![]() |
Do boju Wisła. Do boju Raton, pokaż prześmiewcom, że potrafisz bronić, na tke ekstraklasowego zespołu.
|
A w II połowie Wisła z Gogu, Rodado, Urygą
|
To ze nie ma Goku i Jarocha to akurat dobrze.
P.s. Sapaly nienma nawet na lawce xDDD |
Sapała się rozleciał, więc ciężko, żeby był w składzie.
Drewniany Sobczak w sumie może być jakimś sposobem przy tych naszych wrzutkach, może chociaż raz się dobrze od niego piłka odbije. |
Najlepsza polówka Wisly od dluzszego czasu i pilkarsko i taktycznie.
W drugiej polowie Widzew stawia autobus i wygrywa 2:0 |
Nie wiem jak to się skończy, ale brakuje mi jednak oglądania takich meczów, gdzie obie drużyny chcą grać w piłkę, a nie bronią się w 10 w polu karnym. Te 45 minut uświadomiło mi, co to za kopanina w tej 1 lidze jest.
|
No, no, to była najlepsza pierwsza połowa w tym sezonie jeśli chodzi o grę.
Sobczak - profesor, jak tak drugą połowę zagra to ma pierwszy skład. Nie może być inaczej. To jak wziął stopera na plecy - klasa! |
Nawet jak przegrają to I połowa pokazała na co stać tę drużynę.
Tak trzymać Panowie |
Pierwsza połowa wlała trochę optymizmu, po meczu z Tychami. Oby tak w Opolu w sobotę. Szot Krzyżanowski Bregu dużo lepsi od Jarocha, Eneko i Goku.
|
Obie ekipy atakują, strzelają, bronią, bez kopaniny, chamskich fauli i klepania w kółko między obrońcami. Ożywcze.
Edit: jeszcze się okaże, że Królewski miał rację⌠:D |
Wchodzi na boisko kapitan aby uspokoić grę i.................... .......i wszystko faulem w polu karnym. Naprawdę trzeba było tego Colleya ściągać skoro grał dobrze?
|
Cytat:
To nawet nie jest pół piłkarza sprzed kontuzji. Świetnie, że potrafi pomachać łapami i wydrzeć mordę, ale jak przychodzi do stykowych sytuacji w obronie, to zaczyna się obsranina. |
Sobczak widzę dostał żółtą kartkę za do że mu chłop z Widzewa zablokował strzał. Te polskie sędziowanie hehe
|
Szczerze panowie, powinien anulować? Wiem, że wszyscy tu nie są do końca obiektywni ale co sądzicie?
Wg mnie fart jak uj bo powinien anulować, było nie było popchnął typa. |
Cytat:
@Szneka - oszczędzamy Colleya na Odrę. |
Rodado może pobił jakiś rekord Guinessa - gol w 20 minucie doliczonego czasu gry
Wiadomo, w 2 połowie dużo gorzej niż w pierwszej, ale zasłużyliśmy chociaż na dogrywkę, Widzew nic ciekawego nie gra. |
Jezu jakie to jest odświeżające widzieć jak przeciwnik Wisły ustawia się do obrony już na połowie boiska a nie na 20 metrze.
....a nie widziałem tego od meczu z Pruszkowem. |
Cytat:
Opowiem, wyjaśnię, naświetlę i to za darmo :-D |
Dziękuję za dziś. Takie mecze proszę co tydzień w lidze. i przepraszam że w Was nie wierzyłem
|
Brawo. Naprawdę dobry mecz.
Odpuszczę im to, co było źle ;) |
Miejmy nadzieję że ten mecz zbuduje w nich wiarę w swoje umiejętności.
|
Ja z łyżką dziegciu - ewidentnie większa motywacja niż w meczu ligowym, natomiast wszystkie demony tej drużyny się stawiły, te same co zwykle - przewaga która nie przekłada się na bramki, nieskuteczność, byle jakie strzały, brak wykańczania obiecujących sytuacji. Dobrze że się udało strzelić dwie bramki w końcówkach, natomiast zasadniczo było blisko scenariusza z poprzedniego meczu i niech lepiej Rude coś wymyśli, bo jest tak samo bezproduktywnie jak za Sobolewskiego.
|
Cytat:
Pozatym kolo by protestował nawet przy najmniejszym kontakcie. |
Widać, że jest potencjał, kwestia motywacji. Może powinni grać na dwóch napastnikow?
|
|
Opłaca się walka do samego końca.
Widzew myślał, że wygra minimalnym nakładem sił i został za to skarcony. Na przestrzeni całego meczu Wisła była po prostu lepsza, była bardziej aktywna w grze. Myślę, że w dzisiejszym meczu Carbo pokazał co oznaczała gra Sapały w jego miejsce z Tychami - a mianowicie wyrwę w drugiej linii. Chłop dziś wziął nas na plecy w drugiej linii. Widać, że szuka na boisku Dudy, z którym chyba po prostu mu się dobrze gra. |
Miałem napisać, że dawno czegoś takiego nie widziałem, no ale po części to samo działo się niedawno w Rzeszowie :D Tym nie mniej tyle zwrotów akcji, zwłaszcza w meczu pucharowym, to nie widziałem. I to wszystko z happy endem.
Raton powinien postawić flaszkę Stefańskiemu. Gdyby nie on, nikt by nie pomyślał nawet o tym, że gość mogł za szybko wbiec w pole karne. Skuteczność dramat (24 strzały!) Ale motywacja i ambicja dziś na 1906%, tak trzymać! |
Dzisiaj Duda świetnie zagrał.
|
Pierwszy mecz od 2 lat , kiedy nie gramy schematem pt. pilka na skrzydło i wrzutka. Drużyna była świetnie ustawiona pod kontry i to ,że nie było do przerwy chociaz 1-0 dla nas to wielki pech. Raton na kolanach do Częstochowy za to ,że Stefański na Varze był tak drobiazgowy. Trzeba próbować gry na 2 napastników. Fatalne stałe fragmenty , szczególnie rogi.
|
Duda MVP - co on sił zostawił na boisku. Po meczu nie miał nawet siły cieszyć się z drużyną.
|
Mecz powalony, VARy non stop, to uznane, tam nie uznane, dogrywki, gole w dogrywce, Raton zabłysnął ale gol nieuznany. Tyle się w tym meczu działo, ze na całą rundę by starczyło emocji.
Nie wiem dlaczego Widzew grał tak słabo, czy oni nas zlekceważyli czy co, może chcieli na chodzonego wygrać. Oprócz tego, że Widzew nas wyczekał całą pierwszą połowę, a w drugiej się rozpędził i punktował przez chwilę, to zagrali mega słabo. Być może nasze asy zapierdalały za 3 bo mecz ten a tym bardziej kolejny, a może i finał, mecze z ekstraklasowiczami, to dla nich najlepsze okno wystawowe do transferu dalej. W tym meczu ewidentnie im się chciało, czego nie można powiedzieć np o meczu z Tychami. Mówienie, że drużyna ma potencjał jest bez sensu, bardziej zasadne jest dlaczego oni w jednym meczu chcą a w drugim jakby im się nie chciało. Na pewno na minus, to że nadal potrzebujemy 10 okazji i najlepiej farta, żeby strzelić bramkę. Na pewno mimo slabego Widzewa, na minus popisy Urygi i ten super babol Ratona. Zobaczymy co pokażą w 2 kolejnych meczach. Czy jakoś ta wygrana pomoże i czy motywacja będzie taka sama jak dzisiaj. Bo dzisiaj byliśmy słabi jak zawsze, nieskuteczni, momentami elektryczni ale ten mecz został wygrany motywacją i chcęcią. |
Cytat:
Moze w koncu lapia świeżość, moze Carbo robi różnice hmmm Slaby Widzew xDDDDD Narracja Ci się troszke posypała dzisaj, polecam przerwe od forum. Nie pisz tak ze 3 tygodnie. |
Brawo za walkę i za grę w piłkę.Też dzisiaj odpuszczam to co złe chociaż jak widzę co robi Goku to krew mnie zalewa.....
Kapitalny mecz Sobczaka i Dudy bardzo dobrze Szot i Carbo(chociaż miał tam taką stratę,że aż zawyłem) Oby Odra nie wystawiła nam wysokiego rachunku za ten dzisiejszy mecz. Można chociaż na chwilę zapomnieć jak ten klub wygląda na co dzień... |
Tylko Wisla Krakow w naszych sercach oooooo
To bylo piekne. W koncu gralismy szybciej, cos sie dzialo pod bramka. Hiszpanie pokazali ze tez maja charakter. Nie wiem co bylo z tychami, ale ciezkie nogi to chyba nie to no tutaj 120minut potrafili walczyc. Jest plomyczek nadzieji zeby grac o te baraze. W polfinale nie chcialbym trafic na piasta. Albo Jaga albo Pogon Powinnismy jednak mimo wszystko pozyskac kogos do srodka bo nie mozemy sibie pozwolic na strate Dudy albo Carbo. Wtedy caly srodek siadzie i gra nam nie bedzie szla. Sapale juz skreslam wiadomo. Sapala podaj do tylu |
Goku na dzisiaj najsłabszy w drużynie, przy tym całkowity brak inteligencji, łeb opuszczony i bieganie bez sensu, a już podniesienie ręką piłki, bo mu się wydawało że jest aut to jak w A klasie.
Dla mnie dzisiaj Sobczak obok Carbo to man of the match |
Goku wypier...c na ławkę i grać na dwójkę napastnikow.
|
Cytat:
|
Cytat:
Szkoda tylko, że żadna drużyna w 1 lidze nie pójdzie z nami na ciosy jak Widzew, tylko będzie wyczekiwać za podwójną gardą i znów będą boleć oczy od patrzenia. |
Cytat:
Co też jest oczywiście oznaką pewnej słabości - gramy dobrze z drużynami które nie stawiają zasieków |
Czy w półfinale też jest tylko jeden mecz? I kto jest gospodarzem i czy to może wynika tylko z losowania.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl