Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [5. Kolejka] Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok 29 sierpnia, 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6217)

RAFi89 30.08.2009 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablooo (Post 787026)
Zastanawiam się, co za genialne rozwiązanie taktyczne stosowali wiślacy, wyprowadzając 3/4 ataków poprzez podanie Alvareza wzdłuż linii bocznej do Łobodzińskiego... I: albo przejdzie, albo nie przejdzie i jest aut i nie ma kontry.
To coś jak gol Sasina w derbach i sławna polska myśl szkoleniowa: "lepiej w takiej sytuacji oddać strzał Panu Bogu w okno, niż narazić się na kontrę". Paranoja.

Problem z rozegraniem akcji w środku pola jest taki sam od dłuższego czasu, czyli brak zawodnika który wziąłby na siebie ciężar gry, rozegrał piłkę zagrał inaczej niż wszyscy.
A co do tego że zawodnicy prowadząc gdzieś lekko odpuszczają to nie bez znaczenia jest fakt że w naszej drużynie praktycznie nie ma zmienników. A to jest ważne bo jeśli zawodnik wie że jeśli zagra słabo to jest w jego miejsce zmiennik to raczej o żadnym rozluźnieniu lub zbytniej pewności siebie nie ma mowy. Na pozycje skrzydłowych i napastników mamy jednego Ćwielonga na zmiane. Taki Kirm przychodzi do klubu i zamiast zwiększyć rywalizację na skrzydle to on z miejsca wskakuje do składu bo w klubie brak zawodników.
Mam nadzieje że w miarę szybko do gry wróci Boguski bo to zawsze jeden dobry piłkarz więcej do wyboru trenera.

Wojtas 30.08.2009 23:19

Ktos powie ze znowu sie przy****lam ale znowu widac ze niepotrafmiy dobic przeciwnika.

Przeciez wczoraj przy półamatorskim poziomie jaki prezentowla Jagiellonia az prosilo sie bramek do poprawy bilansu nastrzelac a nasi znowu niewkorzystywali sytuacji.

A co najsmiejszne moglo to w ost sekundach wpasc i bylo by 2;2:D

ha ha i wtedy juz smiesznie by nie bylo.

wislak68 31.08.2009 00:53

A ja tak z innej beczki: zastanawiam się czy kiks Pa Brożka przy pierwszej bramce dla Wisły (tej którą strzelił Junior) to kiks czy asysta :> ? Jestem bardzo ciekaw jak to zostanie ujęte w statystykach.

1q2 31.08.2009 01:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 787201)
A ja tak z innej beczki: zastanawiam się czy kiks Pa Brożka przy pierwszej bramce dla Wisły (tej którą strzelił Junior) to kiks czy asysta :> ? Jestem bardzo ciekaw jak to zostanie ujęte w statystykach.

W canal+ jako asysta;)

wislak68 31.08.2009 01:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 787204)
W canal+ jako asysta;)

Czyli Brozio zaliczył bramkę i asystę. Ciekawe dlaczego do jedenastki kolejki wzięli Kirma a nie Pawła :> ?

FraMat 31.08.2009 11:15

bo ponoć na lewym skrzydle nikt w całej lidze lepiej nie zagrał.....

Marszałek 31.08.2009 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 787169)
Ktos powie ze znowu sie przy****lam ale znowu widac ze niepotrafmiy dobic przeciwnika.

Przeciez wczoraj przy półamatorskim poziomie jaki prezentowla Jagiellonia az prosilo sie bramek do poprawy bilansu nastrzelac a nasi znowu niewkorzystywali sytuacji.

ha ha i wtedy juz smiesznie by nie bylo.

Otóż to. Co z tego,że wygraliśmy , skoro był to zwykły chodzony. Byle jak byle żeby wygrać. A z całym szacunkiem do Jagi, ale była do zjedzenia i szóstką.

Akcje były prowadzone ospale, brak szybkości,zaskoczenia. Na Jegiellonie i ligę to może wystarczyć, z tym,że ja dle Wisły mam inny odnośnik. Dla mnie niepokonanie przez Wisłę rywali różnicą 2 bramek różnicy to dla mnie, będę szczery,jest traktowane jako porażka. Nie ligą ma być dla nas odnosnikiem ale ligi zachodnie.

Ogryzek 31.08.2009 12:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 787290)
Otóż to. Co z tego,że wygraliśmy , skoro był to zwykły chodzony. Byle jak byle żeby wygrać. A z całym szacunkiem do Jagi, ale była do zjedzenia i szóstką.

Akcje były prowadzone ospale, brak szybkości,zaskoczenia. Na Jegiellonie i ligę to może wystarczyć, z tym,że ja dle Wisły mam inny odnośnik. Dla mnie niepokonanie przez Wisłę rywali różnicą 2 bramek różnicy to dla mnie, będę szczery,jest traktowane jako porażka. Nie ligą ma być dla nas odnosnikiem ale ligi zachodnie.

Zespół powinno się oceniać w pewnym kontekście:

1. Naszej ligi - na tle konkurencji
2. Podobnych możliwości finansowych

Trzeba podpatrywać najlepszych, ale też trzeba mieć umiar w ocenie - tego co klub z budżetem taki jak Wisła może grać (dla przypomnienia nasz budżet jest już tylko 3 w Polsce po Legii i Lechu! To nie czasy Kasperczaka!)

PS
Dla przykładu - nie ma w I lidze francuskiej takiego biedaka jak Wisła - najmniejszy budżet tam to 20 mln EUR!

AYALA 31.08.2009 12:05

dojdzie Garguła i Boguski to i Wisła zyska na efektowanej i ofensywnej grze.Ciężko wymagac płynnych akcji skoro na środku pomocy gra defensywny pomocnik Sobol i nominalny lewy obrońca-Diaz.
5 meczy 15 punktów jest super.
Porównujecie obecną Wisłe do tej z czasów Henia ale wtedy na R22 KUPOWANO najlepszych zawodników w kraju a teraz ściaga sie głównie za darmo zazwyczaj graczy defesnwynych .Różnica w grze jest bardzo widoczna

Marszałek 31.08.2009 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 787300)
Zespół powinno się oceniać w pewnym kontekście:

1. Naszej ligi - na tle konkurencji
2. Podobnych możliwości finansowych

!

W naszej lidze kto jest dla nas konkurencją? Tylko i wyłącznie Legia. Pozostałe zespoły to zwyczajne tło,do bicia. Piszesz o możliwościach finansowych. Rzecz jasna ,że są mniejsze niż ekip z zachodu, ale nie przeszkadza to w niczym grać efektywniej niż dotychczas. Nie potrzeba 20 mln euro aby grać presingiem przez większość meczu z zespołami z naszej ligi.

Ogryzek 31.08.2009 12:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 787311)
W naszej lidze kto jest dla nas konkurencją? Tylko i wyłącznie Legia. Pozostałe zespoły to zwyczajne tło,do bicia. Piszesz o możliwościach finansowych. Rzecz jasna ,że są mniejsze niż ekip z zachodu, ale nie przeszkadza to w niczym grać efektywniej niż dotychczas. Nie potrzeba 20 mln euro aby grać presingiem przez większość meczu z zespołami z naszej ligi.

Dlaczego tylko Legia? Bo Ty tak autorytatywnie napisałeś?

I czy Legia i Lech (wg mnie też rywal do MP) grają lepiej od Nas? Cały czas gniotą pressingiem i grają z pierwszej piłki?

Żeby grać nie w pojedynczych meczach a cały sezon szybko i pressingiem (np jak Liverpool itd) to trzeba jednak mieć trochę liczniejszą kadrę niż my mamy czyli większy budżet.

Nawet taka legendarna Levadia pewnie większość meczy gra jak Wisła a spręża się na te najważniejsze (co nam się niestety nie udało).

Uważam że jak zwykle lubisz przejaskrawić, i tyle. Jaga do 70 minuty nie istniała (tak wiem emeryci itd) a gola zdobyła farfocla... i co jeszcze wymagać? Tylko poprawy skuteczności, bo byłoby 3, 4 do zera i nie byłoby nerwowej końcówki:)

Marszałek 31.08.2009 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 787327)
Dlaczego tylko Legia? Bo Ty tak autorytatywnie napisałeś?

i:)

Po prostu,wszystko wskazuje na to,że polskim zwyczajem Amica w tym składzie pogra pól roku jeszcze. Odejdzie w przerwie zimowej Stilc,Lewandowski. A,że nie mają nikogo na ich miejsce to stracą jakościowo i to znacznie. Do tego trener bez poważania w szatni, skłócona drużyna itd. Zbyt dużo tam fermentu aby mogło to doprowadzić do czegoś dobrego. Jeszcze tylko Legia ma jakościowo skład zdolny powalczyć o MP. Inne drużyny to dno i pięć metrów mułu.

willow 31.08.2009 20:44

Ja bym nie skreślał Lecha. Wg mnie mają lepszą ekipę niż Legia i będą wyżej w tabeli. Dla mnie Lech jest na dzień dzisiejszy groźniejszym przeciwnikiem do MP niż Legia.

Wojtas 31.08.2009 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 787290)

Tylko 2 mecze z Legia i Puchary Europejskie traktuje jak to co jest wskaznikiem tego na jakim poziomie czysto pilkarskim dzis jest nasz klub.

Niestety rozowo to nie wyglada.

A nasze mecze ligowe to zadna wykladnia i ktos kto mysli ze Wisla gra zajebiscie bo klepała Jage to jest w duzym błędzie.

Bo poziom Jagi i calej reszty(niechce nikogo obrazac,ale spojrzmy prawdzie prosto w oczy) to nawet nie jest 3 ,czy 4 liga w Hiszpanii czy Niemczech.

No bo sory ale jak zawodnik nie umie przyjac pilki tak zeby mu nie odskoczyla na 5 metrow ani uderzyc na bramke ale nie zeby trafic kibica w 25 rzedzie na trybunach to to jest zwyczjne kalectwo.
Ale jak wychowujemy tak gramy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl