![]() |
Cytat:
Każdy dyrektor sportowy nie mając rozbudowanego skautingu ściąga przede wszystkim zawodników, których zna, czyli "po znajomości". Co w tym dziwnego i nienormalnego? Nie to jest problemem Wisły. Oczywiście, że nie wszystkie transfery wypaliły, ale nigdzie w żadnym klubie wszystkie nie okazują się strzałem w dziesiątkę. Większość była udana. Pod ręką obecnego beznadziejnego sztabu szkoleniowego każdy wiślak grał źle i coraz gorzej, tu tkwił problem, sprawiający, że nawet najlepiej rokujący transfer szybko marniał. Dajmy tym ludziom porządny sztab szkoleniowy z innym postępowaniem właściciela względem trenerów oraz drużyny niż to, które miało obecnie i wtedy efekty przyjdą, wolne od prawdziwych patologii hodowanych przez Królewskiego. My naprawdę nie mamy w kadrze zawodników gorszych niż ci, którzy aktualnie grają w Termalice, Chrobrym, Stali Rzeszów, Podbeskidziu i tak dalej. |
Do tych Hiszpanów to by mi pasował Urban. Z dostępnych opcji to Tworek, Niedźwiedź, Brosz. Idealnie- Papszun.
Do końca rundy nic się nie zmieni, tzn. nikt z zewnątrz nie przyjdzie. |
Justyna Krupa obstawia:
Cytat:
|
Ktokolwiek, gorzej nie bedzie
|
Nie wiem, czy Niedźwiedź nie jest dość konfliktowym człowiekiem. Na Weszło pisano o jego wojenkach z zarządem i niektórymi piłkarzami Widzewa.
|
Jak dla mnie Brosz lub Carrillo i oczywiście z całym swoim sztabem. Pora skończyć z zasłużonymi byłymi piłkarzami na ławce, których nikt nigdzie poza Wisłą nie chce.
|
Ale co tez takiego osiągnął ten cały niedźwiedź żeby go rozpatrywać w ogóle jako kandydata ? My już nie mamy czasu, ani pieniędzy na eksperymenty. Tu musi przyjść trener, który rzeczywiście coś potrafi i zna się na robocie. Oczywiście przede wszystkim pytanie, czy taki w ogóle jest zainteresowany przyjściem do Wisły. Na dziś jedyny rozsądny kandydat to Brosz. O ile jest w ogóle szansa.
|
Nie no ok gdzieś się tam to nazwisko Niedżwiedzia wcześniej pojawiało w dyskusjach ale do ....y nędzy przecież my ponoć mieliśmy mieć do dyspozycji jakieś super narzędzia do selekcjonowania między innymi trenerów.I co po setkach a może nawet i tysiącach godzin żmudnych analiz,przetwarzania danych i odpalania skomplikowanych algorytmów kandydatem na trenera jest gość którego nazwisko kilka tygodni temu wymieniali kibice na forum?
|
Cytat:
Wg mnie nie stać nas na zatrudnienie kolejnej miernoty. Trzeba zrobić wszystko żeby przekonać kogoś z topu. Musimy zmaksymalizować szansę na awans. Dlatego Papszun, mimo że go nie znoszę. Nie wiem jak , ale trzeba to załatwić. |
Powaliło was z Papszunem?:Dddd jak wy sobie to wyobrażajcie
|
Cytat:
Nie ma chyba większego pewniaka na ten moment. Moskal odpada bo to jednak "rodzina". Na ten moment powinniśmy sobie odpuścić takie kandydatury. Brosz nie przyjdzie, a poza tym on dawno w 1 lidze nie trenował. Wygrywa więc Niedźwiedź. A pomysły Markusa z trenerem z Hiszpanii sobie odpuśćmy. Nie mają doświadczenia w naszej lidze i raczej można by wziąć jedynie no name z potencjałem. My nie mamy czasu na eksperymenty. |
Nie wiem czy istnieją jakiekolwiek pieniądze które byłby w stanie przekonać papszuna do przyjścia tutaj XDD ale nawet jeśli istnieją to byłyby pewnie na poziomie ligi saudyjskiej.
Proponuję zejść na ziemię, jesteśmy prowincjonalnym klubem, a nie wielkim mistrzem Polski. To mniej więcej tak jakby na forum jakiejs ....a nie wiem Szczakowianki Jaworzno w 2010 deliberowano czy to już moment na Skorżę skoro właśnie wyleciał z Wisły XD |
Może Papszunowi zapronoujemy tereny TS-u warte grube miliony, inaczej nie widzę jak miałby w ogóle na nas spojrzeć, skoro nie chciał nawet Repry.
Ogólnie raczej nie nastawiałbym się na przełom. Pewnie Moskal, Niedźwiedź, Jop lub Piszczek. |
Cytat:
Czyli kolejna a jakże kadrowa rewolucja :P |
Trenera z topu mogłaby tu skusić tylko kasa ORAZ wizja stabilizacji. A nie ma ani tego, ani tego. Nie wiem czy nawet Brosz jest obecnie w naszym zasięgu.
Nie mam wielkich wymagań: poproszę kogokolwiek, kto na stanowisku trenera pokazał jakieś know-how, odnotował jakiekolwiek wymierne sukcesy i nie ma Wisły w CV, o taki Niedźwiedź np. Z tym honorem Sobolewskiego nie przesadzajmy, honorowo to by było jakby do 35-sekundowego cyrku po barażu dołączył informację o odejściu. Dobrze, że to się już skończyło (o ile JK czegoś nie odwali...) |
Papszun już czeka i nie może się doczekać ,
Dlaczego myślicie, że chciałby przyjść do nas ? |
Brosz, Niedźwiedź i Moskal pokazali że potrafią awansować ligę wyżej
Jedyny minus Moskala to że pewnie by zostawił Laciaka o Zająca w sztabie Tym piszącym o Papszunie polecam zanurkowanie w śnieg , akurat jest go pod dostatkiem |
Cytat:
|
Papszun, Papszun, Papszun! Jestem za.
A jak będzie Papszun to łatwiej będzie nakłonić do gry w Wiśle Ronaldo i Messiego. Na bramkę brałbym Bułkę, na pewno to tańsza opcja niż top światowy, a sportowo na pewno nie gorszy. Do tego z 15 kotów z potencjałem, na gwiazdy światowego formatu. Może się trochę rozmarzyłem ale czy ja wiem? Przecież skoro możemy mieć Papszuna, to wszystko jest możliwe. |
Cytat:
|
Jakby Papszun skorzystał z naszej oferty to od razu trzeba by go było wyjebać bo po prostu świadczyło by to o tym że mu odjebało i stracił kontakt z rzeczywistością.
|
Cytat:
Teraz potrzeba dokładne takiego samego podejścia. |
A ten Hybala, to kogo trenunuje ?
Bayern, Arsenal czy Ajax ? Chyba że się na nim nie poznali. A to barany ........ |
"Mam doskonały przegląd opcji szkoleniowych (wad i zalet kandydatów) w Polsce i w Europie z niuansami nieznanymi szerszej publiczności nie od dziś ale od pierwszego dnia, w którym objąłem rolę prezesa klubu. Każdy kto mnie zna, doskonale wie, że taki mam styl działania."
Zaskroniec spod Gorlic. Jestem spokojny. |
Cytat:
Potrafili oni rozwijać zawodników. Hiszpańscy szkoleniowcy najlepiej wykorzystywali potencjał piłkarzy z tamtego kraju. A ponieważ mamy ich dzisiaj sporo i dzięki Kiko mamy też dostęp do kolejnych wartościowych z tamtego rynku, hiszpański trener jest tym, czego obecnie najbardziej potrzebujemy, a nie jakichś Niedźwiedzi czy kolejnych Skowronków. Natomiast w możliwość zakontraktowania takiego Papszuna kompletnie nie wierzę. |
Cytat:
A jeżeli chcesz się porównywać do Bayernu Arsenalu czy Ajaxu to puknij się mocno w głowę. Okres Hyballi w Wiśle był ostatnim kiedy jakikolwiek piłkarz zaczął grać lepiej niż grał czyli trening przynosił efekty, pozytywne efekty. Od czasu jego medialnego oczernienia i zwolnienia kosztem wyników( celowo odpuszczając mecze za zgodą właściciela) cały czas się pogrążamy w patologii. Jak się raz zeszmacisz to potem trudno przestać się szmacić. Dlatego tak to wygląda jak wygląda. Mimo że piłkarze już inni, ale klimacik wciąż ten sam. Rodzinny. Cytat:
|
Cytat:
Taki Niedźwiedź gwarantuje dużo większe szanse powodzenia - chociażby dlatego, że mu się już udało w naszych warunkach - niż taki misiek kręcący się w dolnych częściach Segunda albo po środku Tercera Division. Cytat:
|
Sztab też poleciał...
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do wyboru trenera, to moim zdaniem absolutnym maxem naszych możliwości byłby w tym momencie Brosz, pytanie ile trzeba mu dać na rękę, żeby w ogóle spojrzał w naszym kierunku. Kandydatury w stylu Papszuna pominę, bo to jest czyste sci-fi i się po prostu nie wydarzy. Niedźwiedź wydaje się taką budżetową (sportowo i finansowo) wersją Brosza, więc pewnie jego dostaniemy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl