Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [24 kolejka] Legia Warszawa - WISŁA Kraków, 15 marca, niedziela godz.18:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9439)

Kurz 17.03.2015 00:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1394681)
Oglądasz ich mecze w ogóle?
Niczym nie imponują. Są solidni. Nic poza tym. Często walą głową w mur z takim Podbeskidziem czy innym wynalazkiem. Wizualnie grają dużo gorzej niż Wisła na początku sezonu. Po prostu zwykłe meczybułstwo, dość solidne przyznam. 46 punktów w 24 meczach to żaden wyczyn. To nawet nie są dwa punkty w meczu. Jakby wrzucić w tą tabelę którąkolwiek Wisłę Cupiałową wcześniejszą (pre-maskantową) to by miała w tym momencie z 10-15 punktów przewagi nad Legią. Nie ma co porównywać. Ot, solidny zespół i tyle. Bardzo przereklamowany mimo wszystko.

Wszystkie Polskie drużyny męczą się, kiedy muszą grać atak pozycyjny. Legia nie jest wyjątkiem. 46 punktów w 24 meczach jest wyczynem w dzisiejszych czasach, przy jednoczesnym udziale w rozgrywkach europejskich. My, kiedy mieliśmy ostatnio okazję, w 30 kolejkach zdobyliśmy 43 punkty, a Lech rok wcześniej 45.

Trudno ocenić czy tamta Wisła miałaby aż taką przewagę nad pozostałymi drużynami, bo tło nie jest to samo. I o ile można zastanawiać się o ile i czy w ogóle czołowe drużyny są słabsze, niż dawna Wisła o tyle te z miejsc 3-16 są nieporównywalnie silniejsze niż w tamtych czasach.

palikot 17.03.2015 02:01

https://www.youtube.com/watch?v=Wwe_nRafcP4
Co tam nasi śpiewają? "teraz śpiewacie..."?

wiesniak842 17.03.2015 03:49

Ogladam sobie powtoreczke teraz. 21:28 minuta meczu rzut rozny dla Legii, Rzezniczak Jovicia centralnie po mordzie z lokcia pociagnal:D

Gwiaździsty 17.03.2015 07:54

Mnie ubawiła nasza przyśpiewka w stronę Legii, podczas ich podskakiwania na trybunach "tańczyć k...y, tańczyć" :).

Griszka30KR 17.03.2015 08:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1394675)
Czy drużyna była taka jak u smudy. Kiedy to Sarki grał od początku może mi przypomnij. Stepiński również poprosze o przypomnienie. No i Gargułe jakbyś mógł. Kiedy to Jović grał na obronie, a na lewej obronie Burliga. Tylko te informacje mi podaj i przyznam Ci racje, jeżeli smuda tak grał.

.

Jak przytoczyłes te argumenty,to sam sie ośmieszyles.

Czy była jak u Smydy?-a w ogóle ogladałes jakies mecze z tamtej rundy,czy zacząłeś od tej?Bo jak tak, to chyba to pytanie jest retoryczne.

Sarki od 1 minuty:
Kolejka 2
PP, 1/16 finału
Kolejka 15
Kolejka 18
Kolejka 22 (tą przynajmniej powinienes pamietać).

Występ Stepińskiego
Wystepował od 1 minuty przed tym meczem 6x,ostatnio w poprzednim meczu z Pogonią.....
A ten wystep był kiepski,bo był to chyba najgorszy zawodnik na boisku,obijał sie od innych,tarcił pilki bez kontaktu z przeciwnikiem.

Garguła wystapił od 1 minuty 13x (ostatnio z Lechia Gdańsk)

Jovic na prawej obronie-jest u nas od kilku meczy (grał 2 mecze) i ta pozycja była obstawiona,wiec ciezko było o to.

Burliga na lewym,wymuszona pozycja,a ustawienie jego na tej pozycji okazało sie błędem,bo piłka czesto go mijała,źle sie ustawiał,czego efektem był gol(pomijając,ze była ręka).

Pisanie czyjegos nazwiska(tym bardziej kogos ,kto nie jest Jej wrogiem) z małej litery pozostawiam bez komentarza...

A teraz spodnie na tyłek i do szkoły :)

kerim1906 17.03.2015 10:04

a jednak , na interii w "asach i cieniasach" potwierdzają że przy drugiej bramce był minimalny spalony

Gwiaździsty 17.03.2015 10:19

Czyli bramki Legii w meczu z nami to jedna po zagraniu ręką, a druga ze spalonego. Ale pewnie zdaniem Bońka i tak nikt tego nie widział :) Prezio PZPN-u firmuje ten cały cyrk "nic się nie stało, Polacy nic sie nie stało".

63.5 Kg 17.03.2015 10:24

Pozwolilem sobie ogladnac ze 100 razy poworki przy bramce na 2-2 ...
Sadze ze przy podaniu Dudy Zyreczko jest na delikatnym spalonym...
Skrot na ekstraklasa.tv min.4.37 i ogladac klatka po klatce...

kerim1906 17.03.2015 10:27

rudy co wywiad powtarza jak to szkoda mu warszawskiej drużyny , a to kibice robią problemy , a to walkowery , a rudzielec cierpi i wypłakuje się do mediów, co to jest ? czy on czai że jest prezesem czegoś o nazwie pzpn ? a nie warszawki ?

oglądałem bramkę na 2:2 wiele razy, oceniłem że drewnożyrski jest na równi stopami z naszym blokiem obronnym , natomiast jest na pewno wychylony , pozostaje pytanie ? tyle ile Brozio czyli według kanalowców 23 cm czy więcej , kto śledził wie że kanalowcy nawet nie tknęli tej "akcji", poza tym sędzia miał go jak na dłoni ,w sumie co z tego jak przy pierwszej bramce też dupki widziały jak zagrywa ręką , ewidentnie widać że złotek czy jak mu tam jest blisko akcji i widzi zdarzenie , a boczny co robił ?przecież też to musiał widzieć , ale jak rudy prezio mówi że nikt nie widział to tak ma być i koniec kropka

funkykoval 17.03.2015 11:10

2 bramki strzelone nieprawidłowo, o ile w pierwszym przypadku Złotek był dosyć daleko i zasłonięty, a liniowy z tyłu też mógł nie zauważyć, to w drugim przypadku minimalny spalony, ale liniowy kilka metrów za linią spalonego czyli błąd w ustawieniu...
Jednym słowem tradycji stało się zadość

kerim1906 17.03.2015 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1394716)
2 bramki strzelone nieprawidłowo, o ile w pierwszym przypadku Złotek był dosyć daleko i zasłonięty, a liniowy z tyłu też mógł nie zauważyć, to w drugim przypadku minimalny spalony, ale liniowy kilka metrów za linią spalonego czyli błąd w ustawieniu...

zobacz na powtórkę , nie był zasłonięty , a liniowy z boku też musiał widzieć zagranie ręką , podkreślam to nie było zagranie ciałem i wspomożenie opanowania piłki ręką , tylko bezczelne zagranie wyciągniętą ręką , gwarantuje Ci że obaj to widzieli dokładnie

przemonik 17.03.2015 11:44

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1394716)

Liniowy akurat w drugiej sytuacji był w miarę nieźle ustawiony, na pewno nie można powiedzieć, że był kilka metrów z tyłu.

silver03 17.03.2015 12:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1394681)
Oglądasz ich mecze w ogóle?
Niczym nie imponują. Są solidni. Nic poza tym. Często walą głową w mur z takim Podbeskidziem czy innym wynalazkiem. Wizualnie grają dużo gorzej niż Wisła na początku sezonu. Po prostu zwykłe meczybułstwo, dość solidne przyznam. 46 punktów w 24 meczach to żaden wyczyn. To nawet nie są dwa punkty w meczu. Jakby wrzucić w tą tabelę którąkolwiek Wisłę Cupiałową wcześniejszą (pre-maskantową) to by miała w tym momencie z 10-15 punktów przewagi nad Legią. Nie ma co porównywać. Ot, solidny zespół i tyle. Bardzo przereklamowany mimo wszystko.

Ja nie neguje, że wcześniejsza Wisła grała lepiej. Neguje, że każdy może ich pyknąć, "solidne męczybułstwo" starczy im obecnie na taką Pogoń, Bełchatów, Górnik itp. Tylko tyle.

funkykoval 17.03.2015 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez przemonik (Post 1394720)
Liniowy akurat w drugiej sytuacji był w miarę nieźle ustawiony, na pewno nie można powiedzieć, że był kilka metrów z tyłu.

Fakt, był nieźle ustawiony, ale źle widział, oglądając powtórki mialem wrażenie, że jest spóźniony - zresztą jak napisałem - obie bramki strzelone nieprawidłowo

63.5 Kg 17.03.2015 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1394728)
Fakt, był nieźle ustawiony, ale źle widział, oglądając powtórki mialem wrażenie, że jest spóźniony - zresztą jak napisałem - obie bramki strzelone nieprawidłowo

Zgadza się ,patrząc z całkowicie normalnego punktu widzenia obie nie powinny wg. przepisów zostać uznane...
Niestety szkoda już walkowac ten temat...

Gwiaździsty 17.03.2015 13:46

Czyli do następnego meczu z Legią, w którym zostaniemy ponownie przekręceni (zgodnie już z tradycją). Za dużo ludzi czuwa nad tym by Legia niezagrożona dobrnęła do kolejnego MP.

Kamson 17.03.2015 16:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez palikot (Post 1394690)
https://www.youtube.com/watch?v=Wwe_nRafcP4
Co tam nasi śpiewają? "teraz śpiewacie..."?

"Teraz śpiewacie, na trasie wypierdalacie"

Tłumaczyć nie trzeba.

A propos kibicowskiej strony tego meczu... Legioniści piszą w komentarzach pod ich "obiektywnym" artykulikiem o "pojedynku" na trybunach, że naszych konkretnie było słychać.

Teraz wszyscy na DERBY! A potem ciekawy wyjazd do Białegostoku (czy Białystoku? :D) :)

TS&ZKS 17.03.2015 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1394699)
Jak przytoczyłes te argumenty,to sam sie ośmieszyles.

Czy była jak u Smydy?-a w ogóle ogladałes jakies mecze z tamtej rundy,czy zacząłeś od tej?Bo jak tak, to chyba to pytanie jest retoryczne.

Sarki od 1 minuty:
Kolejka 2
PP, 1/16 finału
Kolejka 15
Kolejka 18
Kolejka 22 (tą przynajmniej powinienes pamietać).

Występ Stepińskiego
Wystepował od 1 minuty przed tym meczem 6x,ostatnio w poprzednim meczu z Pogonią.....
A ten wystep był kiepski,bo był to chyba najgorszy zawodnik na boisku,obijał sie od innych,tarcił pilki bez kontaktu z przeciwnikiem.

Garguła wystapił od 1 minuty 13x (ostatnio z Lechia Gdańsk)

Jovic na prawej obronie-jest u nas od kilku meczy (grał 2 mecze) i ta pozycja była obstawiona,wiec ciezko było o to.

Burliga na lewym,wymuszona pozycja,a ustawienie jego na tej pozycji okazało sie błędem,bo piłka czesto go mijała,źle sie ustawiał,czego efektem był gol(pomijając,ze była ręka).

Pisanie czyjegos nazwiska(tym bardziej kogos ,kto nie jest Jej wrogiem) z małej litery pozostawiam bez komentarza...

A teraz spodnie na tyłek i do szkoły :)

I co w zwiazku z tym ze jest od kilku meczy? Bo nie widze tutaj powodu dla ktorego trzeba go było wypuszczać w pomocy widząc tragiczną gre Sadloka i Dudki.
6 na 24 mecze-nie no fakt norma, sory. Widać podstawowy zawodnik.

Przytaczając minuty Sarkiego to ty się ośmieszyłeś więc nawet nie zakładaj spodni tylko pieluszke i do żłobka.

Jakoś nie pamiętam żeby PRAKTYCZNIE TAKIM SAMYM składem grał dyzma. Ale chętnie zobacze wsród twoich statystyk kiedy ostatnio w takim ustawieniu grał dyzma. Więc czekam z niecierpliwością.

A co do oglądania meczy. Prawdopodobnie byłem w tym sezonie więcej razy na stadionie niż ty przez całe swoje życie. A teraz sio. Siusiu i do spania.

palikot 17.03.2015 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 1394745)
"Teraz śpiewacie, na trasie wypierdalacie"

Tłumaczyć nie trzeba.

A propos kibicowskiej strony tego meczu... Legioniści piszą w komentarzach pod ich "obiektywnym" artykulikiem o "pojedynku" na trybunach, że naszych konkretnie było słychać.

Teraz wszyscy na DERBY! A potem ciekawy wyjazd do Białegostoku (czy Białystoku? :D) :)

Dla tych co nie byli, warto jakieś szczegóły przytoczyć co się działo ;)

Griszka30KR 18.03.2015 08:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1394782)
I co w zwiazku z tym ze jest od kilku meczy? Bo nie widze tutaj powodu dla ktorego trzeba go było wypuszczać w pomocy widząc tragiczną gre Sadloka i Dudki.
6 na 24 mecze-nie no fakt norma, sory. Widać podstawowy zawodnik.

Zabolało, co?Wypasc tak idiotycznie .... :P

Zapytałes mnie o poniższe tematy:

Cytat:

Czy drużyna była taka jak u smudy. Kiedy to Sarki grał od początku może mi przypomnij. Stepiński również poprosze o przypomnienie. No i Gargułe jakbyś mógł. Kiedy to Jović grał na obronie, a na lewej obronie Burliga. Tylko te informacje mi podaj i przyznam Ci racje, jeżeli smuda tak grał.
.

,wiec konkretnie odpowiedziałem na nie,udowadniajac Twoja nie wiedzę w nich.tałeś

Ty za to teraz napisałes w ogóle nie na temat,bez sensu,miotajac sie jak ja ryba na haczyku...
To jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu,ze nie ma sie co wdawac z Tobą w dyskusje.Przynajmniej na tym etapie wiekowym.

A i na koniec.
Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1394782)
A co do oglądania meczy. Prawdopodobnie byłem w tym sezonie więcej razy na stadionie niż ty przez całe swoje życie. A teraz sio. Siusiu i do spania.

Tu musze sie zrewanzować :P.
Przypuszczam,ze jak ja chodziłem na mecze,to Ty u ojca z jajo na jajo skakałeś.... :P

TS&ZKS 18.03.2015 21:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1394845)
Zabolało, co?Wypasc tak idiotycznie .... :P

,wiec konkretnie odpowiedziałem na nie,udowadniajac Twoja nie wiedzę w nich.tałeś

Ty za to teraz napisałes w ogóle nie na temat,bez sensu,miotajac sie jak ja ryba na haczyku...
To jeszcze bardziej utwierdziło mnie w przekonaniu,ze nie ma sie co wdawac z Tobą w dyskusje.Przynajmniej na tym etapie wiekowym.

A i na koniec.

Tu musze sie zrewanzować :P.
Przypuszczam,ze jak ja chodziłem na mecze,to Ty u ojca z jajo na jajo skakałeś.... :P

Myśle, że jest to bardzo wątpliwe, chyba, że masz ok.65-70 lat. Wtedy tak. A po drugie nie wiem, w którym momencie się miotałem, ale czekam na kolejną ciętą jak tępa maczeta odpowiedź. :haha:

A co do bólu. Jeżeli dla ciebie bólem jest odpowiedź jakiegoś szczyla na forum to sorry, :mysli: ale nie mamy o czym gadać.

Co do miotania. Wciąż jednak nie otrzymałem odpowiedzi, w którym to meczu dyzma grał takim składem, ale już jej nawet nie oczekuje
Bez odbioru
Adios

s1mone 18.03.2015 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kurz (Post 1394687)
Wszystkie Polskie drużyny męczą się, kiedy muszą grać atak pozycyjny. Legia nie jest wyjątkiem. 46 punktów w 24 meczach jest wyczynem w dzisiejszych czasach, przy jednoczesnym udziale w rozgrywkach europejskich. My, kiedy mieliśmy ostatnio okazję, w 30 kolejkach zdobyliśmy 43 punkty, a Lech rok wcześniej 45.

A teraz zajrzyj w niewydrukowaną tabele weszlo.

Legia gra równo. I tyle. Jakby nie sędziowie to pewnie nawet nie byłaby liderem.
Nie ma co gadać o tle, Wisła gdy miała budżet na poziomie walki o mistrza to jednak potrafiła ten atak pozycyjny prowadzić grając efektownie i efektywnie jednocześnie.

AdrianoZKS 18.03.2015 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone (Post 1394977)
A teraz zajrzyj w niewydrukowaną tabele weszlo.

A właśnie, był update po tej kolejce czy przypadkiem im się zapomniało? :mysli:

Griszka30KR 19.03.2015 08:36

Teraz pytasz o to:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez TS&ZKS (Post 1394970)
Wciąż jednak nie otrzymałem odpowiedzi, w którym to meczu dyzma grał takim składem,

Wczesniej pytałes o to:
Cytat:

Czy drużyna była taka jak u smudy.

To sa dwie rózne sprawy.
Naucz sie konretnie pisać o co Ci chodzi....To jest przykład miotania sie ,bo starasz sie przeinaczyć temat.
Na to pytanie odpowiedziałem Ci wczesniej,ze trzeba było ogladać wczesniejsze mecze,bo nie jeden obfitował w dobrą grę i zaangażowanie,a własnie na Legii ostatnio tez osiagnelismy wynik 2:2.....

Cytat:

Myśle, że jest to bardzo wątpliwe, chyba, że masz ok.65-70 lat. Wtedy tak.

Nie nie mam ,rozumiem,ze Ty chcesz powiedziec ,ze masz z 40-45 lat....Chyba ,ze też liczyc nie umiesz.Jak cos to zajrzyj sobie w mój profil ,to Ci wytarczy ,że 25 lat temu mogłem smigac ,a Ty wtedy nawet nie byłes w planie:)
Co potwierdza to:
Cytat:

jest odpowiedź jakiegoś szczyla na forum to sorry, :mysli:

Ps.

Cytat:

Czy drużyna była taka jak u smudy. Kiedy to Sarki grał od początku może mi przypomnij. Stepiński również poprosze o przypomnienie. No i Gargułe jakbyś mógł. Kiedy to Jović grał na obronie, a na lewej obronie Burliga. Tylko te informacje mi podaj i przyznam Ci racje

Wypunktowałem Cie jak...,a Ty nawet racji nie umiesz przyznac :)

Przepraszam za zaśmiecenie tematu.Jak bedziesz chciał cos jeszcze napisac to prosze na priv.

siemstein 19.03.2015 09:05

Tak wracając do tego meczu. Zauważyłem a propos Weszło, że jak tylko Legia zagrała słabo/Wisła zagrała dobrze, w One Man Show Zarzeczny nie ma co czytać, więc dali jakieś odcinki z nim odpowiadającym na pytania xD Brakuje też niewydrukowanej tabeli xD

TS&ZKS 19.03.2015 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Griszka30KR (Post 1395008)
Teraz pytasz o to:

Wczesniej pytałes o to:

Przepraszam za zaśmiecenie tematu.Jak bedziesz chciał cos jeszcze napisac to prosze na priv.

Proponuje najpierw nauczyć się interpretacji tekstu.

shaggy 19.03.2015 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siemstein (Post 1395010)
Tak wracając do tego meczu. Zauważyłem a propos Weszło, że jak tylko Legia zagrała słabo/Wisła zagrała dobrze, w One Man Show Zarzeczny nie ma co czytać, więc dali jakieś odcinki z nim odpowiadającym na pytania xD Brakuje też niewydrukowanej tabeli xD

Tabela niewydrukowana się ukaże ale pewnie szukają sposobu na to co by tu zrobić, żeby tego wyniku jednak nie weryfikować na korzyść Wisły. Suma summarum zostanie utrzymane 2-2:)

shaggy 21.03.2015 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1395107)
Tabela niewydrukowana się ukaże ale pewnie szukają sposobu na to co by tu zrobić, żeby tego wyniku jednak nie weryfikować na korzyść Wisły. Suma summarum zostanie utrzymane 2-2:)

Przeliczyłem się po meczu Wisły z Ległą weszlaki chyba zawieslili publikowanie niewydrukowanej tabeli. Chyba to było zbyt bolesne dla nich:)

wolfy 22.03.2015 00:46

Nie ma o czym dyskutować. To chorzy ludzie.

Obejrzałem dzisiaj mecz Borussi. Błaszczykowski na +, błąd przy pierwszej straconej bramce, ale poza tym dwa podania otwierające drogę przy dwóch pierwszych bramkach dla Dortmundu, świetne podanie sam na sam które nie wiadomo jak zepsuł Hummels, jeden rajd w którym minął trzech zawodników i podał, dużo dobrych podań do przodu. Ogólnie - mecz na plus (również według komentatorów Eurosportu).

Artykuł na "Weszło!" - Błaszczykowski słaby. Nie zaliczył bramki ani asysty. Ale wiadomo:
* Błaszczykowski - Wisła
* Nawałka - Boniek.

Ci ludzie piszą kierując się nie wydarzeniami na boisku, a tylko i wyłącznie sympatiami.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl