Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Kurnik (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4725)

Sensej 07.09.2008 09:57

1 Precel z makiem (pzm1906)
2. pan_premier
3. michu-kozlowek (kasiaimisiu)
4. marcinarsenal
5. Coach
6. F_A_B ( nick na kurniku: fabgrudziadz)
7.Rocco_1906
8. Elendil (nick na kurniku: LordRegis)
9.FajQ(nick na kurniku: fajqabg)
10. Konrad. (nick na kurniku: konradw4)
11. latarnik (nick na kurniku: latarniik)
12.PauL89 (nick na kurniku: dallasstars)
13. cebulka997 (nick na kurniku: cebul997)
14. White_Star77
15. gris (nick na kurniku: griis)
16. Sensej

Tylko lcze na gre bez wspomagaczy :)

pan_premier 07.09.2008 10:01

co wy na to by ograniczyc liczbe zawodnikow do 16 ew 20?
moznaby wtedy zrobic grupy po 4 lub 5 osob, awansowaly by po dwie najlepsze do cwiercfinalu, w cwiercfinalach pojedynki do 2 zwyciestw, w polfinalach i finale do 3?

tak bym to widzial, jak bedzie miedzy 16 a 20, to niektore grupy beda 5 zespolowe.
Granie tego jak ligi odpada, bo jest prawie niemozliwe w sensownym czasie umowic sie z kilkanastoma roznymi osobami na mecze.

i co z czasem? piszcie co kto proponuje wybierze sie demokratycznie;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sensej (Post 599582)
Tylko lcze na gre bez wspomagaczy :)

wlasnie, jak musiscie to przestudiujcie slownik literakowy teraz a nie w czasie gry :>
i skoro gramy tam, to rozumiem ze kazdy akceptuje to ze np. 'ii' lub 'iii' sa dopuszczalnym przez literakowy slownik slowem :D

mcovalski 07.09.2008 10:10

też chętny jestem
2. pan_premier
4. marcinarsenal
5. Coach
7.Rocco_1906
14. White_Star77
16. Sensej
17. mcovalski

michu-k 07.09.2008 10:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 599584)
moznaby wtedy zrobic grupy po 4 lub 5 osob, awansowaly by po dwie najlepsze do cwiercfinalu, w cwiercfinalach pojedynki do 2 zwyciestw, w polfinalach i finale do 3?

tak bym to widzial, jak bedzie miedzy 16 a 20, to niektore grupy beda 5 zespolowe.
Granie tego jak ligi odpada, bo jest prawie niemozliwe w sensownym czasie umowic sie z kilkanastoma roznymi osobami na mecze.

i co z czasem? piszcie co kto proponuje wybierze sie demokratycznie;)

Co do ograniczenia zawodników- miałem to zaproponować, uprzedziłeś mnie :) Na chwilę obecną wchodzi w grę 20 osób, bowiem mamy już 17 i nie będziemy nikogo usuwać.

Proponuję zrobić cztery pięcioosobowe grupy. W każdej z nich każdy gracz rozegra 4 spotkania, systemem każdy z każdym.

Ze wszystkich grup awansują po dwie osoby, co da nam łącznie ośmiu graczy. Po pierwszej rundzie przyjdzie czas na ćwierfinał, następnie półfinał, mecz o trzecie miejsce i finał.

Jeżeli już rozgrywamy spotkania w systemie play-off, powinniśmy grać po jednej partii. Tak będzie uczciwie względem osób które z grup nie wyszły, i co za tym idzie, turniej nie będzie trwał w nieskończoność.

5 minut min, 10 min maks, 7 optymalnie. Nie wszyscy mają zapewne dużo wolnego czasu, także 30 minutowe pojedynki odpadają, chociaż byłyby teoretycznie najlepsze i równe. I chyba ku temu się będę skłaniał, 15 minut na gracza w spotkaniu. Ewentualnie czas można skrócić proporcjonalnie w następnych etapach turnieju lub zostawić bez zmian, dajmy na to:

GRUPA- 15 minut
1/4 Finału- 10 minut
1/2 Finału - 7 minut
Finał/O 3 msc. - 5 minut

Żadnych słowników, tego trzeba przestrzegać rygorystycznie. Między nami ja sam używam sjp.pl, jednak nie mam zamiaru robić tego podczas turnieju. Wiele ciekawych słów już poznałem, więc spróbuję bez wspomagacza :-)

Wszystkie zasady co do rozgrywania turnieju powinna wyjaśnić ankieta na forum :-)

latarnik 07.09.2008 10:24

proponuje 7 min

Sensej 07.09.2008 10:41

Ja propnuje troche innaczej
5 grup po 4.
Awans TOP 2 (10 graczy) Miejsca 3 rozgrywaja baraż (2 graczy) = 12
3x4 grupy awans TOP 2. I tu playoff.

Pozwoli to uniknąc odpadniecia dobrych graczy przed wczesnie:)

Ja proponuje góra 10 min pojedynki. W PO moga byc dluzsze

F_A_B 07.09.2008 10:51

Panie i Panowie, więc niech osoba odpowiedzialna za turniej podejmie szybko decyzję odnośnie jego regulaminu i zasad w nim panujących.
Według mnie nie ma co za dużo czekać, powiedzmy zapisy dziś do 21, i STOP, i ruszamy ! pierwsze pojedynki już w dniu jutrzejszym :-)
Pozdrawiam

TSWISELKA1 07.09.2008 10:59

2. pan_premier
4. marcinarsenal
5. Coach
7.Rocco_1906
14. White_Star77
16. Sensej
17. mcovalski
18. TSWISELKA1 (nick na kurniku: 19TSWISELKA06)

gris 07.09.2008 12:10

W grupach lepiej będzie dać krótszy czas gry bo się zajedziemy, w fazie pucharowej już trochę więcej będzie taktyki więc można zwiększyć. Optymalnie chyba też będzie utworzyć 4 grupy po pięciu graczy i dwójka najlepszych awansuje dalej.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez F_A_B (Post 599606)
Panie i Panowie, więc niech osoba odpowiedzialna za turniej podejmie szybko decyzję odnośnie jego regulaminu i zasad w nim panujących.
Według mnie nie ma co za dużo czekać, powiedzmy zapisy dziś do 21, i STOP, i ruszamy ! pierwsze pojedynki już w dniu jutrzejszym :-)
Pozdrawiam

Ja proponuje, by poczekać na dwie osoby i zamknąć listę. A rozpisać terminarz można nawet wcześniej choćby nawet na podstawie numerków na liście, przydałoby się też podać jakieś konkretne daty kiedy ten turas (jakby ktoś dajmy na to nie mógł w danym momencie, można by zagrać wcześniej awansem :P) Jeśli chodzi o system punktowania to sugeruje tak jak w siatkówce (2 pkt za zwycięstwo 1 za porażkę, przy ewentualnym takim samym stanie punktowym o awansie decydowałyby "małe punkty"). Ja bym to tak widział. Jakieś sugestie?

Prezydentowa 07.09.2008 12:35

2. pan_premier
4. marcinarsenal
5. Coach
7.Rocco_1906
14. White_Star77
16. Sensej
17. mcovalski
19. Prezydentowa (julcia1906)

Polly 07.09.2008 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez gris (Post 599638)
W grupach lepiej będzie dać krótszy czas gry bo się zajedziemy, w fazie pucharowej już trochę więcej będzie taktyki więc można zwiększyć. Optymalnie chyba też będzie utworzyć 4 grupy po pięciu graczy i dwójka najlepszych awansuje dalej.

Ja proponuje, by poczekać na dwie osoby i zamknąć listę. A rozpisać terminarz można nawet wcześniej choćby nawet na podstawie numerków na liście, przydałoby się też podać jakieś konkretne daty kiedy ten turas (jakby ktoś dajmy na to nie mógł w danym momencie, można by zagrać wcześniej awansem :P) Jeśli chodzi o system punktowania to sugeruje tak jak w siatkówce (2 pkt za zwycięstwo 1 za porażkę, przy ewentualnym takim samym stanie punktowym o awansie decydowałyby "małe punkty"). Ja bym to tak widział. Jakieś sugestie?

w siatkówce za zwycięstwo 3:0 i 3:1 liczy się 3 pkt, za wygraną 3:2 - 2pkt, a za przegraną (tylko) wynikiem 2:3 - 1 pkt.

gris 07.09.2008 13:21

no ale tu będzie wygrana 1:0 czyli ta sama różnica

Polly 07.09.2008 13:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 599584)

10 znakow ;)

Precel z makiem 07.09.2008 13:55

no i to jest dobry pomysł. Myśle że za tydzień w sobote wieczorem turmiej to idealna sprawa. :)
i mam taką propozycje żeby za zwycięstwo będzie nagroda w formie podisu pod nickiem :) Oczywiście jak wygra Pan_premier albo prezydentowa to nie ale jeżeli wygra ktoś kto jeszcze niema to mysle że mogł by mu sie to spodobać :)

pan_premier 07.09.2008 13:57

ja znikam na dzisiejszy wieczór.
Czekamy na ostatnia osobê, prosi³bym o jakas ma³a k³ótnie na temat zasad i jutro ok 12 napisze regulamin jako¶ tak zeby wszyscy go zaakceptowali.

pamietajcie ze w literakach sa tez remisy!
wiec mo¿e
2-zw
1 remis
0-por

Od cwierfina³ów najlepsze by³oby play-offy, jak juz pisa³em ze wzgledu na losowo¶c literek.
Co do rozmieszczenia ludzi po grupach. Jak bardzo chcecie losowosci mozna zapuscic jakis skryppt w php... jak nie to cos wymy¶lcie sprawiedliwego...

Czyli jutro ok poludnia regulamin na podstawie waszych propozycji, wieczorem mozemy grac.
Na rozegranie grup bedzie deadline powiedzmy 4 dni, kto sie nei zmiesci obustronny walkower?
inaczej na niektorych sie nie doczekamy.

15 min? oszczedzcie, naprawde, wiecej niz 10min nie potrzebuej prawie nikt, a beda po 4 mecze w grupie...

Kurt 07.09.2008 14:04

2. pan_premier
4. marcinarsenal
5. Coach
7.Rocco_1906
14. White_Star77
16. Sensej
17. mcovalski
19. Prezydentowa (julcia1906)
20. Kurt C. (JaroTS)

michu-k 07.09.2008 14:46

Dobra, jest dwudziestka, koniec :-)

Zapraszamy na drugą edycję :-)

FajQ 07.09.2008 16:51

A takie pytanie kiedy mecze będą sie odbywaly ? w tygodniu czy raczej w weekend ?

Konrad. 07.09.2008 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan_premier (Post 599687)
Co do rozmieszczenia ludzi po grupach. Jak bardzo chcecie losowosci mozna zapuscic jakis skryppt w php... jak nie to cos wymy¶lcie sprawiedliwego...

ja bym jednak po sprawdzał ranking na kurniku, bo trochę bez sensu będzie jak w jednej grupie będzie walka na noże z osobami 1600+, a w drugiej sami debiutanci zdobywający po 6 pkt na ruch...

Także, proponowałbym jakieś koszyki, jak w LM. :D

gris 07.09.2008 20:29

No nie chcesz być w grupie śmierci? :D:D:D
Dla lepiej będzie jak los zadecyduje, bo liczę, że co lepsi to się powykańczają już w grupach i może uda mi sie przejść jakoś szczęśliwie w miarę daleko, no chyba, że będę miał pecha w losowaniu :P

FajQ 07.09.2008 20:31

Ej te literaki są dziwne grałem jakieś 20 minut temu żeby potrenować i według kurnika nie ma słowa Wisła.....

Wiadomo już czy pojedynki będą rozgrywane w weekend czy w tygodniu ? Bo w tygodniu do późna raczej siedzieć nie moge...

Konrad. 07.09.2008 20:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 599845)
Ej te literaki są dziwne grałem jakieś 20 minut temu żeby potrenować i według kurnika nie ma słowa Wisła.....

Wiadomo już czy pojedynki będą rozgrywane w weekend czy w tygodniu ? Bo w tygodniu do późna raczej siedzieć nie moge...

mecze będą grane, wtedy kiedy sami między sobą ustalimy...

A co do Wisły - nie ma w słowniku żadnych nazw własnych zaczynajac sie z dużej litery. Także żadnych Tomków, Krakowów, Wiseł nie znajdziesz...

Kurt 07.09.2008 22:20

Cytat:

ja bym jednak po sprawdzał ranking na kurniku, bo trochę bez sensu będzie jak w jednej grupie będzie walka na noże z osobami 1600+, a w drugiej sami debiutanci zdobywający po 6 pkt na ruch...

Także, proponowałbym jakieś koszyki, jak w LM. :D

To jest zabawa ;) wylosować się losowo to później będzie śmieszniej, ktoś się zajmie turniejem pokonanych itd. ktoś szczęśliwie wyjdzie ;), szczęśliwie wyląduje w półfinale i już będzie miał jakiś sukces. ;)

A tak w ogóle gracie może w Planowanie ;>?
Ja na przykład mam nowe konto na kurniku (zapomniałem nick) i nie mam żadnych statsów na literakach, ktoś z Was ciupie w Planowanie, może? ;> Jaką Wiślacką czwórkę choćby może udało się znaleźć?

No i po Literakach, ktoś też zgłaszał chęć przydałoby się zorganizować turniej w Kalambury ;).
Ja ogólnie na Kurniku sporo kiedyś siedziałem, teraz wracam do nałogu, z powodu mojej 14-dniowej nieobecności w grupie Kurnikowców z Wisły, zaistnieć nie mogłem, ale postaram się to zmienić ;)

Sensej 07.09.2008 22:25

Ja od czasu do czasu poplanuje ;D

michu-k 07.09.2008 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FajQ (Post 599845)

Bo w słowniku nie ma nazw własnych.

Wisła, Michał, Józek, Kraków, Nil, Wołga. Itp. itd. ect. Nie ma także skrótów.

EMPI 07.09.2008 23:35

Proszę....

Dzisiaj wychodząc z garażu sobie kminiłem, że może bym zorganizował znowu turniej. Obecnie nie mam jednak na to czasu. :) Cieszy mnie, że jednak idea nie umarła. Do tej pory graliśmy w Literaki już dwa razy. Życzę zatem powodzenia organizatorowi i wytrwałości Graczom. :)

A ja postoję z boku i popatrzę. Może następnym razem się dołączę. :)
Macie moje błogosławieństwo. :)

pan_premier 08.09.2008 11:34

http://wislakrakow.com/forum/showthread.php?p=599968

nowy temat, zapraszam do dyskusji o tunieju tam, a tutaj niech temat, zyje tak jak wczesniej wszystkimi, kurnikowymi grami

Precel z makiem 08.09.2008 21:09

http://www.kurnik.pl/grupy/kurnikowcy08/ zakładamy oficjalną grupe na kurniku. Zgłaszajcie chęć do dołączenia do grupy(forum).

Precel z makiem 12.09.2008 15:05

Czas wracać z turnieju tym bardziej że niektóre osoby juz poodpadały (np ja co nie oznacZa że nie mam zamiaru grać pozostałych meczy) tak więc moze dzisiaj 22 kalambury??

Elendil 12.09.2008 15:30

będzie cięzko, ale może dam rady choć na chwilę wpaść

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl