Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Donki 30.05.2010 21:19

NO też to słyszałem a ten co po kontuzji wraca to sissoko.
A co do bramkarza no to ciewakawe ;)

harthausen 30.05.2010 21:21

w TVN 7 idzie właśnie Długi pocałunek na dobranoc z Geeną Davis, nagromadzenie SF i szpiegowsko-gangsterskich bzdur dobrymi efektami specjalnymi.

Czytanie raz na godzinę tego wątku też daje niezłe poczucie odrealniena :D

Karlos 30.05.2010 21:22

Keylor Navas dostal wyroznienie : Najlepszy bramkarz w 2009 w Pucharze Conacaf :)

someonewisp 30.05.2010 21:26

Jeśli owym bramkarzem, który będzie niedługo u nas na testach będzie rzeczywiście Keylor Navas to niech podpisują go bez chwili zastanowienia.

wojtole14 30.05.2010 21:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Donki (Post 906686)
NO też to słyszałem a ten co po kontuzji wraca to sissoko.
A co do bramkarza no to ciewakawe ;)

Mógłbyś oświecić, o którego Sissoko chodzi? No bo chyba nie o Momo Sissoko :lol: To jedyny piłkarz który ma związek z Auxerre i tak właśnie ma na nazwisko.

Dobra już wiem, Mame Ousmane Cissokho.
Dwa mecze w seniorskiej drużynie...

Karlos 30.05.2010 21:35

Sissoko to obronca boczny :)

Proud 30.05.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 906689)
Jeśli owym bramkarzem, który będzie niedługo u nas na testach będzie rzeczywiście Keylor Navas to niech podpisują go bez chwili zastanowienia.

oj tak, tak! bez testów go brać! Do tego świetny w FMie zawsze był!

;)

zbymak 30.05.2010 22:03

Z tego co slyszałem to na testy przyjedzie bramkarz z bałkanow a na tajemnej liscie Kapki sa 4 nazwiska bramkarzy

Trykuss 30.05.2010 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 905748)
Zrobili to przed pierwszym zgrupowaniem, by mogli sie zgrac, a my jak zwykle pod koniec zgrupowania, a pozniej polowa sezonu, by zgrac druzyne.

Ja bym nie pochwalał tak polityki transferowej Legii, te transfery mogą byc nie przemyślane, a piłkarze przepłaceni.

Co do ludzi wyrażających swoja opinie na temat BC. Pamiętajcie, że to on stworzył markę tego klubu.
Wisla przez 72 lata zdobyła 5 raza mistrzostwo Polski. Za czasów BC w 10 lat - 7 razy, nie możemy o tym zapominać, bez niego najprawdopodobniej Wisła nie liczyła by sie nawet w marnej polskiej lidze.

Co do polityki transferowej - poczekajcie. Wszyscy wiemy, że wraz z upływem czasu ( piłkarza są tansi ponieważ cześć klubów nie moze sobie pozwolić na zatrzymanie zawodników.

Ja jestem dobrej mysli ;)

K4millo 30.05.2010 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 906692)
Mógłbyś oświecić, o którego Sissoko chodzi? No bo chyba nie o Momo Sissoko :lol: To jedyny piłkarz który ma związek z Auxerre i tak właśnie ma na nazwisko.

Dobra już wiem, Mame Ousmane Cissokho.
Dwa mecze w seniorskiej drużynie...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karlos (Post 906696)
Sissoko to obronca boczny :)

Mame Ousmane Cissokho nigdy nie grał w pierwszej drużynie Auxerre i z tego co sprawdziełem jest to napastnik bądź ofensywny pomocnik. Gra on od paru lat w rezerwach Auxerre (4 liga francuska) i jest tam w większości meczów rezerwowym!

Wypada chyba mieć tylko nadzieję, że to pomyłka dziennikarska. Chociaż z drugiej strony już nie tacy artyści byli testowani w naszym klubie...

Sopranos 30.05.2010 22:38

Ten Keylor Navas nie jest przypadkiem na zgrupowaniu Kostaryki przed mundialem w RPA? Ostatnio grał on w meczu towarzyskim z Francją przegranym 1:2 przez Kostarykę. Mocno zdziwiłoby mnie gdyby selekcjoner reprezentacji pozwolił mu opuścić zgrupowanie żeby przejść testy w Wiśle...

Pytam oczywiście w kontekście tego artykułu: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23200

serek.c2 30.05.2010 22:40

To Kostaryka jedzie na mundial?

;)

zbymak 30.05.2010 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos (Post 906715)
Ten Keylor Navas nie jest przypadkiem na zgrupowaniu Kostaryki przed mundialem w RPA? Ostatnio grał on w meczu towarzyskim z Francją przegranym 1:2 przez Kostarykę. Mocno zdziwiłoby mnie gdyby selekcjoner reprezentacji pozwolił mu opuścić zgrupowanie żeby przejść testy w Wiśle...

Pytam oczywiście w kontekście tego artykułu: http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=23200

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Wis...493,1,727.html

Sopranos 30.05.2010 22:41

A, pardon. :) Zapomniałem, że Kostaryka nie awansowała.

wojtole14 30.05.2010 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez K4millo (Post 906714)
Mame Ousmane Cissokho nigdy nie grał w pierwszej drużynie Auxerre i z tego co sprawdziełem jest to napastnik bądź ofensywny pomocnik. Gra on od paru lat w rezerwach Auxerre (4 liga francuska) i jest tam w większości meczów rezerwowym!

Wypada chyba mieć tylko nadzieję, że to pomyłka dziennikarska. Chociaż z drugiej strony już nie tacy artyści byli testowani w naszym klubie...

Ale Cissokho według wikipedii jest obrońcą i ma dokładnie 2 mecze na koncie w swojej karierze w pierwszej drużynie. Chciałbym mieć nadzieję, że to nie on... No, ale znając naszych działaczy to na 99% on.

1q2 30.05.2010 22:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 906717)

Zdaje się kolejna bzdura

Syn Kangura z 1984 30.05.2010 22:49

Ehh... kolejny znakomity bramkarz (patrząc na osiągnięcia i ostatnie mecze), do tego młody, raczej w naszym zasięgu finansowym i kolejne nadzieje że to będzie ten upragniony gracz, a komedia pt. "testy" się już skończy. Oby... tylko który to już raz?

K4millo 30.05.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wojtole14 (Post 906719)
Ale Cissokho według wikipedii jest obrońcą i ma dokładnie 2 mecze na koncie w swojej karierze w pierwszej drużynie. Chciałbym mieć nadzieję, że to nie on... No, ale znając naszych działaczy to na 99% on.

Na wikipedii różne rzeczy można przeczytać, niekoniecznie zgodne z prawdą.

Reser 30.05.2010 22:55

Widać, że jutro poniedziałek i chwilowy weekendowy zastój w doniesieniach znowu rozkręca się na dobre ;)

Wasiu 30.05.2010 22:56

Nie sadze zeby akurat ten zawodnik mial sie pojawic na testach. We wtorek gra mecz ze Szwajcaria. Poza tym to zbyt znany bramkarz zeby przechodzic testy w lidze polskiej. Jesli Wisla jest zdecydowana to przystepuje do negocjacji, raczej innej opcji nie ma.

Sopranos 30.05.2010 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 906721)
Zdaje się kolejna bzdura

Po czym wnosisz? Informację potwierdzają dwa inne źródła (TWSD i Janusz Kozioł w TVP).

Baala 30.05.2010 23:14

Ten bramkarz wygląda bardzo ciekawie. Można by podpisać z nim na rok z opcją przedłużenia kontraktu. Gość ma świetny refleks. Trochę nie chce mi się wierzyć, że bramkarz reprezentacyjny przyjedzie na testy i to w dodatku takie że będzie indywidualnie z jakimś trenerem pracować.

Natomiast ten drugi zawodnik, to trochę śmieszne że Ba odszedł bo kontuzjogenny, a ten przyjdzie po także długiej kontuzji i z tego samego klubu.

element 30.05.2010 23:16

Jak pójdzie o kasę co wielce prawdopodobne to będą w stanie to zrozumieć.
Jeśli jednak ostatnie słowo będzie należeć do Łaciaka i odeśle do domu podstawowego bramkarza reprezentacji Kostaryki, gracza najlepszej drużyny w kraju, który kilka miechów wstecz został wybrany najlepszym bramkarzem Pucharu CONCACAF - czyli nie byle gówna mając na uwadze jego wiek i zapewne najlepsze lata przed sobą to trzeba się z nim delikatnie pisząc pożegnać. Bo nie łyknę bajeczki że chłopak może być z pierwszej łapanki. Tyle że nie do końca zrozumiałem Kozioła - Taylor coś tam.. Ale dodał że kolega Diaza, a że nikogo takiego nie widzę u nich to musi być to Keylor. Chyba że Kozioł nas w chuja zrobił. Trzeba jednak wierzyć że nie będzie zgrywał drugiego Białońskiego.

QBAS 30.05.2010 23:23

Czy po kilkudziesięciu próbach zakontraktowania goalkeepera uda się w końcu Wiśle podpisać kontrakt z bramkarzem, który będzie miał realne szanse na zajęcie miejsca w bramce?

Jeśli chodzi o CV to wygląda całkiem ciekawie. Zobaczymy co z tego wyniknie...

1q2 30.05.2010 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sopranos (Post 906730)
Po czym wnosisz? Informację potwierdzają dwa inne źródła (TWSD i Janusz Kozioł w TVP).

Po tym że takich rzeczy się nie ujawnia - 'będą go oglądali' , 'prawdopodobnie przystąpią do negocjacji' - co to ma w ogóle być, szczególnie że nie chodzi o bramkarza z A klasy tylko o pierwszego bramkarza wcale nie tak słabej reprezentacji.

Dla mnie to jest albo wymysł albo świadome działanie mające na celu pokazać że Wisła wcale nie jest taka słaba.

A inna informacja że niby miał by na testy przyjechać to to już jest na 1906% bzdura - pomijając to że na testy to on by się raczej nie zgodził to wyobraża sobie ktoś sytuację że 24 letniego wielokrotnego reprezentanta testuje ex bramkarz Proszowianki :lol:

Dlatego uważam że w ogóle nie ma sensu się tego typu njusem zajmować

Wojtas 30.05.2010 23:31

Daj Boze zeby poszlo i zebysmy znalezli w koncu bramkarza kończac robienie z siebie posmiewiska na skale Europejską......

Ciekawe tez jak beda wygladaly nasze ruchy trnasferowe po ogloszeniu nowego prezesa.
Trzeba montowac sztab ,potem ten sztab swoich ludzi itd.Taka siatka nie do utkania w 2 -3 tygodnie.
Czasu malo ,do pierwszego obozu trzeba miec juz wszytskich graczy .....mam nadzieje ze to nasze slynne "mamy czas" odeszlo w zapomnienie i cos w tym klubie sie zmieni ,bo kiedys w koncu musimy zaczac uczyc sie na wlasnych bledach.

skeba 30.05.2010 23:41

W co wy wierzycie :)
Kolejny wymysł dziennikarski, po co nam bramkarze, koledzy ?
Mamy Pawełka i Juszczyka...

Mishau 30.05.2010 23:46

Diaz tez u nas był na testach jako podstawowy reprezentant Kostaryki. A informacja bardzo dobra przed jak ciężkim (przynajmniej dla mnie) następnym tygodniem :D

martin_6 30.05.2010 23:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zbymak (Post 906710)
Z tego co slyszałem to na testy przyjedzie bramkarz z bałkanow a na tajemnej liscie Kapki sa 4 nazwiska bramkarzy

Jakieś przyzwyczajenia z dawnych, dobrych czasów, gdy Kapka też lubił robić listy i zanosić do "szefostwa" :lol:

Takich gości, jak ten bramkarz z Kostaryki to się nie zaprasza na testy, chyba że medyczne. Podpisywać i spokój z tym cyrkiem z bramkarzami! Gorszy od Mariuszka nie będzie...

Maćko 31.05.2010 00:03

Cytat:

wyobraża sobie ktoś sytuację że 24 letniego wielokrotnego reprezentanta testuje ex bramkarz Proszowianki
Ja.

Pomijając sprawę Łaciaka - akurat piłkarzyki nie powinny patrzeć na to, jaką przeszłość piłkarską ma trener. Trenera trzeba słuchać i szanować, pod jego okiem zapierdalać, tak jak wypisane w kontrakcie, jak pracownicy w fabrykach - tyle.

Wyobraź sobie, że wielokrotnego reprezentanta Kostaryki(Diaz) testował ex obrońca AZS-AWF Warszawa. Testował też wielokrotnego reprezentanta Senegalu(Ba). Żadnemu z nich ujmy to nie przyniosło.

A wiadomość sama w sobie, jeśli tylko prawdziwa, bardzo pozytywna.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:06.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl