Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Komentarze nt. organizacji i aspekty pozaboiskowe EURO 2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1820)

DYRU 13.05.2009 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 726299)
Z jednej strony dobrze,bo może wreszcie Majchrowski jebany komuch wyleci i jego klika,z drugiej zaś żal że nas ominie tyle pieniędzy bo chyba nie liczycie na to że będą nas dalej dotować co do stadionu czy tez parkingów...

Powiedzcie mi jak to jest po prostu możliwe że taki Poznań zastąpił Kraków? mocniejsze lobby ? bo chyba tylko to,przecież poznań to wioska nie mająca dosłownie nic :/

zgadzam się z Tobą. to było do przewidzenia. Majchrowski jako, że z SLD to mało kto go lubi. Rządzi POPiS i taka jest prawda. Ze względów politycznych walka o Euro 2012 została przegrana przez Kraków. To było oczywiste.
Poznań i inne miasta miały mocniejsze lobby niż my. A to miało z kolei ogromne znaczenie.

Nie płaczcie, że stadion Wisły nie będzie budowany bo budowa i plany rozbudowy były wcześniej niż zostaliśmy wybrani jako gospodarze euro imprezy. Co do autostrady Kraków Kijów. Uważam, że będzie budowana bo narazie to mamy połączenie Wrocław-Kraków a co dalej?? jak z Wrocławia dojadą do Kijowa??

pozdrawiam

zawiślak23 13.05.2009 10:45

A oglądaliście Piechniczka w Cafe Futbol?Powiedział wyraźnie ,że Kraków i Chorzów wypadły z gry na samym początku.Podobno Kraków nie umie przeprowadzać imprez masowych(taki był argument),Śmieszne czy tragiczne?Tylko dziwne ,że Jak Papież przyjeżdżał do Polski,na Błoniach było 2 mln. ludzi!!!Jestem mocno wkurzony!

szprotson 13.05.2009 10:46

kpina!!!!!

sambo 13.05.2009 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PauL (Post 726359)
PZPN - komuszydła, Majchrowski kacyk. No jeśli to jedna rodzina wg ciebie, to dlaczego nie ma Euro ?

dla zasady PauL - jak napisałem - Kraków dostał po tyłku dla zasady.

Miasta wybrał PZPN a nie Jakubiak - nie siej fałszywej propagandy.

Jakubiak tylko podpisała umowę na to, że będzie 4 + 2 - tyle i tylko tyle

WILU TS 13.05.2009 10:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 726361)
Tomaszewski dobrze nawija teraz w TVP INFO.. krótko i na temat. S****ysyństwo i jego zdaniem.

Cóż to jego chyba ulubione słowo więc zaskoczony nie jestem - "Jawne s****ysyństwo" :D
Zauważcie że Kraków od początku był traktowany po macoszemu,choćby głupie bannery na stronce E2012 na których nijak Krakowa nie można zobaczyć,relacje w TV,ciągłe błędy redaktorzyn co do pojemności stadionu (28tys),jego brzydota(co nie ma w ogóle znaczenia)..takich zagrywek było wiele,szkoda tylko że to wszytko teraz za naszego życia,bo jak nie teraz to chyba już nigdy-bo ten według nich beznadziejny stadion postoi z 30 lat.
Ciekaw tylko jestem co po Euro z tymi ogromnymi stadionami? 2 liga na stadionie 45tys w Gdańsku ? śmiech na sali.

patryk:) 13.05.2009 10:47

Właśnie Majchrowski potwierdził że stadion w Krakowie będzie gotowy w czerwcu 2010 w wywiadzie na TVN 24.

wisl@k_TS 13.05.2009 10:47

To chyba zostajemy na Reymonta w przyszłym sezonie...

Jak dla mnie skandaliczna decyzja, ale kłania się brak jakiegokolwiek lobby krakowskiego...

Widzieliście Jakubiak? Wczoraj, czy przedwczoraj mówiła że ma być 4 miasta, jak podpisał PiS, a teraz już beton opozycja i że powinno być 6, że porażka PO..

mcl1981 13.05.2009 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dubi (Post 726334)
wyglada na to ze AUTOSTRADA -Kraków-Lwów to jedynie FIKCJA,nie ma nią zadnych szans

No ale chyba ta autostrada w ogóle powstanie tylko nie wszystkie odcinki będą gotowe na 2012 :/ Przecież przetargi są ciągle ogłaszane...

irman 13.05.2009 10:48

Kolejny sukces prezydenta Majchrowskiego. Miały być w Krakowie ME w kosza w tym roku. Nie ma łopaty wbitej przy budowie hali. Będą ME w siatkówce kobiet. Z podanego wcześniej powodu również nic z tego.

ME w nogę to najważniejsza impreza sportowa w historii Polski i nie ma co pisać, że obejdzie się baz najazdu Turków i pijanych Angoli. Brak ME w Krakowie to tak jakby mecze takiej imprezy nie odbyły się w Barcelonie przy organizowaniu mistrzostw przez Hiszpanię, ewentualnie wykluczenie Mediolanu przy organizowaniu przez Włochy. Zawalono sprawę lobbowania na rzecz miasta 2 lata temu i winne są temu przede wszystkim władze miasta. Jeszcze tylko rok rządów tego pajaca.

JEDREK76 13.05.2009 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PauL (Post 726359)
PZPN - komuszydła, Majchrowski kacyk. No jeśli to jedna rodzina wg ciebie, to dlaczego nie ma Euro ?

Nie siejcie już teorii spiskowych, miasta zostały wybrane 3 lata temu przez minister Jakubiak, a teraz tylko potwierdzono ich wybór. Każdy w Krakowie łudził się, że jednak UEFA uzna, że zasługujemy bezdyskusyjnie na organizację turnieju, ale niestety, oni tylko potwierdzili propozycję polskich polityków.

Paul
decyzje wówczas podejmowała Komisja w której składzie byli przedstawiciele rządu, parlamentu (przewodniczącym komisji był bodajże Kosecki, poseł PO) i PZPN, wybrano miasta gdzie rządzili i rządzą politycy PO, więc... sam sobie odpowiedz na pytanie kto podjął taką a nie inną decyzję, bo z tego co pamiętam wówczas jeszcze ministrem był Lipiec z czego wynika, że Jakubiak (tak czy inaczej) miała g... do powiedzenia.

Nie zmienia to faktu, że politycy z Krakowa z każdej opcji politycznej dali d..y nie lobbując w żaden sposób za Naszym Miastem.

PAC 13.05.2009 10:50

sambo- przestań już pisać bo twoje teorie są śmieszne, Kraków jak nikt zasługiwał na to Euro.

zawiślak23 13.05.2009 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 726366)

Z PZPN był tylko Olkowicz podczas wyboru miast.A reszta to była świta pani minister.Taka prawda!

Z resztą na konferencji prasowej przed chwilą sama potwierdziła ,które miasta wybrała 3 lata temu!

kohprzem'68 13.05.2009 10:53

Łysy Grześ wyrażnie stwierdził że cztery miasta które miały podpisane umowy z UEFą na organizację E2012 wygrały czyli te które wskazał PZPN i rząd ze swoimi lokalnymi politycznymi kacykami widac teraz gdzie chcą robic biznes i rozwijac swoje miasta .

Jurand 13.05.2009 10:54

Niestety Kraków bez EURO jest porażką. Nie chodzi o turystów, bo z tym pewnie nigdy nie będziemy mieć problemów. Priorytetem jest skończenie stadionu, a niestety zapewne się to poważnie opoźni, może nie same trybuny, ale na pewno zaplecze i tereny wokół obiektu. No i niestety na pewno przepadła masa inwestycji w samym mieście i z tego powodu jestem najbardziej zawiedziony i rozgoryczony.

SĘDZIA ZGRED 13.05.2009 10:55

Powiem tak, mamy najlepszą drużynę, stadion będziemy mieli , turystów też zawsze mieliśmy, czym sie martwić. Ale swoją drogą to najbrzydszy i najmniejszy stadion mielibyśmy z organizatorów Euro 2012. Decyzja oczywiście polityczna a nie merytoryczna.Coż żyjemy w świecie gdzie takie sprawy załatwia sie pod stolikami. A u nas to jest normalka.Nie przejujmy się bądźmy dumni z miasta , bo inne miasta mimo stadionów będą za nami 100lat. Alemam nadzieje że kiedyś doczekamy się stadionu powyżej 45tyś bo ten nasz niepasuje nawet na wiekszą imprezę

MatMario 13.05.2009 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 726366)

Przecież decyzje podejmowałą jakaś śmieszna komisja parlamentarno-pzpn'owska. Jeszcze napisz że PiS walczył o Kraków to dopełni mi obrazu twojej osoby...

saklak1906 13.05.2009 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez patryk:) (Post 726368)
Właśnie Majchrowski potwierdził że stadion w Krakowie będzie gotowy w czerwcu 2010 w wywiadzie na TVN 24.

A co ma powiedziec ze NIE to by go ludzie zlinczowali. A co teraz ze stadionem Cracovi? chyba nie moga liczyc na wiele w obecnej syutacji

PauL 13.05.2009 10:57

Nie ma sensu się spierać, która opcja polityczna bardziej zawaliła. Prawda jest taka, że brak Euro w Krakowie to kompromitacja wszystkich polityków, którzy mieli jakikolwiek wpływ na tę decyzję.
Kraków to niewątpliwie najpiękniejsze miasto w Polsce, z ogromną bazą hotelową, rozwijającym się obiektem sportowym, po prostu wizytówka Polski na świecie. Pominięcie naszego miasta przez polityków dbających tylko o swój interes, można jeszcze zrozumieć - polskie piekiełko, ale decyzja wydawałoby się bezstronnej UEFA ? Niepojęte.

flamengista 13.05.2009 10:57

Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości, czy dzisiejsza decyzja UEFA nie wpłynie na budowę stadionu i na inne inwestycje, to niech się ich wyzbędzie:

Cytat:

Będzie działo się to samo, [B][może w nieco wolniejszym tempie./B]
To jest wypowiedź wiceprezydenta Starowicza, tuż po ogłoszeniu decyzji.

A przecież dopiero teraz zacznie się samorządowa awantura. Najpierw obwinianie się o porażkę (kozłem ofiarnym będzie Majchrowski). A następnie, po cichu cięcie kosztów. Bo po co budować, skoro nie będzie się można pojawić w TV przy oficjelach UEFA i piłkarzach?

W najbardziej optymistycznym scenariuszu może to oznaczać, że budowa naszego stadionu przeciągnie się o rok-dwa. O pesymistycznym scenariuszu wolę nie pisać. Już mieliśmy dziury za bramkami zamiast trybun.

Ale i tak - niezależnie od scenariusza- zagrożone są inne inwestycje - m.in. nowy dworzec PKP, obwodnica etc. Będzie olbrzymia pokusa, by ciąć koszty na poziomie centralnym - przecież jest kryzys i trzeba oszczędzać. A na pewno nie będzie się oszczędzać na organizatorach Euro 2012.

Jestem wściekły na UEFA - naprawdę nie musieli już teraz wycinać naszej kandydatury. Mogli to spokojne zrobić za rok.

Guzik mnie obchodzi sama impreza w Krakowie - i tak bilety będą dla nas niedostępne. Liczyło się tylko dobro Wisły i Krakowa (inwestycje dofinansowane z budżetu centralnego). Ta decyzja spowoduje, że jak zwykle dostaniemy po d.pie.

No i niestety potwierdziło się, że ostatni rok to było wciskanie kitu. Decyzja zapadła już wcześniej, na poziomie rządowym. Nawet gdyby we Wrocławiu i Gdańsku nic nie zrobiono do dzisiaj (coś zrobiono, choć dalej niewiele) - i tak te miasta pozostałyby w grze.

Tacy politycy jak Raś czy Fedorowicz to marne pionki, z którymi nikt się nie liczy (niezależnie od ich intencji - do takiego Rasia nie mam pretensji, do Fedorowicza - i owszem). Liczy się tylko Tusk i Schetyna. Nasz regionalny lobbing leży, ale to temat na osobną dyskusję.

el Nuero 13.05.2009 10:57

Ktoś zawalił, i to mocno

Cytat:

- ...gdyby Polska chciała, to miałaby sześć miast. Ale ktoś sprawił, że ta szansa została zaprzepaszczona.
- Wie pan to na sto procent czy jedynie przypuszcza, że tak mogło być?
-
Wiem na trzysta procent i proszę mnie już nie ciągnąć za język.
Bardzo niepokojąco brzmią te słowa Bońka. Znaczy, że działacze w Polsce to wyjątkowe ofermy. Osobiście nie zazdroszczę ilości miejsc Ukraińcom, ale dlaczego nie rozważano np. wariantu 5+5? Boli takie "wykolegowanie" Krakowa. Oby tylko nie opóźniły sie teraz najważniejsze inwestycje. :evil:

Belzebub 13.05.2009 10:59

Podczas wyborów miast 3 lata temu, najwiecej do powiedzenia mialo PiS i nie probojcie tego nawet negowac, bo tak bylo..
Byla to czysto polityczna zagrywka, zeby nie dac czerwonemu majchrowi pieniedzy na rozwoj miasta itp..

Wg mnie to tylko i wylacznie wina PiS..te smiesznie sporzadzane oceny np.infrastruktura hotelowa oceniona w Krakowie na bodajze przedostatnim miejscu i kilka innych paradoksalnych perełek!

Zawsze miałem w dupie to Euro,byleby nam stadion wybudowali..dalej tak mam choć jakiś tam niedosyt jest!

sambo 13.05.2009 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 726379)
Przecież decyzje podejmowałą jakaś śmieszna komisja parlamentarno-pzpn'owska. Jeszcze napisz że PiS walczył o Kraków to dopełni mi obrazu twojej osoby...

To, że PO walczy o swoje miasta, PIS o swoje czy SLD o swoje - to jest rzecz normalna - tak samo jak to, że jeżeli jest w komisji i jest np. z Wrocławia - to jest tak normalne, że bedzie walczył o Wrocław, nie ma co o tym mówić.

Chodzi o to, że Kraków z p. Majchrowskim odstrzelili samych siebie - dali tak banalne argumenty do ręki, że wyeliminowali siebie na smamym początku. I pierdzielenie o PISie czy PO jest tutaj zupełnie chore

kerim 13.05.2009 11:00

po pierwsze , miasta wybrał pzpn , Krakowa nie lubili i nie lubią

po drugie , my zostaniemy ze stadionem na 30 tysięcy zapełnianym srednio po 20 tyś co dwa tygodnie a w Gdańsku czy Warszawie po Euro będzie płacz i zgrzytanie zębami i pytanie co dalej robić z tymi molochami?

po trzecie Krakowowi nie potrzeba promocji , miasto zarabia teraz najwięcej i zarobi bez euro

nesta 13.05.2009 11:07

Zeby teraz byl mistrz tym sk... i zlodziejom na zlosc :)

MatMario 13.05.2009 11:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sambo (Post 726385)
To, że PO walczy o swoje miasta, PIS o swoje czy SLD o swoje - to jest rzecz normalna - tak samo jak to, że jeżeli jest w komisji i jest np. z Wrocławia - to jest tak normalne, że bedzie walczył o Wrocław, nie ma co o tym mówić.

Chodzi o to, że Kraków z p. Majchrowskim odstrzelili samych siebie - dali tak banalne argumenty do ręki, że wyeliminowali siebie na smamym początku. I pierdzielenie o PISie czy PO jest tutaj zupełnie chore

Gdybyśmy napisali że wybudujemy 4 autostrady, stadion na 150 tyś i do tego pływający na Wiśle i tak by nie dali nas wtedy na listę podstawową.

****a oni potrafili powiedzieć że mamy najsłabszą bazę hotelową. A ty twierdzisz że daliśmy im najsłabsze argumenty.

A oni na argumenty mieli koncertowo WYJEBANE.

tylko_na_kilka_dni 13.05.2009 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez armani199 (Post 726357)
Lobby polityczne w osobach Tuska i Schetyny pochodzących z Trójmiasta i Wrocławia umiało tak wpłynąć na miodowych ludków z PZPN ( może obietnicą zastopowania dalszych transferów do prokuratury we Wrocławiu ?) ,że ci skutecznie przeforsowali te miasta we władzach UEFA.

Przepraszam bardzo, ale za czyich rzadow zostaly wybrane 4 miasta? To, ze obecna ekipa nie miala jaj i nie wywalila Poznania, Wrocka czy Gdanska i nie wstawila nas to juz inna kwestia..

Mnie interesuje tylko stadion. ma byc i to jak najszybciej:)

kohprzem'68 13.05.2009 11:08

Jeszcze teraz powtarzaja w kólko że taka była umowa między nami tłumaczenie słów Platiniego umowa UEFA - PZPN .
Zastanawiające były informacje z godziny 10 że Kraków i Chorzów wg TVN zostały skreslone czyli ktos puścił farbe godzinę przed decyzją w tym wszystkim bolą najbardziej obiecanki dla dwóch miast które skreslono nie dzisiaj lecz na samym początku

7 kotów 13.05.2009 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kerim (Post 726386)
po pierwsze , miasta wybrał pzpn , Krakowa nie lubili i nie lubią

po drugie , my zostaniemy ze stadionem na 30 tysięcy zapełnianym srednio po 20 tyś co dwa tygodnie a w Gdańsku czy Warszawie po Euro będzie płacz i zgrzytanie zębami i pytanie co dalej robić z tymi molochami?

po trzecie Krakowowi nie potrzeba promocji , miasto zarabia teraz najwięcej i zarobi bez euro

lubie madre posty poczytac :]

pirat.z.karaibow 13.05.2009 11:11

Spokojnie, laska na to całe pseudo EURO. Jeszcze się będą prosić aby mecze rozgrywać w Krakowie, ale ja bym powiedział wówczas "taki ****".

Śmiejmy się z tych co nie zdążą. I tak jesteśmy najlepsi.

Kaan 13.05.2009 11:12

Na pewno A i B zostanie zburzone bo jego stan grozi katastrofa budowlaną. Zrobili go szybko i z kiepskiego betonu, juz pare lat temu nadzór budowlany na podstawie peknięc i badań próbek betonu na AGH dawał chyba 5 lat na eksploatację, maksymalnie. Stradion spokojnie zbuduja choc pewnie nie spiesznie.
Szkoda innych inwestycji budowanych "pilnie - na mistrzostwa" bo teraz to będzie tradycyjne "brak pieniędzy".

Pan Jotka 13.05.2009 11:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 726352)
no troche sie pomyliłeś.. mam 6 lat i własnie wróciłem z zerówki..

patrząc twoim tokiem rozumowania to Poznań też nie powinnien sie załapac bo przecież jest Chorzów ktory ma/ma mieć wiecej miejsc niz dopiero budowane stadiony....

trzeba być slepym zeby nie zauważyć ze w naszym kraju dalej rządzą powiązania i układy.....

hehe zobaczycie autostrady,albo wogole albo takie jak rozpadający sie stadion w Poznaniu....zresztą Arena mistrzostw europy 2012:D parodia

O ile cie nauczyli liczyc w tej zerowce ,to zauwaz iz Poznan ma miec docelowo stadion na 45.000 ludzi, a Chorzow ma stadion na 48.000 tysiecy. Roznica MINIMALNA . Plus to ze Poznan ma autostrady w kazda strone(ewentualnie beda wybudowane czy dokończone na Euro) , a Chorzow nie ma takiego luksusu. Zauwaz ze odpadl Dniepropietrowsk a tam stadion juz zostal oddany.Ale ze byl za maly to odpadl. I tyle. Ukladow szukaj w magistracie krakowskim bo z przyciaganiem inwestycji pod Wawel takze maja problem.
I chcialem sie odniesc do jeszcze jednej kwestii poruszonej takze w tej dyskusji. Nie dalo sie WYWALIC jednego miasta i wstawic Krakowa. Dlatego, ze z miastami organizatorami podpisano umowy. Gdyby ktos taka umowe zerwal, to proisze wyobrazic sobie o jakiej ewentualnej kwocie odszkodowania musielibysmy mowic. To tyle. Zycze szybkiego otarcia łez i uświadomienia sobie ze juz za rok NASZA UKOCHANA WISLA bedzie grala na nowym stadionie przy ulicy Reymonta 22.

For_FuN_ 13.05.2009 11:12

Miasta glowne i rezerwowe zostaly zgloszone zdaje sie, ze w 2006 roku i od tego momentu tak sa traktowane. Nie musze mowic jaka ekipa wtedy rzadzila ;), ale i tak cala odpowiedzialnosc bierze na siebie PZPN. Brak organizacji w Krakowie, to kompromitacja calej Polski. Poznan powinien odpasc z tych 4 miast glownych.

StelmiOriginal 13.05.2009 11:13

Gosc w TVN24 mowi, ze Kraków i Chorzów nie był nawet brany pod uwagę składając wniosek o EURO 2012 dla PL i Ukrainy... jawke skurvysynstwo...

7 kotów 13.05.2009 11:15

Ciekawe ze za mieszanie sie polityki w roz.......enie pzpn grozono nam banem, ale mieszanie sie polityki do euro2012 juznie.

Banda chuja i tyle.

rafal777 13.05.2009 11:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zawiślak23 (Post 726395)
Tylko co ma Tusk do wyboru miast przez panią Jakubiak?Protestujcie pod siedzibą Jarusia.

Nie traktuj mojego postu jakbym był zwolennikiem jakiejś partii !! Moje stwierdzenie bierze się stąd iż to Grzesiu "czesio" Schetyna lobbował na rzecz Wrocławia a Donald jak wiadomo Gdańska nie odpuści!! I nie pisz mi tu żebym szedł płakać do Jarusia bo mnie Jarek JEB** To jest polityczne zagranie a teraz u władzy jest PO i to oni mogą lobbowac w obecnej sytuacji!! Trudno to zrozumieć?? Jakby rządził teraz PIS wymagał bym od kaczora interwencji aby najlepsze polskie miasto zostało potraktowane należycie, a skoro rządzi PO to tego samego wymagam od nich!! Co mnie obchodzi co, kto wybrał 2 lata temu!!?? Decyzje zapadały na pewno teraz, po interwencjach polityków, a Kraków ma obecnie tylko nieudacznikow Panów Ziobro czy Gowin którzy na arenie międzynarodowej nie znaczą nic...

pirat.z.karaibow 13.05.2009 11:17

Tak jak mówię, jeszcze będą się prosić. Ale wówczas to my sami powinniśmy to odrzucić. I tak nie będzie EURO w Polsce :-)

flamengista 13.05.2009 11:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 726397)
Spokojnie, laska na to całe pseudo EURO. Jeszcze się będą prosić aby mecze rozgrywać w Krakowie, ale ja bym powiedział wówczas "taki ****".

Śmiejmy się z tych co nie zdążą. I tak jesteśmy najlepsi.

Na razie to z nas się śmieją. Bogaty Poznań, Wrocław i Gdańsk będą miały stadiony i dużą część infrastruktury wybudowane w ciągu następnych 2-3 lat. W tym i za nasze, krakowskie* pieniądze. To jest dopiero frajerstwo.

*Dla niezorientowanych Kraków płaci tzw. "janosikowe" - rodzaj podatku do centralnego budżetu, który powinien iść na rozwój biedniejszych samorządów. Ale w obliczu obecnego kryzysu będzie totalna mobilizacja i całość środków pójdzie do wybranej czwórki (z Warszawą włącznie) - a reszcie bezlitośnie się obetnie. Również i Krakowowi.

sambo 13.05.2009 11:20

Pytanie jest takie - co zrobił p. Majchrowski oprócz komicznej decyzji zbudowania stadionu na 29 tys i oprowadzenia delegatów po trakcie królewskim?

Ja bardzo chciałbym wiedzieć - niech się wyspowiada przed tymi, którzy go wybrali - a ci którzy go wybrali i popierają niech teraz uderzą się w piersi i przeproszą Smoka za to, że go tym wyborem tak zhańbili

zawiślak23 13.05.2009 11:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 726403)
Nie traktuj mojego postu jakbym był zwolennikiem jakiejś partii !! Moje stwierdzenie bierze się stąd iż to Grzesiu "czesio" Schetyna lobbował na rzecz Wrocławia a Donald jak wiadomo Gdańska nie odpuści!! I nie pisz mi tu żebym szedł płakać do Jarusia bo mnie Jarek JEB** To jest polityczne zagranie a teraz u władzy jest PO i to oni mogą lobbowac w obecnej sytuacji!! Trudno to zrozumieć?? Jakby rządził teraz PIS wymagał bym od kaczora interwencji aby najlepsze polskie miasto zostało potraktowane należycie, a skoro rządzi PO to tego samego wymagam od nich!! Co mnie obchodzi co, kto wybrał 2 lata temu!!?? Decyzje zapadały na pewno teraz, po interwencjach polityków, a Kraków ma obecnie tylko nieudacznikow Panów Ziobro czy Gowin którzy na arenie międzynarodowej nie znaczą nic...

Zgadzam się z tobą co do nieudaczników.Ale Platini powiedział wyraźnie ,że te 4 miasta wybrane podpisały na samym początku(ok.3 lata temu) umowę z UEFĄ.Nie mogło być innej decyzji.

Martinez 13.05.2009 11:20

Euro bez Krakowskich bram - takie Euro w dupie mam !!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:58.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl