![]() |
Cytat:
|
A ja również postawiłbym na Grześka. Na jakieś, chociaż, 45min. Szansę dostaje Niedzielan, Dawidowski, Małecki, ale coś im nie idzie... Dlaczego więc nie Grzesiek? Pokazał w meczu z Legią, że grać potrafi...
|
Cytat:
Gdy Kristos bronił Brożka to przyznawałem, że choć Paweł nie jest w formie to potencjał ma największy w lidze, ale teraz zupełnie nie widzę powodów by pozytywnie wypowiadać się o Grześku. |
emjot napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
pan Kmiecik Grzegorz ma lat 24 za ile lat ma wystrzelić?? za dwa ?? Ani za 2 ani za 3 on nie umie grac w piłke na wysokim poziomie .... nawet jak grał w sosnowcu to cos mu nieszlo .... wiec niewiem po co trzymaja go w Wiśle ..... |
Cytat:
W każdym razie mam nadzieję, że Junior wie na pewno jak się to wymawia. Biuro Prasowe - przekażcie więc spikerowi, żeby nie mówił Djaz, tylko Dijaz ;] |
A ktoś wie co sie dzieje z A. Barreto? Ma grac? czy tylko rezerwy? Cos z nim cisza, bynajmniej tu do nas do Lublina zadne info w jego temacie nie dotarlo:). Dziekuje za wiesci
|
Grał dzisiaj w młodych derbach.
|
Cytat:
Nom wlasnie nie wiem na jakim poziomie gra Barreto, i dla tego mowie ze porownalem Romero do Barreto bo o bydwoch pilkarsko nie znam:-P |
Co do Barreto to nikt nie wie jak on gra. Do tej pory nie mial szans nam sie pokazac. Jednak to jest gosc, ktory mial miejsce w podstawowym skladzie w druzynach I ligi Portugalii, on nam sie moze przydac, moze nie jako gwiazda, ale jako mocny rezerwista. Sezon jest dlugi, bez mocnej lawki sukcesow nie bedzie.
|
Barreto pamiętam z 2 czy 3 meczy w Wiśle na jesieni 2005 (mecz z Legią i 15 minut z Koroną)
Wyróżniał się agresywną grą i poziomem nie odbiegał od Sobola czy Cantoro. Co prezentuje obecnie ciężko powiedzieć ale uważam, że jeśli będzie zdrowy w ciągu kilku miesięcy jest w stanie nawet zająć miejsce w pierwszym składzie. |
Cytat:
Zostańmy przy tym, że Junior wie najlepiej :) |
I jeszcze takie pytanie w kwestii formalnej . Varga i Gołoś są kontuzjowani , a Baretto dochodzi do siebie tak ??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy słowo Guedes przypadkiem nie jest w Brazylii określeniem dobrego obrońcy?
Cleber Guedes da Lima, teraz Marcelo Guedes... A na poważnie to mam nadzieję, że nasz drugi Guedes będzie tak dobry, jak pierwszy - dla mnie wystarczy zdecydowanie. |
Cytat:
|
Cytat:
W najbliższym czasie postaramy się poinformować, jak nazywa się nasz nowy zawodnik: dziś na prezentacji dla dziennikarzy był to Marcelo, Marczelo, Marselo A w PS, żeby jeszcze bardziej zamieszać - nasz miły mołdawski bramkarz to Czebanu, z tym, że to cz takie miękkie jest. Pozdrawiamy! |
Cytat:
E: Adaś Kokoszka nie dostanie certyfikatu! A kysz, zakało! Do celi go i niech się chłopaki wyżyją. |
Widzieliście jakieś filmiki z tym chłopakiem ? Tak grzebie w tym internecie i nic .
Podpaliłem się trochę,może ktoś jutro foty podczas treningu zrobi ? ....filmik ? :D |
Jak tak piszecie, to staje mi przed oczami ... Matusiak! On walczył i biegał za piłką :P
|
|
W biodrach to ona juz taka owszem owszem nie jest....Albo inaczej: jest ale przez duze O....
|
Mysle ze to wlasciwy temat.
Ponoc Guardiola duuuzo pytal o Pawla Brozka pana Macieja... :D wywiad ponoc w rzeczpospolitej, a informacja na gazecie.pl |
Co do jechania po Zieńczuku.Gra słabo i tyle. W naszej lidze na dzien dzisiejszy jest wielu skrzydlowych, którzy są od niego lepsi i taka jest prawda.
|
Zieńczuk gra słabo ?? Panowie czy Wy nie widzicie jego świetnych dośrodkowań ?? echhh
|
Cytat:
|
Cytat:
A teza, że w Ekstraklasie biegają tabuny lepszych lewych pomocników od Zieńczuka, to już jakieś kuriozum. Może się znajdzie 2-3 który trzymają jego poziom i tyle. Owszem, Uche i Kosowski byli od niego lepsi, ale zejdźmy na ziemię - nie stać nas na najlepszych, fajnie że mamy dobrych. Za to Łobo gra padakę, ale trzymam za niego kciuki, ze się podniesie. A solidna konkurencja rzeczywiście by obu pomogła. |
Oldpara. Bardziej "surowego" skrzydlowego niż Zieńczuk to chyba nie ma. Widzialeś ty kiedykolwiek jakąś kiwkę z jego strony, jakiś rajd ? Zero. Jedyne co umie to rozpedzic sie do narożnika i jak wygra pojedynek biegowy to dośrodkuje, jak nie to niestety. W pucharach gra regularny dramat, bo niestety ale zawodnicy sa na jakimś w miare poziomie i tyle wart jest cały Zieńczuk. Zwykły przereklamowany, surowy kopacz. Na dodatek z jedną nogą w uzyciu, bo jak ma juz na prawą to nastawia sie jak nie powiem do czego ;)
|
Czekam na listę tego tabunu lepszych skrzydłowych w polskiej lidze.
|
Cytat:
Pawłowski z Lubina, Zając (już wiekowy, ale jednak) z Chorzowa. |
Peszko z Lecha.
|
Nie zgodzę się z Tobą zium zium.
Ja z kolei uważam, że nie ma w polskiej lidze zawodnika, który byłby wyraźnie lepszy od "Źienia". Są skrzydłowi, którzy mają lepszy drybling czy szybkość, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć zawodnika, który posyła piłki prosto na głowę z dośrodkowań. |
Cytat:
Arka: Karwan, Ława Cracovia: Szeliga, Nowak Lech: Bandrowski, Injac Legia: Radovic, Borysiuk Górnik: Markovsky, Madejski Bełchatów: Rachwał, Wróbel ŁKS: Kujawa, Biskup Polonia W: Lato, Piechniak Śląsk: Gancarczyk, Ostrowski Odra:Woś, Malkowski Ruch: Ćwieląg, Zając Jagiellonia: Dzienis, Szczot Piast: Kaszowksi, Kukulski Którzy? 80% jest wyraźnie od Zieńczuka gorsza, a kilku trzyma jego poziom (lechici, legioniści, może Lato - bo Piechniak jest słabszy, może jeszcze Zając z Ruchu). Żaden nie jest istotne i zdecydowanie lepszy. O tyle lepszy, żeby natychmiast wygryźć Zieńczuka ze składu. Żyjecie jeszcze z głową w chmurach pamiętając o Uche, Kosowskim, Błaszczykowskim - graczach rzeczywiście bardziej utalentowanych i przebojowych niż Zieniu. Ale zejdźcie na ziemie...jak na Polskę, Zieniu jest na prawdę dobry i trzyma poziom. |
Dokładnie Staszek dobrze prawi . A co do Zieńczuka,może nie jest to jakiś przebojowy typ o wielkim potencjale,ale jak na naszą Ekstraklasę jest niezaprzeczalnie dobry,z pewnego poziomu nie schodzi i ma wiele zalet które należałoby docenić .
Ale rzeczywiście przydałaby się rywalizacja,która na pewno mu służy .Zieniu u każdego trenera miał miejsce w pierwszym składzie . |
Cytat:
Moim zdaniem Zieniu za czesto szuka Pawla w ataku dlugimi pilkami. Moze powinien czesciej szukac innych partnerow, lub tez probowac schodzic do srodka. W zadnym razie, nie staram sie po nim jechac (popularne slowo), chocby z szacunku do tego co zrobil w poprzednim sezonie. Ciagle mocno na niego licze, bo wiem ze stac go na lepsza gre. Nawet bez formy i tak jest o wiele lepszy od Lobodzinskiego. Ma nieporownywalnie lepszy strzal i dosrodkowanie i nie unika walki w defensywie. Nie ma sie jednak co oszukiwac. Bilans naszych skrzydlowych w 4 meczach ligowych i 4 pucharowych, to jak na razie jedna asysta Zienia przeciwko Beitarowi i zero strzelonych bramek. Jest kiepsko. |
Dodam jeszcze, że przecież tak wychwalany tu, i z takim żalem żegnany Paulista, też przegrał z Zieńczukiem walke o lewą stronę. Co wyszedł w pierszym składzie, to grał gorzej niż Zieniu. Sprawdzał się tylko jako joker.
Nawet jak wrócił Kosa, to wcale nie wygryzł ze składu Zieńczuka, tylko.... prawego pomocnika :) Cytat:
|
Cytat:
Tyle, ze to nie zmienia tego co napisalem wczesniej w jakis diametralny sposob. |
A kto powiedział, że alternatywa dla Zieńczuka czy Łobo musi być z Ekstraklasy? Skąd przyszedł Błaszczykowski do Wisły i Peszko z Lewandowskim do Lecha? Jest wielu młodych zdolnych piłkarzy w niższych klasach rozgrywkowych, którzy nie kosztują krocie, a mogą się okazać świetną inwestycją. Zieńczuk moim zdaniem nie gra tragicznie, ale ma już swoje lata (30), a w tym wieku coraz cieżej o jakąś dynamiczną akcje. Łobo jest strasznie słaby, ale jemu dałbym szanse na przełamanie się. A jeśli chodzi o młodych, perspektywicznych zawodników to w I lidze takich jest pełno: Napoleoni, Pawłowski, świetnie prezentuje się ostatnio Adrian Mierzejewski z Wisły Płock. Ci trzej piłkarze są skrzydłowymi i nie mają więcej niż 22 lata.
|
Cytat:
|
Cytat:
Borysiuk to nie skrzydłowy, on gra na środku pomocy PS co do wychwalania Sławomira Peszko- nie jest z nim tak różowo jak by się wydawało. Gość niejednokrotnie był widziany z Jakubem Wilkiem na mieście w nocnych klubach i z siatkami browarów:D (relacje kibiców Lecha) Po dobrym początku w lidze i sparingach, teraz osiadł na laurach i nie gra już tak dobrze . |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl