Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Robert Kubica W Grand Prix Formuly 1 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1420)

Mocny 15.03.2010 13:46

mistrza zdobedzie ktos z nastepujacych teamow :

ferrari
redbull
mercedes
mclaren

Silvestro 28.03.2010 08:46

Niesamowity sukces Roberta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drugie miejsce po fenomenalnej jeździe:hura: :hura:

wislak1986 28.03.2010 08:49

Brawo Robert !!! Wyścig się szczęśliwie ułożył, ale umiejętności też trzeba mieć ogromne żeby utrzymać to drugie miejsce do końca.

arth_ur 28.03.2010 09:01

Wyścig niesamowity, po bardzo nudnym Bahrajnie, tor w Melbourne okazał się bardzo wymagający dla kierowców. W wyścigu było wszystko !

Bartuk1906 28.03.2010 09:15

Brawo Robert ;) Moze nie w tym sezonie ale bedzie jeszcze mistrzem swiata ;)

qchar90 28.03.2010 09:22

nareszcie coś sie dzialo w wyscigu, bo Bahrajn byl nudny
mam nadzieje ze Renault dalej bedzie pracowac nad boildem i Kubica bedzie szedl do gory

mitmichael 28.03.2010 09:28

Brawo, brawo i jeszcze raz Brawo. Najpiekniejsze jest to, ze Ferrari go naciskało a on odpierał ataki. Oby kolejne wycigi były takie same jak dzisiejszy w wykonaniu Roberta.

rafkur 28.03.2010 09:43

Fajny weekend , wczoraj 3 pkt w Bytomiu, dzisiaj 18 w Australii - od razu milej na nowy tydzień !
Kubica pokazał klasę, mając słabszy samochód najpierw doprowadził do frustracji Hamiltona a później wyleczył z ambicji na 2 miejsce pana Masse. Plus trochę szczęścia z Vettelem no ale szczęście sprzyja lepszym. Start perfekcyjny.

Maxior 28.03.2010 09:53

Brawo Kubica!!!! Nie oglądałem wyścigu, ale na pewno sobie ściągnę. Szacun:D:D

Zwitter 28.03.2010 10:03

Wyścig fenomenalny, opłacał się wstać przed 8 mimo wczorajszych zabaw alkoholowych, ale to właśnie kac mnie obudził więc...

Brawo Robert, oby w kolejnych wyścigach było podobnie. Ogólnie cały wyścig był super, bez przerwy coś się działo, oby więcej takich właśnie wyścigów.

flamengista 28.03.2010 10:32

Jeden z najlepszych wyścigów w F1, jakie widziałem w ciągu ostatnich 5 lat.

Nie tylko chodzi o zaskakujący start i warunki atmosferyczne, które sprzyjały Kubicy.

Ale na torze trwała nieustanna walka! Szaleńczy pościg Hamiltona (szacunek, mimo że na końcu puściły mu nerwy), który mijał rywali jak tyczki. Klasa Alonso i jego walka z Massą. Piękna jazda Webbera, choć zakończona pechowo. Błysk Schumiego, który też pięknie walczył, choć pod koniec dziesiątki.

I ostatnie parę okrążeń, na których toczyła się zaciekła walka o pozycje 2-6. Coś wspaniałego.

Kubica miał w tym wyścigu nawet szanse na zwycięstwo (gdyby obronił się przed Buttonem), ale nie ma co wybrzydzać. To i tak genialny wynik. Pomogło szczęście, ale i umiejętności polskiego kierowcy. Nie ma co ukrywać, auto ma niezłe - ale wyraźnie odstające osiągami od McLarenów, a także RedBullów.

Nie wiem, czy Michael Schumacher dobrze zrobił, że wrócił. Jednak fizycznie odstaje od czołówki i nie sądzę, by stać go było na walkę o MŚ. Może zajmie incydentalnie jakieś podium, ale czy warto było ryzykować własną legendę? Zamiast jego potyczek z Senną czy Damonem Hillem, młodzi kibice F1 będą teraz go kojarzyć z potyczkami z Algensuarim o 11 miejsce...

_ukoL 28.03.2010 21:18

Gdzieś od razu człowiek nie ma podejrzeń jak Kubica nie jeździ w niemieckim teamie. Widać, że dla Renault to prawdziwy "number one" i wszystko będzie robione pod Roberta. Mam nadzieję, że przebrnie podobną drogę co Alonso i z Renault przeniesie się do Ferrari i zdobędzie Mistrza Świata, bo kozak z Niego.

P.S. Czarny dzisiaj niesamowicie szalał na torze, chyba mu się udzieliła nagana po przejażdżce ulicami Melbourne. :lol:

Bartuk1906 28.03.2010 21:19

A zauważył ktoś że flaga przy dekoracji była odwrotnie... ?? Niby taki szczegół a troszkę drażni.. ;-/

Marszałek 28.03.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bartuk1906 (Post 877994)
A zauważył ktoś że flaga przy dekoracji była odwrotnie... ?? Niby taki szczegół a troszkę drażni.. ;-/

W kraju,z którym nikt się nigdzie nie liczy i nic nie znaczy,mozna narobić na flagę takiego kraju i nic z tego nie wyniknie. I co z tego,że niesmak. Dla kogo?Poza tym nasze samochody dyplomatyczne tez czasami mają na odwyrtkę poprzywieszane flagi. Zacznij od siebie wymagąc a pózniej od innych, inaczej,szanuj siebie wymagaj tego od innych.

1q2 29.03.2010 02:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 877605)

Nie wiem, czy Michael Schumacher dobrze zrobił, że wrócił. Jednak fizycznie odstaje od czołówki i nie sądzę, by stać go było na walkę o MŚ. Może zajmie incydentalnie jakieś podium, ale czy warto było ryzykować własną legendę? Zamiast jego potyczek z Senną czy Damonem Hillem, młodzi kibice F1 będą teraz go kojarzyć z potyczkami z Algensuarim o 11 miejsce...

Legenda legendą ale liczy się bolid.Normą jest sytuacja gdzie ktoś zdobywa mistrza, przechodzi do słabszego zespołu i ma problem ze zdobyciem choćby punktu.Mercedes to konkretny team tyle że teraz z roku na rok mamy takie zmiany że nic nie wiadomo - Jeśli Schumacher chce tu wrócić na 2, 3 sezony to myślę że to dobra decyzja bo sytuacja będzie się normalizowała.

A co do Renault i Kubicy...niestety nadal to jest dopiero 5 siła w F1 - tym razem wyszło wspaniale ale sam Kubica nie ma złudzeń że można to będzie powtarzać co wyścig.6-10 miejsce to chyba takie realne pozycje przy 'normalnych' wyścigach.

Najlepsza beka to te nowe teamy co uzyskują czas do 10 sek gorsze niż czołówka - ciekaw jestem czy będzie się to z czasem zmieniało i czy w ogóle one się ostaną.

rafkur 29.03.2010 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 877605)
Jeden z najlepszych wyścigów w F1, jakie widziałem w ciągu ostatnich 5 lat.

Nie tylko chodzi o zaskakujący start i warunki atmosferyczne, które sprzyjały Kubicy.

Ale na torze trwała nieustanna walka! Szaleńczy pościg Hamiltona (szacunek, mimo że na końcu puściły mu nerwy), który mijał rywali jak tyczki. Klasa Alonso i jego walka z Massą. Piękna jazda Webbera, choć zakończona pechowo. Błysk Schumiego, który też pięknie walczył, choć pod koniec dziesiątki.

I ostatnie parę okrążeń, na których toczyła się zaciekła walka o pozycje 2-6. Coś wspaniałego.

Kubica miał w tym wyścigu nawet szanse na zwycięstwo (gdyby obronił się przed Buttonem), ale nie ma co wybrzydzać. To i tak genialny wynik. Pomogło szczęście, ale i umiejętności polskiego kierowcy. Nie ma co ukrywać, auto ma niezłe - ale wyraźnie odstające osiągami od McLarenów, a także RedBullów.

Też mu się dziwię - faktycznie wielka historia pójdzie trochę w odstawkę na konto wspomnień z podróży w okolicy Kobaiashiego( czy jak sie go tam pisze ) itd

Silvestro 29.03.2010 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 878068)
Legenda legendą ale liczy się bolid.Normą jest sytuacja gdzie ktoś zdobywa mistrza, przechodzi do słabszego zespołu i ma problem ze zdobyciem choćby punktu.Mercedes to konkretny team tyle że teraz z roku na rok mamy takie zmiany że nic nie wiadomo - Jeśli Schumacher chce tu wrócić na 2, 3 sezony to myślę że to dobra decyzja bo sytuacja będzie się normalizowała.

Ja się cieszę ,że wrócił, bo może do niektórych dojdzie ,że jego tytuły to przede wszystkim bolid. Jakim doskonałym jest kierowcą widzieliśmy wczoraj, jak czołgał się za maruderami, jak przez kilkanaście okrążeń nie mógł sobie poradzić z J. Alguersuari. A samochód? Rosberg ma inny ? Po dwóch wyścigach 2:0 dla Nico i 20:9 w punktach. A zobaczcie jaką stratę miał do Buttona.:rotfl:

Jeśli Schumacher chce tu wrócić na 2, 3 sezony to myślę że to dobra decyzja bo sytuacja będzie się normalizowała

On ma 41 lat, o jakich sezonach mówisz? Bufon myślał,że wróci , to wszyscy padną przed nim na kolana. A tu nie ma zmiłuj się. W tym wieku to niech sobie kosiarką w ogródku pojeździ.
Sorry za złośliwości ,ale nie trawię faceta.

Mistrz jest jeden .

http://www.youtube.com/watch?v=0NQSV...aynext_from=PL

kris8 02.04.2010 21:41

jak ktoś chce wziąć udział w konkursie o formule F1 to w tym miejscu można dołączyć - konkurs jest na wszystkie wyścigi i co wyścig nagrody dla najlepszych Konkurs Formuła 1.

1q2 02.04.2010 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Silvestro (Post 878186)
J
Sorry za złośliwości ,ale nie trawię faceta.

No właśnie , mi tam Schumacher zwisa, natomiast wd mnie zdecydowanie za wcześnie na podsumowania - tak sezonu w jego wykonaniu jak i walki w teamie.

flamengista 03.04.2010 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Silvestro (Post 878186)

Mam podobne odczucia.

Ale jednak trzeba docenić klasę Schumachera, a także wcześniejszych mistrzów - Mansella i Prosta.

Ja mam to szczęście, że mogłem oglądać też dawnych mistrzów - Fittipaldiego i Piqueta. Co prawda tylko w Formula Indy, ale Emerson wtedy jeszcze wygrywał. Nelson rozbijał się o bandy:-D

WILU TS 03.04.2010 09:21

Cóż za kwalifikacje :) Alonso Hamilton Massa poza Q1 , Kubica na 1 :)

Bartuk1906 03.04.2010 09:24

Kubek pokazuje kto jest NAJLEPSZY ;)

pablo92TSW 03.04.2010 09:49

Koniec Q2 Kubica na 2 miejscu za Vettelem, jest szansa na pierwszą linię!

QBAS 03.04.2010 09:49

Kubica daj radę. Trzymać trzeba kciuki żeby także w Q3 był maksymalnie szybki. Może pole position..?

SpoXsteR 03.04.2010 09:51

dobry start...byle tylko się nie dojebali do niego

pablo92TSW 03.04.2010 09:51

QBAS miejsce w pierwszej trójce to będzie duży sukces już. Ale nie zapominajmy o tym, że kwalifikacje to jedno, a wyścig to drugie. Kubica nie ma najlepszego samochodu.

Kwalifikacje przerwane, złe warunki pogodowe.

Oby tylko kary dla Kubicy nie było!

gigant 03.04.2010 10:07

Nie wiem czy dozwolony jest manewr wykonany przez Roberta, ale wiem ze podobny czyn każdego innego, na forum zostałby odpowiednio wyepitetytowany.

Ps. Ale się oszuści ustawili, banda złodzieji.

WILU TS 03.04.2010 10:12

Czemu oszuści ? Dużo lepiej się ogląda takie kwalifikacje gdy nie ma tych Hamiltonów Mass i Alonsów :P

ehh i po co takie pieprzenie w stiudiu że Kubica jedzie po pole postion ?

gigant 03.04.2010 10:17

Przeczytaj pierwszą część posta, resztę dopisałem w edycji.

Bartuk1906 03.04.2010 10:20

Nie jest źle :) Jutro Kubek im pokaże !! ;)
Webber O.o

qchar90 03.04.2010 10:24

dobre miejsce, jutro moze byc jeszcze lepiej, duze szanse sa ze znowu deszcz będzie padal, wyscig zapowiada sie bardzo ciekawie, gwiazdy Hamilton Button Massa Alonso beda z dalekich pozycji jechac, jeszcze z jednej lini Alonso i Hamilton
Kubica z trzeciej lini dobra pozycja wyjsciowa :)

flamengista 03.04.2010 10:33

Kubica miał pecha. Gdyby nie deszcz i przerwane Q3 - byłoby pole position. Dodajmy, że jak sama nazwa wskazuje to pozycja przeznaczona dla Polaka. Ale Q3 przerwano, bo Red Bull zaspał przy wyjeździe i nie mieli szans na dobry rezultat.

Z drugiej strony - gdyby nie było deszczu, sukcesem Roberta byłoby samo wejście do Q3. A tak odpadły Ferrari i McLareny...

6 miejsce to jednak spory niedosyt, bo to najniższe miejsce jakie Kubek mógł osiągnąć biorąc pod uwagę jakość bolidu. Jako pocieszenie - zachowanie Renault, które podczas kwalifikacji zachowuje się o wiele lepiej niż BMW Sauber, na co słusznie zwrócił uwagę Kochański w studiu.

Kubica będzie walczył o punktowane miejsce, nawet podium jest realne. Ale boję się startu w deszczu i ew. kraks.

Wyścig zapowiada się pasjonująco, szczególnie przebijanie się Buttona, Hamiltona, Massy i Alonso do 10tki.

Muszę z przykrością zauważyć, że Schumi to już nie jest "król deszczu". Wydawało się, że takie kwalifikacje są stworzone dla niego, że będzie błyszczał. Tymczasem Rosberg był od niego zdecydowanie lepszy.

Zwitter 03.04.2010 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 880100)
Ale Q3 przerwano, bo Red Bull zaspał przy wyjeździe i nie mieli szans na dobry rezultat.

Bez przesady, przerwali bo lało niemiłosiernie, była słaba widoczność, zbyt niebezpiecznie i zbyt duża loteria.

6 miejsce bardzo dobre ale pozostaje niedosyt bo mogło być lepiej o 2-3 miejsca. Nie jest źle, jeżeli jutro dobrze Robert wystartuje to jest jeszcze szansa na poprawienie tej pozycji. Podobno będzie jechał na jeden pit-stop więc szykuje się naprawdę super wyścig. Pozostaje jeszcze kwestia pogody, bo ona też może sprawić psikusa.

Ja jestem również bardzo ciekawy jak pojadą Alonso, Hamilton i Massa. Pamiętam wspaniały pościg Hamiltona tydzień temu, jutro również pewnie będzie chciał gonić czołówkę, ale jak będzie padać to różnie się to może dla niego skończyć.

Żuczek 03.04.2010 12:24

Miejsce nie jest złe, chociaż niedosyt pozostaje, bo mogło być lepiej. Oby jutro lało, to Kubica pokaże klasę. Wyścig w ogóle zapowiada się ciekawie bo Hamilton i Ferrari będą musieli ścigać czołówkę.

flamengista 03.04.2010 13:38

Zapomniałem o jednym: bardzo mnie cieszy niezwykły wręcz postęp Force India. Chłopaki swego czasu startowali z ogona, byli zupełnie beznadziejni. Potem nieliczne przebłyski, ale brakowało punktów (np. w Monaca). A teraz? 2 kierowców w Q3, solidna jazda. Mają dobry bolid i przyzwoitych kierowców. W tym sezonie są solidnym średniakiem, w klasyfikacji konstruktorów mogą walczyć nawet z Renault.

Powinni stanowić inspirację dla Hispanii, Virgin czy Lotusa, które dopiero zaczynają stawiać pierwsze nieśmiałe kroki w F1 i na razie są beznadziejne.

pan_premier 16.04.2010 09:19

Wypadek Buemiego :shock:

http://www.youtube.com/watch?v=wQZrmBoRjKY

RLY 16.04.2010 09:39

Tak się zastanawiam czy redbull nie kombinuje coś z aktywnym zawieszeniem, patrząc na wypadek Buemiego tak to wygladą.

Syn Kangura z 1984 16.04.2010 10:02

Yyy jak to możliwe? :D

Kocur 18.04.2010 09:28

Dzieje się ... leje i nie tylko :)

igortsw 18.04.2010 10:15

Nie jest źle 5 miejsce przed Vettelem który miał możliwość połknąć Kubicę. Żal mi trochę Schumachera, bo to już nie te lata, często wypadał z toru popełniał błędy, ale nikt go nie zmuszał do powrotu...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl