Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

w0lno. 09.08.2008 00:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heban
Wypowiedź Ulatowskiego, to wypowiedź osoby pełniącej jedną z najważniejszych funkcji w polskiej piłce, której esencją jest kadra Polski i jego osobiste uwagi nie są sprawą prywatną pomiędzy Wisłą a Ulatowskim czy Beenhakkerem ale są sprawą związkową, pomiędzy Wisłą a kadrą i dlatego, Wisła tej sprawy nie może pozostawić bez idpowiedzi.

Nie mów, że wierzysz w to, że Benhakker liczy się z Ulatowskim :rotfl:. Tak samo się z nim liczy jak z Dziekanem, czy Nawałką. Koleś nie ma nic do powiedzenia, a po otrzymaniu tej 'zaszczytnej' funkcji myśli, że 'co to nie on'.

Żeby nie było offa to... Podoba mi się to, że weszło, Szamo itd. wstawili się za Brożkiem.
Zastanawia mnie, czemu najlepszy[!] napastnik w Polsce [bynajmniej na tą chwilę] nie dostaje szansy od selekcjonera na pokazanie się. Mam nadzieję, że 'Leeeeooooo' powoła wreszcie Brożka do repry, bo temu chłopakowi należy się to jak mało komu.

Styk83 09.08.2008 08:16

Wywiad z Mauro Cantoro :

http://www.sports.pl/pilka_nozna/art...?Artykul=32551

siara 09.08.2008 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 581961)
Nie zgadzam się. Fakt to kupa gówna, ze zmyślanymi pierdołami, a nazwiska blogerów Weszlo robią wrażenie.
Niedzielan, Szamotulski, Kowalczyk, Piekarski, Michniewicz....coś tam chyba na temat piłki do powiedzenia mają.

tyle, że jest yto na poziomie klozetu....

sensacja, obrazanie czyli igrzyska dla gawiedzi

Lysy 09.08.2008 09:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 581928)
"weszło.pl" to gorszy bruk niz Fakt, więc wyluzujmy i nie czytajmy tego.
Tania sensacja dla gawiedzi

Popieram :) Pamiętam jaki entuzjazm zapanował na forum, gdy umieścili niby relacje z "grilla u Cupiała" , gdzie miał się lać "najdroższy szampan" a Cupiał miał "sypnąć groszem na transfery" :lol: (Ile było w tym prawdy?) Poziom niektórych felietonów to faktycznie gorzej niż fakt :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 581786)
Swoją drogą, zaważam, że Brożek, zawodnika który dwa lata temu potykał się o własne nogi, na widok którego kibice modlili się, żeby ktoś go kupił, wyrobił się na super grajka, filar mistrzowskiego zespołu, gwiazdę pokroju Żurawskiego czy Frankowskiego, gościa, o którego można oprzeć całą grę.

To nie kibice, to chorągiewki. Pluję na takich, co dwa lata temu oddali by go za przysłowiową czapkę gruszek, a teraz są pliscy stawiania mu pomników.

Oldpara 09.08.2008 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 582169)
To nie kibice, to chorągiewki. Pluję na takich, co dwa lata temu oddali by go za przysłowiową czapkę gruszek, a teraz są pliscy stawiania mu pomników.

Eee tam... jak świat światem stoi, łaska kibica na pstrym koniu jeździ...

Jak ktoś słabo gra, to zrywa po łbie, jak świetnie, to jest wychwalany. I nic tego nie zmieni.

I chwała zawodnikowi, jak potrafi zacząć grać dobrze. Brożek wyszedł na ludzi.

bonawentura 09.08.2008 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 581786)
Swoją drogą, zaważam, że Brożek, zawodnika który dwa lata temu potykał się o własne nogi, na widok którego kibice modlili się, żeby ktoś go kupił, wyrobił się na super grajka, filar mistrzowskiego zespołu, gwiazdę pokroju Żurawskiego czy Frankowskiego, gościa, o którego można oprzeć całą grę.

Nie zgodzę się z Tobą, że Brożek jest w tej chwili gwiazdą pokroju Żurawskiego, Frankowskiego. Brożek sam nie potrafi wygrać meczu. Tak szczerze, to na ataku dalej brakuje nam lidera drużyny, który potrafiłby pociągnąć grę do przodu. Fajnie, że gra cały zespół, ale to duża zasługa trenera Skorży. Brożek, moim zdaniem jest niezły na polską ligę, gdzieś dalej w pucharach może się spalić. Mogę się mylić - może za rok, dwa będzie nieco innym zawodnikiem niż ten, którego widzę na boisku.

DevilMayCry 09.08.2008 10:02

hmmmm nie zapominajmy że zarówno Żurawski , jak i Franek mieli genialnych pomocników w postaciach Szymka i Kosy.Brożek jest dla mnie bardzo dobrym napastnikiem ,i pozwolę sobie to powiedzieć (aczkolwiek to tylko moje zdanie) prawdziwym filarem tego zespołu. Poza tym ma coś czego np. Żurawski nie miał - tą jego waleczność i agresję (czasami te jego oczy przypominają oczy jakiegoś seryjnego mordercy :D ).I tak na koniec- nie ma co porównywać Żurawia do Brożka, jeden i drugi prezentują zupełnie inny styl napastnika.

Dive Pirate 09.08.2008 10:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matthewG (Post 582178)
Nie zgodzę się z Tobą, że Brożek jest w tej chwili gwiazdą pokroju Żurawskiego, Frankowskiego. Brożek sam nie potrafi wygrać meczu. Tak szczerze, to na ataku dalej brakuje nam lidera drużyny, który potrafiłby pociągnąć grę do przodu. Fajnie, że gra cały zespół, ale to duża zasługa trenera Skorży. Brożek, moim zdaniem jest niezły na polską ligę, gdzieś dalej w pucharach może się spalić. Mogę się mylić - może za rok, dwa będzie nieco innym zawodnikiem niż ten, którego widzę na boisku.

Brożek już wielokrotnie udowadniał że potrafi strzelać bramki w pucharach, wg mnie nawet lepiej mu to wychodzi niż w meczach ligowych, chodzi mi o to że jest skuteczniejszy (takie mam wrażenie) w lidze potrafi zmaścić wiele prostych sytuacji - może jest to kwestia psychiki i zaangażowania ? Tak czy siak widać postęp w jego grze i to że chłopina się wyrabia, do trzydziestki mu jeszcze trochę brakuje a zazwyczaj wtedy kopacz jest w pełni formy. W ostatnim meczu z Beitarem bardzo fajna spokojna i techniczna bramka - dwa lata temu waliłby taką sytuację na siłę.

Oldpara 09.08.2008 10:07

No tak...jeszcze może taką gwiazdą jak Żuraw, czy Franek nie jest, ale...on ma 25 lati w końcu zaczyna realizować potencjał, o którym mówiono juz od dawna. Jak Ci dwaj byli w jego wiekui, to byli na niższym poziomie niż on. Jak będzie miał 27 to być może będzie już 3-krotnym królem strzelców.
A i w pucharach sobie świetnie radzi:
2008/09: z Beitarem 2 bramki (na dwa mecze)
2006/07: z Anderlechtem bramka, z Nantes bramka, z FC Basel bramka, z SV Mattersburg bramka (tylko z Iraklisowi nie strzelił chyba)
2005/06: z Panathinaikosem bramka .

W zasadzie, co wyjdzie to strzela (poza meczami, w których cała drużyna gra nieprzeciętną kichę - jak z Victorią Guimares), czego więcej chcieć

Wasiu 09.08.2008 11:08

Tak gwoli ścisłości :D

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 582187)
2006/07: z Anderlechtem bramka

eeee?

Cytat:

z Nantes bramka
Nancy

Cytat:

z FC Basel bramka
nawet dwie :D

Cytat:

z SV Mattersburg bramka
nie ten Brożek :D

Wypisując wszystkie bramki Brożka w europucharach trzeba jeszcze dodać gol z Feyenordem i trafienie z Primorje za małolata.

Ale ogólnie zgadzam się z tym, że Paweł poczynił wielkie postępy i jest niekwestionowanym liderem Wisły teraz. Nie ma co porównywać go z Frankiem i Żurawiem bo to zupełnie inni napastnicy, ale napewno trzeba zauważyć świetną grę Brożka z pierwszej piłki i strzały głową.

Oldpara 09.08.2008 11:10

z Feyenordem a nie z Anderlechtem, sorki

w0lno. 09.08.2008 21:24

Wywiad z Pawłem: www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4317
Cytat:

Pierwotnie napisane przez P.Brożek
Liczyłeś dziś swoje sytuacje?
Nie.

A było ich dziesięć, jak to mówił trener Ulatowski?

Trener dzwonił do mnie wczoraj i powiedział, że nie użył takich słów. On w ogóle nie rozmawiał z Przeglądem Sportowym. Dziś ukazała się nawet w tej gazecie wzmianka, że przepraszają trenera.

Ps. Kolejny raz przekonaliśmy się, że Przegląd Sportowy to gorszy szmatławiec od Faktu...

EDIT: www.wislaportal.pl/news.php?id=13661
Się nam Tomek rozhulał. Od kiedy on taki wesoły :)

leszekm 11.08.2008 12:18

Panathinaikos chciał Brożka

http://www.futbol.pl/index_2501.php?...0fd653e727c2c0

buczo1985 11.08.2008 13:06

ktoś wie jak długo bedzie jesczze pauzował Głowa?

albert02 11.08.2008 13:15

Cytat:

W tym oknie transferowym Paweł Brożek na pewno nie opuści Wisły i już zapowiedział walkę o kolejny tytuł króla strzelców. - Temat transferu jest w tej chwili zamknięty. Mam zapewnienia z klubu, że jeśli coś się pojawi w grudniu lub w czerwcu, to będą rozmowy – mówił Futbol.pl jeszcze niedawno Paweł Brożek.
Wedlug mnie, Brozek zachowal sie wspaniale. Nie ukrywa, ze chcialby sprobowac zagranica w jakims lepszym klubie, ale nie leci na kase jak niektorzy ; /

South 11.08.2008 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 583458)
ktoś wie jak długo bedzie jesczze pauzował Głowa?

4-6 tygodni

maRgrabkarz 11.08.2008 15:23

choc kiedys nie pozwalalem sie nikomu przescignac w nasmiewaniu sie z Brozka tak teraz musze to przyznac, ze szokuje mnie jego pewnosc siebie i precyzja w grze. Nie wiem jak dlugo sie to utrzyma, ale poki co robi na mnie spore wrazenie, majac zwlaszcza przed oczami dawne popisy.

Zobaczymy w dalszej czesci sezonu.

Styk83 11.08.2008 17:52

Fajny wywiad z Brozkami :

http://wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=4297

impArt (konto usuniete) 11.08.2008 19:38

Na tym filmiku możecie sobie zobaczyć podejście "wielkiego i cudownego" Cantoro do nas, kibiców:

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...em_Skorza.html

Tak od 0:40 sekundy...

http://i38.tinypic.com/2j51edw.jpg

Kibicka 11.08.2008 19:49

Oj bo Mauruś zmęczony był;)

Wiślak_358 11.08.2008 19:56

Wśród kibiców jest nie jeden taki Cantoro co caly mecz siedzi cicho a jak piłkarze podejdą to odpowiada jakby cały mecz dopingował,a Cantoro może miał jakiś gorszy dzień bo zawsze świętuje zwycięstwo.

autocontrol 11.08.2008 20:04

wpierw chciał krzyknąć.. i sie zakrztusił chyba ;)
przynajmniej ja tak to widze.

PS: a usprawiedliwanie zawodnika ze zmęczony to lekka hipokryzja, alez to wysiłek... - nie nawiązuje specjalnie do tej sytuacji tylko ogólnie.

QBAS 12.08.2008 06:24

Jak dla mnie szukasz dziury w całym..

Wojtas 12.08.2008 18:13

impArt
Niewiem skad ten szyderczy ton w stosunku do Mauro...tam nic nie ma .pilkarze skanduja,Mauro schyla glowe,po czym jest juz normalnie ustawiony do sektora.

felipe 12.08.2008 18:22

eee, bez przesady :) nie szukajmy na siłę problemów

pysio 12.08.2008 18:28

Mauro zaczął czytać forum Wisły i stąd jego niechęć do kibiców :) 2 tygodnie wcześniej wszyscy go obrażali i od dziadów wyzywali to wziął sobie to do serca i się rewanżuje..

Gucio25 12.08.2008 19:11

http://www.wisla.krakow.pl/galerie/2...etr_losowy=698

Mario ma ekstrawaganckie sposoby snu. :)
btw. świetne zdjęcia z samolotu.
no i Piotrek Brożek czyta fajne gazetki. ;)

tomo 13.08.2008 12:50

Zdjęcia są na prawdę pierwsza klasa haha ;)

http://www.wisla.krakow.pl/foto.php?...ny&plik=23.jpg

Ostatnie foto także pokazuje sposób jak spać w samolocie ;))

DrewniaQ 13.08.2008 13:00

Hahahahahaha! To foto mnie rozwaliło! Ale to dobrze, bo przynajmniej widać, że drużyna się.. lubi! :P

Mega!

Kibicka 13.08.2008 13:03

jacy oni słodcy na tych fotach,fotograf genialny!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl