Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

emjot 28.08.2008 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kristos (Post 593360)
nie już w tym ,tylko musi zagrać ,ale nie z drugim składem tylko pierwszym.

obawiam się że nawet jakby wyszedł w składzie Barcy to niewiele by mu to pomogło....

Maćko 28.08.2008 12:57

A ja również postawiłbym na Grześka. Na jakieś, chociaż, 45min. Szansę dostaje Niedzielan, Dawidowski, Małecki, ale coś im nie idzie... Dlaczego więc nie Grzesiek? Pokazał w meczu z Legią, że grać potrafi...

jova 28.08.2008 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 593406)
Pokazał w meczu z Legią, że grać potrafi...

Tym o superpuchar? No moje oko zagrał tragicznie. Poza tym, że strzelił gola będąc niekrytym nie pokazał kompletnie nic. Nawet o górne piłki nie udawało mu się skutecznie walczyć. Facet ani nie ma szybkości, ani techniki, ani strzału, zastawić się nie umie, w rozegraniu jest słaby - z czym do ludzi? Miejsce w słabym pierwszoligowym klubie (starej pierwszej ligi = nowej ekstraklasy) to maksimum jego możliwości.
Gdy Kristos bronił Brożka to przyznawałem, że choć Paweł nie jest w formie to potencjał ma największy w lidze, ale teraz zupełnie nie widzę powodów by pozytywnie wypowiadać się o Grześku.

Wesoła_Tsw 28.08.2008 14:03

emjot napisał(a):http://www.wislakrakow.com/forum/ima...s/viewpost.gif
pan Kmiecik Grzegorz ma lat 24
za ile lat ma wystrzelić??
za dwa ?? Ani za 2 ani za 3 on nie umie grac w piłke na wysokim poziomie .... nawet jak grał w sosnowcu to cos mu nieszlo .... wiec niewiem po co trzymaja go w Wiśle .....

gdsmk 28.08.2008 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 593000)
nie wiem właśnie jak to do końca jest...na pewno w języku hiszpańskim "J" się czyta jako "H"

np; Jesus Navas czyta się Hesus navas, albo Marc Torejjon jako Marc Torehon...

ale skoro Junior twierdzi inaczej, to widocznie tak jest...

Jak na oficjalnej stronie Barcy czytałem o meczu z Wisłą, to zamiast Brożek napisali 'Brojec' czyli po ichniemu ż=j.
W każdym razie mam nadzieję, że Junior wie na pewno jak się to wymawia.

Biuro Prasowe - przekażcie więc spikerowi, żeby nie mówił Djaz, tylko Dijaz ;]

AZS_Lublin 30.08.2008 20:18

A ktoś wie co sie dzieje z A. Barreto? Ma grac? czy tylko rezerwy? Cos z nim cisza, bynajmniej tu do nas do Lublina zadne info w jego temacie nie dotarlo:). Dziekuje za wiesci

Weez3r 30.08.2008 20:19

Grał dzisiaj w młodych derbach.

zloto 30.08.2008 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 595416)
A na jakim poziomie gra Barreto? I w ilu meczach go widziałeś?

Nom wlasnie nie wiem na jakim poziomie gra Barreto, i dla tego mowie ze porownalem Romero do Barreto bo o bydwoch pilkarsko nie znam:-P

Bekas 30.08.2008 20:44

Co do Barreto to nikt nie wie jak on gra. Do tej pory nie mial szans nam sie pokazac. Jednak to jest gosc, ktory mial miejsce w podstawowym skladzie w druzynach I ligi Portugalii, on nam sie moze przydac, moze nie jako gwiazda, ale jako mocny rezerwista. Sezon jest dlugi, bez mocnej lawki sukcesow nie bedzie.

ziooom 30.08.2008 21:02

Barreto pamiętam z 2 czy 3 meczy w Wiśle na jesieni 2005 (mecz z Legią i 15 minut z Koroną)
Wyróżniał się agresywną grą i poziomem nie odbiegał od Sobola czy Cantoro.
Co prezentuje obecnie ciężko powiedzieć ale uważam, że jeśli będzie zdrowy w ciągu kilku miesięcy jest w stanie nawet zająć miejsce w pierwszym składzie.

La Cosa Nostra 31.08.2008 12:13

Cytat:

Jak na oficjalnej stronie Barcy czytałem o meczu z Wisłą, to zamiast Brożek napisali 'Brojec' czyli po ichniemu ż=j.
Ale to zapewne było po katalońsku, a tam ż=j, po hiszpańsku (kastylijsku) jest "h"
Zostańmy przy tym, że Junior wie najlepiej :)

Bronex 01.09.2008 14:50

I jeszcze takie pytanie w kwestii formalnej . Varga i Gołoś są kontuzjowani , a Baretto dochodzi do siebie tak ??

Ogryzek 01.09.2008 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronex (Post 596799)
Ludzie skończcie z tym Matusiakiem bo jeszcze wykraczecie :-)

I jeszcze takie pytanie w kwestii formalnej . Varga i Gołoś są kontuzjowani , a Baretto dochodzi do siebie tak ??

Baretto grał w ME ostatnio derby z Cracovią. Widać dochodzi:)

4fan_player 01.09.2008 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 596801)
Baretto grał w ME ostatnio derby z Cracovią. Widać dochodzi:)

zależy do czego dochodzi ??:rotfl:

Maćko 01.09.2008 15:51

Czy słowo Guedes przypadkiem nie jest w Brazylii określeniem dobrego obrońcy?
Cleber Guedes da Lima, teraz Marcelo Guedes...
A na poważnie to mam nadzieję, że nasz drugi Guedes będzie tak dobry, jak pierwszy - dla mnie wystarczy zdecydowanie.

4fan_player 01.09.2008 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maćko (Post 596840)
Czy słowo Guedes przypadkiem nie jest w Brazylii określeniem dobrego obrońcy?
Cleber Guedes da Lima, teraz Marcelo Guedes...
A na poważnie to mam nadzieję, że nasz drugi Guedes będzie tak dobry, jak pierwszy - dla mnie wystarczy zdecydowanie.

tylko żeby tyle nie faulował

Biuro Prasowe 01.09.2008 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gdsmk (Post 593487)
W każdym razie mam nadzieję, że Junior wie na pewno jak się to wymawia.

Biuro Prasowe - przekażcie więc spikerowi, żeby nie mówił Djaz, tylko Dijaz ;]

Tak jak już ktoś napisał - będziemy się trzymali tego, co powiedział zawodnik. To ma być obowiązująca wersja, a nie widzi mi się jednego sprawozdawcy z drugim.

W najbliższym czasie postaramy się poinformować, jak nazywa się nasz nowy zawodnik: dziś na prezentacji dla dziennikarzy był to Marcelo, Marczelo, Marselo

A w PS, żeby jeszcze bardziej zamieszać - nasz miły mołdawski bramkarz to Czebanu, z tym, że to cz takie miękkie jest.

Pozdrawiamy!

Maćko 01.09.2008 19:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 4fan_player (Post 596845)
tylko żeby tyle nie faulował

Dla mnie może tyle faulować, oby miał takie podejście do gry. W sumie to mnie nie bardzo rusza faulowanie, karne czy wyniki. Dla Wisły mają grać chłopy z jajami i odpowiednim podejściem, jak Cleber. Nie płaczki i niedorajdy.

E: Adaś Kokoszka nie dostanie certyfikatu! A kysz, zakało! Do celi go i niech się chłopaki wyżyją.

jachting 01.09.2008 21:00

Widzieliście jakieś filmiki z tym chłopakiem ? Tak grzebie w tym internecie i nic .
Podpaliłem się trochę,może ktoś jutro foty podczas treningu zrobi ? ....filmik ? :D

DrewniaQ 01.09.2008 21:06

Jak tak piszecie, to staje mi przed oczami ... Matusiak! On walczył i biegał za piłką :P

bulbasek 02.09.2008 05:46

http://bi.gazeta.pl/im/7/5649/z5649687X.jpg

Marcelo z narzeczoną, Tatianą. No, owszem, owszem :D

qbbba 02.09.2008 07:16

W biodrach to ona juz taka owszem owszem nie jest....Albo inaczej: jest ale przez duze O....

maRgrabkarz 02.09.2008 08:09

Mysle ze to wlasciwy temat.
Ponoc Guardiola duuuzo pytal o Pawla Brozka pana Macieja... :D
wywiad ponoc w rzeczpospolitej, a informacja na gazecie.pl

zim zum 02.09.2008 10:07

Co do jechania po Zieńczuku.Gra słabo i tyle. W naszej lidze na dzien dzisiejszy jest wielu skrzydlowych, którzy są od niego lepsi i taka jest prawda.

Mango 02.09.2008 10:14

Zieńczuk gra słabo ?? Panowie czy Wy nie widzicie jego świetnych dośrodkowań ?? echhh

zim zum 02.09.2008 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mango (Post 597230)
Zieńczuk gra słabo ?? Panowie czy Wy nie widzicie jego świetnych dośrodkowań ?? echhh

:lol: prosze Cię :)

Oldpara 02.09.2008 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 597229)
Co do jechania po Zieńczuku.Gra słabo i tyle. W naszej lidze na dzien dzisiejszy jest wielu skrzydlowych, którzy są od niego lepsi i taka jest prawda.

Gówno prawda. Zieńczuk gra całkiem ok, tylko ma mniej szczęścia niż w zeszłym sezonie kiedy wszystko mu wchodziło do bramki. Strzał z Barceloną po którym był ten bramkowy róg był bardzo podobny do strzału w zeszłym sezonie z Legią, który dał nam zwycięstwo. Pierwsza klasa.. plasowany, z pierwszej piłki, mocny i celny. Tylko Valdez obronił a Mucha nie. I tak wygląda początek sezonu Zieńczuka, gra dobrze, trzyma poziom, ale nie wchodzi tak jak wchodziło.

A teza, że w Ekstraklasie biegają tabuny lepszych lewych pomocników od Zieńczuka, to już jakieś kuriozum. Może się znajdzie 2-3 który trzymają jego poziom i tyle.

Owszem, Uche i Kosowski byli od niego lepsi, ale zejdźmy na ziemię - nie stać nas na najlepszych, fajnie że mamy dobrych.

Za to Łobo gra padakę, ale trzymam za niego kciuki, ze się podniesie.

A solidna konkurencja rzeczywiście by obu pomogła.

zim zum 02.09.2008 10:29

Oldpara. Bardziej "surowego" skrzydlowego niż Zieńczuk to chyba nie ma. Widzialeś ty kiedykolwiek jakąś kiwkę z jego strony, jakiś rajd ? Zero. Jedyne co umie to rozpedzic sie do narożnika i jak wygra pojedynek biegowy to dośrodkuje, jak nie to niestety. W pucharach gra regularny dramat, bo niestety ale zawodnicy sa na jakimś w miare poziomie i tyle wart jest cały Zieńczuk. Zwykły przereklamowany, surowy kopacz. Na dodatek z jedną nogą w uzyciu, bo jak ma juz na prawą to nastawia sie jak nie powiem do czego ;)

Pablo84 02.09.2008 10:33

Czekam na listę tego tabunu lepszych skrzydłowych w polskiej lidze.

zim zum 02.09.2008 10:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 597244)
Czekam na listę tego tabunu lepszych skrzydłowych w polskiej lidze.

Lepsze inklinacje ofensywne ma choćby Gancarczyk ze Śląska. Gość ma tą umiejętność, która jest wg. mnie podstawowa u klasowego skrzydłowego - umiejętnośc wygrywania pojedynków 1 na 1 . Zieńczuk tego nie ma.Proponuje przyjrzeć się jego grze w kolejnych meczach Śląska.

Pawłowski z Lubina, Zając (już wiekowy, ale jednak) z Chorzowa.

Luk_Biala_Gwiazda 02.09.2008 10:51

Peszko z Lecha.

Pablo84 02.09.2008 11:05

Nie zgodzę się z Tobą zium zium.
Ja z kolei uważam, że nie ma w polskiej lidze zawodnika, który byłby wyraźnie lepszy od "Źienia". Są skrzydłowi, którzy mają lepszy drybling czy szybkość, ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć zawodnika, który posyła piłki prosto na głowę z dośrodkowań.

Oldpara 02.09.2008 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 597237)
Oldpara. Bardziej "surowego" skrzydlowego niż Zieńczuk to chyba nie ma. Widzialeś ty kiedykolwiek jakąś kiwkę z jego strony, jakiś rajd ? Zero. Jedyne co umie to rozpedzic sie do narożnika i jak wygra pojedynek biegowy to dośrodkuje, jak nie to niestety. W pucharach gra regularny dramat, bo niestety ale zawodnicy sa na jakimś w miare poziomie i tyle wart jest cały Zieńczuk. Zwykły przereklamowany, surowy kopacz. Na dodatek z jedną nogą w uzyciu, bo jak ma juz na prawą to nastawia sie jak nie powiem do czego ;)

A którzy to skrzydłowi biją na głowę tego surowego Zieńczuka? Wymienie obu (prawego i lewego) z ostatniej kolejki:

Arka: Karwan, Ława
Cracovia: Szeliga, Nowak
Lech: Bandrowski, Injac
Legia: Radovic, Borysiuk
Górnik: Markovsky, Madejski
Bełchatów: Rachwał, Wróbel
ŁKS: Kujawa, Biskup
Polonia W: Lato, Piechniak
Śląsk: Gancarczyk, Ostrowski
Odra:Woś, Malkowski
Ruch: Ćwieląg, Zając
Jagiellonia: Dzienis, Szczot
Piast: Kaszowksi, Kukulski

Którzy? 80% jest wyraźnie od Zieńczuka gorsza, a kilku trzyma jego poziom (lechici, legioniści, może Lato - bo Piechniak jest słabszy, może jeszcze Zając z Ruchu). Żaden nie jest istotne i zdecydowanie lepszy. O tyle lepszy, żeby natychmiast wygryźć Zieńczuka ze składu.

Żyjecie jeszcze z głową w chmurach pamiętając o Uche, Kosowskim, Błaszczykowskim - graczach rzeczywiście bardziej utalentowanych i przebojowych niż Zieniu.

Ale zejdźcie na ziemie...jak na Polskę, Zieniu jest na prawdę dobry i trzyma poziom.

jachting 02.09.2008 11:13

Dokładnie Staszek dobrze prawi . A co do Zieńczuka,może nie jest to jakiś przebojowy typ o wielkim potencjale,ale jak na naszą Ekstraklasę jest niezaprzeczalnie dobry,z pewnego poziomu nie schodzi i ma wiele zalet które należałoby docenić .
Ale rzeczywiście przydałaby się rywalizacja,która na pewno mu służy .Zieniu u każdego trenera miał miejsce w pierwszym składzie .

Eustachy 02.09.2008 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara
Gówno prawda. Zieńczuk gra całkiem ok, tylko ma mniej szczęścia niż w zeszłym sezonie kiedy wszystko mu wchodziło do bramki. Strzał z Barceloną po którym był ten bramkowy róg był bardzo podobny do strzału w zeszłym sezonie z Legią, który dał nam zwycięstwo. Pierwsza klasa.. plasowany, z pierwszej piłki, mocny i celny. Tylko Valdez obronił a Mucha nie. I tak wygląda początek sezonu Zieńczuka, gra dobrze, trzyma poziom, ale nie wchodzi tak jak wchodziło.

Po co sie od razu tak denerwowac. Zauwaz, ze cos musi byc na rzeczy, skoro sam Marek powiedzial, ze na razie zupelnie mu nie idzie. Poza tym strzalem z Barca, oddal chyba jeszcze tylko jeden/dwa we wszystkich dotychczasowych meczach w tej rundzie.
Moim zdaniem Zieniu za czesto szuka Pawla w ataku dlugimi pilkami. Moze powinien czesciej szukac innych partnerow, lub tez probowac schodzic do srodka.

W zadnym razie, nie staram sie po nim jechac (popularne slowo), chocby z szacunku do tego co zrobil w poprzednim sezonie. Ciagle mocno na niego licze, bo wiem ze stac go na lepsza gre. Nawet bez formy i tak jest o wiele lepszy od Lobodzinskiego. Ma nieporownywalnie lepszy strzal i dosrodkowanie i nie unika walki w defensywie.

Nie ma sie jednak co oszukiwac. Bilans naszych skrzydlowych w 4 meczach ligowych i 4 pucharowych, to jak na razie jedna asysta Zienia przeciwko Beitarowi i zero strzelonych bramek. Jest kiepsko.

Oldpara 02.09.2008 11:30

Dodam jeszcze, że przecież tak wychwalany tu, i z takim żalem żegnany Paulista, też przegrał z Zieńczukiem walke o lewą stronę. Co wyszedł w pierszym składzie, to grał gorzej niż Zieniu. Sprawdzał się tylko jako joker.
Nawet jak wrócił Kosa, to wcale nie wygryzł ze składu Zieńczuka, tylko.... prawego pomocnika :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 597276)
Nie ma sie jednak co oszukiwac. Bilans naszych skrzydlowych w 4 meczach ligowych i 4 pucharowych, to jak na razie jedna asysta Zienia przeciwko Beitarowi i zero strzelonych bramek.

Również z Cracovią bramka padła po asyscie Zieńczuka który całkiem walecznie pociągnął pod końcową linię tam, gdzie piłkarz Pasów już odpuścił.

Eustachy 02.09.2008 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 597279)
Również z Cracovią bramka padła po asyscie Zieńczuka który całkiem walecznie pociągnął pod końcową linię tam, gdzie piłkarz Pasów już odpuścił.

Pilke musnal jakis obronca Cracovii, ale rzeczywiscie asyste mozna zapisac Markowi na konto.
Tyle, ze to nie zmienia tego co napisalem wczesniej w jakis diametralny sposob.

Barbarossa 02.09.2008 11:43

A kto powiedział, że alternatywa dla Zieńczuka czy Łobo musi być z Ekstraklasy? Skąd przyszedł Błaszczykowski do Wisły i Peszko z Lewandowskim do Lecha? Jest wielu młodych zdolnych piłkarzy w niższych klasach rozgrywkowych, którzy nie kosztują krocie, a mogą się okazać świetną inwestycją. Zieńczuk moim zdaniem nie gra tragicznie, ale ma już swoje lata (30), a w tym wieku coraz cieżej o jakąś dynamiczną akcje. Łobo jest strasznie słaby, ale jemu dałbym szanse na przełamanie się. A jeśli chodzi o młodych, perspektywicznych zawodników to w I lidze takich jest pełno: Napoleoni, Pawłowski, świetnie prezentuje się ostatnio Adrian Mierzejewski z Wisły Płock. Ci trzej piłkarze są skrzydłowymi i nie mają więcej niż 22 lata.

miki2006 02.09.2008 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 597267)
A którzy to skrzydłowi biją na głowę tego surowego Zieńczuka? Wymienie obu (prawego i lewego) z ostatniej kolejki:

Którzy? 80% jest wyraźnie od Zieńczuka gorsza, a kilku trzyma jego poziom (lechici, legioniści, może Lato - bo Piechniak jest słabszy, może jeszcze Zając z Ruchu). Żaden nie jest istotne i zdecydowanie lepszy. O tyle lepszy, żeby natychmiast wygryźć Zieńczuka ze składu.

który to trzyma jego poziom ? :shock: wogule można rozmawiać tylko o Zającu i Karwanie i to grube pare lat temu, reszty nie ma nawet jak porównać :shock: bo to z dupy kopacze jacyś

ToTylkoJa 02.09.2008 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 597267)

Taktyka Lecha opiera się na grze...bez skrzydłowych, co niejednokrotnie mówił Smuda (i potwierdzają to kibice Lecha na swoim forum, przy okazji wyklinająć Franciszka za to:lol:)
Borysiuk to nie skrzydłowy, on gra na środku pomocy

PS co do wychwalania Sławomira Peszko- nie jest z nim tak różowo jak by się wydawało. Gość niejednokrotnie był widziany z Jakubem Wilkiem na mieście w nocnych klubach i z siatkami browarów:D (relacje kibiców Lecha) Po dobrym początku w lidze i sparingach, teraz osiadł na laurach i nie gra już tak dobrze .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl