![]() |
Cytat:
To jest akurat najgłupszy argument :) Wszyscy w Polsce właśnie z tego drwią że kibice z Poznania łyknęli to jak młode pelikany |
Nudny temat i już idzie się porzygać. Każdy w Polsce wie jak do tego podchodzą kibice Lecha...no i Kocur temat wyczerpał.
Wracając do ekstraklapy. Hołota,Dudu...Widać Śląsk bierze się ostro za transfery :) Tylko czy ubytki które już go dotknęły zostaną załatane tego typu piłkarzami? Śmiem wątpić. |
Kto jest, będzie mocny wiadomo, ja to się zastanawiam kto będzie najsłabszy w przyszłym sezonie?
Pogoń, Ruch, Cracovia, Zawisza...My? Wiem, że to trochę wróżenie z fusów. Spektakularna karuzela transferowa się kręci, ale mimo wszystko, jak kształtują się Wasze typy? |
Po tym co na razie widzę to Cracovia będzie wyżej niż my :(
|
Cytat:
Spadek? Widzew. I ktoś z Krakowa. Ale kto to nie wiem, bo Smuda ostro miesza. |
Cytat:
|
Realna ocena po prostu. Smuda według mnie na razie konkretnie rozpierdala Wam drużynę usuwając kogokolwiek kto nie jest przezroczysty, bezpłciowy, bezjajeczny. Kogokolwiek, kto może mu powiedzieć, że jest przegranym głupkiem.
Życz czego chcesz i tak nie masz na to wpływu czy odpadniemy od razu czy dopiero..... w sierpniu :) |
Cytat:
|
A Nowa Legia miała ściągać gwiazdy na Ligę Mistrzów a tu się okazuje że pięciu obrońców z top listy jej odmówiło...
|
022, trzeba być naprawdę dziwnym (mówiąc delikatnie), żeby domagać się mistrzostwa za 1993, przecież cała Polska widziała co się działo w ostatniej kolejce no ale Ty mi zaraz napiszesz że nie bylo dowodów :), naprawdę żałosne...
|
Na Ukrainie podobnie jak u nas w tym sezonie. 7 klub a więc z czołówki tak jak u nas 6 nie dostał licencji i 15 się utrzymał. A z 2 ligi także brak chętnych do awansu. 2 w tabeli klub nie dostał licencji, 3 w tabeli zrezygnował z awansu a 4 nie dostał licencji. Więc w ekstraklasie pozostał ostatni zespół ligi, który w całym sezonie zdobył 11 punktów. Kpina z rozgrywek, że przegrywasz prawie wszystko i zostajesz w lidze bo nie ma chętnych do awansu. Ale jak widać nie tylko u nas tak jest, że nie chce się awansować. Bo na Ukrainie prawie kopia naszego sezonu.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pamiętajcie o zasadzie mocnego beniaminka w pierwszym sezonie, jak Piast i Pogoń teraz (mocna tzn na wyrost utrzymanie). Rzadko kiedy beniaminki spadają w pierwszym sezonie, a często w drugim.
Typy na spadek Pogoń,Podbeskidzie jako główni kandydaci oraz Piast, Ruch i Widzew. |
Moje typy.
Kandydaci do mistrza: Lech, Legia, Śląsk Kandydaci do spadku: Cracovia, Podbeskidzie, Pogoń, Ruch, Widzew, Wisła, Zagłębie i walka między nimi będzie nie mniej emocjonująca niż między potencjalnymi spadkowiczami w tamtym sezonie, ale ostatecznie przynajmniej sportowo spadnie Ruch i Widzew. |
A mi się wydaje, że typować się nie da bo w związku z reformą moim zdaniem o 2 ostatnich miejscach zadecyduje przypadek. Możesz świetnie punktować i być w spokojnym środku tabeli aż tu zabiorą ci parę punktów, akurat w maju nie będzie formy i polecisz. A można cały sezon grać piach a złapiesz formę a maju i zostaniesz. Bo pierwsze 30 kolejek jest za połowę punktów więc nie koniecznie najsłabsze w przekroju całego sezonu muszą być na 2 ostatnich miejscach.
Do tego nie wiadomo jak będzie z licencjami. Kołtoń, Kowalczyk zapowiadali, że będą dopingować komisję licencyjną aby oczyścić w przyszłym sezonie ligę z chorych klubów. A więc może się okazać, że nawet 16 miejsce nie spowoduje spadku. @Kole Jorz. Waldek King niedługo będzie wolny. Albo jeszcze przed rozpoczęciem sezonu albo tuż po jego rozpoczęciu a z nim Ruch nie spadnie nigdy sportowo więc Ruchu nie typował bym do spadku. |
Z tymi typami to trzeba się wstrzymać do startu ligi bo tak naprawdę to jeszcze sezon transferowy się nie zaczął.
Jednak na dzień dzisiejszy to : mistrz - Legia , Lech z przewagą tej pierwszej puchary - Śląsk , Zagłębie i chciałoby się żeby Wisełka spadek - Pogoń , Widzew , Podbeskidzie do tego ciężko będzie z Piastem bo po występie w pucharach ( nieważne czy po jednym dwumeczu czy po dwóch to im się to czkawką odbije ) Natomiast ja od siebie dodam że na dzień dzisiejszy ze względów infrastrukturalnych w ekstraklasie nie widziałbym Ruchu , Widzewa i Pogoni. Jest jeszcze Górnik , Jaga i Podbeskidzie ale oni przynajmniej coś robią w tym względzie. ps. nie wiem czy kogoś pominąłem czy nie |
Cytat:
macie swoje 5 minut, ale jak długo to potrwa tego nie wie nikt. czemu nikt nie typuje zawiszy wśród kandydatów do spadku?ledwie weszli,trener tarasiewicz,z kaśka też nie bardzo różowo. |
spadek to przede wszystkim żydy.
To jest ich cel, misja, plan na ten sezon. Żadna inna opcja nie wchodzi w grę |
Nie ma opcji. Sytuacja, jaka miała miejsce ostatnimi czasy jak spadali pewnie się nie powtórzy.
To był mocny numer. Dobry skład jak na środek i frajerski spadek. W tym sezonie pewnie Ruch poleci i ... mam nadzieje że jednak nie... Pogoń. Beniaminek nawet taki jak Cracovia w pierwszym sezonie nie spada. Ktoś pamięta kiedy zaliczyła spadek drużyna, która awansowała sezon wcześniej? |
Łódzki Klub Sportowy. W zeszłym roku :P
|
Cytat:
|
Cytat:
inna sprawa,ze będą mieć silną konkurencję: widzew,pogoń,ruch,pbb,zawisza i jeszcze parę innych, które mogą się posliznac. |
dlaczego nie lubić Legii punkt 2945
"Andy Sasimowicz has been named coordinator of Legia youth system. He worked for Manchester United, Rovers and Leeds." Cytat:
Serio cieszyłeś się jak Theo Boss podpisał kontrakt z Polonią itp itd? |
Cytat:
Co do spadku, typowałbym sztamę spod znaku kropki za uchem - jedni i drudzy dziadują finansowo i koniec końców może się okazać, że nie uda im się skompletować ekipy na miarę utrzymania. Choć z drugiej strony przykład KSP pokazuje, że i "za darmo" można nie tylko się utrzymać, ale nawet walczyć o wyższe cele. Marne widoki ma też Pogoń, w Szczecinie zapowiada się przebudowa drużyny, tylko nie za bardzo wiadomo w co będzie przebudowywana. Reszta powinna być chyba w miarę bezpieczna, choć w grupie spadkowej Podbeskidzie może jeszcze namotać ;) |
Broź i Helio Pinto zawodnikami Legii.
|
Ciezko wrozyc w tym momencie. Wedlug mnie, po pierwszych 5 kolejkach bedzie juz mniej wiecej wiadomo kto o co gra.
Jesli nie zwmocnimy sie 3-4 solidnymi graczami to strach nam moze zajrzec w oczy. My naprawde mozemy spasc. Gralismy chyba najbrzydsza pilke w zeszlym sezonie. Sporo zapunktowalismy doswiadczeniem. |
Jeśli Legia bedzie dalej grac tak jak grala w tym sezonie , to po wzmocnieniach takich jak Pinto wg mnie beda znów poza zasiegiem reszty ligi i zdobeda mistrza..
|
Ciekawe czym odpowiedzą Ziemniaki.
|
Ljuboja chce grać we Wronkach podobno ;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl