![]() |
Cytat:
Bo obaj są byłymi piłkarzami i byli asystentami? To jedyne zbieznosci Jop zaczął od trenowania młodzieży, przez U17, U19 do rezerw, dwa razy był ich trenerem, później również zaliczył asystenturę w Młodzieżowce Polski czy pomaganie Stolarczykowi w Jagiellonii. Sobol praktycznie został od razu wrzucany na wysokiego konia, najpierw w Płocku, później w Wiśle, nie miał nigdy możliwości swobodnego przetestowania swoich pomysłów w niższych ligach Sobol nigdy nie zszedł do podstaw, Jop obrał dużo lepsza drogą by być lepiej przygotowany na prawdziwą szansę w Wiśle |
Cytat:
do tego jeszcze podobnie zadebiutowali |
Cytat:
|
ja nie wiem jaki kto ma pomysł po prostu widze analogie
zasłużeni piłkarze Wisły, którzy po karierze pracowali w klubie jako asystenci , i weszli w zespół jako tymczasowi , z sukcesem co konie końców zaowocowało pracą jako pierwszy co bedzie dalej to już widzimy że zdecydowanie pojdzie w inne strony ze Jop ma tak znacznie lepszy background to nawet nie wiedziałem , dzieki za info widać tez że jest zwyczajnie inteligentbniejszy |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po odejściu Sobolewskiego trzeba było dać szansę Jopowi a nie zatrudniać Alfonsa z Kostaryki
|
Jopowi odpłaca szczęście po samobóju z Żydami w 2010 roku, kto był na tym meczu wie, że to niesamowity pech był wówczas. Szkoda, że Juszczyk nie potrafił tego wyciągnąć.
|
Może Juszczyk powinien być trenerem bramkarzy?
|
Cytat:
|
Co by nie mówić i zwalać na klasę przeciwników z którymi drużyna prowadzona przez Jopa grała to Jop jako trener Wisły ma bilans fenomenalny.
|
A kto był w 2010 w Hucie i siedział w sektorze gości, ma traumę do końca życia. Jak po Atenach.
|
Cytat:
Myślę że traumy w sezonie spadkowym czy choćby w końcówce sezonu 22/23 powinny być nieporównywalnie większe. A Jop ma okazję zmazać ta plamę. Patrząc na skale hejtu sprzed tych n-lat oraz jego problemów zdrowotnych to los oddałby mu bardzo dużo jeśli na koniec sezonu mógłby triumfować. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jestem ciekaw jak kolejne mecze pod wodzą Jopa. Wiadomo, że w końcu porażka musi przyjść ale póki co ta seria jest imponująca. Nawet jeśli przyjdą porażki to tez jestem ciekaw na którym miejscu Wisła z Jopem wyląduje finalnie
|
Cytat:
Zresztą, jeśli nasza kadra jest zdrowa to potencjalnie spokojnie do wygrania jest 80% spotkań w tej lidze tak jak to robi obecnie TBB i Płock. |
Naprawdę brawo, brawo! Pierwsze od dawna takie przekonywujące zwycięstwo w lidze w meczu o naprawdę dużym kalibrze, zero z tyłu i praktycznie żadnych szans dla rywali. Widać pomysł, cierpliwość, Mariusz, jak tyś mi zaimponował dzisiaj!
|
3,0 - dziękujemy :>
|
No to co, jeszcze parę takich wpadek i witamy Rude wiosną?
|
Zgadza się. Lepszy Rude co nie umiał wygrać 2 meczów pod rząd xd Lesiu widzę znowu zmiana frontu, chwilę inaczej zawiało i już szmata w drugą stronę leci. Brawo. I brwo dla Alfaro, chyba nasz najlepszy Hiszpan
|
To się nazywa po prostu trollowanie.
|
Ja np. uważam, że Jop ani nie jest tak dobry jak te wygrane mecze ani tak słaby jak wczorajszy. Po prostu ocena trenera na tak krótkim odstępie czasu jest całkowicie bez sensu. To jest loteria, może wypalić lub nie, praktycznie nigdzie niezweryfikowany wcześniej. Jakby mnie ktoś spytał czy powinien prowadzić Wisłę na wiosnę to powiedziałbym "nie wiem" i spytałbym kto mógłby być w zamian, na kogo Wisłę stać innego. Jeśli na kogoś kto podniesie poziom drużyny czy klubu, to jak najbardziej jeśli ma przyjść jakiś inny przedstawiciel PMS-u typu Szulczyk itd. to zmiana bez sensu.
|
Cytat:
|
Piękne... :D
|
Cytat:
Nie napisałem, że chciałbym tego osobiście. Czy ty zawsze musisz siać domysły i uwagi ad personam? Nie możesz bez tego istnieć tutaj? A już się zrobił spokój poza jednostkami. Ale dobrze wam wszystkim zrobi taki zimny prysznic, bo już niektórzy byli wniebowzięci jakom trenerem jest Jop wspaniałym. A jest ani super ani złym, tak jak ktoś wcześniej napisał. Choć i tak lepszym niż Kazek "awans" " nie wiem co zmienić" Moskal. |
Nieźle Jop, choć obcokrajowcy mu skórę ratują.
|
Szczególnie Zwoliński
|
Cytat:
|
Meczyki lubią Mariusza Jopa:
https://www.meczyki.pl/newsy/plus/ot...spekcie/255616 Cytat:
|
Ale trzeba przyznać ze taka analize to chyba każdy kibic bylby w stanie napisac i mało jest tam odkrywczych rzeczy. Wiecej wygrywamy, tracimy mniej bramek, wiecej strzelamy i lepiej punktujemy ;)
Duzo ciekawsza byłaby analiza z czego to wynika i jak zmienila sie masza gra (jak strefy atakowania, ilosc strzalow blokowanych, ilosc sprintow, skokow pressingowych itp) ale to juz nie da dane ogólnodostępne (darmowe). |
Z drugiej strony emocję na tym forum wyzwalają negatywne informacje n/t Wisły więc doceńmy te pozytywne.
Zwłaszcza, że mecz dopiero o 20:30 :> |
https://x.com/jarokrolewski/status/1860116096189366452
Cytat:
|
Ja nieco tracę nadzieję na awans , jak my nie potrafimy wygrać takich meczów jak wczoraj. Mecz nie był łatwy ale mieliśmy taką przewagę , że o jedną bramkę więcej powinniśmy mieć . Tak może wyglądać ewentualny baraż i co wtedy ?:mysli:
|
Wtedy byłaby dogrywka :>
Do tego meczu to raczej pasuje powiedzenie, że jak w budrelu nie idzie to się zmienia panienki, a nie burdelmamę. Widać, że kilku piłkarzy nie dojechało, a Rodado był zmęczony. |
Jak wiadomo Jop z nami zostaje (w teorii) do konca sezonu.
Mala dygresja patrzac w tabele i jego dokonania. Juz wiadomo że bez względu na spotkanie z Miedzia jestesmy na miejscu barazowym po półmetku, co patrzac na fatalny start Moskala trzeba uznać za wynik co najmniej dobry, oceniajac tylko kadencje Jopa. Nie dziwi mnie nawet w tym przypadku spokoj JK, bo Jop punktując tak dalej spokojnie nabije 35-37 pkt w kolejnej rundzie. A to juz wynik w okolicach 2-4 miejsca. |
No i teraz pytanie czy będzie z taką konsekwencją punktował i kiedy (czy w ogóle) ta maszyna się w końcu zatnie.
Sobolewski swoimi 7 wygranymi z rzędu też z początku 2023 też podbił sobie średnią dosyć mocno, bo do feralnego meczu z Puszczą i rozpoczęcia sinusoidy wykręcił średnią 2.15 i tak jak Jop przegrał tylko jedni spotkanie. Aktualnie Jop ma średnią 2.22. Ten finisz rundy myślę, że mocno wpłynie na nasze nastroje i ocenę pracy trenera. Na ten moment ciężko jest przewidzieć ile punktów możemy zdobyć w tych 3 meczach bo drużyna ma wyraźnie 2 oblicza, pytanie ktore częściej się będzie przebijać. |
Jeśli nie dopuści do serii meczów bez zwycięstwa albo co gorsza serii porażek to gdzieś koło tego miejsca premiowanego bezpośrednim awansem możemy się zakręcić.Jak na razie potknięcia udaje mu się zdusić w zarodku.
Ja też trochę obawiam się takiego właśnie głębszego kryzysu ale może Jopa dotknie on dopiero po awansie ;) |
Wiosna oslabic nas moga jedynie kontuzje (raczej nam nie grozi masowa wyprzedaz), ominie nas caly cyrk zwiazany z pucharami 1 ligowca (co wplynelo na wynik i formę w pierwszych 6-7 meczach). Gorszego startu niz Moskal nie mozna zaliczyc, nawet Rude zaczal lepiej swoja wiosne, dopiero później się rozjechał.
Oczywiscie "grozi" nam ponowne zaangazowanie w PP, ale wydaje mi sie ze obecna kadra jest lepiej skonstruowana niz wiosna 2024, i być może ktos nas jeszcze zasili lepszy niz Bregu czy Omrani. Do końca roku zdobądźmy 7 pkt i myslmy ze spokojem o wiośnie. Tego nam życzę. |
Tak z pewnością 7 pkt. Skoro nie potrafią wygrać z Rzeszowem i Tychami, wygrają z ŁKS i Miedzią. A wygrana w Warszawie tez nie taka pewna. 3-5 pkt to będzie wszystko. Ja obstawiam zwycięstwo z Polonią po męczarniach, remis z ŁKS i przegrana z Miedzią.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl