![]() |
Cytat:
|
Dużo drobiazgów wpłynęło na mój pozytywny odbiór tego wywiadu.
- poważny ton wypowiedzi - w pracy w kadrze za dużo razy Brzęczek był przyłapywany z głupkowatym uśmieszkiem i wtedy internet przekleił mu łatkę wesołka, albo nawet wiejskiego głupka; teraz tego nie było, jeden żart, kiedy zapytany o wizytę w Myślenicach kibiców powiedział, że bardzo się cieszy, że miała ona miejsce na początku jego pracy, a nie na końcu i wystarczy; biorąc pod uwagę położenie klubu to nie czas na lekkie wypowiedzi i śmieszkowanie, - fakt, że dzwonił "z pracy" - widać było, że wciąż jest w klubie, w pracy (niedziela przed 21), - nie wiem, czy to było na konfie czy w C+, ale o Starzyńskim powiedział "Piotr", a nie "Piotruś" jak to robił Gula - jak dla mnie określanie tego chłopaka w sposób w jaki robił to Gula po prostu nie pasowało do profesjonalnego piłkarza i dużego klubu, - kilkukrotnie wspomniał o kwestiach taktycznych i poznaniu rywala - coś, co Guli totalnie nie interesowało, - odłożenie potencjalnych transferów "na później", kiedy już będzie miał okazję poznać drużynę - to mądry ruch przy liczebności naszej kadry, a przecież na pewno kusi powiedzieć "Paaaanie, kto panu tak s.......ił kadrę - tu trzeba takiego, takiego i jeszcze takiego piłkarza", - i na koniec - ogólnie "vibe" konkretnego gościa, który ma konkretne zadanie do zrealizowania i ma pomysł jak to zrobić. A, no i jeszcze totalnie subiektywnie - wspomniał o przesunięciu Skvarki do tyłu, co moim zdaniem może być kluczowe dla tego piłkarza. Od jakiegoś czasu o tym się tu pisało i zgadzam się, że on może by się sprawdził na pozycji nr 8. Wtedy Fernandez na 10 i Zdenek na szpic. Ale wiadomo, że zwłaszcza z Fernandezem potrzeba czasu, żeby chłop wszedł w treningi na całego. |
Też spodobał mi się ogólny image jaki zostawił po tym wywiadzie Brzęczek.
I trochę zacząłem patrzeć optymistycznie w przyszłość, choć wcześniej byłem przeciwny jego zatrudnieniu. Oby słowa zamieniły się w rzeczywistość |
Cytat:
|
Prawda jest, ze Brzeczek w Wisle to inny Brzeczek, niz Brzeczek z kadry ;-)
Nawet da sie z gosciem na zywo normalnie pogadac, nie nosi dupy wyzej niz nosa, a i samego nosa nie zadziera do gory. No i faktycznie tyra. Po i przed treningami, oglada materialy, ktore byly nagrane z treningow za Guli, oglada mecze, takze Gornika. Bylo duzo indywidualnych rozmow, ale i odpraw taktycznych. Mi sie ten styl podoba. Przyklad idzie z gory. Zawodnicy to widza. Bardzo jestem ciekaw tego, co nam Brzeczek zaserwuje na boisku. |
ja osobiscie nie rozumiem skąd beka i uprzedzenie wobec naszego Trenera
tzn , o ile w przypadku nas to rozumiem, bo że nepotyzm itp ale czemu w Polsce tak jest ? chyba przez te seanse beki na weszło i kanale sportowym po wiadomej książce my musimy stać murem za naszym trenerem ! po jakiś dziwnych czechosłowackich wynalazkach jest szansa na zbudowanie czegoś trwałego i trzeba zdać sobie sprawe z jednej rzeczy to że prowadzi nas selekcjoner kadry to ZASZCZYT a nie jakiś powód do wstydu |
Kadra za Brzeczka grala po prostu slabo. Wyniki byly niezle, ale sama gra bardzo rozczarowujaca. Decyzje taktyczne tez chwilami watpliwe. Do tego Brzeczka postawa na konferencjach prasowych splendoru mu nie dodawala. Treningi w kadrze tez nie byly specjalnie wymagajace - akurat to rozumiem, ze chcial zeby lapali swiezosc, i ze kadra nie jest od budowy formy. Ale niektorzy zawodnicy wynosili to na zewnatrz i robil sie z tego kolejny szum.
Mysle, ze to najpowazniejsze powody. Zwroc uwage, ze za Sousy wyniki byly gorsze, ale kilka meczy zagralismy atrakcyjny futbol i ludzie to pamietaja i poczytuja za duzy plus. |
ale zwróć uwage zę to są niuanse , ogólnie rzecz biorać sobie poradził i awansował na euro
to nie jest trener który sie z kadrą skompromitował jak np Boniek po Engelu , czy trener którem nie wyszło jak Fornalik no a kadra to jest w PL druzyna nr 1 , na walczącego o spadek średniaka ekstraklasy Wujek . to aż nadto |
Pelna zgoda ;-)
|
póki co Jerze 5/5 , jakbym oglądał najlepsze mecz za Hyballi i Ramireza
a i klepnąć krakowską piłke kiedy trzeba potrafią |
Pytanie, co im przeszkadzało tak grać wcześniej.
|
Macie rację.
Wspaniały to był mecz. Nie zapomnę go nigdy. |
Przecież z Gulą nie byłoby ani jednej akcji bramkowej, w której moglibyśmy nie trafić w bramkę.
|
[wideo] - Jerzy Brzęczek po meczu Wisła Kraków 0:0 Górnik Łęczna:
https://www.youtube.com/watch?v=ejwU-1xGaBA |
Impuls/efekt nowej miotły zadziałał niestety za słabo, żeby zgarnąć 3 pkt. Gra ok, tragedia ze bez kompletu pkt.
Zobaczymy na ile też tej nowej pary starczy. |
Cytat:
No nic, przed Brzeczkiem bardzo, bardzo, bardzo ciezka praca. Trzymam kciuki. |
Cytat:
|
Zmieniając temat, na ten moment Brzęczek pokazał się w kilku drobnych aspektach jako mocny od strony pr i mentalnej. Podbudowuje zawodników w mediach, wychodzi do kibiców na treningu czy dziś po meczu, wyraźnie i nagrzał na ten mecz. Zupełnie inaczej niż w kadrze.
Ciekawe, ile to potrwa, ale oby jak najdłużej. Jeśli mamy się utrzymać, to bardzo tego potrzebujemy. |
Podejrzewam, że łatwiej będzie nam coś strzelić z mocniejszymi rywalami.
Brzęczek ustawi autobus w polu karnym i będziemy próbowali coś zrobić z kontry. Inaczej tego nie widzę. Nie jesteśmy na dzisiaj drużyną stworzoną do kreowania ataku - brak wykonawców. Każda próba gry na równych warunkach z drużynami powyżej 12-13 miejsca skończy się porażką. |
Cytat:
|
Naiwniacy krótka macie pamięć, dzisiaj .......icie o tym że Gula be Brzęczek cacy a za 2 miesiące będzie pisać Brzęczek out. Za każdym razem jest tak samo Stolarczyk Skowronek Hyballa Gula. Każdy miał dobre wejście zresztą inni poprzedni trenerzy też... Carillo Ramirez i można by tak wymieniać. Zawsze się podniecacie że nowy trener super poprzedni do bani a po kilku meczach chcecie go wyjebać.
Takie to śmieszne że aż żałosne |
Wiadomo, jest spisek światowy i każdy trener zły, każdy chce Wisłę dobić. ....a, te śmieszne kopacze to wstydu nie mają tak się podsumowując, ze co przyjdzie nowy trener to coś chociaż sie starają a jak tylko zacznie coś im nie pasować to grają piach żeby go wyjebać. Sami się ośmieszają i pokazują jakimi są amatorami i ile (nie)osiągną w piłce.
A takim gadaniem, że Stolarczyk zły bo bez doświadczenia, Skowronek kpina i wuefista, Hyballa czub, Gula klucha czy mizerny trener tylko pokazujemy kopaczom, ze można nam pluć w mordę i wszystko łykniemy. Zobaczymy co będzie na Brzęczka mówione jak zaczną grać aby go zwolnić, w sumie wiadomo, że zatrudniony przez koneksje rodzinne i że wiadomo było od początku, że to nie wypali. Kopacze amatorzy jebani, którzy by chcieli zarabiać krocie i żeby nic nie robić, tylko żeby przyszedł trener, który sam na siebie weźmie odpowiedzialnosć za wszystko i jeszcze będzie za nich biegał i gole strzelał. |
Problemem są zawodnicy nie trenerzy a właściwie dobór odpowiedni graczy na pozycję. Jak można sprowadzać 10 napastnika a my w dalszym ciągu nie możemy zdobyć bramki.
|
Ja tylko jestem ciekaw kto i jak dlugo ogladal Fernandeza zeby zdobyc sie na to zeby zaklepać go w tym zespole i liczyc ze gosc bedzie bramki strzelał?no kto ?
przeciez jak na niego dzis popatrzylo 5 minut to sie czlowiek zastanawia skad on sie urwał ,i czy on ma kontakt z bazą.Czy to on byl tym drugim po Ondrasku celem majacym nam dac utrzymanie?bo jesli wokoł takich zawodników oni szukają to nawet nie ma co sie ludzic ze Ci ludzie znajdą kogos sensownego kiedys byl burdel ,dlugi ,ale jakos takiego szrotu ze szrotu nam tu nie serwowano. naprawde wiecej takich a moze wystarczy to na 1 lige.moze. |
Cytat:
|
|
Cytat:
I jeszcze ci pilkarze sprzedawczyki, mieczaki (tu juz odnosze sie do innego wpisu). Przeciez oni sa po prostu slabi, niepoukladani na tym boisku, nie maja wypracowanych schematow. Ale mimo wszystko ktos podtrzymywal decyzje o kobtynuacji eksperymentu z Gula. Sami sobie te pierwsze trzy mecze ukradlismy (a raczej ktos, kto tym steruje). Wierze, ze Brzeczek tchnie w pilkarzy wiare i nawet taki Savic, ktory przeciez chce i sie stara, zaliczy kilka bramek i asyst. |
Cytat:
Pierwszy mecz z Zagłębiem - 3:0. Ochy, achy, Gula top. Potem średniawy mecz z Bruk Betem, ale nie przegrany, dobry mecz z Rakowem do momentu gry w przewadze, porażka w Mielcu po słabej grze i dwa bardzo dobre mecze z Łęczną i z Legią. Potem remis po niezłej grze z Lechią. Zjebało się od wyjazdu do Poznania, ale po raz kolejny trener u nas zaczyna całkiem nieźle a potem wylewane wiadro pomyj. Wejdź sobie w wątki z nowymi trenerami otwórz pierwsze kilka stron a potem 15 następnych, zawsze ten sam schemat... Nowy trener jest super, ten poprzedni był tragiczny, teraz to gramy jak należy... mija kilka kolejek... wypierdalaj nieudaczniku.. Dlatego śmiech mnie bierze jak widzę te podniecone komentarze, bo wiem że te same osoby za miesiąc czy dwa będą pisać Brzeczęk out, wypierdalaj wuja itd. |
Ja mam pamięć jeszcze lepszą i pierwszy mecz z Zagłębiem wcale nie był dobry, to Zagłębie zagrało totalną padakę, wiele osób krytykowało Gulę za słabą grę zespołu!
|
Tak było. Z Zagłębiem momentami spoko, wynik spoko, ale zastanawialiśmy się, czy my tacy obiecujący, czy Zagłębie takie w dołku. I z TBB mieliśmy odpowiedź.
|
Współczuje trenerowi Brzęczkowi wyzwania...
mam nadzieje, że trio chce walczyć o utrzymanie i wzmocni zespól przynajmniej jakimś napastnikiem... bo co z tego ze debiut Brzęczka wyglądał obiecująco... jak u nas nie ma kto strzelać... a bez bramek nie będzie punktów i zwycięstw... Bez napastnika i najlepiej jeszcze jednego skrzydłowego w przyszłym sezonie meldujemy się w I lidze. Legia i TBB mają mecz mniej od nas... więc któraś z tych drużyn w przypadku zwycięstwa, albo nawet obie w przypadku remisu zbliżą się do nas... poza tym Legia może kiedyś odpalić... a to oznacza, że to my jesteśmy pierwsi do spadku... Faktem jest, że zagraliśmy obiecująco ale pamiętajmy, że zagraliśmy z Lęczną... a mimo to nie strzeliliśmy żadnej bramki, i to grając u siebię... na naszych napadziorów nie zadziałała magiczna nowa miotła... Tu powinna zapalić się nie tylko czerwona lampka co choinka czerwonych lampek... Czeka nas ciężki terminarz i jak ten sezon pokazuje my nie punktujemy z lepszymi od siebie... Działaczom proponuje obudzić się ze snu bo wylądujemy w I lidze... a nasze transfery pokazują, że nawet w pierwszej lidzę będą żenująco słabi... nasz atak nie nadaje się nawet na III lige... |
Cytat:
Po co piszecie takie pierdoły skoro można to łatwo zweryfikować? Podaj te wiele osób i zacytuj posty gdzie ktoś krytykował Gulę w tym meczu. Ja mogę podać w drugą stronę tylko zajmie to 3 strony tego wątku a to chyba bez sensu... |
Cytat:
|
Cytat:
Kibice się domagali trenera... no to Hyballa, później Guliczka Kibice się domagali napastnika... Kliment Kibice się domagali pomocnika... Skvarka Kibice się domagali rozsądnych transferów... 53 transfery :D Z przymrużeniem oka ;) |
Cytat:
|
|
Niestety 2 mecz pod wodzą nowego trenera a efektów nie ma. Jak widać nawet wuja nie potrafi z tej zbieraniny wycisnąć ambicji i chęci do umierania za Wisłę. Gdzie ten mityczny team spirit, który Radek Sobolewski miał wprowadzić? dziś niektórzy podeszli do meczu jak do gierki na orliku. Chyba w drodze do Krakowa trener Brzęczek dopiero uświadomi sobie jakiej misji się podjął. Boję się, że już jest pozamiatane,.
|
tzn ja widze jakby troszke wiecej zapieprzali , moze nie tyle co za hyballi , ale w porownaniu do guli jest prgoresik
|
Trudno mieć teraz jakiekolwiek pretensje do kogokolwiek... Zrobiono taki mętlik w klubie, że hej... Postawiono na plany długoterminowe i Gulę, okazało się, że jest jeszcze gorzej niż za Hyballi, za którego już była tragedia, teraz zwlniono Gulę, wrzucono w to gówno Brzęczka... Mamy skład piłkarzy cienkich i bez ambicji, dużo młodzieży, której nie ma co winić, do tego zlepek nowych piłkarzy, którzy też na wejściu cudów nie zrobią. Totalna rozsypka...
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl