Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2012/13 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8799)

WISŁAZWE 26.09.2012 07:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez baton (Post 1278270)
Mozna skads sciagnac skrot meczu ?

Proszę bardzo:

http://wislakrakow.com/forum/showpos...postcount=2095

Kocur 26.09.2012 07:25

Nie mówisz chyba poważnie? Przytrzaśnięcie palca drzwiami mniej boli niż oglądanie tego wczorajszego kabaretu ;)

thechris 26.09.2012 13:42

Nie strzelić dwóch karnych też trzeba umieć... Wczorajszy mecz niejako utwierdził mnie w przekonaniu, że obecna Wisła nie byłaby w stanie wygrać I ligi a Bednarz bredził coś o wygraniu Ekstraklasy... :haha:

Gwiaździsty 26.09.2012 13:46

Ogladanie już skrótów tego meczu powinno być zabronione przez lekarzy, filmik powinien być opatrzony znakiem trupiej głowki z piszczelami (jak trucizny).

adus1906 26.09.2012 14:04

brak słów, 1 liga prezentuje większy poziom...mam nadzieję że coś ruszy w Wiśle bo bd masakra....oby jak najszybciej.

WISŁAZWE 26.09.2012 14:08

Najmłodszy skład od lat.
Wczoraj w pierwszej 11 średnia wieku wyniosła 25.64, najstarszy na boisku był Holender Kew Jaliens, który liczy sobie 32 lata. Warto zauważyć, iż Wisła kończyła mecz z jeszcze niższą średnią po zmianach m.in Alana Urygi średnia wyniosła 25,09...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/wisla_mloda/

adus1906 26.09.2012 14:10

wszystko dobrze cieszę się że Wisła ma młodych bo można zbudować skład na długie lata ale młodzi nie pokazują nic ciekawego...

arti 26.09.2012 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1278323)
Ogladanie już skrótów tego meczu powinno być zabronione przez lekarzy, filmik powinien być opatrzony znakiem trupiej głowki z piszczelami (jak trucizny).

Niestety wydaje się, że najlepsze dopiero przed nami... Jeśli w zimie odejdzie Maor to dopiero zacznie się horror.. musimy jakoś nabić jeszcze minimum jakieś 15pkt do zimy; wtedy wiosną jeszcze jakoś uciułamy brakujące 8-10pkt, może ktoś (byleby nie my) też wywali się finansowo w międzyczasie i nie będzie tak źle..:)
A za rok jeśli nic się nie zmieni - odejdą wyjadacze, JB zrobi kolejny zaciąg Sikorskich itp. i będzie się działo...

adus1906 26.09.2012 14:13

jedyna nadzieje wygrać PP i awansować do LE żeby większa kasa była..

Ajax 26.09.2012 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1278330)
Niestety wydaje się, że najlepsze dopiero przed nami... Jeśli w zimie odejdzie Maor to dopiero zacznie się horror.. musimy jakoś nabić jeszcze minimum jakieś 15pkt do zimy; wtedy wiosną jeszcze jakoś uciułamy brakujące 8-10pkt, może ktoś (byleby nie my) też wywali się finansowo w międzyczasie i nie będzie tak źle..:)
A za rok jeśli nic się nie zmieni - odejdą wyjadacze, JB zrobi kolejny zaciąg Sikorskich itp. i będzie się działo...

Też tak myślałem ale na razie Maor zagrał jeden dobry mecz w tym sezonie.

arti 26.09.2012 14:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ajax (Post 1278332)
Też tak myślałem ale na razie Maor zagrał jeden dobry mecz w tym sezonie.

Może i tak, ale:
Gol i asysta z GKS
Asysta z Lechią
czyli spokojnie 5pkt z 7, które mamy
Kto by to zrobił gdyby go nie było?
Z BB już nie pamiętam czy brał oprócz Garguły i Burligi w akcji bramkowej.
Poza tym jakby Go nie było to moim zdaniem rywale mogliby już całkiem robić co by chcieli w środku i atakować nas bez stresu większymi siłami.

funkykoval 26.09.2012 15:12

A mnie zastanawia na nagonka na sędziego Wajdę ze strony Warty, PS i innych
Porównując karnego, odgwizdanego w 1/2 PP w Krakowie przez Borskiego za "faul" lPaljicia na Piechu, do tego Wajdy, to jednak mimo wszystko Sikorski stał na przeciwko bramki i być może trafiłby tym razem w jej światło strzelając gola. Paljić położył rękę na Piechu przy linii końcowej gdy ten jedyne co mógł wyjebać ją w trybuny.
Jeżeli pani Prezes od Kręciny mówi o przeręcie sędziego, to szkoda, że nie widziała kopania po gnatach w wykonaniu swoich kopaczy.
Co zaś do poziomu meczu to nie była I ligowa młócka - to była góra A klasa - zespoły walczące o utrzymanie....
A Miskiewicz wtedy co wybił piłkę daleko w aut, to tylko po to, aby Czekaj z Fredriksenem mogli wejść na boisko......
Generalnie Miśkiewicz zaprezentował się nieźle, Czekaj i Bunoza w miarę przyzwoicie, a z przodu największą ochotę do gry przejawiał Jaliens, ale może dalej niż def pomocnik to niech go Probierz nie przesuwa.
Probierz - taktyka na 2 defensywnych Wilk+Jaliens to jakiś idiotyzm.....
Orbit chyba jednak wyorbitował na stałe z meczowej 18stki.
Środek pomocy w składzie Jaliens defensywny - Chrapek środek - Melikson - ofensywny, w połączeniu z dobrymi skrzydłowymi mógłby nieźle funkcjonować. Tylko gdzie w Wiśle znaleźć dobrych skrzydłowych ????

mitmichael 26.09.2012 15:49

Szkoda tylko, ze nie postawilismy tym drugim karnym kropki nad i bo przynajmniej niedalibysmy podstaw Pyzalskiej do tego, by wygadywala jakies farmazony o kupowaniu przez Nas meczu i jaki to sedzia jest beee, ze tak bardzo ich skrzywdził

wolfy 26.09.2012 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1278341)
A mnie zastanawia na nagonka na sędziego Wajdę ze strony Warty, PS i innych
Porównując karnego, odgwizdanego w 1/2 PP w Krakowie przez Borskiego za "faul" lPaljicia na Piechu, do tego Wajdy, to jednak mimo wszystko Sikorski stał na przeciwko bramki i być może trafiłby tym razem w jej światło strzelając gola.

Bardzo odważna teza. Niestety - praktyka meczowa jej nie potwierdza. Najbardziej prawdopodobny wariant po strzale Sikorskiego to aut dla przeciwnika.

FraMat 26.09.2012 20:57

tym bardziej glupi byli warciarze, że w ogóle go faulowali

butazango 26.09.2012 21:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adus1906 (Post 1278331)
jedyna nadzieje wygrać PP i awansować do LE żeby większa kasa była..

Chcesz ta kopanine w Europie pokazywac? :shock:

Dariook 26.09.2012 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez butazango (Post 1278390)
Chcesz ta kopanine w Europie pokazywac? :shock:

Nie zwracaj na nich uwagi :-/

Wojtas 26.09.2012 22:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1278383)
Bardzo odważna teza. Niestety - praktyka meczowa jej nie potwierdza. Najbardziej prawdopodobny wariant po strzale Sikorskiego to aut dla przeciwnika.

Ja bym poszedl jeszce dalej

Najbardziej prawdopodobny wariant po strzale Sikorskiego to potkniecie sie o kępe trawy, nietrafienie w pilke i kontra przeciwnika.

funkykoval 27.09.2012 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1278383)

Oj zwróć uwagę na to, że napisałem "być może".
W każdym bądź razie nawet Sikorski miał wieksze szanse w tej sytuacji na zdobyice gola niż bodajże Piech w meczu pucharowym z Ruchem....

wolfy 27.09.2012 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1278384)
tym bardziej glupi byli warciarze, że w ogóle go faulowali

Też miałem wspomnieć, że to było ich frajerstwo. Tyle, że to sędziego nie powinno obchodzić.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1278428)
Oj zwróć uwagę na to, że napisałem "być może".
W każdym bądź razie nawet Sikorski miał wieksze szanse w tej sytuacji na zdobyice gola niż bodajże Piech w meczu pucharowym z Ruchem....

OK. Ja po prostu stwierdziłem, że rzut karny to raczej maks co mogliśmy wyciągnąć z tej akcji.
Nie ma to jednak wpływu na ocenę sytuacji. Był faul - był karny.

funkykoval 27.09.2012 10:07

A mnie zastanawia brak reakcji klubu na wypowiedź prezes Warty o "wydrukowaniu meczu".
Sędzia mógł już w I połowie wykartkować kołków z Poznania, a w drugiej połowie kołki grałyby w najlepszym razie w 10 -ciu. Przy grze z takimi kołkami zawsze obawiam się o zdrowie Meliksona
Zresztą od kiedy w PMS zapanował trend na walkę na kości - czyli bezpardonowe faulowanie przeciwnika w okolicach środka boiska, to zawodnicy czysto techniczni mają spory problem z rozgrywaniem akcji

KOMINEK 27.09.2012 11:07

Też uawżam że powinna być reakcja klubu. To że ma się ładną buźkę i nie zna się zupełnie na piłce nie usprawiedliwia możliwości rzucania podejrzeń na Wisłe o co by nie mówić czyny przestępcze

arti 27.09.2012 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 1278451)
Też uawżam że powinna być reakcja klubu. To że ma się ładną buźkę i nie zna się zupełnie na piłce nie usprawiedliwia możliwości rzucania podejrzeń na Wisłe o co by nie mówić czyny przestępcze

Niestety B potrafi tylko chlapać, że ciężka sytuacja i wszyscy są na sprzedaż, przeciwstawienie się pyskującym na Wisłę to już zbyt ambitne zadanie...
No a Ochalikowi mówić nie kazano więc siedzi cicho

funkykoval 27.09.2012 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1278458)
Niestety B potrafi tylko chlapać, że ciężka sytuacja i wszyscy są na sprzedaż, przeciwstawienie się pyskującym na Wisłę to już zbyt ambitne zadanie...
No a Ochalikowi mówić nie kazano więc siedzi cicho

Jurczyński Jeż przynajmniej coś by zdementował...

Griszka30KR 27.09.2012 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1278154)
Nie ma sprawy.
Pod warunkiem, że wskażesz mi cokolwiek z "trenerskiej reki" Probierza w dzisiejszym spotkaniu z drużyną z I ligi, i to nie najmocniejszą.
Byc może jestem ślepy. Otwórz mi oczy.

Framat ,wiem że nie otworze,ale przypomnij sobie inne nasze mecze z podobnymi tuzami, za kadencji wczesniejszych (co dla niektórych) znakomitosci trenerskich....

Gercu 03.10.2012 17:59

No i po derbach :(

4FunNow 24.10.2012 16:03

Kolejna runda

Wisła Kraków - Jagielonia Białystok

shaggy 24.10.2012 16:10

Ta legia to jakos z przydialu w kazdej edycji mniej wiecej tak do polfinalu dostaje przynajmniej teoretycznie najslabszy zespol ze stawki:)

JacekFan 24.10.2012 16:10

To losowanie to jakaś wiejska imprez, babka z szopom na głowie ;). Losowanie raczej korzystne.

felipe 24.10.2012 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez shaggy (Post 1283301)
Ta legia to jakos z przydialu w kazdej edycji mniej wiecej tak do polfinalu dostaje przynajmniej teoretycznie najslabszy zespol ze stawki:)

Przecież ostatnio my mieliśmy łatwiej, juz nie pier**l.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl