![]() |
Cytat:
Poznań i inne miasta miały mocniejsze lobby niż my. A to miało z kolei ogromne znaczenie. Nie płaczcie, że stadion Wisły nie będzie budowany bo budowa i plany rozbudowy były wcześniej niż zostaliśmy wybrani jako gospodarze euro imprezy. Co do autostrady Kraków Kijów. Uważam, że będzie budowana bo narazie to mamy połączenie Wrocław-Kraków a co dalej?? jak z Wrocławia dojadą do Kijowa?? pozdrawiam |
A oglądaliście Piechniczka w Cafe Futbol?Powiedział wyraźnie ,że Kraków i Chorzów wypadły z gry na samym początku.Podobno Kraków nie umie przeprowadzać imprez masowych(taki był argument),Śmieszne czy tragiczne?Tylko dziwne ,że Jak Papież przyjeżdżał do Polski,na Błoniach było 2 mln. ludzi!!!Jestem mocno wkurzony!
|
kpina!!!!!
|
Cytat:
Miasta wybrał PZPN a nie Jakubiak - nie siej fałszywej propagandy. Jakubiak tylko podpisała umowę na to, że będzie 4 + 2 - tyle i tylko tyle |
Cytat:
Zauważcie że Kraków od początku był traktowany po macoszemu,choćby głupie bannery na stronce E2012 na których nijak Krakowa nie można zobaczyć,relacje w TV,ciągłe błędy redaktorzyn co do pojemności stadionu (28tys),jego brzydota(co nie ma w ogóle znaczenia)..takich zagrywek było wiele,szkoda tylko że to wszytko teraz za naszego życia,bo jak nie teraz to chyba już nigdy-bo ten według nich beznadziejny stadion postoi z 30 lat. Ciekaw tylko jestem co po Euro z tymi ogromnymi stadionami? 2 liga na stadionie 45tys w Gdańsku ? śmiech na sali. |
Właśnie Majchrowski potwierdził że stadion w Krakowie będzie gotowy w czerwcu 2010 w wywiadzie na TVN 24.
|
To chyba zostajemy na Reymonta w przyszłym sezonie...
Jak dla mnie skandaliczna decyzja, ale kłania się brak jakiegokolwiek lobby krakowskiego... Widzieliście Jakubiak? Wczoraj, czy przedwczoraj mówiła że ma być 4 miasta, jak podpisał PiS, a teraz już beton opozycja i że powinno być 6, że porażka PO.. |
Cytat:
|
Kolejny sukces prezydenta Majchrowskiego. Miały być w Krakowie ME w kosza w tym roku. Nie ma łopaty wbitej przy budowie hali. Będą ME w siatkówce kobiet. Z podanego wcześniej powodu również nic z tego.
ME w nogę to najważniejsza impreza sportowa w historii Polski i nie ma co pisać, że obejdzie się baz najazdu Turków i pijanych Angoli. Brak ME w Krakowie to tak jakby mecze takiej imprezy nie odbyły się w Barcelonie przy organizowaniu mistrzostw przez Hiszpanię, ewentualnie wykluczenie Mediolanu przy organizowaniu przez Włochy. Zawalono sprawę lobbowania na rzecz miasta 2 lata temu i winne są temu przede wszystkim władze miasta. Jeszcze tylko rok rządów tego pajaca. |
Cytat:
decyzje wówczas podejmowała Komisja w której składzie byli przedstawiciele rządu, parlamentu (przewodniczącym komisji był bodajże Kosecki, poseł PO) i PZPN, wybrano miasta gdzie rządzili i rządzą politycy PO, więc... sam sobie odpowiedz na pytanie kto podjął taką a nie inną decyzję, bo z tego co pamiętam wówczas jeszcze ministrem był Lipiec z czego wynika, że Jakubiak (tak czy inaczej) miała g... do powiedzenia. Nie zmienia to faktu, że politycy z Krakowa z każdej opcji politycznej dali d..y nie lobbując w żaden sposób za Naszym Miastem. |
sambo- przestań już pisać bo twoje teorie są śmieszne, Kraków jak nikt zasługiwał na to Euro.
|
Cytat:
Z PZPN był tylko Olkowicz podczas wyboru miast.A reszta to była świta pani minister.Taka prawda! Z resztą na konferencji prasowej przed chwilą sama potwierdziła ,które miasta wybrała 3 lata temu! |
Łysy Grześ wyrażnie stwierdził że cztery miasta które miały podpisane umowy z UEFą na organizację E2012 wygrały czyli te które wskazał PZPN i rząd ze swoimi lokalnymi politycznymi kacykami widac teraz gdzie chcą robic biznes i rozwijac swoje miasta .
|
Niestety Kraków bez EURO jest porażką. Nie chodzi o turystów, bo z tym pewnie nigdy nie będziemy mieć problemów. Priorytetem jest skończenie stadionu, a niestety zapewne się to poważnie opoźni, może nie same trybuny, ale na pewno zaplecze i tereny wokół obiektu. No i niestety na pewno przepadła masa inwestycji w samym mieście i z tego powodu jestem najbardziej zawiedziony i rozgoryczony.
|
Powiem tak, mamy najlepszą drużynę, stadion będziemy mieli , turystów też zawsze mieliśmy, czym sie martwić. Ale swoją drogą to najbrzydszy i najmniejszy stadion mielibyśmy z organizatorów Euro 2012. Decyzja oczywiście polityczna a nie merytoryczna.Coż żyjemy w świecie gdzie takie sprawy załatwia sie pod stolikami. A u nas to jest normalka.Nie przejujmy się bądźmy dumni z miasta , bo inne miasta mimo stadionów będą za nami 100lat. Alemam nadzieje że kiedyś doczekamy się stadionu powyżej 45tyś bo ten nasz niepasuje nawet na wiekszą imprezę
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma sensu się spierać, która opcja polityczna bardziej zawaliła. Prawda jest taka, że brak Euro w Krakowie to kompromitacja wszystkich polityków, którzy mieli jakikolwiek wpływ na tę decyzję.
Kraków to niewątpliwie najpiękniejsze miasto w Polsce, z ogromną bazą hotelową, rozwijającym się obiektem sportowym, po prostu wizytówka Polski na świecie. Pominięcie naszego miasta przez polityków dbających tylko o swój interes, można jeszcze zrozumieć - polskie piekiełko, ale decyzja wydawałoby się bezstronnej UEFA ? Niepojęte. |
Jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości, czy dzisiejsza decyzja UEFA nie wpłynie na budowę stadionu i na inne inwestycje, to niech się ich wyzbędzie:
Cytat:
A przecież dopiero teraz zacznie się samorządowa awantura. Najpierw obwinianie się o porażkę (kozłem ofiarnym będzie Majchrowski). A następnie, po cichu cięcie kosztów. Bo po co budować, skoro nie będzie się można pojawić w TV przy oficjelach UEFA i piłkarzach? W najbardziej optymistycznym scenariuszu może to oznaczać, że budowa naszego stadionu przeciągnie się o rok-dwa. O pesymistycznym scenariuszu wolę nie pisać. Już mieliśmy dziury za bramkami zamiast trybun. Ale i tak - niezależnie od scenariusza- zagrożone są inne inwestycje - m.in. nowy dworzec PKP, obwodnica etc. Będzie olbrzymia pokusa, by ciąć koszty na poziomie centralnym - przecież jest kryzys i trzeba oszczędzać. A na pewno nie będzie się oszczędzać na organizatorach Euro 2012. Jestem wściekły na UEFA - naprawdę nie musieli już teraz wycinać naszej kandydatury. Mogli to spokojne zrobić za rok. Guzik mnie obchodzi sama impreza w Krakowie - i tak bilety będą dla nas niedostępne. Liczyło się tylko dobro Wisły i Krakowa (inwestycje dofinansowane z budżetu centralnego). Ta decyzja spowoduje, że jak zwykle dostaniemy po d.pie. No i niestety potwierdziło się, że ostatni rok to było wciskanie kitu. Decyzja zapadła już wcześniej, na poziomie rządowym. Nawet gdyby we Wrocławiu i Gdańsku nic nie zrobiono do dzisiaj (coś zrobiono, choć dalej niewiele) - i tak te miasta pozostałyby w grze. Tacy politycy jak Raś czy Fedorowicz to marne pionki, z którymi nikt się nie liczy (niezależnie od ich intencji - do takiego Rasia nie mam pretensji, do Fedorowicza - i owszem). Liczy się tylko Tusk i Schetyna. Nasz regionalny lobbing leży, ale to temat na osobną dyskusję. |
Ktoś zawalił, i to mocno
Cytat:
|
Podczas wyborów miast 3 lata temu, najwiecej do powiedzenia mialo PiS i nie probojcie tego nawet negowac, bo tak bylo..
Byla to czysto polityczna zagrywka, zeby nie dac czerwonemu majchrowi pieniedzy na rozwoj miasta itp.. Wg mnie to tylko i wylacznie wina PiS..te smiesznie sporzadzane oceny np.infrastruktura hotelowa oceniona w Krakowie na bodajze przedostatnim miejscu i kilka innych paradoksalnych perełek! Zawsze miałem w dupie to Euro,byleby nam stadion wybudowali..dalej tak mam choć jakiś tam niedosyt jest! |
Cytat:
To, że PO walczy o swoje miasta, PIS o swoje czy SLD o swoje - to jest rzecz normalna - tak samo jak to, że jeżeli jest w komisji i jest np. z Wrocławia - to jest tak normalne, że bedzie walczył o Wrocław, nie ma co o tym mówić. Chodzi o to, że Kraków z p. Majchrowskim odstrzelili samych siebie - dali tak banalne argumenty do ręki, że wyeliminowali siebie na smamym początku. I pierdzielenie o PISie czy PO jest tutaj zupełnie chore |
po pierwsze , miasta wybrał pzpn , Krakowa nie lubili i nie lubią
po drugie , my zostaniemy ze stadionem na 30 tysięcy zapełnianym srednio po 20 tyś co dwa tygodnie a w Gdańsku czy Warszawie po Euro będzie płacz i zgrzytanie zębami i pytanie co dalej robić z tymi molochami? po trzecie Krakowowi nie potrzeba promocji , miasto zarabia teraz najwięcej i zarobi bez euro |
Zeby teraz byl mistrz tym sk... i zlodziejom na zlosc :)
|
Cytat:
****a oni potrafili powiedzieć że mamy najsłabszą bazę hotelową. A ty twierdzisz że daliśmy im najsłabsze argumenty. A oni na argumenty mieli koncertowo WYJEBANE. |
Cytat:
Mnie interesuje tylko stadion. ma byc i to jak najszybciej:) |
Jeszcze teraz powtarzaja w kólko że taka była umowa między nami tłumaczenie słów Platiniego umowa UEFA - PZPN .
Zastanawiające były informacje z godziny 10 że Kraków i Chorzów wg TVN zostały skreslone czyli ktos puścił farbe godzinę przed decyzją w tym wszystkim bolą najbardziej obiecanki dla dwóch miast które skreslono nie dzisiaj lecz na samym początku |
Cytat:
|
Spokojnie, laska na to całe pseudo EURO. Jeszcze się będą prosić aby mecze rozgrywać w Krakowie, ale ja bym powiedział wówczas "taki ****".
Śmiejmy się z tych co nie zdążą. I tak jesteśmy najlepsi. |
Na pewno A i B zostanie zburzone bo jego stan grozi katastrofa budowlaną. Zrobili go szybko i z kiepskiego betonu, juz pare lat temu nadzór budowlany na podstawie peknięc i badań próbek betonu na AGH dawał chyba 5 lat na eksploatację, maksymalnie. Stradion spokojnie zbuduja choc pewnie nie spiesznie.
Szkoda innych inwestycji budowanych "pilnie - na mistrzostwa" bo teraz to będzie tradycyjne "brak pieniędzy". |
Cytat:
I chcialem sie odniesc do jeszcze jednej kwestii poruszonej takze w tej dyskusji. Nie dalo sie WYWALIC jednego miasta i wstawic Krakowa. Dlatego, ze z miastami organizatorami podpisano umowy. Gdyby ktos taka umowe zerwal, to proisze wyobrazic sobie o jakiej ewentualnej kwocie odszkodowania musielibysmy mowic. To tyle. Zycze szybkiego otarcia łez i uświadomienia sobie ze juz za rok NASZA UKOCHANA WISLA bedzie grala na nowym stadionie przy ulicy Reymonta 22. |
Miasta glowne i rezerwowe zostaly zgloszone zdaje sie, ze w 2006 roku i od tego momentu tak sa traktowane. Nie musze mowic jaka ekipa wtedy rzadzila ;), ale i tak cala odpowiedzialnosc bierze na siebie PZPN. Brak organizacji w Krakowie, to kompromitacja calej Polski. Poznan powinien odpasc z tych 4 miast glownych.
|
Gosc w TVN24 mowi, ze Kraków i Chorzów nie był nawet brany pod uwagę składając wniosek o EURO 2012 dla PL i Ukrainy... jawke skurvysynstwo...
|
Ciekawe ze za mieszanie sie polityki w roz.......enie pzpn grozono nam banem, ale mieszanie sie polityki do euro2012 juznie.
Banda chuja i tyle. |
Cytat:
|
Tak jak mówię, jeszcze będą się prosić. Ale wówczas to my sami powinniśmy to odrzucić. I tak nie będzie EURO w Polsce :-)
|
Cytat:
*Dla niezorientowanych Kraków płaci tzw. "janosikowe" - rodzaj podatku do centralnego budżetu, który powinien iść na rozwój biedniejszych samorządów. Ale w obliczu obecnego kryzysu będzie totalna mobilizacja i całość środków pójdzie do wybranej czwórki (z Warszawą włącznie) - a reszcie bezlitośnie się obetnie. Również i Krakowowi. |
Pytanie jest takie - co zrobił p. Majchrowski oprócz komicznej decyzji zbudowania stadionu na 29 tys i oprowadzenia delegatów po trakcie królewskim?
Ja bardzo chciałbym wiedzieć - niech się wyspowiada przed tymi, którzy go wybrali - a ci którzy go wybrali i popierają niech teraz uderzą się w piersi i przeproszą Smoka za to, że go tym wyborem tak zhańbili |
Cytat:
Zgadzam się z tobą co do nieudaczników.Ale Platini powiedział wyraźnie ,że te 4 miasta wybrane podpisały na samym początku(ok.3 lata temu) umowę z UEFĄ.Nie mogło być innej decyzji. |
Euro bez Krakowskich bram - takie Euro w dupie mam !!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:58. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl