!?:evil: :-p za późno... |
jest ktoś na GP na UE ?
|
Ma ktoś temat: "Scharakteryzuj język współczesnej reklamy"?:P Jak tak, to proszę o zgłoszenie się, może wzajemnie będzie można sobie pomóc:)
|
zdaje ktos geografie ?? gdzie sie wybieracie? bo ja nie mam zupełnie pomysłu co robić po maturze mysle o AWF, AE, AR (uniwersytety czy nie pisze po staremu :P)
|
z geografia możesz iść też na Politechnike , AGH ::) Idz na kierunek który tobie odpowiada a nie sugeruj się innymi.
|
studiuje ktos fizjoterapie na AWFie?
moze byc priv pozdrawiam |
Do mnie też może ktoś podbić na priv kto studiuje AWF bardzo proszę :)
|
Ja mam w planach:
pol-pod matma-pod angielski-roz biologia-roz Wie ktoś jaki jest najlepszy AWF w Polsce i jakie trzeba mieć wyniki aby się do niego dostać? Chciałbym zostać trenerem piłkarskim. |
A oreintuje się ktoś mniej wiecej ile trzeba było mieć minimum punktów na kulturoznawstwo (bliskowschodnie) na UJ w tamtym roku?? :-)
|
Daje do myślenia: http://axem.pl/matura/
|
Studiuje ktoś na Małopolskiej Wyższej Szkole Zawodowej? Jak tam jest? Interesuje mnie Turystyka i Rekreacja albo Dziennikarstwo. Jak wyglądają zajęcia, praktyki? Ciężko jest? :P Co trzeba zdać na poszczególne kierunki?
|
Hej, maturzyści.. ;)
Jak to jest z dowodem tożsamości na maturze? Stracił mi się dowód osobisty, a na wyrobienie nowego to sobie poczekam... :) Mam za to paszport (w którym niestety nie ma nr. PESEL, mimo to jest ważny) oraz książeczkę wojskową. Chyba nie będą mi robić problemu z wejściem na salę, co? ;) Spotkał się ktoś z podobną sytuacją? Pzdr. |
Kumpel w zeszłym roku po zakończeniu ogólniaka tak się najebał, że pogubił klucze od mieszkania, dokumenty, karty do bankomatu etc.
Na maturę wszedł na paszporcie :) Także nie panikować, nauczyciele Was znają kojarzą, a jak masz paszport/książeczkę wojskową to Cie z pewnością wpuszczą. |
Tak się zastanawiam, czy jeśli mam temat prezentacji maturalnej: "Sztuka felietonu. Analizując wybrane przykłady omów rozwój gatunku w XIX i XX wieku", to czy muszę zawrzeć w planie prezentacji jakąś konkretną tezę? I jakie można dać wnioski w takim przypadku?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:02. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl