![]() |
Teraz proszę o avię albo zawiszę albo chojnicznkę.
|
Po pucharze jedziemy do Łodzi. Więc przydało by się jak najbliżej.
Ew. Bydgoszcz i spać gdzieś koło Łodzi. |
Cytat:
Kluczowe jest za to pozbycie się w czerwcu zbędnego balastu, na przykład Urygi, żeby w budżecie była kasa na takiego napastnika. |
Nikaj powinien mieć dzisiaj asystę.
|
Cytat:
Dość tego kopania sie po czole na pastwiskach |
Cytat:
Plus pieniądze za pełny stadion się przydadzą. |
Teraz ktoś z czołówki Ekstraklasy u siebie, pełen stadion, wpadnie trochę grosza i można się godnie pożegnać z PP :)
|
Cytat:
|
Potecjalni rywale Wisły:
Esa: Lech, Górnik Zabrze, Jagiellonia, Korona, Gieksa, Lechia, Widzew, Rakow, Piast, Pogoń 1 liga: Polonia Bytom, Śląsk Wrocław 2 liga: Chojniczanka Chojnice 3 liga: Avia Swidnik, Zawisza Bydgoszcz Mocno obsadzona 1/8 finału. 10 z 16 klubów z esa. Edit: ale nie ma juz obrońcy pucharu :( |
Po pucharze jedziemy do Łodzi więc ja poproszę Avię.
|
Ă kiedy następna runda?
|
Cytat:
|
Cytat:
Rok temu bylo 9, 3 lata temu 8 Ogólnie jednak jak na 1/8 to praktycznie żaden z faworytow nie odpadl, nieliczac par ekstraklasowych i wcześniejszych wpadek 1 ligowców Z racji roznacego prestiżu przez PU wyraźnie kluby przestaja po macoszemu traktowac te rozgrywki. |
Cytat:
Mecze 3 grudnia |
Nie będzie ani derbów, ani meczu z Legią w tym sezonie, masz ci los :(
|
Cytat:
|
Fajnie by było znowu zagrać w finale z Pogonią.
|
Cytat:
Tak, wiem, przed tym wczoraj i następnym. :-D |
Mam nadzieję, że trafimy na jednego z czołowych Ekstraklasowiczów. Jagiellonia, Lech, Raków, Pogoń, Widzew, Górnik. Fajnie byłoby zobaczyć Wisłę na ich tle.
|
No już tylko 3 mecze i czeka Narodowy :-D
|
@Arked Wiadomo: kibicowsko i pewnie finansowo najlepsza opcja. Poza tym byłoby to pouczające, bo z dużym prawdopodobieństwem dostalibyśmy jednak łomot, więc może trochę osłabłoby to rojenie o tym, jak to zaraz po awansie z tym składem rozwalimy ekstraklasę.
|
Za parę godzin losowanie
|
Jestem za wylosowaniem kogoś teoretycznie słabszego od nas dopóki jeszcze tacy są.
|
Ogolnie chcialem derby ale skoro Cracovia odpadla to jest mi w sumie wszystko jedno.
Nie obrazilbym sie gdyby w tej rundzie byl jeszcze ktos z nizszej ligi a dopiero na wiosne kiedy (mam nadzieje) bedziemy mieli awans prawie pewny kogos z ektraklasy. Wtedy bedzie mozna dac na puchar najmocniejszy sklad a w lidze robic troche rotacji. Edit: w ogole to o ktorej jest losowanie i czy jest gdzies transmisja. |
Taka Chojniczanka to nawet nie ma podgrzewanej murawy. Niekoniecznie w pierwszym tygodniu grudnia może ona być potrzebna, ale możliwy jest scenariusz, że przejedziemy kawał Polski po to, żeby kopać się w śniegu. Chyba jednak zgodzę się z Karczem i wolałbym zgrać z kimkolwiek, ale jednak u siebie.
|
Transmisja losowania o 12:00
https://sport.tvp.pl/89758553/sts-pu...-gdzie-ogladac Nadal chciałbym Avię Świdnik. Nie tylko dlatego, że tam gra Patryk Małecki. Zwłaszcza, że jeśli będzie już zima to można przenieść mecz do Lublina. |
A ja chciałbym Lecha Poznań.
Pomimo mroźnej aury, byłaby szansa na komplet na stadionie i mielibyśmy pojedynek z aktualnym Mistrzem Polski. Lech nie prezentuje tak wysokiego poziomu jak Jagiellonia, a dla wszystkich pucharowiczów to europejskie puchary oraz liga powinny mieć wyższy priorytet. Mecze zostaną rozegrane 3-5 grudnia - my do tego spotkania rozegramy 3 mecze, pucharowicze po 5. Do tego meczu i tak podejdziemy serio - zweryfikujmy się na tle najmocniejszych w kraju. Przed grą w Ekstraklasie i tak trzeba będzie dokonać kilku wzmocnień, a dla obecnego składu będzie to nagroda na zwieńczenie udanej rundy + okazja do weryfikacji naszego aktualnego poziomu. |
Celem zdobycie Pucharu Polski. Na najmocniejszych przyjdzie pora w cwiercfinalach, polfinalach i finale.
Poki mozemy zagrac z teoretycznie slabszym to grajmy z teoretycznie slabszym. |
Zagrajmy w Świdniku. Chociażby dla 90 minut Brody, Kutwy, Omicia, Kawały, Bozicia, Nikaja itd.
|
Pucharowicze są do ugryzienia, bo są mocno poobijani, a w grudniu będą jeszcze bardziej.
|
Gramy z Zawiszą
|
Czyli Zawisza Bydgoszcz.
Daleki wyjazd na kretowisko :/ |
Cytat:
Można zrobić wyjazd do Bydgoszczy i przespać się koło Łodzi. Ew. w Bydgoszczy jest lotnisko :> |
Kolejne kapitalne losowanie... A Ekstraklasowicze się wykrwawią między sobą. Kiedy znieśliśmy klątwę, która wisiała nad nami przez ostatnie lata?
|
Losowanie moim zdaniem w porząsiu.
|
Jeśli wygramy z Zawiszą i zdobędziemy jeszcze w tym roku z 9 pkt., możemy realnie powalczyć o PP na wiosnę, opierając się na pierwszym składzie.
|
Ale ten los nas pcha po kolejne trofeum.
|
Rozumiem, że Zawisza (III liga) to poziom niżej niż Hutnik?
I ten sam poziom rozgrywkowy, co nasze rezerwy? Mam nadzieję, że to wykorzystamy |
Tak, ale mają dobry sezon. W grudniowej pogodzie nie spodziewałbym się spacerku.
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl