![]() |
mistrza zdobedzie ktos z nastepujacych teamow :
ferrari redbull mercedes mclaren |
Niesamowity sukces Roberta !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drugie miejsce po fenomenalnej jeździe:hura: :hura:
|
Brawo Robert !!! Wyścig się szczęśliwie ułożył, ale umiejętności też trzeba mieć ogromne żeby utrzymać to drugie miejsce do końca.
|
Wyścig niesamowity, po bardzo nudnym Bahrajnie, tor w Melbourne okazał się bardzo wymagający dla kierowców. W wyścigu było wszystko !
|
Brawo Robert ;) Moze nie w tym sezonie ale bedzie jeszcze mistrzem swiata ;)
|
nareszcie coś sie dzialo w wyscigu, bo Bahrajn byl nudny
mam nadzieje ze Renault dalej bedzie pracowac nad boildem i Kubica bedzie szedl do gory |
Brawo, brawo i jeszcze raz Brawo. Najpiekniejsze jest to, ze Ferrari go naciskało a on odpierał ataki. Oby kolejne wycigi były takie same jak dzisiejszy w wykonaniu Roberta.
|
Fajny weekend , wczoraj 3 pkt w Bytomiu, dzisiaj 18 w Australii - od razu milej na nowy tydzień !
Kubica pokazał klasę, mając słabszy samochód najpierw doprowadził do frustracji Hamiltona a później wyleczył z ambicji na 2 miejsce pana Masse. Plus trochę szczęścia z Vettelem no ale szczęście sprzyja lepszym. Start perfekcyjny. |
Brawo Kubica!!!! Nie oglądałem wyścigu, ale na pewno sobie ściągnę. Szacun:D:D
|
Wyścig fenomenalny, opłacał się wstać przed 8 mimo wczorajszych zabaw alkoholowych, ale to właśnie kac mnie obudził więc...
Brawo Robert, oby w kolejnych wyścigach było podobnie. Ogólnie cały wyścig był super, bez przerwy coś się działo, oby więcej takich właśnie wyścigów. |
Jeden z najlepszych wyścigów w F1, jakie widziałem w ciągu ostatnich 5 lat.
Nie tylko chodzi o zaskakujący start i warunki atmosferyczne, które sprzyjały Kubicy. Ale na torze trwała nieustanna walka! Szaleńczy pościg Hamiltona (szacunek, mimo że na końcu puściły mu nerwy), który mijał rywali jak tyczki. Klasa Alonso i jego walka z Massą. Piękna jazda Webbera, choć zakończona pechowo. Błysk Schumiego, który też pięknie walczył, choć pod koniec dziesiątki. I ostatnie parę okrążeń, na których toczyła się zaciekła walka o pozycje 2-6. Coś wspaniałego. Kubica miał w tym wyścigu nawet szanse na zwycięstwo (gdyby obronił się przed Buttonem), ale nie ma co wybrzydzać. To i tak genialny wynik. Pomogło szczęście, ale i umiejętności polskiego kierowcy. Nie ma co ukrywać, auto ma niezłe - ale wyraźnie odstające osiągami od McLarenów, a także RedBullów. Nie wiem, czy Michael Schumacher dobrze zrobił, że wrócił. Jednak fizycznie odstaje od czołówki i nie sądzę, by stać go było na walkę o MŚ. Może zajmie incydentalnie jakieś podium, ale czy warto było ryzykować własną legendę? Zamiast jego potyczek z Senną czy Damonem Hillem, młodzi kibice F1 będą teraz go kojarzyć z potyczkami z Algensuarim o 11 miejsce... |
Gdzieś od razu człowiek nie ma podejrzeń jak Kubica nie jeździ w niemieckim teamie. Widać, że dla Renault to prawdziwy "number one" i wszystko będzie robione pod Roberta. Mam nadzieję, że przebrnie podobną drogę co Alonso i z Renault przeniesie się do Ferrari i zdobędzie Mistrza Świata, bo kozak z Niego.
P.S. Czarny dzisiaj niesamowicie szalał na torze, chyba mu się udzieliła nagana po przejażdżce ulicami Melbourne. :lol: |
A zauważył ktoś że flaga przy dekoracji była odwrotnie... ?? Niby taki szczegół a troszkę drażni.. ;-/
|
Cytat:
|
Cytat:
A co do Renault i Kubicy...niestety nadal to jest dopiero 5 siła w F1 - tym razem wyszło wspaniale ale sam Kubica nie ma złudzeń że można to będzie powtarzać co wyścig.6-10 miejsce to chyba takie realne pozycje przy 'normalnych' wyścigach. Najlepsza beka to te nowe teamy co uzyskują czas do 10 sek gorsze niż czołówka - ciekaw jestem czy będzie się to z czasem zmieniało i czy w ogóle one się ostaną. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli Schumacher chce tu wrócić na 2, 3 sezony to myślę że to dobra decyzja bo sytuacja będzie się normalizowała On ma 41 lat, o jakich sezonach mówisz? Bufon myślał,że wróci , to wszyscy padną przed nim na kolana. A tu nie ma zmiłuj się. W tym wieku to niech sobie kosiarką w ogródku pojeździ. Sorry za złośliwości ,ale nie trawię faceta. Mistrz jest jeden . http://www.youtube.com/watch?v=0NQSV...aynext_from=PL |
jak ktoś chce wziąć udział w konkursie o formule F1 to w tym miejscu można dołączyć - konkurs jest na wszystkie wyścigi i co wyścig nagrody dla najlepszych Konkurs Formuła 1.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale jednak trzeba docenić klasę Schumachera, a także wcześniejszych mistrzów - Mansella i Prosta. Ja mam to szczęście, że mogłem oglądać też dawnych mistrzów - Fittipaldiego i Piqueta. Co prawda tylko w Formula Indy, ale Emerson wtedy jeszcze wygrywał. Nelson rozbijał się o bandy:-D |
Cóż za kwalifikacje :) Alonso Hamilton Massa poza Q1 , Kubica na 1 :)
|
Kubek pokazuje kto jest NAJLEPSZY ;)
|
Koniec Q2 Kubica na 2 miejscu za Vettelem, jest szansa na pierwszą linię!
|
Kubica daj radę. Trzymać trzeba kciuki żeby także w Q3 był maksymalnie szybki. Może pole position..?
|
dobry start...byle tylko się nie dojebali do niego
|
QBAS miejsce w pierwszej trójce to będzie duży sukces już. Ale nie zapominajmy o tym, że kwalifikacje to jedno, a wyścig to drugie. Kubica nie ma najlepszego samochodu.
Kwalifikacje przerwane, złe warunki pogodowe. Oby tylko kary dla Kubicy nie było! |
Nie wiem czy dozwolony jest manewr wykonany przez Roberta, ale wiem ze podobny czyn każdego innego, na forum zostałby odpowiednio wyepitetytowany.
Ps. Ale się oszuści ustawili, banda złodzieji. |
Czemu oszuści ? Dużo lepiej się ogląda takie kwalifikacje gdy nie ma tych Hamiltonów Mass i Alonsów :P
ehh i po co takie pieprzenie w stiudiu że Kubica jedzie po pole postion ? |
Przeczytaj pierwszą część posta, resztę dopisałem w edycji.
|
Nie jest źle :) Jutro Kubek im pokaże !! ;)
Webber O.o |
dobre miejsce, jutro moze byc jeszcze lepiej, duze szanse sa ze znowu deszcz będzie padal, wyscig zapowiada sie bardzo ciekawie, gwiazdy Hamilton Button Massa Alonso beda z dalekich pozycji jechac, jeszcze z jednej lini Alonso i Hamilton
Kubica z trzeciej lini dobra pozycja wyjsciowa :) |
Kubica miał pecha. Gdyby nie deszcz i przerwane Q3 - byłoby pole position. Dodajmy, że jak sama nazwa wskazuje to pozycja przeznaczona dla Polaka. Ale Q3 przerwano, bo Red Bull zaspał przy wyjeździe i nie mieli szans na dobry rezultat.
Z drugiej strony - gdyby nie było deszczu, sukcesem Roberta byłoby samo wejście do Q3. A tak odpadły Ferrari i McLareny... 6 miejsce to jednak spory niedosyt, bo to najniższe miejsce jakie Kubek mógł osiągnąć biorąc pod uwagę jakość bolidu. Jako pocieszenie - zachowanie Renault, które podczas kwalifikacji zachowuje się o wiele lepiej niż BMW Sauber, na co słusznie zwrócił uwagę Kochański w studiu. Kubica będzie walczył o punktowane miejsce, nawet podium jest realne. Ale boję się startu w deszczu i ew. kraks. Wyścig zapowiada się pasjonująco, szczególnie przebijanie się Buttona, Hamiltona, Massy i Alonso do 10tki. Muszę z przykrością zauważyć, że Schumi to już nie jest "król deszczu". Wydawało się, że takie kwalifikacje są stworzone dla niego, że będzie błyszczał. Tymczasem Rosberg był od niego zdecydowanie lepszy. |
Cytat:
6 miejsce bardzo dobre ale pozostaje niedosyt bo mogło być lepiej o 2-3 miejsca. Nie jest źle, jeżeli jutro dobrze Robert wystartuje to jest jeszcze szansa na poprawienie tej pozycji. Podobno będzie jechał na jeden pit-stop więc szykuje się naprawdę super wyścig. Pozostaje jeszcze kwestia pogody, bo ona też może sprawić psikusa. Ja jestem również bardzo ciekawy jak pojadą Alonso, Hamilton i Massa. Pamiętam wspaniały pościg Hamiltona tydzień temu, jutro również pewnie będzie chciał gonić czołówkę, ale jak będzie padać to różnie się to może dla niego skończyć. |
Miejsce nie jest złe, chociaż niedosyt pozostaje, bo mogło być lepiej. Oby jutro lało, to Kubica pokaże klasę. Wyścig w ogóle zapowiada się ciekawie bo Hamilton i Ferrari będą musieli ścigać czołówkę.
|
Zapomniałem o jednym: bardzo mnie cieszy niezwykły wręcz postęp Force India. Chłopaki swego czasu startowali z ogona, byli zupełnie beznadziejni. Potem nieliczne przebłyski, ale brakowało punktów (np. w Monaca). A teraz? 2 kierowców w Q3, solidna jazda. Mają dobry bolid i przyzwoitych kierowców. W tym sezonie są solidnym średniakiem, w klasyfikacji konstruktorów mogą walczyć nawet z Renault.
Powinni stanowić inspirację dla Hispanii, Virgin czy Lotusa, które dopiero zaczynają stawiać pierwsze nieśmiałe kroki w F1 i na razie są beznadziejne. |
|
Tak się zastanawiam czy redbull nie kombinuje coś z aktywnym zawieszeniem, patrząc na wypadek Buemiego tak to wygladą.
|
Yyy jak to możliwe? :D
|
Dzieje się ... leje i nie tylko :)
|
Nie jest źle 5 miejsce przed Vettelem który miał możliwość połknąć Kubicę. Żal mi trochę Schumachera, bo to już nie te lata, często wypadał z toru popełniał błędy, ale nikt go nie zmuszał do powrotu...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:32. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl