Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kiko Ramirez dyrektorem sportowym Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10842)

For_FuN_ 27.05.2024 15:54

WEszło dzisiaj cudownie podsumowało tego parodystę. To że ten człowiek nie mówi po angielsku(ani me, ani be, dosłownie nic) jest dla mnie szokiem. Jak ktoś taki mógł zająć takie stanowisko? Jesteśmy w Polsce, więc trzeba rozmawiać głównie z polskimi agentami, a tu ani po polsku, ani po angielsku. Pomijam już inne ligi(poza tymi, gdzie mamy do czynienia z hiszpańskim), gdzie angielski jest językiem powszechnym i uniwersalnym, i w tym języku ubija się interesy.

Teraz trzeba będzie sobie poradzić z decyzjami, które Ramirez podejmował, a to pewnie będzie kosztowne. I jak tu może być dobrze?

KOALIK 27.05.2024 15:58

Dla mnie to niewyobrażalny przekręt.

Jak ktoś taki jak Kikuś Ramirez przez kilkanaście miesięcy mógł podejmować szereg ważnych decyzji, w tym bez problemów sprowadzać szrot z Hiszpanii i zatrudnić swojego kolegę z Kostaryki bez doświadczenia trenerskiego w profesjonalnej piłce nożnej.

To chyba jeden z największych skandali w polskiej piłce.

To jest coś niepojętego.

A tak Markusik przez miesiące podniecał się tym błaznem.

Z dumą podkreślał jego byle kluby z pastwisk hiszpańskich.

Wstyd i hańba to mało powiedziane.

Markus 27.05.2024 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1624983)
(...)

Tak długo jak będziesz pośrednio czy bezpośrednio zrównywał skalę nieudanych meczów Carbo w tym sezonie pomijając jego pozytywne znaczenie dla drużyny ze skalą nieudanych meczów, znaczeniem i wkładem jakiegokolwiek innego piłkarza Wisły poza Rodado, tak długo nie będzie między nami w tej sprawie zgody. :-D

Gdyby nie Carbo, w tym sezonie nie byłoby nawet 10 miejsca, a w PP triumfu.

I może coś przeoczyłem, ale od kiedy to Carbo grał z Lechią, a Junka z Katowicami, skoro piszesz "swoimi występami w ostatnich trzech meczach pokazali taką klasę, że szkoda gadać i dzięki ich występom było (że przypomnę) 3-4, 2-5 i 0-3"?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1625010)
Markus to teraz liczy na przelew.

Jak mawia klasyk,

Panie Prezesie wykonałem zadanie.

:rotfl:

Tak, zaraz po tym jak kibice w końcu obalą rząd Tuska jadąc do Warszawy na finał Pucharu Polski, a PiS wraz z Putinem wysadzi stadion przy Reymonta. :evil:

Długo mam na to jeszcze czekać Koaliczku? Bo już naprawdę zaczynam się niecierpliwić...:lol:

Markus 27.05.2024 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1625090)
Dajcie spokój Markusowi, chłop musi teraz jakoś to sobie w głowie poukładać i przelać na klawiaturę w przekonaniu, że jak odpowiednio pogmatwa, to wyjdzie na jego.

On naprawdę wierzy w to, że jest w stanie to tak opisać, że ktokolwiek na tym forum (oprócz jego samego) nie zauważy, jak bardzo rozminął się z rzeczywistością w swoich ocenach.

Oczywiście możemy przyjąć założenie, że to nie Krzyżanowski, Uryga, Szot, Sapała, byli jednymi z najsłabszych, o ile nie najsłabszymi punktami Wisły w tym sezonie, albo że trener bez wcześniejszej znajomości specyfiki ligi nie może się w niej sprawdzić i dobrze punktować jak np. Hyballa, Bakero, Nenad Bjelica, Radolsky, Berg, Czerczesow, Petrescu. Każdy z nich guzik wiedział o specyfice polskich lig zanim zaczynał tu pracę.

Ale związek tego założenia z rzeczywistością będzie dokładnie taki sam jak i reszty Twoich słów z tego posta.Żaden. Nie dlatego że ja tak mówię, tylko tak pokazują fakty.

MaLk 27.05.2024 16:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1625142)
Oczywiście możemy przyjąć założenie, że to nie Krzyżanowski, Uryga, Szot, Sapała, byli jednymi z najsłabszych, o ile nie najsłabszymi punktami Wisły w tym sezonie, albo że trener bez wcześniejszej znajomości specyfiki ligi nie może się w niej sprawdzić i dobrze punktować jak np. Hyballa, Bakero, Nenad Bjelica, Radolsky, Berg, Czerczesow, Petrescu. Każdy z nich guzik wiedział o specyfice polskich lig zanim zaczynał tu pracę.

Ale związek tego założenia z rzeczywistością będzie dokładnie taki sam jak i reszty Twoich słów z tego posta.Żaden. Nie dlatego że ja tak mówię, tylko tak pokazują fakty.

Ale wiesz, że my Cię już tutaj czytamy tylko dla beki i nikt już nie dyskutuje z Twoją wersją rzeczywistości, z niewiadomych powodów nazywaną faktami? :D

Markus 27.05.2024 16:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1625146)
Ale wiesz, że my Cię już tutaj czytamy tylko dla beki i nikt już nie dyskutuje z Twoją wersją rzeczywistości, z niewiadomych powodów nazywaną faktami? :D

Przytoczyłem jedynie założenia lub wizje które Ty sam tu przyjmiesz lub wspierasz od miesięcy. Jeśli dla Ciebie nie jest faktem, że owi Bakero, Nenad Bjelica, Radolsky, Berg, Czerczesow itd. sprawdzili się i punktowali pięknie od razu bez wcześniejszej "znajomości specyfiki polskiej ligi", czy że wspomniany Krzyżanowski i spółka nie byli najsłabszymi piłkarzami Wisły w tym sezonie, to ktoś dla beki może jedynie czytać Twoje posty. :-D I takich osób jest więcej niż myślisz. :evil:

MaLk 27.05.2024 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1625149)
Przytoczyłem jedynie założenia lub wizje które Ty sam tu przyjmiesz lub wspierasz od miesięcy.

Nawet po tych paru miesiącach nie zorientowałeś się jeszcze o tym, co twierdzę i co wspieram, a co jedynie krytykuję w Twoich wypowiedziach?

Zakładam chwilowo, dla beki, że napisałeś to uczciwie a nie żeby, jak zwykle, trochę pomanipulować :D

Cytat:

Jeśli dla Ciebie nie jest faktem, że owi Bakero, Nenad Bjelica, Radolsky, Berg, Czerczesow itd. sprawdzili się i punktowali pięknie od razu bez wcześniejszej "znajomości specyfiki polskiej ligi"
Któryś z nich prowadził drużynę w I lidze, sprawdzi się i wygrał awans? Z marszu? Który?

(tak, wiem, już o to byłeś pytany - i znowu udajesz, że tego wątku nigdy nie było :D )

Cytat:

czy że wspomniany Krzyżanowski i spółka nie byli najsłabszymi piłkarzami Wisły w tym sezonie,
Jeśli do tej spółki zaliczysz Satrusteguiego, Ratona, Omraniego, Goku, Bregu itd. to się nawet zgodzę. Z tym zastrzeżeniem, że - w przeciwieństwie do reszty wymienionych - z Krzyżanowskiego jeszcze da się zrobić piłkarza (choć raczej nie w naszym klubie).

Ale spoko, dla beki czytam Twoje wypowiedzi od niedzieli i wygląda na to, że jesteś już na najlepszej drodze do tego, żeby stwierdzić, że od początku byłeś przeciwny zatrudnieniu Rude, Omraniego uważałeś za wielką pomyłkę, a Kiko sam sugerowałeś wyrzucić przed sezonem :D

krysztal 27.05.2024 16:46

Cytat:

Przytoczyłem jedynie założenia lub wizje które Ty sam tu przyjmiesz lub wspierasz od miesięcy. Jeśli dla Ciebie nie jest faktem, że owi Bakero, Nenad Bjelica, Radolsky, Berg, Czerczesow itd. sprawdzili się i punktowali pięknie od razu bez wcześniejszej "znajomości specyfiki polskiej ligi", czy że wspomniany Krzyżanowski i spółka nie byli najsłabszymi piłkarzami Wisły w tym sezonie, to ktoś dla beki może jedynie czytać Twoje posty. :-D I takich osób jest więcej niż myślisz. :evil:

A bzdury piszesz.Taki pierwszy z twojej listy Bakero w Polonii wykręcił 1,5/mecz a po nim Zielinski nazywany wuefistą 1,7/mecz przy czym Bakero miał takie wejście z buta w ligę że wykręcił 10 pkt w 10 pierwszych meczach.Klękajcie narody.Reszty nie chce mi się nawet sprawdzać

Jaroo1 27.05.2024 16:51

Chciałbym kiedyś zobaczyc starcie na argumenty Markusa i wolfyego. DO tego drozd odpisujący im obydwu ze swoimi odklejkami. Marzę o tym.

For_FuN_ 27.05.2024 16:55

Cytat:

Nenad Bjelica, Radolsky, Berg, Czerczesow

Ten gość jest chory psychicznie. Dobry trener i mamy dobre wyniki. Tak, tak to właśnie wygląda :)! Dawaj mi tutaj kogoś takiego, jak Czerczesow lub Bjelica, i będę zachwycony. Problemem jest zatrudnienie kompletnego no-nejma, który nie ma NIC ciekawego w swoim CV trenerskim. Jeśli Ty nie widzisz różnicy między Rude, a Bjelicą, to pora udać się do wspominanego specjalisty. Nie wierzę w to, co czytam...

P.S - Trenerzy zagraniczni o wspominanym CV nigdy nie przyjdą do polskiej Iszej ligi, dlatego też na tym poziomie rozgrywkowym kluby piłkarskie zatrudniają Polaków(zwykle obiecujących, dobrze wykształconych, z potencjałem).

Jaroo1 27.05.2024 17:12

Przecież wiadomo, że markus to zwykly troll. Mimo to czekam markus trollu na przeprosiny za obrażanie mnie gdy pisalem, ze Rude to strzał w kolano. I nie ....... o PP tylko spójrz w tabelę I ligi

emjot 27.05.2024 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1625141)
Tak długo jak będziesz pośrednio czy bezpośrednio zrównywał skalę nieudanych meczów Carbo w tym sezonie pomijając jego pozytywne znaczenie dla drużyny ze skalą nieudanych meczów, znaczeniem i wkładem jakiegokolwiek innego piłkarza Wisły poza Rodado, tak długo nie będzie między nami w tej sprawie zgody. :-D

Gdyby nie Carbo, w tym sezonie nie byłoby nawet 10 miejsca, a w PP triumfu.

I może coś przeoczyłem, ale od kiedy to Carbo grał z Lechią, a Junka z Katowicami, skoro piszesz "swoimi występami w ostatnich trzech meczach pokazali taką klasę, że szkoda gadać i dzięki ich występom było (że przypomnę) 3-4, 2-5 i 0-3"?

:rotfl:

Tak, zaraz po tym jak kibice w końcu obalą rząd Tuska jadąc do Warszawy na finał Pucharu Polski, a PiS wraz z Putinem wysadzi stadion przy Reymonta. :evil:

Długo mam na to jeszcze czekać Koaliczku? Bo już naprawdę zaczynam się niecierpliwić...:lol:

Carbo to wóz z węglem
w dodatku w kluczowych momentach jak wczozraj nie trzymający ciśnienia
możesz się nim zachwycać i pisać nie wiadomo jakie peany na jego cześć
ale nie ma to odzwierciedlenia w rzeczywistości. Sam fakt, że wylądował po znajomości w buraczanej lidze mówi o jego "klasie" wystarczająco dużo
a w zasadzie wszystko

dla mnie temat gwiazdora Carbo dzięki któremu zajęliśmy wspaniałe 10 msce w buraczanej nie istnieje
więc nie musisz wypisywać peanów na jego cześć bo to mogę skomentować tylko tak :rotfl:

FraMat 27.05.2024 17:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1625146)

Drugi
10 znaków

LucjuszWielki 27.05.2024 18:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1625137)
O pół roku za późno. Można było jeszcze próbować ratować sezon jakimś dobrym okienkiem w zimie. Położono lagę na to, w efekcie jakieś komiczne transfery z typem co się zajadał pączkami na czele, który był prezentem dla agenta Rodado. Kompromitacja dyrektora sportowego.

Kiko chciał robić transfery w zimie, Jerry86 uznał, że wie lepiej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1624980)
A to nie jest tak, że Kiko miał swojego gościa od transferów? I jak ten odszedł to jedyne co Kiko sam wynalazł, to Bregu i Omrani?

Kiko nie stał za transferem Brgu.. Myślałem, że już wiecie. Przecież Bregu to wynalazek AI.

wolfy 27.05.2024 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1625137)
O pół roku za późno. Można było jeszcze próbować ratować sezon jakimś dobrym okienkiem w zimie. Położono lagę na to, w efekcie jakieś komiczne transfery z typem co się zajadał pączkami na czele, który był prezentem dla agenta Rodado. Kompromitacja dyrektora sportowego.

Nie było kasy. Brakowalo na wypłaty.

Ale luz, przedłużyliśmy właśnie z Łasickim i Talarem. Stać nas.

LucjuszWielki 27.05.2024 19:08

Z połamanym znów Junca też podpiszemy? Może Junca specjalnie symulke zrobił z tym barkiem, bo wie, że Jerry nie zostawia w potrzebie rodziny.

azor 27.05.2024 19:53

Cytat:

Sprawdźmy kolego sympatyczny ;)

https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11014

El'kabat 27.05.2024 22:57

Dni Kiko są chyba policzone. Mam nadzieję, że tak samo jak pseudo trenera Rudego

Manhunt. 28.05.2024 07:12

No ale co to zmieni :D ? Skoro problemem była i jest wizja Królewskiego, chvj że nie mamy na pensje dla piłkarzy, ale Łasickiego trzeba przedłużyć bo Wisła nie zostawia w potrzebie.

Patryko 28.05.2024 07:18

Z Łasickim nie chodzi o to, że ma kontuzję. On powinien być gotowy na początek przygotowań do nowego sezonu (to zdaje się zabieg podobny do Gogóła, który śmigał na treningach miesiąc po operacji), więc tutaj nie byłoby raczej mowy o zostawianiu kogoś na lodzie, to nie są rozwalone ACLe.

Problem jest taki, że przedłużyliśmy obrońcę, który prawie nie grał w zeszłym sezonie, przegrywając rywalizację z Urygą i Colleyem. Igor zaraz będzie mieć 29 lat, strzelam, że jego nowy kontrakt jest powyżej średniej w drużynie. Można było te pieniądze zainwestować zdecydowanie lepiej.

Markus 28.05.2024 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLk (Post 1625152)
Nawet po tych paru miesiącach nie zorientowałeś się jeszcze o tym, co twierdzę i co wspieram, a co jedynie krytykuję w Twoich wypowiedziach?

Nie no przecież nie wspierałeś podglądu, że znajomość specyfiki polskiej ligi powinna być brana pod uwagę przy wybieraniu go, robiły to krasnoludki lub jest to nadinterpretacja. Możemy się tak bawić :evil:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaLK
Któryś z nich prowadził drużynę w I lidze, sprawdzi się i wygrał awans? Z marszu? Który?

(tak, wiem, już o to byłeś pytany - i znowu udajesz, że tego wątku nigdy nie było)

A który z nich został w Fortuna pierwszej lidze zatrudniony? :-D

Każdy z nich sprawdził się w polskich warunkach pomimo ich totalnej wcześniejszej nieznajomości. Pokazuje to, że to nie wcześniejsza znajomość lub nieznajomość ligi warunkują możliwość odniesienia sukcesu przez trenera. Liczy się zawsze to, co trener potrafi i jak sobie radzi z zawodnikami, a nie czy znał jakąś ligę wcześniej. Pomijam już sprawę, że każdy trener w każdym momencie może tą znajomość ligi pogłębić poprzez rozmowę z innymi osobami z klubu, którzy odpowiadają choćby za rozpracowywanie poszczególnych rywali.

Z polskiego podwórka można przywołać jeszcze choćby przykład Gonçalo Feio, który po raz pierwszy został pierwszym trenerem w drugoligowym Motorze Lublin. Zespół z Lublina w dniu przejęcia klubu przez Feio zajmował ostatnie miejsce w ligowej tabeli, w debiucie od razu wygrał z Hutnikiem, a cały sezon zakończył awansem Motoru Lublin do 1 ligi pokonując zespół Stomilu Olsztyn w finale baraży. On również podejmując tam pracę miał taką wiedzę o specyfice tej ligi jaką ma aborygen o fizyce kwantowej, bo nie miał z nią wcześniej najmniejszej styczności. A jest to liga jeszcze bardziej siermiężna niż nasza pierwsza.

Pavlowi Stano brak znajomości specyfiki Fortuna pierwszej ligi, w której nigdy wcześniej nie pracował, też jakoś nie przeszkodził tej wiosny w dobrym punktowaniu z Górnikiem Łęczna.

W żadnej lidze na świecie nie obowiązuje zasada, że może sprawdzić się w niej jedynie ten, kto ją wcześniej znał i był w niej trenerem, lub ona daje mu jakikolwiek przewagę w umiejętnościach trenerskich czy przekłada się na nie. Nawet najbardziej egzotycznej i niecywilizowanej. To, że być może obowiązuje ona w jakimś stopniu w świecie MaLK, świadczy ona jedynie o poczuciu rzeczywistości takiego MaLK. Potwierdzają to przykłady wymienionych przeze mnie trenerów. :-D

Tak wiem, że już to przerabialiśmy, a do Ciebie dalej nie dotarła absurdalność Twojej własnej retoryki, z której niektórzy mają tylko bekę. :evil:

Cytat:

Jeśli do tej spółki zaliczysz Satrusteguiego, Ratona, Omraniego, Goku, Bregu itd. to się nawet zgodzę. Z tym zastrzeżeniem, że - w przeciwieństwie do reszty wymienionych - z Krzyżanowskiego jeszcze da się zrobić piłkarza (choć raczej nie w naszym klubie).

Nie mam problemów z zaliczeniem ich również do tej grupy, może poza Goku, który był dużym rozczarowaniem, ale który wniósł na przestrzeni sezonu jakieś konkretne liczby i w paru meczach był przydatny. I mimo, iż dalej uważam, że więcej straconych punktów kosztowały nas w tym sezonie popisy Krzyżanowskiego, Szota czy Urygi. Na dzień dzisiejszy podejście Krzyżanowskiego do wykonywanego przez siebie zawodu i obowiązków nie rokuje, by jakikolwiek trener mógł zrobić z niego sensownego piłkarza, chłopak musiałby się mocno zmienić.

Cytat:

wygląda na to, że jesteś już na najlepszej drodze do tego, żeby stwierdzić, że od początku byłeś przeciwny zatrudnieniu Rude, Omraniego uważałeś za wielką pomyłkę, a Kiko sam sugerowałeś wyrzucić przed sezonem

Jedynie w świecie Twojej wyobraźni i retoryki, z której można mieć niezły ubaw.:rotfl:

Markus 28.05.2024 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1625159)
A bzdury piszesz.Taki pierwszy z twojej listy Bakero w Polonii wykręcił 1,5/mecz a po nim Zielinski nazywany wuefistą 1,7/mecz przy czym Bakero miał takie wejście z buta w ligę że wykręcił 10 pkt w 10 pierwszych meczach.Klękajcie narody.Reszty nie chce mi się nawet sprawdzać

Bakero został potem ściągnięty przez Lech, bo niby nie sprawdził się w Polonii :rotfl:, którą wydobył z kryzysu i z którą z trzech konfrontacji z Legią żadnej nie przegrał, a dwukrotnie wygrywał. Polonia pod jego rządami była w pewnym momencie nawet liderem ekstraklasy. :-D

Jesienią 2009 roku gdy zaczynał tam pracę wygrał jeden mecz i dwa zremisował, w tym właśnie z Legią, raz przegrał (ze Śląskiem). Brak wcześniejszej znajomości ligi w niczym mu nie przeszkadzał.

Śmiało możesz sprawdzać też innych wymienionych przeze mnie szkoleniowców jak pięknie poradzili sobie w polskich warunkach bez wcześniejszej znajomości ich specyfiki, jedziesz. Sprawdź sobie zwłaszcza Berga i Czerczesowa. Potwierdzi to tylko, że liczy się warsztat szkoleniowca i on jest najważniejszy oraz o wszystkim decyduje, a nie to, czy jakiś trener miał wcześniej styczność z polską ligą czy nie miał.

FraMat 28.05.2024 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1625280)
Każdy z nich sprawdził się w polskich warunkach pomimo ich totalnej wcześniejszej nieznajomości. Pokazuje to, że to nie wcześniejsza znajomość lub nieznajomość ligi warunkują możliwość odniesienia sukcesu przez trenera. Liczy się zawsze to, co trener potrafi i jak sobie radzi z zawodnikami, a nie czy znał jakąś ligę wcześniej. Pomijam już sprawę, że każdy trener w każdym momencie może tą znajomość ligi pogłębić poprzez rozmowę z innymi osobami z klubu, którzy odpowiadają choćby za rozpracowywanie poszczególnych rywali.

Otóż, to.
Każdy trener może znajomość ligi pogłębić.
Jeśli tylko nie uważa, że jest najlepszym na świecie analitykiem i dopuszcza możliwość, że inne osoby w klubie mają wiedze na temat ligi, która może być im przydatna.
Jednak prawie od początku było widać, że Rude nie jest takim przypadkiem.
Być może teraz cos się zmieni, bo jak na razie, zwłaszcza ostatnie wyniki wskazują, że Rude znajomość ligi pogłębił jedynie w deklaracjach.

emjot 28.05.2024 15:59

Rude zostanie.Takie mam przeczucie, atencjusz zrobi dokładnie to samo co w zeszłym sezonie. Przecież jesteśmy Wisła Kraków, "nie zostawiamy swoich ludzi".
I ten pseudotrener pogłębi znajomość I ligi. Tak, że w momencie jak atencjusz będzie go jednak zwalniał będziemy na autostradzie.

Do II ligi

LucjuszWielki 28.05.2024 16:18

Wygląda na to, że mecz Sobola z Sosnowcem będzie miał podobne skutki do Aten i Nikozji :/

Prawda jest taka, że nawet Sobol nastukał dużo punktów po przyjściu pierwszego zaciągu, na którego jak widać "była" kasa (taka, że mamy teraz większą kreskę): Villar, Mula, Junca, Tachi, Igbekeme, Benito..

Ci piłkarze i ten potencjał został zmarnowany w wiadomych okolicznościach.

Kolejne okienko było po prostu tańsze, a ostatnie (Bregu,Cziczkan, Omrani) ogarnął sam Jarosław.

Kiko byłby dobry na skauta, mógłby rzucić kilka propozycji do sprawdzenia i zaklepania przez bardziej ogarnięta osobę.

emjot 28.05.2024 16:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LucjuszWielki (Post 1625299)
Wygląda na to, że mecz Sobola z Sosnowcem będzie miał podobne skutki do Aten i Nikozji :/

Prawda jest taka, że nawet Sobol nastukał dużo punktów po przyjściu pierwszego zaciągu, na którego jak widać "była" kasa (taka, że mamy teraz większą kreskę): Villar, Mula, Junca, Tachi, Igbekeme, Benito..

Ci piłkarze i ten potencjał został zmarnowany w wiadomych okolicznościach.

Kolejne okienko było po prostu tańsze, a ostatnie (Bregu,Cziczkan, Omrani) ogarnął sam Jarosław.

Kiko byłby dobry na skauta, mógłby rzucić kilka propozycji do sprawdzenia i zaklepania przez bardziej ogarnięta osobę.

zlituj się z tym dobrym Benito z pierwszego zaciągu
jaki to jest ogór pokazują te statystki: https://www.transfermarkt.pl/sergio-...spieler/531825

7 bramek w III lidze....

LucjuszWielki 28.05.2024 16:44

Wymieniłem pierwszy zaciąg, a nie piłkarzy którzy coś grali. Benito to niewypał, nikt temu nie przeczy :/

Chodzi całościowo o pierwszy zaciąg

krysztal 28.05.2024 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1625281)
Bakero został potem ściągnięty przez Lech, bo niby nie sprawdził się w Polonii :rotfl:, którą wydobył z kryzysu i z którą z trzech konfrontacji z Legią żadnej nie przegrał, a dwukrotnie wygrywał. Polonia pod jego rządami była w pewnym momencie nawet liderem ekstraklasy. :-D

Jesienią 2009 roku gdy zaczynał tam pracę wygrał jeden mecz i dwa zremisował, w tym właśnie z Legią, raz przegrał (ze Śląskiem). Brak wcześniejszej znajomości ligi w niczym mu nie przeszkadzał.

Śmiało możesz sprawdzać też innych wymienionych przeze mnie szkoleniowców jak pięknie poradzili sobie w polskich warunkach bez wcześniejszej znajomości ich specyfiki, jedziesz. Sprawdź sobie zwłaszcza Berga i Czerczesowa. Potwierdzi to tylko, że liczy się warsztat szkoleniowca i on jest najważniejszy oraz o wszystkim decyduje, a nie to, czy jakiś trener miał wcześniej styczność z polską ligą czy nie miał.

Co to za argument że Lech go ściągnął? Lech teraz do walki o mistrzostwo ściągnął Rumaka.Świetny ruch.Napisałeś że punktował pięknie od razu a to bzdura.10 meczów 10 punktów,jak to jest pięknie od razu to wyjaśnia dlaczego tak bronisz Rude.
Tak masz rację liczy się warsztat którego Rude brakuje.Wymieniasz jednych z lepszych trenerów jacy pracowali w Polskiej lidze,jakie to ma odniesienie do Rude?Może wymienimy takich ananasów jak Kibu Vicuna,Adam Owen,David Badia Cequier,Quim Machado czy Staszek Levy?Też robi się światowo ale już mniej kolorowo i przaśnie.

Karherop 28.05.2024 20:16

Można już edytować nazwę tematu. Adios Kiko, dzięki za pierwszy zaciąg, o ile to jednak nie Twoj kumpel Barroso stał za większością transferów (a mam takie podejrzenie, graniczące z pewnością).

pepe72 28.05.2024 20:37

https://wislakrakow.com/posts/kiko-r...ly-krakow/9697

Kiko Ramírez odchodzi z Wisły Kraków
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła
Obecny dyrektor sportowy Wisły Kraków Kiko Ramírez nie będzie już pracował na R22. Jego misja pod Wawelem kończy się za porozumieniem stron.

Od 5 grudnia 2022 roku za politykę transferową klubu odpowiadał Kiko Ramírez. 2 maja 2024 roku drużyna Wisły Kraków po 21 latach zdobyła na PGE Narodowym Puchar Polski, pokonując w finale Pogoń Szczecin. Decyzja o odejściu dyrektora sportowego zapadła jeszcze przed wspomnianym meczem.

W dłuższej perspektywie Wisła Kraków wciąż zamierza inwestować w zaawansowaną analitykę danych i mechanizmy scoutingu, które stanowią ważne narzędzie przy pracy działu sportu.

Dziękujemy, Kiko!

masada 28.05.2024 20:45

Kiedyś (mniej więcej za rok, maks dwa lata) kiedy będzie zwalniany ostatni dyrektor sportowy na świecie wypchnięty z rynku pracy przez zabójczo skuteczny miks AI i algorytmów, które powstały przy Reymonta wspomnimy proszę Kiko, który był pierwszą ofiarą.

Witalis 28.05.2024 20:45

O naszych mechanizmach scoutingu najlepiej mówi fakt, że na stanowisku scouta zatrudniono Pawła Brożka, głównie po to żeby ktoś pociągnął grę w oldboyach.

doktor granat 28.05.2024 20:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1625296)
Rude zostanie.Takie mam przeczucie, atencjusz zrobi dokładnie to samo co w zeszłym sezonie. Przecież jesteśmy Wisła Kraków, "nie zostawiamy swoich ludzi".
I ten pseudotrener pogłębi znajomość I ligi. Tak, że w momencie jak atencjusz będzie go jednak zwalniał będziemy na autostradzie.

Do II ligi

Moim zdaniem nie przedłuży go, 10 miejsce i fatalny finisz to za wiele żeby dało się go obronić.
Jeśli dobrze oceniam sytuację to co (kto) się tym razem urodzi w zazwyczaj pełnym bzdurnych piłkarsko pomysłów umyśle jk?
Jop? Moskal? Ktoś inny wzbudzający nadzieję jakimiś osiągnięciami w przeszłości? A może kolejny wygłup typu np. stokowiec czy ojrzyński?

Karherop 28.05.2024 20:56

Jeśli JK zwolni Rude to jakiekolwiek efekty będzie miał kolejny trener (a ciężko o gorsze niż 10 miejsce) to się to obroni. Nawet jak następca będzie punktował przeciętnie to nikt mu nie powie że "z Rude było by lepiej" -

Pozostawienie Rude to dużo większe ryzyko obrony tej decyzji.

Jaroo1 28.05.2024 21:05

Oświadczenie z ....y oczywiście. Pochwalony za zdobycie PP a ani słowa krytyki, po prostu prawdy, jakie cele stały przed nim i czego się osiągnąć nie udało. Kolejny, który odchodzi w blasku chwały i oczywiście świetnie pracował, nie ma co analizować, krytykować.

Generalnie o Kiko:
- przyszedł aby wyciągnąć Wisłę do ekstraklasy - nie udało się
- aby robić transfery dobre - udało się w jednym okienku, dzięki notesowi, który prawdopodobnie był zasługą kogo innego
- nie został po nim żaden wartościowy piłkarz
- Wisła miała obrać kierunek hiszpański, który da sukcesy. Mamy szrot hiszpański i po raz kolejny I ligę
- ostatnie okienko było absurdalne i ośmieszające Kiko, Zaskrońca i Wisłę
- Kiko pozostawił Wisłę biedniejszą, słabszą i rozbitą, zupełnie nieprzygotowaną na kolejne lata
- miał odchudzić kadrę i zmniejszyć wydatki na pensję. Kadra tak samo duża jak wczesniej (a grać nie ma komu) a budżet płacowy mimo wypchnięcia Fernandeza, który zarabiał 120 tys zł/msc bodajże jest minimalnie niższy (nawet nie o te 120 tys)

Początkowo cieszyłem się z Kiko, szczególnie po tej zimie za Sobola, ta niecała runda to był powiew nadziei, jeden powiew przez ostatnie 5 lat. Niestety, Kiko okazał się totalną porażką i kolejnym projektem Pasieczno-Gulo podobnym. Totalna klapa.

MaLk 28.05.2024 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1625280)
Nie no przecież nie wspierałeś podglądu, że znajomość specyfiki polskiej ligi powinna być brana pod uwagę przy wybieraniu go, robiły to krasnoludki lub jest to nadinterpretacja. Możemy się tak bawić :evil:

Nie, nie wspierałem nigdy, żałosny manipulatorze :D

Zawsze pisałem o specyfice polskiej I ligi.

Możesz jeszcze z pięćdziesiąt razy chwycić się tej żałosnej manipulacji mojej tezy i podawać przykłady z innych lig, my sobie może nawet poczytamy te elaboraty. Dla beki. Jak zawsze.

Cytat:

A który z nich został w Fortuna pierwszej lidze zatrudniony? :-D
Brawo geniuszu. Zrozumiałeś dlaczego zadałem to pytanie z tezą. Albo nie ogarnąłeś i z uśmiechem na ustach przyznałeś mi rację. Wsio rawno :D

Cytat:

Pavlowi Stano brak znajomości specyfiki Fortuna pierwszej ligi, w której nigdy wcześniej nie pracował, też jakoś nie przeszkodził tej wiosny w dobrym punktowaniu z Górnikiem Łęczna.
Stano, pomijając już, że praktycznie całe piłkarskie życie spędził w polskiej piłce (podobnie jak i Feio, obaj nawet kursy trenerskie robili w Polsce, co samo sprawia, że przywoływanie ich na argument o nieznajomości specyfiki polskich lig jest jakąś wyższą szkołą absurdu) to akurat był asystentem trenera w Niecieczy, kiedy ta grała w I lidze (jesień 2018). Znowu zapomniałeś sprawdzić zanim powołałeś się na jakiś przykład, wchodzi Ci to w krew :D

Cytat:

W żadnej lidze na świecie nie obowiązuje zasada, że może sprawdzić się w niej jedynie ten, kto ją wcześniej znał i był w niej trenerem, lub ona daje mu jakikolwiek przewagę w umiejętnościach trenerskich czy przekłada się na nie.
Której to tezy akurat nigdzie nie głosiłem ani nie wspierałem, żałosny manipulatorze :D

Witalis 28.05.2024 21:36

A on teraz napisze, że nie wchodzi mu w krew, bo myśli mózgiem, a nie sercem i tak do usranej śmierci. Dość.

wolfy 28.05.2024 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1625344)
Jeśli JK zwolni Rude to jakiekolwiek efekty będzie miał kolejny trener (a ciężko o gorsze niż 10 miejsce) to się to obroni. Nawet jak następca będzie punktował przeciętnie to nikt mu nie powie że "z Rude było by lepiej" -

Pozostawienie Rude to dużo większe ryzyko obrony tej decyzji.

Nie sądzę żeby "obrona decyzji" w przypadku porażki w ogóle powinna być kryterium...
Tak naprawdę odejście Kiko ma związek przede wszystkim z przejściem przez nas na "narzędzia analityczne" Królewskiego. Poprzednie okienko było już na nich (rzekomo) oparte.

Jagul 29.05.2024 06:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1625379)
Nie sądzę żeby "obrona decyzji" w przypadku porażki w ogóle powinna być kryterium...
Tak naprawdę odejście Kiko ma związek przede wszystkim z przejściem przez nas na "narzędzia analityczne" Królewskiego. Poprzednie okienko było już na nich (rzekomo) oparte.

Nie było. Taka jest aktualna wersja Zaskrońca (chociaż w marcu twierdził inaczej). W sumie widzę tu podobieństwa do Ciebie, bo Ty też wycofałeś się ze swoich marcowych teorii :D

emjot 29.05.2024 06:33

ktoś się chyba naoglądał Moneyball
i uroił sobie, że zrewolucjonizuje piłkę nożną

zrewolucjonizuje tak, że Wisła wyląduje w II lidze
pierwszy raz w historii

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl