Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

Erlolapek 18.06.2017 14:25

Kamil Kuczak wypożyczony do Pelikana Łowicz strzelił 2 bramki w meczu ostatniej kolejki III ligi. Dla Pelikana w 26 meczach strzelił 4 bramki, zaliczył 5 asyst i wywalczył 1 karnego. W pozostałych 6 kolejkach, w których wystąpił, nie znalałem informacji odnośnie asyst, gdzie padło łącznie 11 bramek dla Pelikana, gdy Kuczak przebywał na boisku.

najm 30.06.2017 18:34

Co prawda nie jestem specjalistą od PR, ale mogę za darmo zaoferować Mące projekt wiadomości, która pozwoli mu zakończyć obecną farsę i wyjść nawet z tego z twarzą :)

"Szanowni Państwo, jestem nie tylko piłkarzem i kibicem Wisły Kraków, ale także człowiekiem. Mam swoje ambicje i potrzeby finansowe. Niestety czas biegnie nieubłaganie i zbliżam się już po woli do końca swojej kariery. To moja ostatnia szansa coś zawojować w piłce, a przy okazji zarobić jakiś pieniądz dla rodziny. Jakkolwiek szanuję myśl o cotygodniowych starciach z płocką Wisłą czy Termaliką z Niecieczy, to jednak marzy mi się gra z zespołami z trochę wyższej półki. Najchętniej z Wisłą podbijałbym Ligę Mistrzów, ale muszę być realistą. To jeszcze nie dziś i boję się, że nie ze mną w składzie. Dlatego proszę o zrozumienie mojej decyzji, którą - uwierzcie mi - odwlekałem w czasie jak długo się to dało. Dłużej jednak w Krakowie zostać nie mogę. Najchętniej jechałbym na zachód, a przy okazji dał zarobić klubowi tyle by od razu spłacił wszystkie ciążące na nim długi. Rzecz w tym, to pewnie moja wina, chce mnie tylko Legia i co mam uczynić? Przez resztą życia z obrzydzeniem spoglądać będę w lustro, jednakże tak widać być musi. Mąka_jeszcze_TSW <żółwik>"

Wersja skrócona na twittera:

"Jest bieda, a tylko Legia mnie chce :("

ArturBarlinek 30.06.2017 18:42

Brzmi nawet nawet :D

mitmichael 30.06.2017 18:54

Utne troche i zacznie od: "Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki” a Maka tymi swoimi wpisami na twitterze robi wszystko zeby mu tej reki nie podawac. Moze ma jakas zwade z ludzmi z klubu ale w stosunku do kibicow powinien odnosic sie inaczej a nie zabral sie za jakas filozofie i nikt nie wie o co mu w ogole chodzi.

arti 01.07.2017 07:47

Jaką tu widzisz filozofię?
Klub z jednej strony nie płaci, a z drugiej puszcza do mediów info jakoby chciał przedłużyć kontrakt.
"Niedobry" Mąka nie chce podpisać i lecą teksty jak Twój o podawaniu ręki i gorsze.
Przeciez nie moze powiedziec wprost o co chodzi bo pewnie ma wpisaną jakas karę w kontrakcie, a po drugie nie bedzie robił wiekszego syfu niz jest.
Sytuacja jest rozgrywana przez klub w taki sposób zeby pilkarz dostawał w papę od kibiców, pomyslcie zanim napiszecie.

Dariook 01.07.2017 08:07

Tak rodzą sie klubu legendy :lol:

brylant17 01.07.2017 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1473719)
Utne troche i zacznie od: "Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki” a Maka tymi swoimi wpisami na twitterze robi wszystko zeby mu tej reki nie podawac. Moze ma jakas zwade z ludzmi z klubu ale w stosunku do kibicow powinien odnosic sie inaczej a nie zabral sie za jakas filozofie i nikt nie wie o co mu w ogole chodzi.

To mu nie podawaj.Nagonka trwa w najlepsze nie bronię go,ale wygląda to jakby podpisał umowę z parchami :rotfl: Zrobi co zechce jest dorosłym facetem koniec kropka.

c. 01.07.2017 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 1473769)
Klub z jednej strony nie płaci, a z drugiej puszcza do mediów info jakoby chciał przedłużyć kontrakt.

Dziwnym trafem tylko Maczynski mowi o tych zaleglosciach. Maczynski ktory po powrocie z Chin mowil, ze w Wisle moze grac nawet za darmo bo u azjatow zarobil fortunę. Nikt inny. Brozek, Boguski, Glowacki, Pietrzak, Sadlok, Malecki czy obcokrajowcy nie mają z tym problemów. A zrobil to akurat pod koniec sezonu.. daje do myslenia. Podpowiadam: celowe dzialanie majace na celu przenosiny do innego klubu

Wedlug mnie z tą Legia na pewno bylo / jest cos na rzeczy tyko Maczynski chyba nawet nie bral pod uwage ze wywoła tym taką burzę, nie dawala mu spokoju ta wypowiedz w Canal+ ze nie pojdzie do Legii i te jego wpisy na twitterze ewidentnie wskazuja na to, ze nie chce urazic jednej ze stron czyli Legii.. jego wpisy są asekuracyjne..

Maciek17 01.07.2017 17:35

Co się dzieje z Krzyśkiem Drzazgą i Piotrkiem Żemło? Za słabi na dostanie szansy, czy dalej przeznaczeni do wypożyczenia?

To samo Videmont- kontuzja, czy odpalony?

arth_ur 01.07.2017 18:57

Drzazga poprosił klub o wypożyczenie.

KoPer 03.07.2017 10:00

Żemło też pójdzie na wypożyczenie

najm 03.07.2017 18:44

http://sport.lovekrakow.pl/aktualnos...rte_21023.html

Heero 04.07.2017 08:44

https://twitter.com/makatsw/status/882120843584839684

bob85 04.07.2017 09:24

Wywiad z Wojtkowskim sprzed pol roku
http://sport.tvp.pl/28622239/polak-b...a-na-mnie-plan

emjot 04.07.2017 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Heero (Post 1474037)

jak dziecko... :lol:

iiYama 04.07.2017 21:41

No Krzychu, masz jeszcze 79 minut by nam zdradzić gdzie zagrasz w przyszłym sezonie.

Inaczej znowu zjebałeś sprawę ...

czaro 04.07.2017 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez iiYama (Post 1474134)
No Krzychu, masz jeszcze 79 minut by nam zdradzić gdzie zagrasz w przyszłym sezonie.
Inaczej znowu zjebałeś sprawę ...

Nie do końca się wyjaśniło, nie do końca powiedział, co i jak, ale uchylił rąbka tajemnicy...
https://twitter.com/makatsw/status/882339871536427008

Nie chciałbym być pochopny w osądach, może czegoś nie wiemy, ale w wykonaniu Mąki od strony kibicowskiej wyszło słabo (takie wielkie deklaracje, a taki kierunek transferu) i niepoważnie. Ale tak, jak mówię, nie znamy sytuacji - może Mąka po prostu potrzebuje/czuje, że potrzebuje pieniędzy, a może popadł z jakiegoś powodu w konflikt z działaczami (dawał w mediach i Internecie takie sygnały) i propozycja kontraktu była tylko wybiegiem klubu, a obie strony nie mogły się porozumieć.

Z perspektywy Wisły - 500k euro to ani dużo, ani mało. Z jednej strony kończył mu się za rok kontrakt i nie był zainteresowany jego przedłużeniem, chociażby po to, by dać Wiśle zarobić na transferze w przyszłości. Z drugiej, mając na uwadze bonus od UEFA/FIFA za udział zawodnika w Mundialu (ktoś pisał, że to może być nawet kilkaset tysięcy euro - to prawda?), mam nadzieję, że te mityczne bonusy obejmują całą premię za udział w imprezie.

maxx304 04.07.2017 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1474145)
Nie do końca się wyjaśniło, nie do końca powiedział, co i jak, ale uchylił rąbka tajemnicy...
https://twitter.com/makatsw/status/882339871536427008

Nie chciałbym być pochopny w osądach, może czegoś nie wiemy, ale w wykonaniu Mąki od strony kibicowskiej wyszło słabo (takie wielkie deklaracje, a taki kierunek transferu) i niepoważnie. Ale tak, jak mówię, nie znamy sytuacji - może Mąka po prostu potrzebuje/czuje, że potrzebuje pieniędzy, a może popadł z jakiegoś powodu w konflikt z działaczami (dawał w mediach i Internecie takie sygnały) i propozycja kontraktu była tylko wybiegiem klubu, a obie strony nie mogły się porozumieć.

Z perspektywy Wisły - 500k euro to ani dużo, ani mało. Z jednej strony kończył mu się za rok kontrakt i nie był zainteresowany jego przedłużeniem, chociażby po to, by dać Wiśle zarobić na transferze w przyszłości. Z drugiej, mając na uwadze bonus od UEFA/FIFA za udział zawodnika w Mundialu (ktoś pisał, że to może być nawet kilkaset tysięcy euro - to prawda?), mam nadzieję, że te mityczne bonusy obejmują całą premię za udział w imprezie.

Pal sześć jego transfer - gorzej, że zrobił z gęby cholewę, zarzekając się wielokrotnie, że do krawatów nie pójdzie. Życie różnie się układa, niczego nie można wiedzieć na 100%, więc nie ma co się deklarować, chyba że ma się na tyle silny kręgosłup moralny, aby samodzielnie złożonych zobowiązań dotrzymywać. Inaczej pozostaje spory niesmak... Jak w tym przypadku.

Smyrgu 04.07.2017 22:20

nie ma za kim ani po kim płakac ...piłkarz, który dla Wisły nic nie zrobił ani niczym się nie zasłużył...pilkarz jakich w historii Wisły dziesiątki...jedyne co go wyróżni to ten transfer...całkiem dobre pieniądze

iiYama 04.07.2017 22:42

https://twitter.com/KozinaMaciej/sta...76415474601984

Tyle w temacie, Mąka wytrzyj twarz :cenzura:

swiety37 05.07.2017 07:39

Nie miałbym nic przeciwko, że za 500k euro poszedł... nie miałbym nic przeciwko, że do obecnej legii bo drużynę póki co mają silniejszą... ale nie po tym co mówił i pisał, tego już wybaczyć nie można.
Szacunek do piłkarza jako taki pozostanie, ale jako człowiek to jest dla mnie "niegodnym podania ręki".

mitmichael 05.07.2017 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1473719)

Podtrzymuje to co napisalem. Niebyloby tematu gdyby nie krecil, gdyby nie zaprzeczal a tak sam namieszal, klub postawil w zlym swietle a sam spieprzyl do stolicy. Na szczescie w internecie nic nie ginie wiec na kazdym kroku bedzie mu to przypominane

brylant17 05.07.2017 07:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1474168)
Nie miałbym nic przeciwko, że za 500k euro poszedł... nie miałbym nic przeciwko, że do obecnej legii bo drużynę póki co mają silniejszą... ale nie po tym co mówił i pisał, tego już wybaczyć nie można.
Szacunek do piłkarza jako taki pozostanie, ale jako człowiek to jest dla mnie "niegodnym podania ręki".

A może do cracovii od razu niech idzie ?

szczepans21 05.07.2017 08:04

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...2,1,13297.html

Ten wywiad jest ciekawy i pokazuje sporo.

Pan Jotka 05.07.2017 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szczepans21 (Post 1474174)
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...2,1,13297.html

Ten wywiad jest ciekawy i pokazuje sporo.

Dokładnie. Tak dał dupy,bo mówił, że nie idzie do L, a poszedł. Ale nazywanie go od razu judaszem,zdrajcą czy sprzedawczykiem?Ma 30 lata i ma gdzieś z tyłu głowy po takiej akcji z
więzadłami, że wystarczy chwila i jako piłkarz przestajesz istnieć. I potem na budowie worki możesz nosić. A żyć i utrzymać rodzinę z czegoś trzeba. Od tej strony go rozumiem. Inna sprawa,że źle to rozegrał. Mógł od razu powiedzieć, że coś jest na rzeczy, ale nic pewnego.

siara 05.07.2017 08:42

"Jesteś pamiętliwy?
Bardzo. Mam twarde zasady. Jeśli raz w życiu mnie okłamiesz, skrzywdzisz, to więcej ręki ci nie podam. Miałem przyjaciela, z którym się wychowywałem. Zrobił jedną rzecz, przez którą do dziś nie mam z nim już kontaktu."

Dalej żyję głupią nadzieją, że to nie Legia....na 99,9% to nadzieja płonna.

lukaszsz86 05.07.2017 08:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1474179)
"Mam twarde zasady. Jeśli raz w życiu mnie okłamiesz, skrzywdzisz, to więcej ręki ci nie podam. Miałem przyjaciela, z którym się wychowywałem. Zrobił jedną rzecz, przez którą do dziś nie mam z nim już kontaktu."

ii transparent z takim napisem widziałbym na meczu z legią

szczepans21 05.07.2017 08:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez siara (Post 1474179)
"Jesteś pamiętliwy?
Bardzo. Mam twarde zasady. Jeśli raz w życiu mnie okłamiesz, skrzywdzisz, to więcej ręki ci nie podam. Miałem przyjaciela, z którym się wychowywałem. Zrobił jedną rzecz, przez którą do dziś nie mam z nim już kontaktu."

Dalej żyję głupią nadzieją, że to nie Legia....na 99,9% to nadzieja płonna.

Transparent jest gotowy

brylant17 05.07.2017 11:27

Ciekawy artykuł o naszym nowym nabytku Tibor Halilović

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...898,1,727.html

domin_czyzyny 05.07.2017 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1474177)
Dokładnie. Tak dał dupy,bo mówił, że nie idzie do L, a poszedł. Ale nazywanie go od razu judaszem,zdrajcą czy sprzedawczykiem?Ma 30 lata i ma gdzieś z tyłu głowy po takiej akcji z
więzadłami, że wystarczy chwila i jako piłkarz przestajesz istnieć. I potem na budowie worki możesz nosić. A żyć i utrzymać rodzinę z czegoś trzeba. Od tej strony go rozumiem. Inna sprawa,że źle to rozegrał. Mógł od razu powiedzieć, że coś jest na rzeczy, ale nic pewnego.

mógł powiedzieć w ANAL+, że jak dostanie propozycje to ją rozważy. Ma 30 lat, jeszcze kilka lat grania, rodzine na utrzymaniu, chce się ustawić zwyczajnie. Szanuje Wisłe, ale jednak chciałby zrobić kolejny krok.

mógł nie pisać na TT, że zostaje w Wisle do końca kontraktu. Mógł nie wyzywac dziennikarzy, którzy pisali, ze chce iść do Legii, itp.

wtedy większość osób by zrozumiało Jego motywy. Tyle, albo aż tyle. Teraz właśnie jest kłamcą, judaszem i zdrajcą. I powinien być traktowany w Krakowie i na Wiśle w najgorszy możliwy sposób.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:36.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl