Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22 kolejka] PGE GKS Bełchatów - Wisła Kraków 17.03.12r. godz. 15:45. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8636)

milosz 19.03.2012 21:21

lorddavy
Problem w tym że nic nie udowodnił, bo zarobki piłkarzy nie są znane.

Ile zarabia Paljić ? Wiesz to podaj dokładna sumę z kontraktu, nie znasz, ano ...nie znasz, a więc jednak nie znasz.

Piłkarzy o oczekiwanym poziomie gry na konkretną pozycję w Polsce jest powiedzmy 4, albo 5, a na zachodzie jest ich do wybory 20 lub 30, lub więcej ...W Polsce żąda się za nich gigantycznych pieniędzy, za piłkarzy nawet I ligowych, a na zachodzie reprezentanci krajów juz są tańsi od naszych gwiazdeczek jednej rundy, takie są rzeczowe argumenty zamykające temat.

Tak na marginesie zarobki w Wisle Garguły, Niedzielana czy Matusiaka też (podobno) uzyskiwały poziom zarobków Meliksona, to też daje do myślenia, nie ma to jak tworzyć mit o tanich polskich piłkarzach i jeszcze sportowo nas rozwijających, w sumie to nie mit to bzdura.

BBudowniczy 19.03.2012 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1232065)
Oj biedny z ciebie intelektualnie użytkownik netu (…) są tak durnie puste, całkiem puste. (…) W tej dziedzinie jesteś ostatnim co może kogokolwiek pouczać. (…) twoje prostackie inwektywy idealnie pasują do ciebie. Dzieciakiem zaś i mitomanem jesteś, wystarczy poczytać twoje wypociny, szkoda że nie wiesz nawet co to minimum logiki, bo piszesz same nonsensy. (…) masz kompleks wobec FroMata, ale nie musisz się z nim ze mną dzielić idź z tym do specjalisty , Ja ci nie pomogę.(…)

I tak właśnie wygląda cała argumentacja użytkownika Miłosza polegająca na puszczaniu brzydkich bąków i wmawianiu innym że to są tak zwane „delicyje argumenta”.:lol: Niestety, ale dałeś się sprowokować i pokazałeś że prezentujesz poziom najprymitywniejszego forumowego obszczymurka z onetu. Tyle mi wystarczy.

Cytat:

Po szóste przegrałeś polemikę próbując nieudolnie i głupio udowadniać że polscy piłkarze są tańsi od zachodnich o zbliżonych umiejętnościach, bo gdyby tak było to ktoś poza Tobą by to zauważył, a tak żyjesz sobie w swoim wyimaginowanym świecie, oby nie był to świat bez klamek :rotfl:.

No to udowodnij że jest na odwrót tytanie intelektu.Bo jak na razie tylko ja podałem jakieś cyfry.Ty jedynie się kompromitujesz.

Cytat:

Problem w tym że nic nie udowodnił, bo zarobki piłkarzy nie są znane.

To ciekawe skąd ten tytan intelektu wie że zagraniczni piłkarze są tańsi. :rotfl:

Cytat:

Żegnam i bez odbioru :D.[/COLOR]

Do widzenia i powodzenia :D

milosz 19.03.2012 22:04

BBudowniczy, ależ z ciebie kłótliwy użytkownik, hahaha.

Rozumiem że się przedstawiłeś jako „obszczymurek z Onetu” , okay możesz się tak sam siebie nazywać, żyjemy w wolnym kraju.

Taa podałeś cyfry tyle że wzięte z sufitu.

No to Ja też sobie porównam, jeśli zarobki Garguły są na poziomie Meliksona to Ja wolę Meliksona niż Gargułę.

Piłkarze zagraniczni są tańsi bo mniej kosztują w sumach kontraktu za jedną anonimową polską gwiazdkę z I ligi można kupić lepszych kilku obcokrajowców, reprezentantów kraju, że nie wspomnę o wypożyczeniach, czy piłkarzach z karta w ręku, większy wybór jest faktem, podobnie jak kosmiczne sumy żądane za polskich piłkarzy w naszej nędznej kopanej lidze.

Cały piłkarska Europa rozwija się w oparciu o obcokrajowców, polskie kluby też to wiedzą , ale jest taki użytkownik netu co wie lepiej niż wszyscy wokół .

Powodzenia, ale i bez odbioru.

KOMINEK 19.03.2012 22:16

STOP jesli coś do siebie macie istnieją privy

milosz 20.03.2012 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1231959)
Walka o podum mówisz. Gdy dziś wygra Korona to do III miejsca będzemy mieć stratę bagatela 7 pkt !. Nieźle.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1231959)
Przed rundą rewanżową zapowiadałem, że 4 miejce będzie naszym sukcesem i to takim nad wyrost. Nadal tego się trzymam nie rozumiejąc, przyznaje, za bardzo na jakiej podstawie uważasz, że jesteśmy w stanie się bić o podium ?

Post nie był skierowany do mnie , ale podjąłem temat, bo ciekawy, a w lidze kluczowy...Korona nie wygrała, strata nadal jest 5 punktów (rywale z tą przewagą to Ruch, Polonia, Korona) i napisałem że nawet 4 miejsce , a nie tylko 3 może wystarczyć do gry w pucharach europejskich...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1231963)
Naszym celem jest gra w pucharach europejskich i czy to finał PP czy nawet 4 miejsce mogą teoretycznie je dać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1231963)
Kw. do LM miejsce 1, dalej przez PP jego zwycięzca który powiedzmy zajmie miejsce w lidze np. 3 lub 2 (może też być przegrany finalista jeśli , przegra z nowym MP)i zagra w kw. do LE , oraz 2 zespoły z miejsc np. 2 i 4 i awans do kw. LE.
Wniosek , teoretycznie miejsce 4 też może dać realizację celu minimalnego czyli awans do europejskich pucharów, tyle że aktualnie zajmujemy miejsce 6 i strata się do rywali jakoś się nie zmniejsza.

Pokazałem teoretyczną możliwość zajęcia 4 miejsca w lidze i … awansu do pucharów (o ile zdobywca PP będzie 2 lub 3 na koniec sezonu), więc jest to moja odpowiedź na tezę o 4 miejscu w lidze które wówczas może być traktowana jako wynik wytarczająco dobry (w sumie w naszym kiepskimw ligowym sezonie), bo realizujący cel minimum, grę w kolejnym sezonie w europejskich pucharach.

Do KOMINEK i co niby tu jest bzdurą !?

PS, Zaś nikomu niepotrzebna polemika z BBudowniczym została zakończona i to jest okay.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl