![]() |
http://sport.onet.pl/0,1264200,1780094,wiadomosc.html
To mi pasuje! |
Cytat:
|
pan Henryk prędzej czy później poprowadzi tę kadrę. Ja bym jednak zostawił jeszcze Leo na te eliminacje. Nie popadajmy w paranoje i ten polski zamęt, by co chwilę zmieniać trenera. W Hiszpanii w 2006 tez Aragonesa obrzucano błotem, a dwa lata później został mistrzem Europy. Trochę zaufania się Leo jeszcze należy. Boję się jednak, że to moje pobożne życzenie i te miodowe dziadki zrobią swoje. Szkoda będzie Leo, ale jak już ma być polski to tylko Kasperczak.
|
Tu nie chodzi o trenera nam nawet Leo nie pomoże trzeba mieć czym grać i oczywiście chcieć.
Pokazały to mistrzostwa.Ale po co mieli grać jak za taki marny występ dostali 8 mln E:lol: |
Niestety, nie wierzę by dopuścili Kasperczaka do kadry. On już wystarczająco zaszedł za skórę PZPN-owskiemu betonowi by się na niego zgodzili. Za to dzisiaj ciekawa wypowiedź Heńka na temat przyczyn problemów polskiej reprezentacji:
http://euro2008.wp.pl/wiadomosc.html...c-polska-pilke |
PZPNowi Heniek przeszkadza, bo nie jest w Układzie, ot co.
A to chyba jedyny czlowiek ktory moglby pokusić sie o uzdrowienie naszej chorej piłki. A tak to prezesem bedzie Grzegorz "nic nie wiem" Lato, czyli marionetka w rękach Listka |
szkoda, ze Boniek nie moze byc prezesem
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Boniek jak byl vice-prezesem PZPN to wlasnie rozruszal caly marketing. Zalatwil kontrakty sponsorskie dla kadry (wczesniej takie cos to widzielismy tylko jak przyjezdzaly zachodnie reprezentacje do nas na mecze), rekordowy kontrakt z C+ na pokazywanie ligi, ktory kilku klubom uratowal zycie. Czlowiek energiczny, z autorytetem, znajacy jezyki, ktory widzial zagraniczny futbol od podszewki jest wlasnie potrzebny na to stanowisko. Spojrzcie na zachowanie tzw. ekspertow Polsatu - tylko Boniek za kazdym razem podkreslal, ze nasz slaby wynik tam ma szersze podloze niz bledy Beenhakkera. Do tego dobra znajmosc z Platinim bylaby w obecnych czasach dodatkowym atutem. Ale beton nie chce Bonka bo nie dal by sobie w kasze dmuchac. Lepiej miec marionetke Grzesia L. Niech ci ludzie juz wymra w koncu. Ile mozna. |
Smuda?! :lol:
Tak! A razem w duecie z "doktorem" Majewskim! I wznosimy puchar EURO 2012! Leśnym dziadkom w Polskiej piłce mówimy - STOP! |
Cytat:
|
Cytat:
To przecież jak z Petrescu sytuacja! :D P.S. Zaraz będzie w Przeglądzie Sportowym: Smolarek zagrał przeciw Leo! :P |
Cytat:
Drużyny prowadzone przez Smude prezentowały bardzo ładny futbol,wspomnieć tu chociażby Widzewa czy Wisłe,a przede wszystkim w rozgrywkach europejskich odpadały ale zawsze z zespołem wyżej notowanym(poza Intertoto z Lechem) co jest bardzo ważne patrząc na ostatnie osiągniecia naszych klubów w rozgrywkach międzynarodowych. Nie jestem przeciwnikiem Beenhakera wprost przeciwnie chciałbym aby jak najdłużej prowadził naszą drużyną,jednak kiedyś przyjdzie taki moment że Leo odejdzie.Sądze że Smuda byłby dobrym jego następcą.Już dawno był promowany na pierwszego selekcjonera,niestety władze PZPN zdecydowały się powierzyć prowdzenie zespołu komuś innemu... W przeciwieństwie do szkoleniowców zagranicznych Smuda raczej by specjalnie nie nadwyrężył budżetu poprzez niewiarygodnie wysokie zarobki - jest to ktoś u kogo widac pasje w tym co robi.Sądze że prowadzenie drużyny narodowej bołoby dla Smudy tak wyczekiwanym i doniosłym stanowiskiem że mógłby pełnić te role za przysłowiową ,,czapke gruszek":) |
^^ zapomnijcie może o tym, że ktokolwiek z naszych trenerów będzie chciał prowadzić reprę za "czapke gruszek". Jeśli już wyholowano uposażenie Leo do niebotycznych rozmiarów, to ciężko znaleźć będzie naiwniaka, który będzie chciał to robić dla idei. Wręcz przeciwnie, skoro jeden mógł tyle dostawać, to co, inni gorsi?
Przy Listku (i przy obecnym składzie władz PZPN) posada trenera repry to będzie fucha za ciężki geld dla swoich, (ewentualne zamknięcie dzioba niepokornym pyskaczom). Karuzela będzie dwuletnia, dorób się chłopie i twoi kumple, bo wiadomo że na albo na eliminacjach do ME lub MŚ lub w początkowej fazie finałów będzie to co zawsze, to jak zwykle pierwszy do wymiany to trenejro i jego funfle. Jakoś w ambicje w tym środowisku to można uwierzyć w pojedyncznych przypadkach góra. A jak długo taka ambicja utrzymana będzie? Kto wie, lepiej zbyt optymistycznie nie patrzeć. Ludzie to tylko ludzie. A całkiem osobna sprawa, czy można wierzyć w czyjeś dobre intencje jeśli on chce mieć odpowiedzialną fuchę za czapkę gruszek. To w parze raczej nie chodzi. Wtedy już na pewno wiadomo, że jakieś swoje lody na boku kręci. |
Tak a propo naszego pozera z krainy Tulipanów złote myśli W.Kowalczyka....
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=18383 Ja akurat uważam że zagraniczny trener tak, poza Kasperczakiem z Polski - Leo NIE! |
Polska zagra ze Słowenią we Wrocławiu
http://www.90minut.pl/news.php?id=748198 Co o tym mysliscie ? Dla mnie to kolejna kpina. Przy calym szacunku do Wroclawia jeszcze nadejda czasy kiedy bedzie goscic reprezentacja, a teraz takie stadiony jak na Oporowskiej to sie powinno ukrywac, a nie eksponowac w Europie. Slowenia to nie znowu takie ogorki zeby grac z nimi w takim kurniku. Do tego to pierwszy mecz eliminacji - pewnie skonczy sie jak z Finami w Bydgoszczy. Rozumiem gdyby to byl mecz z San Marino. Organizuje sie mecz eliminacji na stadionie 9 tysiecznym, a potem dyktuje horendalne sumy z bilety.Stadiony w Krakowie i Poznaniu w czasie remontu maja wieksza pojemnosc, ale mysle, ze ten cytat z pana dzialacza "Nieważne, kto załatwił i jak załatwił" wyjasnia wszystko. Dlaczego nie w Kielcach ? Stadion przyzwoity, do tego mecz z Armenia wypadl bardzo dobrze kibicowsko i organizacyjnie. A moze za malo wody bylo dla dizlaczy pzpn ? |
http://sport.wp.pl/wid,10138358,kat,...wiadomosc.html
Rozwaliło mnie to ,nasze dziennikorstwo jest na strasznie niskim poziomie .... Cytat:
Ale moja ocena odbiega od tego artykułu ,niemal codziennie muszę się łapać za glowę |
Heniek dobry,ale niech jeszcze poczeka na kadre.Leo jeszcze nie powiedział ostatniego słowa.Poza tym szkoda by było płacić Holendrowi tak dużą kase za wcześniejsze zerwanie kontraktu.
|
Cytat:
Ja Kaspra nie chce - po 2002 same kleski na arenie miedzynarodowej ,ciezko przypuszczac by z reprezentacja bylo inaczej. |
Cytat:
|
no co?Jak mam pisac ze go nie lubie bo to i to, to juz wole jakims pseudo merytorycznym zarzutem pojechac:>
|
Cytat:
Beenhakker skompromituje nas w RPA, a Kasperczak podczas ME 2012(gdziekolwiek by się one nie odbyły). A potem szansę dostanie Franciszek Smuda. I zostaniemy wreszcie Mistrzami Świata:> P.S. Postawię tu odważną tezę, mianowicie - mamy beznadziejnych piłkarzy. A winę za to ponosimy my sami, nie posiadając przyzwoitych boisk i systemu szkolenia. Rumunia, Chorwacja, Serbia jakoś potrafiły, tylko my jesteśmy wiecznie pokrzywdzeni przez kolejnych trenerów. Może pora spojrzeć na sprawę realnie, zamiast wymyślać kolejne teorie przemilczając przy okazji pewne wstydliwe fakty? |
Cytat:
Napisze krótko - selekcjoner ma jedno ograniczenie w wyborze - czy dany zawodnik ma polski paszport, w klubie jest ciut inaczej. A tak przy okazji możesz wymienić te sukcesy Leo z kadrami? :> Więc nie lej wody o braku sukcesów po 2002 u Heńka, bo to zupełnie nic nie mówi. |
http://i35.tinypic.com/ibc1u8.jpg
http://i35.tinypic.com/fbyfdl.jpg bardzo ciekawe (pisane przed euro) |
Cytat:
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65046,54...iono_blad.html
Błąd w przygotowaniach według Chmury |
http://goool.pl/main.php?id=13437
Ciekawa sprawa, pytanie teraz kto za Baka? Glowa za wolny, moze Kokoszka? :-)) Tym bardziej, jakby znalazl zatrudnienie w wielkiej Serie A! |
Cytat:
|
Zgadzam się z tym co jest napisane powinni zrobić kadre B dla troche bardziej starszych i bardziej doświadczonych zawodonikach z trenerem Leo. Niewiem po co oni tak kombinują jak i tak Polska nigdy nie wygra Mistrzostw Świata, ponieważ piłkarze Polski niegrają już dla przyjemności tylko "starają się " wygrac różne turnieje piłki nożnej.
LEGŁA WARSZAWA!! |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ludovic Obraniak nie może grać dla Polski!
Przy czym zwróciłbym uwagę, że póki co "dowiedział się" tego serwis sportowefakty, więc nie jest to żadne oficjalne info. |
No ale info brzmi całkiem sensownie. Przepis taki faktycznie istnieje i jeśli Obraniak grał już w młodzieżówce Francji, to jest pozamiatane.
Przy czym tak naprawdę nie wiadomo, czy jest czego żałować. |
Leo Beenhakker ogłosił kadrę na mecz z Maccabi Hajfa (6 sierpnia), który odbędzie się we Wronkach. Ze względu na udział w eliminacjach Ligi Mistrzów, na rozpoczynające się w poniedziałek zgrupowanie nie pojadą piłkarze Wisły Kraków, a także zawodnicy występujący w ligach zagranicznych.
Kadra Polski Bramkarze: Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Adam Stachowiak (Odra Wodzisław Śl.) Obrońcy: Jakub Rzeźniczak, Przemysław Wysocki (obaj Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Mariusz Pawelec (Śląsk Wrocław), Tomasz Lisowski (Widzew Łódź), Piotr Polczak (Cracovia). Pomocnicy: Radosław Majewski (Polonia Warszawa), Piotr Kuklis (Widzew Łódź), Bartłomiej Dudzic (Cracovia), Tomasz Bandrowski, Sławomir Peszko (obaj Lech Poznań), Adam Danch, Michał Pazdan (obaj Górnik Zabrze) Napastnicy: Maciej Rybus (Legia Warszawa), Marcin Krzywicki (Cracovia), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin). * Jak PZPN stadionu szukał |
Cytat:
Cytat:
|
Tak trochę na marginesie dyskusji:
Jest tu ktoś, kto czeka na zwrot pieniędzy za bilety FMT z Euro2008 i sie nie może doczekać? Nie wiem czy tylko ja mam takiego pecha, czy jednak europejscy koledzy Listka i Rudego to jest taka sama sitwa jak u nas. |
Była kiedyś taka dyskusja że niby Leo robi nam łaske iż prowadzi naszą reprezentacje która nie rokuje żadnych szans. A tu proszę!
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,55...ji_Gruzji.html Jak Gruzini to robią? Ich reprezentacja mimo wszystko jeszcze mniej rokuje niż nasza a tam tyle dobrych trenerów..... i kto tu komu robi łaske:D |
Ranking FIFA: Polska awansowała
Cytat:
|
Polska gra z Maccabi Hajfa, jest 2-0 (45 min) po golach Zahorskiego i Peszko. Popatrzcie na skład:
Sebastian Przyrowski Jakub Rzeźniczak Tomasz Jodłowiec Piotr Polczak Przemysław Wysocki Sławomir Peszko Adam Danch Radosław Majewski Tomasz Bandrowski Maciej Rybus Tomasz Zahorski Bardzo ciekawy i prespektywiczny, na 4-4-2 można przejść z Lewandowskim. Jedynie co mi tu nie pasuje to bramkarz. Nie znam też Polczaka i Wysockiego, ale to obrona. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl