Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Puchar Polski 2023/2024 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10927)

leszekpw 28.02.2024 20:08

Do boju Wisła. Do boju Raton, pokaż prześmiewcom, że potrafisz bronić, na tke ekstraklasowego zespołu.

FraMat 28.02.2024 20:09

A w II połowie Wisła z Gogu, Rodado, Urygą

AgresywnyChomik 28.02.2024 20:18

To ze nie ma Goku i Jarocha to akurat dobrze.

P.s. Sapaly nienma nawet na lawce xDDD

Patryko 28.02.2024 20:20

Sapała się rozleciał, więc ciężko, żeby był w składzie.

Drewniany Sobczak w sumie może być jakimś sposobem przy tych naszych wrzutkach, może chociaż raz się dobrze od niego piłka odbije.

AgresywnyChomik 28.02.2024 21:21

Najlepsza polówka Wisly od dluzszego czasu i pilkarsko i taktycznie.

W drugiej polowie Widzew stawia autobus i wygrywa 2:0

Elendil 28.02.2024 21:22

Nie wiem jak to się skończy, ale brakuje mi jednak oglądania takich meczów, gdzie obie drużyny chcą grać w piłkę, a nie bronią się w 10 w polu karnym. Te 45 minut uświadomiło mi, co to za kopanina w tej 1 lidze jest.

wolfy 28.02.2024 21:25

No, no, to była najlepsza pierwsza połowa w tym sezonie jeśli chodzi o grę.
Sobczak - profesor, jak tak drugą połowę zagra to ma pierwszy skład. Nie może być inaczej. To jak wziął stopera na plecy - klasa!

FraMat 28.02.2024 21:36

Nawet jak przegrają to I połowa pokazała na co stać tę drużynę.
Tak trzymać Panowie

Szneka 28.02.2024 21:57

Pierwsza połowa wlała trochę optymizmu, po meczu z Tychami. Oby tak w Opolu w sobotę. Szot Krzyżanowski Bregu dużo lepsi od Jarocha, Eneko i Goku.

maxx304 28.02.2024 21:58

Obie ekipy atakują, strzelają, bronią, bez kopaniny, chamskich fauli i klepania w kółko między obrońcami. Ożywcze.
Edit: jeszcze się okaże, że Królewski miał rację… :D

Szneka 28.02.2024 22:12

Wchodzi na boisko kapitan aby uspokoić grę i.................... .......i wszystko faulem w polu karnym. Naprawdę trzeba było tego Colleya ściągać skoro grał dobrze?

Revolver 28.02.2024 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1616950)
Wchodzi na boisko kapitan aby uspokoić grę i.................... .......i wszystko faulem w polu karnym. Naprawdę trzeba było tego Colleya ściągać skoro grał dobrze?

Czy ktoś w klubie w końcu otwarcie przyzna, że Uryga jest w tym momencie po prosty cienki i elektryczny?

To nawet nie jest pół piłkarza sprzed kontuzji. Świetnie, że potrafi pomachać łapami i wydrzeć mordę, ale jak przychodzi do stykowych sytuacji w obronie, to zaczyna się obsranina.

As 28.02.2024 22:23

Sobczak widzę dostał żółtą kartkę za do że mu chłop z Widzewa zablokował strzał. Te polskie sędziowanie hehe

As 28.02.2024 22:48

Szczerze panowie, powinien anulować? Wiem, że wszyscy tu nie są do końca obiektywni ale co sądzicie?

Wg mnie fart jak uj bo powinien anulować, było nie było popchnął typa.

wolfy 28.02.2024 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1616953)
Szczerze panowie? Powinien anulować? Wiem, że wszyscy tu nie są do końca obiektywni ale co sądzicie?

Nie powinien. Ledwo go dotknął.

@Szneka - oszczędzamy Colleya na Odrę.

Elendil 28.02.2024 22:49

Rodado może pobił jakiś rekord Guinessa - gol w 20 minucie doliczonego czasu gry

Wiadomo, w 2 połowie dużo gorzej niż w pierwszej, ale zasłużyliśmy chociaż na dogrywkę, Widzew nic ciekawego nie gra.

As 28.02.2024 23:00

Jezu jakie to jest odświeżające widzieć jak przeciwnik Wisły ustawia się do obrony już na połowie boiska a nie na 20 metrze.
....a nie widziałem tego od meczu z Pruszkowem.

As 28.02.2024 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1616916)
Wedlug mnie Wisla wygra i wynika to z faktu, ze Widzew nie przyjedzie zaparkowac autokaru w polu karnym jak nasi przeciwnicy w lidze.
Bedzie mijesce do gry kombinacyjnej, Widzew nie ustawi srodkowych obroncow na 5 metrze tylko wyzej wiec bedzie wiele mozliwosci wypuscic Rodado na prostopadla pilke cos czego absolutnie w lidze nie mamy mozliwosci robic.
Bedziemy tez mogli wykorzystac nasza najgrozniejsza bron czyli gre z kontry. Widzew ostatnio gra w ofensywie tak, ze ponad polowa zespolu wychodzi atakowac wiec bedzie wiele okazji do kontr. W lidze mamy tak, ze zespoly kontruja nas 2-3 zawodnikami a jak nam sie uda skasowac ich atak to sami nie mozemy skontrowac bo przeciwnik ma 8 zawodnikow na pozycjach defensywnych.

Poprostu, mecz z Widzewem bedzie totalnie inny od tego co obserwujemy w lidze.

Gdyby ktoś z was potrzebował kiedyś eksperckiej opinii na tematy futbolowe w szczególności dotyczące Wisły to proszę się śmiało zgłaszać.
Opowiem, wyjaśnię, naświetlę i to za darmo :-D

Szneka 28.02.2024 23:28

Dziękuję za dziś. Takie mecze proszę co tydzień w lidze. i przepraszam że w Was nie wierzyłem

MaLk 28.02.2024 23:32

Brawo. Naprawdę dobry mecz.

Odpuszczę im to, co było źle ;)

wolfy 28.02.2024 23:38

Miejmy nadzieję że ten mecz zbuduje w nich wiarę w swoje umiejętności.

viktor56 28.02.2024 23:39

Ja z łyżką dziegciu - ewidentnie większa motywacja niż w meczu ligowym, natomiast wszystkie demony tej drużyny się stawiły, te same co zwykle - przewaga która nie przekłada się na bramki, nieskuteczność, byle jakie strzały, brak wykańczania obiecujących sytuacji. Dobrze że się udało strzelić dwie bramki w końcówkach, natomiast zasadniczo było blisko scenariusza z poprzedniego meczu i niech lepiej Rude coś wymyśli, bo jest tak samo bezproduktywnie jak za Sobolewskiego.

AgresywnyChomik 28.02.2024 23:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1616953)
Szczerze panowie, powinien anulować? Wiem, że wszyscy tu nie są do końca obiektywni ale co sądzicie?

Tez myslalem ze go popchnal ale widac na jednym ujęciu ze tam nic nie bylo.
Pozatym kolo by protestował nawet przy najmniejszym kontakcie.

leszekpw 28.02.2024 23:41

Widać, że jest potencjał, kwestia motywacji. Może powinni grać na dwóch napastnikow?

Cymes 28.02.2024 23:42

https://www.youtube.com/watch?v=QcC9ZpooSR4
konfa

Patryko 28.02.2024 23:43

Opłaca się walka do samego końca.

Widzew myślał, że wygra minimalnym nakładem sił i został za to skarcony. Na przestrzeni całego meczu Wisła była po prostu lepsza, była bardziej aktywna w grze.

Myślę, że w dzisiejszym meczu Carbo pokazał co oznaczała gra Sapały w jego miejsce z Tychami - a mianowicie wyrwę w drugiej linii. Chłop dziś wziął nas na plecy w drugiej linii. Widać, że szuka na boisku Dudy, z którym chyba po prostu mu się dobrze gra.

Elendil 28.02.2024 23:44

Miałem napisać, że dawno czegoś takiego nie widziałem, no ale po części to samo działo się niedawno w Rzeszowie :D Tym nie mniej tyle zwrotów akcji, zwłaszcza w meczu pucharowym, to nie widziałem. I to wszystko z happy endem.

Raton powinien postawić flaszkę Stefańskiemu. Gdyby nie on, nikt by nie pomyślał nawet o tym, że gość mogł za szybko wbiec w pole karne.

Skuteczność dramat (24 strzały!)

Ale motywacja i ambicja dziś na 1906%, tak trzymać!

wolfy 28.02.2024 23:44

Dzisiaj Duda świetnie zagrał.

AS82 28.02.2024 23:47

Pierwszy mecz od 2 lat , kiedy nie gramy schematem pt. pilka na skrzydło i wrzutka. Drużyna była świetnie ustawiona pod kontry i to ,że nie było do przerwy chociaz 1-0 dla nas to wielki pech. Raton na kolanach do Częstochowy za to ,że Stefański na Varze był tak drobiazgowy. Trzeba próbować gry na 2 napastników. Fatalne stałe fragmenty , szczególnie rogi.

Savik 28.02.2024 23:48

Duda MVP - co on sił zostawił na boisku. Po meczu nie miał nawet siły cieszyć się z drużyną.

Jaroo1 28.02.2024 23:49

Mecz powalony, VARy non stop, to uznane, tam nie uznane, dogrywki, gole w dogrywce, Raton zabłysnął ale gol nieuznany. Tyle się w tym meczu działo, ze na całą rundę by starczyło emocji.

Nie wiem dlaczego Widzew grał tak słabo, czy oni nas zlekceważyli czy co, może chcieli na chodzonego wygrać.
Oprócz tego, że Widzew nas wyczekał całą pierwszą połowę, a w drugiej się rozpędził i punktował przez chwilę, to zagrali mega słabo.

Być może nasze asy zapierdalały za 3 bo mecz ten a tym bardziej kolejny, a może i finał, mecze z ekstraklasowiczami, to dla nich najlepsze okno wystawowe do transferu dalej.
W tym meczu ewidentnie im się chciało, czego nie można powiedzieć np o meczu z Tychami.
Mówienie, że drużyna ma potencjał jest bez sensu, bardziej zasadne jest dlaczego oni w jednym meczu chcą a w drugim jakby im się nie chciało.

Na pewno na minus, to że nadal potrzebujemy 10 okazji i najlepiej farta, żeby strzelić bramkę. Na pewno mimo slabego Widzewa, na minus popisy Urygi i ten super babol Ratona.

Zobaczymy co pokażą w 2 kolejnych meczach. Czy jakoś ta wygrana pomoże i czy motywacja będzie taka sama jak dzisiaj. Bo dzisiaj byliśmy słabi jak zawsze, nieskuteczni, momentami elektryczni ale ten mecz został wygrany motywacją i chcęcią.

AgresywnyChomik 28.02.2024 23:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1616971)
Mecz powalony, VARy non stop, to uznane, tam nie uznane, dogrywki, gole w dogrywce, Raton zabłysnął ale gol nieuznany. Tyle się w tym meczu działo, ze na całą rundę by starczyło emocji.

Nie wiem dlaczego Widzew grał tak słabo, czy oni nas zlekceważyli czy co, może chcieli na chodzonego wygrać.
Oprócz tego, że Widzew nas wyczekał całą pierwszą połowę, a w drugiej się rozpędził i punktował przez chwilę, to zagrali mega słabo.

Być może nasze asy zapierdalały za 3 bo mecz ten a tym bardziej kolejny, a może i finał, mecze z ekstraklasowiczami, to dla nich najlepsze okno wystawowe do transferu dalej.
W tym meczu ewidentnie im się chciało, czego nie można powiedzieć np o meczu z Tychami.
Mówienie, że drużyna ma potencjał jest bez sensu, bardziej zasadne jest dlaczego oni w jednym meczu chcą a w drugim jakby im się nie chciało.

Na pewno na minus, to że nadal potrzebujemy 10 okazji i najlepiej farta, żeby strzelić bramkę. Na pewno mimo slabego Widzewa, na minus popisy Urygi i ten super babol Ratona.

Zobaczymy co pokażą w 2 kolejnych meczach. Czy jakoś ta wygrana pomoże i czy motywacja będzie taka sama jak dzisiaj. Bo dzisiaj byliśmy słabi jak zawsze, nieskuteczni, momentami elektryczni ale ten mecz został wygrany motywacją i chcęcią.

Tak, tak. Slaby Widzew.- babol wiekszy niz Ratona xDDD.
Moze w koncu lapia świeżość, moze Carbo robi różnice hmmm
Slaby Widzew xDDDDD

Narracja Ci się troszke posypała dzisaj, polecam przerwe od forum.
Nie pisz tak ze 3 tygodnie.

krysztal 28.02.2024 23:55

Brawo za walkę i za grę w piłkę.Też dzisiaj odpuszczam to co złe chociaż jak widzę co robi Goku to krew mnie zalewa.....
Kapitalny mecz Sobczaka i Dudy bardzo dobrze Szot i Carbo(chociaż miał tam taką stratę,że aż zawyłem)
Oby Odra nie wystawiła nam wysokiego rachunku za ten dzisiejszy mecz.
Można chociaż na chwilę zapomnieć jak ten klub wygląda na co dzień...

Skawa Wadowice 28.02.2024 23:58

Tylko Wisla Krakow w naszych sercach oooooo

To bylo piekne. W koncu gralismy szybciej, cos sie dzialo pod bramka. Hiszpanie pokazali ze tez maja charakter. Nie wiem co bylo z tychami, ale ciezkie nogi to chyba nie to no tutaj 120minut potrafili walczyc.

Jest plomyczek nadzieji zeby grac o te baraze. W polfinale nie chcialbym trafic na piasta. Albo Jaga albo Pogon

Powinnismy jednak mimo wszystko pozyskac kogos do srodka bo nie mozemy sibie pozwolic na strate Dudy albo Carbo. Wtedy caly srodek siadzie i gra nam nie bedzie szla. Sapale juz skreslam wiadomo. Sapala podaj do tylu

FraMat 29.02.2024 00:00

Goku na dzisiaj najsłabszy w drużynie, przy tym całkowity brak inteligencji, łeb opuszczony i bieganie bez sensu, a już podniesienie ręką piłki, bo mu się wydawało że jest aut to jak w A klasie.
Dla mnie dzisiaj Sobczak obok Carbo to man of the match

leszekpw 29.02.2024 00:00

Goku wypier...c na ławkę i grać na dwójkę napastnikow.

Jaroo1 29.02.2024 00:00

Cytat:

Tak, tak. Slaby Widzew.- babol wiekszy niz Ratona xDDD.
Moze w koncu lapia świeżość, moze Carbo robi różnice hmmm
Slaby Widzew xDDDDD

Narracja Ci się troszke posypała dzisaj, polecam przerwe od forum.
Nie pisz tak ze 3 tygodnie.
Przecież ten Widzew oprócz tego, że pobiegał w drugiej połowie i postrzelał na naszą bramkę, to nic nie pokazał.

Elendil 29.02.2024 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1616974)
Brawo za walkę i za grę w piłkę.Też dzisiaj odpuszczam to co złe chociaż jak widzę co robi Goku to krew mnie zalewa.....
Kapitalny mecz Sobczaka i Dudy bardzo dobrze Szot i Carbo(chociaż miał tam taką stratę,że aż zawyłem)
Oby Odra nie wystawiła nam wysokiego rachunku za ten dzisiejszy mecz.
Można chociaż na chwilę zapomnieć jak ten klub wygląda na co dzień...

Goku to przynajmniej robi wiatr. Co robi Żyro? Gdzie się chowa, jak wchodzi na boisko?

Szkoda tylko, że żadna drużyna w 1 lidze nie pójdzie z nami na ciosy jak Widzew, tylko będzie wyczekiwać za podwójną gardą i znów będą boleć oczy od patrzenia.

FraMat 29.02.2024 00:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1616978)
Przecież ten Widzew oprócz tego, że pobiegał
w drugiej połowie i postrzelał na naszą bramkę, to nic nie pokazał.

Co oznacza że rację ma Królewski twierdząc że lepiej może się nam grać z przecietnymi drużynami ekstraklasy.
Co też jest oczywiście oznaką pewnej słabości - gramy dobrze z drużynami które nie stawiają zasieków

FraMat 29.02.2024 00:08

Czy w półfinale też jest tylko jeden mecz? I kto jest gospodarzem i czy to może wynika tylko z losowania.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl