Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków vs pzpn (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9361)

bonawentura 10.08.2015 22:31

Jak dla mnie wyciągnięcie przez Rzeźniczaka ręki, po której był karny dla nas, winno zakończyć się nie żółtą, a czerwoną kartką. Takie nonszalanckie zachowanie należy karać najwyższą karą.

KOMINEK 11.08.2015 08:37

ale on przecież upadał bo popchnął go Uryga - nie wiesz, cała Warszawa wie a Ty nie

Kamson 16.08.2015 19:15

http://zaglebie.com/sites/default/fi...30313TF039.JPG

Mission complete, cwelu.

(wg 90minut.pl sędzia z okręgu... warszawskiego :) )

radekogi 16.08.2015 19:22

Za frajerską grę się płaci, gdybyśmy grali swoje i przy 2:0 w 15 minucie nie zaczęli panicznie bronić wyniku to sędzia nie miałby nic do gadania. Wolne gwizdane z kapelusza, ale Moskal zamiast opieprzać sędziego i reszta piłkarzyków co wielce pokrzywdzeni po końcowym gwizdu niech się wezmą wreszcie do roboty bo minimalizm w tej drużynie jest przeogromny. Wole żeby grali otwartą piłkę i niech przegrywają co drugi mecz ale zacznijmy w końcu wygrywać, gdybyśmy grali do przodu to mielibyśmy pewnie 3 zwycięstwa i 3 porażki i lepsze to niż ciągłe granie na pieprzone remisy i najważniejszy tytuł - niepokonana drużyna. Pytanie tylko co z tego mamy? A no mamy 12 miejsce w tabeli a za tydzień wyjazd do Szczecina gdzie o 3 pkt na pewno nie będzie tak łatwo jak dzisiaj.

FraMat 16.08.2015 19:40

Przeciwko czarnej mafii nic nie poradzimy.
Sędziowie widocznie dostali zadanie, że w tym sezonie Wisła nawet nie może zbliżyć się do czołówki.
Dzisiejszy "sędzia" w Krakowie gwizdał dla Lechii urojone wolne (po jednym z nich straciliśmy bramkę), dawał urojone żółte kartki i nie widział ewidentnego faulu bramkarza na Guerrierze w ostatniej minucie

FraMat 16.08.2015 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1411135)
Masz powtórkę tej sytuacji z końcówki?
.

Jeszcze nie mam.
Poczekam, aż ktoś wrzuci.
Ale jestem pewny na 100%, że Guerrier skakał do piłki, a bramkarz skakał po Guerrierze.

mtk 16.08.2015 20:41

W tym meczu nie chodzi tylko o sytuację z DG. W pierwszej połowie na polu karnym Lechii Wojtkowiek robi tzw. krzesełko DG - faul dla Lechii. Identyczna sytuacja w drugiej połowie w polu karnym Lechii, tym razem Jović robi krzesełko Lechiście - faul dla Lechii. Żelazna konsekwencja Pana arbitra (faul dla Lechii).
Cywka bez kontaktu z przeciwnikiem - żółtko, chwilę później Wiśniewski wycina Urygę przy wyjściu z kontrą (faul taktyczny), bez konsekwencji.
Burliga nie fauluje Makuszewskiego w narożniku (ten domaga się faulu, bo wie, że ostatni dotknął piłkę), nie ma faulu, jest rzut rożny.
Faul po, którym pada bramka - bez komentarza.
Sytuacja z ostatniej minuty - bez komentarza.
Tak się dziś drukuje mecze. Bez kontrowersyjnych bramek, bo ktoś mógłby się przyczepić. Wystarczy jednej drużynie przeszkadzać w grze.

PiVoSH92 16.08.2015 21:58

W sumie to jak skonfrontuje się to z nagłym spadkiem kursów na Lechię dziś to wychodzi, że mecz mógł być pod nich ustawiany i na taki właśnie wyglądał. Mimo wszystko z naszej strony frajerstwo, w obronie słabo (Bury zawala akcję za akcją, Głowa ma spore problemy z mobilnością, Joviciowi brakuje wzrostu) a w ataku Paweł... przesunąć go na 10 i będzie grał na swojej pozycji, bo na ten moment na 9 jest dramatyczny i do zmiany od początku meczu - brakuje już nawet tego zastawiana się...

gooro33 17.08.2015 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1411136)
Jeszcze nie mam.
Poczekam, aż ktoś wrzuci.
Ale jestem pewny na 100%, że Guerrier skakał do piłki, a bramkarz skakał po Guerrierze.

Oglądałem to wczoraj 5 razy. Maric wpada na Donalda, koniec kropka. Już to pisałem w innym temacie, w LE+ ani słowem nie skomentowano poziomu sędziowania w tym meczu. Przypomne ostatni mecz z Lechią w Gdańsku i 3 dniowy lament jak to w polu karnym Rysiek z Arkiem faulowali Friesenbichlea... Szuje

kerim1906 17.08.2015 17:42

mtk "Tak się dziś drukuje mecze. Bez kontrowersyjnych bramek, bo ktoś mógłby się przyczepić. Wystarczy jednej drużynie przeszkadzać w grze."

dokładnie tak to się robi , z jednym małym wyjątkiem, jak gramy z let football win wtedy nie ma zmiłuj się , idą na rympał , ale to wyjątek który potwierdza regułę

gooro33 mam nadzieje że po dzisiejszym info o La Liga , araby wykończą te szuje jak obrazowo piszesz, należy im się za całokształt "wiślacki"

mtk 17.08.2015 18:49

Cytat:

Już to pisałem w innym temacie, w LE+ ani słowem nie skomentowano poziomu sędziowania w tym meczu
To mnie właśnie utwierdza w przekonaniu, że sędzia we wiadomy sposób wywiązał się z zadania.

St Yabol 17.08.2015 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gooro33 (Post 1411287)
Oglądałem to wczoraj 5 razy. Maric wpada na Donalda, koniec kropka. Już to pisałem w innym temacie, w LE+ ani słowem nie skomentowano poziomu sędziowania w tym meczu. Przypomne ostatni mecz z Lechią w Gdańsku i 3 dniowy lament jak to w polu karnym Rysiek z Arkiem faulowali Friesenbichlea... Szuje

To tak jak w ktorymś meczu z legią, jak Pareiko STAŁ i czekał na piłke, a któryś idiota wleciał na niego i to Pareiko dostał czerwoną kartke

FraMat 17.08.2015 20:37

https://www.youtube.com/watch?v=XEdu25ttePE
Oto sytuacja Pareiki.

landryna99 21.08.2015 18:41

Michniewicz już dzwonił by karnego gwizdnąć ? Karny z dupy......

Kamson 21.08.2015 18:57

rzygam tymi ....ami drukujacymi mecze. karny ....a jego mac.

shaggy 21.08.2015 19:01

Ku.... wyczyny czarnuchów z gwizdkami w naszych meczach są zajeb... przewidywalne co mecz to dostajemy po dupie... Już nawet w Klanie albo M jak Miłośc jest więcej nieprzewidywalnych zwrotów akcji...
Komuś nasza dominacja w ostatnich latach mocno się nie podobała więc teraz sobie używa...

Zooey_Deschanel 21.08.2015 19:02

Przestańcie pie**olić. Karny ewidentny. Pora spojrzeć prawdzie w oczy. Z tym zespołem i z tym trenerem nie ugramy nic!

Kamson 21.08.2015 19:05

ewidentny. hahahahahaha

bódyń 21.08.2015 19:06

Karny byl i nie placzcie.

Heero 21.08.2015 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zooey_Deschanel (Post 1411810)
Przestańcie pie**olić. Karny ewidentny. Pora spojrzeć prawdzie w oczy. Z tym zespołem i z tym trenerem nie ugramy nic!

Jaki ewidentny? Burliga ma piłkę pod kontrolą, Przybecki nawet jej nie atakuje tylko próbuje się wcisnąć od złej strony, kontakt z obu stron. Nie ma faulu w żadną stronę.

63.5 Kg 21.08.2015 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zooey_Deschanel (Post 1411810)

Babinskiego 29 ....

kerim1906 21.08.2015 19:47

karny z dupy , czarny zadanie wykonał, gramy dalej

raindog'Wieli błąd Burligi, że dopuścił do tego, że rywalowi w ogóle zachciało się biec do tej piłki."

różne bzdury czytałem o dzisiejszym karnym ale przebiłeś wszystkich, następnym razem Burliga zastrzeli każdego komu będzie chciało się biegać

Gucio25 21.08.2015 20:04

ewidentnie to Przybecki się nogą w nogi Burligi w.......ił, gdzie macie oczy?

crazykaro 21.08.2015 20:16

Niech mi "geniusze sędziowania" wyjaśnią gdzie tu jest karny?
Przecież Przybecki wcisnął swoją nogę między nogi Burligi, nie mając szans nawet na dotknięcie piłki, a później obaj sie przewrócili. Noga Przybeckiego była za nogą Burligi, więc ewidentnie to Burliga był przy piłce i nie ma tu żadnego karnego. Sędzia wykorzystał jedyną sytuacje kiedy mógł cokolwiek podyktować i on jest jedynym winnym. Ciekawe tylko czy jest to decyzja głównego czy bocznego.
Gdyby ktoś nie rozumiał, oto zdjecie:

http://s14.postimg.org/iy4glj7sx/Przechwytywanie.jpg

kerim1906 21.08.2015 20:30

jestem przekonany że czarna k...a czekała na odpowiednią sytuacje , gdyby tego nie gwizdnął założę się że przy którymś wolnym czy rogu "wymyślił" by trzymanie lub łapanie, na bank

63.5 Kg 21.08.2015 20:33

Dziekuje za zdjecie i polecfam tym wszystkim od oczywistego karnego ulica Krakusa 10 bardzo dobry optyk względnie jak już pisałem Babinskiego 29 duzy wybor lekarzy....

Gucio25 21.08.2015 20:46

nagle ucichli, hm, dziwne.

Krav 21.08.2015 20:51

od początku pisałem, że karny całkowicie z dupy

kerim1906 21.08.2015 20:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 1411897)
nagle ucichli, hm, dziwne.

biczują się i utwierdzaja w przekonaniu że karny był , no przeca komentator powiedział a trener nie oponował

silver03 21.08.2015 20:57

Ładnie nisko już upadliśmy skoro wszystkie nasze niepowodzenia tłumaczymy sędziami, którzy są ujowi dla obu drużyn. Normalnie jakbym słyszał biadolenie garbatych z poprzednich sezonów. A to jest jedna z tych sytuacji kiedy karny mógł być odgwizdany, ale równie dobrze mógł nie być, problemem była lewa noga Burego zahaczająca o Przybeckiego z tyłu.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl